Találatok a következő kifejezésre: Ha gyógyszer estem teherbe, (15 db)

Ha gyógyszer mellett estem teherbe, akkor nem lehet baja a babának?

A menstruációm is végig megvolt! Megfelel? vitaminok szedése mellett orvosolható a dolog? Köszönettel:Móni

Legjobb válasz: A barátnõm is gyógyszer mellett esett teherbe és most egy gyönyörõ egészséges 11 hónapos kislánya van. A dokinak azért említs meg mert lehet hogy bizonyos dolgokra jobban oda kell figyelnie. Szerintem ne izgulj mert azzal csak ártasz a babának. Sok boldogságot!

A barátnõm is gyógyszer mellett esett teherbe és most egy gyönyörõ egészséges 11 hónapos kislánya van. A dokinak azért említs meg mert lehet hogy bizonyos dolgokra jobban oda kell figyelnie. Szerintem ne izgulj mert azzal csak ártasz a babának. Sok boldogságot!
Szia! Az attól függ hogy milyen magas hormontartalmú gyógyszert szedtél, én pl. lindinette-t és azt monta az orvosom hogy ha mellette teherbe esek nem probléma. grat a babához. egy 12 hetes kismama
Szia! Mai fogamzásgátlók már kevés hormont tartalmaznak. De feltétlenül szólj az orvosodnak, mert amennyire én tudom (6 éves, egészséges unokahugom is igy fogant)egy darabig magzatvédõt kell majd szedned. A legfontosabb, hogy ne aggódj, AZ nem tesz jót a babának, és a lehetõ leghamarabb menj el az orvoshoz!
Szia, én is gyógyszer mellett lettem terhes. Anteovint szedtem, ami 1 viszonylag magas hormontartalmú fogamzásgátló. Az orvosom rögtön megnyugtatott, hogy a babaának nem lehet semmi baja. Így is lett, a kisfiunk 2, 5 éves és nagyon értelmes kis pasi. És persze nekünk a leggyönyörûbb!! Nem lett se szõrös (csak mint minden újszülött), se torz, sõt a kelleténél több szerve sincs. Engem ilyen badarságokkal rémítgettek azok a jóakaróim, akik nyugodt, boldog terhességet kívántak (ezt a sok kedvességet mindig csak mellékesen jegyezték meg):) . Legyetek nyugodtak és nagyon boldogok!

5 és fél hónapja volt egy abortuszom (gyogyszer mellet estem teherbe, ) és most megint így jártam (másik falytát szedek) ha megint elmegyek ab. -ra akkor késöbb sokkal nehezebben vagy egyáltalán nemis fogok teherbe esni? 17/L

Legjobb válasz: Azért nem tartod meg, mert akkor a párod elhagy? Ez hihetetlen. Ilyen kijelentés után nem hinném hogy kérdés lenne, hogy tudnék e nélküle élni, vagy inkább vele???? Ha már egyszer terhes lettél tabletta mellett, akkor miért nem védekeztek máshogy??? Azt még meg is értem, hogy 16-17 évesen nem tudod megtartani, de könyörgöm, 5 hónap alatt 2 abortusz?? Amúgy azt itt senki nem fogja tudni megmondani, hogy könnyen vagy nehezen fogsz e késõbb teherbe esni. Vagy összejön egybõl, vagy nem, de ha most semmi esetre sem tudod vállalni, akkor nem tök mindegy??

