Találatok a következő kifejezésre: Ha folyamatosan a magzatvíz (6 db)

Ha szivárog vagy csöpög a magzatvíz az folyamatosan jön és mennyi vízzel jár? Ha valaki nem veszi észre baj lehet belőle, vagy előbb utóbb jönnek a fájások?

Legjobb válasz: Hidd el, észre fogod venni, ha elmegy (bár van. hogy a bébi teljesen feléli, de ez a túlhordott terhességeknél fordul elõ általában, vagy ha nagyon nagy a bébi)! Édeskés szagú, átlátszó folyadék a magzatvíz (ideális esetben). Elmehet mindenféle elõjel nélkül. Ha azt gyanítod, hogy szivárog a magzatvized, inkább menj be a kórházba!

Hidd el, észre fogod venni, ha elmegy (bár van. hogy a bébi teljesen feléli, de ez a túlhordott terhességeknél fordul elõ általában, vagy ha nagyon nagy a bébi)! Édeskés szagú, átlátszó folyadék a magzatvíz (ideális esetben). Elmehet mindenféle elõjel nélkül. Ha azt gyanítod, hogy szivárog a magzatvized, inkább menj be a kórházba!
10 hete, délután fél kettõkor kimentem pisilni, végeztem, és úgy éreztem mintha bepisiltem volna, visszamentem a Wc-re, és láttam egy nagy vizes foltot!azt hittem bepisiltem!1-2perc után viszont elkezdet ömleni a víz belõllem, akkor már tudtam, hogy ez mi!este fél7 után kezdõdtek a fájások!érdekes édeskés szaga(illata)van!eleinte csak úgy ömlött, jó félóra múlva mikor a többség kifolyt akkor tudtunk elindulni a kórházba, de mire odaértünk(kb.10 perc)megint tiszta víz volt mindenem!egész vajúdás alatt folyt a víz, merthogy újratermelõdik valamennyi!
A kérdező hozzászólása: Nekem is kb. egy tenyérnyi víz volt a bugyimon, de azóta semmi, fáj a derekam, de szerintem ettõl többet kellene éreznem!UGYE?

A magzatviz, ha elfolyik az kb. mennyi, 1-2 dl? És ha elkezd szivárogni, akkor az folyamatos?

Vizeletmegtarto gondjaim vannak néha 1-2 csepp bemegy. Ezért tartok attol, h összekeverem a kettöt.

Legjobb válasz: Nem fogod összekeverni,mert a magzatvíz nyálkás és több mint a vizelet szivárgás és átlátszó színû,sokkal melegebb is ha jól emlékszem.

Nem fogod összekeverni, mert a magzatvíz nyálkás és több mint a vizelet szivárgás és átlátszó színû, sokkal melegebb is ha jól emlékszem.
Hát amikor nekem kezdett folyni, nekem sem ömlött.Elõtte éreztem egy kis pukkanást, aztán olyan volt pisilés utánn mintha még egy kicsit szivárogna.De ez nem volt folyamatos, sõt rögtön keztem érezni az összehúzódásokat is, amik gyorsan erõsödtek, és szaporodtak.Amikor összehúzódásom volt akkor éreztem a csorgást.Ne félj nem lehet nem észrevenni, hiszen a kórházban a burokrepesztést is arra használják, hogy az összehúzódásokat erõsítsék.Szinte biztos, hogy az összehúzódásokat is érezni fogod majd ha csorog.
Én is ettõl féltem, de tényleg észre lehet venni. Ha egyszer elkezd szivárogni, akkor folyamatosan jön több-kevesebb mennyiség. Nekem hajnali 4 körül kezdett folyni és órákon keresztül a vajúdás alatt szinte végig folyt. Ha vizelet jön, az csak pár csepp, a magzatvíz ennél több és nem tudod visszatartani egyáltalán.
nekem indították a szülést burokrepesztéssel és sok-sok folyt ki akkor. több liter, nem 1 -2 dl. észre fogod venni.... nyugi.
Nekem is szivárgással kezdõdött, de elsõre nem voltam biztos benne, hogy az. Meg azt mondták nem lehet visszatartani, pedig ha erõsen szorítottam sikerült. Este 10kor kezdte és mikor megvizsgáltak fél 2 körül még akkor is folyt bõven. Mikor elkezdett szivárogni 10 percenként a wc-ültem otthon. De tettem be betétet és úgy indultam a kórházba. (Még lefürödni is volt idõ, amikor már fájások is voltak, elindultam) 3 hónapos kisfiú anyukája
nem 1-2 dl liter jon:) hanem sok liter nekem szakadt kifele mikor burkot repesztett a dokim

