Találatok a következő kifejezésre: Ha hálózsákban a (29 db)

Egy éves babátokat miben altatjátok? Érdemes hálózsákot vennem neki? Most olvastam, ha már a felállást gyakorolja, nem ajánlatos. Ágyneműgarnitúrát érdemes venni neki?

Legjobb válasz: Én a második gyerekemet is hálózsákban altatom. Az elsõ 2 éves múlt, a második most lesz 1. Megoldják õk a felállást, viszont nem takaróznak ki. Kislányomtól megkérdeztem, hogy melyiket szeretné, õ is inkább a hálózsákot választotta, pedig õ már önállóan jár, kel a lakásban, reggel õ ébreszt puszival.

Én a második gyerekemet is hálózsákban altatom. Az elsõ 2 éves múlt, a második most lesz 1. Megoldják õk a felállást, viszont nem takaróznak ki. Kislányomtól megkérdeztem, hogy melyiket szeretné, õ is inkább a hálózsákot választotta, pedig õ már önállóan jár, kel a lakásban, reggel õ ébreszt puszival.
Én babám háló overálban alszik. Ez olyan, mint egy rugdalózó. Szerintem 1 év felett ilyet célszerü venni, mert ebben tud mozogni. A hálózsákban, ha feláll, elesik.
A babák tudnak járni hálózsákban is :)
a fiam is simán kicsattogott hálózsákban is, szerintem tök muris volt és nem is esett el benne. Legalább is nem többször mint egyébként is megtörtént volna... Ezt legalább nem rúgta le magáról.
Enyémnek paplanja is van és hálózsákot is adok rá. A hálózsák melegíti (egyénként simán feláll és sétál benne) a paplant meg begyûri maga alá és úgy alszik hason.
Egy éves a fiam, mióta hazahoztuk, hálózsákban alszik.Simán feláll, felül, mászik, lépeget benne.A takaró három másodpercig lenne rajta, így nem kell izgulnom, hogy kitakarózik.Van takarója, de még soha nem használtuk, fejvédõvel, kispárnával együtt vettük.Szerintem majd csak akkor fogjuk használni, ha már be tud magától takarózni, az meg nem most lesz.
Mi az IKEA-ban vettünk 15 hós kisfiamnak nemrég hálózsákot, mert az elõzõt kinõtte. Nagyon szereti, fel tud benne állni.
Hálózsákban alszik még mindig, 17 hónapos. Megy is benne gond nélkül, mint egy kis amõba :) Ha szereti, szerintem praktikusabb, nem rúgja le.

Adtok zoknit éjszakára 4-5 hónapos babátokra ha hálózsákban alszik és a szobában 24-25 fok van?

Legjobb válasz: Az én babám 3 és fél hónapos és nem adok rá zoknit a hálózsákban.

Az én babám 3 és fél hónapos és nem adok rá zoknit a hálózsákban.
én babám is hálózsákban alszik, olyan vékony hogy át lehet rajta látni, mint egy atléta. és reggelre kidugja belõle a lábát a patentok közt. nem adok alá semmit, de én is gondolkoztam hogy hajnalban ez így nem oké. hát eddig nem fázott meg szerencsére. én sem akarom megfõzni szegényt, de azt sem akarom hogy megfázzon. sokszor állok este az ágy mellett hogy mi a fenét adjak rá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Este nem adtam rá zoknit és azt vettem észre jobban aludt hálózsákban, mint takaróval :)
az én babóm is a fejére húzza a takarót, sõt nemcsak azt hanem mindent amit csak talál maga körül. a hálózsák jó megoldás, nyitott ablaknál már azért hûvösek az éjszakák mostanában
Hálózsák alá nem kell zokni, felesleges.
Enyém 5, 5 hós és hálózsákban alszik, mert fél percig van rajta a takaró. Nem értem miért baj ez. Nyáron is kell vékony takaró sztem a derekára. Még én is takarózok, nem hogy õ. De nem adok rá zoknit.
rugdalózó+hálózsák kombinációban nem, de ha csak bodyban van, igen.
A kérdező hozzászólása: mondjuk ezt szebben is lehetett volna.. nem ilyen lekezelõen....
A kérdező hozzászólása: extra vékony hálózsák. Azért adok azt rá, vagyis akarok mert éjszaka a plédet a fejére húzta és nem akarok bajt. Betakarni meg akarom, mert ha nekem is jó éjszaka betakarózni akkor szerintem neki sem árt, és eddig nem izzadt...
Komoly ez a kérdés? Te meg akarod fõzni azt a gyereket??? Nehogy adjál rá! Kezére is adsz kesztyût? Mert ha azt nem adsz rá, akkor a lábára minek adnál zoknit? ugyanaz! Pláne a lába még a hálózsákban is van!
hálózsák 25 fokban??????
A mi fiúnk születésétõl kezdve hálózsákban alszik. Télen body+rugi+vastagabb hálózsák volt, zokni nélkül. Most ha olyan 27 fok van a szobájában, akkor body+vékony, nyári hálózsák, ha olyan 24-25, akkor vékony, szellõs rugi+nyári hálózsák. Zoknit sosem adok rá. Jó így neki, végigalussza az éjszakát. Én is nyári paplannal alszom, sztem neki is kellemesebb, ha be van fedve a kis teste, még nyáron is.

