Találatok a következő kifejezésre: Ha fogamzásgátló mellett (96 db)

Ha fogamzásgátló mellett terhes leszek, azt észreveszem?

Lehet, hogy buta kérdés...Még szedtem a gyógyszert, kb.4 db volt még a levélen, amikor egy kis barnás vérzésem volt. Nem volt sok, de még nem volt ilyen. Ugye kb. 1 hét múlva kellett megjönnie és nem tudtam, hogy mi van. Bár elég stresszesek voltak, akkor a napjaim. Lehetséges, hogy a stressz miatt mégis volt peteérésem. Ez lehet annak a jele? Elég sokat voltunk együtt azokban a napokban a párommal és olyankor belém jött az anyag is. Attól félek, hogy baba foganhatott. Kérdésem: Ha akkor megfogant volna egy baba és én 4 nap múlva abbahagyom a fogamzásgátlót, akkor ugyanúgy megjön rá 3 napra a menstruációm vagy a terhesség miatt már nem tud megjönni, hiába nem szedem a gyógyszert? Azóta most megint menstruáltam, de nem 3 nap után jött meg, hanem 5 nap után. Ha az előző menzeszem előtt összejött volna a baba, akkor meg tudna jönni a menstruációm utána. Vagy csak a gyógyszer hatására jön meg? Félek, hogy esetleg összejött egy baba. Már van 2, nem akarunk 3.-at. Valaki tud erről valamit?

Legjobb válasz: Ha kihagyás nélkül szedted a gyógyszert, akkor a köztes vérzés nem jelenthet peteérést, tehát terhességet sem. A mostani korszerû fogamzásgátlóknak annyira minimális a hormontartalma, hogy idõnként teljesen egészséges nõknél is megjelenhet áttöréses vérzés. Ha ez nem rendszeres, vagy túl hosszú, akkor nem érdemes gyógyszert váltani. Ha minden ciklusban jelentkezik, vagy napokon át tart, akkor érdemes az orvossal megbeszélni, és egy más összetételû tablettára váltani. Ha voltak kihagyások a tablettaszedésben, az okozhat vérzést is, és számolni kell a terhesség lehetõségével is.

Ha kihagyás nélkül szedted a gyógyszert, akkor a köztes vérzés nem jelenthet peteérést, tehát terhességet sem. A mostani korszerû fogamzásgátlóknak annyira minimális a hormontartalma, hogy idõnként teljesen egészséges nõknél is megjelenhet áttöréses vérzés. Ha ez nem rendszeres, vagy túl hosszú, akkor nem érdemes gyógyszert váltani. Ha minden ciklusban jelentkezik, vagy napokon át tart, akkor érdemes az orvossal megbeszélni, és egy más összetételû tablettára váltani. Ha voltak kihagyások a tablettaszedésben, az okozhat vérzést is, és számolni kell a terhesség lehetõségével is.
Mivel a fogamzásgátló megvonásos vérzést idéz elõ, ezért igen megjöhet úgy, hogy terhes vagy. Én a 12. héten tudtam meg, hogy babát várok..fogamzásgátlót szedtem és 1 szemet késõbb pótoltam.(már 1 éves a lányom:) ) De nagyon kicsi az esély rá, hogy terhes lennél. Ha kétségeid vannak csinálj egy tesztet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! Nem hagytam ki egyet sem. vasárnap kellett beszednem az utolsót és így is jött ki. csak ilyen barnás pecsételõs vérzésem kb. 1 héttel a menzesz elõtt még nem volt. Azt hittem, hogy a barnás vérzés jelenti a peteérést.
én is terhes lettem fog.gátló mellett de nekem meg sem jött amikor elfogyott a gyógyszer.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Te szedtél más gyógyszert is vagy elfelejtetted bevenni? Nem tudod, hogy hogy lettél terhes. És amikor elfogyott a gyógyszered, rá 3 napra semmi vérzésed nem volt?
Szia! Én egy éve jártam így, 2 fiam van, 3-at nem terveztünk. Szedtem a gyógyszert, mellette a megfázás elleni készítményeket, Neocitrán, stb. terhes lettem. Én a 15. hétig véreztem nagyon, de nekem vérömlenyem volt a méhemben. 2 hónapos a 3. fiam
A fogamzásgátló tablettáknak is van egy minimális hibaszázaléka, ez benne is van a leírásukban. Kihagyás, hányás, hasmenés, egyéb gyógyszeres kezelés csökkentheti a hatásukat, és akkor bekövetkezhet terhesség. De annál, aki elõírásszerûen szedi, és ezek nem fordulnak elõ, nagyon kicsi a valószínûsége. De NEM 0%. Csinálj egy tesztet pár nap múlva, hogy legalább tisztában légy vele, mi a helyzet. Ennél okosabbat most úgy sem tudsz tenni.