Azért nem tartod meg, mert akkor a párod elhagy? Ez hihetetlen. Ilyen kijelentés után nem hinném hogy kérdés lenne, hogy tudnék e nélküle élni, vagy inkább vele???? Ha már egyszer terhes lettél tabletta mellett, akkor miért nem védekeztek máshogy??? Azt még meg is értem, hogy 16-17 évesen nem tudod megtartani, de könyörgöm, 5 hónap alatt 2 abortusz?? Amúgy azt itt senki nem fogja tudni megmondani, hogy könnyen vagy nehezen fogsz e késõbb teherbe esni. Vagy összejön egybõl, vagy nem, de ha most semmi esetre sem tudod vállalni, akkor nem tök mindegy??
uzenem aki kisebsegizett! hogy en is roma vagyok es 3 om gyonyoru szep gyermekem van, es EGYETLENEGYSZER SEM VOLTAM ABORTUSZON!!!! es nem is fogok SOHA!! kerdezonek meg annyit hogy nincs mas szorakozasod mint abortuszra jarni?? szanalmas...
Gyógyszer mellett... A tabletták az éjjeliszekrényen maradtak, ugye? Ezért gyógyszer mellett. Nem hiszem, hogy rendesen szedted. A használati utasítást elolvastad rajta? Megértetted, ami oda le volt írva? Máskor meg olvastasd el valakivel, amit kiírsz ide...
ha 2x is gyogyó mellett lettél terhes, akkor valamit szarul csináltál!!! nem lehet hogy szedtél valamikor antibiotikumot esetleg???? mert hogy az és még sok más gyogyi hatástalanítja a tabit! egyébként meg IGEN! Lehet hogy nehezebben fogsz teherbeesni, de az is lehet hogy többet a büdös életben nem lehet gyereked! mert elég csak véletlenül Például: egy picit "többett" kaparni és annyi volt a gyerek utáni vágynak, vagy ha valami fertõzés lép fel.. akkor is lõttek ...na ennyit errõl
Na ehhez csak gratulálni tudok... Figyelj már!Ha egyszer már sikerült gyógyszer mellett teherbe esned, akkor miért nem kombináljátok óvszerrel?? Hogy biztos ne járj így megint???
kissebségiek több abortusz után is simán szülnek néhány pulyát... És ha most azt mondjuk, hogy nem lehet, akkor megtartod, és elhagy a párod, holott nem is akarod, és nem is tudod vállalni ezt a gyereket???
Te párodnak mered nevezni azt az embert, aki arra kényszerít, hogy öld meg a gyereketeket, különben elhagy?? Hát undorítóak vagytok mindketten!!!
jó szórakozást a pokolban
Ha Isten létezik, akkor tényleg nem fogsz utána teherbe esni..
A romák között a gyermek szent. Ezért egyáltalán nem tipikus, hogy abortálják a magzataikat.
A 27-es valaszolo vagyok.Bocsanat a sok hibaert, telefonrol vagyok, azert van ennyi elgepeles.Remelem azert lehet erteni, amit irtam.
Szia! Konnyen lehet, hogy abortu
Kérdezõ, 1-2 abortusz esetén nem különbözik a teherbe esés statisztikai valószinûsége az abortuszon át nem esettekhez képest. Egyfelõl. Másfelõl a többedik (3+) abortusz is ritkán okoz teherbe esési gondot, sokkal inkább a kihordás válik problémássá a méh-nyálkahártya és a méhszáj sérülése miatt, szóval a spontán vetélés és a koraszülés aránya nõ valamennyivel.
Bocsi kérdezõ, de szinte én voltam az egyetlen, aki NORMÁLISAN válaszolt a kérdésedre. Nem értem miért csak a bunk.ókkal foglalkozol.
#29, ez bizony így van, a romák általánosságban jóval családcentrikusabbak.
Nekem kicsit hihetetlen, hogy valaki rendesen szedi a fogamásgátlót és kétszer is teherbeesik mellette. Évekig szedtem és egyszer nem lettem terhes. Úgy is el kell menned tanácsadásra az abortusz elõtt, ahol tájékoztatnak majd a lehetõségekrõl, ott nyugodtan rákérdezhetsz a kockázatokra, de olyan dokumentumot senki nem fog adni neked, hogy a mûtét következtében bekövetkezõ esetleges meddõsségért vállalják a felelõsséget helyetted. Azt is számításba kell venned, hogy talán õ az utolsó babád akit ki tudnál hordani egészségesen. Szóval, fontold meg nagyon hogyan döntesz! A tanácsadás segíteni fog majd!
Filozófia szakos egyetemi hallgató vagyok, így etikát is tanulnom kell, a tankönyveimbõl származnak az adatok. Az elsõ trimeszteres abortusz esetén a meddõség kialakulásának kockázata 1 % körül van, de ismételt abortuszok esetében természetesen ez nõ. Ha a nõ korábban még nem szült, azaz elsõ terhességét abortáltatja, akkor az nagyobb kockázatot jelent, mert ilyenkor komolyabb az esély a méhszáj és a méh sérülésére. 17 éves lányként esetleg két abortusszal a hátad mögött már nem elhanyagolható a meddõség kockázata, illetve a késõbbi, már kívánt és tervezett terhességeid idején a vetélés és a koraszülés esélye. Anyámnak volt egy fiatalkori abortusza, amely során a nõgyógyászati szakvélemény szerint megsérült a méhszája. Ezt követõen két tervezett terhességet elvetélt, egy alkalommal pedig koraszülése volt egy szintén kívánt gyerekkel a 22. héten. Én csak ezek után születhettem meg, mivel anyám 7 hónapig benn feküdt velem a szülészeten bevarrt méhszájjal. Láthatod, a dolog nem játék, hiába a modern orvostudomány, ha esetleg Te kerülsz az ismételt terhességmegszakítások szövõdményeként meddõvé vált, vagy életképtelen koraszülötteket világra hozó nõk közé. Arról nem is beszélve, hogy az abortusz milyen komoly erkölcsi aggályokat vet fel.
