Találatok a következő kifejezésre: Ha fogadott van mennyit (19 db)

Ha fogadott orvosom van mennyit szokás neki adni szülésnél? És ha a szülésznőm is fogadott neki mennyit?

Kb mennyi az alsó határ?Mert hallottam olyat is hogy a n?gyógyásznál az alsó határ az 50ezer ft.

Legjobb válasz: Hát ez sokmindentõl függ, de elsõsorban tõled, hogy gondolod, és mennyit engethetsz meg magadnak. Nekem fogadott orvosom van,és megmondja mennyi elõre, és úgy készülök.De van akitõl hallom, hogy a fogadott dokija mondja amennyit akar annyit adjon. Amúgy nagyon sok kismama nem ad,ill. csak amennyit gondol.Ez teljesen rád van bízva,ill. a dokit ha megkérdezed, megmondja úgyis,vagy ism,erõst kérdezz aki hozzá jár. Amúgy tényleg attól is függ hol laksz,van ahol40-50 az alsó határ. Én szülésznõt nem fogadok,ebben nem tudok tanácsot adni.

Hát ez sokmindentõl függ, de elsõsorban tõled, hogy gondolod, és mennyit engethetsz meg magadnak. Nekem fogadott orvosom van, és megmondja mennyi elõre, és úgy készülök.De van akitõl hallom, hogy a fogadott dokija mondja amennyit akar annyit adjon. Amúgy nagyon sok kismama nem ad, ill. csak amennyit gondol.Ez teljesen rád van bízva, ill. a dokit ha megkérdezed, megmondja úgyis, vagy ism, erõst kérdezz aki hozzá jár. Amúgy tényleg attól is függ hol laksz, van ahol40-50 az alsó határ. Én szülésznõt nem fogadok, ebben nem tudok tanácsot adni.
Nekem fogadott orvosom volt. Magánrendelésen egy alaklom 7000 volt. Megkérdeztem mennyi a szülést, azt mondta õ nem kér szülésért, de ránk bízza a dolgot. Én 30at adtam. De szobatársam dokija megmondta a minimum az egyszeri támogatás összege(50-60e körül van), ennél csak többet adhat. Ne ettõl én gyorsan tovább álltam volna. Szerintem fogadott orvosnál rá kell kérdezni.
Igen, én is azt mondom, hogy fogadott orvosnál rá kell kérdzni, itt sokan írják, hogy undorító, ha megkérdezed, és a doki mond egy összeget. De szerintem amikor orvost fogadsz a terhesség és a szülés levezetéséhez, elfogadod a "szabályokat". Én rákérdeztem, szerintem ezek a 90-100 ezres szülések legendák, de jobb letisztázni.
Nekem is fogadott orvosom volt, én megkérdeztem tõle, hogy mennyi nála a szülés. 80ezer volt, egy vizsgálat 7000 forintba került a magánrendelésén. A szülésznõm nem fogadott volt, mi csak 10ezret adtunk neki.
Általában a magánrendelési díj 10x-se!Ha 5000Ft a díja/alkalom, akkor 50.000Ft a szülés.Így tartják.
Nekem fogadott orvosom volt, õ 50eFt-ot, a szülésznõ pedig 20 eFt-ot kapott!

Ha fogadott orvosom van, a szülésznőknek is kell fizetni? és mennyit? Hány embernek?

Nagyon nem vagyok eleresztve... orvosom is csak azért van, mert nagyon parázós vagyok.

Legjobb válasz: Ha csak a dokit fogadtad fel, csak neki kell! A szülésznõnek csak akkor, ha õt is felkérted! A mennyi annak a függvénye, mennyiért jársz hozzá a rendelésre! Annak a 10*-ét szokták kérni, de jobb, ha megkérdezed mennyit kér! Nekem a dokim (csak szülésre kértem fel) nem mondott árat,30-at adok neki, a szülésznõmnek, mert fogadtam 20-at adok! Megyeszékhely, de Pest drágább

