Találatok a következő kifejezésre: Ha fogamzásgátló estem teherbe (7 db)

Mennyire hat ki a babára, ha fogamzásgátló szedése közben estem teherbe?

Sziasztok! Novynette fogamzásgátló mellett estem teherbe, a megfoganástól kezdve még végig szedtem a hónapra el?írt tablettát és akkor derült ki, hogy babát várok. Szerintetek mennyire árthat a babának? Sok esély van maradandó károsodásra?

Legjobb válasz: Elvileg nincs a babára hatással, mert a mai fogamzásgátlók úgy lettek kifejlesztve, hogy egy esetleges terhességere ne legyenek negatív hatással. De attól is függ, hogy "rendes" fogamzásgátlót szedsz-e, vagy olyan szert, aminek van fogamzásgátló hatása is (pl Diane). Tisztelt Dr. Hamvas Ferenc! Van egy engem sokat foglalkoztató kérdés, amire nem találok választ. Marvelon nevû fogamzásgátlót szedek tavaly augusztus óta. Elsõsorban nem fogamzásgátlás miatt szedem, hanem a rendszertelen menstruációmat beállította fixen 29 naposra. Amikor a 21. szemet is elfogyasztom, ez vasárnapra esik, csütörtökön mindig megjön a menstruációm. Párommal szoktunk együtt lenni a kimaradó 3 napban is védekezés nélkül. Nem játszom orosz rulettet, mert akkor sem lenne semmi baj, ha esetleg teherbe esnék. A kérdésem ehhez kapcsolódik. Ha ilyenkor teherbe esnék, akkor gondolom jelentkezne a menstruációm és nem vennék észre semmit a dologból legalábbis egy darabig és szedném tovább a tablettákat. Érheti-e a magzatot káros hatás a fogamzásgátló hatása miatt? Természetesen ha teherbe esnék a legjobbat szeretném a gyermekemnek. Köszönettel: Ila tovább Dr. Hamvas Ferenc adatlapjára Bizonyos szerek szedése során, amit fogamzásgátlóként szed nagyon sok nõ, sajnos elképzelhetõ károsodás, de a legtöbb készítmény, így a Marvelon esetében nem kedves Ila! Ennek ellenére én úgy gondolom, hogy manapság egy terhességnek nem egy véletlen találat, hanem tudatos felkészülés eredményeként kell létrejönnie. Ne kísértsék a szerencséjüket! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Elvileg nincs a babára hatással, mert a mai fogamzásgátlók úgy lettek kifejlesztve, hogy egy esetleges terhességere ne legyenek negatív hatással. De attól is függ, hogy "rendes" fogamzásgátlót szedsz-e, vagy olyan szert, aminek van fogamzásgátló hatása is (pl Diane). Tisztelt Dr. Hamvas Ferenc! Van egy engem sokat foglalkoztató kérdés, amire nem találok választ. Marvelon nevû fogamzásgátlót szedek tavaly augusztus óta. Elsõsorban nem fogamzásgátlás miatt szedem, hanem a rendszertelen menstruációmat beállította fixen 29 naposra. Amikor a 21. szemet is elfogyasztom, ez vasárnapra esik, csütörtökön mindig megjön a menstruációm. Párommal szoktunk együtt lenni a kimaradó 3 napban is védekezés nélkül. Nem játszom orosz rulettet, mert akkor sem lenne semmi baj, ha esetleg teherbe esnék. A kérdésem ehhez kapcsolódik. Ha ilyenkor teherbe esnék, akkor gondolom jelentkezne a menstruációm és nem vennék észre semmit a dologból legalábbis egy darabig és szedném tovább a tablettákat. Érheti-e a magzatot káros hatás a fogamzásgátló hatása miatt? Természetesen ha teherbe esnék a legjobbat szeretném a gyermekemnek. Köszönettel: Ila tovább Dr. Hamvas Ferenc adatlapjára Bizonyos szerek szedése során, amit fogamzásgátlóként szed nagyon sok nõ, sajnos elképzelhetõ károsodás, de a legtöbb készítmény, így a Marvelon esetében nem kedves Ila! Ennek ellenére én úgy gondolom, hogy manapság egy terhességnek nem egy véletlen találat, hanem tudatos felkészülés eredményeként kell létrejönnie. Ne kísértsék a szerencséjüket! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ!
Szia! Bocs, de én is Novynette-et szedek ezért lenne egy kérdésem. Te mindíg is ezt szedted, vagy akkor váltottál át rá, mikor a Mercilon hiánycikk lett és a Novynette a helyettesítõje? Köszi!
A kérdező hozzászólása: Én eleve a Novynette-el kezdtem, nekem az orvosom ezt írta fel, mert szerinte ez a leghatásosabb...hát úgylátszik mégse a legbiztosabb...
És mit mond az orvosod? Hogy történhetett? Mármint, nem voltál beteg (hasmenés, hányás vagy hasonlók), mert állítólag akkor valóban nem tuti egyik sem. Bocs a sok kérdezgetésért, csak én is ezt szedem. Amúgy azért örülsz a bébinek? Elnézést, nem szeretnék tolakodó lenni, ne válaszolj erre, ha nem akarsz. :)