A magzatvíz, ha szivárog, lehet, hogy nem folyamatosan, hanem szakaszosan?

A 37. hétben vagyok, erős jóslókkal,még nincs bennük rendszer,de mindig utána benedvesedik a bugyim. Arra gondoltam,hogy vagy alkalmanként szivárog a magzatvizem, vagy a hólyagom nem tudja tartani magát egy-egy ilyen erősebb fájásnál. A 37. heti CTG rendben volt, 3 napja még zárva volt a méhszájam, és a nyákdugót se láttam még távozni. Első baba, szóval izgulok. :)

Legjobb válasz: Mindkettõ lehet. Ha a baba úgy fekszik, lehet, hogy hol betakarja, hol kiengedi a "lyukat" így szivároghat. Tudom, elsõ babánál könnyû mondani, de a víznek jellegzetes, édeskés illata van. Esetleg, ciki, nem ciki megszagolhatod. De ha nem vagy biztos, bemehetsz dokihoz is, egy tesztcsíkkal tudja ellenõrizni, hogy magzatvíz-e.

Mindkettõ lehet. Ha a baba úgy fekszik, lehet, hogy hol betakarja, hol kiengedi a "lyukat" így szivároghat. Tudom, elsõ babánál könnyû mondani, de a víznek jellegzetes, édeskés illata van. Esetleg, ciki, nem ciki megszagolhatod. De ha nem vagy biztos, bemehetsz dokihoz is, egy tesztcsíkkal tudja ellenõrizni, hogy magzatvíz-e.
Lehet folyás is!!! Nekem annyi folyásom van, elázikl a bugyim, pedig semmit nem találtak benne, most voltam kenet vételen!!! Ha magzatvíz, akkor észre vennéd, a pisinek amónia szaga van a bugyin, a folyás savanykás, a magzatvíz meg olyan semleges
Én nem vettem észre hogy szivárog a víz. A szülésznõm is azt mondta idézem " én nem 2 éve vagyok a szakmába több 10 éve de a saját szülésemnél nem tudtam hogy szivárog e a víz" :D aranyos volt ahogy mondta de tényleg nem vettük észre.
Nekem ugyan mar beindult a szulesem mikor elkezdodott folyni a magzatviz, tehat en biztosan tudtam, hogy az, viszont az igaz, hogy a kovetkezo 24 oraban, mire megszuletett a fiam, sok kis adagban szivargott sokszor, tehat nyugodtan lehet az is. En elmennek az orvoshoz ha nem tul megerolteto ebben a melegben. :) sok sikert!
Nekem elõször egy nagy adag folyt ki, azt hittem bepisiltem :) De szagolgattam és semmi szaga nem volt. Elindultunk a kórházba és a következõ 1 órában még jött kisebb-nagyobb adag. Aztán 4 óra múlva megszületett a baba is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a segítséget, a doki hazaküldött, mert szte nem magzatvíz, de azt nem tudja, hogy mi és még mindig zárva a méhszájam és a pici is jól van. Szal még várunk a mehfelelõ idõre :D

Tegnap voltam a dokimnál, mert úgy éreztem szivárog a magzatvíz, megvizsgált közölte hogy minden rendben. Ma éjszaka megint csak 3 bugyit cseréltem mert folyamatosan jött belőlem egy vízszerű valami. Ha nem magzatvíz akkor mi lehet?

