Találatok a következő kifejezésre: Ha gyakorlatilag a lakóhelyemről, (1 db)

Ha gyakorlatilag elköltözöm a lakóhelyemről, de magmarad a címem és nem jelentkezem be az új (albérleti) lakcímre, megbüntethetnek? Kötelező új lakcímkártyát csináltatni?

Ha bejelentek ideiglenes, azaz tartózkodási címet, mi történik ilyenkor az állandó lakcímemmel? Mindkett? szerepelne a lakcímkártyámon?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem kötelezõ bejelentkezned ideiglenes lakcímre, ha nem akarsz. Én 5 éve Bp-en lakok, de még mindig a vidéki, állandó lakcímem szerepel csak a személyimben.

Egyáltalán nem kötelezõ bejelentkezned ideiglenes lakcímre, ha nem akarsz. Én 5 éve Bp-en lakok, de még mindig a vidéki, állandó lakcímem szerepel csak a személyimben.
ha belejentesz egy ideiglenest, akkor semmi. megmarad. az ideiglenes lakcím bejelentése kötelezõ. Az egy más kérdés, hogy nem igazán ellenõrzik, de ha valahol kibukik, akkor jól megbüntetnek érte.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tehet ilyet a Vodafone? Forduljak bírósághoz?

Befizettem a telefonszámlát elektronikus úton, de 7000ft helyett 70.000 forint ment el. Felhívtam a Vidafone-t és közölték, hogy az összeget márpedig nem fizetik vissza, csak ha felbontom velük a 2 éves hűségnyilatkozatot. Mi a teendő? (tudom, "hogy lehet 1 nullával többet ütni" szóval ezzel kíméljetek és segítséget várok nem okoskodast,köszönöm)

5

Súlyos problémák merültek fel a garanciális kocsimmal kapcsolatban! Milyen lépéseket kell, illetve milyeneket tudok tenni?

A szóban forgó kocsi egy Range Rover. 2011-es évjárat, első tulajdonosa vagyok. Érvényes garanciával rendelkezik!

Sorolom a fellépő hibákat:
- Beindítás után olyan mintha az utastérben nem lenne áram. Beindítom a kocsit, ezután nem tudom az ablakokat/tükröket működtetni. Nem megy a fűtés/klíma. Nem lehet a kocsit sebességbe rakni! Nem működnek az irányjelzők és az ablaktörlők. eltelik pár perc és ezek után folyamatosan kezdenek életre kelni a rendszerek. Először az ablakok működnek, majd a váltó az irányjelző pedig csak elindulás után percekkel kezd el működni! Ezek a problémák csak a beindítás után jelentkeznek. Ha egyszer már működni kezd akkor a következő leállításig/indításig működik.
- Menet közben különböző fals hibajeleket ad. Például figyelmeztet az ABS és az ASR hibájára. Holott ezek a rendszerek érezhetően működnek. Néha olyan üzenetet ad, hogy nyitva van a vezetőoldali ajtó. Pedig egész biztosan bevan csukva. Ezek a hiba üzenetek ment közben váratlanul jönnek elő és 10-30 perc múlva pedig eltűnnek. Ezeken kívül kaptam már a légzsákra, olajnyomásra, motorerőre figyelmeztető hibajelzéseket is.
- 10-ből 2-3 indításkor olyan üzenetet kapok, hogy az indítás blokkolva. Ilyenkor képtelenség az autót beindítani 10-20 percig.
- A klíma kritikán aluli. Gyakorlatilag képtelen az utasteret a beállított értékre hűteni.
- A kihangosító rendszer használhatatlan. A vonal túlsó felén nem értik amit mondok. Szótöredékek és recsegés hallatszik csak.

Többször jártam már a márkaszervizben. Az indítás után felmerülő problémákat próbálták orvosolni egy bizonyos elektronikai egység cseréjével. A pontos neve hirtelen nem ugrik be, talán karosszéria computer a köznapi elnevezése. Ez semmi eredménnyel nem járt. Semmivel!

A többi problémára pedig az az álláspontjuk, hogy kocsinak nincs semmi baja!

Igazából már nem is hajlandók a kocsimmal foglalkozni! Annak ellenére, hogy érvényes garancia van rá. Gondolom fogalmuk sincs mi baja!

A jogban járatlan emberként első körben itt érdeklődnek, hogy ilyen esetben mik a lehetőségeim? Illetve először hova forduljak? Fogyasztóvédőkhöz? Vagy a privát ügyvédemhez? Vagy esetleg igazságügyi szakértőhöz aki megállapítja, hogy mégicsak van baja a kocsimnak?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Szép napot!

1

Az USA-ban azokban az államokban ahol még van halálbüntetés, mit kezdenek a halálraítélt szerveivel?

Szervdonor lesz belőle, vagy az egész megy a kukába? Kapnak rendes temetést, vagy jelöletlen helyre elhantolják, esetleg elhamvasztják?

8

Hugomat ma reggel elütötte egy autó. Roma származású volt a sofőr. Tudnátok segíteni? Bővebben lent.

