Találatok a következő kifejezésre: Ha gyógyszer terhes leszek, (19 db)

Ha gyógyszer mellett leszek terhes, hogyan tudom kiszámolni hogy hány hetes lehetek?

Mert gondolom más ha vki gyógyszer mellett esik teherbe. E havi levelemnél a 12. és 18. tabimat kifelejtettem, és együtt voltam a párommal, és nem pótoltam. Viszont szurkál és feszül az alhasam. Még két tabim van hátra a mensiig. Ha terhes lennék, hogyan kell kiszámolni? Ha terhes lennék, így is megjönne? vagy mikor vegyek tesztet?

Legjobb válasz: mióta szeded a gyógyszert? Mert, ha már több éve, nagyon kevés esély van rá, hogy a két kimaradt tabi miatt terhes lennél. Viszont hallottunk már fura történeteket. Van aki terhessége pár hónapjában mensizik, viszont ez a mensi már azért, mint a normális.

mióta szeded a gyógyszert? Mert, ha már több éve, nagyon kevés esély van rá, hogy a két kimaradt tabi miatt terhes lennél. Viszont hallottunk már fura történeteket. Van aki terhessége pár hónapjában mensizik, viszont ez a mensi már azért, mint a normális.
bocsi ez akart lenni: ...más azért...
Nálam 5 évi gyógyszerszedés után egy egyéb okból csinált hasi uh-n közölték, hogy 16 hetes terhes vagyok.mensiztem teljesen normálisan sõt azóta is.És nekem ráadásul még spirál is van.

Rendesen szedtem a gyógyszert, egy szem sem maradt ki. Csináltam tesztet, pozitív lett. Lehet valami baja a babának, ha gyógyszer mellet lettem terhes? Milyen vizsgálatokkal lehetek 100%-ig biztos benne hogy egészséges lesz a manóm?

Legjobb válasz: Szerintem attól is függ, hogy lesz-e baja a babának, hogy mennyi ideig szedted a bogyót. De azt mondják, mostmár nem baj, ha így leszel terhes, annyira kevés a tabiban a hormon. Szerintem minél hamarabb menj orvoshoz, és csak azután hagyd abba a bogyót (he még mindig szeded). Biztos terhes vagy? Nem csak valami „más”, ciszta, ilyesmi kavart be? Sok sikert, és ne aggódj.

Szerintem attól is függ, hogy lesz-e baja a babának, hogy mennyi ideig szedted a bogyót. De azt mondják, mostmár nem baj, ha így leszel terhes, annyira kevés a tabiban a hormon. Szerintem minél hamarabb menj orvoshoz, és csak azután hagyd abba a bogyót (he még mindig szeded). Biztos terhes vagy? Nem csak valami „más”, ciszta, ilyesmi kavart be? Sok sikert, és ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Májusig a cerezettet szedtem (15 hónapos az elsó manóm) Áprilisban kezdtem a tri-regolt, de már ezt szedtem az elsõ terhességem elõtt is évek óta. Mielõtt terhes lettem a kicsivel, elõtte egy hónappal abbahagytam. De most egy szem sem maradt ki. Nagyon örülnénk neki, ha most is egy egészséges babánk születne. Az elsõ valaszolónak írnám: Szerintem nem ciszta, mert a teszt pozitív lett.
Szia! Gratulálok a babócához!Õ tényleg akar jönni, ha a tabi mellett lettél terhes.Szerintem is vizsgáltasd ki magad!Drukkolok, hogy minden ok legyen! 8hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi szépen! Mi is pozitívan állunk hozzá, reméljük hogy minden rendben lesz!
Szia.Én gyógyszer mellett lettem terhes!Egy nivós professzor az orvosom.Azt mondta ha a gyógyszer mellett megfogant a baba akkor annak nem volt már kiterjedt védelme, és így a babát sem károsíthatja.Ez az egyik verzió! A második: hogy a szervezet máshogy reagált a gyógyszerre, ezért engedte hogy beérjen a petesejt, és megtermékenyüljön, de álltalában az esetek többségében vetélés ennek a kimenetele!Nálam is az lett sajnos! De ezek az adtok nem vizsgálat értékûek, úgyhogy ha az elsõ verzió állt fent nálad, és " remélem" semmi baja a babádnak akkor is kérj genetikai vizsgálatot, meg amit csak lehet.Errõl az orvost kérd hogy tájékoztasson! Minden jót kívánok!!!

Mi történik, ha valaki fogamzásgátlót szed, közben terhes lesz, de nem veszi észre, és tovább szedi a gyógyszert?

Legjobb válasz: Ha nem szedi csak hébe hóba ha normálisan szedi nem lesz terhes.

