Találatok a következő kifejezésre: Ha gyógyszer terhes (111 db)

Rendesen szedtem a gyógyszert, egy szem sem maradt ki. Csináltam tesztet, pozitív lett. Lehet valami baja a babának, ha gyógyszer mellet lettem terhes? Milyen vizsgálatokkal lehetek 100%-ig biztos benne hogy egészséges lesz a manóm?

Legjobb válasz: Szerintem attól is függ, hogy lesz-e baja a babának, hogy mennyi ideig szedted a bogyót. De azt mondják, mostmár nem baj, ha így leszel terhes, annyira kevés a tabiban a hormon. Szerintem minél hamarabb menj orvoshoz, és csak azután hagyd abba a bogyót (he még mindig szeded). Biztos terhes vagy? Nem csak valami „más”, ciszta, ilyesmi kavart be? Sok sikert, és ne aggódj.

Szerintem attól is függ, hogy lesz-e baja a babának, hogy mennyi ideig szedted a bogyót. De azt mondják, mostmár nem baj, ha így leszel terhes, annyira kevés a tabiban a hormon. Szerintem minél hamarabb menj orvoshoz, és csak azután hagyd abba a bogyót (he még mindig szeded). Biztos terhes vagy? Nem csak valami „más”, ciszta, ilyesmi kavart be? Sok sikert, és ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Májusig a cerezettet szedtem (15 hónapos az elsó manóm) Áprilisban kezdtem a tri-regolt, de már ezt szedtem az elsõ terhességem elõtt is évek óta. Mielõtt terhes lettem a kicsivel, elõtte egy hónappal abbahagytam. De most egy szem sem maradt ki. Nagyon örülnénk neki, ha most is egy egészséges babánk születne. Az elsõ valaszolónak írnám: Szerintem nem ciszta, mert a teszt pozitív lett.
Szia! Gratulálok a babócához!Õ tényleg akar jönni, ha a tabi mellett lettél terhes.Szerintem is vizsgáltasd ki magad!Drukkolok, hogy minden ok legyen! 8hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi szépen! Mi is pozitívan állunk hozzá, reméljük hogy minden rendben lesz!
Szia.Én gyógyszer mellett lettem terhes!Egy nivós professzor az orvosom.Azt mondta ha a gyógyszer mellett megfogant a baba akkor annak nem volt már kiterjedt védelme, és így a babát sem károsíthatja.Ez az egyik verzió! A második: hogy a szervezet máshogy reagált a gyógyszerre, ezért engedte hogy beérjen a petesejt, és megtermékenyüljön, de álltalában az esetek többségében vetélés ennek a kimenetele!Nálam is az lett sajnos! De ezek az adtok nem vizsgálat értékûek, úgyhogy ha az elsõ verzió állt fent nálad, és " remélem" semmi baja a babádnak akkor is kérj genetikai vizsgálatot, meg amit csak lehet.Errõl az orvost kérd hogy tájékoztasson! Minden jót kívánok!!!

Szerintetek ilyen gyógyszer szedése mellett megtartható a baba ha esetleg terhes vagyok?

Sziasztok! Nem jön meg a vérzésem, még nem késik sokat, de máskor napra pontos. Viszont sajnos kismedence gyulladásom volt, és a n?doki Cifloxin nev? antibiotikumot írt fel. A betegtájékoztató alapján elég durva gyógyszer, itt a linkje:

Legjobb válasz: Elõfordulhat,hogy a betegséged vagy a gyógyszer miatt késik. A lényeg,hogy ne parázz!Ha mégis terhes vagy az orvos úgyis megmondja,hogy mi a helyes megoldás.

