Találatok a következő kifejezésre: Ha fogamzásgátló akarok (51 db)

Ha fogamzásgátlót akarok szedni (mirabella) akkor azon az egy héten, amíg nem szedem, mikor épp megjön, addig ha szeretnék szeretkezni a párommal, akkor kell gumit használnunk? És mi a véleményetek a mirabelláról?

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ! A fogamzásgátlót nem csak úgy besétálunk a patikába és megvesszük! Mert nem lehet! Vényköteles. Ami azt jelenti, hogy elballagsz a nõgyógyászhoz, aki megvizsgál, csinál vérvételt, esetleg megultrahangoz és az eredmények tükrében elmondja, hogy egyáltalán szedhetsz-e, illetve, hogy számodra melyik a legmegfelelõbb. És mikor odaadja a receptet, akkor váltod ki a patikában. Amikor ez megtörtént, akkor pedig elolvasod a betegtájékoztatót és abban minden le van írva! Ez is, amit kérdeztél! És még egy csomó minden más. A kérdést pedig amúgy már más megválaszolta. Tehát ha elolvasod majd a tájékoztatót, hogy mit jelent az, hogy rendesen szedni, mert az nem elég, hogy minden nap beveszed, akkor abban az 1 hétben nem kell a védekezés. De persze ehhez folyamatosan szedni kell, tehát a következõ hónapban is.

Kedves kérdezõ! A fogamzásgátlót nem csak úgy besétálunk a patikába és megvesszük! Mert nem lehet! Vényköteles. Ami azt jelenti, hogy elballagsz a nõgyógyászhoz, aki megvizsgál, csinál vérvételt, esetleg megultrahangoz és az eredmények tükrében elmondja, hogy egyáltalán szedhetsz-e, illetve, hogy számodra melyik a legmegfelelõbb. És mikor odaadja a receptet, akkor váltod ki a patikában. Amikor ez megtörtént, akkor pedig elolvasod a betegtájékoztatót és abban minden le van írva! Ez is, amit kérdeztél! És még egy csomó minden más. A kérdést pedig amúgy már más megválaszolta. Tehát ha elolvasod majd a tájékoztatót, hogy mit jelent az, hogy rendesen szedni, mert az nem elég, hogy minden nap beveszed, akkor abban az 1 hétben nem kell a védekezés. De persze ehhez folyamatosan szedni kell, tehát a következõ hónapban is.
Nekem nicsen véleményem, de amúgy miért nem olvasod el a tâjékoztatót amit adtak a fogamzásgátlóhoz?
A kérdező hozzászólása: Ma szeretném megvenni, el is fogom olvasni, csak kíváncsi vagyok véleményekre.
Az egész héten nem kell ha a szünet után is rendesen szedni fogod, mert akkor a szünet alatt is véd. Viszont mikor konkrétan megvan, akkor nem árt az óvszer, mert ilyenkor fokozott a fertõzésveszély és nem a gyerek elkerülése hanem a saját egészséged érdekében javasolt. (már ha a barátod vagy te nem undorodtok attól, hogy épp akkor legyetek együtt mindent összekenve.. :) )
Jah, akkor elnézést kérek. Azt hittem már megvetted. :) Én kis buta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) Már voltam nõgyógyásznál, vérvételen, megvizsgáltak stb..elolvastam a tájékoztatót is, épp most vettem meg és ezt nem találtam meg benne, hogy azalatt a 7nap alatt kell e máshogy is védekezni.Ezért gondoltam itt is megkérdezem, hátha valaki okosabb már nálam, mert még én ebben kezdõ vagyok.
Száz százalék, hogy benne van a betegtájékoztatóban! Akkor olvasd el még egyszer!
A kérdező hozzászólása: Úgylesz

Ha fogamzásgátlót akarok íratni, akkor csinálnak olyan vizsgálatot, kenetvételt vagy valamit, amiből kiderül ha valami féle gyulladásom van?

kb fél éve volt citológiai vizsgáloatom, P2 lett az eredménye. Csinálnak ehhez hasonló vizsgálatot amib?l kiderül ha gond van? mert azóta már felfáztam többször is, és folyásom is van, gyulladásra gyanakszom. Tegnap a csiklóm is fájt, mintha mellette egy seb lenne. kiderül mi a gond ha csinál kenet vizsgálatot?

