Találatok a következő kifejezésre: Ha fogamzásgátlót és (582 db)

Ha fogamzásgátlót és antibiotikumot szedtetek, az befolyásolta az elvonásos vérzést?

Volt hogy emiatt kimaradt? Vagy ennyire azért nincs rá hatással az antibiotikum?

Legjobb válasz: annyira van hatásal az antibiotikum hogy csökkenti a fogamzásgátló hatását... szóval a 90% helyet véd mondjuk 80-at... szóval ha elmaradt a vérzés szerintem vegyél terhességi tesztet

annyira van hatásal az antibiotikum hogy csökkenti a fogamzásgátló hatását... szóval a 90% helyet véd mondjuk 80-at... szóval ha elmaradt a vérzés szerintem vegyél terhességi tesztet
A fogamzásgátló hatása 99, 9% ha rendesek szedik. Antibiotikum kúra alatt és utána 1 hétig kiegészítõ védekezés kell.

Ha fogamzásgátló tablettát szedek és bennem megy el a párom akkor terhes lehetek? Vagy hogy működik ez? Szabad vagy nem?

Legjobb válasz: Ha több mint egy hónapja szeded a fogamzásgátlót rendesen, tehát nem felejtesz ki tablettákat, illetve nem szedsz olyan gyógyszereket, amik gyengítik a fogamzásgátló hatását, akkor elmehet benned a párod és nem leszel terhes. Ez a lényege a fogamzásgátlónak.

Ha több mint egy hónapja szeded a fogamzásgátlót rendesen, tehát nem felejtesz ki tablettákat, illetve nem szedsz olyan gyógyszereket, amik gyengítik a fogamzásgátló hatását, akkor elmehet benned a párod és nem leszel terhes. Ez a lényege a fogamzásgátlónak.
A fogamzásgátló úgy mûködik, hogy megakadályozza a peteérést. Ha nincs peteérésed akkor nem eshetsz teherbe.
Kedves utolsó válaszadó, ne haragudj, de szerintem te kicsit nagyon parázol a dologtól... szerintem azért van, hogy hadd menjen el benned akár gumi akár fogamzásgátló, mert az a férfiaknak is nagyobb élvezet, ha a párjukban durranhatnak és nem kell arra figyelni, hogy kikapodja, mert jaj úristen, a fogamzásgátló tuti nem lesz elég, fõleg, hogy minden nap percre pontosan ugyanakkor van beszedve... na mindegy.
Elvileg nem, megvan határozva az idõ, ami után védelmet nyújt. Vannak ritka esetek amikor tabletta mellett esik valaki teherbe, de ez ngyon ritka, viszont ha biztosra szeretnél menni, akkor alkalmazzátok a megszakítással és úgy még biztonságosabb. Én személy szerint az óvszerre szavazok, biztonságos ha helyesen van használva és nem terheli a szervezetet. Óvszer plus megszakítás is ugyanannyira véd mint a tabletta és megszakítás kombináció. 20/L

Ha van a családomban egyenes ágról trombózisos beteg, akkor tényleg nem szedhetek fogamzásgátlót? És ha nem akkor miért nem?

Édesanyámnak trombózisa volt a szemében, m?tötték 3 éve

Legjobb válasz: Szia! Létezik egy genetikailag meghatározott trombózis hajlam, ami a lakosság egy részére jellemzõ. Ha valakinek a családjában volt már trombózisos beteg akkor nagy a valószínûsége, hogy õ is hordozza ezt a gént. A legismertebb és leggyakoribb fajtája az úgynevezett Leiden mutáció. Ezt megfelelõm vérvizsgálattal ki lehet mutatni. és célszerû is elvégeztetni. Nem csak a a fogamzásgátló szedése miatt, hanem a jövõbeni terhességeid szempontjából sem árt ha ezt tudod magadról. A terhesség is, de a fogamzásgátló is olyan változásokat okoz a szervezetben ami fokozza a trombózis veszélyt, és ez a veszély jelentõsen nagyobb ha valaki öröklötten hordozza ezt a gént. Maga a trombózis tulajdonképpen egy véralvadási zavar. ha szerencséd van "csak" a lábadban akad be egy rög, kevésbé szerencsés esetben a tüdõben vagy a szívben.

