Találatok a következő kifejezésre: Ha gyakorlatilag a (54 db)

Ha gyakorlatilag a fiú és a lány is egészséges, mi lehet az oka, hogy nem lesz baba az ovuláció környéki együttlétből? (Ovu teszt kimutatta). Mik lehetnek az okai? Mással is történt így?

Legjobb válasz: Nagyon sokan vannak akiknek a hormon s minden egyéb is rendben van , mégis várat magára a pici. ennek ezer oka lehet , stressz, görcsök...... biztosan sokat hallodtad ezt. De talán errõl kevesen tudunk: a Nõvérem(2 éves csodás kislánya van) 8 hónapig próbálkozott azután hogy minden rendben volt náluk, és eldöntötte hogy elmegy más jellegû vizsgálatra. Természetgyógyásznál járt aki valamilyen elektromos akupunktura szerû vizsgálatot csinált és közölte vele, hogy a tejzsírt nem tudja lebontani a szervezet, és mivel rengeteg joghurtot, meg tejterméket evett , ez lerakódott ez akadályozhatja nála a beágyazódást. 2 hónapig nem evett, nem ivott semmilyen tejterméket és azt követõ hónapban késett a mensije, de csak 2 hétre rá tesztelt + lett:))))))

Nagyon sokan vannak akiknek a hormon s minden egyéb is rendben van , mégis várat magára a pici. ennek ezer oka lehet , stressz, görcsök...... biztosan sokat hallodtad ezt. De talán errõl kevesen tudunk: a Nõvérem(2 éves csodás kislánya van) 8 hónapig próbálkozott azután hogy minden rendben volt náluk, és eldöntötte hogy elmegy más jellegû vizsgálatra. Természetgyógyásznál járt aki valamilyen elektromos akupunktura szerû vizsgálatot csinált és közölte vele, hogy a tejzsírt nem tudja lebontani a szervezet, és mivel rengeteg joghurtot, meg tejterméket evett , ez lerakódott ez akadályozhatja nála a beágyazódást. 2 hónapig nem evett, nem ivott semmilyen tejterméket és azt követõ hónapban késett a mensije, de csak 2 hétre rá tesztelt + lett:) )))))
hat sajnos ismeros ... mi is igy vagyunk februarba lesz ket eve hogy probalkozunk , egy fel eve hogy orvoshoz jarok , mindenfele hormontesztet megcsinaltunk minden rendben , ferjemnel is minden ok , es megsem jon , mar en is total ki vagyok keszulve , kozbe meg ugy erzem az egesz vilag terhes korulottem csak en nem ...... erdekes amit az elottem levo irt a tejtermekrol , en is rengeteg tejet iszom , vajon tenyleg lehet koze hozza ??????
els vagyok. A tesómnak szinte megtiltották a tejtermékeke fogyasztását, két hónap kellet mire a szervezet rendbe jött. Hogy ez okozta hogy babaás lett vagy nem azt nem tudom 100 % ra mondani, de megérte a lemondást.

Ha késleltetem a havimat 8akár gyógyszerrel, akár nuvaringgel), akkor gyakorlatilag 6 hétig nem fog megjönni?

Ugye tovább szedem szünet nélkül a következ? levelet/beteszem szünet nélkül a következ? gy?r?t, és akkor csak a 7. héten fog megjönni? (kimarad 1 havi, és egy héttel el?bbre tolódik a ciklus)

Legjobb válasz: Igen,akkor nem fog megjönni,de az hogy mennyire tolódik el,azt sajna nem lehet tudni,mert eléggé felborítja ez az egész szervezeted,így ha nem muszáj,ne csináld.

Igen, akkor nem fog megjönni, de az hogy mennyire tolódik el, azt sajna nem lehet tudni, mert eléggé felborítja ez az egész szervezeted, így ha nem muszáj, ne csináld.

Ha gyakorlatilag csak a felső fogsorom két elülső metszőfoga van kissé befelé fordulva, semelyik orvos sem fogja indokoltnak ítélni a fogszabályzót, ugye?

Engem eléggé zavar és mások is tettek már rá megjegyzést, de sajnos nem állunk úgy anyagilag, hogy százezreket adjunk ki a megoldásért.

Legjobb válasz: Pedig indokolt lenne a fogszabályozás. Sehogyan sem tudjátok megoldani?