Legjobb válasz: Kötelezõ lenne csinálni, de a dokik legtöbbször lusták. Mikor én fogitabit irattam, akkor a doki megkérdezte, hogy milyet akarok, és mikor mondtam hogy nem ismerem a forgalomban lévõ tablettákat, csak fintorgott egyet. Hozzáfûztem, hogy barátnõm Lindynette20-at használ. A doki meg csak annyit mondott,hogy: Jó, akkor felirom azt! És felirta.. :S De ha ilyen súlyos problémáid vannak, akkor kérdd meg hogy vizsgáljon meg!

Kötelezõ lenne csinálni, de a dokik legtöbbször lusták. Mikor én fogitabit irattam, akkor a doki megkérdezte, hogy milyet akarok, és mikor mondtam hogy nem ismerem a forgalomban lévõ tablettákat, csak fintorgott egyet. Hozzáfûztem, hogy barátnõm Lindynette20-at használ. A doki meg csak annyit mondott, hogy: Jó, akkor felirom azt! És felirta.. :S De ha ilyen súlyos problémáid vannak, akkor kérdd meg hogy vizsgáljon meg!
milenne, ha elõbb elmennél ezekkel a panaszokkal nõgyógyászhioz????? mert akkor 100% h megvizsgál. és utána mondanád h és szeretnél foggátlót feliratni....sztek ez tökeccerû:S
boccs az offért! KEDVES ELSÕ VÁLASZOLÓ! Hány éves vagy???Komolyan ezt te hagytad?????? és ha allergiás vagy rá, vagy a hormonjaid nem bírják??? ez nem nõgyógyász? mióta szeded a gyógyszer? voltál azóta normális dokinál?? bocsi, de nagyon kiakadtam ahogy ezt olvastam!!!!!!
én a 2. vagyok, de azért válaszolok a 3.-nak. nagyon sokmindenkinek így írnak fel gyógyszert, h nem vizsgálják meg elõtte. igazából, ha elõtte megvizsgálják, akkor sincsenek túlságosan elõbbre. a vizsgálat ugyanis egy vérvételbõl és egy kenetvételbõl áll. a vérvétel arra való h a májfunkciókat ellenõrizzék, azaz h a máj bírni fogja-e a foggátlót, ugyanis a foggátló a májban bomlik le. esetleg még nézhetnek a vérvételbõl gyulladást is a szervezetben. ennyi. a kenetvétel pedig rákszûrésre való, ugyanis ha az eredmény rossz, foggátlót nem szoktak felírni, elõbb kikezelnek. nos ennyi, ami a vizsgálatból kiderül. ha vki nem végzi el ezeket a vizsgálatokat, hanem felírja a foggátlót olyan húde nagy kárt nemtud okozni. kivéve akkor, ha vki évekig szedi úgy, h nemjár mellette nõgyógyászhoz. de feltételezem a nõk többsége jár nõgyógyászhoz. az a hiedelem jár itt a lányok körében h a nõgyógyász a vérképbõl ír fel foggátlót. ez egy hatalmas marhaság. a nõgyógyász a vérkép és vizsgálat után ugyanúgy találomra ír fel egy foggátlót, mint vizsgálatok nélkül. ha a nõgyógyászunk nem végzett vizsgálatokatm, nemkell kiverni a balhét, nyugodtan ellehet kezdeni szedni. 2-3 hónap múlva pedig látogassunk el a háziorvosunkhoz, és kérjünk beutalót vérvételre, azzal az indokkal h fogamzásgátlót szedünk. ez amúgy mindenkinek ajánlott lenne, még azoknak is, akiknél volt elõtte vérvétel. ajánlott ugyanis megnézni, hogy a májunk hogyan reagál a fogamzásgátlóra. akinek elõtte vettek vért, és elkezdte szedni, annál elõbbutóbb ugyanúgy kialakulhat májrendelenesség, szóval ajánlott elvégezni ezt minden évben akik foggátlót szednek. a másik, hogy járjunk nõgyógyászhoz. végeztessük el becsületesen az évenkénti szûréseket, és ott fényderülhet azokra a rendellenségekre amiket a foggátló okozhat, függetlenül attól h volt-e elõtte vizsgálat, vagy nem. a 3. h figyeljük a jeleket. ha vmi nem a megszokott módon mûködik, ne féljünk orvoshoz menni, és ne legyintsünk a tünetekre. a foggátló ugyanis nem játék és ha nem figyelünk magukra, komoly gondokat is okozhat. na egy a lényeg, nemkell megijedni, ha a nõgyógyász nem vizsgál meg elõtte. legyünk tájékozottak, ne balhézzunk, mert sokszor felesleges, nagyon sok nõgyógyász követi azt az elvet, h a foggátló szedése után vizsgál meg, ugyanis akkor látható igazából, h a foggátló milyen hatáûssal van a szervezetünkre. és nem elõtte. aki pedig a trombózistól parázik, nos....ez a saját felelõssége is a szedõ embernek. neki kell tisztában lennie azzal h volt-e a családban trombózisos betegség. a nõgyógyász nemcsinál trombózis szûrést foggátló elõtt. csak akkor, ha te elõre szólsz h volt a családban. ilyenkor génvizsgálat történik, hogy van-e rá hajlamod. röviden, a nõgyógyászok sem istenek, és bizony alapdolgokkal nekünk is tisztában kell lennünk, és nem csak számonkérni, és felháborodni kell tudni.

