Találatok a következő kifejezésre: Ha fogamzasgatlot akkor (658 db)

Ha fogamzásgátló tablettát szedek és bennem megy el a párom akkor terhes lehetek? Vagy hogy működik ez? Szabad vagy nem?

Legjobb válasz: Ha több mint egy hónapja szeded a fogamzásgátlót rendesen, tehát nem felejtesz ki tablettákat, illetve nem szedsz olyan gyógyszereket, amik gyengítik a fogamzásgátló hatását, akkor elmehet benned a párod és nem leszel terhes. Ez a lényege a fogamzásgátlónak.

Ha több mint egy hónapja szeded a fogamzásgátlót rendesen, tehát nem felejtesz ki tablettákat, illetve nem szedsz olyan gyógyszereket, amik gyengítik a fogamzásgátló hatását, akkor elmehet benned a párod és nem leszel terhes. Ez a lényege a fogamzásgátlónak.
A fogamzásgátló úgy mûködik, hogy megakadályozza a peteérést. Ha nincs peteérésed akkor nem eshetsz teherbe.
Kedves utolsó válaszadó, ne haragudj, de szerintem te kicsit nagyon parázol a dologtól... szerintem azért van, hogy hadd menjen el benned akár gumi akár fogamzásgátló, mert az a férfiaknak is nagyobb élvezet, ha a párjukban durranhatnak és nem kell arra figyelni, hogy kikapodja, mert jaj úristen, a fogamzásgátló tuti nem lesz elég, fõleg, hogy minden nap percre pontosan ugyanakkor van beszedve... na mindegy.
Elvileg nem, megvan határozva az idõ, ami után védelmet nyújt. Vannak ritka esetek amikor tabletta mellett esik valaki teherbe, de ez ngyon ritka, viszont ha biztosra szeretnél menni, akkor alkalmazzátok a megszakítással és úgy még biztonságosabb. Én személy szerint az óvszerre szavazok, biztonságos ha helyesen van használva és nem terheli a szervezetet. Óvszer plus megszakítás is ugyanannyira véd mint a tabletta és megszakítás kombináció. 20/L

Ha fogamzásgátlót szedek akkor a szervezetemben olyan hormonok vannak mintha terhes lennék, ugye? Ha viszont ez igy van akkor a terhességi teszt miért nem mutat terhességet?

Legjobb válasz: Nem egészen így van. A fogamzásgátlók a peteérés gátlásával fejtik ki a hatásukat. A peteérés az agyalapi mirigy által termelt hormon váltja ki, a fogamzásgátlók ennek a hormonnak a termelõdést állítják le. A fogamzásgátló által teremtett állapot és terhesség annyiban hasonlít csak egymáshoz, hogy egyik esetben sincs peteérés. A terhességi teszt azért nem mutat semmit mert ahhoz HCG hormon kellene.

Nem egészen így van. A fogamzásgátlók a peteérés gátlásával fejtik ki a hatásukat. A peteérés az agyalapi mirigy által termelt hormon váltja ki, a fogamzásgátlók ennek a hormonnak a termelõdést állítják le. A fogamzásgátló által teremtett állapot és terhesség annyiban hasonlít csak egymáshoz, hogy egyik esetben sincs peteérés. A terhességi teszt azért nem mutat semmit mert ahhoz HCG hormon kellene.

Ha van a családomban egyenes ágról trombózisos beteg, akkor tényleg nem szedhetek fogamzásgátlót? És ha nem akkor miért nem?

Édesanyámnak trombózisa volt a szemében, m?tötték 3 éve

Legjobb válasz: Szia! Létezik egy genetikailag meghatározott trombózis hajlam, ami a lakosság egy részére jellemzõ. Ha valakinek a családjában volt már trombózisos beteg akkor nagy a valószínûsége, hogy õ is hordozza ezt a gént. A legismertebb és leggyakoribb fajtája az úgynevezett Leiden mutáció. Ezt megfelelõm vérvizsgálattal ki lehet mutatni. és célszerû is elvégeztetni. Nem csak a a fogamzásgátló szedése miatt, hanem a jövõbeni terhességeid szempontjából sem árt ha ezt tudod magadról. A terhesség is, de a fogamzásgátló is olyan változásokat okoz a szervezetben ami fokozza a trombózis veszélyt, és ez a veszély jelentõsen nagyobb ha valaki öröklötten hordozza ezt a gént. Maga a trombózis tulajdonképpen egy véralvadási zavar. ha szerencséd van "csak" a lábadban akad be egy rög, kevésbé szerencsés esetben a tüdõben vagy a szívben.

