Találatok a következő kifejezésre: Ha fogamzásgátló rendszeres szedése mellett (4 db)

Fogamzásgátló rendszeres szedése mellett ha teherbe esnék, akkor is megjönne a tablettamentes napokon a menstruációm?

1 éve szedek rendszeresen fogamzásgátlót. Soha egyetlen darabot sem hagyok ki, és a párommal nem használunk óvszert. Tegyük fel hogy valamilyen úton-módon mégis teherbe esek (lényegtelen hogy nem történhet meg; csak tegyük fel). Ha teherbe esnék, akkor is megjönne a 7 tablettamentes napon?

Legjobb válasz: Lehet hogy igen, lehet hogy nem. Attól függ, hogy reagál a szervezeted. Fogamzásgátló szedésénél amúgy sincs rendes menstruáció, csak un. megvonásos vérzés, amit a hormonszint leesése (tabi mentes napok) idéz elõ. Úgyhogy elképzelhetõ, hogy megjön ugyanúgy.

Lehet hogy igen, lehet hogy nem. Attól függ, hogy reagál a szervezeted. Fogamzásgátló szedésénél amúgy sincs rendes menstruáció, csak un. megvonásos vérzés, amit a hormonszint leesése (tabi mentes napok) idéz elõ. Úgyhogy elképzelhetõ, hogy megjön ugyanúgy.

Mi a jele a terhességnek fogamzásgátló tabletta szedése mellett? Rendszeresen szedtem! 2 napig hányingerem volt reggel. Igaz sok vizet is ittam. Mi a jele ha terhes lennék? Kimarad a havi, vagy a tabi mellett, hogy jelentkezik?

Legjobb válasz: Vagy kimarad vagy pedig ha megjön akkor teljesen más mint eddig volt. Gondolom tudod milyen a vérzésed, mert terhesség esetén feltûnõen megváltozik.

Vagy kimarad vagy pedig ha megjön akkor teljesen más mint eddig volt. Gondolom tudod milyen a vérzésed, mert terhesség esetén feltûnõen megváltozik.
tabi mellett amúgyis más a megvonásos. általában nem jön meg a megvonásos, de megesik, hogy mégis megjön. ilyenkor azonban azt mondják, hogy furán érezték magukat az anyukák, s ez feltûnõ volt. na, de ha gyanakszol vegyél tesztet. de egy hányinger még nem feltétlen terhességi jel!
Elvileg hányinger hányás a terhesség 5-6. hetében jelentkezik, tehát a menstruáció elmaradása(vagy megváltozása, pl. jóval kevesebb vér) után. Reggeli hányingerem nekem is szokott lenni, mert nem akarok elmenni otthonról:)
Nekem a barátnõm fogamzásgátló mellett lett terhes, ráadásul a vérzése sem változott, észre sem vette magán, csak amikor megnõtt a hasa egy picit....:/
Amúgy szerintem aki terhes lesz tabi mellett, az vagy rosszul szedte be, kihagyott egy szemet vagy esetleg volt valami ami csökkentette a hatását..pl hányás vagy hasmenés, antibiotikum, fájdalomcsillapító, grapefruit, stb. :S

Ha fogamzásgátló tabletta rendszeres szedése mellett teherbe estem volna, de a tablettát rendszeresen tovább szedve ugye éreztem volna valami rendelleneset?

A barátom az ?rületbe kerget, mert egy asztrológus babát jósolt neki a közel jöv?ben és most azzal nyaggat, hogy végezzek el tesztet. És már akkora nyomást gyakorol, hogy placebóból rosszulléteket is érzek...

Legjobb válasz: szerintem vagyél egy tesztet és mutasd meg neki, hogy nem vagy terhes és akkor helyre áll a családi béke és nyugalom

szerintem vagyél egy tesztet és mutasd meg neki, hogy nem vagy terhes és akkor helyre áll a családi béke és nyugalom
szerintem csinálj tesztet. Valószínûleg nem vagy terhes. Aztán érdeklõdd meg a barátodtól, hogy ha már ennyire hisz a dologban, akkor mégis elárulhatná, mégis akkor kit csinált fel, mert nem akarnál közéjük állni. Hátha ettõl leszokik az ilyen nyomásgyakorlásról. :)

Fogamzasgatlo tabletta rendszeres szedese mellett (3ik level) teherbe lehet esni, ha a parom elmen bennem a ciklus 14ik napjan?

amugy mindig megszakitjuk a dolgot. nagyon felek, h teherbe eshetek. meg nem aktualis.