Szia! Létezik egy genetikailag meghatározott trombózis hajlam, ami a lakosság egy részére jellemzõ. Ha valakinek a családjában volt már trombózisos beteg akkor nagy a valószínûsége, hogy õ is hordozza ezt a gént. A legismertebb és leggyakoribb fajtája az úgynevezett Leiden mutáció. Ezt megfelelõm vérvizsgálattal ki lehet mutatni. és célszerû is elvégeztetni. Nem csak a a fogamzásgátló szedése miatt, hanem a jövõbeni terhességeid szempontjából sem árt ha ezt tudod magadról. A terhesség is, de a fogamzásgátló is olyan változásokat okoz a szervezetben ami fokozza a trombózis veszélyt, és ez a veszély jelentõsen nagyobb ha valaki öröklötten hordozza ezt a gént. Maga a trombózis tulajdonképpen egy véralvadási zavar. ha szerencséd van "csak" a lábadban akad be egy rög, kevésbé szerencsés esetben a tüdõben vagy a szívben.
Ha Neked nincsennek viszereid, és nem utal semmi trombózisra, akkor szedhetsz, fontos azonban a rendszeres labor controll!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszaitokat
Teljesen egyetértek az elsõ válaszolóval! Ki kell vizsgáltatni hogy van e öröklött hajlamod trombózisra. Ha van akkor sem biztos hogy nem szedhetsz fogamzásgálót. Én nem tudtam hogy van ilyen hajlamom, szedtem a fogamzásgátlót mellette dohányoztam, aztán lett egy vérrög a lábamban, és kiderült hogy Leiden mutációm van VIII-as faktor aktivitás mellett. Tulajdonképpen szerencsém volt mert mikor terhes lettem, akkor mindennapi szurival ki tudtuk védeni az újabb trombózist. Van egy ismerõsöm aki nem volt ilyen szerencsés és szülés közben kapott trombózist. A gyerek 3 hónapos volt mikor hazament hozzá a korházból. Szóval lényeg hogy ki kell vizsgáltatni és utána a dokik mondják mit lehet!!!

Ha fogamzásgátlót kezdek szedni és nő a mellem azzal egyúttal hízni is fogok? És ha már nem szedem akkor megint kicsi lesz? Vékony lányok leírnátok a tapasztalatokat? Híztatok? Vagy csak csípőre és mellre ment?

Amúgy sem voltam nagy méretekkel megáldva s?t!De a fogyókúra miatt teljesen lapos lettem plusz már egy éve nem menstruálok.Az orvos azt mondta szedhetek fogamzásgátlót de akkor hízni fogok?Szeretném ha lenne végre mellem de ha emiatt vissza jönnek a kilók...Hormon kezelésre nem akarok járni mert nem akarok sz?rös lenni...

Legjobb válasz: Ha amúgy sem voltál nagy méretekkel megáldva, teljesen mindegy, hogy szedsz-e fogamzásgátlót vagy sem. Az, hogy egy nõ hova és milyen mértékben hízik genetika kérdése. Hízás esetén a mell is nõ szinte minden nõnek, ugyanígy fogyásnál "összemegy" tehát megint kicsi lesz, sõt nem csak hogy kicsi, de ha sokszor változik fel-le a testsúlyod/mellméreted még meg is löttyed. Az, hogy a fogamzásgátlóra hogy reagál a szervezeted megint csak alkat kérdése. Van aki hízik, van aki nem hízik tõle.

