Találatok a következő kifejezésre: Ha gyakorlatilag a lakóhelyemről, de (1 db)

Ha gyakorlatilag elköltözöm a lakóhelyemről, de magmarad a címem és nem jelentkezem be az új (albérleti) lakcímre, megbüntethetnek? Kötelező új lakcímkártyát csináltatni?

Ha bejelentek ideiglenes, azaz tartózkodási címet, mi történik ilyenkor az állandó lakcímemmel? Mindkett? szerepelne a lakcímkártyámon?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem kötelezõ bejelentkezned ideiglenes lakcímre, ha nem akarsz. Én 5 éve Bp-en lakok, de még mindig a vidéki, állandó lakcímem szerepel csak a személyimben.

Egyáltalán nem kötelezõ bejelentkezned ideiglenes lakcímre, ha nem akarsz. Én 5 éve Bp-en lakok, de még mindig a vidéki, állandó lakcímem szerepel csak a személyimben.
ha belejentesz egy ideiglenest, akkor semmi. megmarad. az ideiglenes lakcím bejelentése kötelezõ. Az egy más kérdés, hogy nem igazán ellenõrzik, de ha valahol kibukik, akkor jól megbüntetnek érte.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Perelhető-e az alábbi esetben a szolgáltató?

Szóval a szolgáltató nem tudta biztosítani azt a sávszélességet mint amire szerződést kötöttünk. Utána amikor rájöttem erre (kb 1 év után) azt mondták h nem fizetnek vissza semmit. Én akkor azt mondtam hogy akkor a szerződést semmisnek tekintem,és nem vagyok hajlandó ezért továbbra is fizetni. Õk pedig se szó se beszéd (úgy hogy semmilyen szolgáltatás nem volt elérhető)számlázták ki a havidíjat. Most pedig egy behajtó cégnek adták el a "tartozásom". A szolgáltató többszöri kérésemre sem küldte el azokat a mérési jegyzőkönyveket amiket kértem . Ezek tudatában nyerhetek pert?

6

Felvehette az egyik tulaj a többi és a haszonélvező beleegyezése nélkül, jelzálog kölcsönt az ő részére amin mar 1.5-millios adósság van?

4

Mit kaphatok ezekért a szabálysértésekért? (bővebben lent)

Tanácsot szeretnék kérni, mert sajnos 2 szabálysértési ügy van folyamatban ellenem, és nem tudom mire számítsak.
Az egyik egy 30.000 forint értékben elkövetett tulajdon elleni szabálysértés (ital lopás) amibe bele kevertek engem és még pár ismerősömet, mi meg voltunk olyan hülyék, hogy nem adtuk föl az igazi tetteseket. Ebből már kihallgattak, majd lesz valamikor a tárgyalás. A rendőr kérdezte, hogy vállalom e a közmunkát és/vagy a pénzbírságot, amire természetesen igent mondtam, de mondta hogy elzárással is sújtható a dolog, de továbbra sem ismertem el a szabálysértést.
A másik pedig egy "garázdaság szabálysértés" amit azért kaptam, mert egy fesztiválon egy lánnyal a földön csókolóztunk és ezért vittek be minket, ebből most mehetek majd meghallgatásra. Gondolom ezt nem tudom majd nem elismerni, nem is akarom.
Más ügyem ezeken kívül nincs.
Mire számíthatok, le fognak csukni?

8

Kié az a dió, ami közterületen lévő fáról potyogott le az utcán?

Akinek a háza előtt van a fa, ill. más valaki, akinek köze van a házhoz, de nem is ott lakik, elzavarhatja-e azt a személyt, aki a diót felszedi magának. Ill. mit követ el, aki felszedi, ha nem ő a ház gazdája.

14

Mit jelent, a letelepedési kötvény kifejezés? 19/L

2

Apró-betűs résznél a termék ára?

Letöltődött automatikusan egy alkalmazás a telefonomrta melyet elindítva videókat lehetett megtekinteni.
A videóra kattintva előugrott egy ablak a videó képével majd alatta egy nagy lájk én unlike gombbal, majd az alatt nagyon apró betűvel, szinte már-már olvashatatlanul kicsivel, hogy ha elindítom a videót akkor automatikusan küld egy emeltz díhjas sms-t melnyek ára 2032Ft, na mivel nekem nem jöttek be jól (homályosan-feketén) a videók, 4 probálkozás után töröltem az egészet, de akkor nem olvastam el az apróbetűs részt. tehát nem is tudtam hogy nekem ez a 4 kattintás több mint 8 ezrembe kerül.
Mennyire jogszerű egy termék-szolgáltatás árát apróbetűs részben feltüntetni? Mit lehetne lépni?