Ha fogamzásgátlót akarok használni, hova kell menni hogy felírják nekem?

Tudom hogy nőgyógyászhooz. De kórházba vagy pedig SZTK-ba kell menni?? Most akarom elkezdeni használni. :)

Legjobb válasz: SZTK, vagy magánrendelõ. A kórházba akkor menj, ha egészségügyi problémád van.

SZTK, vagy magánrendelõ. A kórházba akkor menj, ha egészségügyi problémád van.
Ahogy elõzõ mondja.
A kérdező hozzászólása: Okés :) Köszi szépen :D ;)

Ha fogamzásgátlót akarok iratni akkor megvizsgál az orvos vagy elég a vérvétel lelete?

Legjobb válasz: Engem meg is vizsgált vérvétel elõtt! De szerintem nem feltétlenül kell igy lennie! Lehet,hogy elég csak a lelet!

Engem meg is vizsgált vérvétel elõtt! De szerintem nem feltétlenül kell igy lennie! Lehet, hogy elég csak a lelet!
Megvizsgál.Rákszûréshez kenetet vesz.Bekerülsz a rendszerbe.Enélkül nem megy.
Amennyiben már élsz nemi életet, úgy természetesen megvizsgál és kikérdez a ciklusaidról valamint az esetleges betegségeidrõl, vagy, hogy szedsz-e valamilyen gyógyszert. Ha még szûz vagy és elmondod neki, úgy nem fog megvizsgálni csak kikérdez, de a vérvétel ebben az esetben is ajánlatos.
Így igaz, nem kell ahhoz orvosi vizsgálat, hogy felirasson neked fogamzásgátlót. A védõnõddel/házirovosoddal kell megbeszélned, de ajánlott elmenni orvoshoz is!
Lelkiismeretes orvos nem fog felírni vizsgálat nélkül semmit, függetlenül attól, hogy szûz vagy-e, vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves válaszokat :D
Elvileg nõgyógyász, mert kivizsgálás is kell elõtte, hogy melyik számodra a legmegfelelõbb.
Nõgyógyászhoz menj egybõl. Ha magánhoz mész ott kell fizetni, különben nem. A nõgyógyászhoz telefonálj, ott kapsz idõpontot.

Ha fogamzásgátlot akarok szedni a nögyogyásznak meg kell vizsgálnia?

Legjobb válasz: persze!ne vegyél be addig elöte!csak az orvos tudja milyen kell,neked!

persze!ne vegyél be addig elöte!csak az orvos tudja milyen kell, neked!
Ha nemi életet élsz már akkor illik elmenni nõgyógyászhoz. Ha tablettát akarsz szedni akkor pláne!
így van. hiszen aki szexelni nagy lány az legyen nagy lány elmenni az orvoshoz is.
igen, muszáj, de vért is muszáj vetetni ha am is tod h teljesen jó a vérképed?
Igen, a vérvétel is kell, mert egy általános vérképben szerintem nem vizsgálják a májfunkciókat, a doki meg azért kéri a vérvételt. Amúgy igen, mindenképp csináljon rákszûrést is, mielõtt a tabit felírja.

Ha fogamzásgátlót akarok szedni hova menjek először? Háziorvoshoz vagy nőgyógyászhoz?

Legjobb válasz: Háziorvos nem írhatja fel, csak szakorvos nõgyógyász.