Ha fogamzásgátló mellett nem akkor jön meg a menszeszem, amikor kimarad a 7 nap, akkor nem hatott a fogamzásgátló?

Már most van 2. hónapja, hogy szedek fogamzásgátlót. Az elsõ levél után nem jött meg egybõl, hanem kb rá 7 nappal. Azelõtt viszont nem folyton, de voltak halvány vércseppek. Arra lennék kíváncsi, hogy akkor ebben a hónapban úgy kell (azon a napon) megjönnie mint az elõzõhónapban, vagy pedig az elsõ gyógyszermentes napon?

Legjobb válasz: gyógyszermentes napon. ne ijedj meg, van, hogy hozzá kell szokjon a szervezet, 2-3 hónap alatt beáll a dolog, ha akkor se, akkor menj nõgyógyászhoz, bár akár már most is felhívhatod. biztonság kedvéért használj kiegészítõ védekezést, de tán az sem szükséges... ha biztos akarsz lenni, hívd fel az orvost, lehet felír neked másfajtát, vagy megnyugtat :)

gyógyszermentes napon. ne ijedj meg, van, hogy hozzá kell szokjon a szervezet, 2-3 hónap alatt beáll a dolog, ha akkor se, akkor menj nõgyógyászhoz, bár akár már most is felhívhatod. biztonság kedvéért használj kiegészítõ védekezést, de tán az sem szükséges... ha biztos akarsz lenni, hívd fel az orvost, lehet felír neked másfajtát, vagy megnyugtat :)
Ha tabit szedsz akkor a gyógyszermentes nap 2-3 napján kell megjönnie ez benne is van a betegtájékoztatóban. Mindig ugyanabban az idõben vedd be.
Nem feltétlen a 2-3. napon jön meg a vérzés. a 7 nap alatt bármikor megjöhet. Lehet, hogy most még máltozik az idõpont, amíg beáll a szervezeted. Nekem pl. mindig a 2 napon jött meg, utána a 3. napon, most már a 4-en.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! Sokat segítettetek. Most egy nappal hamarabb jött meg a múlthavihoz képest, és én azt jó jelnek veszem. Mert nekem amióta megjött, azóta rendszertelenül jött meg és sosem volt olyan, hogy egy nappal késõbb vagy hamarabb jött meg. Mindig a vártnál hetek után jött meg.
A kérdező hozzászólása: És az baj, ha valamelyik nap délután 6 órakor vettem be este 8 helyett? Mindig este 8 órakor veszem be pontosan. Ez volt a legelsõ alkalom, hogy más idõpontban vettem be.
miért vetted be korábban? Egyébként nem gond, a következõt már a szokásos idõben vedd be. :) a gyógyszerbevétel között így is több telik el 24 óránál.
A kérdező hozzászólása: Csakmert mentünk koncertre, és nem akartam a tömegben azzal bajlódni. :) Akkor jó ha nembaj. :)

Ha fogamzásgátló mellett esek teherbe / mindig szedem, csak mi van ha én vagyok az a 2% ami a tájékoztatóra van írva/, és szedem tovább, mert ugye nemtudom, hogy terhes vagyok. Kiderül 5-6hetesen, meglehet tartani a babát? Szóval nem lesz károsodott?

Legjobb válasz: Nos erre csak azt tudom mondani, hogy már nem egy olyat hallottam, hogy valaki gyógyszer mellett lett terhes és egészséges babája lett. Ilyen pl egyik barátnõm. Nos az ellenkezõjére nem tudok példát.

Nos erre csak azt tudom mondani, hogy már nem egy olyat hallottam, hogy valaki gyógyszer mellett lett terhes és egészséges babája lett. Ilyen pl egyik barátnõm. Nos az ellenkezõjére nem tudok példát.
A testvérem is szedte, és úgy lett terhes. Semmi baja a babának! Én még durvábbat tettem: erõs antibiotikumot, lázcsillapítót szedtem, és még tüdõröntgenre is elküldtek 5 hetesen. Mentségemre legyen mondva, nem számítottam babára, mert a dokim szerint a petevezetékeim nem átjárhatók, így csak lombikkal lehetek babás... Teljesen kivoltam, hogy lám, mégis sikerült, és én meg ártottam neki. Még Czeizel Endrét is felkerestem, aki jó pénzért elmagyarázta, hogy az elsõ hat héten õssejtjei vannak a babónak, amikbõl regenerálja magát, ha nem sikerül, akkor elmegy. A kritikus idõ a gyógyszerek miatt a 6-12. hét. Szóval nem lesz károsodott! A mai antibébiknek már amúgy is alacsony a hormontartalma!
én is igy estem teherbe..szedtem a bogyokat...minden hónapban rendszeresen megvolt, szóval nem is gyanakodtam rá..csak amikor már nött a poco..akkor már 5 hós voltam:)
utso vagyok ..ja és semmi baja a picinek...már 7 hós:)
csinálj tesztet és az tuti választ fog adni...utsó vagyok:)
A kérdező hozzászólása: köszi, az lesz.tényleg az a tuti
A mai gyógyszerek mellett semmi baj, bár az orvosod tudná megmondani, de valóban én is csak olyat hallottam hogy egészséges baba lett, tényleg régen voltak olyan durva hormontartalmú gyszerek hogy azok károsak lennének, de a maiak már nem ilyenek.
A kérdező hozzászólása: az van, hogy most kéésett 3napot, mindig pontis, és most is csak pár csepp.akkor már nem baba ugye? még csak 7hónapos az elsõ babánk, persze szeretnénk még, de nem ilyen hamar.

