Találatok a következő kifejezésre: Ha fogamzásgátló rendszeres (30 db)

Fogamzásgátló rendszeres szedése mellett ha teherbe esnék, akkor is megjönne a tablettamentes napokon a menstruációm?

1 éve szedek rendszeresen fogamzásgátlót. Soha egyetlen darabot sem hagyok ki, és a párommal nem használunk óvszert. Tegyük fel hogy valamilyen úton-módon mégis teherbe esek (lényegtelen hogy nem történhet meg; csak tegyük fel). Ha teherbe esnék, akkor is megjönne a 7 tablettamentes napon?

Legjobb válasz: Lehet hogy igen, lehet hogy nem. Attól függ, hogy reagál a szervezeted. Fogamzásgátló szedésénél amúgy sincs rendes menstruáció, csak un. megvonásos vérzés, amit a hormonszint leesése (tabi mentes napok) idéz elõ. Úgyhogy elképzelhetõ, hogy megjön ugyanúgy.

Lehet hogy igen, lehet hogy nem. Attól függ, hogy reagál a szervezeted. Fogamzásgátló szedésénél amúgy sincs rendes menstruáció, csak un. megvonásos vérzés, amit a hormonszint leesése (tabi mentes napok) idéz elõ. Úgyhogy elképzelhetõ, hogy megjön ugyanúgy.

Szülés után "rendes" fogamzásgátlót csak akkor írnak fel, ha már rendszeres a menstruáció?

Már nem szoptatok, de a menstruációm össze-vissza jött meg eddig 3-szor (26-45 nap).

Legjobb válasz: Én sem szoptatok már,és rendes fogamzásgátlót szedek pedig elõtte míg szoptattam olyat szedtem amit szoptatás alatt is lehet tehát abszolut nem volt még menstruációm,mert szülés után pár héttel el is kezdtem. Szóval lehet.

Én sem szoptatok már, és rendes fogamzásgátlót szedek pedig elõtte míg szoptattam olyat szedtem amit szoptatás alatt is lehet tehát abszolut nem volt még menstruációm, mert szülés után pár héttel el is kezdtem. Szóval lehet.

Ha fogamzásgátló tabletta rendszeres szedése mellett teherbe estem volna, de a tablettát rendszeresen tovább szedve ugye éreztem volna valami rendelleneset?

A barátom az ?rületbe kerget, mert egy asztrológus babát jósolt neki a közel jöv?ben és most azzal nyaggat, hogy végezzek el tesztet. És már akkora nyomást gyakorol, hogy placebóból rosszulléteket is érzek...

Legjobb válasz: szerintem vagyél egy tesztet és mutasd meg neki, hogy nem vagy terhes és akkor helyre áll a családi béke és nyugalom

szerintem vagyél egy tesztet és mutasd meg neki, hogy nem vagy terhes és akkor helyre áll a családi béke és nyugalom
szerintem csinálj tesztet. Valószínûleg nem vagy terhes. Aztán érdeklõdd meg a barátodtól, hogy ha már ennyire hisz a dologban, akkor mégis elárulhatná, mégis akkor kit csinált fel, mert nem akarnál közéjük állni. Hátha ettõl leszokik az ilyen nyomásgyakorlásról. :)

Belara fogamzásgátló szedése kinek hozta helyre a menstruacioját? Ha abbahagyom ugyanúgy rendszeres lesz majd a mensim? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Mennyire volt rendszertelen? Ha kicsit (pár napos eltérések), akkor a fogamzásgátló után helyrejöhet és pontosabb lehet. Pl. bnõm 28-32 napos ciklusa pontosan 28 napossá vált. Viszont ha nagyobb volt a rendszertelenség, esetleg ki is maradt hónapokat, akkor ne nagyon reménykedj.

Mennyire volt rendszertelen? Ha kicsit (pár napos eltérések), akkor a fogamzásgátló után helyrejöhet és pontosabb lehet. Pl. bnõm 28-32 napos ciklusa pontosan 28 napossá vált. Viszont ha nagyobb volt a rendszertelenség, esetleg ki is maradt hónapokat, akkor ne nagyon reménykedj.
A kérdező hozzászólása: Volt hogy 2-3hónapra kimaradt..
Akkor nem akarlak elkeseríteni, de azt nem rakja helyre a fogamzásgátló. Sõt, sok esetben tovább rontja. Normálisan vizsgáltasd ki magad. A tabi nem helyrerakja a menzeszt, hanem kikapcsolja és csinál egy mû ciklust...
A kérdező hozzászólása: Tudom sajnos ezért nem is váltom ki a gyógyszert..inkább elmegyek egy magán dokihoz...
Ha lehet, ne nõgyógyászhoz, mert azok olyan sötétek, ha hormonokról van szó, hogy ki sem tudom fejezni. Endokrinológust keress.

