Találatok a következő kifejezésre: Ha ha dolgozok akkor (524 db)

Mit lehet kezdeni a krónikus munkakerülőkkel? Akiknek soha semmi nem felel meg? Akik ha otthon vannak azért sírnak, ha dolgoznak, akkor meg azért?

És elvárják, hogy mindenben egyetérts, hogy bólogass! Ha nem teszed, akkor meg a világ legnagyobb szemetének kiáltanak ki! Mi a csudát lehet tenni velük?

Legjobb válasz: Rendesen megfizetni a munkajukat? Ha sehogy se dolgoznak, akkor sehogy, viszont akarmit csinalnak, ne egysegesen minimalber max +2e huf-ot kapjanak , hanem rendesen legyen ertekelve a munkajuk? (Kicsit rohelyes, hogy akarmit akarnak veled csinaltatni, minimalberert akarjak. Akar futoszalag, akar arufeltoltes, akarmi...)

Rendesen megfizetni a munkajukat? Ha sehogy se dolgoznak, akkor sehogy, viszont akarmit csinalnak, ne egysegesen minimalber max +2e huf-ot kapjanak , hanem rendesen legyen ertekelve a munkajuk? (Kicsit rohelyes, hogy akarmit akarnak veled csinaltatni, minimalberert akarjak. Akar futoszalag, akar arufeltoltes, akarmi...)
Akaszd fel õket.
Szerintem ez az a tipikus munkaundor egoistasággal kombinálva
Fenéken kell billenteni....nálunk ugyanez volt a helyzet, bátyám 3 éveig nem dolgozott, és sehogy nem lehetett neki elmagyarázni, hogy 30 évesen valamit kéne kezdenie magával...alaposan elküldtem a ....csába, egy óráig ordibáltam vele.és végre elment dolgozni...egyenlõre.én sem így akartam elintézni, de vannak emberek akiknek csak egy alapos leb...szás ér valamit.ez van.
Nem volt azért olyan rossz a szocializmus, akkor ilyen nem volt! Ha nem akart dolgozni valaki, akkor kikiáltották KMK-nak (közveszélyes munkakerülõ) és lesittelték! Ez kéne most is!

Ha heti kétszer dolgozik a lovam és csak akkor kap abrakot, ha aznap dolgozik, akkor egy mázsa meddig elég?

Legjobb válasz: Ha bekólikázik és kinyiffan akkor elég sokáig... Még jó, hogy alpszabályként mindíg megszoktatjuk a kaját a lóval és soha nem ötletszerûen adjuk neki hirtelen.

Ha bekólikázik és kinyiffan akkor elég sokáig... Még jó, hogy alpszabályként mindíg megszoktatjuk a kaját a lóval és soha nem ötletszerûen adjuk neki hirtelen.
Heti két lovagláshoz nem kell abrak, ha egyébként anélkül elvan a ló. Ha nincs, akkor inkább mindennap kapjon egy kicsit. Egyébként meg: attól függ, mennyit adsz neki.
A kérdező hozzászólása: Ridegbe van. Most állt munkába. Télen kap szénát. Így heti két intenzív lovagláshoz ( nyáron persze több) nem kell abrak?
télen ridegben szerintem mindenképpen kell abrak egy lónak, kivéve, ha valami nagyon stramm (pl. hucul, vagy póni), szuper takarmányhasznosító. ráadásul ridegben le is tudja mozogni, nem fog begõzölni. napi 2x1 fánglit mindenképpen adj neki, én télen a 2x2 fánglit se sajnálnám tõle, persze az se mindegy, hogy milyen abrakról van szó. zabnak ilyen esetben nem sok értelme van. inkább adj neki árpát (csakis áztatva), vagy tápot. így könnyen kiszámítható, 1 fangli kb 1 kiló (zabból), de persze nem mindegy mi van benne, le kell mérni, de ha 1 kg-val számolsz akkor 1 mázsa = 100 fangli, tehát attól függõen, hogy napi 2, vagy 4 fanglival adsz 50, vagy 25 napra elég 1 mázsa.
Hát nem tudom, az enyém is csak héten 2x dolgozik, ráadásul boxban vande így is kap napi 3x abarakot(reggel-este 1f. roppantot zab, délben 1f zabmentes táp).Amikor lejebb vettük, akkor elég látványosan fogyni kezdett.
Minden egyes nap így dolgoztok ? Na ne !
Azért nem csak van 1-2 olyan nap amikor együtt lehettek?
A kérdező hozzászólása: Sajnos õ mindennap dolgozik.
Meddig kizárt a munkahelyváltás? Ez kicsit olyan, mint egy távkapcsolat. Más emberek évekig kihúzzák ebben az állapotban, és nem szûnnek meg szeretni egymást. Úgyhogy van rá esély, hogy fenntartsátok a kapcsolatotokat. Talán tudtok telefonálni, amikor egyikõtök otthon van, a másikótoknak pedig szünete van. Hagyjatok egymásnak aranyos cetliket a lakásban, illetve olvassatok közösen könyvet. Elolvassátok mindketten ugyanazt a könyvet, és meg tudjátok beszélni utólag, mi tetszett belõle. Ez végül is közös program.
mi nekünk is rossz bár még nem élünk együtt, elég ritkán látjuk egymást és úgy érzem már kezd kisiklani alólunk a talaj:( nekem nagyon hiányzik és szeretnék sokat vele lenni ha nem is látjátok egymást nem találkoztok vagyis nincs erre lehetõség akkor szinte olyan mintha együtt sem lennétek. HÉTVÉGE ??


