Találatok a következő kifejezésre: Ha hónapokon nem esek teherbe, (30 db)

Ha az első clostis hónapban nem esem teherbe akkor a második hónapban is kell szedni vagy egy hónap kimarad?

Az orvos azt mondta ha megjön akkor jelentkezzek, csak azt felejtettem el megkérdezni, hogy a szokásos 12. napon UH-ra vagy mingjárt Clostiért, mert csak egy havi adagot írt fel múltkor.

Legjobb válasz: Jelentkezz a clostiért !

Jelentkezz a clostiért !
Van doki aki nem folyamatosan, hanem egy-egy hónap kihagyással szedeti a Clostit. A szomszédom is az "üres" hónapbann lett terhes.
A kérdező hozzászólása: Szóval mindkezzõ lehetséges. Akkor legjobb ha felhívom a dokit, majd megmondja.Köszi a gyors válaszokat!
A kérdező hozzászólása: mindkettõ
Szia!Nekem is 2 havonta kellett szednem a clostit, de azért jobb ha rákérdezel a dokidnál.Sok sikert!

Ha 18 hónapja nem esek teherbe és minden vizsgálati eredményem jó akkor egy petevezeték átfúvásos műtét kimutathatja a gondot? Minden hónapban rendszeresen megjön!

Legjobb válasz: Ha a petevezetékek átjárhatóságával van gond, akkor kimutathatja. Gondolom a párodat vizsgálták már.

Ha a petevezetékek átjárhatóságával van gond, akkor kimutathatja. Gondolom a párodat vizsgálták már.
A kérdező hozzászólása: Még nem vizsgálták ki a férjemet.Jövõhéten fog menni!Ha minden hónapban megjön attól függetlenül lehet, hogy nincs peteérésem?
ha a párodat kivizsgálják és neki jó akkor igen neked kell menni átjárhatóságira és ha nincs peteérésed akkor is kell menni mert fölöslegesen kezel peteérésre ha elvagy záródva!!!énis arra megyek nekünk ma volt spermavizsgálat. páromnak tökéletesek a spermái.szóval örülönk.
Az, hogy minden vizsgálati eredmlnyed jó, nem azt jelenti, hogy hormonálisan rendben van minden? Mert ha igen, akkor peterérésed is van. Önmagában az, hogy rendszeresen megjön, nem jelenti, hogy van peteérésed. Az átjárhatósági meg nyilvánvalóan azt mutatja ki, hogy az átjárhatóság hiánya okozhatja-e a problémát, és sokszor már a vizsgálattól megszûnik a letapadás, és sikerül :)
A kérdező hozzászólása: Már voltam hormonális vizsgálaton is és negatív lett! Lehet el van záródva mert amikor megjön nagyon nagy fájdalommal jár! Jaj de jó lenne ha ez lenne és végre megszülethetne a kisbabánk mert már nagyon várom! Köszönöm szépen a válaszokat!:-)

Az orvos tegnap clostilbegyt tablettát írt fel, 2 havi adagot. Azt mondta, hogy 3 hónap múlva menjek vissza, ha nem esnék teherbe. Semmilyen uh-t nem csinált előtte. Ez normálisnak számít?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a régebbi nõdokim úgyanígy csinálta, nem volt uh vizsgálat és semmilyen ellenõrzés. Én 3 hónapig szedtem clostilbegyt-et 6 hónap kihagyás után ismét 3 hónap. De nem maradtam terhes. Most nem hozzá járok, mert õ átadott az ún asszisztált reprodukciós osztálynak, itt uh-gal nézik folyamatosan, meghatározott naponként a tüszõket. Szerintem kellene nézni és vérvétel is szükséges lenne. De lehet, hogy neked sikerül. Sok sikert.

Szia! Nekem a régebbi nõdokim úgyanígy csinálta, nem volt uh vizsgálat és semmilyen ellenõrzés. Én 3 hónapig szedtem clostilbegyt-et 6 hónap kihagyás után ismét 3 hónap. De nem maradtam terhes. Most nem hozzá járok, mert õ átadott az ún asszisztált reprodukciós osztálynak, itt uh-gal nézik folyamatosan, meghatározott naponként a tüszõket. Szerintem kellene nézni és vérvétel is szükséges lenne. De lehet, hogy neked sikerül. Sok sikert.

Ha hónapokon keresztül nem esek teherbe, lehetséges, hogy végre spontán teherbeesek?