hát pont ez az, én is gratulálok magyarország, hogy ilyen hülyep*csa vagy hogy már másodszorra csinálnak fel gyógyszer mellett.. nyomorék
abPrtusz, kiflie, játszatok (így, rövid 'sz'-szel), szégyeljétek (szimpla 'l'-lel)... Nem baj, a lényeg, hogy te szuperintelligens vagy. Õszintén grat.
Húha, milyen fura, hogy a tegnap esti válaszom, amelyikben megvédetem a kérdezõt, és elmondtam abbani véleményemet, hogy az a nyomorék, aki a nyomorba a semmire szüli a kölyköt, aki aztán éhezik és szenved élete során, azt a válaszom mára már töröltették is. Ezaz abortuszpártiak meg szitkozódók. Amikor nincs már észérvetek (ami általában nincs, mert demagógok vagytok mind), akkor homokba dugjátok a fejeteket és a másik oldalt (a racionálisan gondolkodó embereket) elhallgattatjátok. És máris minden meg van oldva. Pffff... Kérdezõ, enhogy hallgass az ócsárolókra, nem érnek egy fabadkát sem. Sem õk, sem a véleményük!!!
"Ezaz abortuszPÁRTIAK meg szitkozódók. Amikor már nincs észérvetek (ami általában nincs, mert demagógok vagytok mind)" - maximálisan egyetértek. Sajnálom, hogy töröltek, és õszintén remélem, hogy most nem fognak. Hozzád nem kell magyarázatot fûzni. Úgy vagy beszédes, ahogy vagy...
Nyilván olyan gondossággal olvasta a betegtájékoztatót, mint itt a válaszokat...
Nem értem miért élvezi mindenki, hogy ilyen bunkó lehet... Figyelj, kérdezõ, tényleg valami bibi lehet, én 10 évig szedtem folyamatosan, és sosem lettem terhes. Nem voltál beteg? Egyes gyógyszerek hatástalaníthatják a tablettát. Nem hánytál vagy nem volt hasmenésed, amikor szedted? Mert akkor is kiürülhet túl hamar, olyankor legalább egy hétig máshogy is védekezz! Én személy szerint sosem mennék abortuszra, de én kétszer annyi idõs vagyok mint te, 17 évesen nem biztos, hogy be kell vállalni egy gyereket, fõleg minden háttér nélkül. Persze minden rutinmûtétnél elõfordulhatnak komplikációk, nem várt mellékhatások, de ma már elég ritka az, hogy két abortusz miatt nem lehet gyereked, csak ezért ne tartsd meg. De arra nagyon figyelj ezen túl, hogy ne ess újra teherbe, amíg nem akarsz babát. Lehetõleg ugyanabban az idõben vedd be minden nap, hányás, hasmenés, más gyógyszer mellett pedig védekezz más módon is.
A kérdező hozzászólása: A kérdésemre válaszoljatok! nagyon szivesen megtartanám a babát, de akkor a párom elhagy :/ nemtudnék nélküle élni, egyedül sem tudnék gyekeret nevelni még.. majd pár év múlva ha készen állunk rá, és keresöképesek leszünk persze hogy szeretnénk...
A kérdező hozzászólása: Szerinted ez szorakozas??? :@@@@ nagyon elvagy tevedve!!!:@@@@@
Ha nem az lenne, akkor figyelnél a védekezésre. De nem, neked ez így jobb? akkor hajrá. Aztán majd 30 évesen sírhatsz hogy nem lesz gyereked. Legalábbis remélem.
Nézd, nagymamámnak az 1930-as években tizenvalahány abortusza volt (gondolhatod, akkor milyen "fejlett" technológia volt erre), majd 44-ben és 49-ben két egészséges gyereket szült, mindkettõ a mai napig él és virul. Van akinek meg abortusz nélkül sem megy a teherbeesés - ez nagyon lutri.
én azt nem értem, hogy a párod most elhagyna ha megtartanád, de pár év múlva meg akarnátok gyereket-akkor meg nem zavarná a dolog..?!! a szüleid tudják már?
Ezt így nem lehet elõre tudni. Lehet, hogy simán összejön, lehet hogy nehezebben, de lehet hogy nem lehet gyereked... Nem lehet megmondani elõre, mi lesz belõle... Fejlett az orvostudomány, de ennek is van kockázata, durva esetben a méhedet is kivehetik. Gondold át. Vagyis inkább a párod.
Szerintem szex helyett a tanulásra és a helyesírásra gyúrj, jobban járna mindenki! Mert ezek szerint a kérdésed alapján sem írni nem tudsz, de olvasni sem, mert nem tudod értelmezni, ami a tabletta tájékoztatójában le van írva. Ha ennek megfelelõen szednéd, nem esnél teherbe már másodszor.
Ez de gáz... Valószínû lehet még gyereked (sajnos). Viszont nehogy már azt képzeld, hogy a párod majd életed végéig veled lesz, mikor elhagyna akkor mikor a legnagyobb szükséged lenne rá. Akkor majd bánhatod, hogy 2 gyereked életét is kioltattad egy se.gfej miatt. Amúgy nem vagyok megrögzött abortuszellenes, de a te esetedben ez ocsmány.
10es elnézést kérek, természetesen nem rád gondoltam, de sajnos romák közt gyakrabban elõfordul.
http://www.youtube.com/watch?v=lGGY18qwaaA Jó szórakozást hozzá :) és gratulálok hogy egy kis életet megölsz.. :/ 17/L!
A kérdező hozzászólása: Nem azert tettem fek a kerdest hogy ilyen rosszindulatu emberek valaszoljanak!! :@@@@ senki nemtudhatja.milyen korulmenyek kozott elek, vagy barmi!!! de a kerdesre bezzeg senki.nem valaszolna!!!! gratulalok Magyarorszag!!!!!!
Mi is gratulálunk neked. 17 évesen 2 abortusz szép teljesítmény, úgyhogy te csak ne vádaskodj. Egyébként, látom nem tudsz olvasni, mivel nem egy válaszban leírták, de én kiemelem neked. NEM LEHET MEGMONDANI ELÕRE, LEHET-E GYEREKED MÉG. ESÉLYES HOGY NEM.
Annyira tipikus :-D Veletlen egy szot osszekever az ember, es ezen lovagolsz. Edes anyam, ez aztan a valid argumenntum. :-D Igazan megerint a velemenyed. :-D