Ha csak a dokit fogadtad fel, csak neki kell! A szülésznõnek csak akkor, ha õt is felkérted! A mennyi annak a függvénye, mennyiért jársz hozzá a rendelésre! Annak a 10*-ét szokták kérni, de jobb, ha megkérdezed mennyit kér! Nekem a dokim (csak szülésre kértem fel) nem mondott árat, 30-at adok neki, a szülésznõmnek, mert fogadtam 20-at adok! Megyeszékhely, de Pest drágább
Szülésznõnek csak akkor ha az is fogadott, illetve abban az esetben, ha nem fogadod meg és némi összeggel fejezed ki a hálád! De ez sem kötelezõ, hisz õ a munkáját végzi.
A kérdező hozzászólása: és ha adok, akkor mennyit kell? 5000 nek is örülnek? vagy akkor inkább ne is adjak semennyit sem.
5000 is tökéletes, esetleg mellé egy kis ajéndékkosár is jó ötlet. Teljesen mindegy mennyit adsz. (persze ne egy ezrest :D ) Én nem adtam egy forintot sem, így a zsebemben maradt jó pár ezer ft. Hálapénz nélkül is megszülöd, a szülésznõ a dolgát végzi!
Ha szimpi lesz és sok segítséget ad, adj neki, ha mogorva lesz vagy nem lesz szimpatikus a hozzáállása, akkor semmit ne adj neki. Én magándokihoz járok, összeget nem mondott, 40et gondoltam neki, szülésznõnek 20at. De ez változhat, attól függõen, milyen lesz a hozzáállásuk. (lefele ;) )

A fogadott orvosom szabin van a héten, de azt mondja hogy XY helyettesíti és őt fogják behívni ha szülök. Akkor mennyit kell adnom XY-nak?

Hiszen nem az ügyeletesnél szülök, hanem átad egy másik kollegának aki akár hajnalban is hívható és levezeti a szülést.

Legjobb válasz: egy koszono szot Ne adj penzt hiszen van fizetese mit tud veled kezdeni nem ot fogadtad a babat nem tudja visszavenni.

egy koszono szot Ne adj penzt hiszen van fizetese mit tud veled kezdeni nem ot fogadtad a babat nem tudja visszavenni.
2. vagyok: Szóval valaki felvetette még, hogy nem azért fogadott, hogy bemenjen? Szerény véleményem szerint akár az ügyeletesnél is szülhetnél az is ugyanolyan lutri.
Szerintem ezt ugyanúgy eldöntheted, mintha a saját orvosdnál szülnél. Én kb. ugyanannyit adnék, mint amit az eredetinek szántam. De én a terhesség alatt is adtam pénzt az orvosomnak, tehát a terhesgondozás részét addigra már kifizettük.
Én detto ugyanebben a szituban vagyok ezen a héten..Azon gondolkoztam, hogy mivel a terhesgondozásért én is keményen fizettem, a szülésért nem fogok akkora összeget adni mint általában szoktak manapság, (nem is tudnkék)viszont amennyit igen, azt egy az egyben odaadom a helyettesítõ dokinak, mivel készenlétben van és be is mutatta nekem a dokim.
Lányok! Én ezt nem értem. Nem azért fogadott az orvos, mert akármikor kész jönni segíteni szülni? Vagy én gondolom rosszul, ugye?
A kérdező hozzászólása: Én is 9000-t fizettem vizsgálatonként. És voltam jó párszor. Csak megzavart most ez hogy egy idegennél kell esetleg szülni aki nem az ügyeletes hanem õt hívják be a fogadott helyett.
A kérdező hozzászólása: Hát igen erre gondoltam volna ha ügyeletesnél kell szülnöm. De így, hogy egy másik orvost riasztanak mondjuk éjszaka, hogy jöjjön mert szülök és tényleg be is jön? hmm... még mindig tanácstalan vagyok.
Én biztos megdöbbennék. Lehet, hogy egy fillért se. Na nem azért, mert ha már õ a fogadott orvosom, akkor ugráljon körül, de azért a fogadott orvosom, mert szakmailag és emberileg bízom benne. Szakmailag nem vonom kétségbe egyetlen ember tudását se, de ha belép az ajtón és nem szimpi akkor nem nála szülök, akkor se ha nála jobb nincs is a Földön.
En ugyanebben a helyzetben voltam. En odaadtam a "pot" fogadott dokinak azt az osszeget, amit az eredetinek szantam. Konkretan azert valasztottam helyettest, mert igy is volt egy-par doki, akinel nem szerettem volna szulni. Az egyik ilyet ki is fogtam volna, mert o volt akkor ugyeletben.
4-es vagyok. Én azért fogok adni a helyettesnek, mert ahogy írtátok is, akár éjszaka is be lesz rángatva..A saját dokim meg már hónapokkal elõtte szólt hogy nem tud mit csinálni, nem lesz itthon pont ekkor egy hétig, de keres maga helyett valakit, akiben õ is bízik, nem hagy az aktuális ügyeletesre. Egyébként meg valahol nem értek egyet ezzel a hálapénzes dologgal, de miután általában mindenki ad, elég cikisen érezném magam ha én meg nem..fõleg ha utána megyek vissza hozzá kontrollvizsgálatra, ésatöbbi.