Ha fogamzásgátló mellett lettem terhes nem gond hogy csak elmaradt mensi után 2 héttel van időpontom dokihoz?

Természetesen elkezdem szedni a folsavat meg ami kell!Amúgy tudom hogy pont jó lenne az időpont de így is!?

Legjobb válasz: Miért lenne baj? Csak azért mert tabletta mellett fogant? Teljesen jó, hogy 6 hetesen mész elõször, korábban úgy sem nagyon látni semmit.

Miért lenne baj? Csak azért mert tabletta mellett fogant? Teljesen jó, hogy 6 hetesen mész elõször, korábban úgy sem nagyon látni semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ akkor megnyugodtam!
Szívesen. :) És gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nagyon kedves tõled! :)
Szia, én is így lettem várandós. Semmi baj nem lesz. A Fogamzásgátlót hagyd abba, ha még nem tetted és vigyázz magatokra :) Boldog babavárást
Hûha! Hát igen, ha egy gyereknek meg kell születnie, az meg fog születni! Gratulálok hozzá! A 6 hetes orvoslátogatás tökéletes így is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat nagyon kedvesek vagytok! :)

Ha fogamzásgátlo mellett teherbe esik valaki akkor azt el kell venni? Beteg lesz?

A Tesom ugy járt hogy fogigátlo mellett esett teherbe és még utánna mikor terhes volt 2 honapig még szedte a gyógyszert.A doki javasolta hogy vetessék el.Szerintetek?Ti mit tudtok err?l?

Legjobb válasz: Ilyen esetben soha nem 1 orvos hoz döntést hanem konzultációt és komolyabb kivizsgálást tartanak. Sajnos az én barátnõm is így járt,és neki megmondták hogy beteg lenne a gyereke ha ki is tudná hordani,ill nincs orvos aki ezt a terhesgondozást vállata volna. Szóval ha a dokik ugy látják akkor javaslatot tesznek a megszakításra. A végsõ döntés meg mindíg az érintetté. Sajnos bármennyire is alacsony a mai bógyók hormontartalma,az a kevés is tud rendellenességet okozni.

