Találatok a következő kifejezésre: Ha gyógyszer teherbe esek, (36 db)

Mit tegyek? Szedem a gyógyszert már január óta, de egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy nem lehetek terhes, mármint ezt úgy értem, hogy állandóan stresszelek, hogy mi van ha mégis teherbe esem. Amúgy ennek mennyi az esélye fogamzásgátló mellett?

Legjobb válasz: a rendszeres és elõírás szerinti szedés mellett a mostani fogamzásgátlók jócskán 98% feletti biztonságot nyújtanak. 100%-ot egyik fogamzásgátlási módszer sem garantál (kivéve a mûtét). én nem ismerek senkit, aki fogamzásgátló mellett teherbe esett volna. nyugodj meg, mert ha emiatt görcsölsz, eltolod a szexuális életed. megpróbálhatod a tabletta + óvszer kombót, de szerintem az már túlzás. inkább kérdezd meg a nõgyógyászod, aki felírja a gyógyszert, hogy a többi esetleg általad szedett gyógyszerek nem csökkentik-e a hatását.

a rendszeres és elõírás szerinti szedés mellett a mostani fogamzásgátlók jócskán 98% feletti biztonságot nyújtanak. 100%-ot egyik fogamzásgátlási módszer sem garantál (kivéve a mûtét). én nem ismerek senkit, aki fogamzásgátló mellett teherbe esett volna. nyugodj meg, mert ha emiatt görcsölsz, eltolod a szexuális életed. megpróbálhatod a tabletta + óvszer kombót, de szerintem az már túlzás. inkább kérdezd meg a nõgyógyászod, aki felírja a gyógyszert, hogy a többi esetleg általad szedett gyógyszerek nem csökkentik-e a hatását.
Ha rendesen szeded a gyógyszert, miután bevetted, nincs hányásod vagy hasmenésed és odafigyelsz rá, hogy ha mást is szedsz, az csökkenti-e a hatását, akkor nem lehetsz terhes. 99% a hatása. Amúgy meg az újak egyre jobbak, egyre kevésbé terhelik a szervezetet és egyre biztonságosabbak is. Csak nyugodj meg.
Ha terhes akarsz lenni akkor ne szedd a gyógyszert.
Nyugodtan bízhatsz a gyógyszerben - de, ha mégis félsz, akkor használd a naptár módszert IS mellette: vagyis kerüld el azt a pár napot, amikor fogékony lennél. Olyankor is sok mindent tehetsz - csak AZT nem... Ne hagyd magad, mert ez tönkreteheti a szexuális életedet.
Miféle gyógyszert?
Gyógyszer az. (: GYÓGYSZER. Egyébként a nõgyógyászod szerintem mindent elmondott. Tabletta mellett szinte lehetetlen, hogy teherbe ess.
hát, ha nem érted akkor jobb is:)
A kérdező hozzászólása: az uccsó válaszolót nem értem...
Hát sajnos nem a hülyeséget :D
És a fogamzásgátló mit gyógyít? :)
Hát nekem volt ismerõsöm aki terhes volt és 4 hónapig megjött neki vagy meddig... Szóval elképzelhetõ de szerintem nem nagy az esélye.
Eléggé zavaros, de alapból ha terhes vagy tuti hogy nem lesz mensi. Viszont jobb lenne - mielõtt gyógyszert szedsz és szexelsz - ha tájékozódnál az alapvetõ biológiai tényekrõl ami a fogamzást illeti.
A kérdező hozzászólása: Hát ha terhességrõl van szó meg gyógyszerrõl több mint valószínû h fogamzásgátlóról beszélek fõleg h ebbe a témakörbe is írtam...
aki írta hogy nem jön meg a mensi, az rosszul tudja. mert tabi mellett is megjön, még nagyobb valószínûséggel mint annál aki nem szed tabit, mert a mesterséges rendszerben amit létrehoz ott van a vérzés ideje és akkor valamit produkálni fog. én több olyan nõt ismerek akik a terhesség félidejéig véreztek. úgyhogy meg fog jönni ha tehebe esel, ez nem biztos jel hogy kimarad a menzesz. de ha rendesen szeded a gyógyszert és nem történt baki akkor nem lehetsz terhes és nem kell rajta rágódni.

