Találatok a következő kifejezésre: Ha fogorvoshoz ingyen (5 db)

Ha fogorvoshoz megyek, ingyen van az ellátás? És ha igen, ez csak a körzeti rendelőre vonatkozik? Valami papírt kell vinni?

Legjobb válasz: Természetesen csak a körzeti van ingyen. A kiskönyvet vinni kell, mert a fogdokitól is kell bele pecsét.

Természetesen csak a körzeti van ingyen. A kiskönyvet vinni kell, mert a fogdokitól is kell bele pecsét.
A körzeti van ingyen, vagyik ott is orvosa válogatja. Van ahol semmit nem kell fizetni, van ahol mindent ki kell, van ahol vizitdíjat kell, van ahol azt sem, nekem pl az anyagdíjat kellett kifizetnem, így 2000 ft volt egy tömés, a következõ meg 2300, mert ott már vizitdíjat is kért, mert hogy egy van ingyen. TEhát abszolut orvosa válogatja. És a kiskönyv kell, pecsétel bele.
Szia! Kiskönyv kell, nekem nem pecsételt bele. Én lézerrel tömetem be a fogam jövõ héten, mert van egy pici lyuk, azért kell fizetnem, az amalgánért nem kellett volna. Minden jót!
Nekem kettõt tömtek, fehér tömést tett bele, egy forintot sem kellett fizetnem. Felhívta a figyelmemet, hogy a körzeti fogorvosnál a kismamának minden ellátás ingyen van.
szia! :) én éppen ma voltam a szentkirályban (8.ker), kismamaként ingyen volt az ellátás, és fehér tömést kaptam! :) meg pecsétet a kiskönyvembe :) . elvileg ingyenes kellene hogy legyen azon intézményekben, amik sztk alapon mûködnek. ki is szoktak rakni egy táblát, hogy tb ellátásra szerzõdött a hely. amúgy azt hiszem itt a szentkirályban mindenkit ellátnak, függetlenül a lakhelytõl, hétközben menj (ha nincs messze neked)délelõtt reggel 8-10-ig vagy délután 2-tõl érdemes betegfelvételre menni, akkor azonnal megcsinálják, vagy ha nagyon sokan vannak, idõpontot kapsz. a korábbi rossz tapasztalatom ellenére, most jobb az ott dolgozó gárda, nem fájt, nem kínoztak és még kedves is volt a dokinõ :) . hétvégén ha jól tudom egész pest megyében csak náluk van ambulancia, viszont olyankor csak húznak és gyökérkezelnek. ha nem nagy a gondod, hétközben menj. üdv 31 hetes mami :)

Ha a helyi fogorvosodhoz mész akkor milyen ellátás van ingyen?

Azt hallottam hogy a tömés ingyenes (fehér töméssel). Én felhívtam a fogorvosom akihez tartozom nem magán és azt mondta az amalgán van ingyen. De azt úgy tudom már nem engedélyezik.

Legjobb válasz: Szegeden nem kell fizetni a fehértömésért. Nekem van vagy 6 fehér tömésem és sosem fizetteme egy fillért se. Mivel a TB ellátás egyéséges, meggyõzõdésem, hogy az a fogorvos, aki pénzt kér a fehér tömésért, zsebre dolgozik és ezáltal meglopja a pácienst. Nyilván nem az van, hogy ahol ingyen megcsinálják, a fogorvos szívjóságból zsebbõl állja a betegek fehér tömését. :) Ingyenesnek kell lennie.