Háziorvos nem írhatja fel, csak szakorvos nõgyógyász.
Ez érdekes, ugyanis nekem nem írhatja fel háziorvos. Még bõrgyógyász sem írhatta fel, amikor egy magzatkérosító hatású gyógyszer mellé fogamzásgátlót is kellett szednem. Minden szakorvosnak megvan a maga területe, amihez kapcsolódó gyógyszereket felírhat. Néhány éve hozták ezt a szabályt, volt is nagy felzúdulás miatta a nyugdíjasok körében, akiknek addig a háziorvos írta fel a speciális gyógyszereiket.
nõgyógyászhoz mert meg kell vizsgálnia. aztán már háziorvos is felírhatja, nekem is õ írja. az elsõ válaszoló rosszul tudja.
ja, és nõgyógyászhoz, bõrgyógyászhoz nem kell beutaló.
A kérdező hozzászólása: nem kell beutaló akkor meg semmi csak menjek el? és mondjam meg hogy gyógyszer kéne?
Legelõsször a nõgyógyászhoz kell menni, de utánna már a háziorvos is felírhatja, ha viszed a laboreredményeidet és hogy a nõgyógyász már egyszer felírta neked.Én 5 éve csinálom így, a doki azt mondta, hogy azért írhatja fel õ is, mert ezzel is levesznek egy terhet a nõgyógyászokról, hisz csak egy receptrõl van szó, miért várnál rá fél napot az sztk-ban.

Mi történik egy nőgyógyásznál, ha fogamzásgátlót akarok iratni? Meg is vizsgál vagy csak kérdezősködik?

Legjobb válasz: Hát engem személy szerint nem vizsgált meg,pedig az lenne a dolga..Amúgy nem kell félni..egyátalán nem fog fájni...jah és még lehet elküld vérvételre..de ne félj..semmi nem lesz..

Hát engem személy szerint nem vizsgált meg, pedig az lenne a dolga..Amúgy nem kell félni..egyátalán nem fog fájni...jah és még lehet elküld vérvételre..de ne félj..semmi nem lesz..
engem megvizsgált!sõt el is küldött vérvételre.rák szûrést fog végezni, meg megnézi a petefészkedet úgy, hogy az ujja a hüvelyedben a másik keze pedig tapagatja a hasadat(petefészek stb)...ennyi....ja és nem fáj egyáltalán, de ne izgulj mer rosszabb!
Hát engem csak megvizsgált, megnézte, hogy odabent minden rendben van-e és felírta a tabit. Vérvételre sem küldött. De nem fáj, nem kell megijedni.
Dokira válogatja, hogy megvizsgál-e vagy sem vagy elküld-e vérvételre! Nálam egyik sem történt meg! Csak felírta, de jó lett, mert semmi panaszom sincs!
Engem megnézett hüvelyi ultrahangon, meg megtapogatta a hasamat, és aztán írta fel a fogamzásgátló tablettát. ennyi történt. Nem mondom, hogy egy kellemes dolog ez a vizsgálat, de szerintem kibírható, nem kell tõle tartani.
Engem sem vizsgált meg, vérvételre sem küldött, csak felírta a tabit.
A fogamzásgátlót csak az elõírásnak megfelelõen szabad szedni, ha azt akarod, hogy hatásos legyen!!
"( ennek milyen következményei lehetnek)" Teljesen felborulhat a hormonháztartásod... Ha teljesen le akarod állítani a ciklusod kérj injekciós fogamzásgátlót, de ilyeneket ne játssz, mert minden tabletta más, és igen sokból komolyabb gondod is lehet ha tologatod.

Hüvelygyűrű felírásánál kell vérvétel, mert sok fogamzásgátló tablettát is írnak fel aztán nem azt amit kéne. Hüvelygyűrűnél is célszerű lenne vérvétel és ha nem akar elküldeni akkor ha megmondom neki, hogy küldjön el úgy elküld?

Legjobb válasz: Vérvételen annyit látnak, hogy rendesen mûködik-e a májad. Ha nem, nem szedhetsz semmilyen hormontartalmú fogamzásgátlót. Vérvétellel nem tudják megállapítani, hogy neked beválik-e a gyógyszer/gyûrû vagy sem. Egy rutin nagylaborra meg a házidoki is ki tud írni... Lényegesen fontosabb lenne a trombózis hajlam vizsgálata, de az meg indok nélkül tudtommal nem tb támogatott.

