Találatok a következő kifejezésre: Ha gyes esek (527 db)

Ha gyest és családik kapok /családit 3 gyerekre/, akkor tudok felvenni valamilyen hitelt?

Személyi kölcsönre gondoltam, vagy szabadfelhasználásura, ingatlanfedezet nélkül.

Legjobb válasz: Egyedül nem valószínû.Max provident vagy ilyesmi,de azt inkább ne... sokan ajánlanak sokmindent,de azért mégiscsak a bank dönt.És tudod,családtámogatási ellátásból nem lehet letiltani,ha nem fizetnéd.

Egyedül nem valószínû.Max provident vagy ilyesmi, de azt inkább ne... sokan ajánlanak sokmindent, de azért mégiscsak a bank dönt.És tudod, családtámogatási ellátásból nem lehet letiltani, ha nem fizetnéd.
Banki hitel csak bérjövedelemre adnak, a családtámogatásokat nem veszik figyelembe.
úgy tudsz fölvenni hitelt, gondolom személyi kölcsönrõl lenne szó, ha adóstársként szerepelsz. az adós a párod, anyukád, tesód, szóval közeli családtag lehet. és akkor vagy bevonható adóstársnak, ha a csp, gyed, vagy amit kapsz, eléri a min.bért legalább.
utolsó vagyok és így sem minden banknál!
Régen talán igen, de most a válság miatt eléggé megszigorították a feltételeket. Én ugyan kapok havonta levelet, hogy minden kérdés nélkül adnak vagy 2 milliót, mert régi ügyfél vagyok. (Cetelem Bank). Hát kíváncsi lennék, ha tényleg kérnék, adnának-e.
Én hitelügyintézõként dolgoztam, igaz hogy még a válság elõtt táppénzre mentem, de szerintem azóta sem változott semmi, esetleg csak szigorúbb lett minden. Tehát: Nem fogsz kapni hitelt, és még kezes sem lehetsz hitelügyletben. A gyes segély, segélyre pedig egyik sem hitelez. A családi pótlékot pedig beleszámolják, de csak mint jövedelem mellé + bevételt. A kezesre ugyanazok a feltételek voinatkoznak , mint az adósra.
Szia! Nekem még áruhitelt sem adtak:((

A jövőben hogyan változik a gyed és gyes? 2 éves korig jár a gyed (kivéve ha hamarabb visszamész dolgozni akkor átvált gyesre) és utána már nem jár gyes, vagy 1 éves korig gyed, utána 2 éves korig gyes jár?

Legjobb válasz: Ez már változott, amit az elõzõ írt. Mindenképpen csak 1 évig akarják adni majd a GYED-et. Az elsõ variáció az volt, hogy két évig járt volna azoknak, akik legalább két évig dolgoztak, de most ezt is átvariálták - de már kb. 1 hónapja. Szóval most a helyzet (de még ez is csak terv): GYED-re csak az mehet, akinek legalább 1 év munkaviszonya volt (ellentétben az eddigi fél évvel). A GYED maximum a gyerek egy éves koráig jár (tehát nem nem egy évig jár a GYED, hanem egy éves korig, hiszen ha elõtte TGYÁS-t kapsz fél évig, attól még csak a gyerek elsõ szülinapjáig fog járni). A GYED lejárta után pedig egy évig jár majd a GYES. Annak, aki GYED-re nem jogosult, 2 évig jár a GYES.

Ez már változott, amit az elõzõ írt. Mindenképpen csak 1 évig akarják adni majd a GYED-et. Az elsõ variáció az volt, hogy két évig járt volna azoknak, akik legalább két évig dolgoztak, de most ezt is átvariálták - de már kb. 1 hónapja. Szóval most a helyzet (de még ez is csak terv): GYED-re csak az mehet, akinek legalább 1 év munkaviszonya volt (ellentétben az eddigi fél évvel). A GYED maximum a gyerek egy éves koráig jár (tehát nem nem egy évig jár a GYED, hanem egy éves korig, hiszen ha elõtte TGYÁS-t kapsz fél évig, attól még csak a gyerek elsõ szülinapjáig fog járni). A GYED lejárta után pedig egy évig jár majd a GYES. Annak, aki GYED-re nem jogosult, 2 évig jár a GYES.

