Találatok a következő kifejezésre: Ha fogamzásgátló estem (42 db)

Mennyire hat ki a babára, ha fogamzásgátló szedése közben estem teherbe?

Sziasztok! Novynette fogamzásgátló mellett estem teherbe, a megfoganástól kezdve még végig szedtem a hónapra el?írt tablettát és akkor derült ki, hogy babát várok. Szerintetek mennyire árthat a babának? Sok esély van maradandó károsodásra?

Legjobb válasz: Elvileg nincs a babára hatással, mert a mai fogamzásgátlók úgy lettek kifejlesztve, hogy egy esetleges terhességere ne legyenek negatív hatással. De attól is függ, hogy "rendes" fogamzásgátlót szedsz-e, vagy olyan szert, aminek van fogamzásgátló hatása is (pl Diane). Tisztelt Dr. Hamvas Ferenc! Van egy engem sokat foglalkoztató kérdés, amire nem találok választ. Marvelon nevû fogamzásgátlót szedek tavaly augusztus óta. Elsõsorban nem fogamzásgátlás miatt szedem, hanem a rendszertelen menstruációmat beállította fixen 29 naposra. Amikor a 21. szemet is elfogyasztom, ez vasárnapra esik, csütörtökön mindig megjön a menstruációm. Párommal szoktunk együtt lenni a kimaradó 3 napban is védekezés nélkül. Nem játszom orosz rulettet, mert akkor sem lenne semmi baj, ha esetleg teherbe esnék. A kérdésem ehhez kapcsolódik. Ha ilyenkor teherbe esnék, akkor gondolom jelentkezne a menstruációm és nem vennék észre semmit a dologból legalábbis egy darabig és szedném tovább a tablettákat. Érheti-e a magzatot káros hatás a fogamzásgátló hatása miatt? Természetesen ha teherbe esnék a legjobbat szeretném a gyermekemnek. Köszönettel: Ila tovább Dr. Hamvas Ferenc adatlapjára Bizonyos szerek szedése során, amit fogamzásgátlóként szed nagyon sok nõ, sajnos elképzelhetõ károsodás, de a legtöbb készítmény, így a Marvelon esetében nem kedves Ila! Ennek ellenére én úgy gondolom, hogy manapság egy terhességnek nem egy véletlen találat, hanem tudatos felkészülés eredményeként kell létrejönnie. Ne kísértsék a szerencséjüket! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

Elvileg nincs a babára hatással, mert a mai fogamzásgátlók úgy lettek kifejlesztve, hogy egy esetleges terhességere ne legyenek negatív hatással. De attól is függ, hogy "rendes" fogamzásgátlót szedsz-e, vagy olyan szert, aminek van fogamzásgátló hatása is (pl Diane). Tisztelt Dr. Hamvas Ferenc! Van egy engem sokat foglalkoztató kérdés, amire nem találok választ. Marvelon nevû fogamzásgátlót szedek tavaly augusztus óta. Elsõsorban nem fogamzásgátlás miatt szedem, hanem a rendszertelen menstruációmat beállította fixen 29 naposra. Amikor a 21. szemet is elfogyasztom, ez vasárnapra esik, csütörtökön mindig megjön a menstruációm. Párommal szoktunk együtt lenni a kimaradó 3 napban is védekezés nélkül. Nem játszom orosz rulettet, mert akkor sem lenne semmi baj, ha esetleg teherbe esnék. A kérdésem ehhez kapcsolódik. Ha ilyenkor teherbe esnék, akkor gondolom jelentkezne a menstruációm és nem vennék észre semmit a dologból legalábbis egy darabig és szedném tovább a tablettákat. Érheti-e a magzatot káros hatás a fogamzásgátló hatása miatt? Természetesen ha teherbe esnék a legjobbat szeretném a gyermekemnek. Köszönettel: Ila tovább Dr. Hamvas Ferenc adatlapjára Bizonyos szerek szedése során, amit fogamzásgátlóként szed nagyon sok nõ, sajnos elképzelhetõ károsodás, de a legtöbb készítmény, így a Marvelon esetében nem kedves Ila! Ennek ellenére én úgy gondolom, hogy manapság egy terhességnek nem egy véletlen találat, hanem tudatos felkészülés eredményeként kell létrejönnie. Ne kísértsék a szerencséjüket! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ!
Szia! Bocs, de én is Novynette-et szedek ezért lenne egy kérdésem. Te mindíg is ezt szedted, vagy akkor váltottál át rá, mikor a Mercilon hiánycikk lett és a Novynette a helyettesítõje? Köszi!
A kérdező hozzászólása: Én eleve a Novynette-el kezdtem, nekem az orvosom ezt írta fel, mert szerinte ez a leghatásosabb...hát úgylátszik mégse a legbiztosabb...
És mit mond az orvosod? Hogy történhetett? Mármint, nem voltál beteg (hasmenés, hányás vagy hasonlók), mert állítólag akkor valóban nem tuti egyik sem. Bocs a sok kérdezgetésért, csak én is ezt szedem. Amúgy azért örülsz a bébinek? Elnézést, nem szeretnék tolakodó lenni, ne válaszolj erre, ha nem akarsz. :)

