Találatok a következő kifejezésre: Ha hányingerem az (156 db)

Ivott valaki a terhesseg elött cickafark teat? Olvastam, hogy nem javallt a terhesseg idejen. Palastfüvet irnak, tapasztalatok? A cickafark elött problemaim voltak a peteeressel. Kihathat ez a terhessegre? Ha nincs hanyingerem az rossz jel 6hetesen?

Legjobb válasz: Szia! Úgy kell inni hogy mikor megjön elkezdeni inni a cicjafarkot,a Pé napjától meg már a palástfüvet! A palástfüvet ihatod a terhesség 10-12 hatéig de már nem fontos! Én köszönhetem e két teának is hogy most babás vagyok :)!! Nem baj ha nincs hányingered nem mindenkinél van!!

Szia! Úgy kell inni hogy mikor megjön elkezdeni inni a cicjafarkot, a Pé napjától meg már a palástfüvet! A palástfüvet ihatod a terhesség 10-12 hatéig de már nem fontos! Én köszönhetem e két teának is hogy most babás vagyok :) !! Nem baj ha nincs hányingered nem mindenkinél van!!
Szia! Én is úgy tudom, hogy csak a peteérésig lehet inni a cickafarkot, mert utána vetélést okozhat. Ha esetleg nem tudod, mikor van a peteérés, akkor érdemes a ciklus elsõ két hetében inni csak, utána lehet nyugodtan a palástfüvet. Nekem egyszer sem volt hányingerem, pedig már a 11.héten járok. :)

Ha hányingerem van az jelent valamit? Fiam lesz? Ha nincs, akkor lány?

Állítólag sok esetben így van.

Legjobb válasz: Nekem eleinte rettentõ hányingerem volt,kisfiam lesz.:) Elsõ babám,de eddig sem hittem az ilyen jellegû összefüggésekben. Boldog babavárást! 23 hetes kismami

Nekem eleinte rettentõ hányingerem volt, kisfiam lesz.:) Elsõ babám, de eddig sem hittem az ilyen jellegû összefüggésekben. Boldog babavárást! 23 hetes kismami
Amikor a fiammal voltam terhes, akkor sokat fájt a fejem, de nekem alapból migrénem van. Amikor a lányomat hordtam a szívem alatt, akkor is volt enyhe fejfájásom, de akkor hánytam is és sokat volt hányingerem! Egyébként az én dokim már 3 hónaposan megmondta, hogy milyen nemû lesz a babám! Mindegy, hogy fiú-e vagy lány, a lényeg, hogy egészséges legyen! Boldog babavárást!!
Nekem két fiam van, egyszer sem volt hányingerem. A barátnõmnek egy fia és egy lánya van, mindkettõvel 4 hónapig hányt. A nõvéremnek két lánya van, egyikkel hányt, a másikkal nem. Akkor hogy is van ez?
A parom novere kisfiut var, es nem volt hanyingere, En is babas vagyok igaz az orvos meg nem tudta megmondani a pinyurka nemet, de ugy gondolom/nem tudom mibol/h kislany lesz, de nekem sincs hanyingerem. Szeritnem ez is egy "hiedelem" es persze, h van akinek bejon, de szeritnem erre nem lehet alapozni.
Én úgy hallottam a lányoknál gyakoribb a hányinger, fõként mert a hormonok okozzák a tüneteket, és a megnövekedett ösztrogénszint miatt van. Fiús terhességeknél eddig akiket hallottam, mind sokkal könnyebben viselte tünetügyileg. Nekem már a 4. héttõl minden tünetem volt, ami csak elképzelhetõ, egész napos hányingerek, most vagyok 21 hetes, a lényege már elmúlt, de a húsundor megmaradt, és savanyút sem tudok enni. De sok édes, és gyümölcsök!Ja? Lány lesz:)
Szia! Nekem két fiam van, az elsõvel néhányszor hánytam, a másodikkal egyszer sem.A neme mindegy a legfontosabb az egészség!
A fiammal egyáltalán nem volt hányingerem. Most 29 hetes vagyok a kislányommal és az elejétõl kezdve hényingerem van.