Határozatlan idejű munkaviszonyom van, gyesen vagyok 2014márciusig, ha gyes lejárta előtt teherbe esnék akár egy hónappal, akkor milyen juttatásokra számíthatok utána, újra Tgyás, gyed, gyes jár?

Legjobb válasz: Újra jár majd a tgyás, gyed, gyes, csak az összege fog attól függni, mikor esel teherbe. Ha a gyes lejárta elõtt 1 hónappal esel teherbe, és táppénzre mégy szülésig, akkor jobban jársz, mintha pl. most esnél teherbe.

Újra jár majd a tgyás, gyed, gyes, csak az összege fog attól függni, mikor esel teherbe. Ha a gyes lejárta elõtt 1 hónappal esel teherbe, és táppénzre mégy szülésig, akkor jobban jársz, mintha pl. most esnél teherbe.
Igen járni fog tgyás és gyed, ha a munkaviszonyod még fent áll. Viszont, ha az irányadó idõszakban több mint 180 napot vagy gyesen, akkor a gyed alapja a minimálbér lesz.


Ha tanárként vagyok gyesen 4 éve, mert a gyerekem lisztérzékeny és babát várok, akkor ha megszakítanám a gyest és visszamennék táppénzre (mint veszélyeztetett terhes) ez lehetséges? A munkáltatóm kitehet?

Elképzelhet? (ezt mondták még 2 éve, de azóta évente hosszabbítom a gyest), ha lejár a gyes elbocsátanak, de én még a gyes lejárta el?tt fogok szülni. Ilyenkor mennyi TGYÁS_t , gyedet kapok majd? Táppénzre mehetek? A táppénz jól jönne nekünk, csak közbe nehogy kitegyenek. Ha viszont csak a baba születése után szólok, akkor tuti marad a munkaviszony, csak akkor nem is kapnék addig táppénzt. Hogy járnék legjobban?

Legjobb válasz: Terhesség és GYES GYED alatt nem tehetnek ki a munkahelyedrõl ez törvénybe van iktatva. Kivéve, ha határozott idejû a szerzõdésed, és nem hosszabbítják meg. Ha táppénzre mész vissza, azt nem a korábbi fizód, hanem a minimálbér alapján fogják számítani, és majdnem annyit kapsz, mintha ha gyesen maradnál. Nem járnál jól vele. Azt tudod megcsinálni, hogy jelentkezel melózni, és kiveszed az elmúlt években felhalmozódott szabadságaidat, majd ha azok leteltek és még nem szültél meg, utána mész táppénzre.

Terhesség és GYES GYED alatt nem tehetnek ki a munkahelyedrõl ez törvénybe van iktatva. Kivéve, ha határozott idejû a szerzõdésed, és nem hosszabbítják meg. Ha táppénzre mész vissza, azt nem a korábbi fizód, hanem a minimálbér alapján fogják számítani, és majdnem annyit kapsz, mintha ha gyesen maradnál. Nem járnál jól vele. Azt tudod megcsinálni, hogy jelentkezel melózni, és kiveszed az elmúlt években felhalmozódott szabadságaidat, majd ha azok leteltek és még nem szültél meg, utána mész táppénzre.
Ja, és azt lefelejtettem, hogy mellette természetesen a gyest is kapnád, mert ugye lehet 8 órás állást vállalni a gyes mellett.
A kérdező hozzászólása: Igen a szabadságot kivehetném, de azt csak a legvégén akarom, ha majd elmegy bölcsibe, vagy oviba agyerek, hogy utána még otthon tudjak maradni. Akkor most majd mennyi tgyás-t kapok majd, ha a szülésig gyesen maradok? Szóljak az iskolába hogy majd szülni fogok? Addig van munkahelyem amíg itthon vagyok gyesen, de közbe akkor most a gyesrõl megyek tgyás, gyed-re, ekkor is folytatódik a munkaviszonyom.

Ha gyesre megyek és kiveszem a szabijaimat, akkor mindenképpen vissza kell mennem dolgozni? Főleg ha még közbe terhes leszek?