Pedig indokolt lenne a fogszabályozás. Sehogyan sem tudjátok megoldani?
A kérdező hozzászólása: Még nem jártunk orvosnál az ügy érdekében, hamarosan mennénk, egyedül én tartok attól, hogy ugyanúgy fogok járni, mint az itteni "csálé" fogazatú válaszadók egy része. Megnyugtató olvasni, hogy még így is van remény.:)
Nem leszek "jó nálad" , de nekem egy fogszabályzó fogorvos (aki osztálytársam volt, tehát egy beszélgetés során, nem rendelõben) mondta: ha nem akadályoz az evésben és esztétikailag nem NAGYON rossz, akkor az is egy szempont, hogy milyen alkatunk van, mert lehet, hogy az a legjobb, legerõsebb. De minden ember fogazata más és más, ezt mindig az adott esetben egy nagyon jó szakembernek kell eldönteni, nem anyagi, hanem orvosi szempontból! Mérlegelni kell, mert nem kell azt hinni, hogy nincs negatív következménye is a testünkön való erõszakos változásoknak.
A kérdező hozzászólása: Hogy érted, hogy "nem leszel jó nálam"? Tulajdonképpen ilyen jellegû válaszokra számítottam, mivel eleve ilyen gondolatokkal adtam a fejem a kérdés kiírására. Kellett a megerõsítés, amit egyvalaki részérõl (tõled) megkaptam, máséról pedig ellenkezõleg. Ha ez egy népszerû kategória lenne, várnék még további kommentekre, hátha okosabb leszek tõlük, de így szimplán annyit mondok, meglátjuk. Köszönöm a válaszokat!


Miért alakult ki a szépségről a pozitív jelzők előítélete, ha pl. meglátnak egy szép nőt? ! Ez gyakorlatilag a meséknél kezdődik? !

Kérem, empatikusan válaszoljatok, ne sértő megjegyzéseket, hogy csak jobb ránézni erre vagy arra.. stb. Köszönöm! Bye.

Legjobb válasz: "Miért alakult ki a szépségrõl a pozitív jelzõk elõítélete, ha pl. meglátnak egy szép nõt?" Jó benyomást tesz a szép nõ, ezért a várakozásaid jók lesznek vele szemben és kedvezõ színben színezve fogod fel a tulajdonságait. Ha egy szép nõ sokat nevet és mosolyog, akkor "jaj de cuki", ha a csúnya nõ nevet sokat, akkor "elviselhetetlenül vihog és idiótán vigyorog", azaz idétlen. Ha egy szép nõ jellemhibás vagy gonosz, akkor "elragadó vadmacska", vagy "izgalmas, korlátokat nem tûrõ lény, aki tudja, mit akar", ha csúnya nõ ilyen, akkor "rohadt egy vakarcs".

"Miért alakult ki a szépségrõl a pozitív jelzõk elõítélete, ha pl. meglátnak egy szép nõt?" Jó benyomást tesz a szép nõ, ezért a várakozásaid jók lesznek vele szemben és kedvezõ színben színezve fogod fel a tulajdonságait. Ha egy szép nõ sokat nevet és mosolyog, akkor "jaj de cuki", ha a csúnya nõ nevet sokat, akkor "elviselhetetlenül vihog és idiótán vigyorog", azaz idétlen. Ha egy szép nõ jellemhibás vagy gonosz, akkor "elragadó vadmacska", vagy "izgalmas, korlátokat nem tûrõ lény, aki tudja, mit akar", ha csúnya nõ ilyen, akkor "rohadt egy vakarcs".
Tény hogy sok mesékben a legokosabb, legbátrabb hõsnõ egyben a legszebb is. De szerintem ezt a felfogást nem a mesék okozzák. Ha belegondolsz, akkor egy átlag ember ha meglát egy kivasalt pl. békát, kígyót akkor csak maximum elfintorodik, ha meg egy mókust, vakondot lát ugyan így, akkor meg a "szíve majd megszakad szegény állat láttán" pedig pusztán külsõségekrõl van szó. Az ember hajlamos a külsõségek mögé viselkedést is párosítani, aztán jön a nagy arculcsapás ha tévedett.
Az emberi szépség olyan, mint egy könyv külsõje. Vannak külsõleg tetszetõs könyvek és vannak kevésbé tetszetõs könyvek. És pont, mint idegen személy esetében is, az emberek többsége hajlamos elõszõr a szemrevalóbb könyvet választani, amennyiben ismeretlenség szempontjából két könyv azonos szintû, azonban külsõségi eltérés van. De pont mint könyvek esetében, emberek esetében is vannak olyanok akik nem a külsõvel nyernek, hanem azzal amit a külsõ fed. Nyilván a megismerés esélye jelentõsen nõ, amennyiben valaki külsõre vonzó, azonban nem mindig az a fontos, hogy hányan ismernek, hanem hogy benned mik az igazi értékek, mert aki megismer az végeredményben a belsõd alapján fog bírálni.

