Találatok a következő kifejezésre: Ha gyed leszek terhes (35 db)

Ha tavaly gyesen voltam előtte pedig gyeden akkor ha most leszek terhes jár-e majd gyed? Most kezdtem újra dolgozni, folyamatos volt a munkaviszonyom!

2 év gyed 1 év gyes után mentem vissza dolgozni, szeretnénk még egy babát. Mikor mehetek megint gyedre?

Legjobb válasz: bármikor mert folyamatos a munkaviszonyod, gyed és gyes alatt nem szûnik meg, az fizetés nélküli szabadságnak számít.

bármikor mert folyamatos a munkaviszonyod, gyed és gyes alatt nem szûnik meg, az fizetés nélküli szabadságnak számít.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És így akkor majd mibõl számolják a gyedet?
Ha ténylegesen dolgozol 180 napot, akkor a béredbõl számolják. Ha nem, mert elmégy pl. táppénzre, akkor meg a tgyás alapja a tényleges bér lesz, de max. a minimálbér kétszerese, a gyed alapja meg ugyanez.
Igen, mindkettõ, ha a munkaviszonyod megmarad.
Tudtommal nem, csak gyed járna. De ez nem teljesen biztos.
Én úgy tudom, hogy ha a szülést megelõzõ évben többet voltál gyesen, mint gyeden, akkor csak gyest fogsz kapni. (Javítsatok ki ha tévedek) de ha a szülész megelõzõ évben viszont többet dolgoztál, mint gyesen voltál, akkor megint kapsz mindent, és a munka béred után fogják számolni az összeget.
Igen én is így tudom mint az utolsó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Most sokkal okosabb nem lettem, esetleg hol érdeklõdhetnék utána, ha nem akarom a munkáltatómat megkérdezni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Elsõ babámmal vagyok gyesen november 22 lejár ha a gyes alatt leszek terhes mibõl számolják a tgyást, gyedet?

Legjobb válasz:
Szia! Mindig az elõzõ év a mérvadó.Ha idén terhes leszel, akkor menj táppénzre. 2013-as évet nézik, akkor november 22-ig gyedet kaptál, így a táppénzed alapja a gyed alapját képezõ jövedelem, tehát a béred lesz.Ha a baba ebben az évben születik,vagy a következõben, mindegy, mert a gyedet akkor is csak 2015-ben fogod igényelni, így a 2014-es évedet fogják nézni.Úgy alakítsátok, hogy ebben az évben nagyobb részben légy táppénzen, és ne nagyobb részt gyesen. Max júniusig légy terhes, mert ha ebben az évben mondjuk augusztusig nem leszel az, nagyobb a gyes aránya, így a gyeded alapja a minimálbér lesz, és nem a béred. 180 nap a határ. A tgyást máshogy a számolják. Nemrég kérdeztem meg az oep-et, ez biztosan így van.Tehát a kedvezményszabály akkor érvényes rád, ha a megelõzõ évben nagyobb arányban( min. 180 nap) részesülsz az oep ellátásokból.( táppénz, tgyás, gyed) És ilyenkor a szerzõdés szerinti béred az alap.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Mindig az elõzõ év a mérvadó.Ha idén terhes leszel, akkor menj táppénzre. 2013-as évet nézik, akkor november 22-ig gyedet kaptál, így a táppénzed alapja a gyed alapját képezõ jövedelem, tehát a béred lesz.Ha a baba ebben az évben születik, vagy a következõben, mindegy, mert a gyedet akkor is csak 2015-ben fogod igényelni, így a 2014-es évedet fogják nézni.Úgy alakítsátok, hogy ebben az évben nagyobb részben légy táppénzen, és ne nagyobb részt gyesen. Max júniusig légy terhes, mert ha ebben az évben mondjuk augusztusig nem leszel az, nagyobb a gyes aránya, így a gyeded alapja a minimálbér lesz, és nem a béred. 180 nap a határ. A tgyást máshogy a számolják. Nemrég kérdeztem meg az oep-et, ez biztosan így van.Tehát a kedvezményszabály akkor érvényes rád, ha a megelõzõ évben nagyobb arányban( min. 180 nap) részesülsz az oep ellátásokból.( táppénz, tgyás, gyed) És ilyenkor a szerzõdés szerinti béred az alap.


Ha GYED alatt leszek terhes, de már 2 éves kor (tehát GYED lejárta után) születne a kistesó, akkor milyen juttatásokra lehet számítani, mi fog járni, és mi lesz alapja?

Vagy érdemes "elméletileg" visszamenni dolgozni, és táppénzre menni? Az els? baba születése el?tt 12,5 év munkaviszonyom volt megszakítás nélkül.