Legjobb válasz: Nalam igy volt,es mire arra a pontra eljutottam,h akkor jol van meg varjunk a baba projektel,es inkabb meg sieles,utazas,stb.akkor mar a kovetkezo honapban nem is jott meg. Amikor gorcsoltem rajta,es meg menszesz elott megcsinaltam a terhessegi teszteket addig esze agaban sem volt osszejoni a baba,de ahogy letettem a dologrol,es kesobbre halasztottam rogton. Ilyenkor latszik az is,h tenyleg nagyon sokat tud segiteni az agy,es nagyon sokat tud rontani is. 10 hetes kismama

Nalam igy volt, es mire arra a pontra eljutottam, h akkor jol van meg varjunk a baba projektel, es inkabb meg sieles, utazas, stb.akkor mar a kovetkezo honapban nem is jott meg. Amikor gorcsoltem rajta, es meg menszesz elott megcsinaltam a terhessegi teszteket addig esze agaban sem volt osszejoni a baba, de ahogy letettem a dologrol, es kesobbre halasztottam rogton. Ilyenkor latszik az is, h tenyleg nagyon sokat tud segiteni az agy, es nagyon sokat tud rontani is. 10 hetes kismama
Nekem is így volt. Már megvolt az idõpontunk egy klinikai kivizsgálásra. De az utolsó mensim nem jött meg, teszt pozitív. Így a kivizsgálás eémaradt :)

Ha már fél éve nem esek teherbe, a következő hónapokban mitől sikerülne?

Legjobb válasz: Na igen egyetértek a 2. hozzászólóval szerintem sem hasonlítható a két dolog össze, valószínûleg az abortusz nála a kaparós sorsjegy kategória. Kedves kérdezõ! Én is kivizsgálást javasolnék mert nekem 6 hónap próbálkozás után fény derült h magas a prolaktin szintem mára kikezelték és most bizakodóbb lettem!

Na igen egyetértek a 2. hozzászólóval szerintem sem hasonlítható a két dolog össze, valószínûleg az abortusz nála a kaparós sorsjegy kategória. Kedves kérdezõ! Én is kivizsgálást javasolnék mert nekem 6 hónap próbálkozás után fény derült h magas a prolaktin szintem mára kikezelték és most bizakodóbb lettem!
Teljesen egészségesek vagyunk a párommal mégis csak a 7.hónapban sikerült, igaz nem is számoltam a hónapokat akkor csak utólag.
Fél év az ha úgy nézed, csak 6 próbálkozás. Miért ne sikerülhetne, akár a következõ hónapban? ;)
Én 6 évet vártam és küszködtem mindenféle vizsgálatokkal, gyógyszerekkel (feleslegesen), mire teljesen véletlen kiderült hogy a TSH(pajzsmirigy) szintem túl magas a babához. Kaptam rá gyógyszert, és két hónap múlva jött a lurkó. :) Ez egy kis apróság, ami egy sima vérvételbõl kideríthetõ. De ne aggódj, hat hónap még nem sok idõ
#1-nek: tutira van már legalább egy elsõre sikerült, sima terhességbõl született gyereked... Én nem röhögtem a válaszodon... A kérdezõnek: voltál bármilyen kivizsgáláson? Megállapítottak valamit? Így kicsit nehéz válaszolni, mert ha pl. hormonális dolgok miatt nem sikerül, akkor annak is meg van a megfelelõ kezelési módja, és persze a tapasztalatok is mások, de én is olvastam is pl. cickafark- és palástfû kúráról "zengett csodákat" (és ezt most nem cikizésbõl írtam így, lehet én is kipróbálom).
Mi 7 hónapja próbálkozunk. Most voltam dokinál, aki megnyugtatott, hogy ez még nem olyan sok idõ, hogy kétségbe kelljen esni amiatt, hogy még nem sikerült. Egyenlõre csak hormonvizsgálatot kért. Õ azt tanácsolta nem kell rágörcsölni a dolgokra. Azt mondta, hogy komolyabb kivizsgálásokat csak 1 év után csinálnak.
Ha eddig nem nyertél a lottón, ezután minek veszel szelvényt?
Mennyi volt a TSH-d? Mennyivel estél teherbe? Nálam is volt ilyen
Szia! 8 hónap után elmentem nõdokihoz, azt hazudtam, hogy 1 éve próbálkozunk. Hormonvizsgálat=magas prolaktin, alacsony progeszteron, magas tsh. Kaptam kettõ gyógyszert, két hónap alatt rendbejöttek az értékeim, mellette elkezdtem szedni a barátcserjét, 45 napos ciklusokból 28 naposak lette, jött az elsõ Clostis hónap, mellette napi 400mg E vitamin és végre sikerült. 1 év. 5hetes kismama vagyok. Irány a doki, hazudj te is neki, hidd el fél éven belül neked is sikerülni fog. Sok sikert!
6 hónapba sikerült egy hónapos müvi ciklus után 11h 1napos
nekem is 6 honap után sikerült az elsö kisbaba, addig "rá voltam görcsölve"amit nem szabad.Vettem ovulácios tesztet ami kimutatja a peteérést, most így a második kisbabámat várom.20hkm
Nekem pont a 12. hónapban sikerült!! Szerintem még ezt is normálisnak mondható! Van egy csomó olyan egészséges pár akiket teljesen kivizsgáltak és nem találtak semmit még se jön össze évekig! Majd egyszer elfelejtik a dolgot és láss csodát összejön!
# vagyok: ismerek én is ilyen párt, akik 6-7 évig próbálkoztak, a hormon stimulálástól az inszem-ig minden megvolt, és nem akart nekik összejönni, egy vagyont elköltöttek gyógyszerekre, orvosokra, aztán egyszercsak elegük lett, elkönyvelték, hogy már nem lesz gyerekük soha, örökbefogadni nem akartak. Megbeszélték, hogy nem próbálkoznak többet, elmentek nyaralni valahova, rá 1 hónapra kiderült, terhes. Azóta is boldogok a kislányukkal!!
Bocs elõzõ vagyok: szóval nem rágörcsölni!!!!
azta de béna vagyok: az elõzõ és az az elõtti is #2-es voltam :) )

