Találatok a következő kifejezésre: Ha gyógyszer leszek (104 db)

A pajzsmirigy alulműködésében mikor lesz javulás, ha gyógyszert szedek?

Legjobb válasz: Amint elkezded szedni. De ez a tünettõl is függ, a fáradtságon és a depresszió egybõl jobb lesz, ha sokáig mûködik alul a pajzsmirigy akkor az elején egy kis fogyás is tapasztalható esetleg, de tényleges fogyást nem okoz a gyógyszer, ahhoz diétázni és tornázni kell, de legalább úgy már tényleg le lehet adni a fölös súlyt.

Amint elkezded szedni. De ez a tünettõl is függ, a fáradtságon és a depresszió egybõl jobb lesz, ha sokáig mûködik alul a pajzsmirigy akkor az elején egy kis fogyás is tapasztalható esetleg, de tényleges fogyást nem okoz a gyógyszer, ahhoz diétázni és tornázni kell, de legalább úgy már tényleg le lehet adni a fölös súlyt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, sokat segítettél ;)

Rendesen szedtem a gyógyszert, egy szem sem maradt ki. Csináltam tesztet, pozitív lett. Lehet valami baja a babának, ha gyógyszer mellet lettem terhes? Milyen vizsgálatokkal lehetek 100%-ig biztos benne hogy egészséges lesz a manóm?

Legjobb válasz: Szerintem attól is függ, hogy lesz-e baja a babának, hogy mennyi ideig szedted a bogyót. De azt mondják, mostmár nem baj, ha így leszel terhes, annyira kevés a tabiban a hormon. Szerintem minél hamarabb menj orvoshoz, és csak azután hagyd abba a bogyót (he még mindig szeded). Biztos terhes vagy? Nem csak valami „más”, ciszta, ilyesmi kavart be? Sok sikert, és ne aggódj.

Szerintem attól is függ, hogy lesz-e baja a babának, hogy mennyi ideig szedted a bogyót. De azt mondják, mostmár nem baj, ha így leszel terhes, annyira kevés a tabiban a hormon. Szerintem minél hamarabb menj orvoshoz, és csak azután hagyd abba a bogyót (he még mindig szeded). Biztos terhes vagy? Nem csak valami „más”, ciszta, ilyesmi kavart be? Sok sikert, és ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Májusig a cerezettet szedtem (15 hónapos az elsó manóm) Áprilisban kezdtem a tri-regolt, de már ezt szedtem az elsõ terhességem elõtt is évek óta. Mielõtt terhes lettem a kicsivel, elõtte egy hónappal abbahagytam. De most egy szem sem maradt ki. Nagyon örülnénk neki, ha most is egy egészséges babánk születne. Az elsõ valaszolónak írnám: Szerintem nem ciszta, mert a teszt pozitív lett.
Szia! Gratulálok a babócához!Õ tényleg akar jönni, ha a tabi mellett lettél terhes.Szerintem is vizsgáltasd ki magad!Drukkolok, hogy minden ok legyen! 8hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi szépen! Mi is pozitívan állunk hozzá, reméljük hogy minden rendben lesz!
Szia.Én gyógyszer mellett lettem terhes!Egy nivós professzor az orvosom.Azt mondta ha a gyógyszer mellett megfogant a baba akkor annak nem volt már kiterjedt védelme, és így a babát sem károsíthatja.Ez az egyik verzió! A második: hogy a szervezet máshogy reagált a gyógyszerre, ezért engedte hogy beérjen a petesejt, és megtermékenyüljön, de álltalában az esetek többségében vetélés ennek a kimenetele!Nálam is az lett sajnos! De ezek az adtok nem vizsgálat értékûek, úgyhogy ha az elsõ verzió állt fent nálad, és " remélem" semmi baja a babádnak akkor is kérj genetikai vizsgálatot, meg amit csak lehet.Errõl az orvost kérd hogy tájékoztasson! Minden jót kívánok!!!