Szegeden nem kell fizetni a fehértömésért. Nekem van vagy 6 fehér tömésem és sosem fizetteme egy fillért se. Mivel a TB ellátás egyéséges, meggyõzõdésem, hogy az a fogorvos, aki pénzt kér a fehér tömésért, zsebre dolgozik és ezáltal meglopja a pácienst. Nyilván nem az van, hogy ahol ingyen megcsinálják, a fogorvos szívjóságból zsebbõl állja a betegek fehér tömését. :) Ingyenesnek kell lennie.
Nálunk tömés ingyenes, húzás 2500 ft.(bármennyit húz is)
asszem, a fogmegtartó kezelést árát téríti meg az egészségbiztosító; de inkább magándokihoz járok...
Elvileg, azt hiszem tavaly januártól egyáltalán nem kell fizetni a fogászati ellátásért, csak a magánrendelõben, de ez evidens. Tehát se a tömésért, legyen az fehér vagy amalgán - bár én is úgy tudom, hogy betiltották, mert rákkeltõ - se a húzásért. Nyilván, ha koronát, vagy pótlást csináltatsz, azért kell fizetni a nem magán rendelõben is.
elõzõ vok. Egyébként én is magán dokihoz járok, igaz meg kell fizetni, de sokkal szebben és tartósabban dolgozik! És egy fehér tömés ott sem olyan húzós, kb. 3000 forint. Legalábbis nekem tavaly annyiért tömtek.
Húzás, tömés (nem a fehér), fogkõlevétel - ezek ingyenesek.
Nem tudom, máshol hogy van, de nálunk Pécsett a húzás és az amalgám tömés az ingyenes, a fehérért fizetni kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Sokat segítettek. Bár még mindig nem igazán értem hogy itt nálunk csak amalgánnal tömnek 2 faluval odébb viszont csak fehérrel. Érdekes.

Ha még diák vagyok, elmehetek ingyen fogorvoshoz?

Vagy már kell fizetni?

Legjobb válasz: Az állami fogászat ingyen van, felnõtteknek is. Csak a pótlás, fogszabályzó stb. kerül pénzbe. Magánorvosnál viszont fizetni kell mindenkinek.

Az állami fogászat ingyen van, felnõtteknek is. Csak a pótlás, fogszabályzó stb. kerül pénzbe. Magánorvosnál viszont fizetni kell mindenkinek.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Egyébként a fogszabályzóra is jár támogatás, persze a hagyományos fémre, "sztk-alapúra", de fizetni így is kell valamennyit, csak olcsóbb.
A fogmegtartó kezelések ingyenesek (tömés, gyökérkezelés).
tudtommal csak az amalgán tömés ingyenes sztk-alapon.


Zalaegerszegen, ha a körzeti fogorvosomhoz megyek, akkor ingyen van a tömés (fehér)?

Csak mert hallottam azt, hogy ingyen van, azt is, hogy csak akkor ingyenes, ha szürke a tömés, és azt is, hogy nincs ingyen.

Legjobb válasz: Szia!Nekem 5000 ft-ba fájt,gyökérkezeléssel és fehér töméssel együtt.Sztem ez még belefér... Zegen.

Szia!Nekem 5000 ft-ba fájt, gyökérkezeléssel és fehér töméssel együtt.Sztem ez még belefér... Zegen.

Ha SZTK-ba megyek fogorvoshoz és van TB-m és le szeretném szedetni a fogkövet az ingyen van? Vagy külön kérnek érte pénzt?

Legjobb válasz: Igen, azért kérnek. Nem tartozik bele a tb által támogatott kezelésekbe.

Igen, azért kérnek. Nem tartozik bele a tb által támogatott kezelésekbe.
A kérdező hozzászólása: köszi..és tudja valaki kb mennyit?
Miért nem telefonálsz oda az sztk-ba és kérdezed meg? Egyébként én nem hinném, hogy az pénzes, de elképzelhetõ. Vedd csak fel a kagylót, úgyis idõpontot kell kérned!
már más is kérdezte ezt, n e m kell fizetni annál a fogorvosnál akihez körzetileg tartozol.az más kérdés, hogy mennyi idõ alatt végzi el.
Nekem leszedték ingyen TB-re, de 5 perc alatt, szóval nem ért semmit. Elmentem egy korrekt dokihoz, 45 percet pepecselt, homokfúvás, lézeres fogkõeltávolítás, polírozás. Nagyon korrekt munka volt. 8-15 ezer között van maszekba, attól függ mennyire vagy köves :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!