Találatok a következő kifejezésre: Ha gyógyszer estem (55 db)

Ha ma este bevettem egy olyan gyógyszert ami mellett nem szoptathatok, akkor mikor ehet a babám legközelebb ciciből?

Mikorra ürül ki?

Legjobb válasz: Amikor szültem, a szobatársamnak a kórházban volt ilyen gondja. Neki rendszeresen (napi 1x) kellett bevenni olyan gyógyszert, ami nem babának való. Neki azt mondták a dokik, hogy közvetlenül miután bevette a gyógyszert szoptasson, az még jó tej. Utána kb. 5-6 órával fejje ki az egészet és kuka, utána szoptathat megint.

Amikor szültem, a szobatársamnak a kórházban volt ilyen gondja. Neki rendszeresen (napi 1x) kellett bevenni olyan gyógyszert, ami nem babának való. Neki azt mondták a dokik, hogy közvetlenül miután bevette a gyógyszert szoptasson, az még jó tej. Utána kb. 5-6 órával fejje ki az egészet és kuka, utána szoptathat megint.
A kérdező hozzászólása: ezt a gyógyszert 2 napja szedem (klion)
1-1 gyógyszert be lehet szedni, még akkor is ha az van ráírva, hogy nem lehet. A gyógyszerek többségére rá van írva ez, biztonsági okokból, hogyha ne adj' Isten bármi történik, ne tudd õket perelni. De biztos vagyok benne, hogy semmi baja sem lesz tõle. Én is ittam néhányszor ACC 200-at és szoptattam rendesen, semmi baja sem lett tõle.

Csökkenthetem a stirák kialakulását ha minden este bekenem magamat krémmel? Mivel előzhetőek meg? Gyógyszer kiválthatja őket?

Legjobb válasz: Tudtommal a striákat hirtelen súlygyarapodás, vagy súlyvesztés váltja ki, olyanról nem tudok, hogy gyógyszertõl lenne valakinek. A krém megelõzésre lehet, hogy jó, de nem ér semmit, ha a fogyás/hízás rövid idõn belül következik be. Megelõzni pedig úgy lehet, ha ezeket elkerülöd.

Tudtommal a striákat hirtelen súlygyarapodás, vagy súlyvesztés váltja ki, olyanról nem tudok, hogy gyógyszertõl lenne valakinek. A krém megelõzésre lehet, hogy jó, de nem ér semmit, ha a fogyás/hízás rövid idõn belül következik be. Megelõzni pedig úgy lehet, ha ezeket elkerülöd.
Igen, a rendszeres krémezés, testápolás fontos.Koffein, borostyánkivonatos krémek nagyon jók.A testtekercselés is nagyon sokat javít.
Akkor a mélyhidratálók, olajak!
Nekem javít valamennyit a rendszeres testápolózás rajta, kevésbé látszanak.
A kérdező hozzászólása: nem híztam és nem is fogytam a fenekemre. de eléggé száraz a bõröm most niveával kenem

Ha eddig este szedtem a gyógyszert, és szeretnék reggelre váltani, akkor azt a következő levél kezdésénél megtehetem?

Illetve ha az nem jön be, akkor a következ? levélnél megint visszaválthatok az esti szedésre?

Legjobb válasz: A következõ levélnél biztosan, de szerintem szedés közben is szépen el lehet tolni hogy egyre késõbb veszed be. Kb az összes fogamzás gátlónak van egy 12órás "elcsúszási" ideje szóval ha este 8körül szoktad szedni és csak másnap reggel 8ig beveszed elvileg nem lehet probléma, de azt a pár hetet/napot a következõ levélig kibirod. Ha nem válik be ugyan úgy vissza lehet tenni. 19F <--ne ijesszen meg hogy fiú vagyok a barátnõm már 1 éve szed fogamzásgátlót :)

