Találatok a következő kifejezésre: Ha gyógyszer teherbe esek, akkor (11 db)

Szerintetek a ha szedem a 0.50g-os Betaloc-ot és ha majd teherbe esek akkor is szednem kellesz? Veszélyezteti ez a gyogyszer a magzatot?

Egyébként pánikbetegségre szedem már kb másfél éve, napi 3x de mindig felet (tehát 0.25-öt) reggel, délben és elalvás elött. Ha majd teherbe esek akkor veszélyezteti majd a magzatot ha közben is szedem?

Legjobb válasz: Ugy értettem hogy a kérdésben az elsõ mondat nem kérdõjeles.Bocsi :)

A kérdező hozzászólása: Ugy értettem hogy a kérdésben az elsõ mondat nem kérdõjeles.Bocsi :)
az orvost kérdezd meg errõl inkább, aki felírta, elképzelhetõ, hogy váltanod kell majd. Tessék, itt a betegtájékoztató erre vonatkozó része, de ez benne van a dobozában is: Terhesség és szoptatás Ne szedje a retard tablettát, ha terhes vagy szoptat, hacsak orvosa nem engedélyezi Önnek. A Betaloc ZOK retard tabletta mellékhatásokat okozhat, pl. csökkent pulzusszámot a magzatban és az újszülöttben. Amennyiben a készítmény szedésének ideje alatt esik teherbe, azt azonnal jelezze orvosának. A retard tablettának az anyatejjel táplált csecsemõre gyakorolt hatása elhanyagolható, ha az anya a szokásos adagban kapja a gyógyszert.
Én tachicardia miatt szedek napi 50mg-ot, és végi szedtem terhesség alatt is.Nem ellenjavalt a terhesség alatt, nyugodtan szedhetõ, persze gondos orvosi ellenõrzés mellett....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem retartodt szedek hanem simát. Azt gondoltam hogy mindenképpen orvosi felügyelet mellett kell szedni, de azt gondoltam talán kihathat a magzatra is. még egyszer köszönöm.
Szia! Én terhesség alatt sokat izgultam, szorongtam (pánikbeteg voltam korábban) magas volt idõnként a pulzusom amire Betaloc Zok-ot kaptam. (klinikán) Pánikbetegségre szeded ezek szerint? Kaptál orvostól megnyugtató választ? (engem is érdekelne) mert a pánik sajnos visszatért nálam szoptatást követõen... és szeretnék még gyereket vállalni. (ezért nézegettem ezeket a kérdéseket itt). Minden jót kívánok!
Miféle gyógyszert?
Gyógyszer az. (: GYÓGYSZER. Egyébként a nõgyógyászod szerintem mindent elmondott. Tabletta mellett szinte lehetetlen, hogy teherbe ess.
hát, ha nem érted akkor jobb is:)
A kérdező hozzászólása: az uccsó válaszolót nem értem...
Hát sajnos nem a hülyeséget :D
És a fogamzásgátló mit gyógyít? :)
Hát nekem volt ismerõsöm aki terhes volt és 4 hónapig megjött neki vagy meddig... Szóval elképzelhetõ de szerintem nem nagy az esélye.
Eléggé zavaros, de alapból ha terhes vagy tuti hogy nem lesz mensi. Viszont jobb lenne - mielõtt gyógyszert szedsz és szexelsz - ha tájékozódnál az alapvetõ biológiai tényekrõl ami a fogamzást illeti.
A kérdező hozzászólása: Hát ha terhességrõl van szó meg gyógyszerrõl több mint valószínû h fogamzásgátlóról beszélek fõleg h ebbe a témakörbe is írtam...
aki írta hogy nem jön meg a mensi, az rosszul tudja. mert tabi mellett is megjön, még nagyobb valószínûséggel mint annál aki nem szed tabit, mert a mesterséges rendszerben amit létrehoz ott van a vérzés ideje és akkor valamit produkálni fog. én több olyan nõt ismerek akik a terhesség félidejéig véreztek. úgyhogy meg fog jönni ha tehebe esel, ez nem biztos jel hogy kimarad a menzesz. de ha rendesen szeded a gyógyszert és nem történt baki akkor nem lehetsz terhes és nem kell rajta rágódni.