A terheléses cukor eredménye mennyi idő alatt lesz kész? Ha fogadott orvosom van akkor neki küldik a leletet, vagy nekem kell a korházba (Szt Istv) értemenni? Ezzel kapcsolatban nem mondtak semmmit.

Legjobb válasz: Szia!Engem a háziorvos utalt terhelésesre.Úgy beszéltük meg,hogy ha hétfõn megyek a vizsgálatra,akkor szerdán mehetek érte a háziorvoshoz.Nekem a kispesti sztk-ban csinálják.

Szia!Engem a háziorvos utalt terhelésesre.Úgy beszéltük meg, hogy ha hétfõn megyek a vizsgálatra, akkor szerdán mehetek érte a háziorvoshoz.Nekem a kispesti sztk-ban csinálják.

Debrecenben a klinikán mennyit szokás adnia a szülésért ha fogadott orvosod van?

50000 Ft kevés, vagy reális? Els? baba és tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Én a Kenézyben 50000ft- ot adtam, szerintem a klinikán is elég ennyi! Ja és az enyém fõorvos volt!

Szia! Én a Kenézyben 50000ft- ot adtam, szerintem a klinikán is elég ennyi! Ja és az enyém fõorvos volt!
Szia!Én 1 hete szültem 40 ezret adtunk.Ha nincs megmondva a tarifa, szerintem bõven elég az 50 ezer.
Szia, én ott szültem. Én megkérdeztem a dokim (magán), és 80 ezret mondott.
Szerintem is reális az 50 ezer.
Adjál 300000-t. A másodiknál meg majd 1 milliót. Istenem, az ilyen emberek miatt tart itt a paraszolvencia...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi, sokat segítettél! További szép estét. :-)
Szült valaki a Kenézyben Demeter Miklósnál?Ha igen mennyit adtatok?Mert mi a párommal nem tehetjük meg anyagilag, hogy 50ezret adjunk.
Én is a klinikán szültem 3 éve és mi 60000-et adtunk. De valószínû, ha most szülnék most is csak ennyit adnék.

Ha van fogadott orvosom egy kórházban (nem magánrendelés) , akkor illik a vizsgálatokon borítékot adni? Ha igen mennyit? És a szüléskor mennyit szoktak adni?

Nem tudom mit gondoljak,

Legjobb válasz: Szia, pénzt csak magánrendelésen kell adni, ott mondja is a doki, hogy mennyit. Szerintem akármennyire is fogadott az orvos, ha nem a magánrendelésére mész, akkor nem várhatja el, hogy fizess. A szülés más kérdés, én magándokihoz járok, azt hallottam, hogy a szülés kb 10-szerese a vizsgálati díjnak, így én szerintem 80ezret fogok fizetni. :S Sajna azt nem tudom, hogy ebben az esetben mennyi lesz Neked, de úgy hallottam ha valakinek nincs fogadott dokija sem, akkor 30-40-et szoktak adni...na, sztem nálad a kettõ között.. Remélem azért segítettem valamennyire..