Elõfordulhat, hogy a betegséged vagy a gyógyszer miatt késik. A lényeg, hogy ne parázz!Ha mégis terhes vagy az orvos úgyis megmondja, hogy mi a helyes megoldás.
az orvost kérdezd inkább, de egyébként a terhesség elsõ 1-2hetében még csak pársejtes, szedercsíra állapotú a gyerek, vagyis a sejtjeinek nagy része még mindenné tud alakulni. Ilyenkor ha negatív hatás éri, vagy elvetél, vagy pedig hiba nélkül túléli, mert még simán képesek a sérült sejtek helyét átvenni az egészségesek. De azért inkább orvost kérdezz errõl.
Szia! Szinte minden gyógyszerre rá van írva, hogy terhesség alatt kerülendõ, sokszor csak azért, mert nem tesztelték le. Én teljesen szokványos gyógyszernek látom, és egyetértek az elõttem szólókkal : ilyenkor a mindent vagy semmit elve érvényesül : ha baja lenne tõle a babának, akkor még a korai idõszakban elvetélnél, ha pedig megmarad, akkor a gyógyszer nem károsította.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is hallottam már ezt a mindent vagy semmit elvet, de akkor is parázok :( Bújom a netet és ellentétes infókat találok. A webbeteg honlapon pont erre a gyógyszerre kérdezett rá egy terhes nõ, és azt írta neki a doki, hogy nem lesz gond. Viszont az egyik oldalon meg benne van a betegtájékoztatójában a következõ szöveg: (az enyémnek nem volt ilyen benne) Szedhetõ-e ez a gyógyszer terhesség és szoptatás ideje alatt? Terhesség alatt nem szabad Cifloxin-t szedni, mivel hatóanyaga, a ciprofloxacin - mint az más kinolonnál is ismert - állatkísérletekben károsította az utódok terhelésnek kitett ízületeit. Na szóval kész vagyok :((

Ha gyógyszer mellett leszek terhes, hogyan tudom kiszámolni hogy hány hetes lehetek?

Mert gondolom más ha vki gyógyszer mellett esik teherbe. E havi levelemnél a 12. és 18. tabimat kifelejtettem, és együtt voltam a párommal, és nem pótoltam. Viszont szurkál és feszül az alhasam. Még két tabim van hátra a mensiig. Ha terhes lennék, hogyan kell kiszámolni? Ha terhes lennék, így is megjönne? vagy mikor vegyek tesztet?

Legjobb válasz: mióta szeded a gyógyszert? Mert, ha már több éve, nagyon kevés esély van rá, hogy a két kimaradt tabi miatt terhes lennél. Viszont hallottunk már fura történeteket. Van aki terhessége pár hónapjában mensizik, viszont ez a mensi már azért, mint a normális.

mióta szeded a gyógyszert? Mert, ha már több éve, nagyon kevés esély van rá, hogy a két kimaradt tabi miatt terhes lennél. Viszont hallottunk már fura történeteket. Van aki terhessége pár hónapjában mensizik, viszont ez a mensi már azért, mint a normális.
bocsi ez akart lenni: ...más azért...
Nálam 5 évi gyógyszerszedés után egy egyéb okból csinált hasi uh-n közölték, hogy 16 hetes terhes vagyok.mensiztem teljesen normálisan sõt azóta is.És nekem ráadásul még spirál is van.

Ha gyógyszer mellett lettem terhes (még nem biztos, de úgy tűnik), ez nem veszélyes a babára, ettől még lehet teljesen egészséges?

Megyek majd orvoshoz ha már biztos, de addig is aggódom.

Legjobb válasz: Hogy lettél mellette terhes? Elfelejtetted bevenni? Mindig rettegek a terhességtõl, pedig szedem a gyógyszert.