Szia! Létezik egy genetikailag meghatározott trombózis hajlam, ami a lakosság egy részére jellemzõ. Ha valakinek a családjában volt már trombózisos beteg akkor nagy a valószínûsége, hogy õ is hordozza ezt a gént. A legismertebb és leggyakoribb fajtája az úgynevezett Leiden mutáció. Ezt megfelelõm vérvizsgálattal ki lehet mutatni. és célszerû is elvégeztetni. Nem csak a a fogamzásgátló szedése miatt, hanem a jövõbeni terhességeid szempontjából sem árt ha ezt tudod magadról. A terhesség is, de a fogamzásgátló is olyan változásokat okoz a szervezetben ami fokozza a trombózis veszélyt, és ez a veszély jelentõsen nagyobb ha valaki öröklötten hordozza ezt a gént. Maga a trombózis tulajdonképpen egy véralvadási zavar. ha szerencséd van "csak" a lábadban akad be egy rög, kevésbé szerencsés esetben a tüdõben vagy a szívben.
Ha Neked nincsennek viszereid, és nem utal semmi trombózisra, akkor szedhetsz, fontos azonban a rendszeres labor controll!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszaitokat
Teljesen egyetértek az elsõ válaszolóval! Ki kell vizsgáltatni hogy van e öröklött hajlamod trombózisra. Ha van akkor sem biztos hogy nem szedhetsz fogamzásgálót. Én nem tudtam hogy van ilyen hajlamom, szedtem a fogamzásgátlót mellette dohányoztam, aztán lett egy vérrög a lábamban, és kiderült hogy Leiden mutációm van VIII-as faktor aktivitás mellett. Tulajdonképpen szerencsém volt mert mikor terhes lettem, akkor mindennapi szurival ki tudtuk védeni az újabb trombózist. Van egy ismerõsöm aki nem volt ilyen szerencsés és szülés közben kapott trombózist. A gyerek 3 hónapos volt mikor hazament hozzá a korházból. Szóval lényeg hogy ki kell vizsgáltatni és utána a dokik mondják mit lehet!!!

Ha fogamzásgátlót kezdek szedni és nő a mellem azzal egyúttal hízni is fogok? És ha már nem szedem akkor megint kicsi lesz? Vékony lányok leírnátok a tapasztalatokat? Híztatok? Vagy csak csípőre és mellre ment?

Amúgy sem voltam nagy méretekkel megáldva s?t!De a fogyókúra miatt teljesen lapos lettem plusz már egy éve nem menstruálok.Az orvos azt mondta szedhetek fogamzásgátlót de akkor hízni fogok?Szeretném ha lenne végre mellem de ha emiatt vissza jönnek a kilók...Hormon kezelésre nem akarok járni mert nem akarok sz?rös lenni...

Legjobb válasz: Ha amúgy sem voltál nagy méretekkel megáldva, teljesen mindegy, hogy szedsz-e fogamzásgátlót vagy sem. Az, hogy egy nõ hova és milyen mértékben hízik genetika kérdése. Hízás esetén a mell is nõ szinte minden nõnek, ugyanígy fogyásnál "összemegy" tehát megint kicsi lesz, sõt nem csak hogy kicsi, de ha sokszor változik fel-le a testsúlyod/mellméreted még meg is löttyed. Az, hogy a fogamzásgátlóra hogy reagál a szervezeted megint csak alkat kérdése. Van aki hízik, van aki nem hízik tõle.