Ha gyógyszer mellett esik valaki teherbe, de még nem tud róla s szedi a gyógyszert továbbra is, az árthat a magzatnak?

Legjobb válasz: Nem árthat ez bizonyított tény,olvass utána a google-n! Az oka annyi,hogy a mai fogamzásgátlók nagyon minimális hormont tartalmaznak a régiekhez képest.Ezen felül nem idegi alapon ható tabletta,hanem a nõi hormont emeli meg,ennél fogva nem árt. :) 24l

Nem árthat ez bizonyított tény, olvass utána a google-n! Az oka annyi, hogy a mai fogamzásgátlók nagyon minimális hormont tartalmaznak a régiekhez képest.Ezen felül nem idegi alapon ható tabletta, hanem a nõi hormont emeli meg, ennél fogva nem árt. :) 24l

Ha gyógyszer mellett esek teherbe, mondjuk a 2. gyógyszer szedési héten, annak van valami tünete?

és ha nincs,csak akkor veszem észre,hogy terhes vagyok,ha a szünetben nem jön meg? és ha igen,lehet valami baja a babának,hogyha már megfogant,de én még szedtem a gyógyszert?

Legjobb válasz: köszi a gyors választ,hát úgy látszik semmi sem 100%os...

A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ, hát úgy látszik semmi sem 100%os...

Szerintetek a ha szedem a 0.50g-os Betaloc-ot és ha majd teherbe esek akkor is szednem kellesz? Veszélyezteti ez a gyogyszer a magzatot?

Egyébként pánikbetegségre szedem már kb másfél éve, napi 3x de mindig felet (tehát 0.25-öt) reggel, délben és elalvás elött. Ha majd teherbe esek akkor veszélyezteti majd a magzatot ha közben is szedem?

Legjobb válasz: Ugy értettem hogy a kérdésben az elsõ mondat nem kérdõjeles.Bocsi :)

A kérdező hozzászólása: Ugy értettem hogy a kérdésben az elsõ mondat nem kérdõjeles.Bocsi :)
az orvost kérdezd meg errõl inkább, aki felírta, elképzelhetõ, hogy váltanod kell majd. Tessék, itt a betegtájékoztató erre vonatkozó része, de ez benne van a dobozában is: Terhesség és szoptatás Ne szedje a retard tablettát, ha terhes vagy szoptat, hacsak orvosa nem engedélyezi Önnek. A Betaloc ZOK retard tabletta mellékhatásokat okozhat, pl. csökkent pulzusszámot a magzatban és az újszülöttben. Amennyiben a készítmény szedésének ideje alatt esik teherbe, azt azonnal jelezze orvosának. A retard tablettának az anyatejjel táplált csecsemõre gyakorolt hatása elhanyagolható, ha az anya a szokásos adagban kapja a gyógyszert.
Én tachicardia miatt szedek napi 50mg-ot, és végi szedtem terhesség alatt is.Nem ellenjavalt a terhesség alatt, nyugodtan szedhetõ, persze gondos orvosi ellenõrzés mellett....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem retartodt szedek hanem simát. Azt gondoltam hogy mindenképpen orvosi felügyelet mellett kell szedni, de azt gondoltam talán kihathat a magzatra is. még egyszer köszönöm.
Szia! Én terhesség alatt sokat izgultam, szorongtam (pánikbeteg voltam korábban) magas volt idõnként a pulzusom amire Betaloc Zok-ot kaptam. (klinikán) Pánikbetegségre szeded ezek szerint? Kaptál orvostól megnyugtató választ? (engem is érdekelne) mert a pánik sajnos visszatért nálam szoptatást követõen... és szeretnék még gyereket vállalni. (ezért nézegettem ezeket a kérdéseket itt). Minden jót kívánok!

