Találatok a következő kifejezésre: Ha gyógyszer teherbe (75 db)

Mit tegyek? Szedem a gyógyszert már január óta, de egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy nem lehetek terhes, mármint ezt úgy értem, hogy állandóan stresszelek, hogy mi van ha mégis teherbe esem. Amúgy ennek mennyi az esélye fogamzásgátló mellett?

Legjobb válasz: a rendszeres és elõírás szerinti szedés mellett a mostani fogamzásgátlók jócskán 98% feletti biztonságot nyújtanak. 100%-ot egyik fogamzásgátlási módszer sem garantál (kivéve a mûtét). én nem ismerek senkit, aki fogamzásgátló mellett teherbe esett volna. nyugodj meg, mert ha emiatt görcsölsz, eltolod a szexuális életed. megpróbálhatod a tabletta + óvszer kombót, de szerintem az már túlzás. inkább kérdezd meg a nõgyógyászod, aki felírja a gyógyszert, hogy a többi esetleg általad szedett gyógyszerek nem csökkentik-e a hatását.

a rendszeres és elõírás szerinti szedés mellett a mostani fogamzásgátlók jócskán 98% feletti biztonságot nyújtanak. 100%-ot egyik fogamzásgátlási módszer sem garantál (kivéve a mûtét). én nem ismerek senkit, aki fogamzásgátló mellett teherbe esett volna. nyugodj meg, mert ha emiatt görcsölsz, eltolod a szexuális életed. megpróbálhatod a tabletta + óvszer kombót, de szerintem az már túlzás. inkább kérdezd meg a nõgyógyászod, aki felírja a gyógyszert, hogy a többi esetleg általad szedett gyógyszerek nem csökkentik-e a hatását.
Ha rendesen szeded a gyógyszert, miután bevetted, nincs hányásod vagy hasmenésed és odafigyelsz rá, hogy ha mást is szedsz, az csökkenti-e a hatását, akkor nem lehetsz terhes. 99% a hatása. Amúgy meg az újak egyre jobbak, egyre kevésbé terhelik a szervezetet és egyre biztonságosabbak is. Csak nyugodj meg.
Ha terhes akarsz lenni akkor ne szedd a gyógyszert.
Nyugodtan bízhatsz a gyógyszerben - de, ha mégis félsz, akkor használd a naptár módszert IS mellette: vagyis kerüld el azt a pár napot, amikor fogékony lennél. Olyankor is sok mindent tehetsz - csak AZT nem... Ne hagyd magad, mert ez tönkreteheti a szexuális életedet.

Ha gyógyszer mellett estem teherbe, akkor nem lehet baja a babának?

A menstruációm is végig megvolt! Megfelel? vitaminok szedése mellett orvosolható a dolog? Köszönettel:Móni

Legjobb válasz: A barátnõm is gyógyszer mellett esett teherbe és most egy gyönyörõ egészséges 11 hónapos kislánya van. A dokinak azért említs meg mert lehet hogy bizonyos dolgokra jobban oda kell figyelnie. Szerintem ne izgulj mert azzal csak ártasz a babának. Sok boldogságot!

A barátnõm is gyógyszer mellett esett teherbe és most egy gyönyörõ egészséges 11 hónapos kislánya van. A dokinak azért említs meg mert lehet hogy bizonyos dolgokra jobban oda kell figyelnie. Szerintem ne izgulj mert azzal csak ártasz a babának. Sok boldogságot!
Szia! Az attól függ hogy milyen magas hormontartalmú gyógyszert szedtél, én pl. lindinette-t és azt monta az orvosom hogy ha mellette teherbe esek nem probléma. grat a babához. egy 12 hetes kismama
Szia! Mai fogamzásgátlók már kevés hormont tartalmaznak. De feltétlenül szólj az orvosodnak, mert amennyire én tudom (6 éves, egészséges unokahugom is igy fogant)egy darabig magzatvédõt kell majd szedned. A legfontosabb, hogy ne aggódj, AZ nem tesz jót a babának, és a lehetõ leghamarabb menj el az orvoshoz!
Szia, én is gyógyszer mellett lettem terhes. Anteovint szedtem, ami 1 viszonylag magas hormontartalmú fogamzásgátló. Az orvosom rögtön megnyugtatott, hogy a babaának nem lehet semmi baja. Így is lett, a kisfiunk 2, 5 éves és nagyon értelmes kis pasi. És persze nekünk a leggyönyörûbb!! Nem lett se szõrös (csak mint minden újszülött), se torz, sõt a kelleténél több szerve sincs. Engem ilyen badarságokkal rémítgettek azok a jóakaróim, akik nyugodt, boldog terhességet kívántak (ezt a sok kedvességet mindig csak mellékesen jegyezték meg):) . Legyetek nyugodtak és nagyon boldogok!
Miféle gyógyszert?
Gyógyszer az. (: GYÓGYSZER. Egyébként a nõgyógyászod szerintem mindent elmondott. Tabletta mellett szinte lehetetlen, hogy teherbe ess.
hát, ha nem érted akkor jobb is:)
A kérdező hozzászólása: az uccsó válaszolót nem értem...
Hát sajnos nem a hülyeséget :D
És a fogamzásgátló mit gyógyít? :)
Hát nekem volt ismerõsöm aki terhes volt és 4 hónapig megjött neki vagy meddig... Szóval elképzelhetõ de szerintem nem nagy az esélye.
Eléggé zavaros, de alapból ha terhes vagy tuti hogy nem lesz mensi. Viszont jobb lenne - mielõtt gyógyszert szedsz és szexelsz - ha tájékozódnál az alapvetõ biológiai tényekrõl ami a fogamzást illeti.
A kérdező hozzászólása: Hát ha terhességrõl van szó meg gyógyszerrõl több mint valószínû h fogamzásgátlóról beszélek fõleg h ebbe a témakörbe is írtam...
aki írta hogy nem jön meg a mensi, az rosszul tudja. mert tabi mellett is megjön, még nagyobb valószínûséggel mint annál aki nem szed tabit, mert a mesterséges rendszerben amit létrehoz ott van a vérzés ideje és akkor valamit produkálni fog. én több olyan nõt ismerek akik a terhesség félidejéig véreztek. úgyhogy meg fog jönni ha tehebe esel, ez nem biztos jel hogy kimarad a menzesz. de ha rendesen szeded a gyógyszert és nem történt baki akkor nem lehetsz terhes és nem kell rajta rágódni.

