Találatok a következő kifejezésre: Ha gyógyszer leszek terhes, (19 db)

Ha gyógyszer mellett terhes leszek, egészséges lehet a gyerekem?

Legjobb válasz: Igen. Csak fen áll a veszélye a méhen kívüli terhességnek, mert ugye a gyógyszer megakadályozza a beágyazódást így "jobb híjján" keres más helyet magának.

Igen. Csak fen áll a veszélye a méhen kívüli terhességnek, mert ugye a gyógyszer megakadályozza a beágyazódást így "jobb híjján" keres más helyet magának.
Nem kell elvetetni, a mai gyógyszerek már olyan kis mennyiségû hormont tartalmaznak, ami nem valószínû, hogy árt a babának. A méhen kívüli terhesség esélye meg semmivel sem nagyobb, mivel a gyógyszer nem a beágyazódást, hanem a peteérést akadályozza. Ha mégis megérik egy pete és megtermékenyül, akkor a beágyazódást a spirál tudja megakadályozni, ennek hiányában létrejön a terhesség. Sok egészséges baba született már így :)
Bátraké a szerencse. Meg ugye ha a gyógyszertõl sérülne, nagy valószínûséggel el is menne.
Én úgy tudom, ha vki gyógyszer mellett esik teherbe, annak el kell vetetnie, mert nagyon nagy a valószínûsége, hogy beteg gyereke lesz!
èn azt olvastam, hogy ha a kismama hormont tartalmazo tablettat szed , akkor abban az esetben fordul elo a homoszexualitas.. lehet van benne valami..
Kedves kérdezõ! Érdekes válaszokat kaptál, de szerencsére volt köztük számodra megfelelõ is.A fogamzásgátló milyenségétõl függ de a legtöbb gyszer ma már olyan hormonális hatású, hogy a babának nem lesz tõle semmi baja.Én is gyszer után 2 hétre estem teherbe(amikor ugye még nem ürült ki a szervezetbõl), de semmi bajunk, a doki is megnyugtatott, hogy egészséges a baba, minden oké.Ha ilyen elõfordul veled, sz orvos véleményét kérd ki, de hidd el ma már sokminden lehetséges.
Semmi probléma!Elõször én is gyógyszer mellett maradtam terhes!Azt mondta a doki, hogy akár a terhesség végéig is szedhetném, akkor sem ártana a picinek!Annyira kevés a hormontartalmuk!Azért kérdezz meg egy nõgyógyászt, hogy megnyugodjál!:)

Rendesen szedtem a gyógyszert, egy szem sem maradt ki. Csináltam tesztet, pozitív lett. Lehet valami baja a babának, ha gyógyszer mellet lettem terhes? Milyen vizsgálatokkal lehetek 100%-ig biztos benne hogy egészséges lesz a manóm?

Legjobb válasz: Szerintem attól is függ, hogy lesz-e baja a babának, hogy mennyi ideig szedted a bogyót. De azt mondják, mostmár nem baj, ha így leszel terhes, annyira kevés a tabiban a hormon. Szerintem minél hamarabb menj orvoshoz, és csak azután hagyd abba a bogyót (he még mindig szeded). Biztos terhes vagy? Nem csak valami „más”, ciszta, ilyesmi kavart be? Sok sikert, és ne aggódj.

Szerintem attól is függ, hogy lesz-e baja a babának, hogy mennyi ideig szedted a bogyót. De azt mondják, mostmár nem baj, ha így leszel terhes, annyira kevés a tabiban a hormon. Szerintem minél hamarabb menj orvoshoz, és csak azután hagyd abba a bogyót (he még mindig szeded). Biztos terhes vagy? Nem csak valami „más”, ciszta, ilyesmi kavart be? Sok sikert, és ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Májusig a cerezettet szedtem (15 hónapos az elsó manóm) Áprilisban kezdtem a tri-regolt, de már ezt szedtem az elsõ terhességem elõtt is évek óta. Mielõtt terhes lettem a kicsivel, elõtte egy hónappal abbahagytam. De most egy szem sem maradt ki. Nagyon örülnénk neki, ha most is egy egészséges babánk születne. Az elsõ valaszolónak írnám: Szerintem nem ciszta, mert a teszt pozitív lett.
Szia! Gratulálok a babócához!Õ tényleg akar jönni, ha a tabi mellett lettél terhes.Szerintem is vizsgáltasd ki magad!Drukkolok, hogy minden ok legyen! 8hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi szépen! Mi is pozitívan állunk hozzá, reméljük hogy minden rendben lesz!
Szia.Én gyógyszer mellett lettem terhes!Egy nivós professzor az orvosom.Azt mondta ha a gyógyszer mellett megfogant a baba akkor annak nem volt már kiterjedt védelme, és így a babát sem károsíthatja.Ez az egyik verzió! A második: hogy a szervezet máshogy reagált a gyógyszerre, ezért engedte hogy beérjen a petesejt, és megtermékenyüljön, de álltalában az esetek többségében vetélés ennek a kimenetele!Nálam is az lett sajnos! De ezek az adtok nem vizsgálat értékûek, úgyhogy ha az elsõ verzió állt fent nálad, és " remélem" semmi baja a babádnak akkor is kérj genetikai vizsgálatot, meg amit csak lehet.Errõl az orvost kérd hogy tájékoztasson! Minden jót kívánok!!!