Mit okoz ha valakiböl nem ürült ki a gyógyszer, és teherbe esik?

mindig azt hallom hogy 3 hónapot várni kell meddigre lehet próbálkozni. és mi van ha én most abba hagytam a gyógyszert és rögtön próbálkozom és esetleg (mert gyenge volt a gyógyszer) teherbe esek. lehet hogy 7 fejü babám lesz? vagy genetikai probléma?

Legjobb válasz: En a masodik gyogyszermentesben lettem babas :) Azonnal teherbe eshetsz, kiurul a gyogyszer mar a menszes elott, ezert is jelentkezik a megvonasos verzes.

En a masodik gyogyszermentesben lettem babas :) Azonnal teherbe eshetsz, kiurul a gyogyszer mar a menszes elott, ezert is jelentkezik a megvonasos verzes.
Én mielõtt abbahagytam a gyógyszer szedését megkérdeztem a dokit, hogy mennyit kell várnom. Azt mondta, hogy semennyit. Csak annyit fûzött még hozzá, hogy az elsõ gyógyszermentes hónapban nagyobb az esélye az ikreknek (több petesejt érhet meg). Ennyi :)
Nem kell várni, nem okoz genetikai rendellenességet! VISZONT 1 valami miatt érdemes várni!: A tabi elvékonyítja a méhnyálkahártyát, mivel nincs mensi a gyógyszerszedés alatt, csak a megvonásos vérzés. Ezért, ha megfogan a baba, nem biztos, hogy be tud ágyazódni, és akkor az vetéléshez vezet a terhesség korai szakaszában. Ezért jó felkészülési idõt hagyni a méh-nek.
Mindenféle gyógyszernek lehetnek mellékhatásai.De én nem tudom megérteni, hogy miért nem lehet várni???Akkor miért nem hagytad abba mondjuk fél éve már, ha pont most akarsz babát? Egy gyerek egy életre szól, és nem hinném, hogy pár hónap számítana, hogy mikor érkezzen.Nekem mindenesetre az õ egészsége lenne a legfontosabb, amit szem elõtt tartanék. Én mindhárom gyerekemmel vártam 6 hónapot a tabi abbahagyása után.Ezzel a kérdéssel az ember szerintem nem úgy van, hogy havonta változik, vajon kell-e a gyerek, vagy sem.Ez a gyenge gyógyszer gyenge duma.Nem létezik az a gyógyszer, aminek ne lehetne mellékhatása. Sok sikert, üdv
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. mert eddig arra vártam hogy elváljak, ami elég sok ideig tartott, és addig egy kicsit sem akartam terhes lenni. már nem vagyok mai gyerek igaz nem fogjuk magunkat halálra strapálni és nem méregetek semmit, csak ha lehet akkor már most elkezdjük. a lényeg csak az hogy a következö petesejtjeim nem lesznek géndefektesek. ha egészséges petesejtek lehetnek akkor nincs semmi gáz.
Minden rendben a petesejtjeiddel mar a kovetkezo jonapban :) A fogi bogyo nem merteg, hanem HORMON, aminek a megvonasa utan jon ugye a menszi, tehat mar a menszire teljesen kiurul. Es a mehyalkahartya mukodese olyan, h minden aldott honapban ujra felepiti magat, tehat mar elso ciklusodban is felepul. Sok sikert!

5 és fél hónapja volt egy abortuszom (gyogyszer mellet estem teherbe, ) és most megint így jártam (másik falytát szedek) ha megint elmegyek ab. -ra akkor késöbb sokkal nehezebben vagy egyáltalán nemis fogok teherbe esni? 17/L

Legjobb válasz: Azért nem tartod meg, mert akkor a párod elhagy? Ez hihetetlen. Ilyen kijelentés után nem hinném hogy kérdés lenne, hogy tudnék e nélküle élni, vagy inkább vele???? Ha már egyszer terhes lettél tabletta mellett, akkor miért nem védekeztek máshogy??? Azt még meg is értem, hogy 16-17 évesen nem tudod megtartani, de könyörgöm, 5 hónap alatt 2 abortusz?? Amúgy azt itt senki nem fogja tudni megmondani, hogy könnyen vagy nehezen fogsz e késõbb teherbe esni. Vagy összejön egybõl, vagy nem, de ha most semmi esetre sem tudod vállalni, akkor nem tök mindegy??