Ha amúgy sem voltál nagy méretekkel megáldva, teljesen mindegy, hogy szedsz-e fogamzásgátlót vagy sem. Az, hogy egy nõ hova és milyen mértékben hízik genetika kérdése. Hízás esetén a mell is nõ szinte minden nõnek, ugyanígy fogyásnál "összemegy" tehát megint kicsi lesz, sõt nem csak hogy kicsi, de ha sokszor változik fel-le a testsúlyod/mellméreted még meg is löttyed. Az, hogy a fogamzásgátlóra hogy reagál a szervezeted megint csak alkat kérdése. Van aki hízik, van aki nem hízik tõle.
Ha egy éve nem menstruálsz, akkor talán elõbb meg kellene gyógyulni, és utána tablettát szedni, mert így lehet a büdös életben nem lehet gyereked...
A hízás nem kívánságmûsor: mindenhová hízol, ha fogamzásgátlót szedsz (persze nem minden nõ, és nem minden gyógyszertõl). Ha egy éve nem menstruálsz, akkor ott nagyobb gond is lehet, és nem egyszerû fogyókúra volt, hanem gyanítom anorexia/bulimia is bejátszott a képbe. Tedd, amit a doki javasol, a szõrösség még elviselhetõ áldozat, ha utána lehet gyereked, nem? 24/N
A kérdező hozzászólása: se anorexia se bulémia nem játszott közre doki szerint is a fogyás miatt

Járt már így valaki, mint én? Mitől van ez? Tán terhes vagyok? Félek, hogy elkezdtem enni a fogamzásgátlót és mi van ha ártok vele?

1 évvel ezelőtt császármetszésem volt. Azóta a menstruációm előtt 2-3 napig barnázom és utána jön meg. Most pedig már 5. napja barnázom csak, vér még nem jött. Most kezdtem el szedni újra fogamzásgátlót, de már lehet bánom, hiszen ha azt nézzük meg se jött a bajom, csak barnázom. (Azért vettem be, mert szülésem óta menstruáció előtt barnázok pár napig és azt hittem meg jön most is, de még jele sincs) Első nap barnáztam, második nap semmi nem volt, harmadik nap megint jött egy kis barna és azóta csak barnázom. Szülésem előtt normálisan megjött. Terhességem alatt nem volt semmiféle komplikáció. (a babám feje fent volt, azért kellett császármetszés csinálni) Amióta most több napja barnázom látványosan többet eszek és szag undorom is van amikor főzés közben olvad a zsír. Reggel hányingerre kelek az éhségtől. Tegnap vendégségben voltunk és a páromnak öntöttek előbb a jeges üdítőből és szinte jégkását ivott. Restelltem belőle kérni és mikor hazajöttünk tettem is befele magamnak vizet a fagyóba. Ma reggel az volt az első, hogy jeges kólát ittam.

Legjobb válasz: Elõször is, a "barnázás" is vérzés-menzesz,csak kisebb a vérzés. Akár lehetsz terhes is,van aki a terhesség alatt hónapokig vérzik. A fogamzásgátló a leendõ babánál nem okoz károsodást.A terhesség "létrejöttében",kihordásában,azaz az anyánál okozhat problémát. Úgyhogy,ha a terhesség megmarad nem szokták javasolni az abortuszt,ha fogamzásgátló szedése mellett jött létre.

Elõször is, a "barnázás" is vérzés-menzesz, csak kisebb a vérzés. Akár lehetsz terhes is, van aki a terhesség alatt hónapokig vérzik. A fogamzásgátló a leendõ babánál nem okoz károsodást.A terhesség "létrejöttében", kihordásában, azaz az anyánál okozhat problémát. Úgyhogy, ha a terhesség megmarad nem szokták javasolni az abortuszt, ha fogamzásgátló szedése mellett jött létre.
A kérdező hozzászólása: Ha terhes lennék se végeztetnék abortuszt!
Ne is, ezért hiba lenne.

Van itt olyan lány, aki 19-23 év közötti és szűz vagy nem használ fogamzásgátlót? És nem is tervezi, de azért nem is felelőtlen, szóval védekezik ha arról van szó.

Azért teszem fel ezt a kérdést, mert úgy veszem észre, hogy a mai fiatalok többsége mit sem törődve az egészségével és a jövővel, csak habzsolja az életet nagykanállal, és konkrétan a fogamzásgátlóra gondolok most, ami szinte nem véd semmi betegségtől nem beszélve arról, hogy sokan utána nem tudnak gyereket nemzeni. 23 vagyok fiú, de mindig is elleneztem ezt a tablettás módszert. Van még ilyen lány is?

