Találatok a következő kifejezésre: Ha gombás van (67 db)

Mivel fertőtlenítsem a wc-t és a fürdőszobát, ha gombás van a családban?

az id?s nagymamám gombás. sajnos vannak gondog nála a higiéniával, emiatt sokat veszekszünk is. a doki azt mondta a hypo/domestos nem pusztítja el teljesen. mivel takarítsak? az ecet jó?

Legjobb válasz: KARANTÉNBA A NAGYIVAL......:)

KARANTÉNBA A NAGYIVAL......:)
Tapasztalatból mondom, ne bosszantsd magad, õt már sose fogod rábírni a megfelelõ higiéniára.
A kérdező hozzászólása: félre ne értsétek én szeretem a nagyimat, de sajnos sokkal nehezebb együtt élni vele, mint azt hittük... valóban igaz: az öregség, második gyerekkor :(
A kérdező hozzászólása: kezeljük! már amennyire lehet. egyrészt sajnos már vannak nála kisebb gondok szellemileg, másrészt, ahogy írtam nagyon nem érdekli a higiénia. mindent összefogdos, ha teheti ellógja a kézmosást, tisztálkodást, hiába kérjük, nem tudok mindig a domestos kendõvel futni utána.
No, de hát a domestos is elpusztít elvileg mindent. Szerintem se parázd egyébként túl a dolgokat. bele fogsz õrülni a folyamatos suvickolásba, meg a viszketéstõl való rettegésbe. Ha a mamának ilyen betegsége van, akkor miért nem kezelik?
A kérdező hozzászólása: tényleg ezt a reklámot én is láttam! ki fogom próbálni! köszi :)
Elsõ te nem vagy normális:) ez tetszett!Amúgy én a somestost mondanám, de ha nem jo akkor reklámozzák most ezt az új max san nevû szert, lehet egy probát megér, elvileg mindent elpusztit és 48 oráig véd. http://www.shopmania.hu/shopping~online-takarito-eszkozok~va..
Márpedig a domestosnál jobbat nem találsz, bármit mond a doki. A nagyidat kezelni kell, a wc-nek meg elég a domestosos kendõ, de az minden alkalommal, a nagyi után. Kádat meg sajnos kimosni, domestossal. Ahhoz, hogy elkapjátok, nemcsak a gomba kell, hanem a legengült immunrendszer is, úgyhogy nem kell túlparázni szerintem.
A kérdező hozzászólása: sajnos csak egy WC és fürdõ van a lakásban, valahová neki is járni kell. amikor kivagyok idegileg, akkor támogatom az ötleted, de azért valami konstruktívabb válasz is jöhet.
A gombák a meleg, nedves, sötét helyeken szaporodnak különösen. Ha a fürdõn van ablak, szellõztethetõ, nem lesz olyan párás, túl meleg se kell egész napra. A hypo vagy Domestos elég, de aki használja, annak nem tesz jót a gõzének gyakori belélegzése, ezt se kell túlzásba vinni! Az azonos törülközõ véletlen használatát kell nagyon kerülni (ha soká szárad meg, azzal átvihetõ), erre Ti tudtok odafigyelni. A wc letörlése inkább saját használat elõtt ( ez egyszerûbben kicvitelezhetõ, mint mindig futni a nagyi után), a kádat, zuhanyzót , ha nagyon erõs láb vagy krömgombája van, akkor a többiek mûanyag papucsban használjátok, fertõtlenítés nélkül a kádba belefekvés nem ajánlott. A szárazon, gõzmentesen, penészmentesen tartható fürdõszoba nem annyira veszélyes. Annyira azért nem erõsen fertõzõ a bõr és körömgomba, a nemi szerveké sokkal közvetlenebb kapcsolat során terjed, ezt ne felejtsd el.

7 hetes terhes vagyok. Van folyásom, és kellemetlen szagú is. Ha gombás fertőzés, akkor árthat a babának?

Még 1 hét múlva mennék ultrahangra. Várjam meg,vagy menjek előbb?

