Találatok a következő kifejezésre: Ha háttal kezdünk (18 db)

Ottani Háttal nem kezdjük a mondatot. :D
Nem háttal hanem hassal kezdjük a mondatot
Hát... ???
nem kezdünk mondatot háttal. így jó? :)
Izével nem kezdjük a mondatot :)
Szerintem meg mindenki ugy kezdi a mondatát ahogy akarja! A nyelvtan amit suliba is tanitanak az egy nagy rakás ... Érdekes, de észrevettem, hogy iskolában 90% -ig haszontalanságokkal tömik a tanulók fejét... Komoly...
Mondatot nem kezdünk háttal. :P
Akkor hova kell írni a "hát" szót, de nem a fõnevet, hanem azt, amelyikkel a teljes bizonytalanságunkat tudjuk kifejezni?
Nem éppen nyelvújításról van "itten" szó. Hanem szíp magyar, választékos beszédrõl. Én operatõr vagyok, pár hete egy iskolában forgattunk, megkérdeztünk 4-5 kamaszt az aktuális témáról, elindítottam a kamerát, de az elsõ mondatok után meg is álltam és megkértem a gyerekeket, hogy ha lehet, ne "hát"-tal kezdjék a mondatokat. Kb. 25 mondatból 2 ha sikerült "hát" nélkül. Nagyon csúnya és az utómunkát is megnehezíti. Én kerülöm, ha tudom…

Meg szeretnék tanulni programozni és már csak 1 évem van hátra a webprogramozó képzésből (igen az első évet elcsesztem). Elég ha algoritmusokkal kezdek az elején, hogy belerázódjak aztán javascript és php? (Több nem kell a vizsgához programozásból. )

Esetleg segédanyag lehetőleg magyarul lenne hozzá? Tudna valaki segíteni ebben?

Legjobb válasz: hat en kivancsi lennek hogy milyen vizsga az, ahol 'webprogramozo' kepesitest kapsz javascript es php 'tudasra'. valszeg kidobtal egy csomo penzt a semmiert. programozni meg leginkabb C-ben kene megtanulni eloszor, utana lehet C++, aztan johet a javascript, java, stb.

hat en kivancsi lennek hogy milyen vizsga az, ahol 'webprogramozo' kepesitest kapsz javascript es php 'tudasra'. valszeg kidobtal egy csomo penzt a semmiert. programozni meg leginkabb C-ben kene megtanulni eloszor, utana lehet C++, aztan johet a javascript, java, stb.
Ez itt fentebb irtó nagy baromság, C meg C++ abszolút barátságtalan nyelvek... Na, mi akarsz lenni, software engineer vagy coding monkey? Ezt döntsd el, a képzés és késõbb a fizetés is alapvetõen más lesz. Ha software engineer, akkor a nyelv abszolút nem számít, ebben az esetben algoritmusok, elmélet a fontos, persze valamiben gyakorolni kell, viccen kívül lehet Logóval kezdeni hogy legyen egy imperatív nyelv a fejedben, aztán Java hogy egy OOP nyelvet ismerj, Haskell hogy ismerj egy funkcionális nyelvet, onnantól minden nyelv megy magától, hamar. Ha olyan helyre jársz ahol JS és PHP a vizsga és egy év a képzés, az egy nagy nulla...

Mennyi ido utan hat a Novinette tabletta? 1 szem ha rendesen kezdem vagy 1 honap utan vagy hogy?

Legjobb válasz: én is ezt a tablettát szedem és én vártam egy hónapot mert a doki azt mondta :) szerintem jobb ha a biztonság kedvéért te is vársz egy hónapot :)

én is ezt a tablettát szedem és én vártam egy hónapot mert a doki azt mondta :) szerintem jobb ha a biztonság kedvéért te is vársz egy hónapot :)
Nekem azt mondta a doki, hogy várjak más fél hetet azért..:) Erre vártam 1 hetet helyette, és baba nélküli vagyok! :D Szerintem ennyit azért érdemes várni, nekem elég hihetetlenül hangzik, hogy 1 szem kis bogyótól már védett a nõ!
A kérdező hozzászólása: Koszi :P

Hat a fogamzásgátló tabletta, ha a menstruáció második napjától kezdem szedni?

