Találatok a következő kifejezésre: Ha fogamzásgátlót és a (495 db)

Ha pontosan szedtem a fogamzásgátlót, és a 17. napon együtt voltunk barátommal védekezés nélkül, akkor ugye nem nagyon lehet gond?

igen, elolvastam a betegtájékoztatót, de azon igazából az van, hogy azonnal véd... pontosan szedtem, nem hagytam ki, hányás-hasmenés nem volt.

Legjobb válasz: ha szedted normálisan akkor nincs gond! hiszen erre való a tabletta :)

ha szedted normálisan akkor nincs gond! hiszen erre való a tabletta :)
A kérdező hozzászólása: minden egyes nap 21:00-kor vettem be, és nagyon figyeltem az étkezésemre is, hogy ne legyen gond:) szóval tényleg nagyon óvatos vagyok. csak valahogy egyelõre nem tudok bízni a tablettában, nekem olyan furcsa. az óvszert láttam, hogy véd, és észrevettük, ha gond van, és el tudtunk menni esemény utániért. persze nem akarom abbahagyni, csak aggódok.
Nincs semmi gáz. A gyógyszermentes szünetben a 4.-5.-6. napon jön meg. Nekem pl. mindig az 5.-en. Sztem holnapra már megnyugszol. Amikor elkezdtem szedn, én is havonta voltam "terhes" :D L/22
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, így kicsit már nyugodtabb vagyok:) ) hajlamos vagyok magamnak beképzelni terhességet, régebben egyszer nagyon élethûre sikerült, és a hasam is nõtt... (felszedtem akkor pár kilót, mert idegességemben folyton ettem, de erre csak utólag jöttem rá:) addig azt hittem, terhes vagyok:D pedig csak 2 hetet késett.)
Ne aggódj! Ha rendesen szeded, semmi baj nem lesz.

Lehetek terhes ha a mensim 5. napján kezdtem el szedni a fogámzásgátlót és a 8. napon elfelejtettünk védekezni?

Legjobb válasz: Szia. Ha a ciklusod normális,akkor a PÉ-d valahol a 11.-és a 16.ik nap között kell legyen,de van akinek 5.napon,van akinek 25.-en van.A gyógyszert nem jól szedted,ezt tudod is ezek szerint,nemhiába kérdeztél,és igen,lehetsz terhes,de erre a legegyszerûbb mód,ha megvárod,hogy megjön-e a mensid,ha igen,no para,ha nem,vagy MÁSmilyen mint szokott lenni(kevesebb,"hígabb",késik),akkor vegyél egy tesztet,az a biztos. Boldog Ünnepeket!!!

Szia. Ha a ciklusod normális, akkor a PÉ-d valahol a 11.-és a 16.ik nap között kell legyen, de van akinek 5.napon, van akinek 25.-en van.A gyógyszert nem jól szedted, ezt tudod is ezek szerint, nemhiába kérdeztél, és igen, lehetsz terhes, de erre a legegyszerûbb mód, ha megvárod, hogy megjön-e a mensid, ha igen, no para, ha nem, vagy MÁSmilyen mint szokott lenni(kevesebb, "hígabb", késik), akkor vegyél egy tesztet, az a biztos. Boldog Ünnepeket!!!

Ha hasznalok gumit, nem kell se fogamzasgatlo es a nogyogyaszhoz se kell elmenjen a csaj?

Legjobb válasz: Ha nem csúszik le a gumi,nem marad benne,nem szakad ki akkor nem kell a többi!de ezekre neked kell ügyelni,hogy a gumival rendbe menjen minden