Igaz az, hogy ha hanyingerem van, de nem hanyok akkor lanyom lesz?

Eszt itt olvastam valaki ilyet irt ide. Szeretnem tudni hogy mi igaz ebbol. Ki hisz a kinai naptarnak?

Legjobb válasz: Nekem volt hányingerem, de nem hánytam és fiam lesz. A kínai naptár is fiút jósolt. :) Bejött neki.

Nekem volt hányingerem, de nem hánytam és fiam lesz. A kínai naptár is fiút jósolt. :) Bejött neki.
Szia!Nekem nagyon sokszor hányingerem volt az elején, de sosem hánytam.Kisfiam lett:o)
Szia!!!Az nem függ attol hogy hánysz lányod lesz vagy fiad nekem van 2 lányom õ vellük nem hánytam most várom a 3-dik babámat õ velle végik hánytam és mainapig van hányingerem és fiam lesz ha minden igaz.38 hetes kismama .jo baba várást!!!
Szerintem is csak babona.Nekem kb a 20 hétig volt hányingerem, hányás csak 1* és fiam lett.De azért az furcsa, hogy jó pár válaszoló volt így és nekik is fiuk lett:)
Nekem is "csak" hányingerem volt, és kisfiúnk lesz! Boldog babavárást: 31 hetes kismama
Én a lányommal másfél hónapig hánytam, fogytam is 2 kilót. A kisfiamnál csak hányingerem volt. Szóval, ebbõl nem lehet következtetni a baba nemére. Ahány terhesség, annyi féle!
Nekem 4.hóig hányingerem volt egyetlenegyszer hánytam és fiam lett.Itt az ellenpélda!!
Én az elsõ babámnál 4 hónapig hánytam és kislány lett. A mostaninál alig hánytam (inkább csak hányingerem volt), viszont már az ötödik doki mondta, hogy szintén kislány. Unokatesóm csak öklendezett, de nem hányt és fia lett. :) Szóval szerintem ez csak amolyan babona, mint a has formájánál. Jó babavárást! 31 hetes anyuka
Én nagyon sokat szenvedtem hányingertõl az elején, és csak nagyon ritkán hánytam, és tényleg kislányunk lett! De sok olyan embert ismerek, akinek semmi hányingere nem volt, és lányuk lett! Jó babavárást!
Szia.Szerintem ez csak mende monda :) Én a 13-14.dik hétig minden kihánytam még sokszor a vízet is...Kislány :) Az elözõ terhességemnél is hasonló volt az kisfiú :) A kínai naptár szerint fiúnak kéne lenni, de olvastam valahol, hogy amit kihoz a naptár az már a 2.dik hónap akkor ha úgy nézzük akkor lányt josólt a naptár.Az elsõnél bejött a fiú :) Minden jót, 38hetes kismama
Szia! Nálam mindkettõ bejött! Hányinger volt, hányás nem. A kínai naptár, és az UH szerint is lányunk lesz:)
Nekem iszonyat hányingerem volt a 7-14. hétig, és majdnem minden nap hánytam is, volt amikor többször. Lányunk lett.:-) Szerintem ez egyén függõ, sõt minden terhesség más.
Nekem nem volt hányingerem, nem is hánytam, és kislányt jósolnak! A kínai naptár szerint fiam lenne. Egy ismerõsöm folyamatosan hányik szegény, neki fia lesz. Egy másik ismerõsöm egyáltalán nem hányt, neki is fia lesz.
Elsõvel alig volt hányingerem, nem is hánytam, lány lett. A kínai naptár is lányt jósolt. Másodiknál iszonyú hányingereim voltak és hánytam is, fiú lesz nagyon nagy valószínûséggel, bár a naptár lányt jósolt.
Szerintem ez olyan, mint a "csúcsos a hasad, fiad lesz" szöveg. (Nekem mindkétszer csúcsos volt, és a 3 éves lányomnak kishúga lesz.) Nem hiszek benne, bár nekem is rettentõ émelygésem volt két hónapig éjjel-nappal, és nem hánytam egyszer sem. A kínai naptár az egész családunkban mindenkinél bejött. A 2. babánk "tudatosan" februárban fogant, mert a naptár szerint így lány lesz. Az lesz. :) De az ismerõsömnél pl. nem jött be. Nem 100 %-os ez sem, a neten is fent van az egyik oldalon, ahol ez a téma.
Én is nagyon hányingeres voltam, de egyszer sem hánytam és kisfiam lett. Ráadásul nálam a kínai naptár sem jött be.
Nekem is sokáig hányingerem volt, nem is kicsit, de nem hánytam. A kisfiam 3 hónapos. :) Viszont a csúcsos pocak bejött. :)