Hétfőn 24 órás vérnyomásmonitort tesznek rám, mert 142/86-t mértek nálam, mire számíthatok? Milyen átlagértéknél, mit szoktak tenni? 19 hetes vagyok, Ha magas lesz gyógyszert fogok kapni?

Legjobb válasz: Nekem végig magas volt, kb. ennyi, de nem adtak gyógyszert, agond, hogy a szülés után sem ment vissza. Most gyógyszer helyett fagyöngy és galagonya tablettával kísérletezek.

Nekem végig magas volt, kb. ennyi, de nem adtak gyógyszert, agond, hogy a szülés után sem ment vissza. Most gyógyszer helyett fagyöngy és galagonya tablettával kísérletezek.
Nekem ennél jóval magasabbakat is mértek (170/100!!!), aztán kiderült, hogy csak az orvosnál, mivel a 24 órás vérnyomásmérõ átlag 130/60-ast hozott ki. Ezután kéthetente kellett járnom a belgyógyászatra, mostmár hetente, mert a 38. héten járok, és otthon mérnem a vérnyomásomat. Kiderült, hogy itthon sosem megy 125/75 fölé, sõt a belgyógyászaton sem, ha megmérik, és így aztán gyógyszert sem kaptam a mai napig sem. Szóval egyelõre szerintem ne aggódj, majd akkor tudod meg, hogy valóban magas-e a vérnyomásod, mikor kielemzik a 24 órás eredményét.
Nekem 140/90 tõl irtak dopegytet.Most, hogy következik a 3trimeszter folyamatosan nö de az eddigi adagom1reggel fél este.
talán 150/90 felett adnask gyógyszert vagy 140/90 felett... Tudom, hogy nem mindegy, de most hirtelen nem vagyok benne biztos. Én kaptam dopegytet, azt szedtem + sótlan kaják és sok szénsavmentes, nitrát szegény ásványvíz. Szülés után még 4 hétig kellett szednem. Utána helyreállt minden.
A kérdező hozzászólása: Az az igazság, hogy sokat idegeskedtem mostanában, de próbálok megnyugodni. Köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és köszi annak a parasztnak is, aki lepontozta a válaszadóimat!

Milyen természetes szerekkel tudnám a gyógyszereimet helyettesíteni, ha terhes leszek? Egyáltalán lehet?

14 éves korom óta magas a vérnyomásom, gyógyszerrel beállították, azóta is szedem, 11 éve. És kb. 1 éve kell szednem savleköt?t, de nem a vény nélkül kaphatót, ezt is csak receptre adják. Ha nem szedem, egész nap ég a gyomrom és mindent kihányok..mire erre rájöttek 20 kilót fogytam 2 hónap alatt...Félek, ha terhes leszek, ezek a gyógyszerek ártani fognak a babának....Mit tehetnék?

Legjobb válasz: A kötelezõen szedni kellõ gyógyszerek hasznos-káros mérlegelését, rá kell bíznod majd az akkori orvosaidra, akik a terhességed ellenõrzik..addig is a savlekötõk helyett-gondolom gyomorfekély-reflux hiperaciditás lehet a bajod--erre meg kellene próbálni a rennie-t, mert én motiliumot szedtem, de azt is el tudtam fokozatosan hagyni.. Avérnyomásproblémádat pedig külön fogják figyelni, de ilyen gondra, amit gyógyszerezni kell nem valószínû, hogy lenne homeopátiás készítmény, de érdeklõdhetnél felõle,hogy aterhesség elõtt még ki tudd próbálni a hatásosságát. A háziorvosod, ha nem homeopata, biztosan ellenezné, tehát nincs értelme nálaérdeklõdni, mert az én háziorvosom is egy betokosodott agyú gyógyszergyártámogató vadbarom, én meg simán elvagyok a homeos bogyókkal a brutál antibiotikumok helyett amiket felír állandóan...