Legjobb válasz: 19 éves vagyok, igaz nem szûz, de teljes mértékben egyetértek veled. A párommal 4 és fél éve vagyunk együtt, egyszer sem szedtem fogamzásgátlót. Nekem erõs szervezetem van, de nem fogom ilyen hülyeségekkel roncsolni. Ahogy írtad, a védekezésen kívül semmire sem jó, arról már nem is beszélve, hogy milyen drága. Hiába állítják, hogy milyen biztonságos stb... Nem egy olyan eset volt már, hogy fogamzásgátló mellett estek teherbe. Az, hogy nem károsítja a szervezetet. Badarság. A túlzott hormonbevitel nem okoz semmit. Aki ezt elhiszi az agyilag nagyon sötét. Orvos is megmondja, meglehet kérdezni.

Sosem szedtem tablettát, mindig óvszerrel védekeztem, pedig csak tartós kapcsolataim voltak. És az ismerõseim között is egyre többen válnak meg a tablettától.... Kényelmes megoldás, az tény. De kockáztasson az, aki akar. Én nem szeretnék. Tudom, hogy milyen problémára mekkora esély van, és én nem vállalom be (egyébként orvosira járok). Más meg azt csinál, amit akar.
19 éves vagyok, igaz nem szûz, de teljes mértékben egyetértek veled. A párommal 4 és fél éve vagyunk együtt, egyszer sem szedtem fogamzásgátlót. Nekem erõs szervezetem van, de nem fogom ilyen hülyeségekkel roncsolni. Ahogy írtad, a védekezésen kívül semmire sem jó, arról már nem is beszélve, hogy milyen drága. Hiába állítják, hogy milyen biztonságos stb... Nem egy olyan eset volt már, hogy fogamzásgátló mellett estek teherbe. Az, hogy nem károsítja a szervezetet. Badarság. A túlzott hormonbevitel nem okoz semmit. Aki ezt elhiszi az agyilag nagyon sötét. Orvos is megmondja, meglehet kérdezni.
"ami szinte nem véd semmi betegségtõl" értelmes emberek stabil, hosszútávú kapcsolatban kezdenek gyógyszert szedni, nem az egyéjszakásokra. az, hogy szerinted az ilyen kapcsolatokban folyamatosan rettegni kell attól, hogy a másik félrelép és hazahoz valami szutykot, csak a te lelkivilágodat jellemzi...
Én soha nem szedtem fogamzásgátlót. 19 évesen szexeltem elõször, és azóta is mindig gumival. Biztosan van még sok ilyen lány, mert egy csomóan egészségügyi okokból nem szedhetnek tablettát, nem mindenki bírja.
ne haragudj, de te vagy a buta.én nem beszéltem veled ilyen otromba bunkó módon, mint te velem. nem tudod hogy milyen kapcsolatban vagyok a párommal, miért kell egybõl azt feltételezni hogy megcsal, vagy hogy én hogy ellenõrzöm hogy nem szakad e ki a gumi vagy bármi? normálisan elmondtam a véleményem, de úgy látszik ez itt nem nyerõ :) részemrõl ennyi volt a beszélgetés.
A kérdező hozzászólása: Aha.. ne hiszed, hogy megcsalhat a barátod ugye? Kedves 5. És miért gondolod biztonságosabbnak az óvszernél? Nehéz bele vizet engedni aktus után, hogy nincs-e kiszakadva? Ha igen, akkor meg ott a tabletta amit 1x kell bevenni nem minden nap. Nem kell a kifogás, ne légy buta!
azért elég szomorú, hogy így beszéltek más emberekrõl. 3 éve vagyunk együtt a barátommal, most akarok elkezdeni tablettát szedni, nem azért mert nem vagyok tudatos, vagy mert "habzsolom az életet". egyszerûen csak szeretném megelõzni a nem kívánt terhességet, a számomra lehetõ legbiztonságosabb módon. ne ítélkezzetek, amíg nem vagytok ilyen helyzetben. :)
A kérdező hozzászólása: Pontosan arra gondoltam amit a második válaszoló is írt. Köszönöm. Jó érzés látni, hogy vannak még tudatos emberek :)
22 vagyok, szûz, de soha nem szednék tablettát. egyrészt mert a terhességen kívül semmitõl se véd, de leginkább azért mert nem hiszem el hogy nem okoz komoly kárt. Nem a gyorsan jelentkezõ mellékhatásokra gondolok(hízás, hajhullás), hanem a jelenlegi biológiai és ismereteim birtokában(amirõl szerénytelenség nélkül állíthatom hogy már most messze meghaladják az átlagemberét) megrémiszt a dolog. Akárki utánajárhat, a nõi reproduktív szervrendszer mûködése egyike a legöszetettebb, legsérülékenyebb élettani folyamatoknak, ezért is olyan nagy a hibaarány. Aki ebbe bele mer rondítani olyan hormonbombákkal mint ezek a tabletták, annak fogalma sincsen róla hogy mit csinál. Olyan, mintha féltéglával pengetnék a gitárt. Arról nem is beszélve hogy tabletta lévén májkárosító, mindenféle vivõanyag és salakanyag van benne, vagy hogy a víztisztítás során nem bomlik le és benne marad a csapvízben, mindenféle hormonális problémát okozva a nemcsak a lány, de a fiúgyerekeknek is.
Nekem jó a gyógyszer sose volt vele-tõle bajom