Eddig semmi bajom nem volt viszont 4-5 napja nagyon rosszul vagyok, mindentol (szinte mindentol) ram jon a hanyinger. Azt mondtak, hogy hanyingerre jo a keksz es a hideg tej, de ha azt sem birom lenyelni. Mit tegyek?

A Pepsi-bol 1 fel korty es kicsit jobban vagyok....de nem tulzottan(ez nem art a babanak?)

Legjobb válasz: Sokan vagyunk így.Nekem is volt az elején olyan,hogy egész nap egy fél narancsot,meg kb 5 db háztartási kekszet ettem.Ez olyan 2 hétig tartott.Volt,hog haza kellett mennem,mert nem bírtam tovább melóhelyen,mert egy kicsit több parfümöt használó embertõl is hányni tudtam volna,persze hányni meg nem sikerült,mert nem volt mit kihányni...Remélem hamarosan jobb lesz neked is:)

Sokan vagyunk így.Nekem is volt az elején olyan, hogy egész nap egy fél narancsot, meg kb 5 db háztartási kekszet ettem.Ez olyan 2 hétig tartott.Volt, hog haza kellett mennem, mert nem bírtam tovább melóhelyen, mert egy kicsit több parfümöt használó embertõl is hányni tudtam volna, persze hányni meg nem sikerült, mert nem volt mit kihányni...Remélem hamarosan jobb lesz neked is:)
Én mindig kihánytam az elevitet.Szerintem ez hülye ötlet.inkább akkor vedd be amikor már megnyugodott a gyomrod.Nyugi elmúlik.A kóla nem árt, sokan írták itt már, hogy azt iszogatják, mert a szénsavtól jobban lesznek.a 12. hétre kutya bajod se lessz:DNekem az jött be anno, hogy ahogy felkeltem azonnal ettem vmit.Egy szendvicset mondjuk.... 24 hetes kismami
Én 3hónapig nem ettem jóformán semmit...napi kb 2háztatási keksz es egy negyed kifli..az ivás meg úgy nézett ki, hogy kb fél litert tudtam inni naponta nagy nehezen...minden kijött belõlem...mínusz 6kg...de nem száradtam így se ki! nyugi! figyelj magadra, ha nagy a gáz, kapsz infúziót, de nem lesz semmi baj, csak kitartás!!
Nem biztos, hogy a 12. héttõl kutya bajod sem lesz, kiindulva a saját példámból! Én most vagyok 14, 5 hetes és pl. tegnap este is hánytam, mert a babának túl sok volt a fagyi, amit megettem du. Próbálj meg enni és talán az Elevit helyett valami mást keresni, nekem attól pluszban hányingerem volt. Keksz, gyömbértartalmú ital, tej, talán B6 vitamin, ezeket javasolják hányingerre, de megmondom neked õszintén, nekem egyik sem segített.
Szia! Én is nagyon hányingeres hányós voltam az elején és kipróbáltam a gyömbérkapszulát. Reggel és este 2-2-õt szedtem. Próbáld ki nekem segített!! 34 hetes kismama
Nekem hányingerre a tic-tac jött be az elsõ fiamnál, csak 1 szemet óvettem be ha negyon rosszul voltam. A második fiamnál homeos bogyók segítettek, többféle van gyógyszertárban segítenek. Túl leszel rajta kitartás! Boldog babavárást!
7 hetes vagyok minden nap én is szörnyû hányingerrel küzdök, nekem az orvosom a B6 vitamint javasolta és pró- bálkozom a Daedalon gyógyszerrel, de nekem sem segit semmi.