Anyukák akik fogamzásgátló mellett estek teherbe, mikor vettétek észre? Elmaradt a megvonásos? Ha nem akkor miből jöttetek rá? Mit szedtetek? Mennyire rendszeresen?

Legjobb válasz: bocsi, de megkérdezhetném hogy te milyen fogamzásgátló gyógyszert szedsz(tél). Mert én az Azáliát szedem és már 4 napot késik, már 14 hetes a kislányom. szeretnénk babát, igaz kicsit késõbb, holnap fogok tesztelni.

bocsi, de megkérdezhetném hogy te milyen fogamzásgátló gyógyszert szedsz(tél). Mert én az Azáliát szedem és már 4 napot késik, már 14 hetes a kislányom. szeretnénk babát, igaz kicsit késõbb, holnap fogok tesztelni.
ja és azt elfelejtettem, hogy ugyanazok a tüneteim jelentkeztek, mint a kislányomnál, vagyis: fáradékonyság, barnás, majd rózsaszines váladék, fejfájás, gyakori vizelés (felfázás ki van zárva) üdv: babybogyo87
Babybogyó! Az Azália mellett ne számíts rendszeres mensire, nekem 1 évig nem volt tõle. Bele ne éld magad a kistesóba, mert szerintem koppanni fogsz. Nekem a dokim azt mondta valaki 2 hetente vérzik tõle, valaki meg soha.
fogamzásgátló szedése mellett úgy tudom, bizonyos idõközönként kell csinálni tesztet. nem akarok hülyeséget mondani, de így hallottam. biztos, ami biztos, csinálj egyet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, én Yaz!-t szedek, ami a yasminelle újabb fajtája nekem nem késett és nem volt más mint szokott, csak aggódom... azért érdeklõdök tapasztalok után
A kérdező hozzászólása: és tünetem sincs. csak az a fránya félsz:(
A Yaz és a Yasminelle nagyon megbízható, azt mondják a legjobb és legmegbízhatóbb gyógyszerek egyike. Szerintem, ha rendesen szedted, akkor minimális az esély a babára. Még nem hallottam senkirõl, aki a Yaz vagy Yasminelle mellett lett volna babás. Persze, kivétel erõsítheti a szabályt.

Ha fogamzásgátló szedés közben teherbe estem hogy fogom megtudni? Ha elfogy a gyógyszerem és meg kellene jönni akkor meg fog jönni?

Ma Csütörtökön eszem meg az utolsó szemet,és Vasárnap szokott megjönni,ha terhes vagyok akkor is meg fog jönni?

Legjobb válasz: Úgy, hogy nem jön meg.

