Találatok a következő kifejezésre: Ha ha dolgozok (1517 db)

Ha egy egyszerű orvos, ápolónő vagy tanár nem dolgozhat nyugdíj mellett a közszférában, akkor egy képviselő, egy miniszter, egy polgármester vagy egy nagykövet miért dolgozhat, illetve nekik miért nem veszik el a nyugdíjukat, ha dolgoznak?

Pintér Sándor nem szégyelli, hogy a hatalmas vagyona és miniszteri fizetés mellé felveszi a nyugdíját is. Arra hivatkozik, hogy 46 évig fizette a járulékot. Na de más is fizette legalább ennyi ideig, és ha ?k az állami szektorban dolgoznak, elvesztik a nyugdíjukat. Az a szégyen, hogy akik a csúcson vannak, nem vesztik el, rájuk ez nem vonatkozik. Erre miért nem gondol Pintér úr?

Legjobb válasz: Nálunk minden ember egyenlõ. És van aki még egyenlõbb. Te még tudsz ezeken csodálkozni? :-(

Nálunk minden ember egyenlõ. És van aki még egyenlõbb. Te még tudsz ezeken csodálkozni? :-(
Teljesen jogos a felvetésed! Csak hát ugye a 2/3 azt csinál amit akar.
ja meg a 44 évesen lenyugdíjazott rendõr meg feketén dolgozik a szép kis nyugdíja mellett, ezzel ellehetlenítve a fiatalok elhelyezkedési lehetõségeit! Vissza dolgozni rendesen adózva, nem eltartatni magukat!!

Egy munkahelyen tényleg jelenteni kell az emberi erőforrás-részlegnek, ha két dolgozó párkapcsolatba lép?

Egy amerikai sorozatban láttam (jó, tudom, a lézerkard sem igazi), de azért bizonyosságot szeretnék róla... mert ha igen, akkor ez kb. olyan, mint a Sziget c. film vagy az NSZK-s Németország...

Legjobb válasz: Hát elvileg elképzelhetõ, de ennek inkább akkor van jelentõsége, ha fõnök-beosztott viszonyról van szó, hiszen akkor elfogult lehet a fõnök a párjára a többi dolgozóval szemben. Általában azzal nem szoktak foglalkozni, ha ugyanolyan beosztásban van mindkét fél, vagy más-más részlegen dolgoznak.

Hát elvileg elképzelhetõ, de ennek inkább akkor van jelentõsége, ha fõnök-beosztott viszonyról van szó, hiszen akkor elfogult lehet a fõnök a párjára a többi dolgozóval szemben. Általában azzal nem szoktak foglalkozni, ha ugyanolyan beosztásban van mindkét fél, vagy más-más részlegen dolgoznak.
A kérdező hozzászólása: Az általad felvázolt helyzetre gondoltam én is. De ez milyen már? Nem érzed gáznak? Jó, hogy arról nem kell számot adniuk, hogy hányszor szexelnek...
Nálunk szerencsésebb fejlõdésû országokban természetesnek számít, hogy ilyenkor lehetõleg összestimmeltetik a munkarendjüket, hogy lássák is egymást, ha már összeházasodtak... Nyaralásnál is egyszerûen emlékezni fog az illetékes, hogy ketten... Tudom, meseszerû :)
Ja, meg kapnak gyakran ajándékot is, sokszor nem is kicsit gálánsat, összefüggésben a cég profiljával.

Melyik magánnyugdíjpénztárba lépjek? Alkalmilag dolgozok, mivel még tanuló vagyok. Ha belépek egy magánnyugdíjpénztárba azt a munkáltató fizeti gondolom? Ha nem dolgozok ott tovább akkor mi a helyzet? Melyiket válasszam?

Legjobb válasz: Allianzba lépj be. Gyorsak, és hamar beléptetnek, max 15 perc. Ha dolgozol csak akkor fizetnek rá járulékot, ha nem akkor persze nem. Ha nem dolgozol, az semmiben sem befolyásolja. Lényeg hogy ajánlatos belépni.

