Találatok a következő kifejezésre: Ha fogamzásgátló leszek (144 db)

Ha fogamzásgátlót kezdek szedni és nő a mellem azzal egyúttal hízni is fogok? És ha már nem szedem akkor megint kicsi lesz? Vékony lányok leírnátok a tapasztalatokat? Híztatok? Vagy csak csípőre és mellre ment?

Amúgy sem voltam nagy méretekkel megáldva s?t!De a fogyókúra miatt teljesen lapos lettem plusz már egy éve nem menstruálok.Az orvos azt mondta szedhetek fogamzásgátlót de akkor hízni fogok?Szeretném ha lenne végre mellem de ha emiatt vissza jönnek a kilók...Hormon kezelésre nem akarok járni mert nem akarok sz?rös lenni...

Legjobb válasz: Ha amúgy sem voltál nagy méretekkel megáldva, teljesen mindegy, hogy szedsz-e fogamzásgátlót vagy sem. Az, hogy egy nõ hova és milyen mértékben hízik genetika kérdése. Hízás esetén a mell is nõ szinte minden nõnek, ugyanígy fogyásnál "összemegy" tehát megint kicsi lesz, sõt nem csak hogy kicsi, de ha sokszor változik fel-le a testsúlyod/mellméreted még meg is löttyed. Az, hogy a fogamzásgátlóra hogy reagál a szervezeted megint csak alkat kérdése. Van aki hízik, van aki nem hízik tõle.

Ha amúgy sem voltál nagy méretekkel megáldva, teljesen mindegy, hogy szedsz-e fogamzásgátlót vagy sem. Az, hogy egy nõ hova és milyen mértékben hízik genetika kérdése. Hízás esetén a mell is nõ szinte minden nõnek, ugyanígy fogyásnál "összemegy" tehát megint kicsi lesz, sõt nem csak hogy kicsi, de ha sokszor változik fel-le a testsúlyod/mellméreted még meg is löttyed. Az, hogy a fogamzásgátlóra hogy reagál a szervezeted megint csak alkat kérdése. Van aki hízik, van aki nem hízik tõle.
Ha egy éve nem menstruálsz, akkor talán elõbb meg kellene gyógyulni, és utána tablettát szedni, mert így lehet a büdös életben nem lehet gyereked...
A hízás nem kívánságmûsor: mindenhová hízol, ha fogamzásgátlót szedsz (persze nem minden nõ, és nem minden gyógyszertõl). Ha egy éve nem menstruálsz, akkor ott nagyobb gond is lehet, és nem egyszerû fogyókúra volt, hanem gyanítom anorexia/bulimia is bejátszott a képbe. Tedd, amit a doki javasol, a szõrösség még elviselhetõ áldozat, ha utána lehet gyereked, nem? 24/N
A kérdező hozzászólása: se anorexia se bulémia nem játszott közre doki szerint is a fogyás miatt

Ha fogamzasgatlot szedek, akkor tenyleg rovidebb ideig lesz meg a menstruaciom? (2honapja szedem)

Legjobb válasz: Enis fogamzasgatlot szedtem. Csak par napja hagytam abba. Tenyleg rovidebb ideig tart a menstruacia, ha fogamzasgatlot szedsz.

Enis fogamzasgatlot szedtem. Csak par napja hagytam abba. Tenyleg rovidebb ideig tart a menstruacia, ha fogamzasgatlot szedsz.
elozo vagyok, bocs menstruacio
A kérdező hozzászólása: es kinek mennyi ideig tart?
Hat nekem 4-5 nap. Annal sosem szokott tovabb tartani. De nekem ezelott ossze-vissza jott meg es tovabb is tartott.
nekem a mercilontol 3 nap lett.
A kérdező hozzászólása: Koszike a valaszokat!

Ha fogamzásgátlót szedek, visszeres lesz a lábam, és fájdalmaim is vannak? Ezek szerint nem szedhetek fogamzásgátlót?

Legjobb válasz: Ezek szerint orvoshoz kéne menned és másik fogamzásgátlót feliratnod. Volt rendes vérvizsgálat az elsõ foggátló felírásánál?