Úgy, hogy nem jön meg.
Ha nagyon parázol vegyél egy tesztet. Szerintem ez a mû-menstruáció akkor is megjönne, ha egyébként terhes lennél, nekem mindig ez volt az érzésem, amíg szedtem. Kb percre pontosan mindig ugyanúgy jött meg. Persze terhes nem voltam, de párszor ha elbizonytalanodtam, akkor vettem egy tesztet a dm-ben.
Második: Nem, nem jönne meg, ha terhes lenne. A "mû menzesz" a progeszteron megvonása miatt van. Ha teherbe esik, akkor sokszor annyi progeszteron termelõdik, mint amennyi a tablettában van, és nem fog lecsökkenni, mivel az felelõs azért, hogy a terhesség megmaradjon. Nem csökken le a progeszteron --> nem jön meg. Persze vannak olyan nõk, akiknek tabi nélkül is az elsõ pár hónapban van valamiféle menstruáció jellegû vérzésük, de az ritka. Nyilván az ilyen nõknek tabi mellett is lesz. De nem ez az általános és a normális.

Ha fogamzásgátló tabletta rendszeres szedése mellett teherbe estem volna, de a tablettát rendszeresen tovább szedve ugye éreztem volna valami rendelleneset?

A barátom az ?rületbe kerget, mert egy asztrológus babát jósolt neki a közel jöv?ben és most azzal nyaggat, hogy végezzek el tesztet. És már akkora nyomást gyakorol, hogy placebóból rosszulléteket is érzek...

Legjobb válasz: szerintem vagyél egy tesztet és mutasd meg neki, hogy nem vagy terhes és akkor helyre áll a családi béke és nyugalom

szerintem vagyél egy tesztet és mutasd meg neki, hogy nem vagy terhes és akkor helyre áll a családi béke és nyugalom
szerintem csinálj tesztet. Valószínûleg nem vagy terhes. Aztán érdeklõdd meg a barátodtól, hogy ha már ennyire hisz a dologban, akkor mégis elárulhatná, mégis akkor kit csinált fel, mert nem akarnál közéjük állni. Hátha ettõl leszokik az ilyen nyomásgyakorlásról. :)

Ha fogamzásgátló mellett estem teherbe lehet egészséges babám?

Legjobb válasz: Igen, attól még nagy valószínûséggel egészséges lesz :-)