39 hetes kismama

Legjobb válasz: Hasonló helyzetben voltam, igaz pár héttel ezelõtt nem ennyire szülés elõtti idõben. Pár napig tartott és nekem is azt mondta az orvos, hogy minden rendben van, teljesen zárt a méhszájam.Folyást emlitett ami ilyenkor teljesen természetes, és lehet ennyire bõséges...Azért ha nem múlik el feltétlen nézesd meg magad mégegyszer! 37 hetes pocakos

Hasonló helyzetben voltam, igaz pár héttel ezelõtt nem ennyire szülés elõtti idõben. Pár napig tartott és nekem is azt mondta az orvos, hogy minden rendben van, teljesen zárt a méhszájam.Folyást emlitett ami ilyenkor teljesen természetes, és lehet ennyire bõséges...Azért ha nem múlik el feltétlen nézesd meg magad mégegyszer! 37 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat én is így gondolom, mert azért 32 évesen pontosan el tudom dönteni hogy folyásom van, vagy a magzatvíz szívárog. Amúgy elég alaposan megvizsgáltak, de úgy gondolom hogy ez nem normális és azóta is folyik valami vízszerû belõlem!
Állítólag a gyógyszertárban, vagy DM-ben lehet olyan tesztcsíkot kapni, ami jelzi a magzatvizet. Elszinezõdik.
Ez a bizonyos betét már sokszor volt itt téma és sokan írták, hogy ált. a patikákban nem lehet kapni.Én a neten olvastam, hogy a sima lakmusz papír is elszínezõdik a mvíztõl.
Szia Én feltétlenül addig járnék a doki nyakára amig normálisan meg nem néz ....azért sztem az ember meg tud különböztetni folyást magzatvizet és pisit egymástól... Amig bent voltam én a picivel a korházba 2 eset is történt ott...1ik: 40.hétben lávõ kismama 2 napig panaszkodott h folyik szintén a doki lekezelte azzal h nem folyik semmi bizti folyás vagy pisi...és meg is szülte mert teljesen elfolyt neki.... a másik 24.hétben lévõ 1 gyerekes anyuka 2 hétig panaszkodott h folyik a magzatvize lekezelték mindig ugyanazzal a 2 okkal mint a másikat....és szereztek vmi tesztet aztán kiderült h tényleg magzat viz....24 hetesen....és sajna azonnal ki kellett venni a picit mert alig volt már viz....sajnos nem tom h túl élte e a csöpség de mondták h igy van esélye....de ha hamarabb észre vették volna tudtak volna neki tüdõ érlelõt adni és ugy 80% lett volna az esélye.... egyszóval a dokik leszarják h te mit mondasz azt hiszik h õk okosabbak... és menj vissza h még mindig ez van és kész!!!!!

Ha folyamatosan szivárogna a magzatvíz és nem veszi észre az ember, mikor derül ki? Hány nap alatt fogy el? El fogy egyáltalán?

elnézést a buta kérdésért

Legjobb válasz: Nem fogyiki el. olyan ütemben nem tud szerintem elfolyni, hogy ne vegyük észre.. bár én is ettõl parázok. Azt biztosra tudom, hogy 3 óránként újra cserélõdik, szóval el sose fogyik. No meg ha elfolyik egy kicsi mindig csak marad bent.