Ha gyógyszer mellett teherbe esek, akkor ugyanugy megjön?

ha mondjuk pár hétig még ugyse észre vehet?,pláne,h megjön.szóval a kérdésem az,ha gyógyszer mellett terhes leszek,amíg abba nem hagyom(észreveszem,h az vagyok),addig megjön?

Legjobb válasz: Szia!Nekem kimaradt rögtön.De ez mindenkinél más.Gyógyszer mellett elég kevés az esélye,hogy terhes maradsz.Persze elõfordul,tapaszatalatból is tudom.Nekem annak idelyén nem jött meg!

Szia!Nekem kimaradt rögtön.De ez mindenkinél más.Gyógyszer mellett elég kevés az esélye, hogy terhes maradsz.Persze elõfordul, tapaszatalatból is tudom.Nekem annak idelyén nem jött meg!
Jézuskám, én inkább nem fogok szedni!Már voltam felíratni, de baszus ilyen válaszok mellett nem fogok!MOSTMÁR KOMOLYAN NAGYON FÉLEK!
Elõzõ válaszolónak! A tabi a legbiztonságosabb mószer, nem tudom, hogy miért féltek ennyire! A gumival 100 féle baj történhet, abban bízol? Kb. 2-3 nõ esik teherbe 10 000-bõl akik tabletát használnak, de azok nem is szedik rendesen, pl. elfelejtik bevenni, vagy kihányják stb!

5 és fél hónapja volt egy abortuszom (gyogyszer mellet estem teherbe, ) és most megint így jártam (másik falytát szedek) ha megint elmegyek ab. -ra akkor késöbb sokkal nehezebben vagy egyáltalán nemis fogok teherbe esni? 17/L

Legjobb válasz: Azért nem tartod meg, mert akkor a párod elhagy? Ez hihetetlen. Ilyen kijelentés után nem hinném hogy kérdés lenne, hogy tudnék e nélküle élni, vagy inkább vele???? Ha már egyszer terhes lettél tabletta mellett, akkor miért nem védekeztek máshogy??? Azt még meg is értem, hogy 16-17 évesen nem tudod megtartani, de könyörgöm, 5 hónap alatt 2 abortusz?? Amúgy azt itt senki nem fogja tudni megmondani, hogy könnyen vagy nehezen fogsz e késõbb teherbe esni. Vagy összejön egybõl, vagy nem, de ha most semmi esetre sem tudod vállalni, akkor nem tök mindegy??