Egy éve nem szedem a gyógyszerem. Ha eddig nem estem teherbe, most még lehet esélyem? Éppen pé körül vagyok.

Orvosilag rendben vagyunk, egy hónapban az ovulációt is néztem teszttel, a többiben h?mér?ztem, de már egyiket sem, mert nem akarok teljesen rácsavarodni a témára. Csak olyan jó lenne ha most sikerülne :((

Legjobb válasz: Szia! Nekem a gyógyszer abbahagyása után 17 hónappl sikerült,úgyhogy bármikor sikerülhet:)).Nekem is akkor jött össze,amikor már azt mondtuk,hogy mostmár nyilván nem is lesz.Kitartás,gyakorlás:)))Szia!

Szia! Nekem a gyógyszer abbahagyása után 17 hónappl sikerült, úgyhogy bármikor sikerülhet:) ).Nekem is akkor jött össze, amikor már azt mondtuk, hogy mostmár nyilván nem is lesz.Kitartás, gyakorlás:) ))Szia!
Sikrüni is fog!Csak ne görcsölj, az a lényeg.Nekünk is ugy jött össze hogy nem is gondoltunk rá.Szeressétek egymást nagyon a többit meg bízzátok a természetre!
Szia!Nekem a gyógyszer elhagyása után, másfél évvel sikerült.Ne aggódj, biztos sikerülni fog!!!

Ha 2 adag closti gyogyszerel nem estem teherbe pedig volt pé akkor nem lehet babam? Azért még lesz gyogyszer nélkűl pé-m?

Legjobb válasz: babád lehet,csak most valamiért nem jött ösze . szolj a dokidnak hátha ir másik gyogyszert. honnan tudod hogy van peteérésed?

babád lehet, csak most valamiért nem jött ösze . szolj a dokidnak hátha ir másik gyogyszert. honnan tudod hogy van peteérésed?
A kérdező hozzászólása: mert voltam uh-n.19mm volt
Szerintem az még elég kicsi nekem 23mm volt és akkor monta a doki hogy türhetö.Amúgy mióta próbálkoztok?? mert nekem is azt írták fel injekcióba és minden valószinüség hogy babás vagyok de mi már 3és fél éve próbálkozunk.

17 éves lány vagyok, sajnos gyógyszer mellet teherbe estem. A párom azt mondta hogy ö elhagy ha mégis megtartom. Szerintetek? Elvetessem vagy megtartsam? 6hkm

Legjobb válasz: Szerintem ez csak azokra tartozik, akik majd melletted lesznek, bármilyen döntést is hozol. Család, barátok. Nem gondolhatod komolyan, hogy vadidegen emberek veleménye alapjn kell meghoznod a döntest?!