Allianzba lépj be. Gyorsak, és hamar beléptetnek, max 15 perc. Ha dolgozol csak akkor fizetnek rá járulékot, ha nem akkor persze nem. Ha nem dolgozol, az semmiben sem befolyásolja. Lényeg hogy ajánlatos belépni.
az ügyintézésre értettem a 15 percet:)
Az MKB Nyugdíjpénztárban most jó belépési akció van. Én most ott nyitnék. Ha gondolod, akkor meg is tudom Neked nyitni. Írj privit, de elõtte nézd meg az akciójukat!
Az lehet, hogy most jó belépési akció van valamelyik pénztárnál. Viszont szerintem fontosabb azt nézni, hogy milyen hozamokkal dolgozik egy-egy pénztár, hisz egyáltalán nem mindegy, hogy az a pénz, ami így is úgy is befizetésre kerül, az majd x év múlva lesz! Hogy hova, az a korodtól, stb is függ. Szívesen segítek, ha írsz üzenetet! :)
nem mindegy a hozam, de egy év alatt nem lesz számot tevõ a különbség... most megkapja az ajándékot, amjd átvált olyanra, ami jobb. Egyébként nem garancia, hogy ami ma a legjobb, az 5 év múlva is a legjobb lesz...


Ha heti kétszer dolgozik a lovam és csak akkor kap abrakot, ha aznap dolgozik, akkor egy mázsa meddig elég?

Legjobb válasz: Ha bekólikázik és kinyiffan akkor elég sokáig... Még jó, hogy alpszabályként mindíg megszoktatjuk a kaját a lóval és soha nem ötletszerûen adjuk neki hirtelen.

Ha bekólikázik és kinyiffan akkor elég sokáig... Még jó, hogy alpszabályként mindíg megszoktatjuk a kaját a lóval és soha nem ötletszerûen adjuk neki hirtelen.
Heti két lovagláshoz nem kell abrak, ha egyébként anélkül elvan a ló. Ha nincs, akkor inkább mindennap kapjon egy kicsit. Egyébként meg: attól függ, mennyit adsz neki.
A kérdező hozzászólása: Ridegbe van. Most állt munkába. Télen kap szénát. Így heti két intenzív lovagláshoz ( nyáron persze több) nem kell abrak?
télen ridegben szerintem mindenképpen kell abrak egy lónak, kivéve, ha valami nagyon stramm (pl. hucul, vagy póni), szuper takarmányhasznosító. ráadásul ridegben le is tudja mozogni, nem fog begõzölni. napi 2x1 fánglit mindenképpen adj neki, én télen a 2x2 fánglit se sajnálnám tõle, persze az se mindegy, hogy milyen abrakról van szó. zabnak ilyen esetben nem sok értelme van. inkább adj neki árpát (csakis áztatva), vagy tápot. így könnyen kiszámítható, 1 fangli kb 1 kiló (zabból), de persze nem mindegy mi van benne, le kell mérni, de ha 1 kg-val számolsz akkor 1 mázsa = 100 fangli, tehát attól függõen, hogy napi 2, vagy 4 fanglival adsz 50, vagy 25 napra elég 1 mázsa.
Hát nem tudom, az enyém is csak héten 2x dolgozik, ráadásul boxban vande így is kap napi 3x abarakot(reggel-este 1f. roppantot zab, délben 1f zabmentes táp).Amikor lejebb vettük, akkor elég látványosan fogyni kezdett.

Ha külföldön dolgozom, kell e itthon tb-t fizetnem, ha külföldön biztosítva vagyok itthon pedig nem?

