Találatok a következő kifejezésre: Ha fogadott van mennyit szokás (6 db)

Ha fogadott orvosom van mennyit szokás neki adni szülésnél? És ha a szülésznőm is fogadott neki mennyit?

Kb mennyi az alsó határ?Mert hallottam olyat is hogy a n?gyógyásznál az alsó határ az 50ezer ft.

Legjobb válasz: Hát ez sokmindentõl függ, de elsõsorban tõled, hogy gondolod, és mennyit engethetsz meg magadnak. Nekem fogadott orvosom van,és megmondja mennyi elõre, és úgy készülök.De van akitõl hallom, hogy a fogadott dokija mondja amennyit akar annyit adjon. Amúgy nagyon sok kismama nem ad,ill. csak amennyit gondol.Ez teljesen rád van bízva,ill. a dokit ha megkérdezed, megmondja úgyis,vagy ism,erõst kérdezz aki hozzá jár. Amúgy tényleg attól is függ hol laksz,van ahol40-50 az alsó határ. Én szülésznõt nem fogadok,ebben nem tudok tanácsot adni.

Hát ez sokmindentõl függ, de elsõsorban tõled, hogy gondolod, és mennyit engethetsz meg magadnak. Nekem fogadott orvosom van, és megmondja mennyi elõre, és úgy készülök.De van akitõl hallom, hogy a fogadott dokija mondja amennyit akar annyit adjon. Amúgy nagyon sok kismama nem ad, ill. csak amennyit gondol.Ez teljesen rád van bízva, ill. a dokit ha megkérdezed, megmondja úgyis, vagy ism, erõst kérdezz aki hozzá jár. Amúgy tényleg attól is függ hol laksz, van ahol40-50 az alsó határ. Én szülésznõt nem fogadok, ebben nem tudok tanácsot adni.
Nekem fogadott orvosom volt. Magánrendelésen egy alaklom 7000 volt. Megkérdeztem mennyi a szülést, azt mondta õ nem kér szülésért, de ránk bízza a dolgot. Én 30at adtam. De szobatársam dokija megmondta a minimum az egyszeri támogatás összege(50-60e körül van), ennél csak többet adhat. Ne ettõl én gyorsan tovább álltam volna. Szerintem fogadott orvosnál rá kell kérdezni.
Igen, én is azt mondom, hogy fogadott orvosnál rá kell kérdzni, itt sokan írják, hogy undorító, ha megkérdezed, és a doki mond egy összeget. De szerintem amikor orvost fogadsz a terhesség és a szülés levezetéséhez, elfogadod a "szabályokat". Én rákérdeztem, szerintem ezek a 90-100 ezres szülések legendák, de jobb letisztázni.
Nekem is fogadott orvosom volt, én megkérdeztem tõle, hogy mennyi nála a szülés. 80ezer volt, egy vizsgálat 7000 forintba került a magánrendelésén. A szülésznõm nem fogadott volt, mi csak 10ezret adtunk neki.
Általában a magánrendelési díj 10x-se!Ha 5000Ft a díja/alkalom, akkor 50.000Ft a szülés.Így tartják.
Nekem fogadott orvosom volt, õ 50eFt-ot, a szülésznõ pedig 20 eFt-ot kapott!

Debrecenben a klinikán mennyit szokás adnia a szülésért ha fogadott orvosod van?

50000 Ft kevés, vagy reális? Els? baba és tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Én a Kenézyben 50000ft- ot adtam, szerintem a klinikán is elég ennyi! Ja és az enyém fõorvos volt!

Szia! Én a Kenézyben 50000ft- ot adtam, szerintem a klinikán is elég ennyi! Ja és az enyém fõorvos volt!
Szia!Én 1 hete szültem 40 ezret adtunk.Ha nincs megmondva a tarifa, szerintem bõven elég az 50 ezer.
Szia, én ott szültem. Én megkérdeztem a dokim (magán), és 80 ezret mondott.
Szerintem is reális az 50 ezer.
Adjál 300000-t. A másodiknál meg majd 1 milliót. Istenem, az ilyen emberek miatt tart itt a paraszolvencia...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi, sokat segítettél! További szép estét. :-)
Szült valaki a Kenézyben Demeter Miklósnál?Ha igen mennyit adtatok?Mert mi a párommal nem tehetjük meg anyagilag, hogy 50ezret adjunk.
Én is a klinikán szültem 3 éve és mi 60000-et adtunk. De valószínû, ha most szülnék most is csak ennyit adnék.
20000
Mi 20000-ret adtunk Nyíregyháza
20.000 szintén Nyíregyháza:-))
Pont erre a kérdésre szeretnék én is választ kapni, mert én is Pécsen szülök. 20000 Ft körül talán reális.


Miskolcon a megyei kórházban mennyit "illik", szokás adni, ha van az embernek fogadott orvosa, de nincs egy előre meghatározott tarifa?