Legjobb válasz: Két verzió van. A gyerkõc 2 éves korától gyesen vagy, és nem dolgozol. Ilyenkor fizetés nélküli szabadságon vagy a munkahelyedrõl. Ebben az esetben a szabadságot majd csak a gyes lejárta után lehet kivenni. A gyes folyósítása mellett lehet 8 órában dolgozni. Ilyenkor lehet kivenni a szabadságokat. Azzal kell még kalkulálni, ha terhes leszel közben saját jogodon csak annyi napot lehetsz táppénzen amennyit gyes folyósítása mellett dolgoztál.

Két verzió van. A gyerkõc 2 éves korától gyesen vagy, és nem dolgozol. Ilyenkor fizetés nélküli szabadságon vagy a munkahelyedrõl. Ebben az esetben a szabadságot majd csak a gyes lejárta után lehet kivenni. A gyes folyósítása mellett lehet 8 órában dolgozni. Ilyenkor lehet kivenni a szabadságokat. Azzal kell még kalkulálni, ha terhes leszel közben saját jogodon csak annyi napot lehetsz táppénzen amennyit gyes folyósítása mellett dolgoztál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Ha vissza megyek dolgozni, akkor valószínûleg sajnos kirúgnak.
A kérdező hozzászólása: És ha gyes mellett kiveszem a szabijaimat és nem megyek vissza dolgozni, akkor nem is mehetek el tápra a következõ babával majd?
A gyes alatt védve vagy, nem rúghatnak ki, csak közös megeggyezéssel (de ha nem írod alá, akkor nem!!) Ha közben terhes leszel akkor szintén védve vagy, terhes kismamának se mondhatnak fel rendes felmondással!!
A kérdező hozzászólása: A TB-nél rákérdeztem hogy tényleg csak annyit lehetek tápon amennyit ténylegesen dolgoztam gyes alatt, mivel ügyvédnél is voltam és õ is ezt mondta. Ott azt mondták hogy folyamatosan vagyok biztosítva, ezért nem kell dolgozni.Ez a frissen kezdõ dolgozokra igaz.

Ha GYES-en esek teherbe tényleg nem jár szülés után GYED? Miért?

Legjobb válasz: Ha az elsõ gyerek után kaptál TGYÁS-t és GYED-et, akkor a második után is kapsz, ha közben nem szûnt meg a munkahelyed. Az eltérés az elsõ gyerekhez képest abból adódhat, hogy mielõtt a második megszületik, mennyi idõt voltál GYES-en, ha 180 napnál többet, akkor a TGYÁS alapja a szerzõdés szerinti béred lesz, a GYEd alapja pedig a minimálbér. Ha kevesebbet vagy GYES-en, mint 180 nap, akkor a GYED alapja is a szerzõdés szerinti béred lesz. Úgyhogy, ha van munkahelyed (és a GYES miatt onnan vagy fizetés nélküli szabadságon), és az a szülés idején is lesz, akkor jogosult leszel újra TGYÁS-ra és GYED-re is.

