Találatok a következő kifejezésre: Ha folyamatosan a hasam (37 db)

biztos nyom valami ideget a babucid. nekem is volt ilyen néha.
Neke is van ilyen ha sétálok, de mindig csak a jobb oldalamon, szerintem is úgy fekszik, hogy ilyenkor nyom valami ideget, ilyenkor én is oda teszem a kezem, kicsit mintha tartanám a pocakom és enyhül egy idõ után.Kitartás, így a végefelé jönnek a kellemetlenebb dolgok... 32+4 hkm ezekszerint egy napra vagyunk kiirva :)
Teljesen normális, amit érzel!
nekem is vannak ilyen fájdalmaim, a doki azt mondta, hogy a méhtartó szalagok oda futnak, azok fájnak, feszülnek, nyilallnak.

Gripe watert hogyan kell adagolni 1 hós babának? Folyamatosan kell majd Neki adni, vagy csak ha fáj a hasa? Mecsek baby teával együtt (nem egy időpontben) lehet alkalmazni, vagy most hagyjuk a teát?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem most próbáld meg abbahagyni a mecsek teát mert sok babának attól fáj a pocija holott az ellenkezõ hatást kellene elérnie. Kb 3/4 Gripe wateres kupak= 1 adag - ezt fecsendõvel mértem le. Én 1hónapos kora után napi 6-szor adtam neki és segített, nem vártam meg, hogy elkedjen fájni a pocija- mivel ez abszolut nem káros a babának. Én lefejt tejbe tettem, mert töményen nem nagyon kedvelte. Nekünk se az Infacol, se az Espumisan nem segített, csak a Gripe Water!!!!!! Remélem nekitek is be fog válni. Ha kérdésed van írj mailt! Dia

Szia! Szerintem most próbáld meg abbahagyni a mecsek teát mert sok babának attól fáj a pocija holott az ellenkezõ hatást kellene elérnie. Kb 3/4 Gripe wateres kupak= 1 adag - ezt fecsendõvel mértem le. Én 1hónapos kora után napi 6-szor adtam neki és segített, nem vártam meg, hogy elkedjen fájni a pocija- mivel ez abszolut nem káros a babának. Én lefejt tejbe tettem, mert töményen nem nagyon kedvelte. Nekünk se az Infacol, se az Espumisan nem segített, csak a Gripe Water!!!!!! Remélem nekitek is be fog válni. Ha kérdésed van írj mailt! Dia
A Gripe water nagyon jó! 5 ml-t kell adni minden etetés elõtt , de max. 6-szor 24 óra alatt! Sajnos a mecsek teáról nem tudok semmit mondani.
a második hozzászólónak: a dobozon az áll, h etetés közben vagy utána kell adni a Gripe Water-t.

A 18. héten normális, ha húzódik a hasam? Folyamatosan nyúlnak a szalagok?

Legjobb válasz: Normális. Nõ a baba, rendezõdnek a dolgok.

Normális. Nõ a baba, rendezõdnek a dolgok.
Szia! Én 16 hetes vagyok, és ugyanezt érzem....Lehet hülyén hangzik, de a hasam alja nagyon sokat fájdoogál, a felsõ hasizmom, meg sokszor olyan, mintha egész nap hasizom gyakorlatokat csináltam volnaé s izomlázam van utána..Kérdeztem a védõnõt, állítólag normális ebben az idõszakban, sok kismama panaszkodik erre.. Kell a picurinak a hely :-)) Szóval ne izgulj, elvileg normális, ha nagyon fáj, én No-Spa-t szedek, mert sokszor tényleg elég intenzíven fáj... Amúgy mióta fáj neked? Nekem alul már a vérzés kimaradás elsõ napjától fájt...azóta sem múlik...Felül viszont csak talán a 14.héttõl...
A kérdező hozzászólása: Az elejétõl fogva húzódott a hasam alja, felül talán csak egyszer. Már jó 3 hete nem éreztem ilyesmit, de most pár napja visszatért. Magnéziumot kaptam rá (500mg-ost), tökéletesen megfelel a célra. :) Napi 3x2 és szinte azonnal ellazít. :)

Ha folyamatosan fáj a hasam az utalhat hormonzavarra? Vagy mitől van ez egyáltalán?