Ha nem csúszik le a gumi, nem marad benne, nem szakad ki akkor nem kell a többi!de ezekre neked kell ügyelni, hogy a gumival rendbe menjen minden
Tejóég! Nõgyógyászhoz nemcsak azért megy el egy lány, mert gumi nélkül szexel!!! Minimum évente egyszer illõ felkeresni, hogy az éves szûrést (pl. rákszûrés) meglegyen. Fogamzásgátló nem kell, de ha hosszútávú és tartósa kapcsolat érdemesebb inkább tablettát szedni.
Jééézus, honnan szalajtottak? Szerinted ha a gumi rendesen fent volt és nem lyukas hogy jutna át a spermium? Baker még a vírusok is felakadnak, nem hogy egy óriási sejt! Ha ennyire tájékozatlan vagy nem biztos, hogy szexelned kéne. A barátnõdnek meg üzenem, hogy DE el kell mennie nõgyógyászhoz. Nem azért, mert fogamzásgátló kellene neki, hanem azért, mert ha nem jár rendszeresen akkor olyan dologba halhat bele, amibe normális emberek nem szoktak (méhnyakrák és hasonlók).
Ha nem volt gond a gumival, nem kell rohanni a dokihoz és nem kell fogamzásgátló tabi. Tartós kapcsolatban inkább a bogyót szokták alkalmazni. Évente el kell menni rákszûrésre.
Évente el KELL menni rákszûrésre. Minden nõnek, aki elkezdte a sexuális életet! Nekem van barátnõm, aki még nem él nemi életet, mégis elment, mert méhnyakrák..stb bárkinél lehet.. Egyik doki se harap. Nem kellemes szét tenni a lábat egy nõgyógyásznak, de higyjétek el, láttak ezek a dokik már annyi... hogy nem arra figyelnek... :D
A kérdező hozzászólása: en szepen kerdeztem ti mafla, idiota barmok.szepen valaszoljatok akkor es ne jezuozzatok meg bakkerezzetek mert a kv istok meg bsz

Ha szedek fogamzásgátlót és a peteérésem idején vagyunk, akkor is véd biztonságosan a tabletta?

Sziasztok! Lyndinette 20-at szedek és a 2. levél felénél járok és most holnap van a peteérésem elvileg. Olvastam olyat, h a gyógyszer megakadályozza a peteérést... Csak kíváncsi lennék, hogy ilyenkor is tuti e a tabletta!? :)

Legjobb válasz: Szia! Igen! Pont ez a lényeg, hogy a tabi megakadályozza a peteérést, ezért véd. Ezen alapszik a védelem.... Ha már 1,5 levelet beszedtél, akkor pedig fõleg nincs semmi félni valód! :)

Szia! Igen! Pont ez a lényeg, hogy a tabi megakadályozza a peteérést, ezért véd. Ezen alapszik a védelem.... Ha már 1, 5 levelet beszedtél, akkor pedig fõleg nincs semmi félni valód! :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm szépen a választ, megnyugtattál :)

Ha fogamzásgátlót szedek, visszeres lesz a lábam, és fájdalmaim is vannak? Ezek szerint nem szedhetek fogamzásgátlót?

Legjobb válasz: Ezek szerint orvoshoz kéne menned és másik fogamzásgátlót feliratnod. Volt rendes vérvizsgálat az elsõ foggátló felírásánál?