Legjobb válasz: Kedves utolsó! Ajánlok figyelmedbe némi olvasnivalót! Rögtön az elején megtalálod! http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/test/3031/koztes-verzes Ajánlatos az elsõ 14 napban kiegészítõ védekezés. Ajánlatos! Nem azt írtam, hogy muszáj, kötelezõ, csak ajánlatos. Mert ugyebár az elsõ tablettától kezdve védelmet nyújt. De azért nem árt sosem az óvatosság. Ezért mondják, hogy az elsõ 14 napban. A stílusodon meg még van némi csiszolgatni való.

Kedves utolsó! Ajánlok figyelmedbe némi olvasnivalót! Rögtön az elején megtalálod! http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/test/3031/koztes-verzes Ajánlatos az elsõ 14 napban kiegészítõ védekezés. Ajánlatos! Nem azt írtam, hogy muszáj, kötelezõ, csak ajánlatos. Mert ugyebár az elsõ tablettától kezdve védelmet nyújt. De azért nem árt sosem az óvatosság. Ezért mondják, hogy az elsõ 14 napban. A stílusodon meg még van némi csiszolgatni való.
Fogamzásgátló tabletta. Elemezzük ki ezt a kifejezést. Az elsõ szó elsõ része a "fogamzás" arra utal, amikor a petesejtet megtermékenyíti egy hímivarsejt. A szó második fele a "gátló" pedig arra, hogy ennek megakadályozása a cél. A "tabletta" mint olyan talán egyértelmû, nem, nem a "tablet" szóból származik a jelentése, szinonímája viszont a pirula, és ha rendesen szeded akkor az elsõ szó elemzésénél megállapított hatást váltja ki.
"A legeslegelsõ levél elsõ 14 napjánál ajánlott a kiegészítõ védekezés." Ebben nagyon biztos lehetsz, fõleg, hogy fogalmad sincs, melyik fogamzásgátlóról van szó... A legtöbb fogamzásgátló egyébként megfelelõ kezdéssel már az 1. naptól véd, rosszabb esetben is 1 hét után. Persze ezek a betegtájékoztatókban teljesen egyértelmûen le vannak írva, csak azt kellene elolvasni. Ennek ellenére rendszeresek a neten az ilyen kérdések, de a legjobb, hogy MINDIG jön legalább egy olyan válasz, ami arról szól, hogy teljesen általánosságban az ÖSSZES fogamzásgátló csak a 14. nap után véd. Ezért is elég nagy probléma, hogy az emberek a netrõl akarnak tájékozódni, ahol a bizonytalan információk nagy hányadban vannak jelen. Csak a betegtájékoztatót kellene elolvasni, és kész. A kérdezõnek: "nagyon felek, h teherbe eshetek. meg nem aktualis." Éppen ezért szedsz fogamzásgátlót, nem? Még jó, hogy a barátoddal nem húzatsz mellé óvszert, és persze még úgy is megszakítjátok... Így csak annyi értelme van a gyógyszernek, hogy pénzt dobsz ki, és még valamilyen szinten mérgezed is magad. Nem kellene ennyire félni, mert nincs miért. Gondolom attól sem rettegsz minden utcára lépéskor, hogy elüt egy busz, pedig van ám rá esély.
Okos dolog megszakítani miközben szeded a fogamzásgátlót. A sok hülyébõl meggazdagszik a gyártó legalább. Gondolkozom hogy milyen gyógyszert szedjek feleslegesen elvégre nincs jobb dolgom hahaha xD
A legeslegelsõ levél elsõ 14 napjánál ajánlott a kiegészítõ védekezés. Te már a 3. hónapja szeded. Ha rendesen szeded és nem szedtél semmilyen gyógyszert, amit csökkentette volna a hatását, akkor már egyáltalán nem kell védekeznetek más módon a terhesség ellen. Elég a gyógyszer.
Nem emlékszem, hogy kérdeztem volna a véleményedet a stílusomról, de azt sem igazán értem, miért személyeskedsz, amikor én sem tettem ezt. Elhiszem, hogy vannak különbözõ elméletek arról, hogy hány nap után véd egy fogamzásgátló, de ezeket én személy szerint nem tudom igazán komolyan venni. Azt írod, hogy ajánlatos az óvatosság miatt. Az lehet, de akkor a teljes szedése alatt ajánlatod, hiszen ugye tudjuk, hogy semmi sem véd 100%-osan. Nem igazán értem, miért kell mindent így túlreagálni, de ettõl függetlenül persze mindenkinek szíve joga. Gondolom õk az utcára is csak bukósisakban lépnek, mert ugye bármikor bármi elütheti, fejére eshet, stb.
Szerintem egyszerûbb, ha megkérdezi a nõgyógyászát.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!