Ha amúgy sem voltál nagy méretekkel megáldva, teljesen mindegy, hogy szedsz-e fogamzásgátlót vagy sem. Az, hogy egy nõ hova és milyen mértékben hízik genetika kérdése. Hízás esetén a mell is nõ szinte minden nõnek, ugyanígy fogyásnál "összemegy" tehát megint kicsi lesz, sõt nem csak hogy kicsi, de ha sokszor változik fel-le a testsúlyod/mellméreted még meg is löttyed. Az, hogy a fogamzásgátlóra hogy reagál a szervezeted megint csak alkat kérdése. Van aki hízik, van aki nem hízik tõle.
Ha egy éve nem menstruálsz, akkor talán elõbb meg kellene gyógyulni, és utána tablettát szedni, mert így lehet a büdös életben nem lehet gyereked...
A hízás nem kívánságmûsor: mindenhová hízol, ha fogamzásgátlót szedsz (persze nem minden nõ, és nem minden gyógyszertõl). Ha egy éve nem menstruálsz, akkor ott nagyobb gond is lehet, és nem egyszerû fogyókúra volt, hanem gyanítom anorexia/bulimia is bejátszott a képbe. Tedd, amit a doki javasol, a szõrösség még elviselhetõ áldozat, ha utána lehet gyereked, nem? 24/N
A kérdező hozzászólása: se anorexia se bulémia nem játszott közre doki szerint is a fogyás miatt

Pcos sorstársaim! Javasolt-e orvos bárkinek is a PCO-ra fogamzásgátló szedését és ha igen akkor mi volt a neve?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a dokim azt mondta, hogy a fogamzásgátló szert csak akkor írja fel, ha nem akarok babát! Igaz ugyan, hogy elfedi a PCOS tüneteit, mert ugye hormont visz be, plusz minden hónapban lesz megvonásos vérzésed, de ez nem kezelés! Láttam, hogy a teherbeesés rovatba írtál, gondolom akkor szeretnétek babát. Szerintem ne menj bele a fog.gátló szedésébe, mert csak még késõbb lesz lehetõséged teherbe esni. Van egy-két nagyon olcsó gyógyszer a PCOS kezelésére, a Metformin, vagy Merkformin, ami használ. Tapasztalatból mondom, nekem is évek után (6) segített ez a tabletta. Van olyan doki, aki még mindig nem meri felírni, de akkor válts orvost, hogy ne kelljen hiábavaló kezeléseken átesned horror összegekért és éveket pazarolni. A PCOS anyagcsere betegség és anyagcsere betegségre való gyógyszerrel lehet kezelni, nem fogamzásgátlóval.

