Találatok a következő kifejezésre: Ha fogadott van (91 db)

Ha fogadott orvosom van mennyit szokás neki adni szülésnél? És ha a szülésznőm is fogadott neki mennyit?

Kb mennyi az alsó határ?Mert hallottam olyat is hogy a n?gyógyásznál az alsó határ az 50ezer ft.

Legjobb válasz: Hát ez sokmindentõl függ, de elsõsorban tõled, hogy gondolod, és mennyit engethetsz meg magadnak. Nekem fogadott orvosom van,és megmondja mennyi elõre, és úgy készülök.De van akitõl hallom, hogy a fogadott dokija mondja amennyit akar annyit adjon. Amúgy nagyon sok kismama nem ad,ill. csak amennyit gondol.Ez teljesen rád van bízva,ill. a dokit ha megkérdezed, megmondja úgyis,vagy ism,erõst kérdezz aki hozzá jár. Amúgy tényleg attól is függ hol laksz,van ahol40-50 az alsó határ. Én szülésznõt nem fogadok,ebben nem tudok tanácsot adni.

Hát ez sokmindentõl függ, de elsõsorban tõled, hogy gondolod, és mennyit engethetsz meg magadnak. Nekem fogadott orvosom van, és megmondja mennyi elõre, és úgy készülök.De van akitõl hallom, hogy a fogadott dokija mondja amennyit akar annyit adjon. Amúgy nagyon sok kismama nem ad, ill. csak amennyit gondol.Ez teljesen rád van bízva, ill. a dokit ha megkérdezed, megmondja úgyis, vagy ism, erõst kérdezz aki hozzá jár. Amúgy tényleg attól is függ hol laksz, van ahol40-50 az alsó határ. Én szülésznõt nem fogadok, ebben nem tudok tanácsot adni.
Nekem fogadott orvosom volt. Magánrendelésen egy alaklom 7000 volt. Megkérdeztem mennyi a szülést, azt mondta õ nem kér szülésért, de ránk bízza a dolgot. Én 30at adtam. De szobatársam dokija megmondta a minimum az egyszeri támogatás összege(50-60e körül van), ennél csak többet adhat. Ne ettõl én gyorsan tovább álltam volna. Szerintem fogadott orvosnál rá kell kérdezni.
Igen, én is azt mondom, hogy fogadott orvosnál rá kell kérdzni, itt sokan írják, hogy undorító, ha megkérdezed, és a doki mond egy összeget. De szerintem amikor orvost fogadsz a terhesség és a szülés levezetéséhez, elfogadod a "szabályokat". Én rákérdeztem, szerintem ezek a 90-100 ezres szülések legendák, de jobb letisztázni.
Nekem is fogadott orvosom volt, én megkérdeztem tõle, hogy mennyi nála a szülés. 80ezer volt, egy vizsgálat 7000 forintba került a magánrendelésén. A szülésznõm nem fogadott volt, mi csak 10ezret adtunk neki.
Általában a magánrendelési díj 10x-se!Ha 5000Ft a díja/alkalom, akkor 50.000Ft a szülés.Így tartják.
Nekem fogadott orvosom volt, õ 50eFt-ot, a szülésznõ pedig 20 eFt-ot kapott!

Fogadott szülésznőm valóban csak akkor lehet, ha fogadott orvosom is van a szülésnél?

Legjobb válasz: Szia. Ez hülyeség. Nagyon sokan csak szülésznõt fogadnak orvost azt nem. Én amikor szültem nagyon kifogtam nagyon rendes szülésznõ volt mellettem. Ha fogadott lett volna az sem csinált volna semmit másként az biztos. Még maszirozott is. Pedig nem kötelessége. Én nagyon meg voltam vele elégedve. Jó lenne ha most is õt fognám ki. De nem lesz szerencsém biztos. A fogadott orvosról meg jobb nem beszélni....Most nekem semmim nincs. 3 hét és elvileg szülök. Boldog babavárást és könnyû szûlést kívánok.

Szia. Ez hülyeség. Nagyon sokan csak szülésznõt fogadnak orvost azt nem. Én amikor szültem nagyon kifogtam nagyon rendes szülésznõ volt mellettem. Ha fogadott lett volna az sem csinált volna semmit másként az biztos. Még maszirozott is. Pedig nem kötelessége. Én nagyon meg voltam vele elégedve. Jó lenne ha most is õt fognám ki. De nem lesz szerencsém biztos. A fogadott orvosról meg jobb nem beszélni....Most nekem semmim nincs. 3 hét és elvileg szülök. Boldog babavárást és könnyû szûlést kívánok.
Nem, a kettõ független. Lehet orvosod, lehet szülésznõd és lehet mindkettõ is.
Én úgy tudom akkor van így ha nem a saját kh-adban szülsz-területileg.De ha a sajátodban akkor lehet csak szülésznõnél.Nekem legalább is ezt mondták.
Nem. Szülésznõt fogadhatsz orvos nélkül is. Sõt, ha mégegyszer szülök, akkor szülésznõt fogadok csak. Ha komplikáció mentes a szülés - márpedig miért ne lenne az - akkor a szülésznõ vezeti le a szülést. Ha valami van, akkor van ügyeletes orvos, aki foglalkozik veled.