Ha az elsõ gyerek után kaptál TGYÁS-t és GYED-et, akkor a második után is kapsz, ha közben nem szûnt meg a munkahelyed. Az eltérés az elsõ gyerekhez képest abból adódhat, hogy mielõtt a második megszületik, mennyi idõt voltál GYES-en, ha 180 napnál többet, akkor a TGYÁS alapja a szerzõdés szerinti béred lesz, a GYEd alapja pedig a minimálbér. Ha kevesebbet vagy GYES-en, mint 180 nap, akkor a GYED alapja is a szerzõdés szerinti béred lesz. Úgyhogy, ha van munkahelyed (és a GYES miatt onnan vagy fizetés nélküli szabadságon), és az a szülés idején is lesz, akkor jogosult leszel újra TGYÁS-ra és GYED-re is.
Kérdezõ, az elsõ hatalmas nagy baromságot írt, a 3. válaszoló írta jól. Ha gyes alatt teherbe esel, célszerû táppénzre menni, több pénz is és kevesebb az esélye, hogy 180 napnál többet vagy gyesen.
Mert nem gyermekgondozási díjat kapsz, hanem jövedelempótló segélyen vagy. Gyes alatt tkp. nincs biztosítási jogviszonyod (egyedül az egészségügyi ellátásoknál számít), a gyedhez pedig kell a biztosítási jogviszony, (munkaviszony). Hiába van munkahelyed, ott fizetésnélküli szabin vagy.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget
Elsõ vagyok. Saját tapasztalatból írtam, amit, bár lehet, hogy azóta már változott a törvény, nem pont idei történet. Két gyermekem között 5 nap eltéréssel pont három év a korkülönbség. Amikor igényeltem volna a tgyást és gyedet, pofára estem, mert közölték, hogy csak gyes jár, mert a szülést megelõzõ egy évben nem volt biztosítási jogviszonyom (pedig 10 évig volt elõtte munkaviszonyom, nem szûnt meg, azóta is ott dolgozom), ugyanis a gyes nem számít annak. GYES-bõl csak 10 százalék nyugdíjjárulékot vontak, mást nem, így szolgálati idõnek minõsül ugyan, de az egészségügyi ellátásokat méltányossági alapon kaptam. Nekem legalábbis ezt magyarázták 13 éve.
Igen, mehetsz táppénzre, de akkor a gyest le kell mondanod!
Megszunteted a fizetesnelkuli szabadsagodat - ezt 30 nappal elotte bejelented a munkáltatónak- aztán ki iratod magad táppénzre. Egyúttal a munkáltatónak a terhesseg tényét is jelentsd be, irasban.
A kérdező hozzászólása: Már csak egy utolsó kérdés. Remélem nem vagyok túl idegesítõ. Például ha mondjuk 2 hónapja GYES-en vagyok és teherbe esek, elmehetek táppénzre?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Végre minden világos :) )))))
Ha van munkaviszonyod, akkor a gyed jár majd, ha nincs akkor gyes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Akkor az elsõ kommentelõ butaságokat írt.
A gyes alatt abban az esetben nincs biztosítási jogviszonyod, ha nincs munkaviszonyod... Ha van munkaviszonyod, akkor van biztosítási jogviszonyod is.
A kérdező hozzászólása: Egyikõtök azt írta hogy nem lesz biztosítási alapom, mert fizetés nélküli szabadságon leszek. Akkor menjek be az OEP-be hogy befizessem a biztosítást? Mert ugye ha nem vagyok biztosítva, akkor orvoshoz sem tudok menni.
Kedves utolsó! Akkor ezek szerint mégiscsak megszûnt a munkaviszonyod (lehet hogy csak papíron, és gyes után pedig újra felvettek), mert ha nem szûnt volna meg, akkor lett volna biztosítási jogviszonyod, függetlenül attól, hogy éppen gyesen voltál! EZ szerintem régebben is így lehetett...

Ha Gyes járna, de visszamegyek dolgozni, kirúghatnak-e, ha igen és nem találok munkát, igényelhetem a gyest, ha még a kicsi nincs 3 éves?

Legjobb válasz: Már munka mellett lehet gyest kapni. Igényeld meg a gyest, és mehetsz dolgozni. Hivatalosan is lehet 8 órában dolgozni mellette.

Már munka mellett lehet gyest kapni. Igényeld meg a gyest, és mehetsz dolgozni. Hivatalosan is lehet 8 órában dolgozni mellette.
ha visszamész dolgozni, attól még (fizetésed mellett) kapod a gyes-t 3 éves koráig, és szintén 3 éves koráig tart a felmondási védelem is, azaz nem rúghatnak ki (de csak, ha határozatlan idejû munkaszerzõdésed van) további részletek itt: http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/Cikkek/Karrier..
A kérdező hozzászólása: Ha a GYED helyett GYEST kérek és mellette dolgozom, akkor jár a GYES+fizetés, vagy akkor is, ha már alapjáraton GYES jár és úgy megyek vissza napi 8 órában dolgozni? Elolvastam a cikket, de ez nem egyértelmú. - köszi!!!
Ha már gyesen vagy, simán mehetsz dolgozni, nem kell bejelentened, mert a gyes a gyerkõc 3 éves koráig jár. Ha dolgozol ha nem.