A kötelezõen szedni kellõ gyógyszerek hasznos-káros mérlegelését, rá kell bíznod majd az akkori orvosaidra, akik a terhességed ellenõrzik..addig is a savlekötõk helyett-gondolom gyomorfekély-reflux hiperaciditás lehet a bajod--erre meg kellene próbálni a rennie-t, mert én motiliumot szedtem, de azt is el tudtam fokozatosan hagyni.. Avérnyomásproblémádat pedig külön fogják figyelni, de ilyen gondra, amit gyógyszerezni kell nem valószínû, hogy lenne homeopátiás készítmény, de érdeklõdhetnél felõle, hogy aterhesség elõtt még ki tudd próbálni a hatásosságát. A háziorvosod, ha nem homeopata, biztosan ellenezné, tehát nincs értelme nálaérdeklõdni, mert az én háziorvosom is egy betokosodott agyú gyógyszergyártámogató vadbarom, én meg simán elvagyok a homeos bogyókkal a brutál antibiotikumok helyett amiket felír állandóan...
Megint én vagyok!! Most van az rtl klubon, hogy magas vérnyomás ellen..galagonya jó..fokhagyma.. gyorskapcsolj oda!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ..én is azt nézem épp..
Én azt tanácsolom, kezdd el szedni már most a fokhagymakapszulát, mert bõ fél év, mire ténylegesen hat, és soha ne hagyd abba a szedését! Nagyon jó a vérnyomásra szintén a pl. DM-ben, meg rossmannban kapható combucha-tea is, vagy kapszulában is van, mert nem a legfinomabb lötyi..., az én szüleim házilag készítik a gombát, fekete teával, és úgy erjesztik, így sosem fogy el nekik. Apukám 14 éves kora óta szed szívgyógyszereket, a vérnyomását 170-nél normálisnak kezelik, és képzeld, mióta ezt issza minden nap 2 dl-t, azóta 120 és 130 a vérnyomása!! Nagyon ajánlom neked, ezen kívül még jó hajnövesztõ, emésztésjavító, rákos sejteket _gyógyít_, bõrgyógyászatban is használják, potencianövelõ, májregeneráló. Nem olcsó, ha boltban veszed, a családom ezért választotta a házi készítést, így már egy 1 éve ingyen van... :-)

Ha gyógyszer mellett leszek terhes, hogyan tudom kiszámolni hogy hány hetes lehetek?

Mert gondolom más ha vki gyógyszer mellett esik teherbe. E havi levelemnél a 12. és 18. tabimat kifelejtettem, és együtt voltam a párommal, és nem pótoltam. Viszont szurkál és feszül az alhasam. Még két tabim van hátra a mensiig. Ha terhes lennék, hogyan kell kiszámolni? Ha terhes lennék, így is megjönne? vagy mikor vegyek tesztet?

Legjobb válasz: mióta szeded a gyógyszert? Mert, ha már több éve, nagyon kevés esély van rá, hogy a két kimaradt tabi miatt terhes lennél. Viszont hallottunk már fura történeteket. Van aki terhessége pár hónapjában mensizik, viszont ez a mensi már azért, mint a normális.

mióta szeded a gyógyszert? Mert, ha már több éve, nagyon kevés esély van rá, hogy a két kimaradt tabi miatt terhes lennél. Viszont hallottunk már fura történeteket. Van aki terhessége pár hónapjában mensizik, viszont ez a mensi már azért, mint a normális.
bocsi ez akart lenni: ...más azért...
Nálam 5 évi gyógyszerszedés után egy egyéb okból csinált hasi uh-n közölték, hogy 16 hetes terhes vagyok.mensiztem teljesen normálisan sõt azóta is.És nekem ráadásul még spirál is van.

Mi lesz akkor, ha gyógyszerre alkoholt iszok? /Lent! Légyszi olvassátok el! /

Szóval ha Algopiryn+Rubophen - re iszok egy Gösser citromos sört (kb 20%os ha jól emlékszem) mi bajom lehet t?le?