Ha a régi idős korosztály kihal, akkor az gyakorlatilag a vallás kihalását is jelenti?

... mert azok a mai fiatalok, akik a templomba járnak, szerintem nagyon kevesen vannak.

Legjobb válasz: válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 13:49 Az hogy valakinek van vallása és hite, tehát hisz valamiben és vagy valakiben, az mitõl lenne buta ember. Tudok akinek van hite, sokkal kitartóbb és optimitább ember, mint aki nem. Gondolom te az utóbbiba tartozól sajnos. Ja és az Úr téged is szeret így! :D

válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 13:49 Az hogy valakinek van vallása és hite, tehát hisz valamiben és vagy valakiben, az mitõl lenne buta ember. Tudok akinek van hite, sokkal kitartóbb és optimitább ember, mint aki nem. Gondolom te az utóbbiba tartozól sajnos. Ja és az Úr téged is szeret így! :D
20 éves vagyok és járok templomba és sok ismerõsöm , barátom van aki szintén hívõ. (Sztem területtõl függ.) Ne aggódjon senki nem fog megszûnni a vallás! :)
Kitartó és optimista ember vagyok, mivel magamban hiszek, nincs szükségem ehhez valami vadidegen kitalált fickóra. :)
Templomba tényleg kevesebben járnak, ettõl függetlenül még mindig rengeteg buta ember van a világon, szóval maga a (keresztény) vallás egyhamar nem fog kihalni sajnos...
A kérdező hozzászólása: *vonzza
tévedés. (mellesleg sok az értelmes, érzékeny fiatal hívõ, és azt is észrevehetted, hogy nincs igazi mûvészet /mûvész hit nélkül) ha a vallás "kihal" vége lesz az egésznek a fogd-vedd-vidd fogyasztóidióta vallás, a rohanja vágyaid után, a "McDonalds vallás" nem alkalmas, hogy az ember kérdéseit megoldja: Ki vagyok én? miért vagyok itt? mi a dolgom? Mi a tudat? Mi a lélek? Mi a halál? Ki az ember? Mi a teremtés? ha mindez, amire a vallás keresi a választ, nem lesz fontos...szóval akkor vége lesz: This is the way the world ends Not with a bang but a whimper. T.S. Eliot Vas István fordításában: A világ így ér véget, Nem bumm-al, csak nyüszítéssel.
Nem aggódik senki...
A kérdező hozzászólása: Ki hamisítja a kereszténységet??
Minden értékes dolgot hamisítanak, így van ez a keresztyénséggel is.Sajnos legtöbb ember csak a hamisítványokat követi, és ezekbõl vonja le a következtetéseket.Ha netán valaki megtalálja az igazit, eredetit, azt lenézi kés kigúnyolják , hogy miért kell neki különcködni.Nemcsak temolom létezik ahol össze lehet jönni.Fiatalok pedig többen vannak mint az idõsek 10xkb., csak te nem látod õket.
Hát én it ontimita vadok.Mint a matiz papa
Nésd meg a vidám vasárnapot!
szomoruan olvasom a válaszokat. Jézus nem hozott létre vallásokat, nem mondta, hogy legyél katolikus református , pünkösdista stb. megemliteném az egyik idézetét: nem mindenki aki azt mondja nekem uranm, uram, megy be Isten országába, hanem csak az, aki CSELEKSZI ÉGI ATYÁM AKARATÁT!! azt már a magukat kereszténynek tartó emberek közül is igen kevesen vannak, akik tudják mi az akarata, és teszik is.Világi nyelven szolva: tévedés, hogy minden út Romába vezet. vagy is hiába mondja valaki azt, hogy hisz meg ide jár meg oda jár. de nem teszi az akaratot amit kért tõle a teremtõ, semmit nem ér.
Én MSN-ezni a lelassítottal is tudtam, a Skype-t még nem próbáltam ki .