Ezek szerint orvoshoz kéne menned és másik fogamzásgátlót feliratnod. Volt rendes vérvizsgálat az elsõ foggátló felírásánál?
Van már olyan fogamzásgátló ami 1x kell 1 hónapban bevenni.
Szia! Természetes fogamzásgátlás az, ha nem csinálod:D De nem erre gondoltam. Egészségesebbek talán azok a fogamzásgátlók, amelyek helyileg és nem az egész szervezetet megterhelve fejtik ki hatásukat, pl hüvelykrém, hüvelygyûrû, hüvelykúp. Ugyanúgy tartalmaznak hormonokat, de kevésbé terhelik a szervezetet. Mindennek megvan az elõnye és hátránya. Ezeknek a fogamzásgátlóknak pl az, a hátránya, hogy az aktus elõtt 10-15 perccel kell alkalmazni, és olykor az a 10 perc is nagyon sok lehet:) . A hüvelygyûrû talán a legkényelmesebb, mert azt felhelyezed, 21 napig szépen fokozatosan adagolja a hormonokat, majd 21 nap múlva leveszed és ugyanolyan megvonásos vérzésed van, mint amilyet a gyógyszer okoz, tehát ha menstruációs zavarok is vannak ez jó lehet rá. A gyûrû hátránya, hogy a felhelyezéskor több esély van fertõzéseket összeszedni. Szóval olyan nincs h tökéletes :D
A kérdező hozzászólása: Köszi, kedves vagy, h kifejtetted a dolgot, nem nem cigizek, max nagyon ritkán. végül is azért merült fel bennem a fogamzásgátló téma újra, mert óvszerben nem mûködik a barátomnak :( nem tudom , mért van ez...kicsit megijeszt. nem hinném hogy ebbõl kifolyólag merevedési zavara lenne..milyen természetes fogamzás gátlásra gondoltál?
Szia! Én is nagyon sokáig szedtem fogamzásgátlót 7 évig úgy, hogy nem volt vérvizsgálat elõtte. Nekem is visszeresedik a lábam, de ezt nem feltétlenül a trombózis hajlam okozza. Visszeresedhetsz annyitól is, hogy dohányzol és azt toldod meg a tabi szedésével, ami persze okozhat a késõbbiekben trombózist, de nem genetikus hajlamod van rá. A lényeg, hogy szerintem mindenképp keresd meg a nõgyógyászodat és kérd meg, hogy csináljon egy Leiden mutációt, mert az kimutatja, h genetikusan hajlamos vagy e a trombózisra. Ha az eredmény pozitív, akkor a doki is azt fogja mondani, hogy más fogamzásgátlást kell választanod. Nekem a napokban lett kész az eredmény, nincs genetikusan trombózis hajlamom, tehát akár szedhetnék is gyógyszert, de mégsem teszem, mert vannak egészségesebb módszerek is a fogamzásgátlásra. Egyébként ez a vérvétel 1 kémcsöves, tehát nem egy nagy durranás, viszont az eredményére - attól függõen, hogy hol vették le - minimum 3 hetet, de akár 3 hónapot lehet, h várni kell, szóval nem érdemes halogatni és ezzel legalább képbe kerül. A Leiden mutáció (ami a genetikus trombózis hajlamot okozza) egyébként születésünktõl kezdve életünk végéig kimutatható, tehát egyetlen egyszer kell az életben megcsináltatni ezt a vérvételt.
A kérdező hozzászólása: köszi, hogy irtatok, vérvizsgálaton nem voltam, mielõtt a doki felírta a bogyókat...köszi a jó tanácsokat.
A gyógyszer nem okoz visszeret. Az mástól alakul ki, de ha kialakul(t), amúgy is nagyobb a trombózisveszély, amit a tabi még tovább fokoz.
Szedni szedhetsz, csak megkockáztatsz egy jó kis trombózist. Én nem kísérleteznék vele a helyedben.
A fogamzásgátló tabletták trombózist okozhatnak.Ha hajlamos vagy rá, és ilyen tüneteid vannak amiket leírsz , akkor érdemes abbahagyni, és kivizsgáltatni magad.A a fogamzásgátló okozza, bizony le kell állnod vele, és más megoldást kell keresned a védekezéshez.Ha nem a gyógyszer okozza, akkor megtudod a vizsgálatokból, hogy mi a bajod, és nem árt azt is kezeltetni..
Azt nem 1szer kel bevenni, hanem egyszer kell feltenni, és a hüvelygyûrût takarja. Egyébként a spermicidek nem tartalmaznak hormont. És önmagukban nem is vmi megbízhatóak.

Eljöttünk nyaralni, és a fogamzásgátlómat (Cerazette) otthon felejtettem. Tudom felelőtlen vagyok, de sajna ez van.4 nap esik így ki annyit nem tudok bevenni! Mit tegyek? Ha hazamegyünk folytatom a szedését, de meddig védekezzünk még pluszba majd?

Legjobb válasz: "Ha 12 óránál többet késik a Cerazette bevételével, akkor a fogamzásgátló hatás megbízhatatlanná válhat. Minél több egymást követõ filmtablettát mulasztott el, annál nagyobb a kockázata a fogamzásgátló hatás csökkenésének. Vegye be az elmaradt filmtablettát, mihelyt az eszébe jutott, a következõ tablettákat pedig szedje a szokásos idõben. A következõ 7 napban még külön fogamzásgátló eljárást (barrier típusú - pl. kondom) is alkalmazzon. Hogyha egy vagy több filmtablettát a tablettaszedése elsõ hetében felejtett el bevenni és a filmtabletta elmaradása elõtti héten közösült, akkor lehet, hogy terhes, ezért rögtön beszéljen az orvosával."