Hogyan mondana fel a 2évig Önnél dolgozó munkavállalónak, ha indoklás nélkül 5 napja nem jön dolgozni és ha dolgozik akkor is munkáját szakszerűtlenül végzi?

a, rendes felmondás

Legjobb válasz: olyan kategória, hogy kirúgnám, nincs kihagytad felsorolásból a közös megegyezést minden le van irva közérthetõen a munka törvénykönyvébe itt van ni: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99200022.tv 87. §-tól

olyan kategória, hogy kirúgnám, nincs kihagytad felsorolásból a közös megegyezést minden le van irva közérthetõen a munka törvénykönyvébe itt van ni: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99200022.tv 87. §-tól
elõzõ vagyok, folyt. fontos hogy határozatlan vagy határozott idõre szól-e szerzõdés!!! (ha határozott idõre szól akkor csak közös megegyezés vagy rendkívüli felmondás lehetséges!) 89. § rendes felmondás 96. § rendkívüli (azonnali hatályú) felmondás * 96. § (1) A munkáltató, illetve a munkavállaló a munkaviszonyt "rendkívüli" felmondással megszüntetheti, ha a másik fél a) a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentõs mértékben megszegi, vagy b) egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. Ettõl érvényesen eltérni nem lehet.

Ha nem dolgozom, akkor nekem akkor se jár egy pár új cipő, ha a régi leszakadt a lábamról? Hogy van ez a jóban-rosszban?

Hónapok óta nem találok munkát, pedig keresek. A múlt héten sikerült egy néhány napos alkalmi munkát csinálnom, ebből lett egy kis pénzem. Viszont közben elszakadt az egyetlen sportcipőm. IR-es vagyok, ezért muszáj mozognom, futni jártam, mert az a legolcsóbb. Így viszont nem tudok. Ma mondtam neki, hogy vennék egy pár új cipőt, erre kiakadt, hogy hónapok óta ő tart el, és legalább most, hogy van pénzem, fordítsam a közös kajánkra. Merthogy ebben a hónapban ő elúszott anyagilag. Persze még így is több pénze van, mint nekem, meg egyébként olyanok miatt úszott el, hogy két vagy három közlekedési bírság összejött, meg új öltönyt vett a tesója ballagására (az nem zavarta, hogy én mellette iszonyúan éreztem magam, mert az én ruháim már nagyon kopottak, agyonmosottak). Nem is tudom, mit mondjak, nagyon szíven ütött most ez a dolog. Az, hogy ő "eltart", kimerül abban, hogy ehetek az itthon lévő kajából. De ezen kívül semmi az égvilágon nincs benne, pedig olyan jó lenne néhány új ruha, ami nem volt még ötszázszor mosva. Vagy egy olyan táska, amit nem kell takargatnom a szakadtsága miatt az állásinterjúkon. Igazából gond nélkül megtehetné, egyedül is többet keres, mint egy átlag család. De nem, és ha nekem van egy kis pénzem, még abból se vehetek magamnak semmit.