Azért nem tartod meg, mert akkor a párod elhagy? Ez hihetetlen. Ilyen kijelentés után nem hinném hogy kérdés lenne, hogy tudnék e nélküle élni, vagy inkább vele???? Ha már egyszer terhes lettél tabletta mellett, akkor miért nem védekeztek máshogy??? Azt még meg is értem, hogy 16-17 évesen nem tudod megtartani, de könyörgöm, 5 hónap alatt 2 abortusz?? Amúgy azt itt senki nem fogja tudni megmondani, hogy könnyen vagy nehezen fogsz e késõbb teherbe esni. Vagy összejön egybõl, vagy nem, de ha most semmi esetre sem tudod vállalni, akkor nem tök mindegy??
uzenem aki kisebsegizett! hogy en is roma vagyok es 3 om gyonyoru szep gyermekem van, es EGYETLENEGYSZER SEM VOLTAM ABORTUSZON!!!! es nem is fogok SOHA!! kerdezonek meg annyit hogy nincs mas szorakozasod mint abortuszra jarni?? szanalmas...
Gyógyszer mellett... A tabletták az éjjeliszekrényen maradtak, ugye? Ezért gyógyszer mellett. Nem hiszem, hogy rendesen szedted. A használati utasítást elolvastad rajta? Megértetted, ami oda le volt írva? Máskor meg olvastasd el valakivel, amit kiírsz ide...
ha 2x is gyogyó mellett lettél terhes, akkor valamit szarul csináltál!!! nem lehet hogy szedtél valamikor antibiotikumot esetleg???? mert hogy az és még sok más gyogyi hatástalanítja a tabit! egyébként meg IGEN! Lehet hogy nehezebben fogsz teherbeesni, de az is lehet hogy többet a büdös életben nem lehet gyereked! mert elég csak véletlenül Például: egy picit "többett" kaparni és annyi volt a gyerek utáni vágynak, vagy ha valami fertõzés lép fel.. akkor is lõttek ...na ennyit errõl
Na ehhez csak gratulálni tudok... Figyelj már!Ha egyszer már sikerült gyógyszer mellett teherbe esned, akkor miért nem kombináljátok óvszerrel?? Hogy biztos ne járj így megint???
kissebségiek több abortusz után is simán szülnek néhány pulyát... És ha most azt mondjuk, hogy nem lehet, akkor megtartod, és elhagy a párod, holott nem is akarod, és nem is tudod vállalni ezt a gyereket???
Te párodnak mered nevezni azt az embert, aki arra kényszerít, hogy öld meg a gyereketeket, különben elhagy?? Hát undorítóak vagytok mindketten!!!
jó szórakozást a pokolban
Ha Isten létezik, akkor tényleg nem fogsz utána teherbe esni..
A romák között a gyermek szent. Ezért egyáltalán nem tipikus, hogy abortálják a magzataikat.
A 27-es valaszolo vagyok.Bocsanat a sok hibaert, telefonrol vagyok, azert van ennyi elgepeles.Remelem azert lehet erteni, amit irtam.
Szia! Konnyen lehet, hogy abortu
Kérdezõ, 1-2 abortusz esetén nem különbözik a teherbe esés statisztikai valószinûsége az abortuszon át nem esettekhez képest. Egyfelõl. Másfelõl a többedik (3+) abortusz is ritkán okoz teherbe esési gondot, sokkal inkább a kihordás válik problémássá a méh-nyálkahártya és a méhszáj sérülése miatt, szóval a spontán vetélés és a koraszülés aránya nõ valamennyivel.
Bocsi kérdezõ, de szinte én voltam az egyetlen, aki NORMÁLISAN válaszolt a kérdésedre. Nem értem miért csak a bunk.ókkal foglalkozol.
#29, ez bizony így van, a romák általánosságban jóval családcentrikusabbak.
Nekem kicsit hihetetlen, hogy valaki rendesen szedi a fogamásgátlót és kétszer is teherbeesik mellette. Évekig szedtem és egyszer nem lettem terhes. Úgy is el kell menned tanácsadásra az abortusz elõtt, ahol tájékoztatnak majd a lehetõségekrõl, ott nyugodtan rákérdezhetsz a kockázatokra, de olyan dokumentumot senki nem fog adni neked, hogy a mûtét következtében bekövetkezõ esetleges meddõsségért vállalják a felelõsséget helyetted. Azt is számításba kell venned, hogy talán õ az utolsó babád akit ki tudnál hordani egészségesen. Szóval, fontold meg nagyon hogyan döntesz! A tanácsadás segíteni fog majd!
Filozófia szakos egyetemi hallgató vagyok, így etikát is tanulnom kell, a tankönyveimbõl származnak az adatok. Az elsõ trimeszteres abortusz esetén a meddõség kialakulásának kockázata 1 % körül van, de ismételt abortuszok esetében természetesen ez nõ. Ha a nõ korábban még nem szült, azaz elsõ terhességét abortáltatja, akkor az nagyobb kockázatot jelent, mert ilyenkor komolyabb az esély a méhszáj és a méh sérülésére. 17 éves lányként esetleg két abortusszal a hátad mögött már nem elhanyagolható a meddõség kockázata, illetve a késõbbi, már kívánt és tervezett terhességeid idején a vetélés és a koraszülés esélye. Anyámnak volt egy fiatalkori abortusza, amely során a nõgyógyászati szakvélemény szerint megsérült a méhszája. Ezt követõen két tervezett terhességet elvetélt, egy alkalommal pedig koraszülése volt egy szintén kívánt gyerekkel a 22. héten. Én csak ezek után születhettem meg, mivel anyám 7 hónapig benn feküdt velem a szülészeten bevarrt méhszájjal. Láthatod, a dolog nem játék, hiába a modern orvostudomány, ha esetleg Te kerülsz az ismételt terhességmegszakítások szövõdményeként meddõvé vált, vagy életképtelen koraszülötteket világra hozó nõk közé. Arról nem is beszélve, hogy az abortusz milyen komoly erkölcsi aggályokat vet fel.