A következõ levélnél biztosan, de szerintem szedés közben is szépen el lehet tolni hogy egyre késõbb veszed be. Kb az összes fogamzás gátlónak van egy 12órás "elcsúszási" ideje szóval ha este 8körül szoktad szedni és csak másnap reggel 8ig beveszed elvileg nem lehet probléma, de azt a pár hetet/napot a következõ levélig kibirod. Ha nem válik be ugyan úgy vissza lehet tenni. 19F <--ne ijesszen meg hogy fiú vagyok a barátnõm már 1 éve szed fogamzásgátlót :)
bocs, hogy ezt írom, de ne tologasd ezen a levélen belül. várd meg a következõ levelet, mert a tologatás nem egészséges és nem is biztonságos. a következõ levelet reggel kezd el, s ennyi az egész.
ja, és ne nagyon váltogasd, mert a szervezeted sose szokja meg, hogy akkor mi is van. fontos az ugyanabban az idõben szedés, és ez nem csak egy levélen belül érthetõ, hanem végig míg szeded. elõzõ voltam
A kérdező hozzászólása: én is csak a következõ levélném szerettem volna másképp, mert ha este veszem be, és ha elfelejtem és reggelre meg már eltelt 10 óra. Viszont ha reggel szedném, és ne adj isten elfelejteném, akkor lehet, hogy 1-2-3 órán belül eszembe jutna, ami még nem baj :) ezért szeretném... és csak érdeklõdésképp kérdeztem, hogyha mégse válna be jobban, akkor visszatérhetnék-e az estire 1 hónap múlva :)
Milyen gyógyszer?
az enyém (Yasminelle) 3-4 óra alat szívódik fel de a tájékoztataón nincs rajt?

Ha gyógyszer mellett estem teherbe, akkor nem lehet baja a babának?

A menstruációm is végig megvolt! Megfelel? vitaminok szedése mellett orvosolható a dolog? Köszönettel:Móni

Legjobb válasz: A barátnõm is gyógyszer mellett esett teherbe és most egy gyönyörõ egészséges 11 hónapos kislánya van. A dokinak azért említs meg mert lehet hogy bizonyos dolgokra jobban oda kell figyelnie. Szerintem ne izgulj mert azzal csak ártasz a babának. Sok boldogságot!

A barátnõm is gyógyszer mellett esett teherbe és most egy gyönyörõ egészséges 11 hónapos kislánya van. A dokinak azért említs meg mert lehet hogy bizonyos dolgokra jobban oda kell figyelnie. Szerintem ne izgulj mert azzal csak ártasz a babának. Sok boldogságot!
Szia! Az attól függ hogy milyen magas hormontartalmú gyógyszert szedtél, én pl. lindinette-t és azt monta az orvosom hogy ha mellette teherbe esek nem probléma. grat a babához. egy 12 hetes kismama
Szia! Mai fogamzásgátlók már kevés hormont tartalmaznak. De feltétlenül szólj az orvosodnak, mert amennyire én tudom (6 éves, egészséges unokahugom is igy fogant)egy darabig magzatvédõt kell majd szedned. A legfontosabb, hogy ne aggódj, AZ nem tesz jót a babának, és a lehetõ leghamarabb menj el az orvoshoz!
Szia, én is gyógyszer mellett lettem terhes. Anteovint szedtem, ami 1 viszonylag magas hormontartalmú fogamzásgátló. Az orvosom rögtön megnyugtatott, hogy a babaának nem lehet semmi baja. Így is lett, a kisfiunk 2, 5 éves és nagyon értelmes kis pasi. És persze nekünk a leggyönyörûbb!! Nem lett se szõrös (csak mint minden újszülött), se torz, sõt a kelleténél több szerve sincs. Engem ilyen badarságokkal rémítgettek azok a jóakaróim, akik nyugodt, boldog terhességet kívántak (ezt a sok kedvességet mindig csak mellékesen jegyezték meg):) . Legyetek nyugodtak és nagyon boldogok!