Legjobb válasz: hát, ha ilyen a párod akkor ilyen a párod. Itt felesleges igazságot tenni, mert nincs értelme. Amíg nem tudsz valamit felmutatni addig az orrod alá dörgöli a dolgokat. Vagy keresel munkát és elfogadod ezt a helyzetet vagy más vizekre evezel.

hát, ha ilyen a párod akkor ilyen a párod. Itt felesleges igazságot tenni, mert nincs értelme. Amíg nem tudsz valamit felmutatni addig az orrod alá dörgöli a dolgokat. Vagy keresel munkát és elfogadod ezt a helyzetet vagy más vizekre evezel.
Ritkán tanácsolom, de hagyd ott. Normális kapcsoltban ilyen gond nem lehet. (voltam munkanélküli, párom azt mondta, hogy amig nem muszáj, nem spórolunk ruhán, fodrászon, mert slamposan nem fognak felvenni)
Szerintem sem a legkorrektebb a párod hozzáállása.Egy normális kapcsolatban ennek nem kéne gondot jelentenie.
Én megértelek, nekem sincs munkám jelenleg. De még így is azt mondom "addig nyújtózkodj amíg a takaród ér". Ne akarj új táskát, cipõt, ruhát..stb. amíg nincs munkád. Illetve helyesbítek: arra azért megkérheted, hogy egy olyan cipõt vegyen neked amiben el tudsz menni kultúráltan állásinterjúra. Ez alap kellene hogy legyen. Munkanélküli járadékot kapsz vagy kaptál?
Vedd meg azt a cipõt nyugodtan. Ruhát is vegyél. Ami kell az kell.
Szépen megvenném a cipõt, aztán eltipliznék jó messze tõle.
Ha eleve a szüleidtõl menekültél és ezáltal költöztél oda az elsõ pasihoz, akkor azt javaslom próbálj visszaköltözni....
Azt írod, hogy sport cipöd. Vagy is nem kell minden napokhoz. Majd ha lesz állandó bevételed akkor vegyél sportcipöt, ezt meg tedd félre, mert ha leszakad a rendes cipöd akkor azt is kell venned. Èn is voltam eltartott másfél évig. Nekem a férjem külföldi és hozzá költöztem ki, és 1, 5 évig nem kaptam munkát (akko még munkavállalási kellett, amit nehéz volt megkapni). Ebben a másfél évben én ünnepnapokra kértem új dolgokat. Pl új cipöt, új szoknyát stb... Volt egy alkalmi munkám nekem is közben, ez havi 100€ bevétel volt. Ezt arra raktam félre, hogy ajándékot tudjak venni belöle karácsonyra és egyéb eseményekre. Teljesen jogosnak éreztem. Aztán lett munkám és pénzem. Innetöl minden felesben ment. Most gyerekek vannak, és ö ezt tekinti a munkámnak, és addig mindent megvesz nekem (habár azóta kb 2x annyi lett a fizetése) amíg a gyerekekkel itthon vagyok.
Értem, nagy a bánat, nagy a felháborodás. De legalább annyit irhatnál, hogy ki is az Ö?
Komolyan sajnáltalak az utolsó hozzászolásodig.Most az mondom megérdemled a sorsod, és csendben tûrj ha a gyerekválallás megfordult a fejedben a jelen helyzetben. Mindenki csak azt látja a párja ellenzi a cipõt, de ez nem sima cipõ ez egészségügyi dolog, olyan mintha egy asztmásnak azt mondaná a párja hogy ne költsd a pénzed pumpára inkább rakd a közösbe, nem számit hogy esetleg majd befulladsz.Az IR egy olyan betegség amit ha nem tartasz karban elõbb vagy utobb cukorbeteg leszel. Ha el akarod cseszni az életed válallj nyugodtan gyereked, de én inkább azon lennék hogy ne függjek ennyire tõle és ha durvul a helyzet le tudjak lépni.
Te írtad ki a ballagásos kérdést is, igaz? Hogy nincs ruhád, de erõlteti, hogy menj. Mit sikerült akkor intézni? Mentél?