Ha gyakorlatilag elköltözöm a lakóhelyemről, de magmarad a címem és nem jelentkezem be az új (albérleti) lakcímre, megbüntethetnek? Kötelező új lakcímkártyát csináltatni?

Ha bejelentek ideiglenes, azaz tartózkodási címet, mi történik ilyenkor az állandó lakcímemmel? Mindkett? szerepelne a lakcímkártyámon?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem kötelezõ bejelentkezned ideiglenes lakcímre, ha nem akarsz. Én 5 éve Bp-en lakok, de még mindig a vidéki, állandó lakcímem szerepel csak a személyimben.

Egyáltalán nem kötelezõ bejelentkezned ideiglenes lakcímre, ha nem akarsz. Én 5 éve Bp-en lakok, de még mindig a vidéki, állandó lakcímem szerepel csak a személyimben.
ha belejentesz egy ideiglenest, akkor semmi. megmarad. az ideiglenes lakcím bejelentése kötelezõ. Az egy más kérdés, hogy nem igazán ellenõrzik, de ha valahol kibukik, akkor jól megbüntetnek érte.

Gyakorlatilag, ha odafigyelünk a napi kalóriára akkor minden jó?

Vagyis, ha mondjuk odafigyelek hogy napi x kalóriánál nem ehetek többet, akkor nem hízok. De akkor ennyi er?vel, ha a napi kalóriabevitel kb. 2000, és az egésznapi étkezésem, 3 tábla csoki, plusz 3 gombóc fagyi akkor nem híznék meg? Mert a 2000be belefér.

Legjobb válasz: nemnem, nem így müködik, vagyis az okfejtés az logikus de a test nem így müködik, szkség van napi szinten megfelelõ mennyiségü fehérjére + zsírra + szénhidrátra. utóbbit ha elhagyod de a többi 2 bejut akkor jóvagy. ez most ilyen nagyon leegyszerüsített verziója a dolognak, olvass utána. lényeg ha nem jut be sem fehérje sem megfelelõ mennyiségü szénhidrát akkor a szervezet elkezdi lebontani a saját készletét azaz a te izmaid plusz zsírod. viszont zsírbevitel is kell egy nagyon minimális a fogyókúra alatt is, pár gramm, szval nem egy oldal szalonna azért... szval nem nem híznál meg de a szervezetednek igencsak nagy káoszt okoznál vele

nemnem, nem így müködik, vagyis az okfejtés az logikus de a test nem így müködik, szkség van napi szinten megfelelõ mennyiségü fehérjére + zsírra + szénhidrátra. utóbbit ha elhagyod de a többi 2 bejut akkor jóvagy. ez most ilyen nagyon leegyszerüsített verziója a dolognak, olvass utána. lényeg ha nem jut be sem fehérje sem megfelelõ mennyiségü szénhidrát akkor a szervezet elkezdi lebontani a saját készletét azaz a te izmaid plusz zsírod. viszont zsírbevitel is kell egy nagyon minimális a fogyókúra alatt is, pár gramm, szval nem egy oldal szalonna azért... szval nem nem híznál meg de a szervezetednek igencsak nagy káoszt okoznál vele
jól gondolod, ha néha egy-egy napon csak 3 tábla csokit, plusz 3 gombóc fagyit ennél, akkor tuti , hogy nem híznál el tõlük,
Nem, a kalóriaszámolás hülyeség, fölösleges idõpocsékolás. Bár azt el kell ismerni, hogy matekórára jó gyakorlás :) De más haszna nincs. A te logikád szerint ha eszel 2000 kalóriányi mûanyag [email protected] gyorskaját, az ugyanolyan egészséges, mint 2000 kalóriányi zöldség. A fogyásnál és a súlytartásnál nem csak az számít, hogy mennyit eszel, hanem hogy milyen az életviteled úgy általában. Rendszeresen kell enni, napi 4--5 kisebb és 1 nagyobb étkezés, mindennap ugyanabban az idõpontban, nagyjából ugyanolyan mennyiséget, nem mûkaját. Ezen kívül szükséges megfelelõ mennyiségû sport, pihenés, kikapcsolódás. Semmit nem szabad túlzásba vinni, se elhanyagolni. Így a súlyod is jó lesz, az alakod is, és még az egészséged is.
Igen, elvileg csinálhatod ezt is. Igaz, így vitaminhiányod lenne, de ha néha-néha ilyet csinálsz, nem fogsz hízni tõle.
persze
kapisgálgatod, de még mindig ostobaságot kérdezel. az ételek összetétele, aránya is számít. fehérje, szénhidrát, zsír. nem 2000kal cukor a cukorral.
Más kérdés a fogyás-hízás, és más az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás. Hosszú távon nyilván belebetegednél a sok csokiba, de ez teljesen más kérdés. Ha most csak a súlyról beszélünk, akkor nyugodtan megcsinálhatnád, hogy az általad írtakat vagy mondjuk csak 1 jókora szelet szalonnát eszel meg mindennap, valószínûleg csontsoványra fogynál le szép lassan, lehet, a végén bele is halnál az alultápláltságba. Volt amúgy egy amerikai dietetikus professzor, aki megcsinálta ezt nemrégiben, kizárólag mekis kaját evett, és 30 kilót fogyott. Annyi volt a trükkje, hogy keveset evett a mekis kajából, ennyi.
Én olyanról olvastam, aki csak csokit evett végig, 1600kcal-nyit és úgy is fogyott. (nyilván felügyelet alatt) Én is fogyókúrázom, de egy-egy nap megeszek egy gombóc fagyit, egy kis csokit, de nyilván nem csak ebbõl áll az étrendem, mellette egészségesen étkezem, mozgok és így is sikerül fogynom. :)