Legjobb válasz: Én a múlt héten jártam személyesen az OEP-nél ezzel a kérdéssel, ott azt mondta a hölgy, hogy áprilisban változik a törvény, és azt nem tudni, hogy mi alapján fogják kiszámolni a juttatásokat, de jelenleg az a helyzet, hogy ha a GYES alatt születik meg a kistesó (a nagyobb 3 éves kora elõtt), akkor újra kapod a gyedet és a tgyást, az elõzõ naptári év keresetének alapján. Mivel én tavaly végig GYED-et kaptam, így, ha idén születne a kistesó, a minimálbér alapján számolnák ki(annak a 70%-a lenne). De éppen a gyed számításának az alapja fog megváltozni, és arról semmit nem tudott mondani, hogyan (!!!). Azért kíváncsi vagyok, más tud-e valamilyen infót még.

Én a múlt héten jártam személyesen az OEP-nél ezzel a kérdéssel, ott azt mondta a hölgy, hogy áprilisban változik a törvény, és azt nem tudni, hogy mi alapján fogják kiszámolni a juttatásokat, de jelenleg az a helyzet, hogy ha a GYES alatt születik meg a kistesó (a nagyobb 3 éves kora elõtt), akkor újra kapod a gyedet és a tgyást, az elõzõ naptári év keresetének alapján. Mivel én tavaly végig GYED-et kaptam, így, ha idén születne a kistesó, a minimálbér alapján számolnák ki(annak a 70%-a lenne). De éppen a gyed számításának az alapja fog megváltozni, és arról semmit nem tudott mondani, hogyan (!!!). Azért kíváncsi vagyok, más tud-e valamilyen infót még.
Bocsi, hogy belekotyogok, de engem is érint(ene) a dolog, viszont nem tudok errõl semmit. Hát, akkor majd áprilisban. Legalább ezt megtudtuk :)

Ha gyed alatt leszek terhes milyen juttatást kapok ha megszületik a gyerek? (gyest, gyedet, gy. ágyi segélyt, anyasági támogatás jár) Gyes alatt leszek terhes akkor mi a helyzet?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy egyszerre egy juttatás igényelhetõ, azt pedig te döntöd el, hogy melyiket igényeled meg. De javaslom a magyarorszag.hu oldalon körülnézni.

Én úgy tudom, hogy egyszerre egy juttatás igényelhetõ, azt pedig te döntöd el, hogy melyiket igényeled meg. De javaslom a magyarorszag.hu oldalon körülnézni.
Amit én tudok, hogy ha gyed alatt születik meg a második baba akkor ugyanazzal a gyeddel mész tovább (válthatnál gyesre, de az kevesebb, így nem érdemes) Csak egy gyerek után igényelheted valamelyiket. Ha viszont gyeded letellt az elsõ után és kapsz gyest és úgy születik meg a második baba akkor már újra számolják a gyedet és az utolsó év átlagát veszik ami ugye megint kevesebb. Én így jártam, mert késett a kicsi :) Ha nem volt érthetõ, mert sietve írtam írj privit.

Ha Gyed alatt leszek megint terhes, akkor továbbra is GYED-et kapok? Vagy kell a most mát 1 év munkaviszony?

Legjobb válasz: Szia! Ugyanúgy jár majd a tgyás és utána gyed. Annyi lesz a különbség, hogy ha 2010. május 1. után születik a tesó, akkor vele már nem lehetsz otthon a 3. évben gyesen.

Szia! Ugyanúgy jár majd a tgyás és utána gyed. Annyi lesz a különbség, hogy ha 2010. május 1. után születik a tesó, akkor vele már nem lehetsz otthon a 3. évben gyesen.
A kérdező hozzászólása: de a két év gyed ugyan úgy meglesz?
Igen, ugyanúgy két évig fog járni a gyed. Az új törvényben ugyanis van egy olyan szösszenet, hogy ha a gyed folyósításának ideje alatt vagy annak lejárta után két éven belül igényelsz újra gyed-et, akkor az új gyed ideje nem lehet rövidebb az elõzõ gyed idejénél. Ez persze nem vonatkozik a gyes-es idõszakra.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!

Ha valaki gyed alatt lesz terhes a második babájával, akkor gyeden marad vagy táppénzre kell menni? És ha terhesség közben lejár a gyed?

Legjobb válasz: Választhatod melyik ellátást szeretnéd ,ha jobban megéri a táppénz akkor lehetsz azon de akkor nem kapsz gyedet,és ugyanez fordítva is igaz.

Választhatod melyik ellátást szeretnéd , ha jobban megéri a táppénz akkor lehetsz azon de akkor nem kapsz gyedet, és ugyanez fordítva is igaz.
Szia!Gyed alatt lettem terhes, én maradtam is azon!Aztán 1 hónapig gyes-en voltam mert lejárt a gyed(de lehet táppénzre is menni asszem, én nem mentem), majd a szülés napjától tgyás következrtt.Most gyed-em augusztusban jár le(3.babát várjuk)így utána januárig gyes majd ismét tgyás-gyed-gyes
Bocsi ha nem a kérdésre válaszolok, bár szerintem a kérdezõt is érdekli. Az utolsótól kérdezném, a gyed összege miben változott? Maradt az eredeti, vagy más lett az alap?
Szia!Maradt az eredeti szerzõdés szerinti bruttóm az alap tehát nem változott/változik a gyedem összege.Természetesen ha idõ közben emelnek a fizun akkor több lesz a gyed is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, tehát ha esetleg közben letelik a gyed akkor gyesre lehet menni, majd a baba születésétõl újra tgyás!