Tisztelt Doktor Úr! Pollenallergiámra Telfast 120-at szedek (márciustól-Októberig). Párommal babát szeretnénk. A gyógyszer nehezíti-e a teherbeesést? Vagy elég elhagynom a gyógyszert akkor, ha már teherbe estem? Köszönettel:B.I.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tablettának ilyen hatása nem ismert, azonban mindenképpen konzultáljon az allergológus szakorvossal is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tablettának ilyen hatása nem ismert, azonban mindenképpen konzultáljon az allergológus szakorvossal is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha gyógyszer mellett esik valaki teherbe, de még nem tud róla s szedi a gyógyszert továbbra is, az árthat a magzatnak?

Legjobb válasz: Nem árthat ez bizonyított tény,olvass utána a google-n! Az oka annyi,hogy a mai fogamzásgátlók nagyon minimális hormont tartalmaznak a régiekhez képest.Ezen felül nem idegi alapon ható tabletta,hanem a nõi hormont emeli meg,ennél fogva nem árt. :) 24l

Nem árthat ez bizonyított tény, olvass utána a google-n! Az oka annyi, hogy a mai fogamzásgátlók nagyon minimális hormont tartalmaznak a régiekhez képest.Ezen felül nem idegi alapon ható tabletta, hanem a nõi hormont emeli meg, ennél fogva nem árt. :) 24l

Tisztelt Doktor Úr! Pollenallergiámra Telfast 120-at szedek (márciustól-Októberig). Párommal babát szeretnénk. A gyógyszer nehezíti-e a teherbeesést? Vagy elég elhagynom a gyógyszert akkor, ha már teherbe estem? Köszönettel:B.I.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tablettának ilyen hatása nem ismert, azonban mindenképpen konzultáljon az allergológus szakorvossal is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tablettának ilyen hatása nem ismert, azonban mindenképpen konzultáljon az allergológus szakorvossal is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha gyógyszer mellett esek teherbe, mondjuk a 2. gyógyszer szedési héten, annak van valami tünete?

és ha nincs,csak akkor veszem észre,hogy terhes vagyok,ha a szünetben nem jön meg? és ha igen,lehet valami baja a babának,hogyha már megfogant,de én még szedtem a gyógyszert?

Legjobb válasz: köszi a gyors választ,hát úgy látszik semmi sem 100%os...

A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ, hát úgy látszik semmi sem 100%os...

Ha gyógyszer mellett teherbe esek, akkor ugyanugy megjön?

ha mondjuk pár hétig még ugyse észre vehet?,pláne,h megjön.szóval a kérdésem az,ha gyógyszer mellett terhes leszek,amíg abba nem hagyom(észreveszem,h az vagyok),addig megjön?

Legjobb válasz: Szia!Nekem kimaradt rögtön.De ez mindenkinél más.Gyógyszer mellett elég kevés az esélye,hogy terhes maradsz.Persze elõfordul,tapaszatalatból is tudom.Nekem annak idelyén nem jött meg!

Szia!Nekem kimaradt rögtön.De ez mindenkinél más.Gyógyszer mellett elég kevés az esélye, hogy terhes maradsz.Persze elõfordul, tapaszatalatból is tudom.Nekem annak idelyén nem jött meg!
Jézuskám, én inkább nem fogok szedni!Már voltam felíratni, de baszus ilyen válaszok mellett nem fogok!MOSTMÁR KOMOLYAN NAGYON FÉLEK!
Elõzõ válaszolónak! A tabi a legbiztonságosabb mószer, nem tudom, hogy miért féltek ennyire! A gumival 100 féle baj történhet, abban bízol? Kb. 2-3 nõ esik teherbe 10 000-bõl akik tabletát használnak, de azok nem is szedik rendesen, pl. elfelejtik bevenni, vagy kihányják stb!