Ha elkezdem szedni valamelyik terhes vitamint de pl csak 7 hónap múlva esek teherbe az nem baj hogy Ilyen sokáig szedtem?

Tehát ugy hogy nem vagyok terhes. Pl 7 hónap után csak. Az idõ alatt nem lessz tõle bajom? Elhízás vagy valami?

Legjobb válasz: Jézusom nem lesz semmi bajod!!Csak vitaminok nyugi!!!

Jézusom nem lesz semmi bajod!!Csak vitaminok nyugi!!!
Bajod ne lesz tõle. Ha nem vigyázol a mozgással akkor maximum egy kicsit hízni fogsz, de ez is inkább alkat kérdése.
Másfél évig szedtem, de nem lettem kismama..utána 2 naponta..nem híztam el..!
Én nem híztam, és a tervezéstõl kezdve szedtem. (ahogy reklámozzák is az elevitet) Annyiban más a terhes vitamin, mint a többi, hogy (több)folsav van benne. Semmi bajod nem lesz tõle! Az én nõdokim mondjuk azt mondja, hogy nem kell minden nap, csak "amikor eszembe jut". A folsavat viszont szedeti velem napi szinten. Próbálkozás ideje alatt napi egyet szedtem folsavból, terhesség elsõ 13hete alatt napi 2 folsavat.

Mit tegyek ha petefészek cisztám van és nem esek 8 hónapja teherbe? A ciszta lehet kiváltó oka a nem teherbe esésnek? Vagy valami más problémám lehet?

Legjobb válasz: Köszön válaszotokat, Párom elvileg rendben van, de nem is nagyon vizsgálódtunk az õ részérõl mert azt gondolom a ciszta miatt nem esek teherbe!