Legjobb válasz: Az alkoholtól hamarabb hat a gyógyszer - ami gondolom , fájdalomcsillapító.

Az alkoholtól hamarabb hat a gyógyszer - ami gondolom , fájdalomcsillapító.
2%os sör az semmi, pláne 5 órára rá. DE azért azt is vedd figyelembe, hogy tele vagy gyógyszerrel, és lázas vagy, a szervezeted le van gyengülve, és ilyenkor már magától a betegségtõl is erõsebben hatnak a piák, a gyógyszerek ezt még jobban megdobják. Valszeg nem lesz semmi bajod tõle, de inkább nem kéne, annyira nem lehetsz alkesz, hogy addig ne bírd ki h ne igyál, amíg beteg vagy :) Ne értsd félre, nem vok valami károgó antialkoholista, én is szoktam inni, de ha beteg vagy, tényleg nem kéne.
20% kicsit sok... :D Talán 2%. :) Amúgy semmi bajod nem lesz tõle.
2% és ebbõl kifolyólag sztem semmi hatása nem lesz, hogy gyógyszerre ittad, olyan, mintha szénsavas üdtõt ittál volna.bár megjegyzem, gyógyszer mellé az sem a legjobb választás.mondjuk az eltelt idõtõl is függ.
Hát szerintem semmi. Viszont a citromos sör szép lenne 20%osan xDinkább 2%, nem?:D
20%-os sörrõl még nem hallottam, amúgy attól amit írtál, még nem lesz bajod, de azért rendszert ne csinálj belõle.
Én Algopyrinre ittam rá véletlen, kb. másfél óra elteltével, hamarabb berúgtam, kb másfél deci boros kólától.
Az alkohol általában lassítja a gyógyszerek lebontását (azaz a verseng a gyógyszerekkel a "méregtelenítési kapacitásért"), ezért a gyógyszerek hatása hamarabb jelentkezik, és tovább tart (de azon gyógyszerek hatékonysága pedig ezzel ellentétesen változik, melyek a "méregtelenítés" után válnak aktív metabolitokká, azaz ezek kevésbé fognak hatni). Más a leányzó fekvése, ha valaki rendszeresen iszik: Ekkor a májban a méregtelenítõ enzimek indukálódnak (megnõ a "lebontási kapacitás"), és ha nem iszik a gyógyszerek mellett(annyit mint szokott), akkor a gyógyszerek gyorsabban lesznek lebontva, ezért a hatékonyságuk csökken (ill. egyeseknek nõ a fentebb említett ok miatt).

Mi lesz akkor ha gyógyszerre alkoholt iszom?

Legjobb válasz: Ne kérdezd, hogy, hogy diplomázhatott le. Azért ne igyál alkoholt gyógyszerre.