Szia! Nekem a dokim azt mondta, hogy a fogamzásgátló szert csak akkor írja fel, ha nem akarok babát! Igaz ugyan, hogy elfedi a PCOS tüneteit, mert ugye hormont visz be, plusz minden hónapban lesz megvonásos vérzésed, de ez nem kezelés! Láttam, hogy a teherbeesés rovatba írtál, gondolom akkor szeretnétek babát. Szerintem ne menj bele a fog.gátló szedésébe, mert csak még késõbb lesz lehetõséged teherbe esni. Van egy-két nagyon olcsó gyógyszer a PCOS kezelésére, a Metformin, vagy Merkformin, ami használ. Tapasztalatból mondom, nekem is évek után (6) segített ez a tabletta. Van olyan doki, aki még mindig nem meri felírni, de akkor válts orvost, hogy ne kelljen hiábavaló kezeléseken átesned horror összegekért és éveket pazarolni. A PCOS anyagcsere betegség és anyagcsere betegségre való gyógyszerrel lehet kezelni, nem fogamzásgátlóval.
Szia! Igen, én is úgy tudom, hogy amikor felszabadul a petefészek a gátlás alól, akkor ugrásszerûen megnõ a peteérés valószínûsége. Nekem pont, hogy fogynom kellene. Érdekes, én nem tapasztaltam étvágytalanságot, csak szörnyû hamsenést az elsõ idõkben... Drukkolok neked, biztosan sikerülni fog a baba! Remélem, minél elõbb, ahogy szeretnéd! Minden jót! :) 26/N
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.Kedves utolsó, szedtem én is a metformint, de nagyon nem volt étvágyam tõle és vagy négy kilót fogytam ami nem jött jól.168magas és 56 kiló vagyok így hogy visszahíztam a leadott kilókat.Szóval nem hiszem hogy újra szedni akarom a metformint, de abban reménykedek, hogy nélküle is terhes leszek, ha abbahagyom a fogigátlót.Azt mondják, hogy ha abba hagyom a fogit akkor az elsõ hónapokban fogékony leszek.Hát nagyon bízom benne.
Én Dienillét kaptam a Mercformin 1000 mg mellé. Ennek az az oka, hogy antiandrogén hatással bír, másrészt ha abbahagyom, utána megnõ a peteérés valószínûsége. Harmadrészt az orvos azt javasolta, hogy babavállalás elõtt javítsak a súlyomon is. ;) A fogamzásgátló akkor nem jó, ha mellette nem "kezelik" a PCOS-t és csak azért írják fel, hogy látszólag legyen ciklusod. De metforminos gyógyszerrel kombinálva tudatos PCOS ellenes kúraként (mint nálam) indokolt lehet a használata. 26/N
nekem eleinte a Diane35 volt, utána áttért a dokim a cypromixre
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Én úgy jártam, Milligest-et szedtem, és nem jött meg a megvonásos. Csináltam egy tesztet, én halványan láttam a 2. csíkot, kétségbeesve rohantam a dokihoz. Doki megvizsgált, mondta, terhes nem vagyok, de a petefészkeim durván nagyobbak, ne szedjek 3 hónapig semmit. Ezt meséltem egy ismerõsömnek, meg azt, hogy nem bízom a gumiban, elküldött a saját dokijához. Megvizsgált, UH, majd látta, tele van apró cisztákkal a petefészkem. Mondta, ez PCO, elmondott sokmindent róla. Mondta, ha gyereket szeretnék, akkor kezeljük majd, addig ír erre a betegségre való fogamzásgátlót (nem szeretnék több gyereket, 2 van). Felírta a Yadine-t, elmondta, hogy nekem miért ez a legmefelelõbb ( a Yasminelle kevés lenne (nem vagyok sovány), a Diane rengeteg hormont tartalmaz) Nem a legolcsóbb gyógyszer, de azóta pontos a mensesem (max. fél napot késik), és nálam nincs melékhatása. Már csak fogynom kellene...
nekem is ajánlotta a diane35
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Másfél évvel ezelött volt egy vetélésem.Aztán kiderült, hogy PCOS vagyok!Most még nem akarok babát, de nagyon jó lenne addigis a megfelelõ fogigátlót szedni, ami tartalmaz antiandrogént.Talán az arcomról is elmúlnának a furunkurusok és lehet, hogy a cisztáim is felszívódnának.A diane 35-öt szedtem, de azt hiszem annál már vannak jobb fogigátlók is!
Nézz szét ezen az oldalon: pco-szindroma.hu Rengeteg információt találsz a met-rõl, diétáról, orvosajánlót, sikersztorikat. A pco alapjában egyébként nen nõgyógyászati, hanem endokrinológiai betegség, mivel szénhidrát anyagcsere felborulásának következnénye, ha teheted ne nõgyógyásszal kezeltesd. Azért ajánlja a fog. gátlót (vszínû Dianét), hogy 3 hónap után abbahaygassa, mert akkor valószínûleg lesz pé-d és azonnal lehet próbálkozni. Az én dokim is ajánlotta ezt a megoldást, de én elutasítottam. Ha babát akarsz ne menj bele! Nézz szét a fenti oldalon, vagy itt: mensmentis.hu. Itt a pco specialista orvosok dolgoznak, elsõ lépésben megnézik, hogy van-e inzulin rezisztanciád. Ezzel azért érdemes foglalkozni, mert ha el van hanyagolva kialakulhat 2-es tipusú diabétesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.Neked is minden jót kívánok.

A fogamzásgátló akkor is védelmet nyújt, ha mellette hüvelykúpot használtam?

Legjobb válasz: Áhh, én asszem értem mirõl lehet szó. Nem fogamzásgátló kúpról, hanem olyanról lehet szó, amiket fertõzésekre, gyulladásokra szoktak felírni. Ha igazam van, akkor ne aggódj, a tabi védelmet nyújt, mivel ez egy helyileg alkalmazott valami, nincs köze a fogi-tabihoz, és sztem rajta is van a tájékoztatón, hogy a latex alapú fogamzásgátlók biztonságosságát csökkenti csak, mert kikezdheti az anyagát. Ha tévedtem és mégsem ilyen kúpról van szó, akkor bocsi :D

