Találatok a következő kifejezésre: Ha fogamzásgátlót és a szünet (15 db)

Ha fogamzásgátlót szedek és a szünet után nem kezdtem el szedni a gyógyszert csak rá néhány napra, akkor bekövetkezhet az hogy teherbe essek?

Legjobb válasz: nem értem a kérdést. most tartottál szünetet a gyógyszer szedésben? Mennyi idõt?

nem értem a kérdést. most tartottál szünetet a gyógyszer szedésben? Mennyi idõt?
a menstruációs 7 napos szünetre gondolsz?arra, amikor nem kell szedni, mert megvan? akkor azután nem nagy a valószínûsége, hogy teherbe esel.
A kérdező hozzászólása: Az az igazság hogy pénteki nap kellett volna elkezdenem és pont aznap elis hagytan és csak hétfõn tudtam vissza menni az orvoshoz hogy felírja úrja de azon a hétvégén nem tötõtönka a párommal semmivel hogy nem szedtem be. ez kb másfél két hete volt
A kérdező hozzászólása: Ezt csak azért kérdezem mert a mellem érzéken kb 2-3 napja a hõm az 37, 5 és még nem tudok tesztet csinálmi mert a mensinek van még kéthete kb. És nem tudom hogy azalatt a kényszer 3 nap alatt lehetett-e érett petém.
lehet terhes vagy?melyiket szeretnéd hallani?
A fogamzásgátló a 7 napos szünetben is hat!
A két levél közötii szünetben is hat a tabletta, ha rendesen szeded, ezért találták ki, ha nem hatna nem lenne semmi értelme.
Az enyémnél ilyen esetre a tájkoztatóban azt írják, hogy teljesen normális. (Lindynette 20)
Ezt én azért nem jelenteném ki pragmatikusan. Valóban megállja a helyét, hogy a hormonhatású fogamzásgátlók egy-az -egyben felfüggesztik a nemi ciklust, de nem tudhatod, hogy mennyire volt érett a pete a fogamzásgátló szedésének megkezdésekor. A menstruáció nem egyértelmû jele annak, hogy nem vagy megtermékenyíthetõ. Zt javaslom, hogy kérdezz meg egy gyógyszerészt az adott készítményrõl. aki meg tudja mondani, hogy az mennyire erõs, vagyis meddig biztos még a visszamaradó hatás
Én hosszú évekig szedtem fogamzásgátlót, elõször Tri-Regolt, utána Mercilont. Mindeközben tartós párkapcsolatban éltem...Rendszeresen szedtem a tablettákat, közel azonos idõpontban mindig, így a hatásuk teljes volt, a szünet alatt is. Egyébként a Te gyógyszered tájékoztatójában is biztosan szerepel, hogy az delsõ 2, inkább 3 ciklus (beszedett levél tabletta) után fejti ki hatását, tehát lesz biztonságos, a 7 nap alatt is. Persze csak akkor, ha Te is rendesen szeded.

Ha fogamzásgátlòt váltok és az új gyògyszert a 7 napos szünet után kezdem, akkor valamennyi ideig kell még kiegészítő védekezés?

Legjobb válasz: Gondolom orvos írta fel, gondolom neki kellett volna elmondania/neked rákérdezni. Amikor én váltottam gyógyszert, nekem azt mondta, a szünet után kezdjem a másikat, és védni fog. (De ez csak az én esetem, ki tudja...)

Gondolom orvos írta fel, gondolom neki kellett volna elmondania/neked rákérdezni. Amikor én váltottam gyógyszert, nekem azt mondta, a szünet után kezdjem a másikat, és védni fog. (De ez csak az én esetem, ki tudja...)
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos én elfelejtettem megkérdezni, õ pedig csak annyit mondott, hogy a szünet utàn azzal folytassam.A betegtàjékoztatòban meg nem talàltam erre vonatkozòlag semmit.

Az időjárás előrejelzés miatt párommal most hétvégén szeretnénk menni nyaralni de pont mostanra esik a fogamzásgátló szedésében a 7 napos szünet. Ha folytatom a következő levelet szünet nélkül mennyire lesz káros?