Vérvételen annyit látnak, hogy rendesen mûködik-e a májad. Ha nem, nem szedhetsz semmilyen hormontartalmú fogamzásgátlót. Vérvétellel nem tudják megállapítani, hogy neked beválik-e a gyógyszer/gyûrû vagy sem. Egy rutin nagylaborra meg a házidoki is ki tud írni... Lényegesen fontosabb lenne a trombózis hajlam vizsgálata, de az meg indok nélkül tudtommal nem tb támogatott.
A kérdező hozzászólása: És ha nem tb. támogatott akkor ezt, hogyan lehetne megcsinálni? magánorvossal? elég sok ismerõsömnek lett trombózisa tõle, nem szeretnék így járni..
amúgy csak egy márkájú hüvelygyûrû van. És a doki a vérvételbõl nem látja, hogy melyik tabit kell felírni a páciensnek, csak azt, hogy normálisan mûködik-e a mája. ha igen, szedhet, ha nem, akkor meg nem.
Hát azért kérdezd meg a nõdokit, hogy be tud-e utalni, mert lehet, hogy nem igaz az infóm:) Ha nem tud, akkor magánlaborban.
4-es Nem igaz az infód. Be tud, és be is kell neki! Ha jó a nõgyógyászod, akkor alaposan kikérdez, mielõtt felírná a hüvelygyûrût. Megkérdezi, hogy volt-e a családban trombózis, májbetegség, jellemzõ-e a visszeresedés. Ha bármelyikre igen a válasz, akkor mindenképpen el kell küldenie vérvételre. Nyugodtan oszd meg vele a félelmeidet is. Nálunk lelkiismeretes orvosok vannak, mindenkit elküldenek vérvételre, nem kell kérni, labor nélkül fel se írják. De szerintem nyugodtan kérheted is. A vizsgálat neve: APC rezisztencia vizsgálat. Azt tudnod kell, hogy kb. 1 hónap amíg a lelet megjön, addig nem érdemes használni a gyûrût. Ha bunkó orvost fognál ki, mindenképpen keress másikat! Az egészséged a legfontosabb! + Ugye azt tudod, hogy hüvelygyûrû mellett sem lehet dohányozni? Növeli a trombózis esélyét akkor is, ha esetleg nincs Leiden mutációd.
5-ös válaszoló vagyok. Rákerestem, elvileg 2680 Ft-ért elvégzik magánlaborban is. Ez csak a trombóziskockázat vizsgálata. Májfunkciót külön nézik. http://www.laboratoriumkft.hu/vizsgalatok/apc-rezisztencia/ Egyébként Leiden heterozigóta vagyok. Nálam a trombóziskockázat hétszeres, ha fogamzásgátlót használnék 25-30-szoros lenne. Természetesen nem szedek. De csak MÁR nem szedek. A lelkiismeretes orvosok ugyan annak rendje-módja szerint elküldtek laborvizsgálatra, de azt elfelejtették közölni, hogy bármi baj lenne a leletemmel, és nyugodtan felírták a tablettát, én pedig nyugodtan szedtem két évig abban a tudatban, hogy semmi bajom, szedhetem. Két év után találkoztam egy igazi orvossal, akinek feltûnt, hogy valami nem stimmel és leállított a gyógyszerrõl. Örök hálám érte. Mielõtt valaki megjegyzést tenne. Nem, önállóan nem jöttem volna rá, hogy gond van. Latinul nem tudok, az orvos szerint pedig minden rendben volt, nem kételkedtem.
A kérdező hozzászólása: itt senkit nem küldenek el sajnos csak felírják.. ezért kérdezem inkább meg itt, hogy ha nincs is a családban ill. volt májbeteg stb. de attól még én ezt a vérvételt megszeretném csináltatni akkor úgy kötelesek ugye megcsináltatni? 2 ismerõsömnek is lett trombózisa és nem akarok ezzel játszani. Ha nem fognak elküldeni és normálisan megvizsgálni megyek magánorvos és magánlabor. Hihetetlen mennyi veszélye kockázata van a fogamzásgátlóknak és csak így szórakoznak a dolgokkal.. kérdésedre a válasz: tudom, hogy növeli a dohányzás, de nem dohányzok :) köszönöm szépen a választ/válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!