Azért nem tartod meg, mert akkor a párod elhagy? Ez hihetetlen. Ilyen kijelentés után nem hinném hogy kérdés lenne, hogy tudnék e nélküle élni, vagy inkább vele???? Ha már egyszer terhes lettél tabletta mellett, akkor miért nem védekeztek máshogy??? Azt még meg is értem, hogy 16-17 évesen nem tudod megtartani, de könyörgöm, 5 hónap alatt 2 abortusz?? Amúgy azt itt senki nem fogja tudni megmondani, hogy könnyen vagy nehezen fogsz e késõbb teherbe esni. Vagy összejön egybõl, vagy nem, de ha most semmi esetre sem tudod vállalni, akkor nem tök mindegy??
uzenem aki kisebsegizett! hogy en is roma vagyok es 3 om gyonyoru szep gyermekem van, es EGYETLENEGYSZER SEM VOLTAM ABORTUSZON!!!! es nem is fogok SOHA!! kerdezonek meg annyit hogy nincs mas szorakozasod mint abortuszra jarni?? szanalmas...
Gyógyszer mellett... A tabletták az éjjeliszekrényen maradtak, ugye? Ezért gyógyszer mellett. Nem hiszem, hogy rendesen szedted. A használati utasítást elolvastad rajta? Megértetted, ami oda le volt írva? Máskor meg olvastasd el valakivel, amit kiírsz ide...
ha 2x is gyogyó mellett lettél terhes, akkor valamit szarul csináltál!!! nem lehet hogy szedtél valamikor antibiotikumot esetleg???? mert hogy az és még sok más gyogyi hatástalanítja a tabit! egyébként meg IGEN! Lehet hogy nehezebben fogsz teherbeesni, de az is lehet hogy többet a büdös életben nem lehet gyereked! mert elég csak véletlenül Például: egy picit "többett" kaparni és annyi volt a gyerek utáni vágynak, vagy ha valami fertõzés lép fel.. akkor is lõttek ...na ennyit errõl
Na ehhez csak gratulálni tudok... Figyelj már!Ha egyszer már sikerült gyógyszer mellett teherbe esned, akkor miért nem kombináljátok óvszerrel?? Hogy biztos ne járj így megint???
kissebségiek több abortusz után is simán szülnek néhány pulyát... És ha most azt mondjuk, hogy nem lehet, akkor megtartod, és elhagy a párod, holott nem is akarod, és nem is tudod vállalni ezt a gyereket???
Te párodnak mered nevezni azt az embert, aki arra kényszerít, hogy öld meg a gyereketeket, különben elhagy?? Hát undorítóak vagytok mindketten!!!
jó szórakozást a pokolban
Ha Isten létezik, akkor tényleg nem fogsz utána teherbe esni..
A romák között a gyermek szent. Ezért egyáltalán nem tipikus, hogy abortálják a magzataikat.
A 27-es valaszolo vagyok.Bocsanat a sok hibaert, telefonrol vagyok, azert van ennyi elgepeles.Remelem azert lehet erteni, amit irtam.
Szia! Konnyen lehet, hogy abortu
Kérdezõ, 1-2 abortusz esetén nem különbözik a teherbe esés statisztikai valószinûsége az abortuszon át nem esettekhez képest. Egyfelõl. Másfelõl a többedik (3+) abortusz is ritkán okoz teherbe esési gondot, sokkal inkább a kihordás válik problémássá a méh-nyálkahártya és a méhszáj sérülése miatt, szóval a spontán vetélés és a koraszülés aránya nõ valamennyivel.
Bocsi kérdezõ, de szinte én voltam az egyetlen, aki NORMÁLISAN válaszolt a kérdésedre. Nem értem miért csak a bunk.ókkal foglalkozol.
#29, ez bizony így van, a romák általánosságban jóval családcentrikusabbak.