hát pont ez az, én is gratulálok magyarország, hogy ilyen hülyep*csa vagy hogy már másodszorra csinálnak fel gyógyszer mellett.. nyomorék
abPrtusz, kiflie, játszatok (így, rövid 'sz'-szel), szégyeljétek (szimpla 'l'-lel)... Nem baj, a lényeg, hogy te szuperintelligens vagy. Õszintén grat.
Húha, milyen fura, hogy a tegnap esti válaszom, amelyikben megvédetem a kérdezõt, és elmondtam abbani véleményemet, hogy az a nyomorék, aki a nyomorba a semmire szüli a kölyköt, aki aztán éhezik és szenved élete során, azt a válaszom mára már töröltették is. Ezaz abortuszpártiak meg szitkozódók. Amikor nincs már észérvetek (ami általában nincs, mert demagógok vagytok mind), akkor homokba dugjátok a fejeteket és a másik oldalt (a racionálisan gondolkodó embereket) elhallgattatjátok. És máris minden meg van oldva. Pffff... Kérdezõ, enhogy hallgass az ócsárolókra, nem érnek egy fabadkát sem. Sem õk, sem a véleményük!!!
"Ezaz abortuszPÁRTIAK meg szitkozódók. Amikor már nincs észérvetek (ami általában nincs, mert demagógok vagytok mind)" - maximálisan egyetértek. Sajnálom, hogy töröltek, és õszintén remélem, hogy most nem fognak. Hozzád nem kell magyarázatot fûzni. Úgy vagy beszédes, ahogy vagy...
Nyilván olyan gondossággal olvasta a betegtájékoztatót, mint itt a válaszokat...
Nem értem miért élvezi mindenki, hogy ilyen bunkó lehet... Figyelj, kérdezõ, tényleg valami bibi lehet, én 10 évig szedtem folyamatosan, és sosem lettem terhes. Nem voltál beteg? Egyes gyógyszerek hatástalaníthatják a tablettát. Nem hánytál vagy nem volt hasmenésed, amikor szedted? Mert akkor is kiürülhet túl hamar, olyankor legalább egy hétig máshogy is védekezz! Én személy szerint sosem mennék abortuszra, de én kétszer annyi idõs vagyok mint te, 17 évesen nem biztos, hogy be kell vállalni egy gyereket, fõleg minden háttér nélkül. Persze minden rutinmûtétnél elõfordulhatnak komplikációk, nem várt mellékhatások, de ma már elég ritka az, hogy két abortusz miatt nem lehet gyereked, csak ezért ne tartsd meg. De arra nagyon figyelj ezen túl, hogy ne ess újra teherbe, amíg nem akarsz babát. Lehetõleg ugyanabban az idõben vedd be minden nap, hányás, hasmenés, más gyógyszer mellett pedig védekezz más módon is.
A kérdező hozzászólása: A kérdésemre válaszoljatok! nagyon szivesen megtartanám a babát, de akkor a párom elhagy :/ nemtudnék nélküle élni, egyedül sem tudnék gyekeret nevelni még.. majd pár év múlva ha készen állunk rá, és keresöképesek leszünk persze hogy szeretnénk...
A kérdező hozzászólása: Szerinted ez szorakozas??? :@@@@ nagyon elvagy tevedve!!!:@@@@@
Ha nem az lenne, akkor figyelnél a védekezésre. De nem, neked ez így jobb? akkor hajrá. Aztán majd 30 évesen sírhatsz hogy nem lesz gyereked. Legalábbis remélem.
Nézd, nagymamámnak az 1930-as években tizenvalahány abortusza volt (gondolhatod, akkor milyen "fejlett" technológia volt erre), majd 44-ben és 49-ben két egészséges gyereket szült, mindkettõ a mai napig él és virul. Van akinek meg abortusz nélkül sem megy a teherbeesés - ez nagyon lutri.
én azt nem értem, hogy a párod most elhagyna ha megtartanád, de pár év múlva meg akarnátok gyereket-akkor meg nem zavarná a dolog..?!! a szüleid tudják már?
Ezt így nem lehet elõre tudni. Lehet, hogy simán összejön, lehet hogy nehezebben, de lehet hogy nem lehet gyereked... Nem lehet megmondani elõre, mi lesz belõle... Fejlett az orvostudomány, de ennek is van kockázata, durva esetben a méhedet is kivehetik. Gondold át. Vagyis inkább a párod.
Szerintem szex helyett a tanulásra és a helyesírásra gyúrj, jobban járna mindenki! Mert ezek szerint a kérdésed alapján sem írni nem tudsz, de olvasni sem, mert nem tudod értelmezni, ami a tabletta tájékoztatójában le van írva. Ha ennek megfelelõen szednéd, nem esnél teherbe már másodszor.
Ez de gáz... Valószínû lehet még gyereked (sajnos). Viszont nehogy már azt képzeld, hogy a párod majd életed végéig veled lesz, mikor elhagyna akkor mikor a legnagyobb szükséged lenne rá. Akkor majd bánhatod, hogy 2 gyereked életét is kioltattad egy se.gfej miatt. Amúgy nem vagyok megrögzött abortuszellenes, de a te esetedben ez ocsmány.
10es elnézést kérek, természetesen nem rád gondoltam, de sajnos romák közt gyakrabban elõfordul.
http://www.youtube.com/watch?v=lGGY18qwaaA Jó szórakozást hozzá :) és gratulálok hogy egy kis életet megölsz.. :/ 17/L!
A kérdező hozzászólása: Nem azert tettem fek a kerdest hogy ilyen rosszindulatu emberek valaszoljanak!! :@@@@ senki nemtudhatja.milyen korulmenyek kozott elek, vagy barmi!!! de a kerdesre bezzeg senki.nem valaszolna!!!! gratulalok Magyarorszag!!!!!!
Mi is gratulálunk neked. 17 évesen 2 abortusz szép teljesítmény, úgyhogy te csak ne vádaskodj. Egyébként, látom nem tudsz olvasni, mivel nem egy válaszban leírták, de én kiemelem neked. NEM LEHET MEGMONDANI ELÕRE, LEHET-E GYEREKED MÉG. ESÉLYES HOGY NEM.
Annyira tipikus :-D Veletlen egy szot osszekever az ember, es ezen lovagolsz. Edes anyam, ez aztan a valid argumenntum. :-D Igazan megerint a velemenyed. :-D