Szerintem ez csak azokra tartozik, akik majd melletted lesznek, bármilyen döntést is hozol. Család, barátok. Nem gondolhatod komolyan, hogy vadidegen emberek veleménye alapjn kell meghoznod a döntest?!
A párod akkor is elfog hagyni, ha elveteted a babát. Az is lehet hogy még pár hónapig bírjatok, de ö azért akarja a babát elvetetni, mert nem veled képzeli el az életét. Ami nem is csoda, mert 17 évesek vagytok még. Tartsd meg a babát, ha a család ennyire melletted áll. Nem lesz egyszerü, de ha elveteted az Sem lesz egyszerü, talán az még rosszabb lesz.
Most komolyan szavazásra bocsátod, vagy mi a szösz? Ha többen szavaznak arra, hogy vetesd el, akkor elveteted ha többen arra, hogy szüld meg, akkor megszülöd? Nevetséges. Neked kell eldönteni, mert ha megtartod, akkor neked kell érte vállalni a felelõsséget. Ha elveteted, akkor pedig neked kell egész életedben egy abortusz terhét cipelned. Ülj le édesanyádékkal és beszéljétek át.
Akkor tartsd meg ha akarod és képesnek is érzed rá magad, hogy feladd a bulizást, a folyamatos szórakozást, a szabad életet.
A párod nem szeret igazán hogy ha képes lenne a közös gyereketeket elvetetni melletted kéne állnia bárhogy is döntesz
Utolsó válaszadó rettentõen tájékozódott. Manapság már egyáltalán nem nagy az esély arra, hogy nem lehet többet gyereked. Viszont a döntést neked kell meghozni, képes vagy e áldozatokra, a céljaid megvalósítására gyerek mellett, felnevelni akár egyedül, feláldozni valamely szinten a fiatalságodat? Lehet, hogy csúnyán hangzik, de szerintem vetesd el.
Szia ên 17 êvesen szültem, most 22 vagyok. Ha gondolod irj nyugodtan...
De korai lenne viszont én is 17 éves vagyok és én azt mondom hogy tartsd meg mert egy baba egy csoda és ha akarnál késöbb gyereket ezt viszont elvetetnéd az aburtusz miatt nagy rá az esély hogy nem lehet majd gyereked...viszont szerintem te neked kell eldöntened lelkileg milyen hatással lenne az hogy elveszíted a gyereket sajnos egy élet van a kezedben te döntöd el megtartod vagy elveszed azt az életed..
Abortáld.
Nem tartanám meg én tutira, de neked kell tudnod. Ha szeretnéd a babát, akkor ne hallgass másra, mert bánni fogod késõbb. Viszont a pasid így is úgy is el fog hagyni.
Tartsd meg, különben egy életre bánni fogod és sosem bocsátod meg magadnak. Volt egy munaktársam, 17 évesen teherbe esett, azt mondta a barátja, ha elveteti elhagyja. Ikerfiúkat szült, visszament hozzá a pasi, és már a 6-ik évüket tapossák együtt. Gratulálok!
"Utolsó: Miért, ha az ember 30 évesen szül, akkor nem kell éjszaka felkelni egy gyerekhez?... Ez olyan érv, ami mindig igaz, nem csak fiatalkori terhességnél. Ennyi erõvel sose szüljünk, mert fel kell kelni hozzá, meg ki kell cserélni a szaros pelenkáját..." De, 30 evesen is erv, bizony. Csak addigra mar feleri esszel, hogy a gyerek ezzel jar. Van, akinek nem kell akkor se a gyerek pont ezek miatt. Mert felelosseg, mert nem lehet kikapcsolni.
Utolsó: Miért, ha az ember 30 évesen szül, akkor nem kell éjszaka felkelni egy gyerekhez?... Ez olyan érv, ami mindig igaz, nem csak fiatalkori terhességnél. Ennyi erõvel sose szüljünk, mert fel kell kelni hozzá, meg ki kell cserélni a szaros pelenkáját...
Ez most komoly? Szavazzunk megöld-e vagy sem??? Ez anyukádékra a párodra és a párod szüleire tartozik rajtad kívül, párod egy önzõ féreg, az Õ felelõssége is nem csak a tied, ha az én lányom lennél nem küldenélek abortuszra, mert ellene vagyok, de 17 éves látszólag éretlen gyerekként anyának se lennél túl jó, tehát nehéz kérdés, mindenesetre ezt velük kell megbeszélned, nagyon átgondolni, én biztosan támogatnám a lányom, hogy sulit is elvégezze a gyerek mellett, munkát is találjon, de nem lennék helyette a gyerek anyja.
Kedves kérdezõ hogy döntöttél?
A párod egy [email protected]ék, az ilyet fejbe kéne lõni. A gyereket mindenképp tartsd meg! A pasit meg hagyd ott a büdös francba. Mellesleg fel is jelenthetnéd.
Huh, utolsó, kicsit agresszív vagy. Miért kellene fejbe lõni??? Nem akar gyereket. Tudod azt nem kotelezo akarni. Pláne, ha védekezés mellett jött ossze. Mondjuk a pasi épp nem dönthet, hogy akarja e vagy sem, max annyit dönthet, hogy tartja e a kapcsolatot a gyerekkel, ha a kerdezo a megtartása mellett dont. Feljelenteni meg miért kellene? "Biztos úr, a barátom elhagy, ha megtartom a gyereket" Ja, azonnal le is csukjak vagy húsz évre......
A feljelentést meg úgy értettem, hogy gyerektartást lehet tõle követelni, másrészt pedig mivel csak 17 éves a lány, a pasija liliomtiprást követett el, hogy elhagyta és ez igenis büntetendõ cselekmény!
Max gyerektartast rt jelentheti fel. Liliomtiprás??? A beleegyezesi korhatár 12 év.....