Legjobb válasz: mindenképpen érdemes!!! Apám is már évek óta kint dolgozik, és fizeti a tb-t de ez a biztosításod minõségétõl is függ, mert ha az mindent áll, CT-t MRI-t, mindenféle mûtétet, akkor nem kell.

mindenképpen érdemes!!! Apám is már évek óta kint dolgozik, és fizeti a tb-t de ez a biztosításod minõségétõl is függ, mert ha az mindent áll, CT-t MRI-t, mindenféle mûtétet, akkor nem kell.
Nem. 15 napon belül be kell jelentened. Az oep honlapján találsz hozzá nyomtatványt. (a héten kérdeztem meg ugyanezt az oepnél, úgyh tuti az infó).
1. vok, azt hiszem félreértettem...ezek szimt téged törvényileg érdekel? Mert nem kötelezõ.
A kérdező hozzászólása: Európai egészségbiztosítási kártyát szeretnék igényelni, de itthon nincs tb-m.A külföldi biztosítótól kell valamilyen igazolást beszerezni.Ezzel kapcsolatba nem tudsz valami infót,
Ha külföldön vagy biztosítva, akkor a külföldi biztosítódon keresztül tudsz eu-s tajkártyát igényelni, de ennél pontosabbat nem tudok. Mindenképp a kinti biztosítót érdemes megkérdezni sztem, hogy hogy mûködik.
A kérdező hozzászólása: Köszi, az infót mindenkinek!
Az is számít, hogy pontosan mit értesz külföld alatt. Csak az EU-n belüli biztosítás váltja ki az itthonit.
Angliában elég csak egy honlapon regisztrálnod, és postán kiküldik az Európai Biztosítási Kártyát. Otthon be kell jelentened az OEP-nek. Ügyfélkapun is megteheted, DE MINDENKÉPPEN ellenõrizd le, ha hazamész, hogy beérkeztették -e, mert nekem most kellett nyilatkoznom arról, hogy egy év alatt õk miért nem voltak képesek....
elõttem szóló ezt írta "Angliában elég csak egy honlapon regisztrálnod, és postán kiküldik az Európai Biztosítási Kártyát. Otthon be kell jelentened az OEP-nek." esetleg a honlap nevét is tudod?

Mit lehet tenni elidegenedés ellen? Milyen programok? Kb mennyi találkozás hetente? Mennyit beszélgessünk? Mit csináljunk ha sokat dolgozik?

Legjobb válasz: Hát mindent azért nem lehet megtervezni elõre. Találkozzatok és beszélgessetek annyit, amennyit jól esik. Ha sokat dolgozik, akkor értelemszerûen a munkája közben ne zavard, max egy sms vagy e-mail hogy gondolsz rá. Programokban is bármi, amiket szerettek csinálni. Egy szabadnapon menjetek el együtt kirándulni, vagy fürdõzni, szerezzetek újabb és újabb közös élményeket együtt, így lesz mire emlékezni, lesz min nevetgélni ha éppen otthon fetrengtek és nincs mit csinálnotok.

Hát mindent azért nem lehet megtervezni elõre. Találkozzatok és beszélgessetek annyit, amennyit jól esik. Ha sokat dolgozik, akkor értelemszerûen a munkája közben ne zavard, max egy sms vagy e-mail hogy gondolsz rá. Programokban is bármi, amiket szerettek csinálni. Egy szabadnapon menjetek el együtt kirándulni, vagy fürdõzni, szerezzetek újabb és újabb közös élményeket együtt, így lesz mire emlékezni, lesz min nevetgélni ha éppen otthon fetrengtek és nincs mit csinálnotok.

Mit lehet kezdeni a krónikus munkakerülőkkel? Akiknek soha semmi nem felel meg? Akik ha otthon vannak azért sírnak, ha dolgoznak, akkor meg azért?

És elvárják, hogy mindenben egyetérts, hogy bólogass! Ha nem teszed, akkor meg a világ legnagyobb szemetének kiáltanak ki! Mi a csudát lehet tenni velük?

Legjobb válasz: Rendesen megfizetni a munkajukat? Ha sehogy se dolgoznak, akkor sehogy, viszont akarmit csinalnak, ne egysegesen minimalber max +2e huf-ot kapjanak , hanem rendesen legyen ertekelve a munkajuk? (Kicsit rohelyes, hogy akarmit akarnak veled csinaltatni, minimalberert akarjak. Akar futoszalag, akar arufeltoltes, akarmi...)