Ezek szerint orvoshoz kéne menned és másik fogamzásgátlót feliratnod. Volt rendes vérvizsgálat az elsõ foggátló felírásánál?
Van már olyan fogamzásgátló ami 1x kell 1 hónapban bevenni.
Szia! Természetes fogamzásgátlás az, ha nem csinálod:D De nem erre gondoltam. Egészségesebbek talán azok a fogamzásgátlók, amelyek helyileg és nem az egész szervezetet megterhelve fejtik ki hatásukat, pl hüvelykrém, hüvelygyûrû, hüvelykúp. Ugyanúgy tartalmaznak hormonokat, de kevésbé terhelik a szervezetet. Mindennek megvan az elõnye és hátránya. Ezeknek a fogamzásgátlóknak pl az, a hátránya, hogy az aktus elõtt 10-15 perccel kell alkalmazni, és olykor az a 10 perc is nagyon sok lehet:) . A hüvelygyûrû talán a legkényelmesebb, mert azt felhelyezed, 21 napig szépen fokozatosan adagolja a hormonokat, majd 21 nap múlva leveszed és ugyanolyan megvonásos vérzésed van, mint amilyet a gyógyszer okoz, tehát ha menstruációs zavarok is vannak ez jó lehet rá. A gyûrû hátránya, hogy a felhelyezéskor több esély van fertõzéseket összeszedni. Szóval olyan nincs h tökéletes :D
A kérdező hozzászólása: Köszi, kedves vagy, h kifejtetted a dolgot, nem nem cigizek, max nagyon ritkán. végül is azért merült fel bennem a fogamzásgátló téma újra, mert óvszerben nem mûködik a barátomnak :( nem tudom , mért van ez...kicsit megijeszt. nem hinném hogy ebbõl kifolyólag merevedési zavara lenne..milyen természetes fogamzás gátlásra gondoltál?
Szia! Én is nagyon sokáig szedtem fogamzásgátlót 7 évig úgy, hogy nem volt vérvizsgálat elõtte. Nekem is visszeresedik a lábam, de ezt nem feltétlenül a trombózis hajlam okozza. Visszeresedhetsz annyitól is, hogy dohányzol és azt toldod meg a tabi szedésével, ami persze okozhat a késõbbiekben trombózist, de nem genetikus hajlamod van rá. A lényeg, hogy szerintem mindenképp keresd meg a nõgyógyászodat és kérd meg, hogy csináljon egy Leiden mutációt, mert az kimutatja, h genetikusan hajlamos vagy e a trombózisra. Ha az eredmény pozitív, akkor a doki is azt fogja mondani, hogy más fogamzásgátlást kell választanod. Nekem a napokban lett kész az eredmény, nincs genetikusan trombózis hajlamom, tehát akár szedhetnék is gyógyszert, de mégsem teszem, mert vannak egészségesebb módszerek is a fogamzásgátlásra. Egyébként ez a vérvétel 1 kémcsöves, tehát nem egy nagy durranás, viszont az eredményére - attól függõen, hogy hol vették le - minimum 3 hetet, de akár 3 hónapot lehet, h várni kell, szóval nem érdemes halogatni és ezzel legalább képbe kerül. A Leiden mutáció (ami a genetikus trombózis hajlamot okozza) egyébként születésünktõl kezdve életünk végéig kimutatható, tehát egyetlen egyszer kell az életben megcsináltatni ezt a vérvételt.
A kérdező hozzászólása: köszi, hogy irtatok, vérvizsgálaton nem voltam, mielõtt a doki felírta a bogyókat...köszi a jó tanácsokat.
A gyógyszer nem okoz visszeret. Az mástól alakul ki, de ha kialakul(t), amúgy is nagyobb a trombózisveszély, amit a tabi még tovább fokoz.
Szedni szedhetsz, csak megkockáztatsz egy jó kis trombózist. Én nem kísérleteznék vele a helyedben.
A fogamzásgátló tabletták trombózist okozhatnak.Ha hajlamos vagy rá, és ilyen tüneteid vannak amiket leírsz , akkor érdemes abbahagyni, és kivizsgáltatni magad.A a fogamzásgátló okozza, bizony le kell állnod vele, és más megoldást kell keresned a védekezéshez.Ha nem a gyógyszer okozza, akkor megtudod a vizsgálatokból, hogy mi a bajod, és nem árt azt is kezeltetni..
Azt nem 1szer kel bevenni, hanem egyszer kell feltenni, és a hüvelygyûrût takarja. Egyébként a spermicidek nem tartalmaznak hormont. És önmagukban nem is vmi megbízhatóak.