Legjobb válasz: Nekem egyszer a doki azt hitte, hogy gombás fertõzésem van, mert fehér volt belül. Aztán mondtam neki, hogy az csak az utro hüvelykapszula. Erre azt mondta, hogy jó, de egyébként ha az lenne, az se lenne baj, mert a babának konkrétan kárt nem okoz a gombás fertõzés, ibkább az okozhat gondot, ha bakteriális fetõzés áll fent.

Nekem egyszer a doki azt hitte, hogy gombás fertõzésem van, mert fehér volt belül. Aztán mondtam neki, hogy az csak az utro hüvelykapszula. Erre azt mondta, hogy jó, de egyébként ha az lenne, az se lenne baj, mert a babának konkrétan kárt nem okoz a gombás fertõzés, ibkább az okozhat gondot, ha bakteriális fetõzés áll fent.
Én nem várnék, a babának nem lesz baja tõle, de azért jobb ha minél elõbb ránéz egy doki. Zárt méhszájaknál nem jut fel a fertõzés a babához, de minél elõbb kikezelik annál kevesebb az esély, hogy még is eljut a babához, illetve neked is annál elõbb szûnnek meg a panaszaid. 36hkm
Esetleg vegyél egy csomag Vagilact hüvelykúpot, nekem ezt javasolta a nõgyógyászom, de nem kúraszerûen, ahogy az ajánlás szól, hanem mondjuk hetente v havonta, ahogy szükségét érzed.
szia, ne aggodj nem okoz gondot HA kezelik.Szoval én a hejedben azért elszaladnék hozzá valami kupért. Mondjuk nekem is azt mondta hogy a virusok illetve alulrol a bakterialis ami gond inkabb, de azért te is jobban fogod érezni magad ha meggyogyulsz mire mész ultrahangra. meg nem fogsz idegeskedni.
Én 5 hetes vagyok és nekem írt fel a doki mikogal kúpot. A gomba nem árthat, azt mondta, viszont ha nem kezelik ki, késõbb hamarabb kialakulhat, akár egy sima torokgyuszitól, vagy a megváltozott ph értéktõl és késõbb ez kellemetlen lehet, mert koraszüléshez is vezethet.
Maga a gombás fertõzés nem árt a babának, viszont, ha nincs kikezelve, remek táptalaj a kórokozóknak, baciknak, amik ilyenkor könnyebben és gyorsabban támadják a kismamákat. Egy bakteriális fertõzés viszont már okozhat gondot, eleinte vetélést, késõbb károsítva a magzatburkot, koraszülést. Mindenképpen kezelni kell. Lehet használni Canestent (a 3 db-os több macera, de kisebb dózisú), akár más hüvelyfertõtlenítõ készítményeket. A legjobb lenne, ha a doki venne kenetet és pontosan tudnátok, hogy mit is kell kezelni.
szerintem ne várj jövõ hétig, az utolsónak teljesen igaza van, jól leírta. ezen ne múljon, kezeltesd minél elõbb.
Amit én írtam, recept nélkül kapható. A másik, h én pont ultrahangon kaptam el, pedig biztos próbálják (aránylag) fertõtleníteni azt a micsodát, szóval mások miatt sem mellékes kezelni.
uh-n kaptad el? Nálunk minden embernél egy koton gumi szerû izét húznak rá amit aztán kidobnak. Kizárt, hogy bármi fertõzést kapjak ott el. Nem téged akarlak bántani, csak nagyon meglepõdtem, hogy ilyen is van, hogy az uh-n kapsz el fertõzést. :(

Használhatok Pharmatex hüvelytablettát ha gombás fertőzésem van? Akkor is hatásos?

Legjobb válasz: Ha gombás fertõzásed van, akkor nem is szabad szexelni, mert simán visszakaphatod a gombát. Elõbb kezeld ki magad és aztán szexelhettek.