Mi lesz a TGYÁS alapom, illetve a GYED-em alapja? Felmondja e a gyest és menjek vissza dolgozni, hiszen van szabadságom is? Ha visszamegyek és szabadság után elmegyek táppénzre, ha szükséges akkor az lesz a gyedem alapja? Köszönöm a segítséget

2010. decemberében szültem, júliusra várom a következő babámat.

Legjobb válasz: Hát, menj táppénzre. Ne lépd túl idén a 180 nap gyest, különben lehet, hogy a minimálbér lesz az alapod a gyednél. A tgyás alapja a szerzõdés szerinti béred lesz, mivel nem lesz 180 bérezett napod. Ha most eljössz táppénzre, akkor a gyed alapja is a tgyás alapja lesz, vagyis a szerzõdés szerinti béred. Persze mehetsz szabira is és utána táppénzre. Lényegében a tgyás és gyed összegében nem változtatna, hiszen valójában nem dolgozol. Tehát az alapod a tényleges jövedelmed, vagy a szerzõdés szerinti béred lesz, de a gyest már szerintem mindenképp mond le, be haladd meg a 180 napot.

Hát, menj táppénzre. Ne lépd túl idén a 180 nap gyest, különben lehet, hogy a minimálbér lesz az alapod a gyednél. A tgyás alapja a szerzõdés szerinti béred lesz, mivel nem lesz 180 bérezett napod. Ha most eljössz táppénzre, akkor a gyed alapja is a tgyás alapja lesz, vagyis a szerzõdés szerinti béred. Persze mehetsz szabira is és utána táppénzre. Lényegében a tgyás és gyed összegében nem változtatna, hiszen valójában nem dolgozol. Tehát az alapod a tényleges jövedelmed, vagy a szerzõdés szerinti béred lesz, de a gyest már szerintem mindenképp mond le, be haladd meg a 180 napot.
Ha decemberben kezdted a GYES-t, akkor gyorsan mondd le, nehogy meghaladd a 180 napot.A legjobban úgy jársz, ha kiveszed a szabadságot, majd a TGYÁS igényléséig elmész táppénzre. De ne felejtsd el bejelenteni (lehetõleg írásban) a munkáltatódnak a terhesség tényét, mert csak akkor vagy védett. A táppénz nem lehet a TGYÁS és a GYED alapja, azt nem veszik figyelembe a számításnál. Mivel viszont idén már nem lesz 180 bérezett napod, a számítás alapja a szerzõdés szerinti béred lesz. (ebben a pótlékok és az egyéb juttatások nem szerepelnek)

A kisfiam májusban lesz 2-éves, és ha most esek teherbe akkor gyedet, vagy gyes-t fogok kapni?

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy a kérdezõ azzal jár a legjobban, ha gyesre megy a gyed lejárta után. A tgyással nem lesz gond, viszont ha nincs a két gyerek között, pontosabban a tgyás igénylése elõtti évben, 180 bérezett nap, akkor a minbér kétszeresének 70%-a lesz a tgyás maximuma. A gond a gyeddel van, hiszen akár most esel teherbe, akár pár hónap múlva, a gyedet jövõre fogod igényelni. Mivel minden ellátás összegénél az igénylést megelõzõ naptári év jövedelmét nézik, és te idén zömében gyest kapsz, ezért a gyeded alapja a minimálbér lesz. Ha a minimálbérnél több a szerzõdésed szerinti bér 70%-a, akkor érdemes a gyed után kivenni a szabikat, majd utána elmenni táppénzre.