Én meg 26 éves fiú, nagyon jó állással, a páromnak mondtam, hogy gyereket szeretnék (õ nálam néhány évvel idõsebb), erre kaptam tõle egy levelet távollétemben, hogy szakít velem. Tessék ez a másik véglet. Ha nem lennék szerelmes, és nem gondolnék rá annyit, akkor nem érdekelne, és élném tovább az életem nélküle. De a sok szép emlék, a sok mosoly, a kedves szavak, mind fel-feltörnek bennem, és legszívesebben ölelném, puszilnám õt. De már nem tehetem. Azon gondolkodtam, hogy vajon az én hibám-e, hogy ragaszkodok a gyerekhez, mi lett volna, ha nem beszélek róla, úgy teszek mintha, aztán egyszer csak szerencsém lesz, és teherbe esik, és talán akkor megtarthatnánk. Miért ilyenek az emberek?
Itt az új borzalom, te ne ess ebbe a hibába: http://hirposta.hu/cikk/2029107/Abortusz_Show_indult/
Létezik más megoldás is!! Nem kell rögtön abortuszra menni! Örökbe is adhatod, így nem ölsz meg senkit, és egy párnak még örömet is szerzel, esélyt adhatsz Neki egy normális életre!!! Sajnos sok embernek nem jut az eszébe ez a lehetõség, és ezért van a sok csecsemõ gyilkosság is, mert nem mernek/tudnak tájékozódni a lehetõségekrõl. Csak vedd számításba ezt a lehetõséget is! Én tudom, hogy felnevelném, de nem vagyok Te, nem vagyok a helyedben, és mint ahogy itt többen is írták, nem itt kellene "megszavaztatni" ennek a piciny babának a sorsát, akinek a szíve már benned dobog!!
A kérdező hozzászólása: csak kíváncsi vagyok.mások vélemènyére! egyébként a család melletem áll ha megtartom! támogatnának anyagilag is.. de 17 évesen nem lenne korai egy gyerek? ráadásul apa nélkül?
Kérd ki a szüleid véleményét, tanácsát! hiszen õk azok akik ebben a helyzetben kell hogy segítsenek - nem mi! a döntést így is úgy is NEKED kell meghozni, és nem lesz könnyû akárhogy is döntesz! Ha megtartod, azért mert egy új rész fog nyílni az életedben, onnantól kezdve már nem leszel "gyerek" hanem SZÜLÕ leszel! ami sok örömmel de sok lemondással is jár!Meg sem fordulhat a fejedben hogy Nem akartad Õt! hiszen onnantól Õ a te kis gyereked lesz! Ha elveteted, azért mert valahol legbelül - lehet nem is most, csak évek múlva! - de nem tudod majd meg nem történtté tenni a dolgokat... és kockázata is van - bár errõl nem szívesen beszélnek.... sokan könnyebb útnak vélik ezt hiszen így "ott folytathatod" az életed ahol abbahagytad! - de ez csak külsõ szemmel igaz... NEM VAGY KÖNNYÛ HELYZETBEN! De tényleg Ne itt kérj segítséget hanem a szüleidtõl!
Fiatal vagy meg hozza. Nem is az anyagi oldala lesz nehéz, ha em az érzelmi. Tudatosan egyedulallo anyának lenni nagy hiba.
szia! en azt mondanam neked h tartsd meg! hidd el nagyon sok boldogdagot fog adni a pici, a baratoddal meg szerintem ne is foglalkozz ha mar ennyire nyilvanvaloan kijelentette! hidd el ha beno a gyermek apja fej lagya, foggal korommel kapaszkodna majd utanatok! vedd azt is szem ele h nagy annak a kockazata h tobbet nem lehet gyermeked! :/ 5hkm 22/L
Nem akarlak befolyásolni.De: abortuszom volt mégis 2 gyermek boldog édesanyja vagyok.Szóval ma má kicsi az esélye h ezért ne legyen gyereked.Még korai a gyerekvállalás.Szerintem... elöbb édettségizz le, szerezz szakmát, majd utána. Gyerek mellett nagyon nehéz tanulni.
Ne tartsd meg!Nehéz idõszak, de ettõl minden csak jobb lehet !A párodat pedig dobd ki!
Szerintem ne tartsd meg. Éld az életed ràérsz babázni 25-30 éves korodban.
Szerintem se tartsd meg, és a pároddal meg szakíts. Ilyen embert, aki cserben hagy ha baj van... nem érdemes rá idõt pazarolni.
Létezik, hogy jól olvastam, hogy már az is "érv" az abortusz mellett, hogy egy kicsi babához fel kell kelni, etetni, ringatni...kell? Kérdezõ, a párod a te dárdáddal veri a harasztot. Könnyen beszél. Zsarol és fenyeget. Nem vagyok biztos benne, hogy mindez a szeretet jele. Ezért sem, és a pánik, kétségbeesés miatt sem vagy abban a helyzetben, hogy valós képet alkoss a helyzetedrõl. És mégis döntened kell. Próbáld meg úgy tekinteni a helyzetet, mintha kívülálló lennél benne, és valaki olyannak, aki fontos neked, és ebbe a helyzetbe kerül, adnál tanácsot. Mit mondanál? Ha vállalod a babádat, nagy kihívások elé nézel, sok dolgot halasztanod kell az életben, de végleg lemondani bármirõl is nem törvényszerû. Tedd mérlegre, van-e olyasvalami, ami akkora értéket képviselhet(ne) a jelenedben és a jövõdben, mint egy gyermek, a saját gyermeked élete.
Tanulj meg olvasni és értelmezni! Én sehol nem írtam sem pro, sem kontra érveket. Csupán szerettem volna felhívni az ifjú hölgy figyelmét arra, hogy bizony a születendõ gyermeke nem egy játékbaba, amit ha megun, félretehet. Kamaszként személy szerint a kisbabákat édesnek, aranyosnak láttam, de a velük járó "gondokat" nem ismertem. Felnõtt fejjel már reálisan látja az anyai teendõket az ember, felkészült az éjszakázásra, hogy bizony a baba sokszor "nemszeretem" dolgokkal is jár, nem csupa habos-babos szépség. A kis hölgy írásából nem az jön le, hogy õ már teljesen kész az anyaságra és az ezzel járó nehézségekre is. Már maga a kérdés is abszurd számomra, hogy vadidegenek döntsék el, hogy megtartsa-e a babát, vagy sem. Egy biztos, a gyereke hosszú évekig ott lesz, hosszú évekig gondoskodnia kell róla, és nagyon nem mindegy, hogy ezt milyen módon teszi.
14 szerintem.