Ha gyógyszer mellett leszek terhes, hogyan tudom kiszámolni hogy hány hetes lehetek?

Mert gondolom más ha vki gyógyszer mellett esik teherbe. E havi levelemnél a 12. és 18. tabimat kifelejtettem, és együtt voltam a párommal, és nem pótoltam. Viszont szurkál és feszül az alhasam. Még két tabim van hátra a mensiig. Ha terhes lennék, hogyan kell kiszámolni? Ha terhes lennék, így is megjönne? vagy mikor vegyek tesztet?

Legjobb válasz: mióta szeded a gyógyszert? Mert, ha már több éve, nagyon kevés esély van rá, hogy a két kimaradt tabi miatt terhes lennél. Viszont hallottunk már fura történeteket. Van aki terhessége pár hónapjában mensizik, viszont ez a mensi már azért, mint a normális.

mióta szeded a gyógyszert? Mert, ha már több éve, nagyon kevés esély van rá, hogy a két kimaradt tabi miatt terhes lennél. Viszont hallottunk már fura történeteket. Van aki terhessége pár hónapjában mensizik, viszont ez a mensi már azért, mint a normális.
bocsi ez akart lenni: ...más azért...
Nálam 5 évi gyógyszerszedés után egy egyéb okból csinált hasi uh-n közölték, hogy 16 hetes terhes vagyok.mensiztem teljesen normálisan sõt azóta is.És nekem ráadásul még spirál is van.

Az orvosom szerint a gyógyszer abbahagyását követően 3 hónapig másként védekezzünk, míg a gyógyszer kiürül a szervezetből. Mások a leállás után "kihagyás" nélkül próbálkoztak a babával. Árthat ez vagy ha az átmeneti időszakban leszek terhes?

Legjobb válasz: Én szeptember végén hagytam abba a gyógyszert és rá négy hónapra estem teherbe, így pont eltelt az a három hónap amit javasolni szoktam, de egyébként nem védekeztünk.Sokan vannak akik gyógyszer mellett esnek teherbe, akkor sincs semmi baj. A három hónapot azért szokták javasolni, hogy megerõsödjön a méh nyálkahártyája. Úgyhogy szerint semmi baj nem lehet! Nyugi és sok sikert!

Én szeptember végén hagytam abba a gyógyszert és rá négy hónapra estem teherbe, így pont eltelt az a három hónap amit javasolni szoktam, de egyébként nem védekeztünk.Sokan vannak akik gyógyszer mellett esnek teherbe, akkor sincs semmi baj. A három hónapot azért szokták javasolni, hogy megerõsödjön a méh nyálkahártyája. Úgyhogy szerint semmi baj nem lehet! Nyugi és sok sikert!
Én a gyszer elhagyás után 2 hétre estem teherbe, és semmi gond nincs.Az orvos tudja milyen fogamzásgátlót szedsz, mert attól is függ, de a legtöbbnek kicsi a hormontartalma, nem ártalmas.Viszont ha az orvosod ezt mondta, hallgass rá, lehet erõsebb a gyszered.Tudom nehéz várni, de úgy tiszta ha kiürül a szervezetedbõl.
Én TRi regolt szedtem hosszú éveken keresztül és ahogy abbahagytam, már próbálkoztunk is, nem vártunk egy percet sem. Az utolsó tabletta utáni mensi még megvolt, de aztán már babás is lettem. Két gyerköcöm is van, mind a kettõvel hasanlóképpen könnyen és gyorsan teherbe estem. Most viszont szeretnénk egy harmadik babát, de volt egy vetélésem és mostmár a 4. hónapja próbálkozunk. Talán most... Egyébként semmi bajod nem lesz, ha esetleg pont abban a három hónapban leszel babaás! A legjobbakat!!!
mi nem vártunk egy percet sem. Már 7 hónapja próbálkoztunk és semmi. Anyám velem 26 éve a gyógyszer elhagyása utáni hónapban terhes lett, pedig akkor még nagyon kezdetleges gyógyszerek voltak.
Én augusztusban hagytam abba a gyógyszert, októberben már enm jött meg. Errõl ennyit.:) 23 hetes kismami

Ha esemény utáni tabi után 2 napra fáj a hasam meg picit feszül a mellem akkor az azt jelenti hogy hatásos a gyógyszer és nem leszek terhes?

