Találatok a következő kifejezésre: Ha fogamzasgatlo utan (205 db)

A menstruáció után hanyadik napon biztonságos a sex ha fogamzásgátlót szedek?

Hétfőn vettem be az első szemet a fog. gátlóból, szerdán pedig megtörtént a dolog, a váladék pedig ilyen barnás még a mai napon is, szerintetek mit csináljak?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló az egész ciklus ideje alatt kifejti hatását,még gyógyszerszünetkor is! Viszont ha csak most kezdtél el fogamzásgátlót szedni és ez az elsõ leveled,akkor még várhatsz kicsit,de a legtöbb gyógyszer az elsõ naptól véd.

A fogamzásgátló az egész ciklus ideje alatt kifejti hatását, még gyógyszerszünetkor is! Viszont ha csak most kezdtél el fogamzásgátlót szedni és ez az elsõ leveled, akkor még várhatsz kicsit, de a legtöbb gyógyszer az elsõ naptól véd.
A kérdező hozzászólása: Már augusztus óta szedem ezt a gyógyszert.
A ciklus minden napján véd. A menstruáció alatt is, ha valaki úgy gondolná... Ha gyakran van közti vérzésed, akkor jelezd a nõgyógyászodnak, mert elõfordulhat, hogy nem a megfelelõ hormontartalmú gyógyszert szeded

Miert ilyen keves a menszim, ha fogamzasgatlot kellet szednem 1 honapig ciszta miatt, leci magyarazzatok mar el nekem hogy ilyenkor ez menszi? Mert azt hallotam hogy fogamzasgato utan nem jon meg rendesen, hanem csak valamilyen verzes van

Legjobb válasz: ma jott meg es elkezdetm szedni a baratcserjet! ha egy honapig szedtem fogamzasgatlot,nem kell varni ilyenkor 2-3 honapot mig neki kezdunk megint a baba projektel?vagy ez csak azokra ervenyes akik evek ota fogamzasgatlot szedtek?

A kérdező hozzászólása: ma jott meg es elkezdetm szedni a baratcserjet! ha egy honapig szedtem fogamzasgatlot, nem kell varni ilyenkor 2-3 honapot mig neki kezdunk megint a baba projektel?vagy ez csak azokra ervenyes akik evek ota fogamzasgatlot szedtek?

Miért írja minden válaszoló, hogy 1. levél után védett valaki ha fogamzásgátlót szed? Betegtájékoztatóba le van írva! Nekem 1 nap után írta, hogy véd de persze nem csináljuk barátommal mert menstruálok. De ha elmúlik akkor simán fogjuk.

doki is azt mondta, hogy 1-2 hét

Legjobb válasz: Ha nem parázol és rendesen szeded 1-2 hét után is lefeküdhetsz a pároddal. De az emberek többsége szeret "biztosra menni" és bedõl a rémhíreknek, hogy ez meg az terhes lett azért mondja h 1 hónap után és ha elkezded a 2. levelet bla bla. Én elsõ 2 hét után feküdtem le a párommal, azóta 3 hónap eltelt és láss csodát nem várok gyereket.