Ilyen esetben soha nem 1 orvos hoz döntést hanem konzultációt és komolyabb kivizsgálást tartanak. Sajnos az én barátnõm is így járt, és neki megmondták hogy beteg lenne a gyereke ha ki is tudná hordani, ill nincs orvos aki ezt a terhesgondozást vállata volna. Szóval ha a dokik ugy látják akkor javaslatot tesznek a megszakításra. A végsõ döntés meg mindíg az érintetté. Sajnos bármennyire is alacsony a mai bógyók hormontartalma, az a kevés is tud rendellenességet okozni.
Szia, nem tudok sokat a témáról, de szoktam nézni a Budapest TV-n a babás mûsort, Czeizel nagyon sokat van benne. Valószínû, hogy az elõttünk szóló igazat mond, de én biztosan elmennék egy genetikushoz, csak, mert a babának sem jó idegeskedni... Viszont ismeretségi körömben van ilyen egészséges gyermek. Boldog babavárást!
Az én unokahugomnak mind a 2 babója fog.gátló mellett lett, s makk egészségesek.Mersilont szedett a második babónál.Az elsõnél sajnos nem emlékszem a bogyó nevére.
Megkérdeztem neked most az unokatesomat, s közölte, hogy az elsõvel 4 hónapig a 2.babóval 2 hónapig szedte a fog.gátlót, s az elsõvel Rigevidont szedett.
A mai fogamzásgátlóknak olyan minimális a hormontartalma, hogy elvileg nem okozhat problémát. Én Dr. Bódistól tanultam anno nõgyógyászatot, (a világon ketten mûtenek pl hüvelyrákot, õ az egyik----"nem kis koponya") õ azt mondta, h amelyik baba be tud ágyazódni tabi mellett, annak nem okoz bajt, mert elvileg ha bajt okozna nem tudna beágyazódni se, ha elég lenne a hormontartalma, akkor még pé se lehetséges mellette, de ha már volt mellette pé, megtermékenyülés, és beágyazódás, akkor nem lehet baj! Kicsit kusza lett, de remélem érthetõ!
Szia! nem akarok ítélkezni, de emiatt én nem vetetném el a babát..nekem is "sikerül"t 2X fog. gátló mellett teherbe esni. Mindkétszer a Marvelont szedtem. Elõször 2, 5 hónapig, 2-dszor 2 hónapig szedtem a gyógyszert, ugyanis semmiféle tünet nem jelezte a babát. Az orvosom és a védõnõ is megnyugtattak, hogy a mai gyógyszerek olyan kis mennyiségû hormont tartalmaznak, hogy semmi baja nem lehet tõle a babának. Mindkét gyerekem kicsattanóan egészséges!!! A nagyobb 11 éves, gyönyörû, okos, jó sportoló, a másik 7, 5 hónapos, gyönyörû kislány, aki 3 nappal a 7. "hóforduló" elõtt kapaszkodva felállt, mostmár lépeget is, ha kapaszkodva áll... Én azért a testvéred helyében nagyon meggondolnám a dolgot és kikérném másik orvos véleményét is..
1 orvos véleménye alapján badarság dönteni, de az õ lelkén szárad, nem az enyémen...
A kérdező hozzászólása: Oké köszi.Azt mondta a tesom hogy mindenképpen elveteti.Köszi mindenkinek
A kérdező hozzászólása: de a tesóm terhesen is szedte 2 honapig.köszi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.Aranyosak vagytok!És gratulálok a babáidhoz:)

Ha fogamzásgátló mellett lettem várandós akkor jobban figyelnek a babára? Vagy ugyanúgy lesz minden csak a papíron lesz rajt hogy így fogant?

Nem gyógyszer hiba kimaradt egy szem!

Legjobb válasz: Miért lenne rajta? Mindegy, hogy hogyan fogant, nem kerülhet forgalomba, ha árt egy esetlegesen létrejövõ terhességnek.