Ha fogamzásgátló mellett terhes leszek, azt észreveszem?

Lehet, hogy buta kérdés...Még szedtem a gyógyszert, kb.4 db volt még a levélen, amikor egy kis barnás vérzésem volt. Nem volt sok, de még nem volt ilyen. Ugye kb. 1 hét múlva kellett megjönnie és nem tudtam, hogy mi van. Bár elég stresszesek voltak, akkor a napjaim. Lehetséges, hogy a stressz miatt mégis volt peteérésem. Ez lehet annak a jele? Elég sokat voltunk együtt azokban a napokban a párommal és olyankor belém jött az anyag is. Attól félek, hogy baba foganhatott. Kérdésem: Ha akkor megfogant volna egy baba és én 4 nap múlva abbahagyom a fogamzásgátlót, akkor ugyanúgy megjön rá 3 napra a menstruációm vagy a terhesség miatt már nem tud megjönni, hiába nem szedem a gyógyszert? Azóta most megint menstruáltam, de nem 3 nap után jött meg, hanem 5 nap után. Ha az előző menzeszem előtt összejött volna a baba, akkor meg tudna jönni a menstruációm utána. Vagy csak a gyógyszer hatására jön meg? Félek, hogy esetleg összejött egy baba. Már van 2, nem akarunk 3.-at. Valaki tud erről valamit?

Legjobb válasz: Ha kihagyás nélkül szedted a gyógyszert, akkor a köztes vérzés nem jelenthet peteérést, tehát terhességet sem. A mostani korszerû fogamzásgátlóknak annyira minimális a hormontartalma, hogy idõnként teljesen egészséges nõknél is megjelenhet áttöréses vérzés. Ha ez nem rendszeres, vagy túl hosszú, akkor nem érdemes gyógyszert váltani. Ha minden ciklusban jelentkezik, vagy napokon át tart, akkor érdemes az orvossal megbeszélni, és egy más összetételû tablettára váltani. Ha voltak kihagyások a tablettaszedésben, az okozhat vérzést is, és számolni kell a terhesség lehetõségével is.

Ha kihagyás nélkül szedted a gyógyszert, akkor a köztes vérzés nem jelenthet peteérést, tehát terhességet sem. A mostani korszerû fogamzásgátlóknak annyira minimális a hormontartalma, hogy idõnként teljesen egészséges nõknél is megjelenhet áttöréses vérzés. Ha ez nem rendszeres, vagy túl hosszú, akkor nem érdemes gyógyszert váltani. Ha minden ciklusban jelentkezik, vagy napokon át tart, akkor érdemes az orvossal megbeszélni, és egy más összetételû tablettára váltani. Ha voltak kihagyások a tablettaszedésben, az okozhat vérzést is, és számolni kell a terhesség lehetõségével is.
Mivel a fogamzásgátló megvonásos vérzést idéz elõ, ezért igen megjöhet úgy, hogy terhes vagy. Én a 12. héten tudtam meg, hogy babát várok..fogamzásgátlót szedtem és 1 szemet késõbb pótoltam.(már 1 éves a lányom:) ) De nagyon kicsi az esély rá, hogy terhes lennél. Ha kétségeid vannak csinálj egy tesztet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! Nem hagytam ki egyet sem. vasárnap kellett beszednem az utolsót és így is jött ki. csak ilyen barnás pecsételõs vérzésem kb. 1 héttel a menzesz elõtt még nem volt. Azt hittem, hogy a barnás vérzés jelenti a peteérést.
én is terhes lettem fog.gátló mellett de nekem meg sem jött amikor elfogyott a gyógyszer.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Te szedtél más gyógyszert is vagy elfelejtetted bevenni? Nem tudod, hogy hogy lettél terhes. És amikor elfogyott a gyógyszered, rá 3 napra semmi vérzésed nem volt?
Szia! Én egy éve jártam így, 2 fiam van, 3-at nem terveztünk. Szedtem a gyógyszert, mellette a megfázás elleni készítményeket, Neocitrán, stb. terhes lettem. Én a 15. hétig véreztem nagyon, de nekem vérömlenyem volt a méhemben. 2 hónapos a 3. fiam
A fogamzásgátló tablettáknak is van egy minimális hibaszázaléka, ez benne is van a leírásukban. Kihagyás, hányás, hasmenés, egyéb gyógyszeres kezelés csökkentheti a hatásukat, és akkor bekövetkezhet terhesség. De annál, aki elõírásszerûen szedi, és ezek nem fordulnak elõ, nagyon kicsi a valószínûsége. De NEM 0%. Csinálj egy tesztet pár nap múlva, hogy legalább tisztában légy vele, mi a helyzet. Ennél okosabbat most úgy sem tudsz tenni.