Undorodom a legtöbb embertől és utálom ha valaki hozzám ér, attól is hányingerem lesz ha látom az embereket h egymást tapizzák. Mit csináljak?

Ellököm az egykori barátaim és a srácokat is lerázom magamról. Neten dumálok a legtöbbet, f?leg mert személytelen. Mindíg is ilyen voltam, de egyre rosszabb lesz az évek során... most már viszont túl messzire megy úgy érzem, néha agresszióba is fordul.

Legjobb válasz: Te ilyen vagy és kész. Nem vagyunk egyformák. Nekem a párom aszociális, de boldogok vagyunk együtt.:) Próbáld meg türtõztetni magad, és próbálj "elfogadóbb" lenni. Szorítsd össze a fogad, és majd talán lassan hozzá tudsz szokni. De az sem gáz ha nem.:) Hidd el nincs ezzel semmi probléma.

Te ilyen vagy és kész. Nem vagyunk egyformák. Nekem a párom aszociális, de boldogok vagyunk együtt.:) Próbáld meg türtõztetni magad, és próbálj "elfogadóbb" lenni. Szorítsd össze a fogad, és majd talán lassan hozzá tudsz szokni. De az sem gáz ha nem.:) Hidd el nincs ezzel semmi probléma.
Hogy lesz valakibõl ekkora antiszoc? :)
Én pozitívan értékellek, mert reálisan (jól) látod magad a környezetedben. Tegyél ellene, járj társaságba (tényleg, nem írtad, szoktál), próbálj a gondolkodásmódodon változtatni. Azt, hogy tapizzák egymást, miért így fogod fel?? Két fiatal, aki kedveli egymást, kívánják egymást, szeretik egymás érintését, és továbbmenve intim szférában (bár nem mindig csak ott csinálják) ezt már pettingnek hívják, ami a szexuális kapcsolat elõszobája. Enélkül hogy lesznek késõbb pár? Amitõl Te undorodsz az bizony teljesen természetes, próbálj ez irányban elõször gondolkodni, barátkozni a pillanattal és késõbb TENNI is...
majd kinövöd idõvel, ha nem akkor agydoki, vagy apácaélet egy zárdában.
A kérdező hozzászólása: Volt hogy minden héten bulizni jártam, nem voltam otthon egész héten, akkor még ennyire nem volt durva, de mostanában részegen is olyan vagyok mint józanon. Már nem merek menni, mert nehéz elkerülni hogy a fenti említettek közül az egyik meg ne essen.( Pedig néha még most is szoktam járni, de legutóbb már megütöttem és megrugdostam embereket) Ha itthon maradok az mindenkinek jobb.
A kérdező hozzászólása: ja, azt még megjegyzem hogy csak az embereket nem bírom, az állatokat imádom :)
Szerintem próbálj meg egy kis változást, színt vinni az életedbe! Ne lökd el semmiképpen se a régi barátaidat, mert azokra van a legnagyobb szükség az életben! És nem kell így begubózni. Mindenképpen mozdulj ki a házból, szórakozz, élvezd az életet! Nem minden ember gonosz.

Ha hányingerem van a terhesvitamintól és nem szedem be azzal ártok a babának? Orvostól kell másikat kérni vagy saját magam vehetek másikat?