Miért lenne rajta? Mindegy, hogy hogyan fogant, nem kerülhet forgalomba, ha árt egy esetlegesen létrejövõ terhességnek.
Nem semmilyen megkülönböztetésben nem lesz részed. Gyakori a gyógyszer melletti terhesség, sokszor még olyan esetben is, m mikor pontosan beszedik, és nem játszik közre semmi(más gyógyszer, hányás, hasmenés) Sõt, ez semmilyen terhességi papírodon nem lesz rajta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Szép napot! :)
Nekem a védõnõ kérdezte és benne is van a kiskönyvemben, hogy nem védekeztünk. Asszem a 2. oldalon van... Sztem ide beírják azt is, ha védekezés mellett fogant. De ennyi! Amúgy nem hiszem, hogy sok jelentõsége van!
iLYenkor esetleg...:@
A kérdező hozzászólása: hát jöjjön is :)
kiegészítés: a fogamzásgátlók (lindynett20) csak a második levél megkezdésétõl tekinthetõ biztonságosnak. általában a mensi a 7 napos szünet 4. napján jön. Ha most jönne meg és szombeton volt a dolog, akkor holnap meg is fog jönni!!
Ugyan, ne félj, nem vagy terhes! :-) Aranyos ahogy így aggódsz, de tényleg nincs rá okod. Egyrészt késõn ment el benned a barátod, másrészt meg az változó, hogy mikor, vagyis a szünet hanyadik napján jön meg. Nekem volt h a 3. nap, de volt hogy a 4-en jött meg. Szóval nyugi!
hát többe kerül mint gondolnád. Pénzbe is , meg a lelkiismeretedbe is, de ha így gondolod jobb ha nem is leszel még anya. Ha nem vagy 18, akkor szülõiengedély kell az abortuszhoz.Én ma láttam a babám ultrahangon és össze volt kulcsolva a keze. Most biztos a te babád is imádkozik, de nem bántlak, csak gondolkodj. Hátha nem is vagy még tehes, csak valami bezavart. A fogamzásgátlók néha nem mûködnek, de sajnos a tájékoztatón le van írva ezért nem jár támogatás, merthát 99%-os biztonsággal véd, te meg pont a maradék1% lehetsz. Reméljüknem, fel a fejjel!!
A kérdező hozzászólása: jo de pasim belémment szombaton ezé para , de annyira azért nincs gáz
Jajjj még csak a szünet 3. napján vagy. Nekem pl a 4. napon szokott megjönni. És mi már akkor óvszer nélkül szeretkeztünk, amikor még csak a 9. szem tabinél tartottam. (Akkor egyszer, aztán utána persze még használtunk óvszert a 2. levél kezdéséig) És mégsem lettem terhes. Nem kell idegeskedned, mert akkor meg még késhet is...
A kérdező hozzászólása: hát ha becsuszott akkor nincs mese abortusz, nem is anyagilag lenne gond, hanem fizikálisan, meg persze a szüleim megölnék a pasimat és tönkretenné ez a jo kapcsolatot lehet...
Szia! Sajnos tabi mellett is elõfordulhat ez néha. Nagyon rossz lehet kényszerbõl abortuszra menni. De ha nincsenek meg a feltételek ahhoz, hogy megtarthasd, akkor sajnos nincs mit tenni.Megszülni sokkal többe kerül sajnos mint elvetetni. Erre nincs támogatás a tisztességes dolgozó embernek. Bezzeg a sok léhonda munkakerülõ kölykeit mi tartjuk el a szüleikkel együtt:(((
A kérdező hozzászólása: igazság szerint, tabit szedek, elsö levél most fogyott el. 7.nap szünetjének 3. napján vagyok és még nem jött meg...ma szerda van szombat este a barátom bennem ment el, és most para van, amugy mindig idöben percre pontosan bevettem a tabit...lindynette 20 at
Abortusz elõtt még ott a 72 órás tabi. Ahogy elõttem írták, tabi szedése melletti terhesség sincs ingyen. Pont a mai Népszabadságban jelent meg egy cikk, miszerint az abortusz 26.193 Ft. Csak az állami gondozottaknak van ingyen.Részleges díjat fizetnek azok, akik rendszeres szociális segélyben, fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában vagy emelt összegû családi pótlékban részesülnek. Kedvezményük a beavatkozás árának maximum 70 százaléka lehet, azaz nekik legalább 7858 forintot kell fizetniük. A teljes összeg felét, 13096 forintot fizetnek a gyesen és a gyeden lévõk.
Megfelelo szedes mellet is elofordul sajnos. ûenyhe hasmenes, amire nagyon nem is figylesz fel, es becsuszhat. Ferjem csaladjaban 11 hetesen vettek eszre, h baba van fogigatlo mellett, mert mellette volt megvonasos verzese. De fizetni kell az abortuszert igy is, naluk elvettek a babat, mert valofelben volt a lany a ferjetol.
Gyógyszer mellett sincs ingyen, mert nem tudod bebizonyitani, hogy megfelelõen szedted. Ha megfeleõen szedted, akkor nem lehetsz terhes. 72 órás tabi? Abortusz 28 ezer körül... Nõdokinál voltál már?
A kérdező hozzászólása: NAH, MA MEGJÖTT. MEGNYUGODTAM. KÖSZI A TANÁCSOKAT.

Baj lehet ha fogamzásgátló mellett fitoösztrogén-tartalmú növényeket fogyasztottam?

emésztés segítésére pár napja 2 kanál lenmagot eszek, álmatlanság ellen pedig komlóteát ittam. Most olvastam, hogy ezekben fitoösztrogének vannak, befolyásolhatják a tabletta hatását? Nem szeretnék teherbe esni.

Ha fogamzásgátló mellett lettem terhes milyen plusz vizsgálatokra számíthatok?

Egyébként örülünk a babónak :)

Legjobb válasz: Semmi plusz nem lesz. Megy a terhesgondozás a maga menetében. Gratulálok!