Szóval,hugom ment a munkahelyére biciklivel.Neki volt elsőbbsége,egy figyelmetlen roma származású autós pedig elgázolta. Nagyon ki sem akart szállni a kocsiból az illető.
Még nekiesett hugomnak hogy mit képzel magáról,meg hogy nem figyel,és nem néz szét.. pedig a sofőrnek stop táblája is volt..
Hugom hála az égnek,könnyebb sérülésekkel megúszta a dolgot,kijöttek a rendőrök,majd a mentőre kellett várni vagy fél órát..
A rendőrség annyit kérdezett,hogy UGYE NEM AKAR FELJELENTÉST TENNI??

Ebben az esetben ti mit csinálnátok?
Igazság szerint tartunk attól,hogy a roma sofőr ha feljelentjük,majd később bántana minket.. Nem kicsi a családja.. :S

15

Gazdasági menedék jog?

Érdeklődnék hogy milyen módon lehetséges gazdasági menedékjogot kérni az USA-ba?
Úgy értem megélhetési menekültként kaphatok-e állampolgárságot odakinnt?

6

Hol tudok utána nézni? Van megoldás?

Adott egy ingatlan 1/2 tulajdoni hányaddal. Az egyik tulajdonos a másik tudta nélkül bejelent valakit. A másik tulajdonos tehet bármit, hogy újra kijelenthesse a tudta nélkül beköltöző - és bejelentett - személyt?

1

Fel lehetne emiatt jelenteni ezt az embert?

Egy videomegosztó-portálon megfenyegetett egy gyereket, itt a videó: Nos, arra az esetre, ha letörölte volna, letöltöttem.

10

Legális-e és megcsinálják/megcsinálhatják nekem egy fénymásoló szalonban ezt?

Szükségem lenne olyan képekre, amin "tiltott önkényuralmi jelképek" is szerepelnek, ha megcsinálom digitálisan, akkor egy fénymásoló szalonban ezt megcsinálják/megcsinálhatják nekem?

7

Ilyen esetben lehet tenni valamit? (lent)

Az egyik apróhirdetéses oldalon hirdettem egy terméket, garancia nélkül(nem vatera vagy ilyesmi, csak egy sima ingyenes oldalon). Tegnap édesanyám volt otthon ő el is adta, miután kipróbálták és tökéletesen működött. Ma erre felhívták őt, hogy mégse jó, mert állítólag folyik a mosógépből a víz, és így veszélyes,(bár még így is meg lehet csinálni, de nekik nincs kedvük) továbbá követelik vissza a pénzt. Megbeszélték, hogy mivel anyám későn jön haza, ezért majd előtte felhívják, hogy utána megnézzük, hogy mi lehet a probléma. Erről nem tudtam, és mivel ma fél 8-kor elkezdtek dörömbölni a kapunkon, én nem nyitottam ki. (Idegeneknek sosem, pláne, hogy elég agresszívek voltak, egy órán át csinálták.)Erre felhívtak, hogy most azonnal adjam vissza a pénzüket, mert rossz a gép. Én meg mondtam, hogy a semmi baja nem volt, és én nem tudok semmit a visszavételről. Erre mondák, hogy már pedig konkrétan ide lettek rendelve 7-re, hogy visszakapják a pénzt. Én meg mondtam, hogy mivel a gép jó volt, ki is próbálták, és hogy egyébként se volt garancia, nem értem mit akarnak. Erre a házaspár férfitagja "szép szavakkal" leprostizott, meg hasonló trágársággal illetett, illetve megfenyegetett hogy elkap és lerendez engem is. Ezek után továbbra is a pénzt követelték, holott ő maguk jelentették ki, hogy semmi baja nem volt a gépnek. A végén én mondtam, hogy feljelentem őket, ha nem hagyják abba, erre hogy ők is, meg az apróhirdetéses oldalon is. Nekünk tiszta a lelkiismeretünk, ez a házaspár már korábban is alkudozni akart, a végén elvitték normál áron. Mi nem tartottunk fegyvert a fejükhöz, kipróbálhatták, jó is volt, ezek után nem értem miért agresszívek. Nálunk pont ezért van kipróbálási lehetőség (sőt ezt még pont anyám mondta, hogy lássák, hogy jó), hogy utána ne hazudjanak bele a képünkbe, mert a nő még nekiállt hazudozni, hogy anyám mondta, hogy ne próbálják ki, és hogy rátukmálta. Én egyébként sem adtam volna vissza a pénzt, de miután megfenyegettek és leprostiztak, így pláne nem.
Több éve hirdetünk, még sose volt semmi probléma, ezért nem tudom mit csinálhatnék.
Magamat nem féltem, csak anyámat, ha rátámadnak vagy továbbra is a házunk előtt szobroznak (esetleg kárt tesznek a házban), illetve fenyegetőznek, akkor lehet valami rendőri segítséget kérni? Vagy hogy oldjuk meg?

5

Mennyibe kerül az elme szakorvosi vizsgálat és a vélemény?

Milyen törvény rendelkezik erről és mi a megszabott tarifa?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!