Ha gyed közben újra terhes leszek akkor a gyed lejárta után táppénzt fogok kapni vagy gyest a terhességi időre? Miből fogják számolni a táppénzt?

Illetve az ùj szabályozás értelmében gyest fogok az egyikre a másikra pedig tgyást,gyedet fogok kapni? Köszi a válaszokat :-)

Legjobb válasz: "ùj szabályozás értelmében gyest fogok az egyikre a másikra pedig tgyást,gyedet fogok kapni?" Értelmezésem szerint nem. Szerintem 2013 után kell az elsõnek születni akinél ezt majd ki lehet használni. Visszamenõleg miért járna? Van okod,orvos kiír mehetsz táppénzre.

"ùj szabályozás értelmében gyest fogok az egyikre a másikra pedig tgyást, gyedet fogok kapni?" Értelmezésem szerint nem. Szerintem 2013 után kell az elsõnek születni akinél ezt majd ki lehet használni. Visszamenõleg miért járna? Van okod, orvos kiír mehetsz táppénzre.
A gyed lejárta után elmehetsz gyesre vagy táppénzre is, ugye táppénzre érdemesebb és nem mindegy, mennyi idõt vagy gyesen, mert ha több mint 180 napot, akkor a következõ gyeded alapja a minimálbér lesz, ezért is érdemes táppénzre menni. A gyed extráról még nincsenek pontos információk, hogy kikre fog pontosan vonatkozni. Olyan hírek is vannak, hogy csak azokra vonatkozik, akik mind a 2 vagy 3 gyereküket 2014. jan. 1 után szülik, ebben a témában még nem lehet biztosat mondani. Jelenlegi törvény szerint, ha elmész táppénzre, a gyes nem jár. Vagy esetleg nagyszülõ igényli a gyest, amíg te táppénzen vagy. De ha megszületik a 2. baba, akkor a nagyszülõnek is le kell mondani a gyest, ha az még járna, de ez a jelenlegi törvény, nem tudni pontosan mi lesz januártól. Az a lényeg, hogy még az van törvényben, hogy csak 1 dolgot lehet igénybe venni, vagy a gyest vagy a tgyást, majd gyedet.

8 hónapja vagyok bejelentve egy cégnél. Jövő hónapban kirúgnak, mert nincs megrendelés. Babát szeretnénk, de ha addig nem leszek terhes csak majd ha kirúgnak utána, akkor mit kaphatok? Jogosult vagyok e táppénzre, tgys-re, gyed-re?

Legjobb válasz: A kismamák munkajogi védelme csak a munkáltatói rendes felmondásra vonatkozik. Ha határozott idejû munkaszerzõdésed van vagy a cég jog utód nélkül megszûnik akkor a terhesség nem véd meg a munkaviszony megszûnéstõl. Passzív jogon akkor lehet 45 napig táppénzen lenni, ha a keresõképtelenség a munkaviszony megszûnésétõl származó 3 napon belül kezdõdik. Passzív jogon akkor jár tgyás ha valaki a munkaviszony megszûnésétõl számított 42 napon belül szül. Passzív jogon akkor járhat gyed, ha valakinek a tgyás folyósítása szûnik meg a munkaviszonya.

A kismamák munkajogi védelme csak a munkáltatói rendes felmondásra vonatkozik. Ha határozott idejû munkaszerzõdésed van vagy a cég jog utód nélkül megszûnik akkor a terhesség nem véd meg a munkaviszony megszûnéstõl. Passzív jogon akkor lehet 45 napig táppénzen lenni, ha a keresõképtelenség a munkaviszony megszûnésétõl származó 3 napon belül kezdõdik. Passzív jogon akkor jár tgyás ha valaki a munkaviszony megszûnésétõl számított 42 napon belül szül. Passzív jogon akkor járhat gyed, ha valakinek a tgyás folyósítása szûnik meg a munkaviszonya.
szia, nem egyhelyen kell lennie fél évig kedves elsõ hsz. Folyamatos biztosítottsága kell legyen szülést megelõzõen fél évig, és a szülés pillanatában biztosítottnak kell lenni, m.nélkülire idõarányosan mehetsz hiszen nyolc hónapot dolgoztál, nem hiszem hogy kitart szülésig, ha kitartana mert mondjuk nem rögtön mész m.nélk.re akkor bizonyos esetekben passzív jogon járhatnak tgyás és gyed
gyedet csak akkor kapsz, ha elõtte (most még azt hiszem fél év) egy helyre vagy bejelentve. munkanélküli??


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!