Legjobb válasz: Szia! Orvosnál voltál már? Ha folyamatosan fáj a hasad az nem lehet valami jó. Én elmennék egy orvoshoz, lehet hogy semmi komoly baj nincs, de ezt elõre nem tudhatod. Mielõbbi gyógyulást kivánok!!!

Szia! Orvosnál voltál már? Ha folyamatosan fáj a hasad az nem lehet valami jó. Én elmennék egy orvoshoz, lehet hogy semmi komoly baj nincs, de ezt elõre nem tudhatod. Mielõbbi gyógyulást kivánok!!!
én is így voltam és mindenfélét beképzeltem, az orvos azt mta h lehet azért mert gumival védekeztünk. azt mta szedjek fogamzásgátlót, az enyhít ezen is..

Ma végre lett egy pozitiv terhességi tesztem, de folyamatosan olyan érzésem van hogy meg fog jönni. Fájogat a hasam folyamatosan. Ha valami nagyobb gond van akkor az erősebb fájdalom lenne nem?

az első gyereknél nem éreztem ilyeneket. sőt semmit. kicsit aggódom

Legjobb válasz: Elsõ terhességemnél nekem sem volt ilyen, viszont a másodiknál több héten át megjön érzésem volt. Szerintem csak komoly görcsöknél lehet baj.

Elsõ terhességemnél nekem sem volt ilyen, viszont a másodiknál több héten át megjön érzésem volt. Szerintem csak komoly görcsöknél lehet baj.
Szia!Gratulálok!Ne ijedj meg mert ennek így kell lennie.Lehet, hogy lesz még egy kicsit erõsebb is, de nekem az orvosom azt monta, hogy amíg nem vérzek, és ájulok el addig nincs gond.Csak nyugodtan:)
Nekem mindhárom terhességnél megvolt ez az érzés. Nem kell miatta aggódni, nem jelent problémát. Gratula a babóhoz!:-)
Ez az érzés természetes, én is ezt éreztem mindkettönél. A második nehezen akart jönni, nem is számítottunk rá. Csak azért csináltam tesztet, mert állandóan rázott a hideg. Egyböl pozi lett. Semmi baj nem lesz! Ha vérezni kezdenél, azonnal kórház, amugy ráérsz menni, 6-7-8 hetesen. Ne aggódj! 13hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi Lányok a gyors válaszokat. sokat olvasok errõl, hogy a császár után nehezebben tapad meg a második baba a varratok miatt, tudom hogy már megtapadt, de lehet nem tud ottmaradni? nem tudom, lehet hogy hülyeséget beszélek.dokihoz még nem akarok menni, majd ha 6 hetes leszek.
A kérdező hozzászólása: Köszi, remélem hamarosan megszünik ez az érzés, mert igy nem tudom igazán átélni hogy babám lesz. elég erõs a szervezetem, ugyhogy remélem nem lesz gond.
Nekem is volt megjön érzésem már elsõ terhességkor is, de semmi bajt nem jelentett. A 4. hónapig minden mensi idejekor éreztem ezt terhesen (csak persze nem jött meg). Az elsõ terhességi hónapban kb. 1-2 hétig volt ilyen érzésem.

Hasi uh-ra lehet menni, ha megvan a menstruációm, vagy várjam meg míg vége lesz? Korai vetélésem volt január végén és azóta folyamatosan szúr a hasam oldalt.

Legjobb válasz: Nekem hüvelyit is csináltak, akkor is, ha vérzésem volt (pont azért). Óvszert húztak rá ahogy mndig is, nem zavarta a dokit. Diagnosztizálni fontosabb, mint ilyen apróságokkal foglalkozni.