Ha gombás fertõzásed van, akkor nem is szabad szexelni, mert simán visszakaphatod a gombát. Elõbb kezeld ki magad és aztán szexelhettek.
Elõször kezelni kéne a gombát, aztán huncutkodni.
inkább ne szexelj mert tovább adhatod a gombád. és nem hiszem hogy a párod örülne neki
kezeld ki a gombát és majd ha azt mondja az orvos h elmúlt, akkor mehet a szex
Inkább használj Canesten kombit (ebben krém, és kúp is van), Betadine hüvelykúpot, vagy Pevaryl hüvelykúpot; ezek recept nélkül is kaphatók! Szerintem az utóbbi a legjobb! Ha már azóta, hogy észrevetted a ferõzést szexeltetek, akkor inkább menj el nõgyógyászhoz, mert már továbbadtad, és a párodnak is ír fel gyógyszert, hogy ne legyen ping-pong fertõzés! Egyébként legtöbbször a férfiak fertõzik meg a nõket, ugyanis nekik nincsenek tüneteik, ha gombás! Ja és fontos a megfelelõ higienia!
NE szexelj ha gombás a virágod, te kis huncut.
kufirc helyett menj orvoshoz és no kufirc mert még a párod ha van tartós rádfogja hogy félre keféltél am a pharmatex van egy enyhe fertõtlenítõ hatása de én mégis inkább egy pontosabb orvosi vizsgálatot ajánlok

Ha gombás fertőzésem van az befolyásolhatja a terhességi teszt eredményét? És a gombás fertőzés késleltetheti a menzeszt?

Legjobb válasz: A terhességi teszt eredményét nem befolyásolja, de a menszesz késhet tõle!

A terhességi teszt eredményét nem befolyásolja, de a menszesz késhet tõle!

Érdekes folyásom van, de nem ég, nem viszket, változó mennyiség! Ez normális? Ha gombás lennék akkor égne, viszketne?

Legjobb válasz: Mit jelent az hogy érdekes? Ha színe, szag van, az nem jó, vagy ha viszketsz, de sajnos van olyan amikor bõséges fehér, és semmi tünete nincs, és mégis pl. gomba. trichomonas bacinál zöldes-sárgás, gombánál fehér habos, bõséges, általában viszket, és, de mondom nem mindig. Milyen a folyásod? Nem tudom mennyi idõs vagy( gondolom kismam, ha ide írtál), de tudod ilyenkor van bõvebb folyás.

Mit jelent az hogy érdekes? Ha színe, szag van, az nem jó, vagy ha viszketsz, de sajnos van olyan amikor bõséges fehér, és semmi tünete nincs, és mégis pl. gomba. trichomonas bacinál zöldes-sárgás, gombánál fehér habos, bõséges, általában viszket, és, de mondom nem mindig. Milyen a folyásod? Nem tudom mennyi idõs vagy( gondolom kismam, ha ide írtál), de tudod ilyenkor van bõvebb folyás.
A kérdező hozzászólása: Jajj elfelejtettem oda írni h 9.hétben vagyok!Nem viszket, nem ég nem csíp és nincs szaga sem!Néha több néha kevesebb, fehéres és mintha ilyen -mindhatni-fehér darabok lennének benne-már elnézést és aztán "megszáradva" a betéten sárgás! Szóval nagy a gáz?
Nem árt megnézetned, de nem jelent nagy bajt, ne ijedj meg.Nekem is volt, én a dokitól nem kaptam semmit rá a 12. hétig, utána írt csak kúpot.Tudod a babónak nem lesz semmi baja tõle, csak a sátgás szín miatt mondom inkább mutasd meg dokinak.Nekem még most is van. de egyelõre nem írt rá semmit mert nem akar folytom kúpoztatni, szval ez nem gond, nekem is azt mondta most legutóbb, nem vészed, inkább várjunk-.csak hosszú hónapokig ne legyél kezeletlen. Gratula a babóhoz!
itt ajánlottal teafaolajat, betétre kell cseppenteni, és állítólag jó rá, én sajna nem próbáltam még.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, megyek majd 12 hetes Uh-ra aztán majd ott mondom a dokinak!Mert aggódtam h milyen a normális folyás a terhesség alatt!
Szia...en is egy hete ugyanezekkel a tunetekkel mentem nodikhoz...semmi eges, fajas, gyulladas vagy csipes..csak bovebb folyas.Gomba volt.Kaptam kezelest de sajna ugy veszem eszre nem hasznalt...ugyhogy irany vissza. Szerintem menj el te is...lehet meg gomba attol, hogy nem erzel mast mint folyast. Egy 19 hetes kismama.