Szia, pénzt csak magánrendelésen kell adni, ott mondja is a doki, hogy mennyit. Szerintem akármennyire is fogadott az orvos, ha nem a magánrendelésére mész, akkor nem várhatja el, hogy fizess. A szülés más kérdés, én magándokihoz járok, azt hallottam, hogy a szülés kb 10-szerese a vizsgálati díjnak, így én szerintem 80ezret fogok fizetni. :S Sajna azt nem tudom, hogy ebben az esetben mennyi lesz Neked, de úgy hallottam ha valakinek nincs fogadott dokija sem, akkor 30-40-et szoktak adni...na, sztem nálad a kettõ között.. Remélem azért segítettem valamennyire..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat! Nagyon nehéz és olyan kínos ez... Nem szeretném túlzásba vinni, (minden fillér számít most nekünk) Viszont annyira rendes a Doki, hogy mindenképp szeretném "meghálálni".
Szia.Ha az sztk-ba jársz hozzá, akkor szerintem nem, de amikor megfogadtad errõl nem volt szó? Ha csak a szülés után szeretnél adni valamit, akkor esetleg vehetnél neki egy üveg márkás italt, vagy ajándékkosarat, vagy ha dohányzik egy doboz finom szivart. Nem csak pénzzel lehet kifejezni a hálánkat. És jól mondtad, hogy most minden pénz számít. Üdv, 39 hetes kismama
Ha nem magánrendelés és felfogadtad az a szülésre vonatkozik inkább. Tehát nem kell fizetned csak a szülésnél majd. Szerintem mivel nem magánrendelésre jársz igy illik többet adnod szüléskor mint 30-40 ezer. De mindenkinek saját szive joga, ha nincs elõre megbeszélve. Attól is függ sokminden hogy szabadnapján megy e be a doki vagy épp munkaidõben lesz e. Ha gonsdolod adj neki 30-40 ezret és ha minden rendben lesz utána akkor még a 6 hetes kontrollon szoktak még vagy csomagot adni vagy pénzt.
ez nagy dilemma! Én is így vagyok magándoki és kórházi rendelés..nem engedte, hogy a maszekra menjek, de úgy gondolom, ha bejön a szülésre, mert ha lejár egy 24 órás ügyelet akkor nem vállalhatnak túlórát miattam sem-akkor 50-et kap , ha pedig nem akkor aki bejön az kap 30-at és a dokinak viszek a tanácsadásért valamit. de még változhat a teóóriám egyenlõre ezt találtam ki. Minden fillér számít így igaz-van mire költeni-ezen is fog mulni a hálás boríték!

Mi a helyzet a fogadott orvossal? Mikor kell fogadni? Miért jobb? Mit jelent, ha vkinek fogadott orvosa van? Mikor és mennyit kell fizetni?

Most 5 hetes vagyok és teljesen tapasztalatlan.

Legjobb válasz: Szia! Ha hozzá jársz orvosi vizsgálatokra,az nem jelenti,hogy fogadott.Fogadott akkor lesz,ha minden hónapban jársz hozzá vizsgálatra/magánrendelésre és fizetsz neki.Csak akkor fpg neked ugrani ha valami bajod van esetleg.A 20.hétig kell orvost fogadni,és felhívják a szülésnél hogy jöjjön mert szülsz ha nincs benn a kórházban,