Nekem hüvelyit is csináltak, akkor is, ha vérzésem volt (pont azért). Óvszert húztak rá ahogy mndig is, nem zavarta a dokit. Diagnosztizálni fontosabb, mint ilyen apróságokkal foglalkozni.
A kérdező hozzászólása: Akkor anélkül hogy szólnék, hogy nagy eséllyel havim lesz, programáltathatom maga, ugye? Köszönöm a válaszod :)

39hetes vagyok, és elkezdett folyamatosan görcsölni a hasam mint ha megakarna jönni, a hátam is fáj. Elképzelhető hogy ma menni kell?

Legjobb válasz: Sziasztok. Énis görcsöltem tegnap délután. Azt hittük lesz vmi. Az tény hogy ittis ottis szúr, és nekem is húz a hasam lefelé. Gratula!!

10:50 es vagyok. én a 38adik hétben vagyok
Sziasztok. Énis görcsöltem tegnap délután. Azt hittük lesz vmi. Az tény hogy ittis ottis szúr, és nekem is húz a hasam lefelé. Gratula!!
A kérdező hozzászólása: jól van nem fogok minden kis görcsre rohanni! nem olyan görcs volt hogy össze sz.rjam magam!!!
Szia! Amikor nekem az igazi fájásaim jöttek, eszemben sem volt a gyakorikérdések oldala!
A kérdező hozzászólása: Már jó lenne ha kibújna nem mondom:) meg ma kezdett lefelé "húzni " a hasam.
Azért ne fogadj rá nagyobb összegben, h éjjel nem kell a kórházba mennetek ;) gratulálok! :)
Akkor jósló volt. :) De már a célegyenesben vagy....! :D 38 hetes km
A kérdező hozzászólása: elmúlt:)
Mi újság veletek? :)
Állj be a zuhany alá és meleg vizet engedj a pocakodra. Ha rendszeresíti akko nagy eséllyel már ma meg lesz a babád, ha elmúlik akkor lehet, hogy csak joslók. Megy a drukk majd írd meg mi lett az eredmény.

Ha nyár óta folyamatosan betegeskedek, állandóan van valami gondom a hasammal, viszont általában a labor eredmények normálisak akkor a hasi ultrahang kifog valamit mutatni?

Nyár óta állandóan betegeskedek, van hogy fáj a hasam, de a labori eredmény szerint egészséges vagyok. El?fordul az ilyen? Vagy velem vannak a gondok? Lelki probléma? Stressz? vagy a húgyhólyagommal van valami vagy a beleimmel... Ultrahang kimutat majd valamit?

Legjobb válasz: Menj el orvoshoz, és csináltass egy Candida tesztet. Vagy ha nem tudsz vagy nem akarsz keress rá a neten a Candida diétára és kezd el csinálni, ha javulás észlelsz akkor valószínûleg Candidád van. Azért írom csak ezt , mert az nekem is így kezdõdött.

Menj el orvoshoz, és csináltass egy Candida tesztet. Vagy ha nem tudsz vagy nem akarsz keress rá a neten a Candida diétára és kezd el csinálni, ha javulás észlelsz akkor valószínûleg Candidád van. Azért írom csak ezt , mert az nekem is így kezdõdött.
A kérdező hozzászólása: nincsen candidám, mert nemrég voltam nõdokinál, vett mintát elküldte tenyészetre és a candida negatív lett. kóli pozitív :S

Mit jelent, ha azt érzem, mintha mindenem feszülne a hasam alsó részén? Nem jó sem ülni, sem állni, legrosszabb, ha sétálok. És folyamatosan kemény a hasam.39+4 hetes vagyok.

Elvileg zárt vagyok még, a nyákdugó sem, és a magzatvíz sem ment még el. De a közérzetem elég pocsék, és fel is vagyok puffadva.

Legjobb válasz: Szerintem 1-2 napon belül láthatod a babádat :D Én 39+3.hétre szültem, egy nappal elõbb én sem bírtam járni, szerintem akkor "csúszott le" a baba még jobban. Boldog karácsonyt!!