Semmi plusz nem lesz. Megy a terhesgondozás a maga menetében. Gratulálok!
Értem...de azt ne feledd, hogy sokszor oka van annak, ha teherbe esnek tabletta mellett pl antibiotikum, kihagyott szem stb....te rendesen szedted, nem volt hasmenés, hányás, más gyógyszer ? én is félek a terhességtõl, ezért is alkalmazunk megszakítást tabletta mellett, igy nyugodt vagyok :-)
Már egyszer teherbe estem egy másik mellett (Volina), ezért szülés után felírta ezt... mert hogy ez sokkal jobb... erre már nem a kérdezõ az elsõ akirõl azt hallom, hogy teherbe esett mellette. Jobban megviselne most egy terhesség, mint egy erõsebb (mondjuk úgy, inkább biztonságosabb) gyógyszer. :(
6-os: bocs, hogy beleszólok, de szerintem butaság erõsebbet iratni, hisz az erõsebb károsabb a szervezetre + több mellélhatást is okoz, ezért is irnak manapság alacsony hormontartalmút, hisz nem az a cél, hogy tönkre vágjanak, hanem hogy ne legyél terhes. Attól, hogy valaki terhes lett, te nem hinném, hogy az leszek :) Akkor szoktak erõsebbet, ha pl. cysta miatt kell vagy esetleg a köztes vérzés nem múlik és akkor váltanak erõsebbre. A gyengébb is véd ugyanúgy (tudtommal)...de ahogy akarod, csak tanács :-)
Nekem azt mondta anno a doki, hogy ezek a tabletták már nem ártanak, akár végig lehetne szedni terhesség alatt, csak hát minek. :)
Én is Corenelle-t szedek... valahogy éreztem. Asszem íratok fel valami erõsebbet. :)
Szia, én is Corenellet szedek és bevallom sokszor parázok, hogy vajon tuti véd e a bogyó. 22 éves leszek és hát még nem akarunk babát, ezért is szedem, de nem hagyom a páromnak, hogy belém élvezzen, mert még így is félek, mert ha már jönni akar, akkor ne hormon adagolás közben, én is félteném :( Ha nem vagyok túl indiszkrét, megkérdezhetem hogy kihagytál egy két szemet vagy hogy estél teherbe? A dokim szerint aki rendesen szedi nem lehet terhes, szóval nem értem :-)
A kérdező hozzászólása: Corenelle-t szedtem. Attól féltem csinálnak valami mintavételt (szövet, víz vagy egyébre gondoltam) És abban megtudtok nyugtatni hogy egészséges babák születtek a fogamzás gátló mellett is? Ettõl nagyon félek. Két vetélésen is túl vagyok még a fogi elõttrõl. Ezért gondoltam, hogy akkor nem is adunk esélyt egy harmadiknak. De nem növeli az esélyt a vetélésre???
Semmilyenre. Nem számít, hogy szedted-e, nem káros a babára. Mit szedtél, ha megkérdezhetem?:)
A kérdező hozzászólása: Három, négy napig volt hányás-hasmenésem de nem kaptam rá antibiotikumot. Csak normaflór és diéta. Nem hagytam ki egy szemet sem, rendszeresen szedtem. Örülünk neki igazából minden adott hozzá és én is már 28 vagyok. Sokat beszélgettünk is róla a férjemmel, de még jövõ nyáron el akartunk menni egy nagy külföldi nyaralásra és akkor utána szeretünk volna babát.

Ha fogamzásgátló mellett mégis teherbe esik a lány, az hogy derül ki?

A megvonásos vérzés elmarad olyankor? Vagy minden megy tovább, mintha mi sem történt volna, aztán egyszer csak elkezd kerekedni a pocak?

Legjobb válasz: "Mindkettõnknek jobb lenne tablettával, plusz jóval biztonságosabb is." Aha persze...! Valld be, hogy derogál a gumi, a kényelmes életet akarsz.... A bogyó hormon, nem olyan biztos, hogy BIZTONSÁGOS az a barátnõdnek...!