Ha fogamzásgátlót szedek, visszeres lesz a lábam, és fájdalmaim is vannak? Ezek szerint nem szedhetek fogamzásgátlót?

Legjobb válasz: Ezek szerint orvoshoz kéne menned és másik fogamzásgátlót feliratnod. Volt rendes vérvizsgálat az elsõ foggátló felírásánál?

Ezek szerint orvoshoz kéne menned és másik fogamzásgátlót feliratnod. Volt rendes vérvizsgálat az elsõ foggátló felírásánál?
Van már olyan fogamzásgátló ami 1x kell 1 hónapban bevenni.
Szia! Természetes fogamzásgátlás az, ha nem csinálod:D De nem erre gondoltam. Egészségesebbek talán azok a fogamzásgátlók, amelyek helyileg és nem az egész szervezetet megterhelve fejtik ki hatásukat, pl hüvelykrém, hüvelygyûrû, hüvelykúp. Ugyanúgy tartalmaznak hormonokat, de kevésbé terhelik a szervezetet. Mindennek megvan az elõnye és hátránya. Ezeknek a fogamzásgátlóknak pl az, a hátránya, hogy az aktus elõtt 10-15 perccel kell alkalmazni, és olykor az a 10 perc is nagyon sok lehet:) . A hüvelygyûrû talán a legkényelmesebb, mert azt felhelyezed, 21 napig szépen fokozatosan adagolja a hormonokat, majd 21 nap múlva leveszed és ugyanolyan megvonásos vérzésed van, mint amilyet a gyógyszer okoz, tehát ha menstruációs zavarok is vannak ez jó lehet rá. A gyûrû hátránya, hogy a felhelyezéskor több esély van fertõzéseket összeszedni. Szóval olyan nincs h tökéletes :D
A kérdező hozzászólása: Köszi, kedves vagy, h kifejtetted a dolgot, nem nem cigizek, max nagyon ritkán. végül is azért merült fel bennem a fogamzásgátló téma újra, mert óvszerben nem mûködik a barátomnak :( nem tudom , mért van ez...kicsit megijeszt. nem hinném hogy ebbõl kifolyólag merevedési zavara lenne..milyen természetes fogamzás gátlásra gondoltál?
Szia! Én is nagyon sokáig szedtem fogamzásgátlót 7 évig úgy, hogy nem volt vérvizsgálat elõtte. Nekem is visszeresedik a lábam, de ezt nem feltétlenül a trombózis hajlam okozza. Visszeresedhetsz annyitól is, hogy dohányzol és azt toldod meg a tabi szedésével, ami persze okozhat a késõbbiekben trombózist, de nem genetikus hajlamod van rá. A lényeg, hogy szerintem mindenképp keresd meg a nõgyógyászodat és kérd meg, hogy csináljon egy Leiden mutációt, mert az kimutatja, h genetikusan hajlamos vagy e a trombózisra. Ha az eredmény pozitív, akkor a doki is azt fogja mondani, hogy más fogamzásgátlást kell választanod. Nekem a napokban lett kész az eredmény, nincs genetikusan trombózis hajlamom, tehát akár szedhetnék is gyógyszert, de mégsem teszem, mert vannak egészségesebb módszerek is a fogamzásgátlásra. Egyébként ez a vérvétel 1 kémcsöves, tehát nem egy nagy durranás, viszont az eredményére - attól függõen, hogy hol vették le - minimum 3 hetet, de akár 3 hónapot lehet, h várni kell, szóval nem érdemes halogatni és ezzel legalább képbe kerül. A Leiden mutáció (ami a genetikus trombózis hajlamot okozza) egyébként születésünktõl kezdve életünk végéig kimutatható, tehát egyetlen egyszer kell az életben megcsináltatni ezt a vérvételt.
A kérdező hozzászólása: köszi, hogy irtatok, vérvizsgálaton nem voltam, mielõtt a doki felírta a bogyókat...köszi a jó tanácsokat.
A gyógyszer nem okoz visszeret. Az mástól alakul ki, de ha kialakul(t), amúgy is nagyobb a trombózisveszély, amit a tabi még tovább fokoz.
Szedni szedhetsz, csak megkockáztatsz egy jó kis trombózist. Én nem kísérleteznék vele a helyedben.
A fogamzásgátló tabletták trombózist okozhatnak.Ha hajlamos vagy rá, és ilyen tüneteid vannak amiket leírsz , akkor érdemes abbahagyni, és kivizsgáltatni magad.A a fogamzásgátló okozza, bizony le kell állnod vele, és más megoldást kell keresned a védekezéshez.Ha nem a gyógyszer okozza, akkor megtudod a vizsgálatokból, hogy mi a bajod, és nem árt azt is kezeltetni..
Azt nem 1szer kel bevenni, hanem egyszer kell feltenni, és a hüvelygyûrût takarja. Egyébként a spermicidek nem tartalmaznak hormont. És önmagukban nem is vmi megbízhatóak.