Rendesen megfizetni a munkajukat? Ha sehogy se dolgoznak, akkor sehogy, viszont akarmit csinalnak, ne egysegesen minimalber max +2e huf-ot kapjanak , hanem rendesen legyen ertekelve a munkajuk? (Kicsit rohelyes, hogy akarmit akarnak veled csinaltatni, minimalberert akarjak. Akar futoszalag, akar arufeltoltes, akarmi...)
Akaszd fel õket.
Szerintem ez az a tipikus munkaundor egoistasággal kombinálva
Fenéken kell billenteni....nálunk ugyanez volt a helyzet, bátyám 3 éveig nem dolgozott, és sehogy nem lehetett neki elmagyarázni, hogy 30 évesen valamit kéne kezdenie magával...alaposan elküldtem a ....csába, egy óráig ordibáltam vele.és végre elment dolgozni...egyenlõre.én sem így akartam elintézni, de vannak emberek akiknek csak egy alapos leb...szás ér valamit.ez van.
Nem volt azért olyan rossz a szocializmus, akkor ilyen nem volt! Ha nem akart dolgozni valaki, akkor kikiáltották KMK-nak (közveszélyes munkakerülõ) és lesittelték! Ez kéne most is!

Hogyan mondana fel a 2évig Önnél dolgozó munkavállalónak, ha indoklás nélkül 5 napja nem jön dolgozni és ha dolgozik akkor is munkáját szakszerűtlenül végzi?

a, rendes felmondás

Legjobb válasz: olyan kategória, hogy kirúgnám, nincs kihagytad felsorolásból a közös megegyezést minden le van irva közérthetõen a munka törvénykönyvébe itt van ni: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99200022.tv 87. §-tól

olyan kategória, hogy kirúgnám, nincs kihagytad felsorolásból a közös megegyezést minden le van irva közérthetõen a munka törvénykönyvébe itt van ni: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99200022.tv 87. §-tól
elõzõ vagyok, folyt. fontos hogy határozatlan vagy határozott idõre szól-e szerzõdés!!! (ha határozott idõre szól akkor csak közös megegyezés vagy rendkívüli felmondás lehetséges!) 89. § rendes felmondás 96. § rendkívüli (azonnali hatályú) felmondás * 96. § (1) A munkáltató, illetve a munkavállaló a munkaviszonyt "rendkívüli" felmondással megszüntetheti, ha a másik fél a) a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentõs mértékben megszegi, vagy b) egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. Ettõl érvényesen eltérni nem lehet.

Állampolgárságit csak akkor kaphatok, ha dolgozok is mellette 5-6 évig míg zöldkártya lenem jár megkapom a véglegest és igényelem az állampolgárságit? Ha van pénzem megélni amerikába

(akár albérlet, akár egyéb más megoldás) akkor se maradhatok 3 hónapnál tovább?(Kelet - USA-ról lenne szó)

Legjobb válasz: Kizárólag turistaként lehet használni a vízummentességet!!! Aki dolgozni vagy tanulni akar, annak külön kérvényeznie kell a munkavállallói- illetve diák-vízumot! Ha valaki turistaként utazik az USA-ba és azon kapják, hogy dolgozik illetve iskolában tanul, akkor kiutasítják az országból. Nem érdemes ügyeskedni, mert nagyon könnyen lebukhatsz, fõleg az engedély nélküli munkavállalást veszik nagyon szigorúan.