Ha valakinek valami pénisz betegsége van milyen orvos tudna megvizsgálni? Ugyértem pl urulógus nem tudom milyen orvos foglalkozik ezzel pl ha gombás akkor milyen krém kelll rá? Meg ha nem áll fel sokszor jó nő láttán

nem vagyok homár...

Legjobb válasz: 1 es én a kérdezõ helyében letiltatnálak .Nincs jogod az ilyen vélemény kinyilvánitáshoz.Még kissé burkoltan sem. Ez bent van a gyak. kérdések szabályzatában . A rossz indulat sugárzik belõled .Aki esetleg impotenciával küszködik,de lehetnek egyéb betegségek is,ami ezzel jár, az mind bu*i ?

1 es én a kérdezõ helyében letiltatnálak .Nincs jogod az ilyen vélemény kinyilvánitáshoz.Még kissé burkoltan sem. Ez bent van a gyak. kérdések szabályzatában . A rossz indulat sugárzik belõled .Aki esetleg impotenciával küszködik, de lehetnek egyéb betegségek is, ami ezzel jár, az mind bu*i ?
Húgyúti fertõzésekkel urológus, bõrfertõzésekkel, nemi betegségekkel bõrgyógyász és nemi beteg gondozó, azzal pedig, hogy miért nem áll fel sokszor, abban pedig nem tudok segíteni...
Már kérdezted, de akkor még csak nem állt fel volt a téma. Am jah... Szintem homi vagy, a többit a második leírta.
A kérdező hozzászólása: fehér nics rjta fõleg piros néha normálisabb
*makkod akart lenni
Gombára azért gyanakszol mert a amkkod peremén fehér kiütésszerû izék vannak ill. a péniszed tövénél is fehér pattanásszerûségek? Mert akkor természetes.
A kérdező hozzászólása: amúgy meg félek orvoshoz menni is vele meg szégyenlem sõt azt se akarom hogy a szüleim megtudják...
Ne félj, aki sokat gúnyolódik, az visszakapja a sorstól és neki egyáltalán nem fog menni. Amúgy ne foglalkozz az ilyenekkel, rj csak nyugodtan és az ilyen válaszokat szó nélkül lépd túl, a többség itt nem ilyen.
A kérdező hozzászólása: örül neki, hogy ezek ennyire viccesnek találják ezt nem kivánok senkinek sem ilyet....annyira én nem nevetek rajta...
A kérdező hozzászólása: hát ez az...máskor nem is irok ki semmit se...
A kérdező hozzászólása: az utolsónak köszönöm a válaszát az elsõnek nem... :(
A kérdező hozzászólása: nem volt és feltudom valamennyire állítani csak görbe...
Akkor csak impotens vagy. A homi tud dugni, te nem. Am volt m barátnõd?
A kérdező hozzászólása: képzeld el nem vagyok az tudtam hogy idejön a sok troll aki értelmes választ írt annak köszönöm a többi meg trollkodjon máshol...-.-"
Am a net is segít. Nézz melegpornót. Ha feláll biza homi vagy.
Urológusnak mondd el a merevedési gondodat is, õ tud ebben segíteni.
Akkor is homi vagy :(

Mit tegyek ha gombás fertőzésem van, szeretnék venni rá canesten combi-t, de még szűz vagyok? Akkor hogy helyezzem fel a kúpot?

Legjobb válasz: Amíg nem voltál orvosnál ne vegyél rá semmit, ugyanis nem tudhatod, hogy ha tényleg gombád is van, akkor az a fajta-e amire jó a Canesten!