Ha gyógyszer mellett lettem terhes, akkor egészséges a baba, ugye? Olyanok tapasztalata érdekelne, akik szintén így estek teherbe.

Legjobb válasz: Ilyenrõl még nem hallottam. Ezt itt senki nem fogja tudni eldönteni, az orvosod tudja csak megnézni különféle tesztekkel, vizsgálatokkal.

Ilyenrõl még nem hallottam. Ezt itt senki nem fogja tudni eldönteni, az orvosod tudja csak megnézni különféle tesztekkel, vizsgálatokkal.
Ennek örülök:)
A kérdező hozzászólása: Persze, megtartanánk, nem kérdés. A páromnak még nem mondtam hogy lehet, de beszéltünk már ilyenekrõl és nem lenne gond. Azért szedek gyógyszert, mert még nem most akartuk, de ha ennyire jönni akar, akkor jöjjön:)
Érdekes:) De a kérdésbõl úgy tûnik, megtartanátok, nem?
Oh, akkor õ egy nem kívánt bébi lenne? - mert a kérdésbõl úgy tûnsz azért aggódsz, hogy egészséges legyen... most meg írtad, hogy sajnos nem véd 100%ban... (persze tudom, azért szedsz gyógyszert, hogy ne ess teherbe, de ha mégis így van, akkor probléma?)
A kérdező hozzászólása: Nem, mi soha és minden tablettát rendesen bevettem. Hát, igen, 100 % nincsen, kellenek kivételek...:(
Azért érdekelt a dolog, mert hallottam, hogy vki szerint (egyes orvosok szerint) a szünetben nem véd megfelelõen, de ennek ellenére ugye sokan szexelnek olyankor is egyéb védekezés nélkül. Arra gondoltam, hátha ez történt:) De ezek szerint nem... Köszi a választ, remélem a többiek is visszanéznek még:)
A kérdező hozzászólása: Mi nem, olyankor gumit használunk. Elvileg véd akkor is, de mi óvatosabbak vagyunk. Amikor megvan, akkor sehogy nem vagyunk együtt, amikor elmúlik, de még nem telik le a 7 nap, olyankor gumi vagy csak petting.
Akik tabletta mellett estek teherbe: 7 napos szünetben éltetek nemi életet egyéb védekezés nélkül?
Én gyógyszerszedés mellett születtem 27 éve - Anyum 4 hónapos koromig szedte a gyógyszert - mert az orvosa állította nem terhes, és nehogy már Anya jobban tudja... aztán mikor megmozdúltam, nem gyõzött szabadkozni, és be volt tojva, hogy mi lesz velem. - teljesen egészségesen jöttem a világra - leszámítva a csípõficamot, de annak köze nincs ehhez - és azóta sincs semmi problémám, pedig akkoriban mág lóadag hormont tartalmaztak a gyógyszerek!
A kérdező hozzászólása: Én is... Nem jött meg a szünetben, hányingerem van, legszívesebben állandóan aludnék, pedig nem vagyok egy mormota. A dokim szerint 2-3 nap múlva érdemes tesztelni, aztán majd kiderül.
Az én kisfiam gyógyszer mellett lett, a doki azt mondta, hogy már nagyon kis hormontartalmúak a fog.gátlók, nem lesz baja tõle. És nem is lett, már 3 éves. Amúgy jadyne-t szedtem, és van két ismerõsöm akik szintén ez mellett lettek babásak. :S Te mit szedtél?
A kérdező hozzászólása: Mirõl nem hallottál? Hogy a gyógyszer nem 100%? Akkor ez az új információk napja:) Tudom, hogy ezt csak az orvos tudja, de mivel valószínûleg nem én vagyok az egyetlen, érdekelne mások tapasztalat is. Amúgy még nem biztos, csak nagyon úgy tûnik.
Most talaltam ide :) Annyitam szerettem volna kerdezni, hogy mi lett veled/ veletek? Megvan a picike mar?
Nekünk az elsõ Clostil-os hónap után sikerült pedig elõtte nagyon sokat vártunk rá.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok!Milyen vizsgálatok után írja fel az orvos?
Nekünk ez volt az elsõ lépés. Elõször a férjemet küldte el az andrológiára aztán mivel vele minden rendben én megkaptam a Clostilt.
Szia! én kb egy év után mentem el a dokihoz, de más ügyben! Mondtam neki hogy már egy éve nem szedek gyógyszert és még mindig nincs baba! Csinált egy hasi ultrahangot, és mondta hogy nem is biztos hogy nekem mindig van peteérésem... Ezért kaptam a clostyt! a menzesz 3 napjától, napi 5 szemet szedtem, mellékhatások vannak, voltak és a hõgörbém is kicsit kacifántos lett! Majd március végére nem várom... Remélem meghozza a babát a gyógyszer! Nekem a dokim azt mondta nem kell többet szednem, ha rendszeresen 28 napra jön majd meg akkor minden oké a ciklusommal, és ha nincs baba akkor a 3. hónap után kell visszamennem, és akkor kezdõdnek a vizsgálatok! remélem tudtam segíteni! Sok sikert neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Mi is pont 1 éve, hogy próbálkozunk, de még semmi!Nekem 31 naposak a ciklusaim!De én nem szedtem gyógyszert!
Én is Clostit szedek, ez a harmadik hónapom, de semmi. Hormonvizsgálat után írta fel a doki, mert nincs peteérésem, vagy nagyon ritkán...Ciklus 2-ik napjától, 5 napon át, napi 2 szem. A 11-ik naptól a 15-ig UH kétnaponta. Ha volt ovuláció, akkor a ciklus második felétõl utrogestan, a vékony nyálkahártya miatt, amit a Closti okoz. Off: 11:20-as válaszolónak: Napi 5 szem??? Az nagyon durva, ne haragudj! Azért ugye figyelik Uh-val a peteérésedet? Ha nem, az nagy baj, mert cisztákat okoz, és nagyon elvékonyítja a nyálkahártyát, amire külön gyógyszert szoktak adni. Bocsi, de sokkolt ez a napi 5 szem...Kérdezz rá a dokidtól, hogy biztos kell-e ennyi!
11:20 sa vagyok! Bocsika! elirtam, napi egy szem 5 napig! bocsi még egyszer

Egy hónapja hagytam abba a fog. gátlót. 3 napja kellett volna megjönnie. Amióta abbahgytam nem voltam együtt senkivel. Lehet h előtte estem teherbe csak a gyógyszer miatt megjött? És ha nem vagyok az akkor kb mennyi idő amig rendbe jön minden?