Ha nem szedi csak hébe hóba ha normálisan szedi nem lesz terhes.
A kérdező hozzászólása: De ha rendesen szedi valaki. Kérdés: Mi van, ha valaki terhesen szed fogamzás gátlót?
1#es, a tabletta sem ad 100%os védelmet, vagyis lehetséges! hát semmi jó.. ha nem is okoz a fejlõdésben nagy zavart, a magzat hormonális érése mindenképpen eltér majd az általánostól... nõies irányba (vagyis lány esetén korán érõ, ffiú esetén lányos másodlagos nemi jelleg, stb..)
Én antibiotikumot szedtem, hozzá fog. gátlóm volt, egy hónapja nem szedtem már az antibio-t, amikor együtt voltunk...megfogant a baba, de elvetéltem. nem tudni, hogy emiatt-e. 26L
Anyukámnak volt szünet közte, és így is rásegítéssel ment, mégis korán értem...

Mennyi esély van arra, hogy terhes lesz egy nő, ha szedet be esemény utáni gyógyszert?

Legjobb válasz: Akkor rosszabbak az esélyek. 0-24 órán belül 95%, 24-48 órán belül 86 % körül, 48-72 órán belül már csak 56 körül. De akkor is áll, hogy ez csak akkor van így, ha egyébként létrejött volna terhesség. De mivel arra is csak 20% van (peteérés idején), hogy létrejön, és még a gyógyszer is...

Akkor rosszabbak az esélyek. 0-24 órán belül 95%, 24-48 órán belül 86 % körül, 48-72 órán belül már csak 56 körül. De akkor is áll, hogy ez csak akkor van így, ha egyébként létrejött volna terhesség. De mivel arra is csak 20% van (peteérés idején), hogy létrejön, és még a gyógyszer is...
93, 654652652%
A rigesoft a létrejövõ terhességek 85%át képes megakadályozni. Tehát annál 15%. Ez a tájékoztatóban van.
De azt azért hozzá kell tenni, hogy az egyébként létrejövõ terhességek 85%-t akadályozzák meg. Peteérés idején egy aktus során kb 20% az esély a teherbeesésre. Tehát elég kevés.
Az sokban függ attól, hogy mikor szedte be.
A kérdező hozzászólása: 56órával utánna

Milyen természetes szerekkel tudnám a gyógyszereimet helyettesíteni, ha terhes leszek? Egyáltalán lehet?

14 éves korom óta magas a vérnyomásom, gyógyszerrel beállították, azóta is szedem, 11 éve. És kb. 1 éve kell szednem savleköt?t, de nem a vény nélkül kaphatót, ezt is csak receptre adják. Ha nem szedem, egész nap ég a gyomrom és mindent kihányok..mire erre rájöttek 20 kilót fogytam 2 hónap alatt...Félek, ha terhes leszek, ezek a gyógyszerek ártani fognak a babának....Mit tehetnék?

Legjobb válasz: A kötelezõen szedni kellõ gyógyszerek hasznos-káros mérlegelését, rá kell bíznod majd az akkori orvosaidra, akik a terhességed ellenõrzik..addig is a savlekötõk helyett-gondolom gyomorfekély-reflux hiperaciditás lehet a bajod--erre meg kellene próbálni a rennie-t, mert én motiliumot szedtem, de azt is el tudtam fokozatosan hagyni.. Avérnyomásproblémádat pedig külön fogják figyelni, de ilyen gondra, amit gyógyszerezni kell nem valószínû, hogy lenne homeopátiás készítmény, de érdeklõdhetnél felõle,hogy aterhesség elõtt még ki tudd próbálni a hatásosságát. A háziorvosod, ha nem homeopata, biztosan ellenezné, tehát nincs értelme nálaérdeklõdni, mert az én háziorvosom is egy betokosodott agyú gyógyszergyártámogató vadbarom, én meg simán elvagyok a homeos bogyókkal a brutál antibiotikumok helyett amiket felír állandóan...