Nekem kicsit hihetetlen, hogy valaki rendesen szedi a fogamásgátlót és kétszer is teherbeesik mellette. Évekig szedtem és egyszer nem lettem terhes. Úgy is el kell menned tanácsadásra az abortusz elõtt, ahol tájékoztatnak majd a lehetõségekrõl, ott nyugodtan rákérdezhetsz a kockázatokra, de olyan dokumentumot senki nem fog adni neked, hogy a mûtét következtében bekövetkezõ esetleges meddõsségért vállalják a felelõsséget helyetted. Azt is számításba kell venned, hogy talán õ az utolsó babád akit ki tudnál hordani egészségesen. Szóval, fontold meg nagyon hogyan döntesz! A tanácsadás segíteni fog majd!
Filozófia szakos egyetemi hallgató vagyok, így etikát is tanulnom kell, a tankönyveimbõl származnak az adatok. Az elsõ trimeszteres abortusz esetén a meddõség kialakulásának kockázata 1 % körül van, de ismételt abortuszok esetében természetesen ez nõ. Ha a nõ korábban még nem szült, azaz elsõ terhességét abortáltatja, akkor az nagyobb kockázatot jelent, mert ilyenkor komolyabb az esély a méhszáj és a méh sérülésére. 17 éves lányként esetleg két abortusszal a hátad mögött már nem elhanyagolható a meddõség kockázata, illetve a késõbbi, már kívánt és tervezett terhességeid idején a vetélés és a koraszülés esélye. Anyámnak volt egy fiatalkori abortusza, amely során a nõgyógyászati szakvélemény szerint megsérült a méhszája. Ezt követõen két tervezett terhességet elvetélt, egy alkalommal pedig koraszülése volt egy szintén kívánt gyerekkel a 22. héten. Én csak ezek után születhettem meg, mivel anyám 7 hónapig benn feküdt velem a szülészeten bevarrt méhszájjal. Láthatod, a dolog nem játék, hiába a modern orvostudomány, ha esetleg Te kerülsz az ismételt terhességmegszakítások szövõdményeként meddõvé vált, vagy életképtelen koraszülötteket világra hozó nõk közé. Arról nem is beszélve, hogy az abortusz milyen komoly erkölcsi aggályokat vet fel.
hát pont ez az, én is gratulálok magyarország, hogy ilyen hülyep*csa vagy hogy már másodszorra csinálnak fel gyógyszer mellett.. nyomorék
abPrtusz, kiflie, játszatok (így, rövid 'sz'-szel), szégyeljétek (szimpla 'l'-lel)... Nem baj, a lényeg, hogy te szuperintelligens vagy. Õszintén grat.
Húha, milyen fura, hogy a tegnap esti válaszom, amelyikben megvédetem a kérdezõt, és elmondtam abbani véleményemet, hogy az a nyomorék, aki a nyomorba a semmire szüli a kölyköt, aki aztán éhezik és szenved élete során, azt a válaszom mára már töröltették is. Ezaz abortuszpártiak meg szitkozódók. Amikor nincs már észérvetek (ami általában nincs, mert demagógok vagytok mind), akkor homokba dugjátok a fejeteket és a másik oldalt (a racionálisan gondolkodó embereket) elhallgattatjátok. És máris minden meg van oldva. Pffff... Kérdezõ, enhogy hallgass az ócsárolókra, nem érnek egy fabadkát sem. Sem õk, sem a véleményük!!!
"Ezaz abortuszPÁRTIAK meg szitkozódók. Amikor már nincs észérvetek (ami általában nincs, mert demagógok vagytok mind)" - maximálisan egyetértek. Sajnálom, hogy töröltek, és õszintén remélem, hogy most nem fognak. Hozzád nem kell magyarázatot fûzni. Úgy vagy beszédes, ahogy vagy...
Nyilván olyan gondossággal olvasta a betegtájékoztatót, mint itt a válaszokat...