Monural granulátumot kaptam húgyúti fertőzésre, mellette pedig fogamzásgátlót szedek (Symicia). Ha ma este megiszok egy tasak Monuralt, holnap pedig már nem, ettől az egy tasaktól is csökkenhet a fogamzásgátló hatékonysága?

Legjobb válasz: Monural nem csökkenti a hatását. Nekem a nõgyógyász írta, rákérdeztem, és azt mondta, nincs hatással rá. Már 3x szedtem Monuralt, de semmi gond nem volt a fogamzásgátló hatásával..

Monural nem csökkenti a hatását. Nekem a nõgyógyász írta, rákérdeztem, és azt mondta, nincs hatással rá. Már 3x szedtem Monuralt, de semmi gond nem volt a fogamzásgátló hatásával..

Ha éjjel jött meg (hajnali 3-kor ébredtem meg akkor láttam hogy vérzek) és most kezdek el fogamzásgátlót szedni akkor ha ma este beveszem hatni fog?

Orvos azt mondta hogy a menstruáció első napjától hatni fog csak hogy nem napközben jött meg így nemtudom.

Legjobb válasz: Ha ma este veszed be, akkor az még mindig a menstruációd elsõ napja. :) Azért az elsõ hónapban használj kiegészítõ fogamzásgátlást a biztonság kedvéért!

Ha ma este veszed be, akkor az még mindig a menstruációd elsõ napja. :) Azért az elsõ hónapban használj kiegészítõ fogamzásgátlást a biztonság kedvéért!
Ahogy az elsõ írta! Ebben a hónapban még kell egy kiegészítõ védekezési forma is.
Van olyan fogamzásgátló, ami az elsõ szem tablettától kezdve hat !!!! Olvasd el a betegtájékoztatót, abban benne van ! ÉS ha ma este beveszed az tökéletes, elsõ napban benne van !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek:)
Nem, de a menstruációdat összezavarhatja.
Elsõ hülyeséget beszél... A fogamzásgátló hatását valóban nem befolyásolhatja, hiszen most nem is szeded a gyógyszert a 7 napos szünetben. A 21 nap alatt már kialakult a kellõ védelem, ha rendszeresen és mindig ugyanabban az idõben szedted, így nem kell emiatt aggódnod. A menstruációt pedig pláne nem befolyásolhatja, hiszen tablettaszedéskor hormonok által generált megvonásos vérzés keletkezik, így erre már semmilyen tényezõ nincsen befolyással, gondolok itt idõjárásváltozásra, stresszre, meg a szokásos dolgokra.
visszafele nem befolyásolhatja, csak elõrefele:) szóval nyugodtan kezdd el, szedd végig a levelet(ez nagyon fontos), és utána amikor megint elkezded szedni a fogamzásgátlót, akkor még 2hétig gumizzatok, vagy ne menjen el benned, esetleg pharmatex+megszakitás, mert csökkenti a hatását.

Tegnap elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót, ha ma este bevszem akkor nem lesz gond, hogy egyet kihagytam?