"Ha 12 óránál többet késik a Cerazette bevételével, akkor a fogamzásgátló hatás megbízhatatlanná válhat. Minél több egymást követõ filmtablettát mulasztott el, annál nagyobb a kockázata a fogamzásgátló hatás csökkenésének. Vegye be az elmaradt filmtablettát, mihelyt az eszébe jutott, a következõ tablettákat pedig szedje a szokásos idõben. A következõ 7 napban még külön fogamzásgátló eljárást (barrier típusú - pl. kondom) is alkalmazzon. Hogyha egy vagy több filmtablettát a tablettaszedése elsõ hetében felejtett el bevenni és a filmtabletta elmaradása elõtti héten közösült, akkor lehet, hogy terhes, ezért rögtön beszéljen az orvosával."
Kb annyi ideig, amíg az elején kellett, mikor elkezdted szedni.
Attól is függ, hogy hányadik szemnél tartottál. Ha a második felénél, én már nem folytatnám, hagynám, hogy megjöjjön a vérzés és 7 nap után kezdeném az új levelet. Mindenesetre mindenképp ki kell egészíteni a védekezést, egészen pontosan úgy kell tekinteni, mintha ebben a hónapban nem is szedtél volna gyógyszert.
Cerazette-nél nem biztos hogy van havi vérzés. Én biztos folytatnám itthon, de mondjuk érdemes megkérdezni egy nõgyógyászt, mit javasol.
8:44-es vagyok. Bocsánat, de elkerülte a figyelmem, hogy Cerazette a gyógyszer. Ebben az esetben természetesen nem tartanék szünetet, hanem amit hazaérnék, folytatnám. De a védekezést egy hónapig mindenképp kiegészíteném.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Valóban, ennél a gyógyszernél nem kell szünetet tartani. Amúgy még nincs vérzésem, 4 hónapos a kisfiam, szoptatom. Ha hazaérek, folytatom a szedését, és persze mellette akkor védekezünk még egy ideig mással is.

Ha fogamzásgátló tablettát szedek és bennem megy el a párom akkor terhes lehetek? Vagy hogy működik ez? Szabad vagy nem?

Legjobb válasz: Ha több mint egy hónapja szeded a fogamzásgátlót rendesen, tehát nem felejtesz ki tablettákat, illetve nem szedsz olyan gyógyszereket, amik gyengítik a fogamzásgátló hatását, akkor elmehet benned a párod és nem leszel terhes. Ez a lényege a fogamzásgátlónak.

Ha több mint egy hónapja szeded a fogamzásgátlót rendesen, tehát nem felejtesz ki tablettákat, illetve nem szedsz olyan gyógyszereket, amik gyengítik a fogamzásgátló hatását, akkor elmehet benned a párod és nem leszel terhes. Ez a lényege a fogamzásgátlónak.
A fogamzásgátló úgy mûködik, hogy megakadályozza a peteérést. Ha nincs peteérésed akkor nem eshetsz teherbe.
Kedves utolsó válaszadó, ne haragudj, de szerintem te kicsit nagyon parázol a dologtól... szerintem azért van, hogy hadd menjen el benned akár gumi akár fogamzásgátló, mert az a férfiaknak is nagyobb élvezet, ha a párjukban durranhatnak és nem kell arra figyelni, hogy kikapodja, mert jaj úristen, a fogamzásgátló tuti nem lesz elég, fõleg, hogy minden nap percre pontosan ugyanakkor van beszedve... na mindegy.
Elvileg nem, megvan határozva az idõ, ami után védelmet nyújt. Vannak ritka esetek amikor tabletta mellett esik valaki teherbe, de ez ngyon ritka, viszont ha biztosra szeretnél menni, akkor alkalmazzátok a megszakítással és úgy még biztonságosabb. Én személy szerint az óvszerre szavazok, biztonságos ha helyesen van használva és nem terheli a szervezetet. Óvszer plus megszakítás is ugyanannyira véd mint a tabletta és megszakítás kombináció. 20/L

Ha fogamzásgátlót kezdek szedni és nő a mellem azzal egyúttal hízni is fogok? És ha már nem szedem akkor megint kicsi lesz? Vékony lányok leírnátok a tapasztalatokat? Híztatok? Vagy csak csípőre és mellre ment?