Kapható a gyógyszertárakban vény nélküli fogamzásgátló? és ha igen kb. mennyiért?

Legjobb válasz: fogamzásgátló igen. pl óvszer, külömbözö spermaölökrémek, kúpok. de maga a fogamzásgátló tabletta nem, az hormon tartalmu ahhoz orvosnak látni kell, hogy tudja melyik neked megfelelö.

fogamzásgátló igen. pl óvszer, külömbözö spermaölökrémek, kúpok. de maga a fogamzásgátló tabletta nem, az hormon tartalmu ahhoz orvosnak látni kell, hogy tudja melyik neked megfelelö.
dehogy kapható vény nélkül. :)
Óvszer.
18:31 írta meg a helyes választ.

Ha fogamzásgátlót akarok szedni (mirabella) akkor azon az egy héten, amíg nem szedem, mikor épp megjön, addig ha szeretnék szeretkezni a párommal, akkor kell gumit használnunk? És mi a véleményetek a mirabelláról?

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ! A fogamzásgátlót nem csak úgy besétálunk a patikába és megvesszük! Mert nem lehet! Vényköteles. Ami azt jelenti, hogy elballagsz a nõgyógyászhoz, aki megvizsgál, csinál vérvételt, esetleg megultrahangoz és az eredmények tükrében elmondja, hogy egyáltalán szedhetsz-e, illetve, hogy számodra melyik a legmegfelelõbb. És mikor odaadja a receptet, akkor váltod ki a patikában. Amikor ez megtörtént, akkor pedig elolvasod a betegtájékoztatót és abban minden le van írva! Ez is, amit kérdeztél! És még egy csomó minden más. A kérdést pedig amúgy már más megválaszolta. Tehát ha elolvasod majd a tájékoztatót, hogy mit jelent az, hogy rendesen szedni, mert az nem elég, hogy minden nap beveszed, akkor abban az 1 hétben nem kell a védekezés. De persze ehhez folyamatosan szedni kell, tehát a következõ hónapban is.