A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál, nem várok babát. Viszont közben szép lassan kezdtük magunkat beleélni, szóval majdnem csalódás, hogy így lett. Eldöntöttük, hogy abbahagyjuk a védekezést és jöhet a baba, ha akar:) Mi mindenre jó egy ilyen kaland..:) A doki sem tudja hogy mitõl lett a teszt pozitív, lehet hogy megfogant, csak el is ment, de lehet hogy valami hormondolog bezavart. Most kivizsgálás, aztán ha minden oké, akkor hajrá baba:)
Semmi sem 100%! Nekem van egy osztálytársam azaz volt aki annak ellenére fogant, hogy anyukája rendesen szedte a gyógyszert, immár egészséges 24 éves nõ. Remélem minden oké lesz. Sok szerencsét.
Nem tudom, hogy honnan veszitek h 100%-os a tabi szedése. Semmilyen fogamzásgátló módszer nem 100%-os...!! Sajnálom ha nem így akartátok Kedves Kérdezõ...de ha már így alakult, biztos nagyon jönni akar a picur! :) Kellemes babázást és jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Abbahagytam azóta, megtartjuk ha terhes vagyok, ez nem is kérdés. A kioktatóknak üzenném, hogy egyetlenb 100 %-os védettség van, ez pedig a szüzesség. Egyik barátnõm tabletta+gumi mellett lett terhes, szóva lehet ezt fokozni...:) Mindennap bevettem (általában percre pontosan ugyanakkor, max. fél óra különbséggel), soha nem maradt ki egy sem, nem hánytam, nem volta hasmenésem, nem szedtem mellette más gyógyszert, ami gyengítette volna a hatását. Szóval ennyit a nevelésemrõl:) A megnyugtatást köszönöm! Elsõnek: rákerestem a gugliban, elolvastam a tájékoztatót, csak olyan tapasztalatok érdekelnének, aki így járt, hogy egészséges lett a babája. Mi sem így terveztük (kb. 1-2 év múlva csak), de az abortusz mégsem merült fel egyikünkben sem. Beszéltem a dokimmal, abban maradtunk, hogy ha egy héten belül nem jön meg, akkor teszt és megyek dokihoz.
A kisfiam mercilon szedése mellett fogant, megjártuk a SOTE genetiaki tanácsadását és Czeizel Intézetét is, mindkét helyen megnyugtató válaszokat kaptunk és a vizsgálatok is megerõsítették, hogy egészséges a baba. Ennek ellenére azért volt bennünk némi félsz, de hál istennek a dokiknak lett igazuk és makkegészségesen született a kisfiunk ( a héten múlt 6 hónapos). Szóval nyugi, ezek nagyon alacsony hormontartalmú készítmények, semmi baja nem lesz! Feltételezem, nem így akartad/akartátok, hisz ezért szedtél gyógyszert, remélem ennek ellenére megtartod õt. Mi nagyon nehéz döntést hotzunk, mert anyagilag a béka segge alatt vagyunk és mindössze 17 hónap lett a két gyerkõc között, szóval fizikailag is nagyon nehéz, de így utólag is azt mondom, hogy ennek így kellett történnie, ha ennyire jönni akart ez a kis krapek, akkor ennek oka van... és nálatok is! (hagyd abba a tabi szedését, ha még nem tetted) Nagyon gratulálok, kellemes babavárást és boldog babázást kívánok!
Hogy lettél mellette terhes? Elfelejtetted bevenni? Mindig rettegek a terhességtõl, pedig szedem a gyógyszert.
hogyne lenne teljesen egészséges a pici, ezek a tabletták már nagyon alacsony hormontartalmúak, semmi baja nem lesz a babónak...de ha terhesség gyanúja felmerült, akkor azonnal hagyd abba a szedést :) gratulálok :)
Számomra is érthetetlen, hogy gyógyszer mellett, ha rendesen és minden nap azonos idõben lett bevéve, hogyan lettél terhes.Ez csak akkor lehetséges, ha hibáztál, vagy össze-vissza szedted a tabit, vagy kihagyogattál párat.Azért van 99, 9% írva mindenhol, pont azok miatt, akik nem szedik az elõírásoknak megfelelõen.Elvileg a gyógyszer 100 %-os.
NA??? Mi a helyzet?????? (én vagyok akinek mercilon mellett fogant a kisfia)
"immár egészséges 24 éves nõ" 24 éve azért más volt ám a gyógyszerészet. Mostanában már megbízhatóbbak a gyógyszerek.
Még nem teszteltél? Honnan tudod, hogy terhes vagy? Milyen gyógyszert szedsz?
A kérdező hozzászólása: Csináltam tesztet, az egyik pozitív lett, a másik negatív. A doki szerint a gyógyszer miatt nem megbízható. A héten megyek orvoshoz, akkor már okosabb leszek.
Akkor én varázslattal lettem terhes :-D
A gumi 100% védelmet nyújt ha a fiú normálisan felhúzza és nem csöppen el.
Elvileg az elsõ pár hétben nincs vérösszeköttetésed a babával, vagy legalábbis nekem a nõdokim valahogy így magyarázta, szóval túl nagy baj talán nem lesz, de te is kérdezd meg a tiédet. Én meg óvszer használata mellett lettem terhes, szóval semmi!! sem 100%-os (ja, és nem volt hibás, lyukas, helyesen használtuk, nem volt elõtte-utána semmi olyan érintkezésünk :-P )
Hát ha rendesen szedted volna, nem jártál volna igy!
Elõzõ! A tabletta teljesen helyes szedés mellett is csak 99%-ban biztonságos. :( Én is úgy tudom, hogy lehet egészséges a baba, ez a gyerek nagyon meg akarhat születni. :O
Igen, lehet. Guglizz rá vagy olvasd el a gyógyszer tájékoztatóját.
Miféle gyógyszert?
Gyógyszer az. (: GYÓGYSZER. Egyébként a nõgyógyászod szerintem mindent elmondott. Tabletta mellett szinte lehetetlen, hogy teherbe ess.
hát, ha nem érted akkor jobb is:)
A kérdező hozzászólása: az uccsó válaszolót nem értem...
Hát sajnos nem a hülyeséget :D
És a fogamzásgátló mit gyógyít? :)
Hát nekem volt ismerõsöm aki terhes volt és 4 hónapig megjött neki vagy meddig... Szóval elképzelhetõ de szerintem nem nagy az esélye.
Eléggé zavaros, de alapból ha terhes vagy tuti hogy nem lesz mensi. Viszont jobb lenne - mielõtt gyógyszert szedsz és szexelsz - ha tájékozódnál az alapvetõ biológiai tényekrõl ami a fogamzást illeti.
A kérdező hozzászólása: Hát ha terhességrõl van szó meg gyógyszerrõl több mint valószínû h fogamzásgátlóról beszélek fõleg h ebbe a témakörbe is írtam...
aki írta hogy nem jön meg a mensi, az rosszul tudja. mert tabi mellett is megjön, még nagyobb valószínûséggel mint annál aki nem szed tabit, mert a mesterséges rendszerben amit létrehoz ott van a vérzés ideje és akkor valamit produkálni fog. én több olyan nõt ismerek akik a terhesség félidejéig véreztek. úgyhogy meg fog jönni ha tehebe esel, ez nem biztos jel hogy kimarad a menzesz. de ha rendesen szeded a gyógyszert és nem történt baki akkor nem lehetsz terhes és nem kell rajta rágódni.