Igen, attól még nagy valószínûséggel egészséges lesz :-)
Igen!melyik fogamzásgátlót szedted?boldog babavárást!Üdv:16 hets kismami
A kérdező hozzászólása: Cilestet szedtem, de a párom "volt párom" ezzel paráztat, hogy el kell vetetnem, mert biztos beteg lesz a hormonoktól.
Nagyon kevés hormont kaphatott. A mostani fogamzásgátlók eleve alacsony hormontartalmúak, de gondolom, mikor kiderült, hogy terhes vagy, nem is szedted tovább. Minimális mennyiségû hormon kerülhetett így a babába, ami, ha bajt okozott volna, valószínûleg meg sem marad a babád, mert a fejlõdésének annyira korai szakaszában kapta. Ha megmaradt, nagyon valószínû, hogy az égvilágon semmi baja! Több olyan anyukát is ismerek, aki így esett teherbe és egészséges babát szült. Nincs mitõl félned, biztosan egészséges, de ha az megnyugtat, kérdezd meg az orvosodat, õ is ezt fogja mondani! Boldog babavárást kívánok!
Szia Anyukam baratnoje anno 20 eve fogamzasgatlo melett maradt babas. Megtartotta az ikreket, es semmi de semmi bajuk nem lett, mindket gyerkoc egeszseges baba volt, es most is azok. Es ez 20 eve volt, na akkor meg volt rendesen hormon a gyogyszerekben. Kerdezd meg azert az orvosod, es akkor Te is megnyugszol, de szerintem nem lesz semmi baj. 16 hetes kismama
Szia, Azért nem lessz semmi gond a picivel mert az a hormon a peteérést szabályozza.Elvileg ilyenkor nem szabadna, hogy érjen a petéd.De nagyon jönni akart az a baba :oD Képzeld ha káros lenne akkor milyen perekkel lehetne megfogni a gyártó céget hisz egy beteg gyerekkel a mai világban lehetetlenség élni.Sajnos ilyen a társadalom.Szóval mivel az õ termékük, és ugye nem megfelelõen mûködik, hisz teherbe estél, ezért az õ felelõsségük lenne és eletfogytig fizetni kellene a járulékot a baba után .Szóval nyugi. 20 hetes kismami
beszéld meg az orvosoddal, de hidd el nem lesz baj.A régi gyszerek azoknál igen, ott lett volna mitõl feélni, de itt nincs.Én is 2 hétre estem teherbe ahogy elhagytam a gyszert, és egészségesek vagyunk.Igaz én triregolt szedtem, sokak szerint ez elavult gyszer, de nincs baj.Nyugodj meg, és higyj az orovsodnak.Azonkívûl ha olyan zavaró lenne, már az elsõ idõszakban nem marad meg a baba, elhal a terhesség.De ez mondom a mai gyszerek mellett nem lehetséges.Minden jót!!
Szia, nekem azt mondta a dokim, hogy a gyógyszer azonnal kiürül a szervezetbõl ha abbahagyod (ezért van az is, hogy ha elfelejted bevenni, kiegészítõ védekezés szükséges...). Annyiban jelent ez kockázatot, hogy még nem állt be a saját ciklusod, így néhány százalékkal nagyobb a kockázata, hogy nem tapad meg a baba rendesen. (de ennek esélye pl. normál esetben, ha kivárjátok azt a 3 hónapot, amit javasolnak a gyógyszer abbahagyása után 6-7%, gyógyszerrel 8-10%) De nyugi, én is még jóval a 3 hónapon belül lettem terhes, és semmi gond a babámmal:) A volt párodnak (?) pedig üzenem, hogy egyáltalán nem kell elvetetni, mert nem ettõl lesz beteg a baba!!
Szia! Nekem is gyógyszer mellett sikerült teherbe esnem, most 6 hetes a baba. Én Meliane-t szedtem, így utólag olvasgatva róla, elég sok kismama e mellett a gyógyszer mellett lett terhes.

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy ha hormonális fogamzásgátlót szedek (Belara), akkor ha abba fogom hagyni, akkor teherbe fogok esni? Mert vannak olyan ismerőseim, hogy szedtek sokáig fogamzásgátlót és nem estek még a mai napig teherbe. Én saj

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy ha hormonális fogamzásgátlót szedek (Belara), akkor ha abba fogom hagyni, akkor teherbe fogok esni? Mert vannak olyan ismerőseim, hogy szedtek sokáig fogamzásgátlót és nem estek még a mai napig teherbe. Én sajnos pco szindrómában szenvedek és 6 év után lombik segítségével, 10 alkalom után született egy kisfiam. Szóval ezért félek fogamzásgátlót szedni. Köszönöm segítségét!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ez nyilván csak akkor fog kiderülni, ha már majd próbálkozik a teherbeeséssel. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ez nyilván csak akkor fog kiderülni, ha már majd próbálkozik a teherbeeséssel. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy ha hormonális fogamzásgátlót szedek (Belara), akkor ha abba fogom hagyni, akkor teherbe fogok esni? Mert vannak olyan ismerőseim, hogy szedtek sokáig fogamzásgátlót és nem estek még a mai napig teherbe. Én saj

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy ha hormonális fogamzásgátlót szedek (Belara), akkor ha abba fogom hagyni, akkor teherbe fogok esni? Mert vannak olyan ismerőseim, hogy szedtek sokáig fogamzásgátlót és nem estek még a mai napig teherbe. Én sajnos pco szindrómában szenvedek és 6 év után lombik segítségével, 10 alkalom után született egy kisfiam. Szóval ezért félek fogamzásgátlót szedni. Köszönöm segítségét!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ez nyilván csak akkor fog kiderülni, ha már majd próbálkozik a teherbeeséssel. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ez nyilván csak akkor fog kiderülni, ha már majd próbálkozik a teherbeeséssel. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!