A kérdező hozzászólása: Köszön válaszotokat, Párom elvileg rendben van, de nem is nagyon vizsgálódtunk az õ részérõl mert azt gondolom a ciszta miatt nem esek teherbe!
Szia! Így nem tudok neked választ adni. Mert nem mindegy, hogy mekkora és mind kettõn van vagy csak az egyiken, mert a petefészek felváltva termeli a petesejtet. (havonta) De ha mind kettõn van akkor befolyásolhatja. Szerintem menj el orvoshoz.
Én úgy estem teherbe, hogy cisztám volt, sõt nem is menstruáltam rendesen mert még szoptattam a nagyot. Szóval nem biztos, hogy amiatt, de beszéld meg az orvossal. Na meg nem árt terhesség elõtt lerendezni, mert nekem a gyerek ráfeküdt amikor már nagy volt a pocakomban. Egyik nap azt hittem ott szülök meg a fájdalomtól, mire bementem a kórházba és megvizsgált a doki, már nem volt ciszta (holott az elõzõ ultrahangon ott volt a gyerkõccel együtt), elintézte a kölök....
A kérdés az, hogy a cisztának mi az oka. Ha PCO-t diagnosztizáltak nálad, akkor irány az endokrinológus, aki kideríti. Ilyenkor általában anyagcsere zavar okozza, amit gyógyszerrel, diétával és mozgással lehet helyreállítani. Amint ez rendben van, a ciszták elmúlnak, lesz peteérés (a ciszta azért alakul ki, mert a tüszõ nem reped meg, így teherbe esni sem nagyon lehet), és jöhet a baba, ha nincs más gond. Az elõzõ válaszolók a funkcionális cisztáról beszéltek, ami teljesen más lapra tartozik. Viszont ha te nem vagy babás, és a ciszta ott van, akkor az bizony probléma, kezelni kell babásodás elõtt. :-(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Úgy néz ki, hogy mind a kettõ petefészkemen van ciszta, de arra már nem emlékszem hogy mekkora... Kaptam tüszõrepedésre gyógyszert amit két cikluson át kellett szednem, de attól sem estem teherbe. Utoljára mikor beszéltem a nõgyógyásszal, azt mondta petevezeték átfújásra kell majd mennem. Az hogy a ciszta milyen fajta, azt nem tudom, csak azt hogy már 8 hónapja nem esek teherbe, hiába próbálkozunk párommal. És néha vannak alhasi görcseim, de ezek elenyészõek, az is lehet hogy csak én képzelem be magamnak... Lelkileg hat rám nagyon, hogy szeretnék de nem megy. Az endokrinológushoz hogy menjek beszéljem meg a nõgyógyászommal, vagy õt kikerülve?
Nõgyógyászoddal is beszél de én úgy tudom, hogy a házi orvostól kell beutalót kérni és utána idõpontot kell kérni.
Én simán bejelentkeztem egy magán endodokihoz. SZTK-shoz háziorvosi beutaló kell. A nõdokidnak semmi köze hozzá, nem kell az engedélyét kérned. De az átjárhatóságit is érdemes megcsináltatni, mert sajnos az egyik probléma nem zárja ki a másikat. Az elsõ válaszoló sajnos téved, a petefészkek nem váltják egymást feltétlenül havonta, és mindegy melyik petefészkeden van a ciszta, megakadályozza a peteérést. :-( Párod rendben van?
Hát esélyes, hogy amiatt. Drukkolok, hogy minél hamarabb összejöjjön!

Ha mondjuk 63kg-osan teherbe esnék de így is már duci lennék a 160cmeremhez képest, akkor az első 1 vagy 2 hónapban járhatnék futni vagy sportolni? Baj lenne ha az 1. két hónapban leadnék kb6kgot? Persze nem vok kismama csak kérdem kiváncsiságból!

Legjobb válasz: Normális ember nem pont a terhesség elsõ hónapjaiban fogyózik. Az más kérdés, hogy én pld. 4 kilót fogytam az elsõ 4 hónapban, mert mindent kihánytam, amit csak megettem. Pokoli érzés volt. Többször kórházban voltam, és két-három napig infúziót kaptam, hogy ne száradjak ki. Ugyhogy ha szándékosan csinálnád, hogy az elsõ-második hónapban sporttal fogynál kb. 6 kilót, hát akkor neked még nem való a gyerek.

Normális ember nem pont a terhesség elsõ hónapjaiban fogyózik. Az más kérdés, hogy én pld. 4 kilót fogytam az elsõ 4 hónapban, mert mindent kihánytam, amit csak megettem. Pokoli érzés volt. Többször kórházban voltam, és két-három napig infúziót kaptam, hogy ne száradjak ki. Ugyhogy ha szándékosan csinálnád, hogy az elsõ-második hónapban sporttal fogynál kb. 6 kilót, hát akkor neked még nem való a gyerek.
Semmiképp. Pont akkor vonnál meg mindent a szervezetedtõl, amikor más is függ tõle? Inkább fogyj le elõtte, és terhesen meg járj terhestornára, így szülés után könnyebb lesz visszafogyni. Sportolni is sportolhatsz alatta, de nem versenyszerûen, és szakemberrel konzultálni kell a terveidrõl.
Terhesség alatt nem szabad fogyni. Odafigyelhetsz magadra, és akkor kevesebbet szedsz fel, de fogyni nem szabad.
akkor elég onzo kismama lennél.