Lehetek úgy terhes, ha gyógyszert szedek, a mensim csak barnázás már második hónapja, és annak érzem magam?

Legjobb válasz: Igen lehetsz gyógyszer mellett is. De biztosat csak a teszt fog mondani Neked. Csinálj egyet.

Igen lehetsz gyógyszer mellett is. De biztosat csak a teszt fog mondani Neked. Csinálj egyet.
És azt nem érzed, hogy kéne egy tesztet csinálnod? Mire vársz? Igen, lehetsz terhes!!
Igen, lehetséges a teherbeesés gyógyszer mellett is, bár ritka (esetleg ha a ciklus kozepén volt erosebb hányás-hasmenés, ami nem engedi felszívódni a tablit), hallottam már ilyet. csinálj tesztet, az megnyugtathat. De attól is fugg, milyen rég szeded a gyógyszert: ha csak pár hónapja, szerintem a barnázás belefér, és a hormonok mellékhatásai is okozhatnak monjuk mellfeszulést, ilyesmi tuneteket...Csinálj tesztet...

Ha gyógyszer mellett terhes leszek, egészséges lehet a gyerekem?

Legjobb válasz: Igen. Csak fen áll a veszélye a méhen kívüli terhességnek, mert ugye a gyógyszer megakadályozza a beágyazódást így "jobb híjján" keres más helyet magának.

Igen. Csak fen áll a veszélye a méhen kívüli terhességnek, mert ugye a gyógyszer megakadályozza a beágyazódást így "jobb híjján" keres más helyet magának.
Nem kell elvetetni, a mai gyógyszerek már olyan kis mennyiségû hormont tartalmaznak, ami nem valószínû, hogy árt a babának. A méhen kívüli terhesség esélye meg semmivel sem nagyobb, mivel a gyógyszer nem a beágyazódást, hanem a peteérést akadályozza. Ha mégis megérik egy pete és megtermékenyül, akkor a beágyazódást a spirál tudja megakadályozni, ennek hiányában létrejön a terhesség. Sok egészséges baba született már így :)
Bátraké a szerencse. Meg ugye ha a gyógyszertõl sérülne, nagy valószínûséggel el is menne.
Én úgy tudom, ha vki gyógyszer mellett esik teherbe, annak el kell vetetnie, mert nagyon nagy a valószínûsége, hogy beteg gyereke lesz!
èn azt olvastam, hogy ha a kismama hormont tartalmazo tablettat szed , akkor abban az esetben fordul elo a homoszexualitas.. lehet van benne valami..
Kedves kérdezõ! Érdekes válaszokat kaptál, de szerencsére volt köztük számodra megfelelõ is.A fogamzásgátló milyenségétõl függ de a legtöbb gyszer ma már olyan hormonális hatású, hogy a babának nem lesz tõle semmi baja.Én is gyszer után 2 hétre estem teherbe(amikor ugye még nem ürült ki a szervezetbõl), de semmi bajunk, a doki is megnyugtatott, hogy egészséges a baba, minden oké.Ha ilyen elõfordul veled, sz orvos véleményét kérd ki, de hidd el ma már sokminden lehetséges.
Semmi probléma!Elõször én is gyógyszer mellett maradtam terhes!Azt mondta a doki, hogy akár a terhesség végéig is szedhetném, akkor sem ártana a picinek!Annyira kevés a hormontartalmuk!Azért kérdezz meg egy nõgyógyászt, hogy megnyugodjál!:)