Szerintem 1-2 napon belül láthatod a babádat :D Én 39+3.hétre szültem, egy nappal elõbb én sem bírtam járni, szerintem akkor "csúszott le" a baba még jobban. Boldog karácsonyt!!
A kérdező hozzászólása: Köszike, azt hiszem a legszebb karácsony lesz! :D Viszont kívánom Neked is!!!
Nálam is ez volt az utolsó napokban, és vajúdás alatt is. Csak fekve volt jó:-) Gratulálok, hamarosan babázol:-)

Mit lehet tenni, ha 3*2 magneb6 ellenére is olyan a hasam keményedése, hogy nemcsak pár percig tart, hanem jó sokáig? Vagy az nem keményedés ha felül kemény a hasam folyamatosan?

Legjobb válasz: Nekem viszont szerdán azt mondta a dokim,hogy az is keményedés mikor csak fent keményedik be.Én is 3*2 magne b6pt szedek már,de nekem erre írt fel a doki magnesium citricii-t.....

Nekem viszont szerdán azt mondta a dokim, hogy az is keményedés mikor csak fent keményedik be.Én is 3*2 magne b6pt szedek már, de nekem erre írt fel a doki magnesium citricii-t.....
én még csak 24hetes vagyok, de nekem is szokott lenni, hogy inkább köldök felett kemény a hasam, feszûl.a dokim azt mondta , hogy a tartószalagok nyúlnak. további szép heteket és boldog babázást
Ha csak felül kemény, de alul nem , akkor az nem keményedés, inkább ott a baba. nem tudom hány hetes vagy , de 30 hetesen én is érzem sokszor ezt. Ennél több magnéziumot nem lehet szedni. Ha a méhszájat zárt, akkor semmi baj, pihenj nagyon sokat, akkor nem kemény. Ha a méhszáj nyitott, vagy vérzel, akkor kórházban kaphatsz infúziót. Türelem és pihenés!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ez a 32. hét. Akkor annyira azért nem parázom.
Ja én 29 hetes vagyok.Az igaz, hogy 3*2magne b6 a max amit lehet szedni, de vannak a magne b6-nál sokkal jobban felszívódó magnéziumkészítmények.Amit elõbb is írtam, a magnesi citricii(ez receptes)de a béres magnézuim is nagyon jó, az 250mg os, de abból nekem 2 db ot kellett szednem.
Próbálj meg sokat pihenni, és ez a fekvõs TVnézõs vagy olvasós pihenés legyen.Nekem ez mindig beválik, ha többet keményedik a hasam.Mindenféle stresszet ki kell iktatni.Ilyen fokú magnézium hiány uganis nem létezik.Próblj meg rájönni, hogy mitõl keményedik a pocid(igedi feszültség, fizikai kimerültség stb..)és tegyél ellene! Sokkal jobb, mint kiló számra enni a magnéziumot.
Szia! Nekem írt fel még Panangint, hogy szépen ellazítsa az izmokat, igaz én 24 hetes vagyok, nem tudom neked mit lehet így 32 hetesen , de azért jelezd a dokinak, és tényleg sok -sok pihi, feltett lábbal, és ne érdekeljen semmi más.Boldog babavárást!
Szia! Én is 32 hetes vagyok, nekem is csak felül szokott kemény lenni a hasam. A védõnõm úgy fogalmazta meg, hogy feszülget, de azt mondta ez nem keményedés, mert direkt rákérdeztem. Azt nem mondta, mitõl van, hiába kérdeztem, csak azt, hogy nagyon sokat feküdjek vele! Szerintem ennél több magnéziumot ne szedj, inkább pihenj, amikor csak teheted! üdv!
De jo, h felmerult ez a kerdes, en most ezzel szenvedek. 17 hetes vagyok, es 3-4 napja ereztem eloszor kemenyedest, es sajnos nem mulik. 3szor 2 MagneB6-ot szedek, ma valtottam Beresre, abbol 1-et ir a papir, de kettot bevehetek, h ne legyen ilyen kemeny? Csak addig akarok "kiserletezgetni" amig szerdan el ne mmegyek orvoshoz, akkor mar tobbet tudok, addig is jo lenne, ha elmulna, csokkenne. Ez mitol van egyebkent ? :( Anyum mondta, h o kapott gyogyszert is, mert mindig kemenyedett, de en idoben jottem, egeszsegesen. Ez alkati kerdes, vagym mi?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!