Mar regota probalkozunk a babaval es az egyik ismerosom mondta hogy szedjek fogamzas gatlot. Tobb esetett hallot mar errol hogy utana konnyebb teherbe esni. Igaz ez? Es ha egy honapig szedem az eleg vagy egy honapig nem erdemes?

Meg soha nem szedtem fogamzasgatlot! A valaszokat koszonom

Legjobb válasz: Ha nem szedtél, hát ne is szedjél.Ha babát szeretnél, akkor próbálkozz hátha minden hókusz-pokusz nélkûl is sikerûl-ez lenne a természetes nem?

Ha nem szedtél, hát ne is szedjél.Ha babát szeretnél, akkor próbálkozz hátha minden hókusz-pokusz nélkûl is sikerûl-ez lenne a természetes nem?
Én is hallottam ilyenrõl sõt néha nõdokik javasolják. De ha már régóta próbálkoztok akkor mindenképpen érdemes lenne egy nõgyógyászt felkeresned és kideríteni hogy mi a gond, ha van vmi gond. Van egyáltalán peteérésed? Rendszeresek a ciklusaid? Szerintem egy dokival elõrébb lennél!!
Bocsi a válaszodról lemaradtam de egyetértek az elõttem szólóval. Ha eddig nem szedtél ne szedjél!
A kérdező hozzászólása: talan igazad van de az orvosok mindent rendben talaltak de tobb mint ket ev sikertelen probalkozas utan csak sok
szia teljesen eggyüttérzek mert mi is lassan 2 éve küzdünk. nálam is mindent rendben talált kivéve mikor hormonvizsgálatra küldött. azt tudnod kell hogy atol még hogy megnézett nemtudja megallapitani hogy van e peteérés hacsak nem a 13 nap körül voltál. milyen vizsgálatod volt pontosan?
Én sem próbálkoznék ilyennel a helyedben. Viszont nem nõgyógyászt keresnék fel, hanem egy meddõségi központot. Persze csak ha nem akarsz még éveket várni. Én ugyan ebben a cipõben jártam. Csak mentek az évek, szedtem a gyógyszereket, hüvelyi uh-ra jártam állandóan. Gyakorlatilag ennyi. Gondold meg!
Az a fogamzásgátló nem akármilyen fogamzásgátló. Ezt kimondottan arra írja fel a nõgyógyászod. Errõl inkább vele konzultálj. 21 hetes kismama
Szia! Én is azt mondom, hogy NE kezd el fogamzásgátlót szedni, nem szabad. A legbiztosabb az, hogy ha elmész egy vérvételre, ahol megnézik a hormonszintedet. Nekem is így derült ki, hogy nincs is peteérésem. Kaptam rá gyógyszert, ami teljesen rendbe hozott és meg is fogant a babánk:-) Nõgyógyászhoz mentem el elõször és Õ utalt be endokrinológiára ahol ez a gond kiderült és ott kezeltek/kezelnek, sikeresen:-)

Ha Clostyt szedek és nem estem teherbe ebben a hónapban akkor biztosan meg kell hogy jöjjön, ugye? Vagy okozhatott a closty olyan problémát, ami gátolja a mensit?

Legjobb válasz: Nekem elõtte is pontos volt, de a clostival is. A múlt hónapban 27 napra jött meg, most vasárnapra nem várom, de én Duphastont is szedek mellé, hogy segítse a beágyazódást.

Nekem elõtte is pontos volt, de a clostival is. A múlt hónapban 27 napra jött meg, most vasárnapra nem várom, de én Duphastont is szedek mellé, hogy segítse a beágyazódást.
Nekem az elsõ két hónapban 31 napra jött meg tõle, de a 3-ban már nem jött meg és nem voltam terhes.2 hónap vérzés kimaradt a clostytól.
nekem is maradt már ki tõle, sõt meg sem akart jönni, úgyhogy gyógyszerrel hozták meg.
Szia! Nekem az elsõ clostis hónapomban minden rendben volt, de a következõben már nem hozta meg a mensit...majd mindenféle gyógyszer nélkül megjött a mensesem, eddig már kétszer...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!