Ezüstkolloidot ihatok ha már terhes vagyok, de nagyon megvagyok hűlve? Esetleg milyen gyógyszert vagy házi praktikát ajánlotok? Korai terhes vagyok

Legjobb válasz: Hát amikor kiderült a teherbe esésem, azzal egy idõben a grippé is megkapott. Hõemelkedésem van egy hete, bár a házi orvos azt mondta, hogy a hõemelkedés a terhesség egyik korai jele. Olyan levert vagyok, az orrom folyik és éjjel nem alszom könnyen. Torkom nem fáj.

A kérdező hozzászólása: Hát amikor kiderült a teherbe esésem, azzal egy idõben a grippé is megkapott. Hõemelkedésem van egy hete, bár a házi orvos azt mondta, hogy a hõemelkedés a terhesség egyik korai jele. Olyan levert vagyok, az orrom folyik és éjjel nem alszom könnyen. Torkom nem fáj.
pontosan mik a tünetek??úgy könnyebb lenne bármit írni....
szerintem ezüst kolloidot ne igyál. Ha fáj a torkod használj tantum verdét. Terhesen is lehet azt szedni. Igyál sok hársfa teát. Jobbulást.
Oscillococcinum, nagyon jó. Nem hittem benne de bevált.
Sinupret csepp vagy tabletta.
egyél fokhagymát, az kihajt mindent! a hõemelkedés tényleg nem okoz semmi gondot.
A kérdező hozzászólása: koszike mindenkinek

Ha gyógyszer mellett terhes maradok, attól még lehet vérzés a ciklus a végén?

Gyógyszert szedek, ez volt az els? levél, volt közben egyszer egy kis baleset! Viszont megjött rendesen úgy ahogy kell! Kizárhatom a terhességet?

Legjobb válasz: Nagyon minimális az esélye, hogy terhes lennél!

Nagyon minimális az esélye, hogy terhes lennél!
hallottam már olyan esetrõl, aki gyógyszer mellett esett teherbe és még 3 hónapig megjött a megvonásos (a gyógyszert szedte tovább, mert a teszt is negatív volt), és most 8 hónapos. ettõl függetlenül, szerintem kizárhatod :) )
Igen kizárhatod egész nyugodtan a terhességet.

Lehetek terhes, ha gyógyszert szedek?

A szitu: Már nem szoptatok, de még az Azalia nev? gyógyszert szedem, szedtem. Már a múlt hónapban sem jött meg a menstruációm, bár, amióta a gyógyszert szedem, elég rendszertelen volt. Hol késett, hol kétszer is megjött egy hónapban.Lehet, hogy teherbe estem a gyógyszer mellett, mert már vagy 2-3 napja mindig a wc-re kell járnom. Mindig pisilnem kell?!A válaszokat köszönöm!

Legjobb válasz: Elképzelhetõ, de valószínûbb, hogy csak a hûvösebb idõ miatt jársz gyakrabban wc-re. Ha ez nem nyugtat meg, akkor szerintem is legjobb, tesztelsz.

Elképzelhetõ, de valószínûbb, hogy csak a hûvösebb idõ miatt jársz gyakrabban wc-re. Ha ez nem nyugtat meg, akkor szerintem is legjobb, tesztelsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Mi ezt nem tudjuk megmondani, esély megvan rá! Tesztelj egyet, és írd meg hogy mi lett
Szia Szerintem vegyél egy tesztet vagy menj el dokihoz mert én is gyógyszer mellet letem terhes!!
A kérdező hozzászólása: Ma megcsináltam egy HCG nevû tesztet, a szerint negatív. Remélem elég megbízható, mert most még nem terveztem második babát. De azért elmegyek orvoshoz is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!