Nem értem miért élvezi mindenki, hogy ilyen bunkó lehet... Figyelj, kérdezõ, tényleg valami bibi lehet, én 10 évig szedtem folyamatosan, és sosem lettem terhes. Nem voltál beteg? Egyes gyógyszerek hatástalaníthatják a tablettát. Nem hánytál vagy nem volt hasmenésed, amikor szedted? Mert akkor is kiürülhet túl hamar, olyankor legalább egy hétig máshogy is védekezz! Én személy szerint sosem mennék abortuszra, de én kétszer annyi idõs vagyok mint te, 17 évesen nem biztos, hogy be kell vállalni egy gyereket, fõleg minden háttér nélkül. Persze minden rutinmûtétnél elõfordulhatnak komplikációk, nem várt mellékhatások, de ma már elég ritka az, hogy két abortusz miatt nem lehet gyereked, csak ezért ne tartsd meg. De arra nagyon figyelj ezen túl, hogy ne ess újra teherbe, amíg nem akarsz babát. Lehetõleg ugyanabban az idõben vedd be minden nap, hányás, hasmenés, más gyógyszer mellett pedig védekezz más módon is.
A kérdező hozzászólása: A kérdésemre válaszoljatok! nagyon szivesen megtartanám a babát, de akkor a párom elhagy :/ nemtudnék nélküle élni, egyedül sem tudnék gyekeret nevelni még.. majd pár év múlva ha készen állunk rá, és keresöképesek leszünk persze hogy szeretnénk...
A kérdező hozzászólása: Szerinted ez szorakozas??? :@@@@ nagyon elvagy tevedve!!!:@@@@@
Ha nem az lenne, akkor figyelnél a védekezésre. De nem, neked ez így jobb? akkor hajrá. Aztán majd 30 évesen sírhatsz hogy nem lesz gyereked. Legalábbis remélem.
Nézd, nagymamámnak az 1930-as években tizenvalahány abortusza volt (gondolhatod, akkor milyen "fejlett" technológia volt erre), majd 44-ben és 49-ben két egészséges gyereket szült, mindkettõ a mai napig él és virul. Van akinek meg abortusz nélkül sem megy a teherbeesés - ez nagyon lutri.
én azt nem értem, hogy a párod most elhagyna ha megtartanád, de pár év múlva meg akarnátok gyereket-akkor meg nem zavarná a dolog..?!! a szüleid tudják már?
Ezt így nem lehet elõre tudni. Lehet, hogy simán összejön, lehet hogy nehezebben, de lehet hogy nem lehet gyereked... Nem lehet megmondani elõre, mi lesz belõle... Fejlett az orvostudomány, de ennek is van kockázata, durva esetben a méhedet is kivehetik. Gondold át. Vagyis inkább a párod.
Szerintem szex helyett a tanulásra és a helyesírásra gyúrj, jobban járna mindenki! Mert ezek szerint a kérdésed alapján sem írni nem tudsz, de olvasni sem, mert nem tudod értelmezni, ami a tabletta tájékoztatójában le van írva. Ha ennek megfelelõen szednéd, nem esnél teherbe már másodszor.
Ez de gáz... Valószínû lehet még gyereked (sajnos). Viszont nehogy már azt képzeld, hogy a párod majd életed végéig veled lesz, mikor elhagyna akkor mikor a legnagyobb szükséged lenne rá. Akkor majd bánhatod, hogy 2 gyereked életét is kioltattad egy se.gfej miatt. Amúgy nem vagyok megrögzött abortuszellenes, de a te esetedben ez ocsmány.
10es elnézést kérek, természetesen nem rád gondoltam, de sajnos romák közt gyakrabban elõfordul.
http://www.youtube.com/watch?v=lGGY18qwaaA Jó szórakozást hozzá :) és gratulálok hogy egy kis életet megölsz.. :/ 17/L!
A kérdező hozzászólása: Nem azert tettem fek a kerdest hogy ilyen rosszindulatu emberek valaszoljanak!! :@@@@ senki nemtudhatja.milyen korulmenyek kozott elek, vagy barmi!!! de a kerdesre bezzeg senki.nem valaszolna!!!! gratulalok Magyarorszag!!!!!!
Mi is gratulálunk neked. 17 évesen 2 abortusz szép teljesítmény, úgyhogy te csak ne vádaskodj. Egyébként, látom nem tudsz olvasni, mivel nem egy válaszban leírták, de én kiemelem neked. NEM LEHET MEGMONDANI ELÕRE, LEHET-E GYEREKED MÉG. ESÉLYES HOGY NEM.
Annyira tipikus :-D Veletlen egy szot osszekever az ember, es ezen lovagolsz. Edes anyam, ez aztan a valid argumenntum. :-D Igazan megerint a velemenyed. :-D