Ha nem parázol és rendesen szeded 1-2 hét után is lefeküdhetsz a pároddal. De az emberek többsége szeret "biztosra menni" és bedõl a rémhíreknek, hogy ez meg az terhes lett azért mondja h 1 hónap után és ha elkezded a 2. levelet bla bla. Én elsõ 2 hét után feküdtem le a párommal, azóta 3 hónap eltelt és láss csodát nem várok gyereket.
Elvileg mindegyik az elsõ szemtõl véd, de ha biztosra akarsz menni megvárod amíg a gyógyszer biztosan hat. Nem tudom értelmesebben leírni, de az alatt az egy hónap alatt amíg szeded megváltoztatja a menstruációs mûködésedet, leállítja a peteérést, beállítódik egy olyan ciklusra amely végén egy megvonásos vérzés jelentkezik. Addig meg lehet teherbeesel lehet nem. Mivel a hormonális beavatkozás felbolygatja a petefészked mûködését. Ezért jobb várni vele, mert addigra rendezõdik a viszony a szervezeted hozzászokik, az új állapothoz.
Nem véletlenül írja a betegtájékozató, hogy 3 hónapig elõfordulhatnak közti vérzések is. Pontosan a megváltozott hormonok miatt. Vagy teherbe esel, vagy nem, te tudod.
Én 6 nap után feküdtem le vele, ugyanis a tájékoztatóban benne volt, hogy az elsõ naptól véd. Így megvártam míg elmúlik a menszesz, és le is feküdtünk.
Kérdezõ: Én is kérdeznék tõled valamit.Ha a tájékoztató azt írja, hogy elsõ szem után véd, akkor a doki miért mond 1-2 hetet? Ha egyszer a tájékoztató az irányadó, akkor a doki miért nem azt mondja, ami oda le van írva? Az én orvosom például egy hónapot mondott.Én hittem neki, betartottuk, mert tényleg nem akartunk gyereket és kibírtuk azt az egy hónapot, aztán a másodikban teljes nyugalommal mehetett óvszer nélkül is. Ha már most kaptál két eltérõ véleményt, lásd doki és tájékoztató, akkor te tényleg nyugodtan el tudnál lazulni?
A kérdező hozzászólása: az elején nem is engedném, h belém menjen el
Akkor már értem, hogy mégsem vagy olyan bátor és nem durr bele az elsõ szem után, ahogy a tájékoztató írja!Akkor azt hiszem egy oldalon állunk, te sem mered elsõ szem után élesben és én sem mertem.Vagyunk még így páran.A kérdésed meg is oldódott.
A fogamzásgátlót csak az elõírásnak megfelelõen szabad szedni, ha azt akarod, hogy hatásos legyen!!
"( ennek milyen következményei lehetnek)" Teljesen felborulhat a hormonháztartásod... Ha teljesen le akarod állítani a ciklusod kérj injekciós fogamzásgátlót, de ilyeneket ne játssz, mert minden tabletta más, és igen sokból komolyabb gondod is lehet ha tologatod.

Akkor is eltolódik a menstruáció az első alkalom után ha fogamzásgátlót szedek?

Sok helyen olvastam hogy a szüzesség elvesztése vagyis az első együttlét után sokaknak hamarabb vagy netán később jön meg.Ez akkor is lehetséges ha fogamzásgátlót szedek?Tapasztalatok? 18/L

Legjobb válasz: Ilyesmirõl még nem hallottam. Max. a stressztõl tolódhat el ilyenkor is. Nekem nem tolódott, igaz rég volt. Ha fogamzásgátlót szedsz nincs klasszikus menstruációd, csak megvonásos vérzésed. Az maximum pár napot szokott ingadozni, de nagyon gyakori, hogy gyógyszerhasználat mellett nem csak napra, hanem órára beáll. 27/N

Ilyesmirõl még nem hallottam. Max. a stressztõl tolódhat el ilyenkor is. Nekem nem tolódott, igaz rég volt. Ha fogamzásgátlót szedsz nincs klasszikus menstruációd, csak megvonásos vérzésed. Az maximum pár napot szokott ingadozni, de nagyon gyakori, hogy gyógyszerhasználat mellett nem csak napra, hanem órára beáll. 27/N
Igen, akkor is lehet! :) Velem is ez volt! L/20
A kérdező hozzászólása: és ilyenkor mit lehet tenni? szedem ugyanúgy ahogy szoktam és visszaáll?
a tablettát mindig ugyanúgy kell szedni. van olyan, amit folyamatosan kell, minden nap, ha olyanod van, akkor szeded folyamatosan. ha olyanod van, ami 21tabletta, 7 nap szünet, akkor azt úgy szeded. ha nincs valami kizáró ok, akkor ettõl nem kell/szabad eltérni.
A kérdező hozzászólása: oké, köszi :)
Igen, megtörténhet.Pár ismerõsõmmel is ez volt, de továbbra is szedték a tablettát, és nem volt semmi baj.
a libidó csökkenését okozhatja, a hüvelygombát azt nem tudom. érdemes váltani más gyógyszerre.

Ha fogamzásgátlót szedtem és abbahagytam, mennyi idő után ajánlatos a teherbeesésen gondolkozni? Ugy hogy a babának semmi baja ne legyen.

Legjobb válasz: Azonnal, nem lesz semmi baja a babának, sõt, nagyobb eséllyel megfogan. A mai fogamzásgátlók hormontartalma már olyan alacsony, hogy az többet használ, mint árt :-) (Persze azt nézd meg valahol, vagy a dokidat kérdezd meg, hogy a tablettád vmiért nem egy extra magas hormontartalmú tabletta-e.)