Amúgy sem voltam nagy méretekkel megáldva s?t!De a fogyókúra miatt teljesen lapos lettem plusz már egy éve nem menstruálok.Az orvos azt mondta szedhetek fogamzásgátlót de akkor hízni fogok?Szeretném ha lenne végre mellem de ha emiatt vissza jönnek a kilók...Hormon kezelésre nem akarok járni mert nem akarok sz?rös lenni...

Legjobb válasz: Ha amúgy sem voltál nagy méretekkel megáldva, teljesen mindegy, hogy szedsz-e fogamzásgátlót vagy sem. Az, hogy egy nõ hova és milyen mértékben hízik genetika kérdése. Hízás esetén a mell is nõ szinte minden nõnek, ugyanígy fogyásnál "összemegy" tehát megint kicsi lesz, sõt nem csak hogy kicsi, de ha sokszor változik fel-le a testsúlyod/mellméreted még meg is löttyed. Az, hogy a fogamzásgátlóra hogy reagál a szervezeted megint csak alkat kérdése. Van aki hízik, van aki nem hízik tõle.

Ha amúgy sem voltál nagy méretekkel megáldva, teljesen mindegy, hogy szedsz-e fogamzásgátlót vagy sem. Az, hogy egy nõ hova és milyen mértékben hízik genetika kérdése. Hízás esetén a mell is nõ szinte minden nõnek, ugyanígy fogyásnál "összemegy" tehát megint kicsi lesz, sõt nem csak hogy kicsi, de ha sokszor változik fel-le a testsúlyod/mellméreted még meg is löttyed. Az, hogy a fogamzásgátlóra hogy reagál a szervezeted megint csak alkat kérdése. Van aki hízik, van aki nem hízik tõle.
Ha egy éve nem menstruálsz, akkor talán elõbb meg kellene gyógyulni, és utána tablettát szedni, mert így lehet a büdös életben nem lehet gyereked...
A hízás nem kívánságmûsor: mindenhová hízol, ha fogamzásgátlót szedsz (persze nem minden nõ, és nem minden gyógyszertõl). Ha egy éve nem menstruálsz, akkor ott nagyobb gond is lehet, és nem egyszerû fogyókúra volt, hanem gyanítom anorexia/bulimia is bejátszott a képbe. Tedd, amit a doki javasol, a szõrösség még elviselhetõ áldozat, ha utána lehet gyereked, nem? 24/N
A kérdező hozzászólása: se anorexia se bulémia nem játszott közre doki szerint is a fogyás miatt

Kapható a gyógyszertárakban vény nélküli fogamzásgátló? és ha igen kb. mennyiért?

Legjobb válasz: fogamzásgátló igen. pl óvszer, külömbözö spermaölökrémek, kúpok. de maga a fogamzásgátló tabletta nem, az hormon tartalmu ahhoz orvosnak látni kell, hogy tudja melyik neked megfelelö.

fogamzásgátló igen. pl óvszer, külömbözö spermaölökrémek, kúpok. de maga a fogamzásgátló tabletta nem, az hormon tartalmu ahhoz orvosnak látni kell, hogy tudja melyik neked megfelelö.
dehogy kapható vény nélkül. :)
Óvszer.
18:31 írta meg a helyes választ.

Ha fogamzásgátlót szedek és a gyógyszerszünetben megjön biztosan biztos nem lehetek terhes?

Legjobb válasz: ha fogamzasgatlot szedsz, eleve nehezen lehetsz terhes, fõleg ha normálisan szeded......

ha fogamzasgatlot szedsz, eleve nehezen lehetsz terhes, fõleg ha normálisan szeded......
Megjöhet, hiszen az nem természetes menstruáció, csak megvonásos vérzés.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!