Legjobb válasz: Biztos nem leszel terhes ha utána bevetted:) Igen , mert eléggé megbolygatja a hormonjaid..valakinek ki is marad egy ideig 25 l

Biztos nem leszel terhes ha utána bevetted:) Igen , mert eléggé megbolygatja a hormonjaid..valakinek ki is marad egy ideig 25 l
A kérdező hozzászólása: ha fáj egy picit a hasam meg a mellem akkor az azt jelenti h meg fog jönni? azt mondta az orvosom mivel mensi után történt egy nappal nem biztos h lesz vérzés, de nem a mensi miatt nem leszek terhes h lelöködik és ez vérzés formájában történik vagy rosszul tudom?
Bizti nem vagy terhes! :) Az esemény utáni tabletta után, ezek a mellékhatások normálisak. Azon se lepõdj meg ha hányigered lesz (nekem õrültesen az volt) vagy ha az elkövetkezendõ 1-2 hónapban késik, vagy kimarad a menzeszed! Ne idegeskedj, kár lenne :)

Hogyan? Ha szedem a gyógyszert de a párom nem bennem élvez el akkor ugye nem lehetek/leszek terhes?

Rögtön kiveszi mihelyt érzi hogy jön.

Legjobb válasz: Semmi nem 100%, de nagyon kicsi az esélye.

Semmi nem 100%, de nagyon kicsi az esélye.
Én mindig beleélvezek a barátnõmbe.Tabi ezért van.Puszi
Eléggé lecsökkentettétek így a lehetõségét. De tényleg, miért szeded akkor a gyógyszert?
De igen, kétezer éve is volt egy ilyen incidens.
Semmi sem 100%. Ráadásul nem is sokkal jobb ez, mintha nem szakítanátok meg. A tabi (többek között) a peteérést akadályozza meg. Ha véletlenül mégis van peteérésed tabi mellett, akkor a megszakítás nem sokat ér, kb. 50%-kal cskkenti a teherbeesés esélyét.
A kérdező hozzászólása: a tabit amúgy azért írták fel mert rendszertelen volt a menzeszem és szõrösödtem a hormonháztartásom volt nagyon rossz a menzeszem kéthétig tartott.
most márcsak a hejesrisodat kéne fejleszetni egy kítsikét

Mi van akkor ha valaki gyogyszer mellett terhes lesz? Volt már igy valaki?

Legjobb válasz: Szia! Persze,a tesóm és megtartotta a babát!

Szia! Persze, a tesóm és megtartotta a babát!
Szia.Én is az mellett lettem terhes, és a 8. héten elhalt a babám, valószínû rendellenes volt a gyógyszer miatt!Talán jobb is így!!
Szia! Én is szedtem anno tablettát, hálistennek nem lettem terhes mellette. Ha terhes lettem volna, nem tartottam volna meg. A tabletta melletti teherbeesés kockázatos a magzatra nézve, tehát, akármilyen kis százalék is van rá, hogy a gyermeknek problémái lesznek, akkor is van rá esély, így nem vállaltam volna el.
Igen én kétszer is így jártam!Mind a ketõt meg tartótam és semmi bajuk hála istenek.Te is így letél terhes?Hány hetes a baba?
A kérdező hozzászólása: jelenleg azt hiszem nem vagyok az!!!de nagyon gyanakszom!!!egyszer voltam a gyogyszer elgagyása után 2 hétre 7 poz teszt egy orvos aki tölem kérdezte meg ultrahang közbe hogy most akkor maga terhes? aztnán 2 hét mulva bevéreztem!!!
Szia! Ezek szerint elvetéltél :( Sajnálom. Most akkor nem értem. Ismét tablettát szedsz? És mikor történt a vetélés? Voltál azóta orvosnál? Szeretnél kisbabát?
Én gyógyszer mellett estem teherbe, most 5 éves és makkegészséges a lányom. 8 hetes terhes voltam mikor megtudtam, addig szedtem a fogamzásgátlót.