A kötelezõen szedni kellõ gyógyszerek hasznos-káros mérlegelését, rá kell bíznod majd az akkori orvosaidra, akik a terhességed ellenõrzik..addig is a savlekötõk helyett-gondolom gyomorfekély-reflux hiperaciditás lehet a bajod--erre meg kellene próbálni a rennie-t, mert én motiliumot szedtem, de azt is el tudtam fokozatosan hagyni.. Avérnyomásproblémádat pedig külön fogják figyelni, de ilyen gondra, amit gyógyszerezni kell nem valószínû, hogy lenne homeopátiás készítmény, de érdeklõdhetnél felõle, hogy aterhesség elõtt még ki tudd próbálni a hatásosságát. A háziorvosod, ha nem homeopata, biztosan ellenezné, tehát nincs értelme nálaérdeklõdni, mert az én háziorvosom is egy betokosodott agyú gyógyszergyártámogató vadbarom, én meg simán elvagyok a homeos bogyókkal a brutál antibiotikumok helyett amiket felír állandóan...
Megint én vagyok!! Most van az rtl klubon, hogy magas vérnyomás ellen..galagonya jó..fokhagyma.. gyorskapcsolj oda!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ..én is azt nézem épp..
Én azt tanácsolom, kezdd el szedni már most a fokhagymakapszulát, mert bõ fél év, mire ténylegesen hat, és soha ne hagyd abba a szedését! Nagyon jó a vérnyomásra szintén a pl. DM-ben, meg rossmannban kapható combucha-tea is, vagy kapszulában is van, mert nem a legfinomabb lötyi..., az én szüleim házilag készítik a gombát, fekete teával, és úgy erjesztik, így sosem fogy el nekik. Apukám 14 éves kora óta szed szívgyógyszereket, a vérnyomását 170-nél normálisnak kezelik, és képzeld, mióta ezt issza minden nap 2 dl-t, azóta 120 és 130 a vérnyomása!! Nagyon ajánlom neked, ezen kívül még jó hajnövesztõ, emésztésjavító, rákos sejteket _gyógyít_, bõrgyógyászatban is használják, potencianövelõ, májregeneráló. Nem olcsó, ha boltban veszed, a családom ezért választotta a házi készítést, így már egy 1 éve ingyen van... :-)
IGEN!
Nem feltétlenül. Anyám is így lett terhes és egészséges gyereke lett aki már iskolás. Az én gyógyszerem tájékoztatóján is rajta van, hogy nem árt az esetleges terhességnek.
nem árt, ez bele van irva a tajekoztatoba is..
legjobb orvoshoz fordulni :)
Nem árt, de azért ha biztos, hogy terhes vagy, akkor ne szedd tovább. Menj el orvoshoz.
a mai fog. gátlók alapfeltétele, hogy nincs magzatkárosító hatása

Most szedem 5 hónapja a Diane 35 gyógyszert és letelt a 8 nap de elfelejtettem bevenni és a 9. napon kezdtem el szedni megint. Mennyi az esély, h terhes leszek ha lefekszek a barátommal?

Legjobb válasz: Szerintem egy hétig ne adjatok esélyt a terhességnek, amig a szervezet érzékeli a fogamzásgátlót, de utána nyugodtan lefeküdhettek. Én is jártam így, akkor hagytam idõt magamnak, hogy a gyógyszer hasson, aztán semmi nem lett belõle. :)

Szerintem egy hétig ne adjatok esélyt a terhességnek, amig a szervezet érzékeli a fogamzásgátlót, de utána nyugodtan lefeküdhettek. Én is jártam így, akkor hagytam idõt magamnak, hogy a gyógyszer hasson, aztán semmi nem lett belõle. :)

Ha gyógyszer mellett terhes leszek, egészséges lehet a gyerekem?

Legjobb válasz: Igen. Csak fen áll a veszélye a méhen kívüli terhességnek, mert ugye a gyógyszer megakadályozza a beágyazódást így "jobb híjján" keres más helyet magának.

Igen. Csak fen áll a veszélye a méhen kívüli terhességnek, mert ugye a gyógyszer megakadályozza a beágyazódást így "jobb híjján" keres más helyet magának.
Nem kell elvetetni, a mai gyógyszerek már olyan kis mennyiségû hormont tartalmaznak, ami nem valószínû, hogy árt a babának. A méhen kívüli terhesség esélye meg semmivel sem nagyobb, mivel a gyógyszer nem a beágyazódást, hanem a peteérést akadályozza. Ha mégis megérik egy pete és megtermékenyül, akkor a beágyazódást a spirál tudja megakadályozni, ennek hiányában létrejön a terhesség. Sok egészséges baba született már így :)
Bátraké a szerencse. Meg ugye ha a gyógyszertõl sérülne, nagy valószínûséggel el is menne.
Én úgy tudom, ha vki gyógyszer mellett esik teherbe, annak el kell vetetnie, mert nagyon nagy a valószínûsége, hogy beteg gyereke lesz!
èn azt olvastam, hogy ha a kismama hormont tartalmazo tablettat szed , akkor abban az esetben fordul elo a homoszexualitas.. lehet van benne valami..
Kedves kérdezõ! Érdekes válaszokat kaptál, de szerencsére volt köztük számodra megfelelõ is.A fogamzásgátló milyenségétõl függ de a legtöbb gyszer ma már olyan hormonális hatású, hogy a babának nem lesz tõle semmi baja.Én is gyszer után 2 hétre estem teherbe(amikor ugye még nem ürült ki a szervezetbõl), de semmi bajunk, a doki is megnyugtatott, hogy egészséges a baba, minden oké.Ha ilyen elõfordul veled, sz orvos véleményét kérd ki, de hidd el ma már sokminden lehetséges.
Semmi probléma!Elõször én is gyógyszer mellett maradtam terhes!Azt mondta a doki, hogy akár a terhesség végéig is szedhetném, akkor sem ártana a picinek!Annyira kevés a hormontartalmuk!Azért kérdezz meg egy nõgyógyászt, hogy megnyugodjál!:)

Ha szedek fogamzásgátlót és véletlen terhes leszek közbe akkor ha abbahagyom a gyógyszert akkor is megjön?