Kedves kérdezõ! A fogamzásgátlót nem csak úgy besétálunk a patikába és megvesszük! Mert nem lehet! Vényköteles. Ami azt jelenti, hogy elballagsz a nõgyógyászhoz, aki megvizsgál, csinál vérvételt, esetleg megultrahangoz és az eredmények tükrében elmondja, hogy egyáltalán szedhetsz-e, illetve, hogy számodra melyik a legmegfelelõbb. És mikor odaadja a receptet, akkor váltod ki a patikában. Amikor ez megtörtént, akkor pedig elolvasod a betegtájékoztatót és abban minden le van írva! Ez is, amit kérdeztél! És még egy csomó minden más. A kérdést pedig amúgy már más megválaszolta. Tehát ha elolvasod majd a tájékoztatót, hogy mit jelent az, hogy rendesen szedni, mert az nem elég, hogy minden nap beveszed, akkor abban az 1 hétben nem kell a védekezés. De persze ehhez folyamatosan szedni kell, tehát a következõ hónapban is.
Nekem nicsen véleményem, de amúgy miért nem olvasod el a tâjékoztatót amit adtak a fogamzásgátlóhoz?
A kérdező hozzászólása: Ma szeretném megvenni, el is fogom olvasni, csak kíváncsi vagyok véleményekre.
Az egész héten nem kell ha a szünet után is rendesen szedni fogod, mert akkor a szünet alatt is véd. Viszont mikor konkrétan megvan, akkor nem árt az óvszer, mert ilyenkor fokozott a fertõzésveszély és nem a gyerek elkerülése hanem a saját egészséged érdekében javasolt. (már ha a barátod vagy te nem undorodtok attól, hogy épp akkor legyetek együtt mindent összekenve.. :) )
Jah, akkor elnézést kérek. Azt hittem már megvetted. :) Én kis buta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) Már voltam nõgyógyásznál, vérvételen, megvizsgáltak stb..elolvastam a tájékoztatót is, épp most vettem meg és ezt nem találtam meg benne, hogy azalatt a 7nap alatt kell e máshogy is védekezni.Ezért gondoltam itt is megkérdezem, hátha valaki okosabb már nálam, mert még én ebben kezdõ vagyok.
Száz százalék, hogy benne van a betegtájékoztatóban! Akkor olvasd el még egyszer!
A kérdező hozzászólása: Úgylesz

Ha valakinek nagyon visszeres a lába kicsit duzzadt attól függetlenül nem gond ha fogamzásgátlót szed? Mert én elkezdtem csak fáj a lában 1-2 óráig és félek h valami bajom lehet.

Legjobb válasz: milyen orvos irta fel???? kert vertesztet h hajlamos vagy-e melyvenas trombozisra?? a visszer nem jo jel, azt jelenti a venak tul kitagultak es megfordulhat a keringes. ha gyogyszeresen nem tudjak kezelni, a vegso megoldas h bedugnak 1 drotot 1 gombbal a vegen a bokadnal es az agyekodnal kieszedik, a gomb kozben magaval rantja a venad es igy valosaggal kitepik. surgosen kezeltesd a visszeret amig nem keso es szerintem neked nem kene fogamzasgatlot szedned. konzultalj orvossal minnel hamarabb

milyen orvos irta fel???? kert vertesztet h hajlamos vagy-e melyvenas trombozisra?? a visszer nem jo jel, azt jelenti a venak tul kitagultak es megfordulhat a keringes. ha gyogyszeresen nem tudjak kezelni, a vegso megoldas h bedugnak 1 drotot 1 gombbal a vegen a bokadnal es az agyekodnal kieszedik, a gomb kozben magaval rantja a venad es igy valosaggal kitepik. surgosen kezeltesd a visszeret amig nem keso es szerintem neked nem kene fogamzasgatlot szedned. konzultalj orvossal minnel hamarabb
A kérdező hozzászólása: köszi Nõgyógyász írta fel és megfogadom a tanácsodat elemgyek dokihoz köszi
igen, ilyen esetben mindenképpen szakszerûbb kivizsgálást igényel a dolog, mert a fogamzásgátló hatással van a visszerekre, és súlyosabb is lehet tõle. az orvosnak kikéne h vizsgáljon, nemcsakúgy hasraütésre felírni egy tablettát. mindneképpen beszélj vele, mert rossz vége is lehet

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!