Gestomix fogamzásgátlót szedek. Ájulós vagyok ha nagyon begörcsöl a hasam ezért szeretném beszedni a következ? levelet hogy a nyaraláson ne legyen gond. Lehetnek következményei? Rosszul fogom érezni magam, ha folytatom a szedését és ezzel megakadályozom hogy megjöjjön?

Legjobb válasz: Én is csináltam már ezt,nem szabad rendszeresen de néha megtehetjük,h késleltetjük a menzeszt.Nekem feszült a cicim és kicsit fájt a hasamde semmi nagyobb gondom nem volt.

Én is csináltam már ezt, nem szabad rendszeresen de néha megtehetjük, h késleltetjük a menzeszt.Nekem feszült a cicim és kicsit fájt a hasamde semmi nagyobb gondom nem volt.
Meg lehet csinálni, csak nem biztos, hogy bejön. Barátnõm egy ilyen akció után egy teljes levélen keresztül pecsételt.
A kérdező hozzászólása: Nekem még a gyógyszer szedése mellett is kb 6-7 napig tart a menstruációm. Így nagyobb az esélye hogy sokáig tartó pecsételõ vérzésem lesz? Ha folytatom a szedését mennyi az esély rá hogy egyáltalán lesz pecsételõ vérzésem? Görcseim lehetnek?
Én 1x csináltam, pecsételtem közben is, és utána is egy hétig kb. De utána rendesen megjött, és nincs baj. Egyik ismerõsnek pl. nem jött be, hiába szedte tovább, rendesen megjött a menzesze...

A múlt hónapban egy szem fogamzásgátlót nem tudtam bevenni, és a következő levelet nem 7 nap szünet hanem 8 nap szünet után kezdtem szedni. Ha a párommal együtt vagyok elég így is a tabi v kell óvszer is?

Legjobb válasz: Sosem lehetsz elég óvatos, ezért inkább használjatok óvszert is, és majd csak a következõ levélnél lesz elég a tabi.

Sosem lehetsz elég óvatos, ezért inkább használjatok óvszert is, és majd csak a következõ levélnél lesz elég a tabi.
Biztos h elég, az elsõnek ne higyj!Azért van benne 21 db h biztos legyena dolog, szal ne ijedj meg semmi baj nem lesz.De ha nagyon félsz akkor gumi is legyen.
2. válaszoló, nem azért van benne 21 szem, hogyha kihagyod, ugy is vedjen. Rajta van a tájékoztatón, hogzy mi van, ha 1 syzemet elfelejtettél. Én 1szer hasmenés miatt vettem be 2õt egy nap és nekem a dokim azt javasolta hogy 7 napig máshogy is védekezzek.
Egyetértek az elsõ válaszolóval, ebben a hónapban védekezzetek másképp, mert így megbízhatatlan a fogamzásgátló hatás. Legalábbis én ezt tenném.

Ha szünet nélkül kezdem el a második levél fogamzásgátlót és végig szedem, akkor hízhatok, vagy megnövekedhet az ösztrogén szintem?

42 szem gyógyszer szünet nélkül azaz megvonásos vérzés nélkül eredményezhet megnövekedett ösztrogén szintet a szervezetben arra az id?re?

Legjobb válasz: és elõfordulhat hogy két évig szedek egy gyógyszert, semmi hatása nincs, de harmadik évben mellékhatások jönnek ki rajtam tõle?

A kérdező hozzászólása: és elõfordulhat hogy két évig szedek egy gyógyszert, semmi hatása nincs, de harmadik évben mellékhatások jönnek ki rajtam tõle?
A kérdező hozzászólása: nem, miért?
Ha szünet nélkül veszed be a második levelet, akkor csak a vérzés marad ki, nem fog megnövekedni sem a hormonszinted se nõni a melled. Max. annyi, hogy a bevitt hormonoktól jobban megduzzad, de ne várj méretbeli történéseket, csak esetleg feszesebb lesz. Amiatt, mert nem hagysz szünetet, nem fog történni semmi.. csak késõbb jön meg a vérzésed.
igen egy levél után már véd.
A kérdező hozzászólása: ok köszi
Betegtájékoztató? Orvos? Ha biztosra akarsz menni, 1 levelet várj.