Fél éve nem szedek már fogamzásgátlót, de még mindig nem rendszeres a ciklusom. Befolyásolja ez a peteérésemet? Lehet, hogy nincs is peteérésem? Honnan tudom hogy nincsen, ha nincs?

Legjobb válasz: Egy ovulációs teszt megmutatja neked, hogy van-e peteérés és ha igen, akkor pontosan mikor. A gyógyszer után nekem sem volt rendszeres, meg elõtte sem soha. Ne aggódj, ha nem minden hónapban van peteérésed, mert gyógyszerrel lehet rajta segíteni. Javasolnám, hogy nõgyógyászt kérdezz meg és ha babát szeretnél ezt tedd meg minél elõbb. Én is csak vártam a semmit, nem volt pé-m és végül csak az orvosi segítség és egy ovu teszt hozott eredményt. Minden jót neked!

Egy ovulációs teszt megmutatja neked, hogy van-e peteérés és ha igen, akkor pontosan mikor. A gyógyszer után nekem sem volt rendszeres, meg elõtte sem soha. Ne aggódj, ha nem minden hónapban van peteérésed, mert gyógyszerrel lehet rajta segíteni. Javasolnám, hogy nõgyógyászt kérdezz meg és ha babát szeretnél ezt tedd meg minél elõbb. Én is csak vártam a semmit, nem volt pé-m és végül csak az orvosi segítség és egy ovu teszt hozott eredményt. Minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Azt hiszem, hogy minél elöb fel hívom a dokimat!

Lehetek-e terhes, ha rendszeresen szedem a fogamzásgátló tablettát?

Legjobb válasz: Hát a fogamzásgátló tablettákra az van írva, hogy csak 99,9%-os hatékonysággal mûködik, ami elég jó egyébként, de csak ha nem te vagy az a 0,1%.

Hát a fogamzásgátló tablettákra az van írva, hogy csak 99, 9%-os hatékonysággal mûködik, ami elég jó egyébként, de csak ha nem te vagy az a 0, 1%.
nem akarlak elkeseríteni de én pont tabletta mellett lettem terhes és csak a 13. héten vették észre, de hála az égnek nincs semmi baj

Ha 4 éve szedek fogamzásgátlót és rendszeresen mindig ugyan ugy beveszem és belém élvez a barátom lehetek terhes? :S Jangee-t szedek!

Legjobb válasz: Tudod a fogamzásgátlónak van egy ilyen k*rva jó tulajdonsága, hogy nem leszel terhes. Vagy eddig azt hitted hogy D-vitamin ? :O

Tudod a fogamzásgátlónak van egy ilyen k*rva jó tulajdonsága, hogy nem leszel terhes. Vagy eddig azt hitted hogy D-vitamin ? :O
hmmm?? Azért van a fogamzásgátló, hogy ne legyél terhes.
Nyugodtan beléd élvezhet...
Lehetsz, de ennek az esélye még ezrelékben is alig kifejezhetõ. A fogamzásgátló hatékonysága nagyon közel van a 100%-hoz függetlenül attól, mióta szeded (leszámítva az elsõ 1-2 hetet a szedés kezdetén).
Ez most kamukérdés, vagy mi? Egyébként lehetsz terhes, minden fogamzásgátlónak van egy számértéke, a Pearl-index, ami azt mondja, hogy 100 nõbõl 1 év alatt hány esik teherbe az adott fogamzásgátló módszer ellenére. Tabinál ez 0, 1-0, 5, vagyis ezer nõbõl 1-5 esik teherbe egy év alatt tablettaszedés mellett.
Ezektõl a kérdésektõl az agyam lesz terhes!
A kérdező hozzászólása: Köszi a normális válaszokat!
a 0, 5-0, 7 nem h 100 nõbõl 5-7 lesz terhes hanem csak 0, 5...hülyén hangzik de a lényeg h kicsi rá az esély, de persze ez embertõl függ mert valaki az elsõ alkalommal ha beleélveznek terhes lesz mert õ is elég termékeny meg a partnere is. De ehhez is azétr elég nagy termékenységnek kéne lennie. Én is sok embert ismerek aki tabit szed és beleélvez a csávó, és nem lett terhes. Mondjuk én azért nem szoktam engedni, tabletta mellett se