Ne kérdezd, hogy, hogy diplomázhatott le. Azért ne igyál alkoholt gyógyszerre.
én egyszer antibiotikumra ittam alkoholt, hamarabb berúgtam és hánytam is :) más következménye nem lett :)
Nem mindegy milyen gyógyszer. Én fájdalomcsillapítóra ittam néhányszor már, nem szándékosan.. de semmi nem történt.
Én fogfájásra vettem be gyógyszert, nem hatott. Ittam rá alkoholt, na az elmulasztotta :) De komolyabb dolgoknál én se ajánlom.
nem jó ötlet. én csináltam, mikor széles jókedvemben elfelejtettem, h aznap vettem be fájdalomcsillapítót. egyik szilveszterkor pedig rájöttem, h a Lidocain sem fér össze az alkohollal.Elsõ esetben szinte megvakultam idõlegesen, alig bírtam kinyitni a szemem, rosszul láttam az egyik szememre, és nagyon rosszul voltam másnap. a 2. esetben pedig kevés pia után a pasim szüleinek a bemutatkozás kb. így zajlott: csókolom, boaaaa! ne csináld. meg a májadat is károsítja. külön.külön is, nemhogy egyszerre.
Da pacem Domine!
Hamarabb berúgsz
Talán nem fejti ki hatását a gyógyszer. Én szívgyógyszerre ittam egyszer alkoholt...csak berúgtam tõle.
Mondjuk elpatkolsz.
Jah, és egy orvos mondta, hogy nyugodtan vegyem be alkohollal a gyógyszerem.
1.22: vagy egyik, vagy másik... Miért nem próbálod meg a Frontin helyett a Cirkulin Forte Valeriana kapszulát, ez gyógynövény, de gyüyszertárakban is kapható, és régen amikor alvászavaraim voltak, ezzel szoktam le a Xanaxról! Ezzel együtt se valami jó inni - nem tudom, szerintem a mindennapos ivást hanyagold, sokkal rosszabb reggel másnaposan dolgozni menni... Próbáld este másképp kipihenni magad, nézz egy jó filmet, bármit, szerintem bõven elég csak hétvégén, társaságban inni, egyesek szerint még az is sok...
A válasz , ne igyunk gyógyszerre , nekem ez az oldal még új , de a piára gyógyszert szedni , nem jó , én ezeket a tüneteket tapasztalom . SAJNOS.
Sziasztok ! Én sajnos este , munka után iszom , leginkább sört , de ez mindennapos. A szervezetem megszokta a piát , de a legszörnyûbb , hogy Frontin is kell , hogy elaludjak , ráadásul , mikor felkelek olyan szinten rosszul vagyok , hogy hihetetlen. Nem fejfájás , hanem a két mocsok dolog mellékhatásai jönnek elõ. Valaki , aki ebben a cipõben jár , kérem segítsen , vagy járt , voltam már kezeléseken , de nem hatott. Melyikket (tudom , mindegyiket el kell felejteni , de hogyan kezdjem ?)A választ elõre is köszönöm .
És mi van akkor ha whiskyre veszek be altatót??
A kérdező hozzászólása: oké köszi a válaszokat
Attól függ, milyen gyógyszer, és mennyi idõ telt el a gyógyszer bevétele és az ivás közt. Antidepresszánsra, nyugtatóra semmiképp nem szabad inni - a rossz kombináció durva dührohamot, önmagadból kifordulást is eredményezhet, sajna láttam már ilyet - vagy meghalsz. Enyhébb esetben elalszol. Szívgyógyszerre sem tartom helyesnek az ivást. Antibiotikumra úgy tudom, rosszul leszel, hányni fogsz. Esetleg ilyen algopyrin-félére talán nem lesz bajod, de akkor is érdemes 4 órát várni. Legjobb, ha semmilyen gyógyszerre nem iszol.
én így haltam meg, azóta kísértek és nincs nyugalmam.....
19:10-es te nem vagy komplett.
Elvileg ezek mind rajta vannak a használati útmutatón
Használati utmutató esetleg?
Az orvos arra való, hogy megkérdezd és a betegtájékoztatót is azért találták ki, hogy olvasd el, hogy tudd, mire számíthatsz. http://www.pirulapatika.hu/210130914/betegtajekoztato
Aspirin, meg egyéb fájdalomcsillapítók nem befolyásolják, csak az antibiotikumok, de ezeket is több hétig kellene szedned, hogy gyengüljön a fogamzásgátló hatása! Én is Gracial-t szedek 5 éve! Ha fájt a fejem, vagy valami más, vettem be fájdalomcsillapítót, de lett semmi bajom, nem kell kieg. védekezést használni! Hasmenés esetén pedig a tájékoztatójában benne van, hogy mit kell tenni (olyan mintha elfelejtetted volna bevenni, le van írva, hogy mi a teendõ ha az 1. 2. vagy 3. héten)! Én maximálisan meg vagyok elégedve vele!
Az a jó, ha van vérvétel. Ha ugyanis valami van a májaddal, abból gond lehet.
szia! szerintem is kellene vérvizsgálat. Bár nem tudom, hogy az elõttem szóló kinél volt, aki ilyen gyorsan dolgozik. Én elmentem a dokihoz, és elõször is írt beutalót a vérvételre. Az általában reggel van, de nem hiszem, hogy aznapra meg van az eredmény is. Vissza kellett mennem a dokihoz, és csak akkor írta fel a gyógyszert. Ha nem akar elküldeni a doki, kérdezz rá. Abból azért sok minden kiderül, ami fontos lehet. Sok sikert. :)
Nekem nem volt vérvétel, csak vizsgálat, és a gyógyszer, amit szedek, az nekem megfelelõ. Természetesen kérdez tõled dolgokat a vizsgálat elõtt pl. a menstruációdról vagy hogy volt-e valami korábbi nõgyógyászati probléma stb, ami alapján gondolom szintén tud dönteni, hogy neked mi a legmegfelelõbb. Minden fogamzásgátló véd, ettõl nem kell aggódnod, csak ha vannak ún. pecsételõ vérzésid (két megvonásos vérzés között) vagy erõs hasi görcsöd, akkor érdemes visszamenni a dokihoz, hogy új gyógyszert írasson fel.
A kérdező hozzászólása: És ha van vérvétel akkor az egy külön másik nap? Mármint nem lehet elintézni akkor a kettõt egy nap?
Hogy lenne másik nap? vérvételre reggel 7kor kell menni, nõgyógyászhoz meg gondolom nem reggel 6kor mész...-.-
*aznap bocs, elírtam.. de érted?!!
A kérdező hozzászólása: igen köszi