Amíg nem voltál orvosnál ne vegyél rá semmit, ugyanis nem tudhatod, hogy ha tényleg gombád is van, akkor az a fajta-e amire jó a Canesten!
ha nem lyukasztottak még ki akkor nyilván sehogy.viszont nem biztos hogy hüvelyi fertõzésed van.talán valami húgyúti probléma vagy csak felületi gombás, utóbbiora van kenyõcs is.
Jesszus, az elsõre ne hallgass!!! A szûzhártyán alapból van egy lyuk, a szûz lányok is használnak tampont, stb... Használhatsz nyugodtan kúpot, simán felrakod ahogy le van írva. Dokihoz viszont tényleg menj el ha gáz van, nem azért mert a szüzek nem használhatnak kúpot, hanem hogy tényleg gombád van-e, mit kell rá használni, stb... De ne félj, tudod ugyanúgy használni, simán fel fog menni:)
...merhogy a hártyán van középen luk amin átfér...
csak orvos által javasolt terméket használj. A canesten sokszor semmit nem ér, mert nem mindegy myilen fajta gombád van. Ha meg van hogy myilen akkor van rá gyógyszer ha azt beveszed nem kell feldugdosonod semmit és még ráadásul hatékonyabb is mint egy vény nélkül kapható szer. Inkább válaszd a gyógyszert. ha mégis kúpot akarsz akkor aplikátor nélkül tedd fel, bár én nem tudtam semmit feldugni amig szûz voltam. Se tampont se kúpot. Épp ezért kaptam én is rá szájon át bevehetõ gyógyszert.
Canesten combit nyugodtan kipróbálhatod, nekem is segített!
Ne ajánlgasd már azt a hülye Canestent úgy mint a cukrot, 59%-os!
Mondjuk én a cukrot sem ajánlanám :)
A Canesten combi teljesen megoldotta a gombás fertõzésemt, azóta se jött elõ! (kb 2 éve).

Ha gombas vagy bakteriális fertőzés van a nemiszervemen, mehetek gyógyfürdőbe?

Legjobb válasz: Maximum akkor mehetsz ha csak a zuhany alá állsz be, és nem mész medencébe. A meleg nedves környezet (még ha a vizet klórozzák is) remek táptalaj a kórokozóknak. Gondolom véletlenül sem szeretnél másokat megfertõzni.

Maximum akkor mehetsz ha csak a zuhany alá állsz be, és nem mész medencébe. A meleg nedves környezet (még ha a vizet klórozzák is) remek táptalaj a kórokozóknak. Gondolom véletlenül sem szeretnél másokat megfertõzni.

Ha hüvelygombám van akkor minden amivel érintkezek gombás lesz?

Mármint gondolom a fehérnem?, meg a törcsik. De a nadrág is? Ágynem? huzat? Komolyan ilyen baktérium fóbiám van. Valaki segítsen már ilyenkor mi a teend?!:///

Legjobb válasz: Orvoshoz menni. Baktérium-fóbiád van, de azért itt ülsz és kérdezgetsz ahelyett, hogy a nõgyógyászati váróban csücsülnél?

Orvoshoz menni. Baktérium-fóbiád van, de azért itt ülsz és kérdezgetsz ahelyett, hogy a nõgyógyászati váróban csücsülnél?
A kérdező hozzászólása: ma voltam..
Akkor meg az a teendõ, amit az orvos mondott.
A kérdező hozzászólása: És ha nem használ már próbáltam és nem vált be.
A kérdező hozzászólása: Volt már valaki hasonló helyzetben?2 napja érzem hogy kicsit ég ott lent.Biztosan megint az a fránya gomba.De 10 hónapja próbálkozunk babával és most mondta a doki hogy csináljunk egy HSG-t.kb egy hét múlva lesz, de nem szeretnék emiatt lemaradni róla semmiképpen mert akkor megint oda egy hónap.Ti mit gondoltok ez befolyásol valamit, okozhat gondot ha gombás fertõzésem van és így csinálják meg a HSG?
Vegyél canesten hüvelykúpot addig pont rendb.e jössz
akkor csak a doki marad.
Én évekig szenvedtem a gombával, állandóan visszatért. Nekem az jött be, hogy gyakorlatilag semmilyen cukrot nem ettem. Nekem is volt hsg-m és izgultam emiatt, de nem lett semmi gond! Én azt tudom tanácsolni, hogy hsg-ig cukormentes diéta, megváltozik tõle a hüvely ph-ja, ami nem kedvez a gombának (a kiskatonáknak vizsont igen)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!