Ha valaki autodidakta módon, gyakorlatilag a nulláról kezdi el tanulni a kémiát, melyik könyvből/könyvsorozatból tud a legjobban felkészülni középszintű érettségire?

N

Legjobb válasz: A Mozaik kiadó könyvei elég szövegelõsek, szóval viszonylag könyebben meg lehet érteni, mint a többit, kezdetnek jó, de csak abból nem hiszem, hogy fel lehet készülni középre. Amúgy hajrá, nem kis feladat lesz gondolom.

A Mozaik kiadó könyvei elég szövegelõsek, szóval viszonylag könyebben meg lehet érteni, mint a többit, kezdetnek jó, de csak abból nem hiszem, hogy fel lehet készülni középre. Amúgy hajrá, nem kis feladat lesz gondolom.

Ha a kutyám meghal mûtét közben, akkor gyakorlatilag mi történik?

Minden ezzel kapcsolatos válasz érdekel. (itt kedvelt téma a szaporítómánia, ezért elõre jelzem, hogy a kutyám nem szaporítós és nem is érdekelnek az ehhez hasonló válaszok)

Legjobb válasz: minden mûtétnek megvan a kockázata, amit a gazdi vállal, amikor úgy dönt, hogy legyen mûtét. sajnos akkor nincs mit tenni :( de hogy érted, hogy gyakorlatilag mitörténik? akkor gyakorlatilag elhullik az állat.

minden mûtétnek megvan a kockázata, amit a gazdi vállal, amikor úgy dönt, hogy legyen mûtét. sajnos akkor nincs mit tenni :( de hogy érted, hogy gyakorlatilag mitörténik? akkor gyakorlatilag elhullik az állat.
A kérdező hozzászólása: Ezt értem, de utána el lehet temetni? Meg a mûtét árával olyankor mi lesz? Vagy ha nem hal meg, de nem jut levegõ az agyába és fogyatékos lesz, akkor az altatás a legjobb? Imádom a kutyámat, de mindenre szeretnék felkészülni.
A mûtétet végzõ orvosnál pontosabb választ nem fog adni senki. Még embereknél is aláíratják a nyilatkozatot, hogy vállalja a mûtét alatt elõfordulható kockázatot. Van orvos, aki kifizetteti a mûtétet, hiszen dolgozott, felhasznált dolgokat. És van, amelyikkel már olyan a gazda kapcsolata, hogy nem kér el pénzt. Nagyon kicsi az esélye, hogy gond lenne a kutyával mûtét alatt.Ne légy pesszimista, aki elõre a rosszra akar csak felkészülni.
Nem hinném, hogy visszaadnának pénzt, legalábbis amikor elvittük nagymamám kutyáját ivartalanításra és másnap elpusztult a kutya, abból a 22000 forintból, amit a mûtétért kellett fizetni, egy fillért nem láttunk. Még azért külön elkért volna 3-5000 Ft-ot, hogy megállapítsa a halál okát. De remélhetõleg nálatok nem lesz ilyen, és minden a legnagyobb rendben lesz, fõ a pozitív gondolkodás, rosszra még csak véletlenül se szabad gondolni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!