Anyukák akik fogamzásgátló mellett estek teherbe, mikor vettétek észre? Elmaradt a megvonásos? Ha nem akkor miből jöttetek rá? Mit szedtetek? Mennyire rendszeresen?

Legjobb válasz: bocsi, de megkérdezhetném hogy te milyen fogamzásgátló gyógyszert szedsz(tél). Mert én az Azáliát szedem és már 4 napot késik, már 14 hetes a kislányom. szeretnénk babát, igaz kicsit késõbb, holnap fogok tesztelni.

bocsi, de megkérdezhetném hogy te milyen fogamzásgátló gyógyszert szedsz(tél). Mert én az Azáliát szedem és már 4 napot késik, már 14 hetes a kislányom. szeretnénk babát, igaz kicsit késõbb, holnap fogok tesztelni.
ja és azt elfelejtettem, hogy ugyanazok a tüneteim jelentkeztek, mint a kislányomnál, vagyis: fáradékonyság, barnás, majd rózsaszines váladék, fejfájás, gyakori vizelés (felfázás ki van zárva) üdv: babybogyo87
Babybogyó! Az Azália mellett ne számíts rendszeres mensire, nekem 1 évig nem volt tõle. Bele ne éld magad a kistesóba, mert szerintem koppanni fogsz. Nekem a dokim azt mondta valaki 2 hetente vérzik tõle, valaki meg soha.
fogamzásgátló szedése mellett úgy tudom, bizonyos idõközönként kell csinálni tesztet. nem akarok hülyeséget mondani, de így hallottam. biztos, ami biztos, csinálj egyet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, én Yaz!-t szedek, ami a yasminelle újabb fajtája nekem nem késett és nem volt más mint szokott, csak aggódom... azért érdeklõdök tapasztalok után
A kérdező hozzászólása: és tünetem sincs. csak az a fránya félsz:(
A Yaz és a Yasminelle nagyon megbízható, azt mondják a legjobb és legmegbízhatóbb gyógyszerek egyike. Szerintem, ha rendesen szedted, akkor minimális az esély a babára. Még nem hallottam senkirõl, aki a Yaz vagy Yasminelle mellett lett volna babás. Persze, kivétel erõsítheti a szabályt.

Fogamzásgátlót szedek rendszeresen de egyszer volt egy enyhébb hasmenésem (kb fél óra után a gyogyó bevétele után) és félek hogy terhes lettem vagy valami. Ha igen kb egy hetes lennék vagy max 2. Ilyenkor van már valami jel?

Átlátszó folyásom van mint máskor is, néha fehéres jön de nagyon minimális a fehéres. A hasamat keménynek ézem picit, de nem fáj, a hátam fáj mostanában de lehet emelgetek a munkahelyemen és azért.

Legjobb válasz: ja még annyi hogy nem most kezdtem el szedni hanem már több mint fél éve szedem rendszeresen.

