Találatok a következő kifejezésre: Ha folyik válás (2 db)

Ha folyik a válás és valalyikünkkel vmi törénik (pl. baleset, netán haláleset), akkor mik az öröklési szabályok?

Nem szeretném, ha történne vmi, de sosem leget tudni. Mindkett?nknek van bizonyos egzisztencája, anyagi háttere, amit a házasság e?tt szerztünk. Nekem is, a férjemnek is vannak gyerekei. Csak 2 év házasság, 6 év együttélés volt, de nem szeretném, ha Õ örökölne utánam. A közösen szerzett dolgaink, amik nála vannak, akkor automatikusan az Övéi maradnak, vagy a gyerekeimnek kell pereskedni vele?

Legjobb válasz: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/.. A § jelre kattintva ott a teljes törvény is!

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/.. A § jelre kattintva ott a teljes törvény is!

Hátrányba kerülök-e ha visszaköltözöm a gyermekemmel a szüleimhez a válás idején a lakáshasználat megszerzéséért folyó harcban?

Vitákat egyre nehezebben viselem, a tettlegesség is egy hajszálon múlik,a kislánynak sem tesz jót,hogy minden este cirkusz van.7 éves kislányunk van.Kizárólagos lakáshasználatot szeretnék kérni,(fészeklakó lakáshiteles lakásban élünk) 50-50 % a tulajdonjog, az önrész 15% volt.Viszont a családfenntartó én vagyok 2 munkahellyel,mert a férjem nem hajlandó fizetni egyetlen számlát sem,beszélni sem lehet vele normálisan,hogy a fele költség ?t illetné.Kocsmára,haverokra mindig van ideje.

Legjobb válasz: Támogatom a kikapcsoltatást, de ne szólj neki elõre, legyen meglepetés. Egyik nap pakolj csendben össze, másik nap pedig mondj le minden közmûszolgáltatást.

Támogatom a kikapcsoltatást, de ne szólj neki elõre, legyen meglepetés. Egyik nap pakolj csendben össze, másik nap pedig mondj le minden közmûszolgáltatást.
A harcnál sokkal fontosabb a kislány egészséges szellemi fejlõdése, ami bizony megsínyli a kicsinyes szülõi vitákat. Az én szüleim ugyanazt csinálták mint ti, és még ma is érzem a hatásait, 20 évvel késõbb. Jobban tették volna, ha elváltak volna és nem kell keresztülmennünk a testvéreimmel az állandó vitákon. Többször sírtam a szüleim veszekedései miatt, mint bármi más miatt az életemben. Senkinek sem kívánom ezt. Költözz el, és ne az anyagiakat tartsd szem elõtt elsõsorban.
A helyedben én is elköltöznék, és igazad van, kikapcsoltatnék mindent! Rövidtávon ez a probléma úgysem fog megoldódni. Ha akarja, akkor õ majd visszakötteti. De arra is számíts, hogy ha majd neked kell visszakapcsolni bármilyek okból kifolyólag, annak mindig plusz költségei vannak. Én mindenesetre egy jó válóperes ügyvédet is megkérdeznék helyedben.
Ne lemond a közmûszolgáltatást, hanem szüneteltesd.Ha lemondod akkor a Gáz visszaköttetése 3 -4 hónap után sokba kerül.Újra kell engedélyeztetni, a berendezéseket felülvizsgáltatni stb.Ez legkevesebb 100.000.- Ft.A lakásból úgy költözz el, hogy valamennyi holmid maradjon ott, és idõnként menj el a lakásba.Mindenképpen kere4ss egy jó ügyvédet, mert a válóper évekig is elhúzódhat.
A kérdező hozzászólása: Én is erre hajlok, bár ha én fizetem továbbra is az egész kiadást(ezért kellett másodállást vállalnom), mert a hitelt és a rezsit nem futotta a fizum(ápolónõ vagyok 3 mûszakban). Neki kényelmes, ha felhalmozódik a közmû, az nekem tartozás, mert az én nevemen vannak, én intéztem õket. Neki hívatalos munkahelye nincs, azt is nekem kellene kifizetni...Vagy kikapcsoltatok mindent...
Egyébként a válóper beadásától (illetve a különéléstöl) kezdödöen van csak külön kassza, addig a megszerzett javak (lakás) és az adóságok közös vagyonnak számitanak. Tehát a férjednek jár a lakás fele, minusz a kölcsönök fele. A rezsit csak akkor fizesd, ha te ott élsz, ha nem akkor szüneteltesd a fizetést. Amig a per zajlik, addik a kölcsöneöket fel-fele arányban kell fizetnetek, ha nem teszi, akkor levonhatják a ráesö vagyonból ezt az összeget.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!