A fogamzásgátló megváltoztathatja a hüvelyflórát és hajlamosíthat fertõzésekre, hüvelyfolyásra. Ez lehet mellékhatása. Nincs benne róla szó a betegtájékoztatódban?
A fogamzásgátlók hajlamosítanak elsõsorban gombás fertõzésre. Nem tudom, hogy orvosi javaslatra használsz kúpot vagy vény nélkül kaphatót vettél a gyógyszertárban. Ha panaszaid több hónap óta fennállnak és nem látott még orvos, lehet jobb lenne ez ügyben is kikérni a véleményét.
Áhh, én asszem értem mirõl lehet szó. Nem fogamzásgátló kúpról, hanem olyanról lehet szó, amiket fertõzésekre, gyulladásokra szoktak felírni. Ha igazam van, akkor ne aggódj, a tabi védelmet nyújt, mivel ez egy helyileg alkalmazott valami, nincs köze a fogi-tabihoz, és sztem rajta is van a tájékoztatón, hogy a latex alapú fogamzásgátlók biztonságosságát csökkenti csak, mert kikezdheti az anyagát. Ha tévedtem és mégsem ilyen kúpról van szó, akkor bocsi :D
A fogamzásgátlók tájékoztatóján rajta van, hogy mely gyógyszerel jelenthetnek veszélyt. Ezek jellemzõen antibiotikumok. Gondolom Canestenre vagy más hasonlóra gondolsz. Az ilyen kúpok helyileg hatnak, hatóanyaguk sem a tápcsatornába, sem a véráramba nem kerülnek be.
Mi a fenenek hasznalsz te huvelykupot, ha fogamzasgatlot szedsz? Amugy igen, akkor is ved.
Most mar megertettem en is, de azert normalisan le lehett volna irni. Igen, ved, en egyszer huvelyi folyas miatt hasznaltam par napig kupot, de a dokim azt mondta, addig ne legyen szex, ameddig hasznalom, szoval, sztem ezt tartsd be- elso voltam.
A kérdező hozzászólása: A 12:46-os válaszoló jól értelmezte a dolgot:) Köszönöm!
Hát... nem az egészség a fontos most. Hanem hogy egyik se szûntesse meg a másik hatását. :S Fõleg a fogamzásgátlót ne a hüvelykúp. De szerintem alkalmazd nyugodtan és ha szeretkezel a pároddal akkor gumizzatok. :S Az egészséged fontosabb, hogy baba ne legyen. :) Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Szerintetek egy 16 éves lány szervezetét károsíthatja ennyi minden?
A kérdező hozzászólása: Nem olyan tablettát szedek amit orvos írt fel, olyat szedek ami vény nélkül kapható. Triregol tablettát szedek.
Ja, én is használtam már ilyet, mondjuk nem kup volt hanem egyszerhasználatos krém, és nekem is azt mondta a doki h min. 72 óráig ne legyen szex, ez csak azért van hogy annyi idö minimum kell h elpusztuljanak a bacik, gombák, akármik, és nehogy átvidd addig a partneredre aki késõbb szépen visszafertõzhet. Csak ezért kell várni a szeretkezéssel, a fogitabi hatásához nincs semmi köze amúgy.
A kérdező hozzászólása: Mert mint sok nõnél, nálam is elõfordúl néha h begyulladok ott.És azt nem hagyhatom csak úgy.Valamit muszáj ellene tennem. Pl.EZÉRT!!!
Mi az, hogy begyulladsz ott??? Bocs, de nem ertem, gyogyszert szedsz es valami bajod lett?
A kérdező hozzászólása: Az óvszer minden nemi betegség ellen védelmet nyújt.Míg úgy szeretkeztünk a párommal, nem volt ilyen gond. 3hónapja szedek gyógyszert, és most kb.2hete jelentkezett ez a gyulladásos problémám. Olvastam a neten róla, ahol azt írták, hogy sok nõ szenved e miatt, idegen test(férfi nemiszerv)és sokunknak másképp reagál rá a szervezete.
amíg huvelykúpot használsz fertozésre, gyulladásra, nem ajánlott a szex, mert késlelteti a gyogyulást, elmélyiti a gyulladást. A tabletta pedig, mind hormont tartalmaz, még a triregrol is, és mind receptre van, és ugyanígy mindegyik megváltoztathatja a huvelyflorát és hajlamossá tehet a fertozésekre, tehát ha gyakori, visszatéro, érdemes beszélni az orvossal... hol tudod vény nélkul venni?

Fogyókúrás tablettát szeretnék szedni, amellett, hogy fogamzásgátlót szedek. Befolyásolná-e bármilyen fogyókúrás készítmény -akár növényi akár, más eredetű-a fogamzásgátló hatását? Ha igen, akkor nem kockáztatom meg s nem veszek fogyókúrás tablettát.