Ha fogamzásgátló tabit szedek és beteg leszek (hányok, megy a hasam) akkor arra a hónapra nem is hat a fogamzásgátló tabi? Abban a hónapban felesleges is szednem?

És hány órán belül hat úgy értem h ha alkoholt iszok akk ha kihányom akk hány óra múlva nem baj ha kihányom?

Legjobb válasz: Hát elvileg kb. 2 óra a felszívódási ideje, de én nyugodtabb lennék ha eltelne min.4 óra. Ha e kettõ idõpont között hánysz,vagy megy a hasad, akkor szerintem érdemes az 1 hetes kiegészítõ védekezés.

Hát elvileg kb. 2 óra a felszívódási ideje, de én nyugodtabb lennék ha eltelne min.4 óra. Ha e kettõ idõpont között hánysz, vagy megy a hasad, akkor szerintem érdemes az 1 hetes kiegészítõ védekezés.
Ha ilyen helyzetben vagy akkor inkább védekezz más módon is abban az adott hónapban.
ja, azt még elfelejtettem, , hogy bár nem tudom milyen tabit szedsz, általában ha kevesebb mint 7 szem van a levélben amikor hasmenés vagy hányás lép fel, olyankor nem kell a 7 napos gyógyszerszünet.
max arra a napra nem hat.de még régrõl úgy emlékszek h le is van írva a papírján h mennyi idõnek kell eltelnie h feloldódjon, hasson.szóval ha kb fél órán belül kihányod biztos nem hat!!! de nem egész hónapban nem fog hatni!!!!!!
19.19es... ezt a választ át kellene gondolnod még1x :D
kérdés h mennyi ideig lesz beteg!!!!!! nem?????? nem fél órát akartam irni hanem pár órát de egyébként meg minek szed gyógyszert ha azt se tudja h kell. vagy csak olvasni nemtud.le van irva a papirján amit tudni kell róla
ilyenekkel ne szórakozzál, h akkor abban a hónapban nemszeded be, mert felborítod a hormonháztartásod, és a sok zavargástól hormonzavaros leszel. és de, véd a tabletta betegség alatt is, ha nem hányod, vagy fosod ki. antibiotikum szedése alatt pedig óvszert kell hazsnálni.

Ha fogamzásgátlót szedek és valahogy mégis teherbe esek - de erről nyilván nem tudok - de tovább szedem a bogyót akkor a 7 napos szünetben ugyan úgy lesz megvonásos vérzés?

Tudom hogy kicsi az esélye de elfelejtettem bevenni egy bogyót, másnap szeretkeztünk párommal és most elgondolkodtam, ha én vagyok az a 0,001% aki teherbe esik azt honnan tudom meg? :)

Legjobb válasz: Vedd be utólag, rajta van a papírján, hogy ilyen esetben mi a teendõ. 0,001% akkor van, ha tökéletesen szeded. Te nem így tettél... Amikor már 1 is kimarad, már jóval nagyobb az esélyed. Ilyenkor írja is, hogy meddig kell kiegészítõ védekezés. Ha minden "normálisan" mûködik és terhes vagy, akkor nem lesz megvonásos vérzésed.