Kizárólag turistaként lehet használni a vízummentességet!!! Aki dolgozni vagy tanulni akar, annak külön kérvényeznie kell a munkavállallói- illetve diák-vízumot! Ha valaki turistaként utazik az USA-ba és azon kapják, hogy dolgozik illetve iskolában tanul, akkor kiutasítják az országból. Nem érdemes ügyeskedni, mert nagyon könnyen lebukhatsz, fõleg az engedély nélküli munkavállalást veszik nagyon szigorúan.
Nem maradhatsz tovább 3 hónapnál, hiába van pénzed. Állampolgársági kérvényt csak akkor adhatsz be, ha már 5 éve zöldkártyás/állandó lakos vagy. Ha am-i állampolgár házastársa vagy, akkor 5 év helyett 3-at kell erre várni, minden más alapon 5 évet.
Három hónapnál biztos, hogy tovább maradhatsz. Barátnõm sima turistavízummal van kint egy éve, hat hónap után kellett hosszabbítást kérnie a vízumra, amit simán megadtak neki.
en onan jottem haza par honapja le irom neked nagyon szivesen az egesz dolgot de ide egyszere tul sok lenne irj priviben is le irom.
Zöldkártyát is csak úgy adnak, ha dolgozol. Hiszen kérnek ilyeneket, hogy utolsó 2 év adóbevallása, munkahelyi igazolás, bankszámlaszám, esetleges jelzálog igazolás a házra vagy a lakás bérleti szerzõdésének mésolata, stb. Ha valaki nem dolgozik és csak úgy eltartják, akkor szerintem zöldkártyát sem kaphat. És állampolgárságit meg csak az csinálhat, akinek 3-5 éve van zöldkártyája.
15:38 vagyok. Egy szóval nem írtam, hogy dolgozik kint a barátnõm, látogatóban van a szüleinél, õk tartják el. A kérdezõ pont arra tért ki, hogy ha nem dolgozik, hanem a meglévõ pénzét költi, akkor hogyan maradhat ott legálisan. Erre írtam, hogy ezt nevezik turistáskodásnak, amihez a turistavízum tökéletesen elég.
15:38-nak: igen, persze, hogy van olyan, amirõl beszélsz, de az nem legális. Dolgozni nem lehet turista vízumon. Egyébként érdekes, hogy akik ilyeneket írnak le mindig csak ismernek vkit, aki így él, sosem saját példájukból beszélnek...
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi szépen :)
Nem tudom, van-e még ilyen, õ még akkor kapta, amikor vízumkényszer volt, csak hát nem járt még le a 10 év, így érvényes. Õ sem rögtön kapott ilyet, elsõ két alkalommal egyszeri turistavízummal volt kint, és miután látták, hogy esze ágában sincs letelepedni, harmadszorra már ezt kapta. A szülei élnek kint, õk már állampolgárok, náluk lakik.
A kérdező hozzászólása: Nem is hülyeség ez a többszöri beutazási vízum... :) Amúgy nem nagyon szeretik ha átmész Kanadába majd vissza, ezen is gondolkodtam, de kiszûrik ezeket... Max elmegyünk kocsival szétnézni, és 1-2 nap után visszajövünk.
15:38 vagyok. 10 éves, többszöri beutazásra szóló vízuma van, amivel egyszerre legfeljebb 6 hónapot tölthet ott. Elméletileg elég lett volna, ha átmegy a kanadai határon és vissza (kivitelezhetõ lett volna, mert a közelében lakik), de a biztonság kedvéért inkább kérvényezte a kinntartózkodás hosszabbítását.
A kérdező hozzászólása: 15:38: Azt hogy csinálta? Elvileg aki 3 hónap 1 napnál tovább marad kint túristával, azt már ki is utasítják az államokból. 15:51: Én is dolgozni akarnék, csak legvégsõkbe kérdeztem, ha véletlen netán úgy alakulna hogy nem lenne munka (pénz az lehet lenne megélhetésre) akkor hogyan maradhatnék az egyesült államokba legálisan. Ismerõssel nem lesz nehéz elindulnod, én teljesen 0-ról indulok magamtól, szóval nem lesz könnyû menet...
Én munka mellett tanulni is szeretnék kint, az meg biztos, hogy több idõ lesz, mint 3 hónap. Remélem, sikerül. Szerencsére van ismerõs, aki segít.
A kérdező hozzászólása: Nem lehet privátot írni neked.

Az jó, hogy ha izomlázra dolgozunk rá?

Legjobb válasz: Nem sokat de dolgoz rá!!!! Mert ha nem dolgzol rá akkor megint leállsz ameddig elmúlik és ha megint újra kezdez pl gyúrni akkor megint kifog jönni és így tovább...