Legjobb válasz: Mióta szedsz tabit,ez attól függ!Ha régóta akk semmi baj,de ha most kezdted el szedni az nem jó h elfelejtetted bevenni!

Mióta szedsz tabit, ez attól függ!Ha régóta akk semmi baj, de ha most kezdted el szedni az nem jó h elfelejtetted bevenni!
Vedd elõ és olvasd el a gyógyszer beteg tájékoztatóját. A legtöbb gyógyszer esetében ha 12 órán belül pótolod a kihagyott szemet nincs különösebb teendõ. Az ezen túli pótlásról illetve egyéb teendõknek benne kell lenni a beteg tájékoztatóban. Azt szokták mondani, hogy kihagyott gyógyszer= lyukas gumi. Akkor sem biztos, hogy terhes lesz valaki, de benne lehet a pakliban.
Ha nem szexeltél, akkor nem :)
A kérdező hozzászólása: másfél éve szedem. azt irja, hogy 12 órán belül pótoljam, ma délbe vettem be a hiányzót, és azt irja, hogy ha tulléptem az idõt ne pótoljam a gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: lindynette 20 drazsé
mind a kettõt pótolni kell. amelyiket kihagytad, meg az aznapit. és a levél végéig ovszer.

Ha én este szoktam bevenni a fogamzásgátló tablettát, akkor az probléma lehhet, ha olykor például 17:00-kor, valamikor meg éjfél körül veszem be? / Igyekszem 20:00 körül maradni. /

Legjobb válasz: nincs nagy probléma, ha nincs a bevételek között 12 óra eltolódás. viszont a szervezetednek így rosszabb, hogy össze-vissza szeded. miért nem veszed be nagyjából azonos idõben?

nincs nagy probléma, ha nincs a bevételek között 12 óra eltolódás. viszont a szervezetednek így rosszabb, hogy össze-vissza szeded. miért nem veszed be nagyjából azonos idõben?
azattólfügg mitszedsz. van aminek nemtesz jót ha ekkora különbségek vannak mindig, de van olyan ahol ez nemgond.

Ha a barátnõm kihányja a fogamzásgátlót este akkor ha szexelünk lehet gyerekünk mert már nem ad védelmet?

Õ ezt mondta nekem mert az orvosa mondta, de nem akarom elhinni... ez nem egy lámpa hogy ha kihúzom az áramból akkor már nem hat... legalábbis 1 hét múlva csak ( én így gondoltam eddig)

Legjobb válasz: Fiú lesz vagy lány?

Fiú lesz vagy lány?
nem kell hülyeségeket beszélni, és nem nézik hülyének az embert.
"de ha egyszer kihányja akkor attól független a védelem az még áll, (legalábbis én ezt így tudtam)" Gondolom, általános iskolás vagy, hogy nem volt még biológia órád. Ha volt, akkor viszont ez nagyon ciki, hogy így tudtad. Nem, folyamatos védelem kell, vedd úgy, hogy rés van a pajzson, nem biztos, hogy eltalálja a rést a golyó, de van rá esély.
A kérdező hozzászólása: nem kell hülyének nézni az embert, nyilván minden nap szedni kell ez oké, de ha egyszer kihányja akkor attól független a védelem az még áll, (legalábbis én ezt így tudtam) köszönöm a normális válaszokat :)
ember ismered az óvszert?
ha 1x elmulasztja bevenni vagy kihányja bizony apa leszel
Ha [email protected] az agyad, hülye leszel?
1. jobban kellene bíznod a barátnõdben 2. így van...olvasd el a fogamzásgátló tájékoztatóját (bármelyikét, neten is elérhetõk) bevételt követõ 3-4 órán belüli súlyos hasmenés, illetve hányás csökkenti a hatását és kell egyéb módon védekezni tehát, ha a barátnõd kihányta, a fogamzásgátló hatása csökkenhet és teherbe eshet
az anyag amit belelõssz, az sem egy lámpa. az sem 10 percig termékeny.
Az orvosa sem úgy értette. Ez nem úgy van, hogy ahány napra veszel be, annyi napig véd, hiszen ez hormonális. De ha egyet nem vesz be, attól még igenis lehet gyerek, hiszen be kell venni. Vegye be!
A kérdező hozzászólása: normális válaszokat kérnék, mert tényleg érdekelne. köszi
"nem kell hülyének nézni az embert, nyilván minden nap szedni kell ez oké, de ha egyszer kihányja akkor attól független a védelem az még áll, (legalábbis én ezt így tudtam) " Nagyon nem jól tudtad...alapvetõen nem érted..minden nap be kell szedni ahhoz, hogy védjen...tehát ha egy is kimarad (vagy kihányja stb.), akkor már nem véd! sõt, ha elõtte volt beleélvezés, akkor is megnõ a terhesség esélye (mert a spermium még életképes lehet, a fogamzásgátló hatása pedig csökkent) tehát még visszamenõleges hatása is lehet