Vedd be utólag, rajta van a papírján, hogy ilyen esetben mi a teendõ. 0, 001% akkor van, ha tökéletesen szeded. Te nem így tettél... Amikor már 1 is kimarad, már jóval nagyobb az esélyed. Ilyenkor írja is, hogy meddig kell kiegészítõ védekezés. Ha minden "normálisan" mûködik és terhes vagy, akkor nem lesz megvonásos vérzésed.

Ha fogamzásgátló mellett lettem várandós akkor jobban figyelnek a babára? Vagy ugyanúgy lesz minden csak a papíron lesz rajt hogy így fogant?

Nem gyógyszer hiba kimaradt egy szem!

Legjobb válasz: Miért lenne rajta? Mindegy, hogy hogyan fogant, nem kerülhet forgalomba, ha árt egy esetlegesen létrejövõ terhességnek.

Miért lenne rajta? Mindegy, hogy hogyan fogant, nem kerülhet forgalomba, ha árt egy esetlegesen létrejövõ terhességnek.
Nem semmilyen megkülönböztetésben nem lesz részed. Gyakori a gyógyszer melletti terhesség, sokszor még olyan esetben is, m mikor pontosan beszedik, és nem játszik közre semmi(más gyógyszer, hányás, hasmenés) Sõt, ez semmilyen terhességi papírodon nem lesz rajta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Szép napot! :)
Nekem a védõnõ kérdezte és benne is van a kiskönyvemben, hogy nem védekeztünk. Asszem a 2. oldalon van... Sztem ide beírják azt is, ha védekezés mellett fogant. De ennyi! Amúgy nem hiszem, hogy sok jelentõsége van!

Lesz valami bajom, ha fogamzásgátlómat leváltom?

Barna folyásom van pár napig középidöben.Most kezdtem el szedni, 1 hónapja, lehetséges, hogy elmúlik, ha hozzászokik a szervezetem?Vagy mindig így lesz mostmár?

Legjobb válasz: Az elején ez sokaknál elõfordul, szerintem várj még egy kicsit, de ha nem mulik el, mindenképp menj vissza a dokihoz, mert lehet, h tul gyenge a szamodra(sokaknál akkor jelentkezik a barna folyás) és akkor kapsz másikat. Nem lesz gióond, ln is váltottam, mert az elõzõzõl fáj a fejem.

Az elején ez sokaknál elõfordul, szerintem várj még egy kicsit, de ha nem mulik el, mindenképp menj vissza a dokihoz, mert lehet, h tul gyenge a szamodra(sokaknál akkor jelentkezik a barna folyás) és akkor kapsz másikat. Nem lesz gióond, ln is váltottam, mert az elõzõzõl fáj a fejem.
Várj még kb. 2-3 hónapot, hogy megyszokja a szervezeted. Ha utána is fennáll ez az állapot, akkor érdemes visszamenned és felíratni egy másikat! Sokan vannak, akiknek nem sikerül elsõre megtalálni a nekik való gyógyszert! Semmi bajod nem lesz, ha válltanod kell!
A kérdező hozzászólása: Jaj, de aranyosak vagytok, köszi a válaszokat!

Először szedem a fogamzásgátlót, 12. napnál tartok, még mindig barnás, ha így lesz egészen addig még újra meg nem jön, akkor azt honnan tudom, hogy épp megjött?

Legjobb válasz: Ha megjön akkor nyilván több vér jön egy kis barna folyástól, másrészt az piros, nem barna. Tudni fogod. Azért ha nem múlik el ez a folyás érdemes szólni az orvosnak. Hosszútávon nem normális jelenség, de most még belefér.