Nem tudom mi nem volt abban a válaszban hasznos, hogy ha 20 ezret el tud költeni parfümre, akkor annak az árát mondjuk költse ruhára, hogy a párja meg tudjon jelenni állásinterjún. Ha már úgyis az a baj, hogy nincs munkája.
Elég gáz! Mi lesz, ha gyereketek lesz és otthon leszel vele? Pedig akkor is eltartott leszel! Nem mondom, hogy hagyd ott, de ez a viselkedés elég kiábrándító!
A kérdező hozzászólása: Én írtam a ballagást, végül elmentem, de elég rossz érzés volt. De ragaszkodott hozzá, mert "mi egy pár vagyunk". Na mindegy, végül is nem ártott, mert legalább kimozdultam kicsit. A gyerekkel otthonlét más tészta, azt õ is úgy gondolja, hogy akkor az az otthon maradt szülõ munkája, hogy a gyerekkel van. Már az is megfordult a fejemben, hogy elõbbre lehetne hozni a gyerekvállalást, csak attól tartok, utána még sokkal, de sokkal nehezebb lesz munkát találnom.
Elég érdekes egy férjed van.. Én sem dolgozom lassan 1 éve, nagyon rossz érzés, hiába keresgetünk, egyenlõre még semmi. Párom nem szól semmit, sõt, még õ szokta nekem mondogatni, hogy vegyek valamit magamnak, mert én sajnálom magamtól... amit kapok támogatást, az megy kajára.. próbálj vele beszélni, én nem tudom meddig bírnám vele.. az hogy munkát kapj, az interjún jó benyomást kell tenni, és a mai világban megnézik, hogy ki mit visel.
Én is hasonló helyzetben vagyok, már egy ideje nem találok munkát, de tényleg semmilyen munkát. A környéken nincs, sokkal messzebb meg nem tudok bejárni. De az én férjem úgy van vele, hogy ami az övé, az enyém is, ha valamire tényleg szükségem van és tudja, megveszi. Amikor nekem volt valamennyi plusz pénzem, én is ugyanígy voltam ezzel. Én nem nagyon tudom elképzelni, hogy ha valaki tényleg szereti a másikat, és megteheti, akkor hagyja, hogy szakadtan járjon, vagy hogy ne legyenek meg azok a dolgok, amikre a betegsége miatt van szüksége. Ha minden úgy igaz, ahogy leírtad, nem vagy követelõzõ. A mai világ elég bizonytalan, kerülhet még hozzád hasonló helyzetbe, akkor mit csinál? Én is biztosnak hitt munkahelyet veszítettem el. Ez nem egy szereteten, megértésen, egymás segítésén alapuló kapcsolat szerintem, amiben élsz.
Ja munka, pénz, családi háttér nincs hát babázunk le egy pénzes pasnak hátha nem rak utcára gyerekestõl.
Szerintem ez nem kapcsolat. Mármint nem ideális. Egyébként, amióta országszerte vannak kilós használtruhák, a jólöltözöttség egyáltalán nem pénz kérdése. 4 éve csak ilyenekben vásárolok (vadiúj darabokat), sosem volt ennyi márkás, gyönyörû ruhám, mindenki mindig kérdezgeti, hogy ezt, meg azt, hol vettem, mert nekik is kell.:) Általában ezekben lehet táskát is kapni, sõt cipõt is (azt még nem vettem, ellenben vaterán igen). A nyári idõszakban (könnyebbek a ruhadarabok) 2000 forintból simán ki lehet hozni 3 olyan szettet, amely cserélgethetõ egymással is.
Elég smucig alak a férjed. Amikor mi elkezdtünk együtt járni, adtam neki majdnem hatszázezer forintot a tartozásaira. Nagyon nehéz helyzetben élt. Aztán amikor együtt laktunk, és nekem nem volt munkám, szó nélkül segített mindenben, fizette a telefonszámlám, megvette a ruhám, megtankolta az autómat. Ez nem adok-kapok, hanem közös mindenünk.