Lécci segicsetk nagyon félek hogy terhes vagyok mert szombaton hagytam abba a gyógyszert és még nm jött mg (5 nap) és vasárnap újra kéne kezdenem a gyógyszert

Legjobb válasz: Általában nem jön meg, hanem ugyanúgy kimarad a vérzés, mintha nem szdnél tabit. Viszont tabi nélkül is elõfprdul néha, hogy a nõnek terhesség alatt is van vérzése. Így a tabi mellett is elõfordulhat.

Általában nem jön meg, hanem ugyanúgy kimarad a vérzés, mintha nem szdnél tabit. Viszont tabi nélkül is elõfprdul néha, hogy a nõnek terhesség alatt is van vérzése. Így a tabi mellett is elõfordulhat.
miért nem veszel egy terhességi tesztet?
Nyugi, nekem is volt ilyen, a kezdeti idõszakban. Meg fog jönni, szedd rendesen a gyógyszert.

5 hónapja nem szedek gyógyszert, babaprojekt miatt. Most közbejöttek elég súlyos anyagi gondok, és leálltunk. Ha kiszállós módszerrel "védekezünk" mennyi az esélye hogy terhes leszek?

Nem bírom az óvszert, de gyógyszert sem szeretném megint szedni, és a ciklusaim se rendszeresek.

Legjobb válasz: Nekem is van ismerõsõm akik évekig ezzel a módszerrel védekeztek, és nem lett baba, csak amikor már õk is akarták. Mi a párommal használtunk hüvelykúpot, még mielött babát szerettünk volna. Nálunk bevált.De csak 10 percet kell várni a felhelyezés után.A hangulatot tényleg megtudja ölni, ha nem vagytok kreatívak.De meg lehet oldani hogy ne szálljon el az ichlet. :)Ez csak akkor baj ha csak 1 gyors menetre vágytok.

Nekem is van ismerõsõm akik évekig ezzel a módszerrel védekeztek, és nem lett baba, csak amikor már õk is akarták. Mi a párommal használtunk hüvelykúpot, még mielött babát szerettünk volna. Nálunk bevált.De csak 10 percet kell várni a felhelyezés után.A hangulatot tényleg megtudja ölni, ha nem vagytok kreatívak.De meg lehet oldani hogy ne szálljon el az ichlet. :) Ez csak akkor baj ha csak 1 gyors menetre vágytok.
szia mi az elsõ gyógyszermentes hónapban is megszakítást alkalmaztunk és össze is jött egybõl a baba. 6, 5hós kisfiú anyukája
Embere válogatja! Én a harmadik alkalommal teherbe estem! Azért tudom ilyen pontosan, mert volt egy futo kaland az életemben aminek meglett a gyümölcse! mi is kiszállos modszerrel "védekeztünk"! Sajnos egyedül nevelem a kislányom, mert az apa nem ismeri el hogy õ az apukája! (Pedig ez olyan tuti, mint ahogy most itt ülök a gép elõtt)
http://blog.szexologia.eu/2007/09/03/pearl_index_fogamzasgat.. Itt vannak a különbözõ módszerek Pearl indexei. Eszerint egy év alatt van kb. 35 % esélyed, hogy terhes leszel.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. Én nem bánnám ha terhes lennék, csak a párom szeretne még várni még jobb lesz a helyzet. Az elsõ válaszolonak: fel a fejjel, és sajnálom hogy igy jártál :(
általában azért mûködik, ez elsõ sorban a párodon múlik, hogy mennyire fegyelmezett, meg hát azon, hogy mennyi elõváladéka szokott lenni. van olyan ismerõsöm, ahol évekig hibátlanul mûködik, másoknál már a második gyerek jön ezzel a módszerrel. hüvelykúpot ajánlanak még, ami megöli a spermát, igaz a hangulatot is, mert elõre kell fél órával felhelyezni... mi is gondban vagyunk, mi számolunk is mellette és figyeljük LH-val mikor érik a petesejt és ha szükséges kiegészítõ védekezést alkalmazunk, de minden olyan dolog, ami nem gyógyszer vagy óvszer viszonylag megbízhatatlan, szóval csak úgy alkalmazzátok ezeket, ha nem tragikus, ha kisbabátok lesz...
Mi is így védekeztünk, 6 év után összejött a baba, de nagyon örültünk neki :) , mert már tervbe volt. 5 hós kislány anyukája

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!