Két éve szedem a Yadine fogamzásgátlót és és most kezdtem el egy hete a szünet utáni levél szedését. A 7. napon is abbahagyhatom a gyógyszert végleg? Babát szeretnék, ha abbahagyom bármikor teherbe eshetek már?

Legjobb válasz: Szerintem is szedd be még ezt a levelet, ha most abbahagyod, lehet, hogy nagyon összezavarodik a szervezeted! Nem kell 3 hónapot várni, hogy kitisztuljon a szervezeted, hisz ha nem szeded, akkor már nincs a szervezetedben! Úgy szokták mondani (én is nõgyógyásztól hallottam), hogy a köv. természetes menstruációig kell védekezni, és utána próbálkozni. De azt is csak azért, hogy könnyebben meg lehessen állapítani a szülés várható idõpontját!

Szerintem is szedd be még ezt a levelet, ha most abbahagyod, lehet, hogy nagyon összezavarodik a szervezeted! Nem kell 3 hónapot várni, hogy kitisztuljon a szervezeted, hisz ha nem szeded, akkor már nincs a szervezetedben! Úgy szokták mondani (én is nõgyógyásztól hallottam), hogy a köv. természetes menstruációig kell védekezni, és utána próbálkozni. De azt is csak azért, hogy könnyebben meg lehessen állapítani a szülés várható idõpontját!
Ha 2 éve szeded a tablettát, akkor az az 1 hónap már nem olyan sok. Gondolj bele, van akinek 1-2 évig kell próbálkoznia míg a baba összejön. Szerintem nem érdemes félbehagyni a levelet, mert ha babát akarsz, akkor most végképp nem hiányzik egy jó kis hormonzavar.
Abbahagyhatod, de az megzavarná nagyon a ciklusod. Inkább szedd be még azt a levelet, amit szedsz, és utána hagyd el. Sõt a dokik javasolnak 3 hónapig más védekezést, amíg a szervezet megtisztul a gyógyszertõl. Amúgy igen, bármikor teherbe eshetsz, de a tabi elhagyása megzavarhatja a ciklust.
Mióta szeded?
A kérdező hozzászólása: 3 honapja, eddig a 3.ik napon megjött a szünetben.
Nekem volt, hogy nem jött meg, amikor rendszeressé vált, kaptam egy erõsebb gyógyszert és megoldódott. Mindenképpen látogasd meg a nõgyógyászodat.
hát, ha 3 hónapja szeded, akkor már illene beállnia, de egy nap nem a világ vége. Mindig rendesen bevetted?

Ha a mai napi gyógyszerrel együtt 4 darab van, és utána jön a 7 nap szünet és azután nem szedek több fogamzásgátlót, terhes lehetek?

Legjobb válasz: Hajjjaj. Ezeknek a hormonoknak nincs kiürülési idejük (a régi gyógyszereknél azért kellett várni 3 hónapot, mert a viszonylag magas hormontartalom vékonyíthatta néha a nyálkahártyát), azonnal elveszíti a hatását, ahogy írták, már a szünet utáni elsõ gyógyszermenetes napon. Ezekben a gyógyszerekben alig van hormon. Ráadásul az elsõ gyógyszermentes hónapban a külsõ gátlás alól felszabadult petefészek kicsit túl is "pörög", az ikerterhességek is gyakoribbak, illetve valamivel nõ a teherbeesés esélye is. Tehát: nem, nem véd, attól a naptól nem véd, hogy abbahagytad.

