Találatok a következő kifejezésre: Ha fogamzásgátló alatt (45 db)

Ha szoptatás alatt szedek fogamzásgátlót, akkor annak ugyan olyan hatása van, pl. a bőrre?

Tehát elmúlnak t?le a szörny? pattanásaim, amik szülés után a hormonok k?rülésével jelentek meg? Igaz, hogy csökkenhet a tejem mennyisége a gyógyszer hatására?

Legjobb válasz: úgy tudom szoptatás alatt más fajta, speciális fogamzásgátlók vannak, amit direkt szopi idejére adnak.... az a baj, hogy most nem igen szeretnénk még kistestvért.... :)

A kérdező hozzászólása: úgy tudom szoptatás alatt más fajta, speciális fogamzásgátlók vannak, amit direkt szopi idejére adnak.... az a baj, hogy most nem igen szeretnénk még kistestvért.... :)
Csökkenhet, van, akinek el is apad, de nem gyakori. Kérdés, hogy a babába átjutó hormonokra gondoltál-e.

Ha fogamzásgátló szedése alatt csinálok terehességi tesztet, akkor mennyire megbízható az eredmény?

Legjobb válasz: remélem, jól értem a kérdést. szeded a fogamzásgátlót rendszeresen, nem hagysz ki egyet sem, és mégis úgy érzed/gondolod hogy terhes vagy. tudomásom szerint ha terhes vagy, azt a terhességi teszt - bizonyos idõ múlva - kimutatja, a fogamzásgátló nem a tesztre hat, hanem arra, hogy ne legyen peteérés, azaz a pete anélkül távozik a menzesszel, hogy közben alkalmas lett volna a megtermékenyítõdésre. de kérdezd meg a gyógyszertárban ahol megveszed, az a biztos válasz! :)

remélem, jól értem a kérdést. szeded a fogamzásgátlót rendszeresen, nem hagysz ki egyet sem, és mégis úgy érzed/gondolod hogy terhes vagy. tudomásom szerint ha terhes vagy, azt a terhességi teszt - bizonyos idõ múlva - kimutatja, a fogamzásgátló nem a tesztre hat, hanem arra, hogy ne legyen peteérés, azaz a pete anélkül távozik a menzesszel, hogy közben alkalmas lett volna a megtermékenyítõdésre. de kérdezd meg a gyógyszertárban ahol megveszed, az a biztos válasz! :)
A tabi nem befolyásolja a teszt eredményét. Ha terhes vagy, akkor a hcg nevû hormonnal már nem tud mit kezdeni a tabi hatóanyaga, nem tudja eltüntetni. A teszt eredményéhez pedig ez a hormon kell. De ha rendesen szeded a tanit, akkor nem kell tesztelned, nem lehetsz terhes.
A kérdező hozzászólása: Rendesen szedem, de attól még félek. Tudom , hogy hülyeség. De azért köszönöm a válaszokat:) :) :)

A macskának lehet baja, ha terhessége alatt fogamzásgátló injekciót kapott?

Rendszeresen kapja a szurit, de párszor elkéstünk vele és olyankor tüzelni kezdett, megvártuk, míg elmúlik, és utána kapta meg (vagy hagytuk, hogy fialjon). Most azonban megkapta a szurit (naptárban vezetjük, hogy mikor esedékes), és 2-3 hét múlva vettük észre, hogy n? a hasa. Egyel?re nem tudom eldönteni, hogy hasas lett-e, de több, mint valószín?, mert nagy a pocakja, és nem úgy, mint mikor csak simán hízik valamennyit. Illetve kint vannak a cicik és 2,5 helyett 4 kg. Na jó, így hogy leírtam, 99,9%-ig biztos vagyok a terhességében. Szóval arra lennék kíváncsi, hogy nem lesz így baja? Illetve a kicsik hogy élték túl az injekciót? Ez nincs rájuk hatással?