Szia! Ha hozzá jársz orvosi vizsgálatokra, az nem jelenti, hogy fogadott.Fogadott akkor lesz, ha minden hónapban jársz hozzá vizsgálatra/magánrendelésre és fizetsz neki.Csak akkor fpg neked ugrani ha valami bajod van esetleg.A 20.hétig kell orvost fogadni, és felhívják a szülésnél hogy jöjjön mert szülsz ha nincs benn a kórházban,
legközelebb ha mégy a dokihoz, akkor kérdezd meg, hogy ha eljön az idõ, levezeti-e a szülésedet.valószínûleg elhív a magánrendelésére, ahol megmondja, mennyi egy magánrendelés és sokszor megmondja azt is, mennyi nála a szülés tarifája.ha nem mondja meg, akkor kérdezz rá. a szülésznõ végig bent van, az orvos nem.azt mondták nekem, hogy a szülésznõt érdemesebb megfogadni.bár az orvos is jó, ha van.nekem nincs.
A kérdező hozzászólása: Ha jól értem, az orvosomhoz járhatok végig, max. csak magánrendelésre megyek akkor fizetek rendelési díjjat, de attól még nem kell felfogadni. Tehát az ügyeletes orvosnál szülök majd. A 20. hétig kell eldönteni, utána már nem lehet változtatni?
Ja de amúgy még a végén is meggondolhatod magad, hogy te mégis szeretnél felfogadni egy orvost..! Ez a te döntésed! De persze majd meglátod, hogy mennyi mindent is kell venni a kicsinek, és rájössz, hogy inkább azt a pénzt, amit odaadnál az orvosnak, azt inkább a babádra szeretnéd költeni!
A kérdező hozzászólása: Most olvasom hogy szülésznõ is van, az nem minek? Nem értem, most ki van bent egy szülésnél?
Szia! Nálunk ez úgy megy, hogy akinek van fogadott orvosa azzal rendesen törõdnek, kivételeznek. Rutin vizsgálatok elõtt kell menni a terhesgondozóba naplósorszámért és akinek van orvosa az soron kívül megkapja, akinek nincs annak várni kell 8-9-ig amíg jön az éppen ügyeletes orvos és lepecsételi neki, csak ez után mehet a vérvételre, ami azért nagyon rossz, mert a vért csak 10-ig veszik le, szóval általában nekik 2 napot igényel egy rutin vizsgálat. UH vizsgálatok úgy folynak, hogy ha van orvosod akkor kapsz idõpontot és nem kell várakoznod órákat, ha nincs orvosod akkor elõször elmész a terhesgondozóba, kivárod a sorod, kikéred az ügyeletes dokitól a beutalót, elmész UH-ra és ott is kivárod a sorod. Általában ez is 2 napot vesz igénybe. Én azért fogadtam orvost, mert nekem nem lenne energiám arra, hogy ennyit szaladozzak meg várakozzak egy vizsgálatra. A másik elõny, hogy szülésnél bent van veled végig a doki (vagyis nálunk így van). Ha bemész felvételre a szülõszobára akkor értesítik a dokidat, hogy mi van, megkérdeznek, hogy hozzájárulsz e ahhoz, hogy más orvosok is belenézzenek a papírjaidba vagy csak a saját orvosod, azt is megkérdezik, hogy más orvos megvizsgálhat e vagy csak a tiéd. Ha megjött az orvosod megvizsgál, elõkészítenek és onnantól veled van a szülésnél, ha szeretnél kaphatsz fájdalom csillapítót. (akinek nincs fogadott orvosa annak 90%.ban nem adnak) Szóval nekem ezért fontos, hogy legyen orvosom. Nálunk sajnos aki nem fogad azzal abszolút nincs foglalkozva. A terhessége alatt egy csomó orvos megvizsgálja, hol ez hol az, minden alkalommal más, ha szülésre kerül a sor, beteszik egy szobába ahol magára hagyják szenvedni és csak akkor mennek be hozzá ha már készülõdik kifelé a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a válaszokat. Kezdem tisztán látni a dolgot. Még 1-2x el kell mindent amit írtatok olvasnom;)
Szia! Nekem fogadott csak a szülésznõ, meg is mondtam neki, hogy nekem tökéletesen megfelel az ügyeletes orvos szakmai tudása is. Erre õ amellett, hogy elég csúnyán nézett :) )) elmondta, hogy Õ azért tartja fontosnak a doki megfogadását, mert pl. egy ügyeletes orvos sosem fog olyan gyorsan reagálni, mint a fogadott dokim. Azaz ha van valami gebasz, az ügyeletes nem fog szétszakadni, hogy nekem jó legyen.... hááát, nekem ez elég furi hozzáállás és szerintem nincs is sok valóságalapja... 35 hetes vagyok én is.
A kérdező hozzászólása: És ha nincs fogadott orvosod, akkor nem is foglalkoznak úgy az emberrel? Tehát a mostani orvosomat ha nem fogadom fel, akkor hiába hívom, hogy van valami, nem fog fogadni szinte rögtön?(nem a szülésre gondolok)Esetleg megneheztel rám? (És mellette meg kicsit igazságtalannak tartom, hogy borítékba adjam neki egy havi fizetésem, amikor õ is kap fizetést)
Nekem volt fogadott orvosom, nem bántam meg, hogy felkértem. A vajúdás alatt kettesben voltam a férjemmel, a szülésznõ persze idõnként bejött megnézni, a doki félóránként rám kukkantott, olyankor egy-egy poént elsütött. Sosem gondoltam volna, hogy két fájás között röhögni fogok:) Aztán a finisben is sokat segített, biztatott, dicsért, szinte megtáltosodtam. A legszimpibb az volt, hogy nem mondott konkrét árat, azt mondta, annyit adjunk, amennyi még belefér a költségvetésünkbe. Azok az anyukák, akik nem fogadtak orvost, vegyesen nyilatkoztak. Orvosa válogatja. De nekünk megnyugtató volt, hogy egy olyan doki lesz velünk, akiben megbízunk. Szép terhességet és gyors szülést Neked!