A kérdező hozzászólása: ja még annyi hogy nem most kezdtem el szedni hanem már több mint fél éve szedem rendszeresen.
Semmi okod izgulni. Ha a tabletta mégsem tudott felszívódni, akkor sincs semmi gond.Folyamatos szedés mellett nem kell ettõl tartanod.Egy nap alatt nem fog megérni a pete, és megrepedni a tüszõ.Ez kizárt!
A kérdező hozzászólása: dec 22-én kellene megjönnie majd. :)
A kérdező hozzászólása: huhh ez megnyugtat, akkor nem csak én vagyok így. énmeg azért rettegek mert már volt egy abom mivel túl fiatal vagyok nem tarthattam meg és most se tarthatnám, mert tanulok és nem jönne össze sehogysem, azóta bogyót szedek amióta ez az eset t9rtént és nagyon remélem hogy nem lesz semmi gáz. :) köszi a válaszaitokat!
én másfél éve szedem a gyógyszert, 1 szemet elfelejtettem bevenni az utolsó levélnél. Míg meg nem jött a menzim, rettegtem ( nem tarthatnám meg, betegség miatt), rendszeresen hányingerem volt, érzékeny volt a mellem, iszonyatosan fájt a hátam. terhességi tünetnek megfeleltek volna. de mióta megvan a menzim, minden tünet elmúlt. a képzelet csúnya dolgokat produkál.
Ha kb fél órával a tabi bevétele után volt hasmenésed, akkor nem kell aggódnod. Annyi idõ alatt a gyomorból se szívódott fel semmi, nemhogy a beleiden átjutva kimenjen belõled a hasmenéssel. A terhesség tipikus jelei a vérzés kimaradása után 1-2 héttel jelentkeznek elõször, amikor 5-6 hetes terhes az ember lánya. Egy héttel az aktus után még a beágyazódás sem kezdõdött el, terhességi jelek pedig még bõven nincsenek - mitõl is lennének?
Csinálj egy tesztet!Mikor kellene legközelebb megjönnie?
A kérdező hozzászólása: a 8ik csomagnál tartok tehát már lassan 9 hónapja szedem.
A kérdező hozzászólása: egyszer volt ilyen eset, de sajna nem pótoltam a bogyót, de abban reménykedem hogy már régóta szedem így biztosan hatással van ha egy szem " kimarad" vagy csak kevésbé szívódik fel.
Szerintem, ha már tényleg fél éve szeded és rendszeresen, akkor nem lehet baj.Én igaz több éve szedem, de nekem kb.5 napig ment a hasam és semmivel sem védekeztünk mellette és semmi baj.
ha csak egyszer fordult elõ nem kell hogy aggodj a terhesség ténye miatt.
A kérdező hozzászólása: Megjött 22-én amire vártam, tehát ezek szerint nem okozott semmi gondod a hasmenés. :) Köszi a válaszaitokat!

Terhes vagyok-e? Már kb 17 hetes lennék, ha igen. A menstruációm rendszeres volt, csak kicsit kevesebb. Fogamzásgátlót szedtem ugyan, de most nagyon aluszékony vagyok és olyan mintha mozogna "valaki".

Még az elején csináltam teszteket és mind negatív volt. És úgy a 8. hét környékén voltam n?gyógyásznál, de ? nem látott semmit, a méhnyálkahártyám pedig nagyon vékony volt.

Legjobb válasz: 17 hetesen már nõne a hasad, és a 8. héten nem látott semmit, akkor kizárt hogy terhes vagy. Ráadásul van mesesed is, plusz fogamzásgátlót is szedsz

17 hetesen már nõne a hasad, és a 8. héten nem látott semmit, akkor kizárt hogy terhes vagy. Ráadásul van mesesed is, plusz fogamzásgátlót is szedsz
gyomor korgás? álterheség, az emberi agy olyanra képes hogy akár még érezheted is a baba mozgását. most menj el dokihoz, és mondj el neki mindent, ha jó orvos és nem talál semmit akkor pszihológushoz fog küldeni.
Szia, Te jó ég, 15hetes terhes vagyok, és fél méterrel elõbb érek be valahová, pocaklakó miatt. A ruháidba sem férnél bele, tudom, pedig nem híztam, csak átcsoportosultam egyenlõre... Hogy megnyugodj menj el dokihoz, és nézesd meg magad. Nem valószínû hogy babás legyél. Mocorgás... hát, sokan nem merik azt mondani 17hetesen, hogy mocorog valaki. Csodának minõsülnél, ha babás vagy:)
Szia nálunk van a családban egy asszony, aki gyerekprojektben volt a férjével, de mivel nem jött össze, elment nõgyógyászhoz. Akkor már 19 hetes volt!! Végig vérzett, mintha megjönne neki rendesen, és nem keveset, hanem normális mennyiségû vért. Emiatt eszébe sem jutott, hogy esetleg terhes lehet. Tünetei nem voltak, a hasa sem nõtt egy kicsit sem (pedig nagyon sovány és alacsony), a melle sem feszült, nem volt semmi. Hozzáteszem, nekem se nõtt a hasam egy kicsit sem, és 17 hetes vagyok. Szóval nagyon ritka, de azért elõfordulhat. Menj el mihamarabb orvoshoz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!