Legjobb válasz: Komolyan mondod, hogy fogamzásgátlóval tömöd a macskát a helyett, hogy ivartalanítanád?????? Egyébként igen, lehet baja. Ha a kicsiknek nem is biztosan (pedig lehet, jobb lenne, ha nem élnék túl), a macskádat nagyon-nagyon komoly veszélynek teszed ki. Nagyon felelõtlen vagy!!!

Komolyan mondod, hogy fogamzásgátlóval tömöd a macskát a helyett, hogy ivartalanítanád?????? Egyébként igen, lehet baja. Ha a kicsiknek nem is biztosan (pedig lehet, jobb lenne, ha nem élnék túl), a macskádat nagyon-nagyon komoly veszélynek teszed ki. Nagyon felelõtlen vagy!!!
Igen nagy baja lehet. Sokkal egyszerûbb és egészségesebb lenne az ivartalanítás, teljesen tönkreteszed így a hormonháztartását, rákot is kaphat. Ha kismacska születik az pedig ki tudja milyen beteg lesz majd.
Vidd el állatorvoshoz!!!! Te oltogatod õket otthon???? Mert ebbõl a kérdésbõl az tûnik ki!! Ilyen felelõtlen állattartókat, istenem!
A kérdező hozzászólása: Állatorvos barátom mutatta meg hogy kell beadni a szurit, tõle veszem hozzá a fogamzásgátlót, õ adja a tût, fecskendõt, csak most nincs itthon és nem tudtam még vele beszélni. Gondolhattam volna, hogy ilyen válaszokat kapok, mindenki az ivartalanítással jön megállás nélkül ezen az oldalon. 10 éves, nem fogom már ivartalanítani, tökéletesen bevált eddig a szuri, ez az elsõ alkalom, hogy úgy tûnik, mégsem mûködött. Köszi azért a válaszokat, inkább megkérdezem majd a barátomat, ha végre el tudom érni.
A kérdező hozzászólása: Ja, a másik: "Komolyan mondod, hogy fogamzásgátlóval tömöd a macskát a helyett, hogy ivartalanítanád?????? " Most akkor magamat se tömjem vele, inkább vetessem ki a méhem, mert egészségesebb? Rendben, majd megfontolom.
Ha van állatorvos ismerõsöd mi a frászért itt kérdezel meg ha tudod, hogy úgyse jók a válaszok?
A kérdező hozzászólása: Már rájöttem, hogy kár volt. Csak reméltem, hogy akad még rajtam kívül pár felelõtlen állatkínzó aki ismeri a fogamzásgátló módszereket és tud válaszolni.

Ha terhesség alatt fogamzásgátlót ( NuvaRing) hüvelygyûrût használok hatással lehet a babára? Elvetélhetek tõle?

Legjobb válasz: Bakker, tényleg senki nem érti? Akkor fordítok: Ha a terhesség alatt - amikor még nem tudott róla - hüvelygyûrût használt, árthatott-e vele a kicsinek? Szerintem nem, de errõl a nõdokit kellene megkérdezni.