Ha fogamzásgátlót szedek és a szünet után nem kezdtem el szedni a gyógyszert csak rá néhány napra, akkor bekövetkezhet az hogy teherbe essek?

Legjobb válasz: nem értem a kérdést. most tartottál szünetet a gyógyszer szedésben? Mennyi idõt?

nem értem a kérdést. most tartottál szünetet a gyógyszer szedésben? Mennyi idõt?
a menstruációs 7 napos szünetre gondolsz?arra, amikor nem kell szedni, mert megvan? akkor azután nem nagy a valószínûsége, hogy teherbe esel.
A kérdező hozzászólása: Az az igazság hogy pénteki nap kellett volna elkezdenem és pont aznap elis hagytan és csak hétfõn tudtam vissza menni az orvoshoz hogy felírja úrja de azon a hétvégén nem tötõtönka a párommal semmivel hogy nem szedtem be. ez kb másfél két hete volt
A kérdező hozzászólása: Ezt csak azért kérdezem mert a mellem érzéken kb 2-3 napja a hõm az 37, 5 és még nem tudok tesztet csinálmi mert a mensinek van még kéthete kb. És nem tudom hogy azalatt a kényszer 3 nap alatt lehetett-e érett petém.
lehet terhes vagy?melyiket szeretnéd hallani?