Ha megjön akkor nyilván több vér jön egy kis barna folyástól, másrészt az piros, nem barna. Tudni fogod. Azért ha nem múlik el ez a folyás érdemes szólni az orvosnak. Hosszútávon nem normális jelenség, de most még belefér.
En az elso 3 honapot vegig vereztem, persze csak pecsetelo verzes+barna folyas. Igy szokik hozza a szervezeted. A menstruacio teljesen mas tudni fogod hogy mikor melyik. En is jol meg volt kavarva hogy most mi van, de a menstruaciom sokkal intenzivebb volt es elenkebb szinu mint a pecseteles.:)

Ha fogamzasgatlo szedese mellett terhes leszek, akkor kimarad a menstruacio a het napos szunetben?

Fogalmam sincs, lehet hulye kerdes, de aki tudja a valaszt kerem valaszoljon.

Legjobb válasz: 19:50 vagyok ! Ne félj nem vagy terhes ! azért ne hagyj ki egy napot sem, inkább vedd be reggel , ha elfelejtetted este, de ha egy nap kimarad, szerintem nem gáz, nekem is elõfordult már olyan !

19:50 vagyok ! Ne félj nem vagy terhes ! azért ne hagyj ki egy napot sem, inkább vedd be reggel , ha elfelejtetted este, de ha egy nap kimarad, szerintem nem gáz, nekem is elõfordult már olyan !
Nagy valószínûséggel igen.
Hát az a helyzet a terhességi tesztekkel, hogy lehetnek hibásak, szóval lehet h nem is vagy terhes, de pozitívat mutat, ilyen elõfordul. De ha jobb teszttel van dolgot, ami kicsit komolyabb, az biztos nem fog terhességet mutatni.
A kérdező hozzászólása: Koszonom! minden informacio hasznos. tenyleg nem tudtam, hogy mi van ilyenkor. meg akkor mar az is erdekelne, hogy ha pl valaki gyogyszer szedese mellett megcsinal egy terhessegi tesztet, akkor a terhessegi teszt a valosagot mutatja ki? nem lesz csaloka?
Egy doki ezzel kapcsolatban azt írta nekem, hogy ha nem jön meg, az nem feltétlenül probléma. Elmaradhat, mivel a vérzés csak egy "végtermék" vagy mellékhatás, nem kell szabélyszerûen jelentkeznie, okozhatja a méhnyálkahártya elvékonyodása is.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen :) Remelem igazad van.
Azzal semmi gond, ha nem percre pontosan ugyanakkor veszed be minden nap. De azért azt a hét napos szünetet tartani kellene, nem túl jó, ha kitolod nyolc naposra... Amúgy nyugi, nem valószínû, hogy terhes lennél.
A kérdező hozzászólása: Ez az. en se mindig ugyanakkor veszem be, hanem valamikor 20 es 23 kozott. sot olyan is van, hogy a het napos szunet nem het, hanem 8 napos. az gaz? azert hanyagoltam el mert nem volt komoly kapcsolatom, csak a pattanasok miatt szedtem a gyogyszert. aztan most hetvegen talalkoztam egy regi szerelmemmel es az agyban kotottunk ki. :S szegyenlem... es tobbet nem leszek ilyen hanyag, csak most ne legyek terhes...
Nagy a valószínûsége, hogy kimarad, de van, hogy "csak úgy" is kimarad, és nincs szó terhességrõl. Nekem is volt már ilyen.
már mért lennél terhes fogamzásgátló mellett ??ne gondolj ilyenekre, biztos vannak véletlenek , aki mellette teherbe esik, de az szerintem nem is szedi normálisan ! Én meg azt olvastam az egyik oldalon, orvos válaszolt, hogy ha vki nem ugyanabban az órában veszi be mindig a gyógyszert akkor is lehet terhes, hát én soha nem 21 veszem be, hanom 21-24 között vmikor és nem estem még teherbe ! azért ne higgy itt mindent el ! De nagy valószíséggel nem lesz mensid a 7 nap alatt és akkor jöhet a teszt !
A kérdező hozzászólása: csak mert valaki azt mondta, hogy nem :S de akkor remelem igazad van.
A kérdező hozzászólása: Koszonom :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!