Legjobb válasz: Kicsi, betûkkel teleírt cetlit, amit úgy hívnak betegtájékoztató, nem adtak mellé? Nagyon furcsa... Kedves Kérdezõ! TABLETTAFÜGGÕ, hogy el lehet-e kezdeni a menstruáció 2-5. napján is, vagy csak az elsõn! Az is tablettafüggõ, hogy mikortól hat!

Kicsi, betûkkel teleírt cetlit, amit úgy hívnak betegtájékoztató, nem adtak mellé? Nagyon furcsa... Kedves Kérdezõ! TABLETTAFÜGGÕ, hogy el lehet-e kezdeni a menstruáció 2-5. napján is, vagy csak az elsõn! Az is tablettafüggõ, hogy mikortól hat!
A kérdező hozzászólása: Kaptam hozzá betegtájékoztatót, csak mivel nem az anyanyelvemen írja gondoltam megkérdezem itt is. A tabletta Logest, ha esetleg van valakinek tapasztalata, azt is kíváncsian várom.
Pont jó helyen jársz, ugyanis ezen az oldalon szokott összegyûlni a hétfõ délutáni orvoskonferencia, kettõtõl négyig!
Menj és fordíttasd le valakivel! Be nem vennék olyan tablettát, aminek nem értem szóról szóra a tájékoztatóját...

Ha beül valaki egy tükörből készült gömbbe, akkor mikor fogja magát látni szemből, és a tükör mikor kezdi el visszatükrözni a hátát?

Nem igazán tudtam jól megfogalmazni, remélem, így is lehet érteni...

Legjobb válasz: Magával szemben magát fogja látni és a tükörképe mögött még nagyon sokszor magát szembõl és a hátának csak azt a kis tükörképét. Igazából sokban függ ez a gömb méretétõl is és, hogy pontosan hol helyezkedik el benne valaki.

Magával szemben magát fogja látni és a tükörképe mögött még nagyon sokszor magát szembõl és a hátának csak azt a kis tükörképét. Igazából sokban függ ez a gömb méretétõl is és, hogy pontosan hol helyezkedik el benne valaki.
Talán ez segít, én sem tudom pontosan: http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%B3kuszt%C3%A1vols%C3%A1g
szerintem az illetõ rosszul fogja érezni magát a sok tükrözõdést látva, nem csodálkoznék ha szédülne, esetleg hánynia és kéne.

Mitõl lehet, hogyha elmegyek fürdeni vagy ha edzek bent (pl. kinti futásnál hidegben nincs probléma), akkor a mellkasomon és a hátamon, arcomon és a fejemen viszketni kezdek illetve a mellkasomon piros foltok jelennek meg?

A vízbe nincs semmi szappan stb, csak tiszta víz(kádat kimostam elõtte alaposan szivaccsal semmi vegyszer) illetve edzésnél akkor is van ha nincs rajtam póló. Mitõl van ez? Ja és vagy 10 fajta szappan kipróbáltam antiallergéneket stb. és akkor is viszketek:S:S

Legjobb válasz: Elõfordulhat úgynevezett melegallergia. Ilyenkor meleg hatására olyan tünetek jelennek meg a bõrön- viszketés, csalánkiütés, mintha bármi másra lennél allergiás. Bõrgyógyászatra kellene elmenned, ha kell, megmérik, melyik hõmérséklet a kritikus, amikor elõjönnek a foltok rajtad, és kapsz rá kezelést.