Legjobb válasz: Ha normálisan táplálkozol, akkor nem is kell szedned. Én pl. odafigyelek,hogy "mindent" egyek. Folsavat szedtem csak az elsõ 3 hónapban. Semmilyen más vitamint nem! Még így is nagyobb egy picivel a babám, nekem pedig tökéletesek az eredményeim!:) 32 hetes kismama

Ha normálisan táplálkozol, akkor nem is kell szedned. Én pl. odafigyelek, hogy "mindent" egyek. Folsavat szedtem csak az elsõ 3 hónapban. Semmilyen más vitamint nem! Még így is nagyobb egy picivel a babám, nekem pedig tökéletesek az eredményeim!:) 32 hetes kismama
Régen senki nem szedett terhessége alatt vitaminokat, mégis egészséges babák születtek. Ha neked szükséged van rá, akkor az orvost kérdezd meg.
szia! elsõ terhességnél 13 hétig tudtam szedni az Elevitet- dokim kérte addig bírjam ki! - mert annyira rosszul voltam tõle! utána nem szedtem .. most a második babával megpróbáltam az Elevitet újra de vettem Gravidát is és felváltva szedtem de sajnos mivel most hányós idõszak volt a 22. hétig ezért az elsõ 6-7 hétben tudtam csak szedni utána jött ki belõlem! dokim azt mondta fölösleges bevennem, ha fél perc múlva kihányom! szóval most nem szedtem... csak késõbb kezdtem el szedni 24. héttõl Supradynt- és Multi Tabs immunot... felváltva.. mert a gravida és elevit a mai napig kijön.
ajanlom a hipp natalt nem kell kerned csak szolj ha valtasz
Terhesen mindig jó étvágyam volt, persze csak a fogamravalókra:)
Jó annak, aki bõségesen tud reggelizni... :o)
Nekem csak akkor volt hányingerem a vitamintól, amikor egyszer éhgyomorra vettem be. Amúgy soha. Mindig bõséges reggeli után vettem be, és semmi gond nem volt.
A babának semmilyen szempontból nem ártasz. A terhesvitamint NEM A BABÁNAK szedjük, hanem a MAMÁNAK! Minden számára szükséges vitamint és ásványi anyagot elszipkáz a szervezetedbõl a kicsi, semmiben nem szenved hiányt. Ha túl kevés a vitamin és a többi, akkor Nálad alakulhat ki hiánybetegség, de egyáltalán nem törvényszerû, sokan írják, hogy semmit nem szednek, és úgy is egészségesnek lehet maradni kismamaként. Egyébként természetesen válthatsz másik vitaminra, ezek vény nélküli termékek, orvos nem kell hozzá.
Sok ilyen kérdés volt már, de a terhesvitamin=folsav. Az egyetlen vitamin, amit táplálkozással nem lehet bevinni a szervezetbe, mert természetes formája nem hasznosul. Elengedhetetlen a magzat fejlõdéséhez. És már a 60-as években is szedték például az édesanyám és kortársai. A világ 67 országában meg nem bízzák a véletlenre, minden alapélelmiszer (kenyér, lisztek, rizs stb stb) alapból dúsítva van folsavval, így nem kérdezi senki hányinger-kedv-hit-pénz, minden embernek szednie kell, köztük kismamáknak. És jelentõs javulás mérhetõ a betegedések terén. Ahogy a reklám is 98%-al csökkenti a velõcsõzáródási problémákat. Szóval azért, ha legyinteni lehetne rá, nem hinném, hogy a fejlett országokban, külön törvény lenne erre, hogy pékárut csak folsavval dúsítva lehet forgalomba hozni. A másik meg emlékszem gyerekkoromban majd minden nõnek volt vetélése, a mai világban ez már nem annyira jellemzõ. Úgyhogy az sem igaz nem lesz a babának baja, mert a sok vetélés a baba betegségét jelzik. Ma már csak ósdi babona a ne szóljunk a 12 hétig.
én nem szedtem semmilyen vitamint
Elsõ terhességemnél a 13. hétig szedtem Gravidát! Akkor nem volt semmi bajom! Utána csak vasat szedtem! Most a másodiknál kezdtem szedni a femibiont és én is rosszul voltam, meg hánytam is, úgyhogy abbahagytam! Most 25+3 hetes vagyok és vasat, magnéziumot és kalciumot szedek! A magnéziumot és a kalciumot azért mert a külsõ méhszájam nyitva van, és ezt ajánlotta az orvosom!
Hipp natal illetve vannak folsavval dúsított élelmiszerek Magyarországon is. Lisztek, tészták talán.