Egy teletömött feladandó csomagra ha rákötöm a hálózsákom az plusz csomagnak számít a Ryanair-nél?

Remélem nem mert úgy vettem a jegyet, hogy csak 1 csomagom lesz.

Legjobb válasz: Igen az 2 csomagnak számít! Ha kicsi a hálózsák vidd fel kézipogyóként.

Igen az 2 csomagnak számít! Ha kicsi a hálózsák vidd fel kézipogyóként.
a reptéren csomagoltasd be fóliába az amit feladsz pogyászként
16kg 1 csomag
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor kézipoggyászként viszem fel, oda is befér.


22-23 fok körüli szobában mit adtok a babátokra ha hálózsákban alszik? Tesztek még rá pluszba takarót? És a karja nem fázik, mert ezek újjatlanok.

Legjobb válasz: Lányom szobájában is 23 fok körül van.Õ kap egy rövidújjú bodyt arra egy hosszú újjú lábas pizsit + a hálózsákot ami szintén újjatlan de vastag. Ennél több sztem nem kell.

Lányom szobájában is 23 fok körül van.Õ kap egy rövidújjú bodyt arra egy hosszú újjú lábas pizsit + a hálózsákot ami szintén újjatlan de vastag. Ennél több sztem nem kell.
Kezes-lábas pizsi, de nem vastag (pamut), hálózsák, és takarót (egy vékonyat) csak azért szoktam rátenni, mert szereti bevackolni magát. Szerintem ez elég, ha fázna, úgyis jelezné. De tuti nem fázik, mert jó kis meleg a teste, keze, mikor reggel felkelünk. :-)
Én is úgy altatom ahogy az elsõ írta bady, rugi és egy közepes vastagságú hálózsák.Ha fázna jelezné de mivel mindn éjszaka alszik gondolom nem fázik. 23 fok van nálunk is.
Én éjszakára mindig leveszem a fûtést, így 19-20 fok van. Hosszú ujjú rugdalózó + hálózsák+ takaró van rajta.
Ahogy az elsõírta. A takaró már felesleges!
A tarkóján meg tudod állapítani, nem izzad-e. Az enyémnek 23 fokban sok lenne annyi ruha, amennyit az elsõ írt. Mondjuk mi nem nagyon használjuk a hálózsákot, mert azt nem tudja lerúgni, ha melege van, de hálózsák alá max egy hosszú ujjú kombidresszt adnék.
A takaróval az a baj, hogy forgolódás közben is lecsúszhat, és nem tudja visszatakarni magát.

Okozhat problémát a mozgásfejlődésben, ha hálózsákban alszik a baba?

Elég hideg van nálunk, a takarót meg lerúgja, ezért hálózsákban altatom éjjel is, nappal is. Lehet ez gond akkor ha majd már meg akar fordulni hasról hátra és hátról hasra? Még csak 6 hetes a pici.

Legjobb válasz: Abszolút nem okoz neki semmi problémát.Ugyanúgy fog mozogni benne mintha nem is lenne rajta:)

Abszolút nem okoz neki semmi problémát.Ugyanúgy fog mozogni benne mintha nem is lenne rajta:)
Nem. Az enyémek még fel is álltak benne, sõt tipegtek is. / hetesen még nem fog fordulgatni.
Nappal, mikor tudatosan forog nincs rajta hálózsák, este meg mindegy, vagy mikor alszik hogy hálózsák agy pléd! De hálózsákban is ugyan úgy mászott forgott, söt menni is tud benne!
22hós, világéletében hálózsákban aludt, úgy szalad benne mint egy kis pingvin:-)
Mosolyognom kell, mert a szomszéd lány jutott az eszembe aki szerint ha nem 2 számmal nagyobb a gyerek lábán a zokni akkor az -mivel szûk- akadályozza a lábát a növésben :-)))

Ha náthás a baba, minden orrszívás előtt kifertőtlenítitek az orrszívót, vagy szívás után? Most 3 hós babákat, mibe fogjátok nyáron altatni? Panelban lakunk, fázni biztos nem fogunk. (rövid body, vékony hálózsák, vagy rugi, és kispléd elég lesz?