Ha fogamzásgátló szedés közben teherbe estem hogy fogom megtudni? Ha elfogy a gyógyszerem és meg kellene jönni akkor meg fog jönni?

Ma Csütörtökön eszem meg az utolsó szemet,és Vasárnap szokott megjönni,ha terhes vagyok akkor is meg fog jönni?

Legjobb válasz: Úgy, hogy nem jön meg.

Úgy, hogy nem jön meg.
Ha nagyon parázol vegyél egy tesztet. Szerintem ez a mû-menstruáció akkor is megjönne, ha egyébként terhes lennél, nekem mindig ez volt az érzésem, amíg szedtem. Kb percre pontosan mindig ugyanúgy jött meg. Persze terhes nem voltam, de párszor ha elbizonytalanodtam, akkor vettem egy tesztet a dm-ben.
Második: Nem, nem jönne meg, ha terhes lenne. A "mû menzesz" a progeszteron megvonása miatt van. Ha teherbe esik, akkor sokszor annyi progeszteron termelõdik, mint amennyi a tablettában van, és nem fog lecsökkenni, mivel az felelõs azért, hogy a terhesség megmaradjon. Nem csökken le a progeszteron --> nem jön meg. Persze vannak olyan nõk, akiknek tabi nélkül is az elsõ pár hónapban van valamiféle menstruáció jellegû vérzésük, de az ritka. Nyilván az ilyen nõknek tabi mellett is lesz. De nem ez az általános és a normális.

"Hasmars" esetén, ha tegnap este a fogamzásgátló bevétele után fél és másfél órával volt probléma, illetve ma reggel kétszer, akkor van értelme aggódni, hogy csökkent a bogyó hatása?

Este bevétel után 10 perccel volt gond, és utána másfél órával, de szerintem addig még le sem ért annyira, hogy kijöhessen, reggel pedig 2 szer, de addigra meg már felszívódott, nem? Hívtam az orvosom, de szabin van, a betegtájékoztató pedig heves hasmenést írt, ez pedig nem az volt, csak valami olyasmi. Kíváncsi vagyok a véleményetekre, f?leg a bogyót szed? hölgyekére, hogy ilyenkor mennyi ideig célszer? a kiegészít? védekezés. :) 23/L

Legjobb válasz: Hasmars esetén is ugyanugy együtt szoktam lenni a barátommal...sõt még ha a 12 órában kell bevennem akkoris...1 éve szedem a gyógyszert...egyiknapról a másikra nem mulik el a hatása.. 17/L

Hasmars esetén is ugyanugy együtt szoktam lenni a barátommal...sõt még ha a 12 órában kell bevennem akkoris...1 éve szedem a gyógyszert...egyiknapról a másikra nem mulik el a hatása.. 17/L

Ha a fogamzásgátlót este 22-kor veszem be és máanap délben hasmenésem van (de csak egyszer), attól még hat a gyógyszer?

Legjobb válasz: A gyógyszer felszívódása 3-4 óra alatt megtörténik, nálad már 14 óra eltelt, nem lehet gond

A gyógyszer felszívódása 3-4 óra alatt megtörténik, nálad már 14 óra eltelt, nem lehet gond
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszodat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!