Babát szeretnénk, de közben nagyon meghültem és gyógyszert szedek (parasinust es coldrexet). Ha teherbe esek, árthatnak ezek a gyógyszerek a babának?

Legjobb válasz: Nem! De ha már biztos vagy a terhességedben, jobb ha inkább homeos bogyókat szedsz.

Nem! De ha már biztos vagy a terhességedben, jobb ha inkább homeos bogyókat szedsz.
Vagy a gyógyszert hagyd abba, vagy a próbálkozást függesszétek fel egy kicsit. A barátnõméknek tavaly így halt el a picijük. Beteg volt az anyukája (pont mint te, hasonló gyógyszert is szedett), megfogant a pici, de nem lett életképes. 5 hetesen elhalt, de csak 10 hetesen vették észre, hogy nincs szívhang sem. Máris a mûtõben találta magát. :-(
A kérdező hozzászólása: Jaj ne, már átestem egy spontán vetélésen. Akkor inkább várunk még.
A kérdező hozzászólása: Még nem vagyok terhes, annyi, hogy a peteérés keddre esik, hátha addig kilábalok a hülésbõl, ha nem akkor inkább halasszuk a babát:(
Bocsi, de szerintem egy megfázás elleni gyógyszertõl nem megy el egy baba.Nagyon sok korai terhesség végzõdik spontán vetéléssel, de ez a természet egészséges kiválasztódása. Bármennyire is fájdalmas, mégis jobb, mint egy beteg gyereket kihordani.

Ha peteérést elösegitö gyogyszert szedek és közbe teherbe esek, az nem árt a babának?

Legjobb válasz: Természetesen nem, hiszen az a cél, hogy legyen peteérésed, tehát teherbe tudj esni. Ilyen célból csak olyan bogyókat ad az orvos, amivel nem árthat egyesetleges terhességnek sem.

Természetesen nem, hiszen az a cél, hogy legyen peteérésed, tehát teherbe tudj esni. Ilyen célból csak olyan bogyókat ad az orvos, amivel nem árthat egyesetleges terhességnek sem.
A kérdező hozzászólása: köszi!

Magas az ínzulin színtem, Meforal nevű gyógyszer kaptam károsíthatja babát ha teherbe esek?

A tájékoztatóba az van hogy terhesség elött és közben nem szedhet?,de én pont azért kaptam hogy levigye az ínzulin színtemet és akkor lesz pé.-m és síkeres lehet a megtermékenyítés.Ha fent áll a terhesség akkor azzonal abba kell hagynom.Csak kicsit aggódom hogy nem e lesz ettöl a magzatnak valami problémája!Volt már valaki így???

Legjobb válasz: Igen, károsíthatja a babát, ezért terhesség esetén azonnal abba kell hagyni. Terheseknél a cukorbetegség nem kezelhetõ gyógyszerrel, csak inzulinnal.