Bakker, tényleg senki nem érti? Akkor fordítok: Ha a terhesség alatt - amikor még nem tudott róla - hüvelygyûrût használt, árthatott-e vele a kicsinek? Szerintem nem, de errõl a nõdokit kellene megkérdezni.
konzultálj a nõdokiddal nem kevés ellenmondást érzek a kérdésedben
Minek akkor fogamzásgátló?
Nem hiszem. De ne használd ha már terhes vagy, akkor már nem hat. Kiveheted nyugodtan. Vagy miért kérdezed?
Minek a fogamzásgátló? Terhesebb már nem lehetsz
A kérdező hozzászólása: Igen erre gondoltam , köszönöm és elnézést a rossz megfogalmazásért .. :)
Kedves Klauuu, Sikerült azóta kideríteni a választ? Csak mert engem is érdekelne. :) köszi
Mióta szeded?
A kérdező hozzászólása: 3 honapja, eddig a 3.ik napon megjött a szünetben.
Nekem volt, hogy nem jött meg, amikor rendszeressé vált, kaptam egy erõsebb gyógyszert és megoldódott. Mindenképpen látogasd meg a nõgyógyászodat.
hát, ha 3 hónapja szeded, akkor már illene beállnia, de egy nap nem a világ vége. Mindig rendesen bevetted?
50-50
Attól függ...nekem az volt, hogy ha 2. héten hagyom ki, és pótolom amint tudom, akkor nem csökken a védelem.
A kérdező hozzászólása: Nekem is ez a második hét.
Szerintem ha ha régóta szeded a gyógyszert, és máskor nem felejted el csak kivételesen fordult elö, akkor nulla az esély, (régóta min 6 hó).Én 3 éve szedek és volt néha 1-1 nap mikor elfelejtettem, nem lettem terhes.
Nézd meg tájékoztatót, hogy tiéd is ilyen e. És pótoltad a szemet?
Az tök mindegy mióta szedi...
Valóban teljesen mindegy, hogy mióta szedi az ember. Ezek a tabletták már olyan alacsony hormontartalmúak, hogy egyetlen szem kihagyása is okozhat problémát, amennyiben nem pótolja valaki idõben. Részletek a betegtájékoztatóban. Ha nem leleled, mert kidobtad, ott a google.
Én is így jártam, csak nekünk délután volt az aktus és este felejtettem el bevenni (reggel pótoltam, még 12 órán belül). Most azért használjatok kiegészítõ védekezést, és ha még mindig aggódsz, egy terhességi teszt! Kitartás!:)
Igen, akkor is védett vagy, de nem lenne baj, ha elolvasnád a betegtájékoztatót!
RTFM! Volt egy papír is a tablettásdobozban. Az a betegtájékoztató. És benne van a válasz. Ha ide kiírtad a kérdést, az a gyanúm, tudsz olvasni. Igen, védett vagy.

Lehetek terhes ha zuhany alatt szeretkezünk de már 1, 5 hete szedek fogamzásgátlót?

Úgy hallottam, hogy a meleg vízt?l elpusztulnak, de legalábbis gyengülnek a spermák. 1,5 hete szedek fogamzásgátlót, mennyi rá az esély, hogy terhes leszek?

Legjobb válasz: Nincs összefüggés a zuhany és a teherbeesés között! A spermáknak olyan mindegy, hogy hány fokos vízben zuhanyoztok, ha a hüvelyedben jól érzik magukat! Feltéve ha azonnal csináltál hüvely mosást, irrigálást,mert akkor csökkentek az esélyek. Azt nem tudom, hogy a gyogyó mennyire védett meg.

Nincs összefüggés a zuhany és a teherbeesés között! A spermáknak olyan mindegy, hogy hány fokos vízben zuhanyoztok, ha a hüvelyedben jól érzik magukat! Feltéve ha azonnal csináltál hüvely mosást, irrigálást, mert akkor csökkentek az esélyek. Azt nem tudom, hogy a gyogyó mennyire védett meg.
A gyógyszer nem véd még az tuti.Az elsõ hónapban még kiegészítõ védekezés javasolt, függetlenül attól, hogy milyen tablettát szedsz. A teherebeesés valószínûsége, attól nagy mértékben függ, hogy a hanyadik napon volt a "malõr". Az elsõ 14 napban csekély az esély, mivel ebben a 2 hétben azon dolgozik a tested, hogy érett petét produkáljon , de utána már kész a "szerelemre érett" pete, és bármi megtörténhet.
Így van, ha benned ment el, minden esélyed megvan hogy teherbe estél... elõtte kellett volna kérdezni, mert már lehet késõ!!
Szia, Ha benned megy el a párod, és még nem alakult ki a gyógyszer nyújtotta védettség (ált 1hó, de ezt passzolom, lehet több), akkor bizony teherbe eshetsz. Persze gyengülnek, de így is terhes lehetsz.
A kérdező hozzászólása: Nem történt meg...csak ma este nála alszom és hát... :) kíváncsi voltam h mennyire engedhetjük el magunkat :D
Ha a menstruációd elsõ 5 napján kezdted el szedni a bogyót akkor az a 14.napon már védettséget ad 100%-ban! szóval nagy esélyed van hogy nem estél teherbe, mert a gyógyszer már hat, de hogy mennyire .... ???