Egy hónapja hagytam abba a fog. gátlót. 3 napja kellett volna megjönnie. Amióta abbahgytam nem voltam együtt senkivel. Lehet h előtte estem teherbe csak a gyógyszer miatt megjött? És ha nem vagyok az akkor kb mennyi idő amig rendbe jön minden?

Legjobb válasz: Hát ez attól is függ szerintem mennyi ideig szedted! Nekem 62 nap után jött meg elõször és bár ettõl sokan kiadtak, makk egészséges vagyok,voltam dokinál! Nekem õ azt mondta 90 nap a max. amit várni lehet!

Hát ez attól is függ szerintem mennyi ideig szedted! Nekem 62 nap után jött meg elõször és bár ettõl sokan kiadtak, makk egészséges vagyok, voltam dokinál! Nekem õ azt mondta 90 nap a max. amit várni lehet!
Nem bíztatlak sok jóval, én pont egy éve hagytam abba a gyógyszert, és kb három hónapja állt be megint rendesen a menszim. Elsõ hónapban rendesen megjött, utána két hetet késett, és csak két napig tartott, utána egy héttel hamarabb jött meg, megint csak kevés, utána megint hamarabb, utána késõbb ááááááhhhhhh és így tovább. Tarts ki, elõbb utóbb be fog állni.
Nem vagy terhes, hiszen nem voltál senkivel. A szervezetednek kell egy kis idõ, amíg visszarázódik a normális kerékvágásba.
Szia, én a saját esetemet tudom elmondani, hat év :( után tavaly novemberben hagytam abba, utána hat héttel jött meg elõször, de még úgy, ahogy a gyógyszer alatt, semmi fájdalom, semmi görcs, rövid, gyenge, semmi rosszkedv=semmi pms. Aztán teljesen rapszódikusan jött meg, ahogy kedve volt, volt, hogy 42 napra, volt, hogy 30-ra, már frászt kaptam, gondolhatod, nem volt még tervben baba, úgyhogy havonta teszteltem, persze semmi, és most júliusban (!) jött meg úgy, mint elõtte, olyan 30 naponként van, fáj, mint a gyógyszer elõtt, rossz kedvû vagyok, stb, tehát újra mûködik a rendszer. :) Mindezt azért írtam le ilyen hosszan, hogy érzékeltessem, semmi gond, sok hormon bezavart, észhez kell térni a testünknek. Viszont ha még évek múltán is zavar van, szerintem érdemes dokihoz menni, be tudja állítani, nekem õsszel ez jött volna... bocs, ha hosszú volt. üdv

Ha csak diétáznom és sportolnom kell, gyógyszert nem kaptam, akkor mit gondoltok, mennyi idő alatt sikerülhet teherbe esni?

PCOS-ám van,esetleg volt olyan,akinek úgyan igy volt? Mennyi idő után sikerült a baba v sikerült egyáltalán? Nekem most 3 hónapig várnom kell és ha nem jön össze akk kapni fogok gyógyszert.

Legjobb válasz: SZia. Hát erre a kérdésre csak a Jó Isten tudja a választ. Lehet pár hónap de lehet 1-2 év is. Nem tudom milyenek a hormoneredményeid, cukor terhelésen voltál? "Csak" PCOS vagy vagy inzulinrezisztencia is társul hozzá?