Állandóan éjjel nappal hányingerem van. Az se jo ha eszek az se ha nem. Magne b6 sem vált be. Mit csináljak?

6+4km

Legjobb válasz: Ez ismerõs... Türelem... Mást tényleg nem tudok írni, én a 13. hétig éreztem ezt, bár csak keveset hánytam. Attól jobb volt egy ideig... KItartás!

Ez ismerõs... Türelem... Mást tényleg nem tudok írni, én a 13. hétig éreztem ezt, bár csak keveset hánytam. Attól jobb volt egy ideig... KItartás!
Én kb a 16. hétig voltam nagyon rosszul. Éjjel-nappal hányinger, hányás, szédülés. Nekem is azt mondták, hogy kislány ilyet nem okoz, tuti fiú lesz. Péntek óta tudjuk, hogy kislány. :) Én vettem gyömbért, és kis darabokból fõztem teát. Nem rossz az íze, és tényleg jó. A cola ligt-ból kicsit kikevertem a szénsavat, és azt iszogattam, az is jó volt, meg a citromos víz. Este meg egy jó adag pattogatott kukorica. Kitartás, talán hamar túljutsz rajta.
Iszogassál egy kis teát - ami a kedvenced- és a boltban vegyél gyömbért abból süssél kekszet v. egy szeletet tegyél a teába. A gyömbér kimondottan hányinger ellen van.
A kérdező hozzászólása: nagyon rossz!!elsõ lányomnál ilyen nem volt....semmi tüönet.tuti fiú lesz.:) de már most kikészit ezzel..semmi sem jo..
Citrusféléket is kifejezetten ajánlják hányinger erren ahogy a gyömbért is! Én ittam szénsavas gyömbért is, az jól "kinyomta a levegõt" belõlem szépen szólva és kapásból egy fokkal jobban voltam! Sok citromos folyadékot ittam, mentes vízbe is nyomtam citomlevet és narancs, grapefruit minden nap.
nekem is ez volt az elején , de csak keveset hánytam. Limonádét ittam állandóan, meg sok gyümölcsöt ettem, piritos, keksz, babapiskóta. Húst egyáltalán nem bírtam enni. 37 km
Szegény ... Nem elkeseritésképpen irom, de én a 6.-tól a 16. hétig iszonyú állapotban voltam, csak hánytam, öklendeztem, felkelni sem birtam az ágyból. Onnantól kezdett elviselhetõbbé válni a helyzet, ma 20 hetes és 1 napos vagyok, de nekem még mindig hányingerem van egész nap, csak enyhébben. Most éppen nagyon szenvedek megint, lehet, hogy valami front jön ... Próbálkozz, mert neked kell kitapasztalnod, hogy mi válik be. A citromos tea, gumicukor rágcsálás nálam bevált, kivéve, amikor nem. Javasolják a gyakori eszegetést, ez is hol használt, hol nem ... Hideg cola kortyolgatása, esetleg gyömbéres keksz? Tényleg próbálkozz, mást nem tudsz. Kivánom, hogy Te hamarabb juss túl ezen az idõszakon, mint én, kitartás és sok boldogságot a babához!