Elõfordulhat úgynevezett melegallergia. Ilyenkor meleg hatására olyan tünetek jelennek meg a bõrön- viszketés, csalánkiütés, mintha bármi másra lennél allergiás. Bõrgyógyászatra kellene elmenned, ha kell, megmérik, melyik hõmérséklet a kritikus, amikor elõjönnek a foltok rajtad, és kapsz rá kezelést.
Kedves 1, ! Pontosan :)
A kérdező hozzászólása: és ezt meg lehet szüntetni véglegesen?
A kérdező hozzászólása: most utána olvastam és végül is az igaz, hogy fehér vagyok de nyáron napoztam és akkor nem volt bajom vele.
Ha izzadsz ezek e tünetek fokozódnak. Talán napozásnál nem volt olyan intenzív az izzadás.
Kár, hogy nincs gyorsulás, úgy érdekesebb lenne. http://kepfeltoltes.hu/131029/fiz_www.kepfeltoltes.hu_.png
Nem hagytad ki a súrlódást?
A kérdező hozzászólása: állítólag a 14, 3N sem a helyes megoldás..:s fuuuuuu..
A kérdező hozzászólása: még mindig nem értem..írja már valaki le..mert nekem sehogy sem jön ki a helyes eredmény..:s
Javítsd ki! Az F2 erõ nem csak az m2 tömeget, hanem m2+m3-at együtt gyorsítja.
A kérdező hozzászólása: de a 7, 28 N az nem jó megoldás://
A kérdező hozzászólása: köszi:)
Komolyan nehezedre esik behelyettesíteni egy ilyen TÖK EGYSZERÛ képletbe a számokat? Így akartok majd érettségit... :D
A kérdező hozzászólása: nem hagytam ki semmit sem a feladatból..:s

Most elsőéves vagyok egy egyetemen. Tegyük fel, megyek mesterképzésre is, ez öt év lenne, az állam hatot fizet, ha pl. a 3. vagy 4. évben kezdek egy másik szakot, akkor csak 2. szakom utolsó 1 vagy 2 évét kellene kifizetni?

Legjobb válasz: alap képzés 6 félév +1 mester képzés 4 félév + 1 Ha a 3. félévedben kezdesz másik szakot, akkor simán vonódnak le a félévek, ha 4. félévben kezdesz, akkor egy félévre 2-t vonnak el az államilag támogatott félévek számából. Államin egy adott képzésbõl, pl. BSc, addig járhatsz amíg e nem diplomázol, utána fizetni kell a másik azonos szakot.

alap képzés 6 félév +1 mester képzés 4 félév + 1 Ha a 3. félévedben kezdesz másik szakot, akkor simán vonódnak le a félévek, ha 4. félévben kezdesz, akkor egy félévre 2-t vonnak el az államilag támogatott félévek számából. Államin egy adott képzésbõl, pl. BSc, addig járhatsz amíg e nem diplomázol, utána fizetni kell a másik azonos szakot.

Milligest fogamzásgátlót szedek, most először, a 21. szem vagyis az utolsó bevétele után már hat vagy majd csak azután nyújt védelmet ha megjött és már a 2. levelet kezdem el?

Lehet hülye kérdés de el?ször szedem :) Válaszokat köszi el?re is.

Legjobb válasz: Szia! nekem 2 hetet mondott az orvos, és a 14.napon voltunk együtt.(mensi elsõ napján kezdtem) Bár szerintem jobb ha a biztosra mész, és megvárod az elsõ levelet. üdv

Szia! nekem 2 hetet mondott az orvos, és a 14.napon voltunk együtt.(mensi elsõ napján kezdtem) Bár szerintem jobb ha a biztosra mész, és megvárod az elsõ levelet. üdv
2. levéltõl vagy védett.
abban a hónapban semmiképp, csak kidobott pénz a menzesz elsõ napján vagy 2-5. napján kell elkezdeni szedni miért nem vártad meg a következõ menzeszt? így teljesen felesleges szeded egy hónapig, nem ér semmit
A kérdező hozzászólása: Az 5. Napon akartam elkezdeni de elfelejtettem.... Ezért érdekelt hogy hat e igy is vagy nem

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!