Találatok a következő kifejezésre: Ha gyógyszer terhes leszek, egészséges lehet (2 db)

Ha gyógyszer mellett terhes leszek, egészséges lehet a gyerekem?

Legjobb válasz: Igen. Csak fen áll a veszélye a méhen kívüli terhességnek, mert ugye a gyógyszer megakadályozza a beágyazódást így "jobb híjján" keres más helyet magának.

Igen. Csak fen áll a veszélye a méhen kívüli terhességnek, mert ugye a gyógyszer megakadályozza a beágyazódást így "jobb híjján" keres más helyet magának.
Nem kell elvetetni, a mai gyógyszerek már olyan kis mennyiségû hormont tartalmaznak, ami nem valószínû, hogy árt a babának. A méhen kívüli terhesség esélye meg semmivel sem nagyobb, mivel a gyógyszer nem a beágyazódást, hanem a peteérést akadályozza. Ha mégis megérik egy pete és megtermékenyül, akkor a beágyazódást a spirál tudja megakadályozni, ennek hiányában létrejön a terhesség. Sok egészséges baba született már így :)
Bátraké a szerencse. Meg ugye ha a gyógyszertõl sérülne, nagy valószínûséggel el is menne.
Én úgy tudom, ha vki gyógyszer mellett esik teherbe, annak el kell vetetnie, mert nagyon nagy a valószínûsége, hogy beteg gyereke lesz!
èn azt olvastam, hogy ha a kismama hormont tartalmazo tablettat szed , akkor abban az esetben fordul elo a homoszexualitas.. lehet van benne valami..
Kedves kérdezõ! Érdekes válaszokat kaptál, de szerencsére volt köztük számodra megfelelõ is.A fogamzásgátló milyenségétõl függ de a legtöbb gyszer ma már olyan hormonális hatású, hogy a babának nem lesz tõle semmi baja.Én is gyszer után 2 hétre estem teherbe(amikor ugye még nem ürült ki a szervezetbõl), de semmi bajunk, a doki is megnyugtatott, hogy egészséges a baba, minden oké.Ha ilyen elõfordul veled, sz orvos véleményét kérd ki, de hidd el ma már sokminden lehetséges.
Semmi probléma!Elõször én is gyógyszer mellett maradtam terhes!Azt mondta a doki, hogy akár a terhesség végéig is szedhetném, akkor sem ártana a picinek!Annyira kevés a hormontartalmuk!Azért kérdezz meg egy nõgyógyászt, hogy megnyugodjál!:)

Rendesen szedtem a gyógyszert, egy szem sem maradt ki. Csináltam tesztet, pozitív lett. Lehet valami baja a babának, ha gyógyszer mellet lettem terhes? Milyen vizsgálatokkal lehetek 100%-ig biztos benne hogy egészséges lesz a manóm?

Legjobb válasz: Szerintem attól is függ, hogy lesz-e baja a babának, hogy mennyi ideig szedted a bogyót. De azt mondják, mostmár nem baj, ha így leszel terhes, annyira kevés a tabiban a hormon. Szerintem minél hamarabb menj orvoshoz, és csak azután hagyd abba a bogyót (he még mindig szeded). Biztos terhes vagy? Nem csak valami „más”, ciszta, ilyesmi kavart be? Sok sikert, és ne aggódj.

Szerintem attól is függ, hogy lesz-e baja a babának, hogy mennyi ideig szedted a bogyót. De azt mondják, mostmár nem baj, ha így leszel terhes, annyira kevés a tabiban a hormon. Szerintem minél hamarabb menj orvoshoz, és csak azután hagyd abba a bogyót (he még mindig szeded). Biztos terhes vagy? Nem csak valami „más”, ciszta, ilyesmi kavart be? Sok sikert, és ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Májusig a cerezettet szedtem (15 hónapos az elsó manóm) Áprilisban kezdtem a tri-regolt, de már ezt szedtem az elsõ terhességem elõtt is évek óta. Mielõtt terhes lettem a kicsivel, elõtte egy hónappal abbahagytam. De most egy szem sem maradt ki. Nagyon örülnénk neki, ha most is egy egészséges babánk születne. Az elsõ valaszolónak írnám: Szerintem nem ciszta, mert a teszt pozitív lett.
Szia! Gratulálok a babócához!Õ tényleg akar jönni, ha a tabi mellett lettél terhes.Szerintem is vizsgáltasd ki magad!Drukkolok, hogy minden ok legyen! 8hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi szépen! Mi is pozitívan állunk hozzá, reméljük hogy minden rendben lesz!
Szia.Én gyógyszer mellett lettem terhes!Egy nivós professzor az orvosom.Azt mondta ha a gyógyszer mellett megfogant a baba akkor annak nem volt már kiterjedt védelme, és így a babát sem károsíthatja.Ez az egyik verzió! A második: hogy a szervezet máshogy reagált a gyógyszerre, ezért engedte hogy beérjen a petesejt, és megtermékenyüljön, de álltalában az esetek többségében vetélés ennek a kimenetele!Nálam is az lett sajnos! De ezek az adtok nem vizsgálat értékûek, úgyhogy ha az elsõ verzió állt fent nálad, és " remélem" semmi baja a babádnak akkor is kérj genetikai vizsgálatot, meg amit csak lehet.Errõl az orvost kérd hogy tájékoztasson! Minden jót kívánok!!!