Legjobb válasz: Én L-Karnitint szedek a fogamzásgátlóm mellett, de nem zavart bele. Szerintem nem fogja csökkenteni a hatását, csak akkor, ha többször lesz mellette hasmenésed, vagy ha orbáncfû tartalmú.

Én L-Karnitint szedek a fogamzásgátlóm mellett, de nem zavart bele. Szerintem nem fogja csökkenteni a hatását, csak akkor, ha többször lesz mellette hasmenésed, vagy ha orbáncfû tartalmú.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. Orbáncfû? miért?
Nem tudom pontosan, de gyengítheti a fog.gátló hatását. Nekem benne van a gyógyszerem betegtájékoztatójában, de gondolom majdnem az összesre ilyen hatással lehet. Ha biztosra szeretnél menni, akkor kérdezd meg itt: http://www.orvostudakozo.hu

Ha fogamzásgátlót szetnék szedni akkor nem kel tobbat gumit használni?

A barátommal már régen együtt vagyunk és szetnék fogamzásgátlót szedni akkor nem kell a gumival bajlódni vagy aki fogamzásgátlót szed az még gumit isnhasznál? És ha elkezdem szedni mennyit kell várni, hogy biztos legyen?

Legjobb válasz: Drágám, azzal beszélsz elõször, akivel akarsz. Oksi? Ugyan miért mi mondjuk meg, kivel beszélj? Fogamzásgátló tabival is teherbe lehet esni, de az esély minimális. Tabi mellett "nem szokás" egyéb módon védekezni. De ez is a ti döntésetek... Emellett minden lényeges információt megtudsz majd az orvosodtól, ha rákérdezel! Emellett, a legtöbb fogamzásgátlónak fent van a betegtájékoztatója neten, ott is olvasgathatsz róluk. De tudd, a különbözõ fajták eltérhetnek szedésük terén, vagy hogy mennyi idõ múlva védnek....csak informálódás céljából ajánlom addig is. Majd az aktuális neked felírt gyógyszer betegtájékoztatóját böngészd át alaposan.....Benne lesz, hogy mennyi idõ múlva véd (sokan ajánlják az 1 hónapot kivárni, bár betegtájékoztató szerint akár az elsõ szemtõl is védhet), meg miiiinden fontos infó ott lesz.

Drágám, azzal beszélsz elõször, akivel akarsz. Oksi? Ugyan miért mi mondjuk meg, kivel beszélj? Fogamzásgátló tabival is teherbe lehet esni, de az esély minimális. Tabi mellett "nem szokás" egyéb módon védekezni. De ez is a ti döntésetek... Emellett minden lényeges információt megtudsz majd az orvosodtól, ha rákérdezel! Emellett, a legtöbb fogamzásgátlónak fent van a betegtájékoztatója neten, ott is olvasgathatsz róluk. De tudd, a különbözõ fajták eltérhetnek szedésük terén, vagy hogy mennyi idõ múlva védnek....csak informálódás céljából ajánlom addig is. Majd az aktuális neked felírt gyógyszer betegtájékoztatóját böngészd át alaposan.....Benne lesz, hogy mennyi idõ múlva véd (sokan ajánlják az 1 hónapot kivárni, bár betegtájékoztató szerint akár az elsõ szemtõl is védhet), meg miiiinden fontos infó ott lesz.
Akkor nem kell a gumi. Én 1 hónapot azért várnék.
Nem kell gumi, és én is megvárnám az egy hónapot. Ez viszont benne lesz a betegtájékoztatóban, hogy mennyi idõ után ad védettséget.
A kérdező hozzászólása: Es elosszor anyumnak vagy a baratomnak mondjam el mert meg nem beszeltem rola mert kicsit felek hogy nem engedi de vegulis ez mindenkinek jo
Akkor is elõfordulhat, hogy gumira lesz szükséged, ha fogamzásgátlót szedsz! Pl.: -ha kihagysz egy szemet vagy kihányod, hasmenésed van, akkor az azt követõ hét napban kiegészítõ védekezésként óvszer kell (+antibiotikum szedés esetén a szedés alatt és még utána 7 napig is!), -vagy ha a gyógyszer egyik (gyakori) mellékhatásaként hüvelygomba jelentkezik nálad -> ebben az esetben a kezelés végéig (a pasid is kezelni kell) csak óvszerrel lehet együtt lenni (mondjuk nem tudom, kinek van kedve égõ altájjal szeretkezni...)
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen

Hogy ha én csak 2 hónapig szedtem fogamzásgátlót, akkor nekem milyen hamar lehet utána próbálkozni a babával?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló kezelés abbahagyását követõen a petefészek felszabadul a fogamzásgátló gyógyszer által okozott gátlás alól. Ismét beindul a szervezet saját természetes hormonális ciklusa. Ebben az idõszakban elõfordulhat, hogy a peteérés és a hormontermelés még nem szabályos, egy ciklus alatt több peteérés is létrejöhet, így nagyobb a valószínûsége az ikerterhességnek. Célszerû három hónapot (három menstruációs ciklust) várni a fogamzásgátló kezelést abbahagyását követõen.

A fogamzásgátló kezelés abbahagyását követõen a petefészek felszabadul a fogamzásgátló gyógyszer által okozott gátlás alól. Ismét beindul a szervezet saját természetes hormonális ciklusa. Ebben az idõszakban elõfordulhat, hogy a peteérés és a hormontermelés még nem szabályos, egy ciklus alatt több peteérés is létrejöhet, így nagyobb a valószínûsége az ikerterhességnek. Célszerû három hónapot (három menstruációs ciklust) várni a fogamzásgátló kezelést abbahagyását követõen.
ha fogamzásgátlót szedsz, akkor mi a szarnak kellett a sürgõsségi??????
A kérdező hozzászólása: kórházban már 2 hete voltam..két hete abbahagytam a gyógyszerket! már semmit nem szedek. a kórházban is szedtem ..meg mikor hazajöttem akkor is szedtem egy hétig..nade utána eljött az az idõ mikor ki kellett hagynom 8 napot...és most kezdtem el szedni már újból..már 1 hete szedem a kihagyás után...szal kijöttem és utána már semmit nem szedtem be.
Elmentél dokihoz? Mit mondott mit tegyél?
Minden mindegy, mert semmiképp nem vehetsz be újra sürgõsségit!
2 hete voltál kórházban, ott kaptál antibiotikumot, volt egy 7 napos szüneted, 5 napja szeded ezt a levelet és 4 napja szedtél 72 órásat...mikor hagytad abba az antibiotikumot??? de ha tegyük fel 1 hétig szedted, akkor semmi értelme nem volt a 72 órásnak sem, elmondtad a dokinak, hogy milyen gyógyszereket és hogy szedted, mielõtt felírta volna a 72 órásat?
Amíg szedted az antibiotikum addig a fogamzásgátló valóban nem hat úgy, ahogy kell.Miután bevetted az utolsó szem antibiotikumot, utána legalább egy hétig gumizni kell.Na most, a szakadás és az utolsó szem antibiotikum között eltelt egy hét? Azt a részt légyszi magyarázd el, hogy elfogyott a levél és újrakezdted.Ez kicsit zavaros.
A kérdező hozzászólása: Na megpróbálom érthetõbben leírni a dolgokat: szal két hete voltam kórházban és antibiotikumot kaptam sok más szar gyógyszerrel...a fogamzásgátlót a kórházban is szedtem de ott azt mondták, h nem hatásos mert bezavarják a gyógyszerek a fog.gátlót.most két hete szedem, de úgy hogy közben abba kellett hagynom mert az egyik levél már elfogyott egy hetet vártam és most újra kezdtem csütörtökön(22-én) csak a a bibi , hogy már szombaton vettem be egy sûrgõséggi tabit. szerintetek ilyenkor mi van?
ja, hogy kórház...mondjuk tök mindegy, mert sürgõsségit nem vehetsz be csak fél évente egyet
Mikor voltál kórházban és amit ott kaptál pl. antibiotikum annak a kúrának az utolsó szemét a mostani aktushoz képest 7 napja vetted be? Remélem érted a kérdést, talán kicsit túlbonyolítottam.72 órásat szerintem nem kellene most bevenned, mert ez így nagyon durva lenne a szervezetednek.De a helyedben elmennék a dokihoz, hogy mondja meg mi legyen.
A kérdező hozzászólása: mert kórházban voltam..:/ és nem hatott ÁLLÍTÓLAg..
A kérdező hozzászólása: és persze a szakadás között és az antibiotikum között eltelet egy hét...köszi még1x , h írtok:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!