Nem fogyiki el. olyan ütemben nem tud szerintem elfolyni, hogy ne vegyük észre.. bár én is ettõl parázok. Azt biztosra tudom, hogy 3 óránként újra cserélõdik, szóval el sose fogyik. No meg ha elfolyik egy kicsi mindig csak marad bent.
Ha csak annyira szivarog hogy nem vesszuk eszre nem tud elfogyni hisz ujbol termelodik azonnal..kiderulni akkor tud amikor a doki vizsgal es gondolom csak eszre veszi hogy alami nincs rendben, nyitott..mert maskepp nem kellene hogy szivarogjon..
Szia! Olyan nincs hogy ne vennéd észre ha szivárogna a magzatvíz, mert az alsónemûdön észre kell hogy vedd, hogy állandóan nedves. Nekem most kezdett el 1 napja szivárogni. Elfogyni nem fog mert ami eltávozik az újratermelõdik egészen az igazi magzatvíz távozásig...ami eltarthat hetekig is. Üdv: 36 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszolónak. akkor ha szivárog a magzatvíz, egyszer el is folyik az összes egyszerre?szóval akár hetekig szivárog, aztán egyszerre elfolyik? mindenki máshogy jellemzi a magzatvízet, ezért nemtudom, hogy a folyással nem -e leht összetéveszteni.vagy ha elkezd szivárogni, akkkor folyamatosan szivárog? köszönöm
Ha az az érzésed, hogy a magzatvized szivárog akkor hívd fel a dokidat vagy a szülésznõdet és menjél be a kórházba ott meg tudják vizsgálni hogy az-e. Ne aggódj én is mentem így be és kiderült csak nagyobb mennyiségû folyás volt, de mindenképpen menjél be mert ha szivárog akkor én úgy tudom hogy egy idõ után fertõzés veszélye áll fent a babára nézve hisz meg van repedve a burok.
Észre kell, hogy vegyed, ha szivárog akkor is. Én egy pukkanást éreztem éjszaka, aztán, hogy valami csepeg a combomra. Tudtam, hogy nem pisi, mert azt éreztem volna, ha bepisilek. Aztán amikor odatettem egy betétet (mielõtt elindultunk), akkor az már olyan vizes-véres volt, tehát látszott, hogy itt lesz valami.
A kérdező hozzászólása: 39hetes vagyok, a nyákdugóm két hete elment....
Ez attól is függ, hogy hol van megrepedve a magzatburok, mert ha magasan akkor össze lehet téveszteni egy kis vizes folyással is, mert tényleg csak úgy néha csordogál egy picit! én így jártam. Ha alacsonyan repedt akkor folyamatosan folyik. a mennyisége függ attól is, hogy mekkora a repedés!
Szia! Nekem a 35. héten kezdett szivárogni hajnalban mindenféle elõzmény nélkül. Meg is voltunk ijedve rendesen... Szóval csak szivárgott, de összetéveszthetetlen volt! Nekem is valahol oldalt repedt meg, és csak folydogált szinte egész nap. Délután burkot repesztettek, oxitocint kaptam egész nap, de a fájások mégse jöttek. Úgyhogy estére császárral szültem. Nekem olyan érzés volt, mintha folyamatosan csurogna onnan valami, és a legszívesebben a wc-n ültem volna folyamatosan. Teljesen átlátszó, kicsit nyálkás volt nekem ami szivárgott. Könnyû szülést, és sok boldogságot a babához!
Olyasmihez tudnám hasonlítani, mint amikor menstruálsz, és betéted van, és amikor érzed, hogy kibuggyan a vér. Csak ez víz. Tudni fogod.
Összetéveszthetetlen a folyással. Olyan, mintha folyamatosan pisilnél, és nem tudnád megállítani. Átlátszó, színtelen, szagtalan folyadék, mint a víz, és csak jön.
Én is azt hittem, hogy össze fogom téveszteni a folyással, de nem lehet. Majd meglátod! Én hallottam és éreztem egy pukkanást és jött ki egy adag vizes valami. De az, hogy mennyi és milyen intenzitással, ez mindenkinél más, mert egyéni, hogy kinek hol és mennyire reped meg a burok. Nem lehet általánosítani. Én amikor láttam, hogy ez bizony magzatvíz (ne kérdezd mibõl, egyszerûen tudtam), akkor elmentem lezuhiztam, felöltöztem, akkor már picit rózsaszínes volt a folyás, betétet is be kellett tennem. Ekkor már tudtuk, hogy menni kell. Nekem az autóban csak egy enyhe fájásom volt, más nem. Amikor az ügyeletes orvos megvizsgált, akkor tovább repesztette a burkot, kitoccsant egy nagy adag víz és onnantól indultak a fájások. 22 hónapos kislány anyukája.
nekem minden elözmény nélkül elment a vizem(jó nagy dózis)olyan volt, mintha bepisiltem volna, de annál nagyobb adag és nem tudod vissza tartani, mint amikor menszizel!átlátszó, szagtalan, kicsit nyálkás víz volt!utána folyamatosan folydogált míg be nem értünk!egyébbként lehet kapni gyógyszertárban olyan papírcsíkot ami kimutattja, ha tényleg folyik-e a vized

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!