Ha gyógyszer mellett terhes leszek, egészséges lehet a gyerekem?

Legjobb válasz: Igen. Csak fen áll a veszélye a méhen kívüli terhességnek, mert ugye a gyógyszer megakadályozza a beágyazódást így "jobb híjján" keres más helyet magának.

Igen. Csak fen áll a veszélye a méhen kívüli terhességnek, mert ugye a gyógyszer megakadályozza a beágyazódást így "jobb híjján" keres más helyet magának.
Nem kell elvetetni, a mai gyógyszerek már olyan kis mennyiségû hormont tartalmaznak, ami nem valószínû, hogy árt a babának. A méhen kívüli terhesség esélye meg semmivel sem nagyobb, mivel a gyógyszer nem a beágyazódást, hanem a peteérést akadályozza. Ha mégis megérik egy pete és megtermékenyül, akkor a beágyazódást a spirál tudja megakadályozni, ennek hiányában létrejön a terhesség. Sok egészséges baba született már így :)
Bátraké a szerencse. Meg ugye ha a gyógyszertõl sérülne, nagy valószínûséggel el is menne.
Én úgy tudom, ha vki gyógyszer mellett esik teherbe, annak el kell vetetnie, mert nagyon nagy a valószínûsége, hogy beteg gyereke lesz!
èn azt olvastam, hogy ha a kismama hormont tartalmazo tablettat szed , akkor abban az esetben fordul elo a homoszexualitas.. lehet van benne valami..
Kedves kérdezõ! Érdekes válaszokat kaptál, de szerencsére volt köztük számodra megfelelõ is.A fogamzásgátló milyenségétõl függ de a legtöbb gyszer ma már olyan hormonális hatású, hogy a babának nem lesz tõle semmi baja.Én is gyszer után 2 hétre estem teherbe(amikor ugye még nem ürült ki a szervezetbõl), de semmi bajunk, a doki is megnyugtatott, hogy egészséges a baba, minden oké.Ha ilyen elõfordul veled, sz orvos véleményét kérd ki, de hidd el ma már sokminden lehetséges.
Semmi probléma!Elõször én is gyógyszer mellett maradtam terhes!Azt mondta a doki, hogy akár a terhesség végéig is szedhetném, akkor sem ártana a picinek!Annyira kevés a hormontartalmuk!Azért kérdezz meg egy nõgyógyászt, hogy megnyugodjál!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!