Szerintetek lesz valami baj ha az esti és a déli gyógyszert összekevertem?

mindíg megvan milyen gyógyszert kell adni a papámnak és én véletlenül az esti gyógyszereket adtam neki a déli helyett.. szerintetek nagy baj lesz? nagyon nagy lelkiismeretfurdalsom van! válaszoljatok!

Legjobb válasz: Ha nem altató volt, akkor nem lesz baj. Ha esetleg mégis pont az, akkor is legfeljebb alszik egyet délután a papa.

Ha nem altató volt, akkor nem lesz baj. Ha esetleg mégis pont az, akkor is legfeljebb alszik egyet délután a papa.
A kérdező hozzászólása: Hát két 'dobozba' volt elõkészítve (apa készíti elõ) . és a másikba nem tudom mi volt.. de szerintem kb ugyan az..remélem
Kérdezd meg tõle, hogy miket szed este és miket délután.
A kérdező hozzászólása: de nem szeretném elmondani apának mert lenne belõle egy 'kis' veszekedés..
Márpedig jobb lenne, ha elmondanád, mert lehet baj is belõle, ha esetleg olyat adtál be most, amit még nem lett volna szabad.
A kérdező hozzászólása: Megoldva! mindíg ugyanazt kapja!
No látod, legalább megnyugodtál.

3 hósom beteg. Kora reggel szopizott, majd megkapta a gyógyszert, de azóta nem eszik semmit. Nem gond ha pl. estig csak inni fog?

Nem kell neki a cici.A gyógyszert is csak teával volt hajlandó elfogadni.Meddig baj ha nem szopizik csak iszik? Pisis pelus van, figyelem.

Legjobb válasz: Mi a baja? Igazából úgy még jobb lenne, ha csak szopizna és nem kéne itatni.. De ezt mondjuk nem te döntöd el ugye. :)

Mi a baja? Igazából úgy még jobb lenne, ha csak szopizna és nem kéne itatni.. De ezt mondjuk nem te döntöd el ugye. :)
Na, szuper, hogy ez kiderült, ügyes vagy! :)
A kérdező hozzászólása: Megvan a baj oka:D A gyógyszert evés közben kellett reggel bevenni.A cicimen a bõr annyira beitta az ízt, hogy emiatt sírt.Nem volt elég, hogy evés elõtt lemostam a mellet.Jó alaposan meg kellett tisztítani.
Sztrájkol szegénykém...? Az üveget inkább tedd el, ha lehet, nehogy az is bekavarjon most nektek. Inkább pohárból itasd. Lehet, hogy a gyógyszer is bejátszik, a betegsége, láza biztosan.
A kérdező hozzászólása: Lefejtem és megitta:D Miért sír ha cicire teszem?Nem jön a foga.Elfordítja a fejét és nekiáll sírni.Mi nem jó?
Jaj te, ne akkor igyál tejszaporító teát, amikor nem akar szopizni a babód! :) Naná, hogy bedurransz amúgy is, mert ritkábban ürülsz most. És hajrá-hajrá, csak bíztasd õt a szopira. Ha beteg, akkor lehet, hogy egyébként is jobban igényli most a testkontaktust, úgyhogy csak kínálgasd szorgosan a cicivel, hátha párszor még rákap.
Szia! Én mindenképpen a cicit erõltetném úgymond, persze nem minden áron. Az én kislányom 19 hós koráig cicizett, ha beteg volt, nyûgös, fogzott mindig a cici kellett neki. De inni mindenképpen kell, másnem teát, de tényleg, nehogy megszokja az üveget, aztán meg nem akar cicizni esetleg. Szerintem 1 nap már baj, de ki tudja. Azért nem felejti el olyan könnyen Anya cicijét. Szorítok, hogy minden rendben legyen!!
A kérdező hozzászólása: Visszajöttem.Sikerült egy picit cicizni félálomban.Nem lehet letenni.Ha apa megjön, fejek le tejet. (Pont reggel ittam görög szénamag teát tejszapotítónak, úgyhogy most görögdinnyékkel csücsülök:D Nem kellemes.) Köszi Mindenkinek!
Én arra gondolok, hogy rájött, hogy a teát könnyebb a cumisüvegbõl kiinnia mint "megdolgozni" a tejért. Én megpróbálnám kiskanálból vagy pohárból a teát vagy méginkább a lefejt tejet, hogy ha vége lesz a betegségnek, akkor vissza tudjatok térni a mellbõl táplálásra.
Utolsó vagyok! Ha lázas akkor meg menjen a tea, ha azt elfogadja!!! Remélem nem lesz semmi komoly baj. Gondolok rátok! Lázas betegnél sok folyadék legyen. Ha nem kell a tejcsi, akkor tea.
Igen jó lenne ha a tejcsi menne. nem próbáltad kifejni és cumisból oda adni neki? Bár ha belegondolunk ha mi betegek vagyunk nekünk sincs nagy étvágyunk. Nálunk a gyerekorvos mindig azt mondta, hogy sok tea... Mi anno 4-5 hetesen lettünk betegek, akkor is azt mondta, adjak neki teát. Ez is orvosa válogatja. Lényeg, hogy ne száradjon ki, valami legyen benne. Orvos mit mondott? Mi a baj amúgy?
A kérdező hozzászólása: Hát igen.Eddig meg a tea nem kellett hõségben sem. Most viszi a férjem a vizeletét vizsgálatra a kórházba, mert a doki nem látott nála semmit extrát. Lázas.Ennyit tudunk.
A kérdező hozzászólása: :D:D:D