Legjobb válasz: Hát ez attól is függ szerintem mennyi ideig szedted! Nekem 62 nap után jött meg elõször és bár ettõl sokan kiadtak, makk egészséges vagyok,voltam dokinál! Nekem õ azt mondta 90 nap a max. amit várni lehet!

Hát ez attól is függ szerintem mennyi ideig szedted! Nekem 62 nap után jött meg elõször és bár ettõl sokan kiadtak, makk egészséges vagyok, voltam dokinál! Nekem õ azt mondta 90 nap a max. amit várni lehet!
Nem bíztatlak sok jóval, én pont egy éve hagytam abba a gyógyszert, és kb három hónapja állt be megint rendesen a menszim. Elsõ hónapban rendesen megjött, utána két hetet késett, és csak két napig tartott, utána egy héttel hamarabb jött meg, megint csak kevés, utána megint hamarabb, utána késõbb ááááááhhhhhh és így tovább. Tarts ki, elõbb utóbb be fog állni.
Nem vagy terhes, hiszen nem voltál senkivel. A szervezetednek kell egy kis idõ, amíg visszarázódik a normális kerékvágásba.
Szia, én a saját esetemet tudom elmondani, hat év :( után tavaly novemberben hagytam abba, utána hat héttel jött meg elõször, de még úgy, ahogy a gyógyszer alatt, semmi fájdalom, semmi görcs, rövid, gyenge, semmi rosszkedv=semmi pms. Aztán teljesen rapszódikusan jött meg, ahogy kedve volt, volt, hogy 42 napra, volt, hogy 30-ra, már frászt kaptam, gondolhatod, nem volt még tervben baba, úgyhogy havonta teszteltem, persze semmi, és most júliusban (!) jött meg úgy, mint elõtte, olyan 30 naponként van, fáj, mint a gyógyszer elõtt, rossz kedvû vagyok, stb, tehát újra mûködik a rendszer. :) Mindezt azért írtam le ilyen hosszan, hogy érzékeltessem, semmi gond, sok hormon bezavart, észhez kell térni a testünknek. Viszont ha még évek múltán is zavar van, szerintem érdemes dokihoz menni, be tudja állítani, nekem õsszel ez jött volna... bocs, ha hosszú volt. üdv

Ha lehet hogy ondós volt a fiú keze, és úgy ujjazott meg, de vettem be tabit rá a másnapra, akkor mennyi az esély arra hogy teherbe estem? Vagy alapból be se kellett volna vennem? A gyógyszer neve escapelle.

Legjobb válasz: Fogamzás gátló szedése esetén az esély arra hogy a hölgy teherbe esik: 0,5-1%. De a barátod igazán moshatott volna kezet! Akkor még kisebb lenne az esély a terhessége vagy egyenesen 0!

Fogamzás gátló szedése esetén az esély arra hogy a hölgy teherbe esik: 0, 5-1%. De a barátod igazán moshatott volna kezet! Akkor még kisebb lenne az esély a terhessége vagy egyenesen 0!
Esemény utáni tablettával minimális az esély. Az a baj ezzel, hogy majd jövõ hónapban, amikor tényleg baj lesz, mert kiszakad mondjuk az óvszer, és el is élvez benned, akkor meg majd csak pisloghattok, mert már nem vehetsz be esemény utánit. Ezzel persze nem azt mondom, hogy nem kellett volna bevenned, hanem azt, hogy oda kéne figyelni, hogy mit csináltok.
A kérdező hozzászólása: Szûz vagyok még, ez volt az elsõ alkalom:) De a fiú, nem tudja, hogy elment-e..Nagyon félek, még így is hogy bevettem a gyógyszert, és a szûzességem elvesztését se mostanra tervezem, ezek után.
Hasznos dolog ez az esemény utáni tabletta , de azért nem kéne feleslegesen sokkolni a szervezeted ilyennel... Ez arra való ha TÉNYLEG baleset történik, rossz az óvszer vagy bármi. Nem arra hogy bekapkodd minden szirre-szarra már bocsi... Oda kéne figyelni, a szex-szel pedig még várj, nem vagy elég érett hozzá a fentiek alapján.
Tájékoztatásul közölném, hogy hormonbomba tablettákat nem szokás úgy enni, mint az m&m-t.
A kérdező hozzászólása: Most vettem be elsõnek, mert kétségbe estem. De többet nem fog elõfordulni, azt garantálhatom.
Uramisten. Erre bevenni?! Mégis minek? Most majd örülhetsz, hogy majd menstruálsz 2 hetente, aztán 3 hónapig nem is fog megjönni. Csak, mert ennyi hormont tartalmaz az a sz*r. ;) Kiszakad az óvszer, elkapott a hév és megtörtént a védekezés nélküli AKTUS, beveszi a hölgyike, akkor oké. De erre mégis minek? Nagyon buta és tájékozatlan vagy...

Tisztelt Doktor Úr! Pollenallergiámra Telfast 120-at szedek (márciustól-Októberig). Párommal babát szeretnénk. A gyógyszer nehezíti-e a teherbeesést? Vagy elég elhagynom a gyógyszert akkor, ha már teherbe estem? Köszönettel:B.I.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tablettának ilyen hatása nem ismert, azonban mindenképpen konzultáljon az allergológus szakorvossal is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tablettának ilyen hatása nem ismert, azonban mindenképpen konzultáljon az allergológus szakorvossal is. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!