Igen, károsíthatja a babát, ezért terhesség esetén azonnal abba kell hagyni. Terheseknél a cukorbetegség nem kezelhetõ gyógyszerrel, csak inzulinnal.
Telefonaltam a mult heti vervetel eredmenyeert es minden jo!! (tesztoszteron, pajzsmirigy, vercukor, inzulin es minden egyeb) Ez azt jelenti, hogy ehgyomorra jo volt az inzulinszintem. Ne kerdezd mennyi pontosan, azt nem tudom. Mondott a no valami 4.6-ot, gondolom ez volt a vercukrom vagy nem tudom. Ez alkalommal ugye ehgyomorra volt, tehat valoszinuleg mult honapban azert volt magas (ja, kerdezted, akkor a ciklus 20.napjan voltam es 46.6 lett az inzulinszintem, aminek a felso hatara 29 volt!!! Azt hiszem az also hatara 2 volt, tehat nekem majdnem a duplaja volt.) Vegulis a lenyeg, hogy nincs semmi bajom, pedig sokan PCOS-sell meg inzulinrezisztenciaval, vmint cukorbetegseggel ijesztgettek! (Remelem kibirom szombatig es akkor csinalok egy tesztet.)
pcos vagy? de ha nem és nincs peteérésed akkor a clostilbegyt készítmény peteérést serkenti és segít elvileg, nem írta még fel az orvos? illetve a cickafarktea.a diéta a sport segít, hogy csökkenjen az inzulinszinted.
A kérdező hozzászólása: Irj holnap!Kiváncsi vagyok!Amúgy drukkolok hogy babás legyél!!!!!
A kérdező hozzászólása: Neked mekkora volt az inzulin színted?Én terheléses vércukron voltam, éhgyomorra jó de amikor megittam a cukros vízet nagyon fel ment 3-17 között van a normál érték és nekem felment 58-ra, és megegyszer mondom nem a vércukor szint hanem az ínzulin színt!A hõm szerint mult hónapba nekem is volt pé.-m csak a luteális szakaszba kicsit cikk-cakkos volt ami az alacsony hormon miatt van és a magas ínzulin színt miatt.Ha teherbe is estem volna, vetélés lett volna belöle mert a hormonom alacsony!
Nekem is magas volt az inzulinszintem elozo ciklusban, de eddig harom orvos es 3 masik egeszsegugyi dolgozo mondta, hogy nem kell paraznom emiatt. Nem is kaptam ra gyogyszert! A biztonsag kedveert mult heten ujra vert vettek, ezuttal ehgyomorra. (A cukrom mult honapban nekem is jo volt, az akkori vervetel utan ket hettel, 5.5 volt es 6.1 alatt normalis.) Hatha most jobb lesz az inzulinszintem, majd ma/holnap telefonalok az eredmenyert. Erdekes, hogy neked nem volt peteeresed, mert nekem - legalabbis ebben a honapban - tutira volt, ovu teszt is kimutatta. Remelem most babas lettem vegre es nem jon meg a mensi 3-4nap mulva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Igen a doki monta hogy ha észlelem a terhességet abba kell hagyni!Csak aggódom!Ja és szigorú diétán vagyok!!!
A kérdező hozzászólása: Pont hogy nem kell ínzulin mert nekem sok van belöle ezt kell lecsökkenteni mert gátolja a nemi hormonokat(tehát alacsony az a hormonom ami felelös a teherbeesésért)és nincs pé.-m!
Lényeg az hogy terhesség esetén majd az orvosnak kell szólni , hogy mi a problémád, de magadtól ne hagyd abba, csak ha egy orvos mondta, vagy ha nagy biztonsággal kibírod a gyógyszered nélkül is. Majd a nõgyógyász megmondja ilyenkor mit kell szedni, ez tökre egyénfüggõ, de a gyógyszer az elsõ 4 hétben nem okoz gondot, tehát mikor nem jön meg a mensid az kb a 4. hét és onnan spuri a dokihoz, és bõven elég akkor abbahagyni. Ne aggódj, csak többször fognak rád figyelni ezmiatt.
A kérdező hozzászólása: Na igen ez van a tájékoztatóba.De nekem a cukrommal nincs baj!!!Csak az insulin szintem magas!
A kérdező hozzászólása: 4. válaszolónak: Nem vagyok PCOS, nekem Bromocriptint írt a doki azt szedem még, meg ezt a meforált.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!