Ha tegnap este ittam vodkát, sört, és masnap reggel rosszul erzem magam vehetek be rá gyogyszert?

Hozza teszem sokkat ittam, a valaszokat koszi

Legjobb válasz: Gondolom aludtál azóta. Igen, aspirint bevehetsz.

Gondolom aludtál azóta. Igen, aspirint bevehetsz.
A kérdező hozzászólása: és algoflexet?
Igen, beszedheted. A használati utasításban nem szerepel, hogy alkoholt nem lehet fogyasztani. [link]
Mondj el 10 miatyánkot.

Tényleg nem lehet baj abból, ha tegnap este 8kor bevettem a f. gátló gyógyszerem és ma reggel fél 10kor hánytam?

Elolvastam a tájékoztatót, azt írta, hogy akkor van baj, ha a bevétel utáni 4 órában hányok. Ez ugye kiesett, de valóban felszívódott ennyi idő alatt?

Legjobb válasz: Persze hogy felszívódott, nem olyan sok idõ kell a felszívódásához.

Persze hogy felszívódott, nem olyan sok idõ kell a felszívódásához.
Igen, felszívódott. Védett vagy.

Mennyi ideig kell kiegészítő védekezést alkalmazni ha 2 este elfelejtettem bevenni a gyógyszerem?

de reggel pótoltam

Legjobb válasz: az a fajtájától függ. valahol 7 nap, valahol több...

az a fajtájától függ. valahol 7 nap, valahol több...
hanyadik héten történt ez? mit ír a betegtájékoztató? általában egy hét legalább ajánlott
A kérdező hozzászólása: az nem ír semmit. egyébként 2. héten. :/
sztem a kövi levél végéig.(biztos ami biztos alapon)
2.hét annyira nem gáz 1. hét nagyon gáz, meg utolsó pár szem ha kimarad én azért egy hétig használnék kiegészítõt, de ha biztosra akarsz menni, akkor az elõttem szóló tanácsát fogadod meg ha elsõ héten lett volna, akkor viszont én is azt tanácsolnám, mint õ
Következõ ciklusodig. Még mielõtt kérdeznéd: akkor is, ha 1 este felejted el. És akkor is, ha kihányod, stb.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!