Legjobb válasz: 1.:én mindig orrszívás UTÁN fertõtlenítek. 2.:az írtó sok lesz egy 3hósnak kánikulába fent a forró lakásba. Mi tavaly 5hónaposak voltunk amikor olyan dög meleg volt. Egyetlen egy rövidujjú bodyban aludt,se zokni,se társai csak egy textilpelussal volt letakarva.

1.:én mindig orrszívás UTÁN fertõtlenítek. 2.:az írtó sok lesz egy 3hósnak kánikulába fent a forró lakásba. Mi tavaly 5hónaposak voltunk amikor olyan dög meleg volt. Egyetlen egy rövidujjú bodyban aludt, se zokni, se társai csak egy textilpelussal volt letakarva.
Az orrszívót én használat után szoktam elmosni, fertõtleníteni. Mi is panelosok vagyunk, 3 hós, egyenlõre nincs melegünk, de akármilyen meleg is lesz, egy kis takarót majd biztos dobok rá nyáron.
forró víz, szappan utána
Szerintem body, meg talán egy olyan vékony pelenkához hasonló anyagú takarót lehet kapni, azzal betakarnám. De valamelyik babának melege van, valamelyik meg igényli a takargatást.

Ha hálózsákban alszik a csecsemő, be kell külön takarni?

Legjobb válasz: Mindig úgy gondozd a babádat, hogy megkérdezed magatól hogy neked mi volna jó?neked ez kell-e?Tudni fogod hogy fázik.e, melege van-e, éhes-e, fáj-e neki, stb. Ami neked jó nyilván neki is hasonló jó lesz. Ne félj semmitõl

Mindig úgy gondozd a babádat, hogy megkérdezed magatól hogy neked mi volna jó?neked ez kell-e?Tudni fogod hogy fázik.e, melege van-e, éhes-e, fáj-e neki, stb. Ami neked jó nyilván neki is hasonló jó lesz. Ne félj semmitõl
Igaza van az elõttem szólónak is, de mondjuk attól is függ hogy milyen vastag az a hálózsák. Mert ha csak egy anyag akkor szerintem nem árt ill. én biztos betakarnám. Viszont ha béléses.. akkor érdemes az elõttem szóló alapján dönteni. Én spec azt gondolom, hogy betakarnám, bár még csak 17 hetes kismama vagyok lehet ha ott leszek én is másképp cselelkszem. Nah mneg nem utolsó szempont a hõmérséklet sem. Jó mérlegelést! ;)
Szerintem vagy takaró, vagy egy megfelelõ vastagságú hálózsák, a kettõ fölösleges. Nyomhatja a picit, zavarhatja, és bele is gabalyodhat. Én választanék...
A kérdező hozzászólása: ujjatlan és közepesen vastag
Attól függ, hány fok lesz, milyen a hálózsák, kezes, ujjatlan, vastag, vékony... A babának 21 fok ideális alváshoz. Ha hosszú ujjú, akkor elég alá egy rövid lábatlan bady. Ha ujjatlan a hálózsák, akkor adj a babára egy hosszú ujjú lábatlan badyt. Zokni azért jobb, ha nincs rajta, mert minden zokni megszorítja kicsit a lábukat, éjjel legalább pihen :-)
Szia! Szerintem hosszu ujju bodyt, valamint takaro. Nekem csak hosszu ujju hálózsákjaim vannak, de én azt adnék. Õszintén szólva én nem tudom mire vélni ezeket a vastag ujjatlan hálózsákokat, mert a vastagsága miatt nem kell takaró; és a gyerek keze faggyon le? Vagy huzzunk rá még pulóvert is? Na mindegy ez az én véleményem... 5 hetes baba anyukája
Mi hosszu ujju talpas rugit (overált) használunk az ujjatlan hálozsák alá, a Tescoban szoktam venni.
Tavaly és most is ujjatlan, paplanos van.Ez alá hosszú ujjú bodyt és harisnyát szoktam adni.Tavaly újszülöttként pedig hosszú ujjú body, bokazokni és 1 vékony ujjatlan rugi volt rajta a hálózsák alatt.

Ha hálózsák amit varrni próbálok téglalap alakú lent az gond? Miért olyan ovális az alja a zsákoknak?

Legjobb válasz: Régen téglalap alakúak voltak... Tippem szerint azért csinálják ember, vagy inkább múmia alakúra, hgoy minél kisebb legyen, minél kevesebbet kelljen cipelni. Legtöbbször hátizsákos túrázók használják, és minden gramm számít, szóval felesleges a sarkokat cipelni... :-) Amúgy én bírtam a régi téglalap alakúakat, kényelmesebb, nincs az a kötözött sonka érzés, és lehet terpeszben aludni! :-)

Régen téglalap alakúak voltak... Tippem szerint azért csinálják ember, vagy inkább múmia alakúra, hgoy minél kisebb legyen, minél kevesebbet kelljen cipelni. Legtöbbször hátizsákos túrázók használják, és minden gramm számít, szóval felesleges a sarkokat cipelni... :-) Amúgy én bírtam a régi téglalap alakúakat, kényelmesebb, nincs az a kötözött sonka érzés, és lehet terpeszben aludni! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ez nagyon hasznos volt, ment a pont:)

Érdemes hálózsákot vennem a babának, ha november elején születik?