Szülés jele lehet az ha hányingerem van, nem megy a hasam, de van menszesz szerű fájás?

A fájás változó er?ség? de nem vészes csak kellemetlen.

Legjobb válasz: Az ingerültség,lehangoltság engem is elkapott az utolsó héten,görcseim is voltak,egyáltalán nem vészesek,de éreztem õket.És igen,nagyon rossz az utolsó hetekben,ahogy rugdos.Szülni akkor fogsz,ha távozik a nyákdugó,ez olyan halványrózsaszín taknyos valami.Elöször csak kevés,utána egyre több.Azt mondják,h ahogy nílik a méhszáj,úgy szakad le ez a dolog,mert eddig ez dugaszolta el,h semmi ne tudjon bejutni(kórokozók,ilyesmi).Nekem nem ment a hasam,de többet voltam wc-n. Ne aggódj,nemsokára itt lesz az ideje,mindenkinél másabb egy kicsit. Jó babázást:))

Az ingerültség, lehangoltság engem is elkapott az utolsó héten, görcseim is voltak, egyáltalán nem vészesek, de éreztem õket.És igen, nagyon rossz az utolsó hetekben, ahogy rugdos.Szülni akkor fogsz, ha távozik a nyákdugó, ez olyan halványrózsaszín taknyos valami.Elöször csak kevés, utána egyre több.Azt mondják, h ahogy nílik a méhszáj, úgy szakad le ez a dolog, mert eddig ez dugaszolta el, h semmi ne tudjon bejutni(kórokozók, ilyesmi).Nekem nem ment a hasam, de többet voltam wc-n. Ne aggódj, nemsokára itt lesz az ideje, mindenkinél másabb egy kicsit. Jó babázást:) )
Szia! Én 39+2 hetes vagyok, hasonló tünetekkel: furcsán rossz közérzet, néha-néha kisebb fájások vagy erõsebb keményedések, hasmenésem nincs, de egy nap többször elmegyek nagywc-re, nyílal sokszor a hugyhólyagomba, mintha egyfolytában azzal játszana a baba. Néha a derekamnál fájdogál egy kicsit. De ezek még mind kibírhatók, de remélem, hogy mindezek folyamatosan nyitják a méhszájat. Könnyû és rövid szülést kívánok Nekünk. Üdv: O.

Hibát követek el azzal, hogy néha, ha hányingerem van, vagy véletlenül túl sokat ettem, ledugom az ujjam, hogy hánnyak?

Mostanában egyre többször rosszul vagyok kaja után, akkor is, ha csak keveset eszem. 29 hetes vagyok.

Legjobb válasz: lehet hogy már a sok hánytatástól. Azonnal hagyd abba, egyél kevesebbet és kevesebbszer, és ne savas dolgokat. És ha rossz akkor se hánytasd magad, hanem pl igyál rá egy kis szénsavast, vagy egyszerûen mozogj egy kicsit stb.