Legjobb válasz: Nagy Gábor nem tartozik éppen az "olcsó" orvosok közé... Mármint, ahhoz õ már "nagy" ember. Szerintem, ha minden alkalommal adtál neki pénzt amikor megvizsgált, no meg az UH-ok után is , akkor az a 40000 elegendõ lesz. Én is a megyeibe járok, én sem tudom még mennyit adjak az orvosomnak, de ez a magánrendelõ tarifa X 10-el, jó megoldásnak tünik...

Nagy Gábor nem tartozik éppen az "olcsó" orvosok közé... Mármint, ahhoz õ már "nagy" ember. Szerintem, ha minden alkalommal adtál neki pénzt amikor megvizsgált, no meg az UH-ok után is , akkor az a 40000 elegendõ lesz. Én is a megyeibe járok, én sem tudom még mennyit adjak az orvosomnak, de ez a magánrendelõ tarifa X 10-el, jó megoldásnak tünik...
Hát ez jó kérdés.Mennyit adsz neki a magánrendelésen? Ez amúgy orvosfüggõ is.Melyik dokihoz jársz? Én baráti alapon járok a dokimhoz és amit elkér egy rendelésen annak a 10-szeresét adom.Ezt illik.Na meg attól is függ mennyi van a te pénztárcádban.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nagy Gáborhoz járunk. Az elsõ vizsgálat volt a magánrendelõben az 6000 Ft-ba került. UH ott nincs, így az a kórházban van, minden 2. alkalommal adunk 5000-et. A párom olyan 40000 gondolt, én 50-60000-re. De az a baj, hogy ebben a kérdésben elég tapasztalatlanok vagyunk. Te kihez jársz, és mennyit gondoltál adni, még ha baráti alapon is? Köszi a választ!
Szia.Én vagyok az elsõ író.Én Bikki Bélához járok.Nála egy vizsgálat 8000.-, de én 4000.-et fizetek.Vagyis én baráti alpon fogok neki 40.000.-adni.De amúgy amit írtál szerintem elegendõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Mindenkinek szép szülést, és egészséges babát kívánok!
Es aki csak magan rendelobe jar a terhesseg alatt, annak a szuleskor mennyit illik adni?
Attól függ ki a dokid, meg ki a szülésznõd!
Meg hogy mennyire vastag a pénztárcád. Esetünkben szülés elõtt egy kedves ajándékcsomag( márkás italokkal) az orvosnak, és a szülésznõnek , akinek 1 itallal kevesebb volt és volt hozzá bon-bon Utána egy-egy boríték ami fejeként 40-40-ezer ft-t rejtett.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat
A kérdező hozzászólása: Megköszönném ha tudnátok ajánlani egy jó szülésznõt, a dokim Péli Toóth Judit.
Péli Tóth Juditot ha megkérdezitek megmondja. Szülésznõ: Tóth Tímea. Nekem is õt ajánlották.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Tel.sz. a szülésznõnek megtudod adni?

Mi a dolga a fogadott szülésznõnek? Csak a szülést vezeti le vagy az utolsó hónapban a vizsgálatokat is õ végzi? Ha ügyeletes szülésznõnél szülök, akkor mennyi hálapénzt szokás ilyenkor adni? Pest megyei kórházról van szó.

Legjobb válasz: Mi többször találkoztunk a terhesség alatt. Tanácsokat adott mit hogy egyek,igyak.Málnalevél tea és homeoós cuccok. Mivel én bent is feküdtem,többször meglátogatott és csak leült velem beszélgetni.(Vesegyulladásom volt,ezért feküdtem bent,napi2 3 infuziót kaptam:( Elsõnél õ volt az ügyeletes,akkor 20at kapott,most megfogadtuk és bármikor hivhattam igy 30at. Meg majd hamarosan a kicsirõl képeket. (Imre)

Mi többször találkoztunk a terhesség alatt. Tanácsokat adott mit hogy egyek, igyak.Málnalevél tea és homeoós cuccok. Mivel én bent is feküdtem, többször meglátogatott és csak leült velem beszélgetni.(Vesegyulladásom volt, ezért feküdtem bent, napi2 3 infuziót kaptam:( Elsõnél õ volt az ügyeletes, akkor 20at kapott, most megfogadtuk és bármikor hivhattam igy 30at. Meg majd hamarosan a kicsirõl képeket. (Imre)
A kérdező hozzászólása: Mikor kell szólni, h igényt tartunk a szolgáltatásra? A 3. trimeszter elején v az utolsó hónapban? (12 éve szültem utoljára, akkor még csak orvost kellett fogadni)
Nálunk a 32. hétig lehet szülésznõt fogadni
Én ügyeletes szülésznõnél szültem, és 5000 ft-ot kapott, igaz nem Pest megyei, hanem vidéki kórház volt.
Szia, nekem csinált ctg-ket is amikor a dokim nem volt bent a kórházban. Én a 30. hét környékén beszéltem vele. Úgy tudom, hogy pl. a Sote 1-en csak havi 3 fogadott szülést vállalhatnak. Nem tudom, hogy máshol is van-e maximalizálva, de jobb, ha hamarabb beszélsz vele. Minden jót!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!