Annak is van egy lelkivilága, aki pár mondat után szakítást javasol. Nem csoda, ez a GYK, innen tanácsot megfogadni öngyilkosság. Szerintem kérdezd meg a közelebbi barátaidat errõl, de mindenképpen valami párkapcsolatban sikeresebb embert. Tényleg, ne itt próbálkozz. Ez már a legalja.
A kérdező hozzászólása: A páromról van szó. Alapvetõen én is úgy gondolom, hogy addig nyújtózkodjak, amíg a takaróm ér. De ez tényleg nagyon fontos lenne, a betegségem miatt. Az a baj, hogy elhagyni nem tudom. Most nem. Amikor elveszítettem a munkám, és még volt pénzem, akkor mondtam, hogy átmenetileg vidékre költöznék a szüleimhez, költséghatékonyság miatt. Az ellen határozottan tiltakozott. Persze mellette elfogyott a pénzem, mert beletettem a közösbe, ráadásul közben a szüleimmel is borzasztóan összevesztem, miatta, így oda nem mehetek.
A kérdező hozzászólása: Nem a szüleimtõl menekültem, tíz éve külön élek. Csak most borult így meg a helyzetem. Egyébként interjúra menõs cipõm sem volt, azt innen az oldalról kaptam kölcsön valakitõl. Akkor persze tajtékzott, hogy mi az, hogy idegenektõl kérek segítséget, de az eszébe se jutott, hogy felajánlja, hogy esetleg segít és vesz nekem.
Nekem is van egy ismerõsöm aki ugyanezt csinálja az asszonnyal. Én mondtam a csajnak is, hogy én nem laknék ilyen pasival az biztos, egyszer mondaná, hogy ne vegyek magamnak valamit, vagy egyszer dirigálna nekem úgy fejbe vágnám, hogy nem kelne fel többet. Azt tanácsolom: hagyd ott.
A hibáinkat sosem szégyen beismerni, az a nagyobb butaság ha a büszkeségünket és hiúságunkat legyezgetjük teljesen feleslegesen. Én bocsánatot kérnék a családomtól és visszamennék hozzájuk. Ha igaz szüleid örülni fognak, hogy benõtt a fejed lágya. Vállald a felelõsséget a döntéseidért. Ha hibáztál, beismered, bocsánatot kérsz és emelkedtél egy szintet az emberségi ranglétrán. Ennyi.
Akkor már ismerem a sztorid. Én is válaszolgattam az akkori kérdésedre. Ezek szerint nem sikerült az interjú amire mentél... Nagyon sajnálom. Figy. én szívesen segítek neked, csak folytassuk privát levelezésbe! :)
A kérdező hozzászólása: Mint írtam, a sportcipõ számomra nagyon fontos, betegség miatt. Olyan, mint a gyógyszer. Mondjuk a gyógyszert még nagy morgás árán elnézte, hogy megveszem. Az a furcsa, hogy egyébként nem arról van szó, hogy spórol. Ha ajándékot kapok tõle, az sose valami olcsó gagyi, a húszezres parfümöt gond nélkül megveszi, csak úgy, mert eszébe jutottam. De egy ötezres cipõ kivágja nála a biztosítékot..
Az, hogy eltart nem csak azt jelenti, hogy ehetsz a kajából, hanem van víz, villany, gáz a lakásban ahol élsz. Ezt ki tudnád fizetni, ha egyedül élnél? Ruhát, cipõt vegyél akkor ha lesz pénzed!
A szüleid szerintem boldogan befogadnak ha megmondod, hogy otthagyod ezt a pasit.
Mond meg neki, hogy azt a 20 ezer forintot, amit parfümre költ, abból inkább vegyetek cipõt, nadrágot, meg néhány felsõt... Eszem megáll, hogy ilyen pasik léteznek. Nálunk volt, hogy nekem nem volt munkám, volt, hogy a páromnak, de soha nem morogtunk, ha kell, hát kell, megvettük. Persze, csak azt amire tényleg szükség van.
Ezt az állapotot megtetõznéd azzal, hogy szülsz??