Én Kecskeméten fogok szülni hamarosan, most 39 hetes vagyok. Mennyit illik adni az orvosnak szülés után ha van fogadott orvosom?

Legjobb válasz: Az attól is függ, hogy ki a fogadott orvosod. Tavaly szültem, én 50 ezret (adtam volna, ha a fogadott dokinál tudtam volna szülni de nem így alakult), más 30-40 ezret, de olyat is hallottam, aki 100 ezret(!) adott. Van egy ilyen városi legenda, hogy ha a doki nem állapít meg fix tarifát, akkor a terhesgondozás alatt felszámított díj 10 - szeresét illik adni. Tehát ha pl. 8000 Ft-ot adtál alkalmanként, akkor 80000 Ft a "tarifa".

Az attól is függ, hogy ki a fogadott orvosod. Tavaly szültem, én 50 ezret (adtam volna, ha a fogadott dokinál tudtam volna szülni de nem így alakult), más 30-40 ezret, de olyat is hallottam, aki 100 ezret(!) adott. Van egy ilyen városi legenda, hogy ha a doki nem állapít meg fix tarifát, akkor a terhesgondozás alatt felszámított díj 10 - szeresét illik adni. Tehát ha pl. 8000 Ft-ot adtál alkalmanként, akkor 80000 Ft a "tarifa".
Hülyeség ez a 10x-es dolog! A rendelõben elméletileg ki van írva, hogy mennyi a tarifa. Ha nincs, akkor megbeszéled az orvossal. Van, aki megmondja, mennyiért vezeti le a szülést, de ha nem egyeztek meg elõre, és nincs fix tarifája, akkor annyit adj neki, amennyit szánsz. Én 30ezret adtam egy éve. Elõtte minden hónapban 6000 volt a magánrendelés. Én ennyit tartottam reálisnak, mert ugye én vidékrõl jártam Kecskemétre hozzá, még az üzemanyag díjat hozzászámolva havonta egy 10-es volt. Késõbb tetettem fel spirált, nem fogadott el semmit, mondván kórházi környezetben tette fel, és nem fogadott el pénzt. Mindenkinek a saját pénztárcája dönti el, mennyit ad. Mivel én szülésznõt is fogadtam, az 20ezer volt, de megérte, mert rengeteget törõdött velem, míg a doki ugyan sokszor jött, igazából a finishben volt mellettem. Van nekik más dolguk is, attól, h fogadott dokik. Egyébként a szobatársaim átlag 30-50-et adtak.
Ki volt az orvosod?
10 hónapja szültem, és 50 ezret adtam.Dokim nem kérte, mindig kitért ha kérdeztem, de úgy gondoltam, hogy megérdemli.Nagyon figyelt ránk végig, mindenben segített!!!Biztonságban éreztem magam végig!
Ja és nem kérdeztem mennyit kér.Ennyit kapott és kész.9 hónapon keresztül oda hordtam a magánrendelõbe havonta 10 ezer forintot.3 gyerekemet szültem nála de ez soha nem volt téma köztünk.
Egy éve szültem és 30 ezret adtam.
Én 6 hete szültem 30 ezret adok.
Kérdezd meg, hogy mennyiért vállalja a szülés levezetését! Ki az orvosod?
Én 80-at adtam!
Nyirády Tamás, és tényleg csak jót tudok róla mondani!