Szerintetek a ha szedem a 0.50g-os Betaloc-ot és ha majd teherbe esek akkor is szednem kellesz? Veszélyezteti ez a gyogyszer a magzatot?

Egyébként pánikbetegségre szedem már kb másfél éve, napi 3x de mindig felet (tehát 0.25-öt) reggel, délben és elalvás elött. Ha majd teherbe esek akkor veszélyezteti majd a magzatot ha közben is szedem?

Legjobb válasz: Ugy értettem hogy a kérdésben az elsõ mondat nem kérdõjeles.Bocsi :)

A kérdező hozzászólása: Ugy értettem hogy a kérdésben az elsõ mondat nem kérdõjeles.Bocsi :)
az orvost kérdezd meg errõl inkább, aki felírta, elképzelhetõ, hogy váltanod kell majd. Tessék, itt a betegtájékoztató erre vonatkozó része, de ez benne van a dobozában is: Terhesség és szoptatás Ne szedje a retard tablettát, ha terhes vagy szoptat, hacsak orvosa nem engedélyezi Önnek. A Betaloc ZOK retard tabletta mellékhatásokat okozhat, pl. csökkent pulzusszámot a magzatban és az újszülöttben. Amennyiben a készítmény szedésének ideje alatt esik teherbe, azt azonnal jelezze orvosának. A retard tablettának az anyatejjel táplált csecsemõre gyakorolt hatása elhanyagolható, ha az anya a szokásos adagban kapja a gyógyszert.
Én tachicardia miatt szedek napi 50mg-ot, és végi szedtem terhesség alatt is.Nem ellenjavalt a terhesség alatt, nyugodtan szedhetõ, persze gondos orvosi ellenõrzés mellett....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem retartodt szedek hanem simát. Azt gondoltam hogy mindenképpen orvosi felügyelet mellett kell szedni, de azt gondoltam talán kihathat a magzatra is. még egyszer köszönöm.
Szia! Én terhesség alatt sokat izgultam, szorongtam (pánikbeteg voltam korábban) magas volt idõnként a pulzusom amire Betaloc Zok-ot kaptam. (klinikán) Pánikbetegségre szeded ezek szerint? Kaptál orvostól megnyugtató választ? (engem is érdekelne) mert a pánik sajnos visszatért nálam szoptatást követõen... és szeretnék még gyereket vállalni. (ezért nézegettem ezeket a kérdéseket itt). Minden jót kívánok!

Mi történik ha esetleg teherbe estem de tovább szedem a gyógyszert?

Kimaradt 1 szem gyógyszer aznap este amikor lefeküdtem a barátommal és másnap rendesen folytattam tovább a gyógyszert. Így lehetek terhes? Ha esetleg igen akkor ilyenkor ez gond?

Legjobb válasz: pótolni kellett volna.. ehh ehhhh

pótolni kellett volna.. ehh ehhhh
A kérdező hozzászólása: De az a baj, hogy nem 12 órán belül vettem észre, hanem akkor amikor a következõ napit vettem volna be. :S
akkor is pótolni kell.. 12 órán belül semmit se kell csinalni.. akkor nem lett volna gond.. pótolni kellett volna, még akkor is ha ez annyit jelent, h 2 tablettát veszel be egyszerre.. de ez mind benne volt a tájékoztatóban.
Ugye-ugye, nehéz és megterhelõ elolvasni azt a nyamvadt betegtájékoztatót, még a fejed is megfájdul tõle, meg különben is olyan hosszú, csomó szó és mondat, biztos semmi értelmes nincs leírva benne. Például az se, hogy ha nem szedsz be egy szemet akkor azt úgy is pótolni kell, ha ezáltal egyszerre kettõt kell bevenned. Például.
Nem tudom mit szedsz, de nálam, ha 2. héten felejtem el, akkor pótolni kell, még akkor is ha a következõvel együtt veszed be és akkor nem kell plusz védelem. Amúgy kell plusz védekezés. És mindig KELL pótolni!
A kérdező hozzászólása: Symicia-t szedek és úgy tûnik valamint nagyon elnéztem mert én úgy emlékeztem h nem szabad pótolni csak 12 órán belül. És válaszolva az elötted szoló "kedves reagálónak" igenis olvastam a betegtájékoztatot. Elolvastam újra és mostmár látom, h hiba volt, tényleg pótolni kellett volna..:S
Ha netán terhes lennél, nem árt a babának, ha egy ideig (míg ki nem derül) tovább szeded a gyógyszert. A mai fogamzásgátlóknak nincs magzatkárosító hatásuk.
szerintem árthat
12 órán belül nem kell semmit pótolni.. tehát ha 12 órán belül vagy ami a késésedet illeti, akkor nincs semmi gond.. ha azon tul vagy, akkor kell potolni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!