3

Ha valaki olyat állít hogy mondjuk itt, vagy ott leszáltak ufók vagy kis sárga lények ugráltak pl texasban az nem számít bűncselekménynek? Nagyon idegesítenek már az ilyenek.

7

Gyámság? /Gyámsági jog/

A gyerekek életében (főleg kisebb korban) nagyon nagy tragédia a szülők elvesztése. A kérdésem ezzel kapcsolatban lenne.

Adott egy 22 éves Fiatal felnőtt, aki dolgozik és akinek van "saját" lakása. Van viszont 4 kisebb testvére. A testvérek közül a legidősebb 16 éves, míg a legfiatalabb 7 éves. A Szülők sajnos elhunytak.

1. Kérheti-e a legidősebb testvér a hivatalos szervektől, hogy kisebb testvéreit nála helyezzék el?

7

Egyedül élő nagymama elhalálozása után négy gyermeke közül az egyik testvér kizárva a másik három testvérét beköltözött a házába. Bejárati kapura lakatot téve, mely meggátol mindenféle bejutást az ingatlanba. Mit lehet ilyenkor tenni?

NEM VOLT SEMMILYEN ELTARTÁSI SZERZÕDÉS SEMMI SEM.ESETLEG IDEIGLENES LAKCIME LEHET.A KIZÁRT ESTVÉREKNEK MILYEN JOGAIK VANNAK

7

Az özvegyasszony mit tehet az alábbi esetben? (Fontos és sürgős. )

Van egy ismerősöm, idős néni, aki évekkel ezelőtt veszítette el a férjét.
Két felnőtt gyereke van.
A szülői házból az öröklés útján a gyerekek (két felnőtt gyereke van)is kaptak részt, tehát a nevükön is van házrész. Annak idején az özvegyasszony döntött így, hogy az apai rész a nevükre kerüljön, mert még akkor nem tudta, hogy mennyire elfajulnak majd a dolgok az egyik gyerekét illetően.

A probléma az, hogy az egyik gyereke és annak férje összeférhetetlen életmódot folytatnak:
hiába életerős, munkaképes személyek, munka nélkül tengnek-lengnek, a néni pénzének egy részét élik fel, néha mennek el alkalmi munkákra, amit aznap ki is fizetnek nekik, de azzal a kocsmában kötnek ki. Italoznak.
Azután részegen veszekednek a szobájukban, nem egyszer éjszakának idején verekedtek össze.
Ekkor az özvegyasszony másik gyereke átment a nagy ricsajra, hogy mi a baj, mire a két részeg őt verte meg.

Az idős, özvegy néni szeretné valahogy kitenni az italozó, munkanélküli, közösbe semmit nem adó gyerekét és annak párját. De mivel a gyereke nevén is van házrész, így nem teheti ki azonnal.

A kérdésem ez:
az özvegy utólag kérheti a hagyaték/öröklés megváltoztatását? Vagy milyen úton-módon érhetné el, hogy az arra méltatlan gyere és annak párja elhagyják a lakást?

Ugyanis ők azt mondták, hogy még ha kifizetnék őket a részükből, akkor sem mennének el onnan.

Szabadidőmben szoktam segíteni az idős, özvegy néninek a mindennapi munkákban: vizet viszek be neki, gyógyszert feliratom, kiváltom neki, csekkeket elviszem befizetni, stb.

Élhetne teljes nyugalomban a másik gyerekével, aki pedig éjt nappallá téve dolgozik minimálbérért, hogy a számlákat ki tudják fizetni. De a parazitáktól nem tudják, hogy lehetne szabadulni. Mert így 100% élősködnek rajtuk: ingyen van fedél a fejük fölött, a hűtőből kilopják a kaját, ha a dolgozó gyereke szól, megfenyegetik, stb.

Jogi úton mit lehetne tenni ilyen esetben?
Merre kell indulnia az özvegyasszonynak?

(Én szeretnék segíteni neki, és ahova kell, elviszem, amit kell megírom neki, stb. Csak azt kellene tudnunk, hogy merre kell indulni!)

A segítő válaszokat előre is köszönjük!

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!