Sokan nyáron adják rá.

Legjobb válasz: Hát, attól függ, hogy milyen a hálózsák. :) Én pl. ujjatlan hálózsákban simán altattam márciusban a babámat (akkor született), de most is, mielõtt bejött ez a nagy meleg. De novemberben egy hosszúujjú hálózsák alá csak egy rövidujjú bodyt adnék. Szóval sztem nem hülyeség, bár inkább akkor van ennek jelentõsége, ha nem viseli el már nagyobb korában a takarót, lerúgja magáról.

Hát, attól függ, hogy milyen a hálózsák. :) Én pl. ujjatlan hálózsákban simán altattam márciusban a babámat (akkor született), de most is, mielõtt bejött ez a nagy meleg. De novemberben egy hosszúujjú hálózsák alá csak egy rövidujjú bodyt adnék. Szóval sztem nem hülyeség, bár inkább akkor van ennek jelentõsége, ha nem viseli el már nagyobb korában a takarót, lerúgja magáról.
Én az elsõ két hónapban nem szerettem, mert kellett éjszaka is pelenkázni és bõven elég volt leszedni róluk a bodyt, rugit. Takartam õket. Amikor elmaradtak az éjjeli pelusozások, utána viszont szerettem a hálózsákot, de kizárólag tavaszig, nyáron abszolút nem. Én szerintem érdemes zsákot venni, de ne újszülött méretet, hanem picit nagyobbat. Mondjuk januártól májusig használhatót :)
Az én fiam november közepén született, az elsõ itthon töltött éjszakától kezdve hálózsákban alszik.Télen vastagban, után vékonyban.Persze most a nagy hõségben csak pelussal takarom be.Szóval szerintem érdemes venned.
Kislányunk november 5-én született. 3 hónapos koráig pólyában aludt, majd amikor azt kinõtte átváltottunk a hálózsákra, mert a takarót lerúgta. A napokban hagytuk el, amióta ilyen gatyarohasztó meleg van.
Az enyém szerette a hálózsákot. Most is szereti. Melegben persze nem adok rá. Egyet vegyél aztán meglátod. Van olyan ami 22 fokot csinál, én azt használtam-használom. http://vaganza.hu/ordered/8015/pic/babamamaparna/halozsak/va.. ezt a fajtát használja a gyerek. vaganza a neve.
Ízlések és pofonok, ahogy ezt már elõttem is írták. Mi legalább 5 féle hálózsákot kaptunk, októberre voltam kiírva, végül szeptemberben született. Eleinte nem hálózsákoztam a picit, és végül úgy megszokta a takaróját, hogy még itt a nyári harminc fokokban is a megszokott takarója kell neki - anélkül rosszabbul alszik, rövidebbeket, stb. A takarója, az altatója és nem hogy kitakarózni, de még ebben a melegben is gyömöszkéli, mikor kitakarom, keresi akezével álmában és magára húzza, imádja! :) Majd a babád "megmondja", hogy szereti e a hálózsákot, vagy inkább takarót kér :) Kellemes babázást majd! 9 hónapos baba anyukája
Nekünk is novemberi lesz a babán és én mindenképpen veszek neki hálózsákot abban fog aludni. Nálunk a családban mindenki hálózsákban altatta a babáját így bennem fel sem merült, hogy nem veszek neki. Szerintem praktikusabb mint a takaró, mert ezt nem tudja magáról lerúgni.
Születése óta hálózsákban alszik a fiam (nyilván most a forróságban nem). Novemberi babának én biztos, hogy vennék. Jobb, ha megszokja az elején, mert késõbb nem fogja szeretni és egy idõ után lerugdossák magukról a gyerekek a takarót, te meg egész éjjel takargathatod.
Nekünk volt szintén novemberi babánál, de nem szerettük. Nekünk a sima takaró vált be. A nõvérem viszont a hálózsákra esküszik. Ízlések és pofonok...
mi Németoban élünk, eleinte én is furcsálottam, de itt csak ez az ajánlott.novemberben született a kisfiam, és semmi gond a hálózsákkal, szereti, az éjjeli pelusozás se gond 1x napközben pléddel takartam be, benéztem hozzá, és a fején volt, soha többet takaró, még napközben sem, csak ha a szobában vagyok, én 2 90 cm-eset vettem kb 2 hónapos korában, télit az sokáig jó lesz.alá egy rövid ujjú bodyt és pizsifelsõt kap


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!