Találatok a következő kifejezésre: Ha gyed leszek terhes milyen juttatást (3 db)

Ha gyed alatt leszek terhes milyen juttatást kapok ha megszületik a gyerek? (gyest, gyedet, gy. ágyi segélyt, anyasági támogatás jár) Gyes alatt leszek terhes akkor mi a helyzet?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy egyszerre egy juttatás igényelhetõ, azt pedig te döntöd el, hogy melyiket igényeled meg. De javaslom a magyarorszag.hu oldalon körülnézni.

Én úgy tudom, hogy egyszerre egy juttatás igényelhetõ, azt pedig te döntöd el, hogy melyiket igényeled meg. De javaslom a magyarorszag.hu oldalon körülnézni.
Amit én tudok, hogy ha gyed alatt születik meg a második baba akkor ugyanazzal a gyeddel mész tovább (válthatnál gyesre, de az kevesebb, így nem érdemes) Csak egy gyerek után igényelheted valamelyiket. Ha viszont gyeded letellt az elsõ után és kapsz gyest és úgy születik meg a második baba akkor már újra számolják a gyedet és az utolsó év átlagát veszik ami ugye megint kevesebb. Én így jártam, mert késett a kicsi :) Ha nem volt érthetõ, mert sietve írtam írj privit.

Ha GYED alatt leszek terhes, de már 2 éves kor (tehát GYED lejárta után) születne a kistesó, akkor milyen juttatásokra lehet számítani, mi fog járni, és mi lesz alapja?

Vagy érdemes "elméletileg" visszamenni dolgozni, és táppénzre menni? Az els? baba születése el?tt 12,5 év munkaviszonyom volt megszakítás nélkül.

Legjobb válasz: Én a múlt héten jártam személyesen az OEP-nél ezzel a kérdéssel, ott azt mondta a hölgy, hogy áprilisban változik a törvény, és azt nem tudni, hogy mi alapján fogják kiszámolni a juttatásokat, de jelenleg az a helyzet, hogy ha a GYES alatt születik meg a kistesó (a nagyobb 3 éves kora elõtt), akkor újra kapod a gyedet és a tgyást, az elõzõ naptári év keresetének alapján. Mivel én tavaly végig GYED-et kaptam, így, ha idén születne a kistesó, a minimálbér alapján számolnák ki(annak a 70%-a lenne). De éppen a gyed számításának az alapja fog megváltozni, és arról semmit nem tudott mondani, hogyan (!!!). Azért kíváncsi vagyok, más tud-e valamilyen infót még.

Én a múlt héten jártam személyesen az OEP-nél ezzel a kérdéssel, ott azt mondta a hölgy, hogy áprilisban változik a törvény, és azt nem tudni, hogy mi alapján fogják kiszámolni a juttatásokat, de jelenleg az a helyzet, hogy ha a GYES alatt születik meg a kistesó (a nagyobb 3 éves kora elõtt), akkor újra kapod a gyedet és a tgyást, az elõzõ naptári év keresetének alapján. Mivel én tavaly végig GYED-et kaptam, így, ha idén születne a kistesó, a minimálbér alapján számolnák ki(annak a 70%-a lenne). De éppen a gyed számításának az alapja fog megváltozni, és arról semmit nem tudott mondani, hogyan (!!!). Azért kíváncsi vagyok, más tud-e valamilyen infót még.
Bocsi, hogy belekotyogok, de engem is érint(ene) a dolog, viszont nem tudok errõl semmit. Hát, akkor majd áprilisban. Legalább ezt megtudtuk :)

8 hetes terhes vagyok. A pici a harmadik gyerek lesz. Milyen juttatást kapok szülés után ha jelenleg GYED-en vagyok?

Legjobb válasz: Szia. Hívd fel a TB-t,ök pontos választ adnak majd neked.

Szia. Hívd fel a TB-t, ök pontos választ adnak majd neked.
Ugyanúgy Gyed-et fogsz kapni továbbra is. Ugyanúgy mint amikor a második picikédet szülted.
A tb-t jobb többször felhívni, mert mindig mást mondanak! Csak akkor kapsz gyedet továbbra is, ha még gyeden leszel a harmadik születésekor, akkor gyedbõl gyedbe mész.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!