Azonnal, nem lesz semmi baja a babának, sõt, nagyobb eséllyel megfogan. A mai fogamzásgátlók hormontartalma már olyan alacsony, hogy az többet használ, mint árt :-) (Persze azt nézd meg valahol, vagy a dokidat kérdezd meg, hogy a tablettád vmiért nem egy extra magas hormontartalmú tabletta-e.)
Errõl megoszlanak a vélemények. Van amelyik doki azt mondja, hogy nem kell várni, de van aki 3-6 hónapot javasol. Kérdezd meg a saját dokidat.
Én abbahagytam a gyogyit és már egybõl próbálkozunk is! A dokim azt mondta nem baj! :)
Szia ! Egy kolléganõm mercilont szedett.Dec. végén abbahagyta, április végén teherbe esett! A babának semmi baja nincs, ép és egészséges!

Hány év után szükséges szünetet tartani ha fogamzásgátlót szedek?

Legjobb válasz: Erre nincs recept, elvileg ha problémamentes vagy akkor nem kell szüneteltetni. Az a baj, hogy sokaknak a gyógyszer abbahagyása után hónapok, sõt évek után lesz újra rendszeresen, normális a mensese, szóval nem tudom megéri-e abbahagyni.

Erre nincs recept, elvileg ha problémamentes vagy akkor nem kell szüneteltetni. Az a baj, hogy sokaknak a gyógyszer abbahagyása után hónapok, sõt évek után lesz újra rendszeresen, normális a mensese, szóval nem tudom megéri-e abbahagyni.
Nem kell szünetet tartani, nekem a doki mondta, hogy többet ártanék vele magamnak, mint használna!
Erre nem tudom a választ pontosan de 2, 3 év után szerintem mindenképpen tanácsos a dolog!!!!

Ha fogamzásgátlót szedése után hány nappal lehet szeretkezni?

Beleélvezés meg minden tudom hogz aznap is lehet óvszerrel

Legjobb válasz: Kicsit értelmesebben.... Egyébként rá van minden írva a betegtájékoztatóra. Én Lindynette 20-at szedek, ha jól emlékszem 1 hét szedés után lehet védekezés nélkül szeretkezni, addig más védekezési mód ajánlott. Ugyanez vonatkozik arra is, ha kimarad véletlenül egy tabi.

Kicsit értelmesebben.... Egyébként rá van minden írva a betegtájékoztatóra. Én Lindynette 20-at szedek, ha jól emlékszem 1 hét szedés után lehet védekezés nélkül szeretkezni, addig más védekezési mód ajánlott. Ugyanez vonatkozik arra is, ha kimarad véletlenül egy tabi.

Ha fogamzásgátló abbahagyása után rögtön teherbe esek, nagyobb az esélye h elvetélek? Ha igen mitől függ? Mi befolyásolja? Lindynette 20 at szedtem kb 5 évig

Legjobb válasz: Amikor gyógyszert szedtél érzed hogy sokkal kevesebb a menstruációd nem fáj annyira stb... ez azért van mert nincs peteérésed és így csak kisebb mennyiségü nyálkahártyát épít a méhed. Ez az elsö pár alkalommal a gyógyszer után még vékonyabb lehet, így könnyebben elvetélhetsz. de nem feltétlen, és nem is tuti hogy megfogan elsöre.

Amikor gyógyszert szedtél érzed hogy sokkal kevesebb a menstruációd nem fáj annyira stb... ez azért van mert nincs peteérésed és így csak kisebb mennyiségü nyálkahártyát épít a méhed. Ez az elsö pár alkalommal a gyógyszer után még vékonyabb lehet, így könnyebben elvetélhetsz. de nem feltétlen, és nem is tuti hogy megfogan elsöre.
gyógyszer mellett estem teherbe.5évig szedtem.4kilós egészséges babám született!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszookat, olvasok ilyet is olyat is van akinek sikerül de sajnos van akinek elsõre nem marad meg és kicsit félek ha esetleg terhes lennék megmaradna e meddig kritikus az idõ 12 hét kb?de olvastam olyat is h 5 hó-ban veszítette el a babát sajnos uh izgulok
Abbahagytam a gyogyszert, rogton tehres lettem, lanyom kozel 4 kilosan szuletett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ez bíztató:) Gratulálok:)
A második lányunk közvetlen a gyógyszer abbahagyása után fogant. Mielõbbi babázást!! Üdv:3 lányos
A kérdező hozzászólása: Köszike nagyon pozitívan állok a dologhoz remélem sikerül és nem várom 4.ére :) ja és gratulálok

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!