Nem sokat de dolgoz rá!!!! Mert ha nem dolgzol rá akkor megint leállsz ameddig elmúlik és ha megint újra kezdez pl gyúrni akkor megint kifog jönni és így tovább...
Szia! Ez hülyeség, hogy nem jó. 8 éve aktívan sportolok, az amit mondok nem magamtól tudom, hanem nálam sokkal képzettebb emberektõl pl. olyan maratonfutótól, aki edzõm volt és világranglistán 7. helyen állt, ma testnevelõtanár, gyógypedagógus és stb. Az izomlázra igen is kell mozogni, DE nem erõsen ráedzeni, hanem laza, könnyebb mozgást kell végezni rá! De hangsúlyozom, hogy erõsen nem szabad edzeni rá, mert sérüléshez vezethez, viszont a könnyed edzés jót tesz neki! Remélem segítettem! Jó sportolást! :-)
elõzõ válaszoló vagyok, hogy pontosítsak a mikrosérüléseken, az izomláz azért fáj annyira, mert tejsav termelõdik, amúgy úgy kell elképzelni az izomlázat, mint nagyon-nagyon apró kis izomszakadások
Úgy tûnik, ez a wikipédiás bejegyzés elég megbízható forrásból származik: http://hu.wikipedia.org/wiki/Izoml%C3%A1z
Nem szabad ráedzeni... Nyújtani, azt szabad, lassan... A tejsavnak a legújabb kutatások szerint 0 köze az izomlázhoz.... Ezek sérülések az izomszövetben, amire ha rádolgozol mégnagyobb sérülések lesznek. Begyullad, fájni fog, aztán csak nézegethetsz. Nem akarok a tesi tanárokat leszólni meg a nagy sportolókat.De hál ég, õk nem orvosok, csak nekik azt mondták és kész elfogadják, hogy akkor tejsav. Nem, ne dolgozz rá, csak finoman nyújts!
Bocs, de én hiszek azoknak az embereknek, akik ebben a sportban elég sok mindent letettek az asztalra, nem tehetek róla, hogy a "sárgaoldallal" vannak kapcsolatban közülük sokan. Ja, hogy miért nem. Azért mert az izomláz az izomban keletkezett mikrosérülések miatt van és így nem jó mégjobban kicsinálni azokat izmokat, hagyni kell õket regenerálódni. Amúgy amit a tesitanárok mondanak, hogy a tejsav miatt van az izomláz és rá kell edzeni, hogy elmúljon, az azért téves, mert a tejsav rövid idõn belül kiürül az izomzatból. Szerintem eléggé elképzelhetetlen, hogy napokig az izomban marad a tejsav, amikor edzés nélkül is van vérkeringés ami "megtisztítja" az izmokat...
Nem jó.
Attól függ, Jónak azért nem jó mert kellemetlen érzés egy ideig. De viszont nagyábból elmulik tõle az izomláz.:)
na és miért nem jó? Kiv vagyok mit mondanak a sárgaoldalon felnõtt birkaszellemûek.( az oldallal nincs bajom csak azokkal akik istenként tisztelik és minden egyes szavát aranyszabályként követik)
Köszi az utsó válaszolónak. Ezek szerint az én elméletem állt a legközelebb az igazsághoz... ehhez képest 52%ban tûnik hasznosnak, mert hût nem egyezett egyes nagyokosok véleményével... ennyit errõl. Amúgy , aki nem olvasta volna. Az áll benne ne nyújts (ebben tévedtem, bocsánat) és ne is masszírozz. Szauna és melegvíz. Egyébként a válaszom megállta a helyét.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, sokat segítettetek:) Kellemess ünnepeket!
Laza mozgas, es nyujtas teljesen jo ra. Amugy a zoldsegek segitenek eltuntetni az izomlazat(probaltam, mukodik egy bizonyos szintig). (Tigi)
Sziasztok!! Csaj vagyok és aktívan sportolok és egyik nap csak egy kicsit volt izomlázam, hát jól ráedzettem, most meg alig bírok csinálni valamit, mert annyira fáj, hogy szinte elviselhetetlen, és nagyon fáj.Mozdulni nem tudok, én mindig úgy mulasztom el, hogy jól kipihenem...ja és a melegvizet ajánlom, meg valami jó kis izomlazító krémet...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!