lehet hogy már a sok hánytatástól. Azonnal hagyd abba, egyél kevesebbet és kevesebbszer, és ne savas dolgokat. És ha rossz akkor se hánytasd magad, hanem pl igyál rá egy kis szénsavast, vagy egyszerûen mozogj egy kicsit stb.
Akkor sírj te buta, ha annyi eszed sincs hogy ne hánytasd magad fõleg terhesen. Aminek ki kell jönnie az ki fog jönni , ha akarod ha nem. Ilyen a szervezet! Ennyi eszed lehetne!
Szia, szerintem, ha hánytatod magad, az a legrosszabb amit tehetsz! Azt nem értem mit jelent, hogy "véletlenül sokat eszel" Nagyon eltelsz a kajától vagy csak diétázol? Nekem is szokott az étkezések után hányingerem lenni, idõnként úgy érzem a torkomban van az összes kaja, és mindjárt ki is jön...(és van amikor egy pici tényleg visszabukik...) Nem próbáltál kicsit sétálni mozogni, esetleg szénsavas ásványvizet inni? Mindenkinek más jön be, de hánytatni magad nem jó!!!!!! Egy 27 hetes babás.
Ó de nagyokos válaszolok vannak errefelé! :) Néha vagy 1-2 alkalom, miért kell ebbe beleköti??? Nem ezen volt a hangsúly, hanem hogy hibát követ-e el. Szerintem sem követ el hibát, minek szenvedjen, ha nem muszáj. Persze a hideg kólát megpróbálhatod ilyen esetben, de nekem sem mindig szokott használni. De az ujjam igen! :) Boldog babavárást! 16 hetes kismami
Szerintem meg a kérdezõ válaszokat és jótanácsokat is kapott, amiket el is engedett a füle mellett. Véleményem szerint, persze lehet olyan hogy már annyira nem bírod hogy meg kell magadat hánytatni , igen. De nem általánosan. A kérdezõ nem 1-2 alkalomról írt, és az ember jót akart, és igenis TANÁCSOKKAL LÁTTA EL. Ha ez a kérdezõnek nem tetszik kérdezze meg inkább az orvosát!!!! Okos ember amúgy is ott kérdez.
Igazán nincs mit!
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló, köszönöm szépen a választ! Azt hittem, már senki sem fog megérteni!
Az, ha ledugod az ujjadat a torkodon, az hánytatás. Ha csak egyszer csinálod is, hánytatás, mert nem "természetesen" távozik a kaja, nem a szervezeted döntött úgy, hogy jobb kint, mint bent. Inkább próbáld megelõzni ezt a helyzetet, mint hogy utána szenvedj. Egyél sokszor keveset, és sztem nem lesz gond!!
A kérdező hozzászólása: Komolyan mondom sírhatnékom van az ilyen válaszadóktól
A kérdező hozzászólása: Ki mondta, hogy hánytatom magam? És mit hagyjak abba azonnal? Ha egyszer-kétszer ledugtam az ujjam, mert már olyan rosszul voltam, az hánytatás???
A kérdező hozzászólása: Véletlenül túl sokat ettem, vagyis ami eddig nem volt sok, az most nagyon megterheli a gyomrom. Volt, hogy nagyon hányingerem lett, de semmi esetre sem akartam ledugni az ujjam, utána egy fél éjszakán át kínzott, majd kijött magától. Tegnap pl. egyetlen szelet kenyér terhelte le a gyomrom úgy, hogy egész éjszaka nem aludtam.
Szia. Igen hibát követsz el vele. Egyél többször keveset inkább, vagy tényleg igyál valami szénsavasat, de ne hánytasd meg magad. A gyomrodnak kevesebb a hely, ezért telítödsz jobban. Egyél könnyû kajákat, és egyszerre mindig csak keveset. Minden jót!
Szerintem nem baj. Nagyon sokan maguktól hánnyák végig az egész terhességet, õk is ártanak a babának?? Én is mostanában vagyok egyre rosszabbul a kajától bármit is eszem, pl ezen a héten majdem minden nap hánytam és néha úgy voltam vele inkább túlesek rajta, mit szenvedek egész éjjel. Szerintem ezidõtájt kezd a babó túl sok helyet bitoroli a gyomrunk kárára. Az eddigi jó étvágy pedig nem múlik el egyik napról a másikra. Kell egy kis átmenet. A fogaidra kell vigyázni, mert a sav nem tesz jót nekik. És tudom nehéz, de meg kell találi azokat a kajákat, amik könnyen és gyorsan emlszthetõek. Evés után soha ne feküdj neki - séta, torna, stb. És nyugi, attól, hogy segítesz a magadon és nem várod meg, hogy a kaja felfújjon, elrontsa az éjszakát nem lesz semmi bajotok. Hamarosan elmúlik, és az étvágyad is.... 29 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!