Januártól ikrek mellől vissza szeretnék menni dolgozni, egy GYES-re jogosult leszek, de meddig? Mivel az ikrekkel, ha itthon maradok dupla gyes jár 7. éves korukig, ha dolgozom akkor egy jár, de 7 vagy csak 3. éves korukig, mintha egy lenne?

Legjobb válasz: 4 gyerkõc anyukája néha olvasd el a kérdést, jó, ne csak okoskodj! Ha ikrekkel vagy gyesen, akkor heti 30 óráig kettõ darab gyes jár a gyerekek 6-7 éves koráig. Ha heti 40 órában mész vissza, akkor egy darab gyes jár a gyerekek 6-7 éves koráig. (Azért írtam így, mert iskolakezdés évéig jár dec 31-ig a gyes)

4 gyerkõc anyukája néha olvasd el a kérdést, jó, ne csak okoskodj! Ha ikrekkel vagy gyesen, akkor heti 30 óráig kettõ darab gyes jár a gyerekek 6-7 éves koráig. Ha heti 40 órában mész vissza, akkor egy darab gyes jár a gyerekek 6-7 éves koráig. (Azért írtam így, mert iskolakezdés évéig jár dec 31-ig a gyes)
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99800084.TV 20. § (1)52 Gyermekgondozási segélyre jogosult a szülõ, a nevelõszülõ, a gyám a saját háztartásában nevelt b)ikergyermekek esetén a tankötelessé válás évének végéig.
Törvényi alapon:-) Ez egy segítség az ikres családoknak. Mert mindenbõl kettõt kell venni, és ez iszonyú pénzbe kerül. Aki nem ikres anyuka, ezt sosem fogja megérteni, csak gyûlölködik. Akinek 2 vagy több gyereke van, az tudja "örökíteni" a babakocsit, ruhákat, játékokat. De mi nem tudjuk. Egy gyereknél mondjuk vásárolsz 10e forintért havonta pelenkát, két gyereknél egyszerre ez 20e forint. Amíg tápszeresek voltak a gyerekeim, havi 12e forint volt a tápszerük, de lehet, kicsit több. Ez egy gyereknél a fele. És még sorolhatnám. A gyes dupla és tovább jár. Ez a kedvezményünk. Én ezt nem egyszer megkaptam, mit képzelek magamról, hogy nekem két gyes jár. De az senkinek nem jut eszébe, hogy a tgyás és a gyed ugyanúgy egy, mint akinek egy gyereke van. Azért ne irigyelj minket, nem könnyû két, három egykorú gyerekkel!
Azt tudtam, hogy dupla gyes jár, de hogy 7 éves korig ez nekem magas. Milyen alapon jár 7 éves korig? Csatolnál egy linket?Mert ez már engem is érdekel.
Csak 3 éves korig kapod a gyest. 4 gyerkõc anyukája

A krdesem az lenne h svájcban lakok mar egy ideje (eljegyeztek) de ha nem dolgozom akkor is szuksegem van tartozkodasi engedelyre? Ha igen milyenre? Es hol kell csinaltatni? Lecci ha vkinek van tapasztalata ebben segitsen koszi elore is

Legjobb válasz: Az eljegyzés nem jogi fogalom, ezért értelmetlen dolog. A tartózkodási engedélyre meg természetesen szükséged van, akár dolgozol, akár nem, söt még akkor is, ha netán összeházasodnál valakivel.

Az eljegyzés nem jogi fogalom, ezért értelmetlen dolog. A tartózkodási engedélyre meg természetesen szükséged van, akár dolgozol, akár nem, söt még akkor is, ha netán összeházasodnál valakivel.
A munkavállalási és tartózkodási engedélyeket a kantonok hivatalai adják ki. Aki eljegyzett Svájcban, az tudni fogja, hogy ott (Svájcban) hova kell fordulni. Ajánld figyelmébe a Szövetségi Migrációs Hivatal linkjét (másold ki és vidd magaddal): [link]
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen az infot felfogom hivni. Ja es az elsonek szeretnem mondani h az h eljegyeztek tudom h nem egy hivatalos dolog csak azert jegyeztem meg (zarojelben) mert nem dolgozom es nem munka celjabol vok itt.

10 hetes várandós vagyok. Ha jövő héten táppénzre megyek, mert nem vagyok jól, mennyi táppénzre számíthatok; a fizetésem hány %-a? Ha tovább dolgozom, akkor hogy alakul a táppénz, ha később mennék el?

Legjobb válasz: Attól függ mennyit dolgoztál elõtte. Ha 2 évnél kevesebbet, akkor a minimálbér 50%-át kapod. Ha maradsz természetesen továbbra is a fizetésedet kapod, nem a táppénzt.