"Mindkettõnknek jobb lenne tablettával, plusz jóval biztonságosabb is." Aha persze...! Valld be, hogy derogál a gumi, a kényelmes életet akarsz.... A bogyó hormon, nem olyan biztos, hogy BIZTONSÁGOS az a barátnõdnek...!
ha nem akar, nem akar, ne erõltesd. ha szereted, értsd meg, mi az, ami neki jó, mi az, ami nem
Fogamzásgátló mellett lehetetlen teherbe esni ha MINDIG PONTOSAN szedi be (tehát mondjuk mindig este 6 órakor), és BETARTJA A 7 NAPOS SZÜNETET. Ja igen, ha beszedi, akkor A KÖVETKEZÕ MENSTRUÁCIÓIG NE LEGYEN SZEX, a biztonság kedvéért. Ugyanis akkor még nem teljes a védelem. Remélem segítettem valamennyit. 19/L (másfél éve szedem a fog.gátlót, soha nem volt semmi bajom, szépen lefogytam, kicsit nagyobb lett a mellem, az arcom simább :) csak pozitívat tudok mondani, de igaza van az egyik Válaszolónak, nem minden lány szedhet, sajnos nagyon szervezetfüggõ.)
Kerekedik a hasad ba*d meg :-D
Szokásos tünettek mint ami terhesègnèl ellöfordul. reggeli èmelygès ki marad a havi baly stb.... stb..... egyèbkènt ne èld belle hogy tud szedni mert nem minden lány szedhet. Doki kivizsgálja azt meg mondja hogy melyik a jó.. ( barátnöm is most ment iratattni vèrvètelre el küldtèk meg mèg egy kettö vizsgálatra remèlem nem találnak ojatt ami vèget nem szedhet) (u.i.:bocs helyes irási hibákèrt de androidos telefonrol irok + mèg erösen diszlexiás vagyok) ja fogamzás gátló melet teherbe esèsröl azèrt tudok enyit mert haver tej fakaszto buliára rajtra kèsz vagyok asszonya tabi mellet eset teherbe neki csak fel irt valamit a doki meg se nèzte azt ez lett a vège egyèbkènt ök nem bánják hogy igy alakult
Az orvos nem tudja elõre, hogy kinek mi válik be.
14-es, szerintem a kérdezõ nem is a te arroganciádra kíváncsi. Igaza van annak, aki azt írta, hogy majd akkor oktass ki a gyógyszerrõl, ha abbahagytad, ugyanis elég sok következménye csak azután jelenik meg...nekem is pl. a daganataim csak rá pár hónapra alakultak ki, mégis minden orvos azt mondta, hogy attól. És sajnos egyáltalán nem olyan ritka, mint ahogy azt te képzeled! Amikor jártam a köröket a daganataimmal, minden orvos azt mondta, hogy amióta a fogamzásgátló ilyen nagy "divat" lett, soha nem látott módon szaporodtak el ezek a melldaganatok fiatal lányok körében, szinte minden nap találkoznak egy-egy új esettel, míg azelõtt elég ritka dolognak számított. És azt is kívánom neked, hogy pár év múlva, ha babát szeretnél, ne itt sírjál és kérjél tanácsokat, hogy hogy essél teherbe, mert az éveken át tartó gyógyszerszedés teljesen felborította a szervezeted és nem tudsz teherbe esni! Továbbá, mielõtt leszólsz a "gyógyszerellenes kampányom miatt", vagy olvasd végig, amit írtam, vagy tanul meg szöveget értelmezni, ugyanis a végén írtam, hogy lehet, hogy az õ barátnõje nem így reagál, de szerintem rohadtul nem éri meg kockáztatni, ha amúgy is tart tõle. Koránt sem akkora nagy királyság és minden gond nélküli dolog a fogamzásgátló, mint ahogy azt a legtöbben gondolják, és igenis ezeknek a tapasztalatoknak is hangot kell adni. lehet, hogyha tudom pl. ezeknek a kockázatát és gyakoriságát 18 évesen, akkor nem kezdtem volna el szedni, de nem tudtam. A dohányzásról ellenben mindenki tudja, hogy káros, aztán eldöntheti ki-ki, hogy ennek ellenére szívja-e, senkit nem fogok lebeszélni róla, önálló döntés, ahogy a gyógyszerrõl sem...csak mondom, szerintem jó, ha a fiatalok tisztában vannak ennek a kockázataival. ha dohányzol, akkor sem biztos, hogy tüdõrákos leszel, de nagyobb az esély. Lehet, hogy a gyógyszertõl nem lesz semmi baja, de jelentõsen nõ az esélye. Ennyi. És igen, az orvos sem fogja elõre tudni, hogy mi válik be neki... próbálgatnak, esetleg feliratnak egymás után több félét, ha az elsõ nem jó (azt se mondja senki, hogy az jót tesz, amikor 3 havonta cserélgeti valaki a gyógyszereit, hogy melyik fog beválni). De mire megtalálja a "jót", addigra lehet, hogy szétvágta a szervezetét és ki tudja, hogy akár évek múlva milyen következményei lesznek. Ezért írom...érdemes átgondolni, és mérlegelni!
Egyébként kedves #13 válaszoló! Sajnálom, hogy neked nem vált be a gyógyszer, de tudod, ez nagyon szervezetfüggõ! De az is lehet, hogy rossz fogamzásgátlót írt fel a nõgyógyászod...
19/L voltam
Igazad van, nem írtam oda, hogy néha FOKOZOTT védelem kell - tehát ha hasmenése van, antibiotikumot kell szednie, egyéb gyógyszer kölcsönhatások, kihányás, és még sorolhatnám. - Ilyenkor természetesen nem 100%-os a védelem! Egyébként ha betartod az elõírást, nyugodt körülmények között! akkor nem lesz semmi baj. Ezért mondják hogy nem 100%os a védelem hanem csupán 99%. (vagy akörül)