Hajjjaj. Ezeknek a hormonoknak nincs kiürülési idejük (a régi gyógyszereknél azért kellett várni 3 hónapot, mert a viszonylag magas hormontartalom vékonyíthatta néha a nyálkahártyát), azonnal elveszíti a hatását, ahogy írták, már a szünet utáni elsõ gyógyszermenetes napon. Ezekben a gyógyszerekben alig van hormon. Ráadásul az elsõ gyógyszermentes hónapban a külsõ gátlás alól felszabadult petefészek kicsit túl is "pörög", az ikerterhességek is gyakoribbak, illetve valamivel nõ a teherbeesés esélye is. Tehát: nem, nem véd, attól a naptól nem véd, hogy abbahagytad.
Nem kell elõkeresni, eléggé járatos vagyok a farmakológiában és az orvostudmányokban, és olyan tényeket írtam, amelyben abszolút biztos vagyok, így pár linktõl minden bizonnyal nem dobok hátast. A hormontartalomtól függetlenül a régiek sem védtek onnantól, hogy elhagyta õket az ember lánya.
Nagyon kedves, és fõleg intelligens vagy. Borzasztó ez az oldal, aki ért valamihez, és értelmes választ ad, azt lehurrogják, részemrõl ennyi. :/
kedves utolsó, és mindegyki, állati nagy tévedés, hogy sokkal kevesebb hormon van a modern gyógyszerekben! ha emlékszel még a régiek nevére, hasonlítsd össze õket a mai [email protected], és dobsz egy hátast! átverés az egész! ha nem emlékszel elõkeresem neked, és belinkelem.
A sportnak és a mozgásnak semmi köze a plusz hormonok kiürüléséhez. Viszont, ha az ember nem akar ikreket, tényleg ne próbálkozzon 3 hónapig. :)
fogamzásgátló szedése után ajánlott 3 hónap szünet, és nem véletlenül. az általad beszedett rengeteg hormonnak ki kell ürülnie. valaki teherbe sem esik ezen idõszak alatt. sok folyadék, sok sport, mozgás, akkor gyorsabban ürülnek a hormonok :) sok sikert.
Igen. Már a szünet 8. napján.
Bocs az off-ért, de miért hagyod abba?
A kérdező hozzászólása: semmi gond. nem szexelek többet, mert nincs barátom. nincs baj a fogamzásgátlóval, ha arra gondolsz.
Majd lesz. :-) És akkor jobb készen állni, min elölrõl kezdeni. Lehet, hogy két hónap múlva kezdheted elölrõl a szedést. Akkor kár abbahagyni. :-)
A kérdező hozzászólása: háát, én úgy vagyok vele, h ha pont most találnék vkit, akkor is 2-3 hóbap minimum, h lefeküdjünk, szóval igy iagzad lenne, de tuti, h most nem találok senkit:D
Nyugi a 8 napos spermatol nem leszel terhes, mivel a kisfickok elettartama 2-3 nap;) ...mar csak ezert sem :) )
A kérdező hozzászólása: köszi. jó lenne, ha nem kéne még 1 levélnyit beszednem, ha úgysem szexelek és terhes sem lehetek az elõzõ ciklusból. bocs, ha idegesitõen aggódó vagyok, de van már egy nem tervezett lányom. /persze nem igy történt, csak nem tervezek most sem gyereket%
Hat ugy biztos, hogy nem :O:O:O
A kérdező hozzászólása: eddig azt hittem, csak az elsõ értette a kérdésemet, de egyikõtök sem. nem voltam világon, bocsi. tehát NEM szeretnék terhes lenni. van-e esély rá, hogy ha 4 szem volt -már csak 2-, akkor szexeltem, ezt a 4 szemet-már csak 2-t- rendesen beveszem, aztán 7 nap szünet jön, menstruálok. és se gyógyszert nem szedek többet, se nem szexelek, úgy terhes lehetek-e? a 2 nappal-akkor már 9- ezelõtti spermától?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. igaziból direkt nem akarok terhes lenni, tehát nem azért kérdeztem, mert az szeretnék lenni. rendben, akkor még beszedek egy levéllel és utána hagyom csak abba.
A kérdező hozzászólása: köszi
Na pont akkor szokott beköszönni a nagy Õ, amikor nem számítasz rá. :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!