Mennyit "illik mostanában adni" a szülésért, ha van fogadott orvosod?

A miskolci Semmelweis Kórház érdekelne igazából, aki ott szült mostanában és volt orvosa mennyit adott?Megmondják előre mennyi??És ha nem volt orvosod adtál annak az orvosnak akinél szültél??Minden érdekel!

Legjobb válasz: Általában ezek a verziók: - felkéred és megmondja mennyit kér (legtöbbször a magánrendelésen kért terhesgondozási díj 10szeresét) - felkéred és rád bízza, hogy amennyit gondolsz és tudsz - nem fogadott orvosnál szülsz és rád van bízva, adsz-e egyáltalán

Általában ezek a verziók: - felkéred és megmondja mennyit kér (legtöbbször a magánrendelésen kért terhesgondozási díj 10szeresét) - felkéred és rád bízza, hogy amennyit gondolsz és tudsz - nem fogadott orvosnál szülsz és rád van bízva, adsz-e egyáltalán
kapott egy csemege kosarat a szülésznõk csokit a csecsemõsök szintén és egy halom babaruhát a kórháznak :-) ez összesen volt 20 000.- illik nem illik én nem adtam volna neki pénzt, rendesen munkaidõben született meg a gyerek akkor meg kap fizut szal nem éreztem jogosnak ha esetleg külön be kellet volna jönnie hétvégén vagy éjjel akkor adtam volna neki mondjuk egy 15-20 000.- - ez még így is bõven több lett volna mint az óra bére a rendes munkahelyén inkább a gyereknek vettem belõle meg amit szerettem volna :-) az elsõ két gyereknél sem kapott többet arányaiban és érdekes h nagyon jó viszonyban vagyunk ha találkozunk elõre köszön mindig kedves udvarias stb...
Nekem Debrecenbe van fogadott orvosom, õ nem mond árat.Elsõ vizsgálatnál 5000ft-ot adtam, másodiknál vaddisznó combot.A vizsgálatokért mindig 5-10 között fogok adni, szülésnél azt hiszem 10et vagy 20at.
Én Budapesten, SOTE-II-n szültem. Az orvos megmondta, hogy õ 100-at kér. Ennyit is adtunk neki. Magánba jártam hozzá. Magánban a rendelés 10-szerese általában a szülés.
Júli. 1-tõl ha pénzt adsz az veszésnek számít... Kíváncsi leszek mi lesz ebbõl :D A kérdésedre válaszolva a barátnõm 40e adott.
Az én orvosomnál havi 14.000Ft a terhesség gondozás, szülésért 50.000ft-ot kér, császárért 65.000Ft, meg vannak a tarifái!
Én is Miskolcon szültem és 60.000-et adtam a fogadott orvosnak. Úgy vettem észre, hogy meg volt elégedve, de meg is érdemelte, mert szabadnapján, éjszaka kellett jönnie hozzám :-)

Miskolcon mostanában (2013) általában mennyit "illik adni" a szülésért? Ti rákérdeztek a dokinál, ha van fogadott orvos? Vagy megmondja magától?

Legjobb válasz: Tesóm 30 ezret adott, császárja volt. Nekem nem volt fogadott dokim, így természetesen senkinek nem adtam semmit.

Tesóm 30 ezret adott, császárja volt. Nekem nem volt fogadott dokim, így természetesen senkinek nem adtam semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Megkérdezhetem melyik kórházban szültetek?Privatot is írhatsz...
Semmelweis kórházban szültem 2011-ben. 30 ezret adtunk, császármetszés lett.
Semmelweisben a dokimnak tavaly 50-et adtam. Császárra sikerült a dolog, de amúgy is annyit adtam volna. Nem kérdeztem rá, ennyit szántam rá.
semmelweis ben 30 at adtunk . nem kérdeztem meg mennyit kér.
Semmelweis, 30ezer De terhesgondozásra is hozzá jártam, az alkalmanként 10ezer volt


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!