2 hete késik de nem hiszem hogy terhes vagyok és kaptam rá gyógyszert hogy megjöjjön! Ha megjön utána minden ugy van ahogy előtte? Lesz legközelebb peteérésem?

középid? tájt peteérés, stb...? vagy lehet hogy nem lesz peteérésem..? nagyon szeretnénk babát..:(

Legjobb válasz: AZ atttól függ mi miatt nem jött meg..gondolom norcolut vagy hasonlót kaptál..ha megint így jársz és nem jön meg lehet hogy szükséged lesz peteérést serkentõ gyógyszerre, mert valószínû most azért maradt ki, mert nem volt pé-d..ami most megjön, az csak átmossa a méhedet, de ezek a gyógyszerek nem oldják meg ha peteérés probléma van..mindenképp rendszeresen menj dokihoz és ha nem segít csere!

AZ atttól függ mi miatt nem jött meg..gondolom norcolut vagy hasonlót kaptál..ha megint így jársz és nem jön meg lehet hogy szükséged lesz peteérést serkentõ gyógyszerre, mert valószínû most azért maradt ki, mert nem volt pé-d..ami most megjön, az csak átmossa a méhedet, de ezek a gyógyszerek nem oldják meg ha peteérés probléma van..mindenképp rendszeresen menj dokihoz és ha nem segít csere!
A kérdező hozzászólása: igen norculotot kaptam! köszi a választ!:) remélem minden rendben lesz!!
Én is norcolutot szedtem, ugyanazért amiért te is. Azóta kedden kellene megjönnie (gyógyszer nélkül). Vagyis remélem nem jön meg a baba miatt. Én sem tudom, hogy volt-e most peteérésem, csak remélem. A dokim azt mondta, hogy várjak még 3 hónapot, ha addig sincs baba, akkor menjek vissza. Persze ez kibírhatatlanul hosszú idõ. Már nagyon várom a keddet, hátha...:)
A kérdező hozzászólása: 3 honap? nekem 3 hetet mondott..most hagytad abba gyogyszert? és ihy h tudod kiszámolni h mikor kell megjönnie?

Mi történik, ha valaki fogamzásgátlót szed, közben terhes lesz, de nem veszi észre, és tovább szedi a gyógyszert?

Legjobb válasz: Ha nem szedi csak hébe hóba ha normálisan szedi nem lesz terhes.

Ha nem szedi csak hébe hóba ha normálisan szedi nem lesz terhes.
A kérdező hozzászólása: De ha rendesen szedi valaki. Kérdés: Mi van, ha valaki terhesen szed fogamzás gátlót?
1#es, a tabletta sem ad 100%os védelmet, vagyis lehetséges! hát semmi jó.. ha nem is okoz a fejlõdésben nagy zavart, a magzat hormonális érése mindenképpen eltér majd az általánostól... nõies irányba (vagyis lány esetén korán érõ, ffiú esetén lányos másodlagos nemi jelleg, stb..)
Én antibiotikumot szedtem, hozzá fog. gátlóm volt, egy hónapja nem szedtem már az antibio-t, amikor együtt voltunk...megfogant a baba, de elvetéltem. nem tudni, hogy emiatt-e. 26L
Anyukámnak volt szünet közte, és így is rásegítéssel ment, mégis korán értem...

Mennyi esély van arra, hogy terhes lesz egy nő, ha szedet be esemény utáni gyógyszert?

Legjobb válasz: Akkor rosszabbak az esélyek. 0-24 órán belül 95%, 24-48 órán belül 86 % körül, 48-72 órán belül már csak 56 körül. De akkor is áll, hogy ez csak akkor van így, ha egyébként létrejött volna terhesség. De mivel arra is csak 20% van (peteérés idején), hogy létrejön, és még a gyógyszer is...

Akkor rosszabbak az esélyek. 0-24 órán belül 95%, 24-48 órán belül 86 % körül, 48-72 órán belül már csak 56 körül. De akkor is áll, hogy ez csak akkor van így, ha egyébként létrejött volna terhesség. De mivel arra is csak 20% van (peteérés idején), hogy létrejön, és még a gyógyszer is...
93, 654652652%
A rigesoft a létrejövõ terhességek 85%át képes megakadályozni. Tehát annál 15%. Ez a tájékoztatóban van.
De azt azért hozzá kell tenni, hogy az egyébként létrejövõ terhességek 85%-t akadályozzák meg. Peteérés idején egy aktus során kb 20% az esély a teherbeesésre. Tehát elég kevés.
Az sokban függ attól, hogy mikor szedte be.
A kérdező hozzászólása: 56órával utánna

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!