Nem biztos, hogy a kérdezõ azzal jár a legjobban, ha gyesre megy a gyed lejárta után. A tgyással nem lesz gond, viszont ha nincs a két gyerek között, pontosabban a tgyás igénylése elõtti évben, 180 bérezett nap, akkor a minbér kétszeresének 70%-a lesz a tgyás maximuma. A gond a gyeddel van, hiszen akár most esel teherbe, akár pár hónap múlva, a gyedet jövõre fogod igényelni. Mivel minden ellátás összegénél az igénylést megelõzõ naptári év jövedelmét nézik, és te idén zömében gyest kapsz, ezért a gyeded alapja a minimálbér lesz. Ha a minimálbérnél több a szerzõdésed szerinti bér 70%-a, akkor érdemes a gyed után kivenni a szabikat, majd utána elmenni táppénzre.
Ha pici eszed van akkor ahogy a kicsi megszületik lemondasz a nagy GYES-érõl és kéred a kicsi után a tgyást, hiszen az jóóóóóóval több.
Májusig yged-et , utána gyest, vagy elmész táppénzre.
Csatlakozom az utolsó válaszolóhoz, õ adott neked tökéletes választ!
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek a jotanácsokat!!most én gyeden vagyok.és ha jol értetem ha a kisfiam már betölti a 2-évet mire ujra terhes leszek, akkor kérjem ki a munkahelyemröl a szabikat, és menjek el táppénzre?Vagy mit tudnék még tenni?
Pénztárca szempontjából az a legkedvezõbb, ha kiveszed a szabikat és elmész táppénzre. Ha végigviszed a gyest, minimálbér után kapod a gyedet. Ha csak táppénzen leszel, akkor a mostani szerzõdésed szerinti bér 70%-ának a 70%-át fogod kapni, ugyanis akkor a 15 betegszabis napból fognak napi díjat számolni.

Mennyit kapnék majd ha jön a 3. baba? Miből számolják? Most hó végén állunk neki a 3. babánknak. Dec 15 iggyeden vagyok a kicsivel és 16 tól jövö decemberig gyest kapok. Ha gyes alatt megszületik a 3. babánk akkor mit fogok kapni?

most 42000 a gyedem...85000 el vagyok bejelentve és határozatlan idejü a szerz?désem.A cégem nem találom..Nincs meg a kártyám amin a számuk volt.Ilyenkor az oep segit megkeresni?

Legjobb válasz: Ha jövõre születik a baba, akkor a tgyás a szerzõdéses béred 70%-a lesz, azonban a gyed sajnos csak a minimálbér alapján fog járni. Ezazért van így, mert ha a baba 2011-ben születik, akkor a tgyás jogosultság kezdete 2011, irányadó idõszak 2010 (ekkor gyeden voltál, így a szerzõdéses bér az alap). Azonban a gyed jogosultság kezdete már nem 2011, hanem 2012 lesz (hiszen a gyed jogosultság kezdete csak a tgyás letelte után van), és az irányadó idõszak 2011, amikor egész évben gyesen voltál. Sokkal kevesebb nem lesz, hiszen a minimálbér kb. 10 ezerrel kevesebb (73500Ft), mint a jelenlegi béred, és ha minden jól megy, akkor emelnek is rajta, mire odajutsz:). Az oep majd bekéri a cégedtõl a szükséges papírokat, csak értesítsd õket, hogy a céggel nem tudod felvenni a kapcsolatot.

Ha jövõre születik a baba, akkor a tgyás a szerzõdéses béred 70%-a lesz, azonban a gyed sajnos csak a minimálbér alapján fog járni. Ezazért van így, mert ha a baba 2011-ben születik, akkor a tgyás jogosultság kezdete 2011, irányadó idõszak 2010 (ekkor gyeden voltál, így a szerzõdéses bér az alap). Azonban a gyed jogosultság kezdete már nem 2011, hanem 2012 lesz (hiszen a gyed jogosultság kezdete csak a tgyás letelte után van), és az irányadó idõszak 2011, amikor egész évben gyesen voltál. Sokkal kevesebb nem lesz, hiszen a minimálbér kb. 10 ezerrel kevesebb (73500Ft), mint a jelenlegi béred, és ha minden jól megy, akkor emelnek is rajta, mire odajutsz:) . Az oep majd bekéri a cégedtõl a szükséges papírokat, csak értesítsd õket, hogy a céggel nem tudod felvenni a kapcsolatot.
Szerintem kezdõdik minden elõrõl. Tgyás, Gyed .... Csak a családit 3 gyerkõc után kapod majd.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!