utolsó: a te eseted ritkaságszámba megy. ettõl még más nyugodtan szedheti, millióknak semmi mellékhatása nincsen. attól, hogy te pl nem dohányzol, más se dohányozzon? érted. mindenkire máshogy hat, és nem mindenkire olyan szélsõségesen, mint rád. én 2 éve szedem, és semmi mellékhatás nem volt soha. a kérdezõ nem a fogamzásgátló ellenes kampányodra volt kíváncsi, hanem másra...
Én nagyon ellene vagyok a gyógyszernek! Mindenkinek jobb lenne így? Nem...neked lenne jobb elsõsorban, a barátnõdnek több a gond...elõször is a kivizsgálás, dokihoz járás, 3 havonta újra feliratni, minden nap odafigyelni, hogy ugyanakkor vegye be, hányinger, hasmenés esetén már nem is véd stb. És ezek még csak a "hétköznapi" gondok. Én egyszer szedtem, és soha többé nem fogok! 3 hónap után abbahagytam, mert az elsõ hónapban, amikor meg kellett volna jönnie, ügyeletet kellett hívni hozzám, algopirin és nospa injekció fenékbe, mert olyan elviselhetetlen hasgörcs tört rám hajnalban. Másodiknál összeestem egy parkban, elájultam és mentõ vitt a kórházba, olyan rosszul lettem. Ezek után abbahagytam. Rá fél évre 4 jóindulatú daganat a jobb mellemben. Akkor voltam 19 éves, minden orvosnak az volt az elsõ kérdése, hogy szedek-e fogamzásgátlót, és mindegyik egyöntetûen azt mondta, hogy attól lehetett. Igen, szerencsére nem rákos, de az is egy jó kis tortúra volt: onkológia, biopszia, uh-k, és fél évente évekig kontroll vizsgálatok, hogy nem változik-e, mert akkor meg kell mûteni, ami a fél mellemet jelenti, akkorák. Most babát várok, nagyon megszenvedek velük, és az orvos azt mondta, nagy az esély, hogy nem fogok tudni szoptatni se. Úgyhogy gondolkozzatok el azon, hogy megéri-e a kicsivel jobb szex ezt a sokmindent. Nem biztos, hogy a barátnõd rosszul reagál rá, de szerintem nem éri kockáztatni, fõleg, ha így is tart tõle kicsit. Én mindenkit lebeszélnék róla!!!
Elmondja neked???
8.-nak majdnem mindenben teljesen igaza van, kivéve, hogy a megvonásos vérzés is elmarad.
Általában elmarad a megvonásos vérzés. Vannak olyan nõk, akiknek is terhesen is van vmennyi vérzésük, náluk jó eséllyel akkor is lesz, ha tabit szednek. Egyébként az erõs túlzás, hogy mindenkinek jó. Vkinek beválik, vkinek meg nem. A bnõim közül már igen sokan abbahagyták ilyen-olyan problémák miatt (jóindulatú melldaganat, libidócsökkenés, tüdõembólia, migrén).
utolsó: tudtommal de, elmarad a megvonásos vérzés is. legalábbis én elég sokat olvastam ilyen témában, mert gyanús volt, hogy én is teherbe estem gyógyszer mellett, és az esetek túlnyomó többségében elmaradt a megvonásos vérzés is, innen vették észre a terhességet. egyéb tünetei sok embernek nincsenek is.
Kedves 19 éves lány, jobb, ha tudod, a fogamzásgátló megfelelõ szedése mellett is teherbe lehet esni! A pearl indexe 0, 1-0, 5, tehát megfelelõ használat mellett 1000 nõbõl 1-5 esik egy év alatt teherbe. Tudom, nem sok, de van rá esély. Plusz: elég egy hasmenéses betegség, és arra a hónapra adott esetben már nem is véd a bogyó. Tudom, akkor gumi... viszont a beléd került spermium napokig életképes lehet, tehát ha elõtte való pár nap voltatok együtt, kb olyan, mintha védekezés nélkül lettetek volna együtt... Kérdezõ: abban igazad van, hogy védekezés szempontjából a legbiztonságosabb, de a nõ számára nem. Nekem anno semmi bajom nem volt tõle, de halottam már sztorikat... Egyébként a barátnõdnek igaza van: ha létrejön a terhesség, akkor a megvonásos vérzés nem marad el. Hiszen nem menzesz, ilyenkor nincs elvileg peteérés... ha terhes, akkor valami miatt volt ugyan peteérés, de ha utána is szedi a bogyót, akkor abbahagyásakor ugyanúgy reagál rá a szervezet, mintha nem lenne terhes. Ilyenkor vagy a korai terhességi tünetek adnak gyanakvásra okot, illetve vannak, akik a biztonság kedvéért minden hónapban csinálnak egy tesztet.
A kérdező hozzászólása: Valaki nem akar a kérdésemre válaszolni?
A kérdező hozzászólása: Nem erõltetem. Ez csak egy felmerülõ probléma, amit hiszem, hogy meg lehet oldani. Mindkettõnknek jobb lenne tablettával, plusz jóval biztonságosabb is.
A 4. is a kérdésedre válaszolt, érdemes lenne elgondolkozni rajta. Csak az ágyban vagytok nagyfiúk, nagylányok, vagy a gyereknevelésrõl is van vmi halvány fogalmaztok azért? sztem az nem is férfi aki belemenne h a barátnõje ilyen bogyókat nyomjon a szervezetébe. agyrém. jobb is h a barátnõd nem akar ilyet szedni. F

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!