Mi van ha 7 helyett 10 nap szünetet tartok a fogamzásgátló alatt?

Legjobb válasz: Semmi baj, ha több szünetet tartasz, csak épp nem leszel védett. Szóval használjatok gumit vagy kezd el szedni a gyógyszert. Különben nem értem mi a fenéért akarod késõbb elkezdeni a tablettát

Semmi baj, ha több szünetet tartasz, csak épp nem leszel védett. Szóval használjatok gumit vagy kezd el szedni a gyógyszert. Különben nem értem mi a fenéért akarod késõbb elkezdeni a tablettát
.Elõzõ vagyok már megint :) "ugye addigra nem lehetek már terhes" Ezzel mit akartál kérdezni? Azt hogy a terhességed elmúlik-e addigra vagy azt hogy véd e a tabletta akkor is ha nem 7 napot hanem 10-et hagysz ki
az hogy teherbe eshetsz. rövidíteni lehet a szünetet de hosszabbítani nem, mert oda a védelem. megteheted csak akkor nem fog védeni a gyógyszer és végülis ezért szeded, úgyhogy felejtsd el.
Terhes leszel, csak ennyi baj lesz. Tudsz olvasni? Le van írva a betegtájékoztatóban, hogy kell szedni. Ha az értelmi színvonal nem terjed ki addig, hogy felfogd, akkor meg ne szedj gyógyszert!
A kérdező hozzászólása: Mármint mi baj lehet belõle?
7 nap helyett 10 maradt ki. Azaz 3 bogyót kihagytál. és most azt kérdezed, hogy lehetsz-e terhes... Basszus, minek szeded a gyógyszert, ha azt se tudod, hogy kell szedni? Világosan le van írva, hogy maximum 12 órát lehet késni egy bogyóval, te meg késtél 3 napot. Most aztán nem vagy védett. És az ilyenek szaporodnak, meg abortuszra járnak, ahelyett, hogy megtanulnának olvasni... :-(
elõzõ vagyok annyi lemaradt hogy vajon ezt miért UTÓLAG kérdezed???
nem kell ezzel szorakozni, ha az van rajta, h a 8. napon szedd be, akkor akkor szedd be.
Szerintem úgy értette, h amikorra jön a barátja, addigra megint védett lesz, és nem eshet teherbe. Kicsit rosszul fogalmazott, de azért érthetõ.
Nem szabad a szünetet meghosszabbítani, mert akkor csökken a tabletta hatása. Mindenképpen használjatok kiegészítõ védekezést ebben a hónapban.
bocsi, de a terhesség nem szokott csak úgy elmúlni, mint a nátha. jobb ha a 8. napon szeded be a tabit és nem jóval késõbb. vagy inkább ne is hagy szünetet. de ha az utóbbit választod akkor utána hagynod kell. csinálj egy tesztet attól majd megnyugszol.
A kérdező hozzászólása: Egyébként Június óta szedem rendesen és most csináltam elõször ilyet...ugye nem lehet baj belõle? mivel távkapcsolatom van a barátom csak jövõhétvégén jön le..ugye addigra nem lehetek már terhes?
A kérdező hozzászólása: Nem voltam kiváncsi a csipkelõdõkre elõször is...másodszor nem hagytam ki egyet sem hanem most vettem be az elsõt a következõ levélbõl...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!