SZia. Hát erre a kérdésre csak a Jó Isten tudja a választ. Lehet pár hónap de lehet 1-2 év is. Nem tudom milyenek a hormoneredményeid, cukor terhelésen voltál? "Csak" PCOS vagy vagy inzulinrezisztencia is társul hozzá?
A kérdező hozzászólása: Ezt valahogy én is igy gondoltam, csak érdekel mások története. Prolaktint, FSH-t és LH-t néztek. Prolaktin jó volt, viszont az LH-FSH arány borzalmas. LH 9, 2 - FSH 1, 8. A doki azt mondta, h majd amikor megyek vissza januárban akkor csináltassam meg a cukor terhelést, de a diétát kezdjem el, csinálom is, 6 hét alatt sikerült 5 kg-ot fogynom, örülök neki, cs hát ez még semmit se jelent. Progeszteronomat is majd megnézetem, habár õ arról semmit nem mondott, de a barnázás sajnos utalhat arra is, többet barnázok, mint vérzek menstruációkor, vérzéss csak 1 napig van.
Ez kevés így. Teljes hormonsor kell, és inzulinterhelés, annak az eldöntésére, hogy hormonális támogatás is szükséges-e a terhességhez. Nálunk inkább az IR volt kifejezett, a vérzésem normális volt, szabályos is, ezért én kaptam gyógyszert, de még így is azonnal Utrot kaptam, amikor kiderült, hogy érkezik a lányom. Nekünk az elsõ diétázós-barátcserjés hónapban sikerült is, a meforalt akkor még nem nagyon szedtem, csak reggel felet (2x1-et kellett volna), nem hiszem, hogy azon múlt.

Hány napnak kell eltelnie hogy hasson a fogamzásgátlo? Ha szedem a gyogyszert és megvan és ugy sexelünk pároomal és ugy élvez belém, akkor nem eshetek ugye teherbe ugyan ugy (ha szedem a tabit)?

most fogok nögyogyihoz menni:S eléggé félek.

Legjobb válasz: Ne félj, és nem kell semmidet sem szégyelni. Meg fog vizsgálni a doki, úgyhogy le kell majd vetkõznöd (felsõ maradhat). Ha a mensid elsõ napjától szeded majd a tabit, akkor már az elsõ szemtõl hatni fog. De majd olvasd el alaposan a betegtájékoztatót, mert abban minden benne lesz. Lehet, hogy a soki adni fog a tabiról egy kis ismertetõ füzetet is. Ha a tabit rendesen fogod szedni, akkor nem eshetsz teherbe. A párod pedig nyugodtan beléd élvezhet.

Ne félj, és nem kell semmidet sem szégyelni. Meg fog vizsgálni a doki, úgyhogy le kell majd vetkõznöd (felsõ maradhat). Ha a mensid elsõ napjától szeded majd a tabit, akkor már az elsõ szemtõl hatni fog. De majd olvasd el alaposan a betegtájékoztatót, mert abban minden benne lesz. Lehet, hogy a soki adni fog a tabiról egy kis ismertetõ füzetet is. Ha a tabit rendesen fogod szedni, akkor nem eshetsz teherbe. A párod pedig nyugodtan beléd élvezhet.
Azért kicsit ovatosABB lennék mint az elõttem szóló , mert a barátnõm is azt hitte, hogy az elsõ szem után, de mikor terhes lett, a doki megerõsítette, hogy mive olyan alacsony a hormontartalma a mai fogamzásgátlóknak, ezért az elsõ levél alatt mé g elõfordul peteérés, tehát jobb beszedni a 21 szemet, majd egyszer megjön és a következõ ciklusban már véd. A csikloméretedet pedig nem kell szégyellni, mert biztos nem te nyújtogattad, hanem genetikailag ilyen, bátran menj a dokihoz..és májfunkcióvizsgálatot kérj, ha ez nem lenne a dokinak egyértelmû., mert nekem az kimaradt és olyan fogamzásgátlót kaptam, ami nem is volt jó nekem.
A legbiztosabban akkor véd ha elfogyott 1 havi adag. Nem kell szégyelned semmit, pláne nem a nõgyógyász elött. Gondolj arra, hogy naponta hány nõ fordul meg nála, és egyáltalán nem férfi (ha férfi a dokid) szemmel fogja nézni a nemi szerved. Amúgy engem nem vizsgált meg mikor felirattam. És ne félj! Nagyon jó fej lesz! :)
A kérdező hozzászólása: nagyon aranyosak vagytok:) köszi a válaszokat:) örülök h. ilyen rendes emberek válaszoltak:)
A kérdező hozzászólása: ha legalább várok egy hetet vagy másfelet ugy már biztonságosabb nem?:) (tabletta)

Ha lehet hogy ondós volt a fiú keze, és úgy ujjazott meg, de vettem be tabit rá a másnapra, akkor mennyi az esély arra hogy teherbe estem? Vagy alapból be se kellett volna vennem? A gyógyszer neve escapelle.