Attól függ mennyit dolgoztál elõtte. Ha 2 évnél kevesebbet, akkor a minimálbér 50%-át kapod. Ha maradsz természetesen továbbra is a fizetésedet kapod, nem a táppénzt.
Ha még nem voltál ebben az évben legalább 15 napot beteg, akkor betegszabadság jár. Egyébként: A táppénz összege folyamatos, legalább kétévi biztosítási idõ esetében a figyelembe vehetõ jövedelem naptári napi átlagának hatvan százaléka.
60 százalék, így is, úgy is.Egy percig sem gondolkodnék, hanem mennék.
Az elõttem szólót még annyiban egészítenem ki, hogy ha nincs meg a 2 év akkor csak 50%-a a fizetésednek.
Ha veszélyeztetett terhesként vesznek fel akkor nem jár a 15 nap betegszabi. változott a kód, változtak a szabályok. Én is akkor néztem utána amikor eljöttem táppénzre. Ha késõbb jössz el akkor annyi lesz a tp-d, mintha most, hacsak nem emelik a fizudat! "A 9-es kódos keresõképtelenség, a veszélyeztetett terhesség: 2011. május 1-jétõl az Mt. módosítása szerint a veszélyeztetett terhesség esetén a biztosított a keresõképtelenség elsõ napjától táppénzre szerezhet jogosultságot, betegszabadság a részére nem állapítható meg. Ennek megfelelõen a Kormányrendeletben egy újabb keresõképtelenségi kód, a „9-es kód” került bevezetésre, veszélyeztetett terhesség esetére. A fentiek alapján, ha a biztosított „9”-es keresõképtelenségi kóddal válik keresõképtelenné, akkor a – jogosultság fennállása esetén — keresõképtelenség elsõ napjától táppénz kerül megállapításra és folyósításra. Eljárás a „9”-es kód változása esetén: Ha a biztosított keresõképtelensége alatt a „9”-es keresõképtelenségi kód megváltozik, mert a keresõképtelenség nem élveszüléssel zárult le, hanem egyéb ok (pl. vetélés) miatt szakad meg, és „8”-as keresõképtelenségi kóddal folytatódik tovább, úgy ennek igazolására, a — folyamatos keresõképtelenség fennállása ellenére — a keresõképtelenséget igazoló orvos az „Orvosi Igazolás a keresõképtelenségi (terhességi) állományba vételrõl” elnevezésû (nagyalakú, kezdõ orvosi igazolás) nyomtatványon ismét keresõképtelen állományba veszi a biztosítottat. (A veszélyeztetett terhesség miatti keresõképtelenség lezárását követõen.) A foglalkoztatónak ki kell adnia a biztosított részére az adott évre még esedékes betegszabadságot, és ezt követõen lehet a táppénzt megállapítani. A táppénzre jogosultság kezdõ napja a betegszabadság lejártát követõ nap lesz. Ha a veszélyeztetett terhesség ideje alatt a terhes nõ egyéb, a terhességgel összefüggésben nem levõ betegséggel kórházba kerül (pl. törött kar helyretétele miatti mûtét esetén), attól a terhesség szempontjából nincs változás, annak veszélyeztetettsége továbbra is fennáll, tehát a keresõképtelenségi kód nem változik. Ennek ellenére, ha a kórházi igazoláson mégis más keresõképtelenségi kód szerepel, akkor a kifizetõhely székhelye szerinti Területi Hivatal orvosszakmai területét kell megkeresni, a keresõképtelenségi kód tisztázása érdekében. A veszélyeztetett terhesség miatti keresõképtelenség és ennek megfelelõen folyósított táppénz esetén a munkáltató táppénz hozzájárulás fizetési kötelezettsége fennáll." forrás: http://www.tbinfo.hu/cikkek/keresokeptelenseg/keresokeptelen..
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen Mindenkinek a válaszokat! Egyébként 10 éve dolgozom ezen a munkahelyen, 2 éve voltam legutóbb táppénzen 1, 5 hétig. Így ha jól értelmezem a fizetésem 60 %-át fogom kapni. Szép hétvégét!

Péter egy munkát 5 óra alatt végez el egyedül, Pál pedig 6 óra alatt. Ha együtt dolgoznak, akkor veszekednek, ezért munkatempójuk csökken, mindkettőjüknek azonos arányban?

Hány %-os a teljesítményromlásuk,ha ketten együtt 3,5 óra alatt végzik el a munkát?

Legjobb válasz: Vannak még szorgalmas emberek, akik hétvégén írják a házit. Amúgy ebben a rohanó világban ki tudja, hogy ami két nappal ezelõtt még helyes volt, az ma már nem-e elavult és hibás? :)

Vannak még szorgalmas emberek, akik hétvégén írják a házit. Amúgy ebben a rohanó világban ki tudja, hogy ami két nappal ezelõtt még helyes volt, az ma már nem-e elavult és hibás? :)
hány éves vagy? cskhogy ennyire lusta vagy megcsinálni a matekházit. am miis mst tanultuk ezt :D
Na, bagoly mondja verébnek... :( Jav.: hagysz ki...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!