Legjobb válasz: Fogamzás gátló szedése esetén az esély arra hogy a hölgy teherbe esik: 0,5-1%. De a barátod igazán moshatott volna kezet! Akkor még kisebb lenne az esély a terhessége vagy egyenesen 0!

Fogamzás gátló szedése esetén az esély arra hogy a hölgy teherbe esik: 0, 5-1%. De a barátod igazán moshatott volna kezet! Akkor még kisebb lenne az esély a terhessége vagy egyenesen 0!
Esemény utáni tablettával minimális az esély. Az a baj ezzel, hogy majd jövõ hónapban, amikor tényleg baj lesz, mert kiszakad mondjuk az óvszer, és el is élvez benned, akkor meg majd csak pisloghattok, mert már nem vehetsz be esemény utánit. Ezzel persze nem azt mondom, hogy nem kellett volna bevenned, hanem azt, hogy oda kéne figyelni, hogy mit csináltok.
A kérdező hozzászólása: Szûz vagyok még, ez volt az elsõ alkalom:) De a fiú, nem tudja, hogy elment-e..Nagyon félek, még így is hogy bevettem a gyógyszert, és a szûzességem elvesztését se mostanra tervezem, ezek után.
Hasznos dolog ez az esemény utáni tabletta , de azért nem kéne feleslegesen sokkolni a szervezeted ilyennel... Ez arra való ha TÉNYLEG baleset történik, rossz az óvszer vagy bármi. Nem arra hogy bekapkodd minden szirre-szarra már bocsi... Oda kéne figyelni, a szex-szel pedig még várj, nem vagy elég érett hozzá a fentiek alapján.
Tájékoztatásul közölném, hogy hormonbomba tablettákat nem szokás úgy enni, mint az m&m-t.
A kérdező hozzászólása: Most vettem be elsõnek, mert kétségbe estem. De többet nem fog elõfordulni, azt garantálhatom.
Uramisten. Erre bevenni?! Mégis minek? Most majd örülhetsz, hogy majd menstruálsz 2 hetente, aztán 3 hónapig nem is fog megjönni. Csak, mert ennyi hormont tartalmaz az a sz*r. ;) Kiszakad az óvszer, elkapott a hév és megtörtént a védekezés nélküli AKTUS, beveszi a hölgyike, akkor oké. De erre mégis minek? Nagyon buta és tájékozatlan vagy...

Ha fogamzásgátló szedés közben teherbe estem hogy fogom megtudni? Ha elfogy a gyógyszerem és meg kellene jönni akkor meg fog jönni?

Ma Csütörtökön eszem meg az utolsó szemet,és Vasárnap szokott megjönni,ha terhes vagyok akkor is meg fog jönni?

Legjobb válasz: Úgy, hogy nem jön meg.

Úgy, hogy nem jön meg.
Ha nagyon parázol vegyél egy tesztet. Szerintem ez a mû-menstruáció akkor is megjönne, ha egyébként terhes lennél, nekem mindig ez volt az érzésem, amíg szedtem. Kb percre pontosan mindig ugyanúgy jött meg. Persze terhes nem voltam, de párszor ha elbizonytalanodtam, akkor vettem egy tesztet a dm-ben.
Második: Nem, nem jönne meg, ha terhes lenne. A "mû menzesz" a progeszteron megvonása miatt van. Ha teherbe esik, akkor sokszor annyi progeszteron termelõdik, mint amennyi a tablettában van, és nem fog lecsökkenni, mivel az felelõs azért, hogy a terhesség megmaradjon. Nem csökken le a progeszteron --> nem jön meg. Persze vannak olyan nõk, akiknek tabi nélkül is az elsõ pár hónapban van valamiféle menstruáció jellegû vérzésük, de az ritka. Nyilván az ilyen nõknek tabi mellett is lesz. De nem ez az általános és a normális.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!