Jobb ha valakinek van fogadott orvosa?

tanácstalan vagyok,terhességem elejétöl fogva egy orvoshoz járok,(akit azelött nem ismertem)idáig rendes volt velem.(30 hetes vagyok)megfogadjam hogy ö szülesszen?

Legjobb válasz: Vannak megyék és kórházak, ahol jobb, ha van az embernek fogadott orvosa. Ha meg vagy vele elégedve, kérdezd meg tõle, vállalná-e a szülésedet, és utána legfeljebb annyit adsz neki, amennyit gondolsz.

Vannak megyék és kórházak, ahol jobb, ha van az embernek fogadott orvosa. Ha meg vagy vele elégedve, kérdezd meg tõle, vállalná-e a szülésedet, és utána legfeljebb annyit adsz neki, amennyit gondolsz.
En tavaly kerultem ehhez a dokihoz, sajnos elotte 1 jo parat vegigjartam, es vegul azert dontottem mellette mert nagyon lelkiismeretes....nagyon sokat torodott velem mikor elvesztettem a babamat. ...en nem tudnam elkepzelni , h hetrol hetre vagy honaprol honapra mas dokihoz menjek.Elvegre o mar tud mindent rolam is es a babrol is...bar mi baj lenne tudna h mit tegyen nem faggatozna pl orak hosszat. Szerintem nyugodtan fogadd meg o legyen a szulo orvosod is, ha 100% bizol benne!Mondjuk nallunk ezt csak megszoktuk beszelni, nem kell felfogadni(pedig magan)...es annyit adsz neki amennyit akarsz....persz elotte par kismamatol vegig kerdezgetunk majd... Gratulalok!
Szia.Nekem nincs fogadott orvosom. És nagyon meg vagyok elégedve az ellátásommal. A terhesgondozáson odafigyelnek rám, minden vizsgálatnál alaposan kifaggatnak a hogylétemrõl, megvizsgálnak, elmondja a doki kérdezés nélkül mit állapított meg és az mit jelent. Szóval szerintem változó, mert itt olvastam már nemegyszer panaszt a magán dokira, akinek nem kevés pénzt fizettek alkalmanként. Üdv, 33 hetes kismama


Mi van akkor, ha fogadott orvosom van, de nem várt kiadás miatt nem tudok pénzt adni a szülésért?

Legjobb válasz: Szia például hogy mégsem nála szülsz hanem ügyeletesnél.Neki nem kell pénzt adnod.Csak akkor ne szolj szülésnél hogy van orvosod.Szerintem mást igazán nem tudsz csinálni mivel a fogadott orvos elvárja a pénzét.

Szia például hogy mégsem nála szülsz hanem ügyeletesnél.Neki nem kell pénzt adnod.Csak akkor ne szolj szülésnél hogy van orvosod.Szerintem mást igazán nem tudsz csinálni mivel a fogadott orvos elvárja a pénzét.
A kérdező hozzászólása: Nem látom rajta, hogy pénzéhes lenne, akkor is ugyanolyan kedves, amikor nem adok neki pl. ha a kórházba megyek hozzá. Amíg nem a fogadott dokim volt, akkor is nagyon kedves, rendes volt.
Állítólag egy kezelés tízszeresét illik adni szüléskor a fogadott orvosnak. Tehát ha egy magánrendelésen háromezret kér, akkor harmincat adsz, ha hatezret, akkor hatvanat... Mondom, állítólag. Hogy aztán mit várnak el, azt nem tudom. Az a baj, hogy sok kismama igencsak magasra teszi a mércét (van, aki minden komment nélkül 80-at, 100-at is képes adni), az ilyenhez is biztos könnyen hozzászokik a doki. Pedig tõlem szokhat, mert nekünk is külön pénzt kell rá gyûjtenünk, én harminc-negyvennél tuti nem tudok többet adni.
Szia.Szerintem, ha fogadott is az orvosod, és már régóta hozzájársz, akkor is levezeti a szülést, ha éppen nem lesz rá pénzetek.Nekünk is így volt, és utánna adtunk neki, kb, amikor vissza kellett mennünk hozzá a babával a 6 hetes kontrollra, ja és egy jó pécsi orvosról van szó.Most a második babánkat várjuk, de most se állunk jobban anyagilag, és kb.20 ezert tudunk neki, adni, igaz, valaki ennél többet szokott adni, de hát nem vagyunk egyformák, és nem keresünk egyformán, és attól függetlenül le vezeti a szülést.Én pécsi árat mondtam, nem tudom, más orvosnnál mennyi?
Szia! Én is 30-at adtam. Judy
Szia nekem is fogadott orvosom van õ 25-30 ezret szokott kapni mivel neki sincs tarifája ha ennyitek van szerintem jó ugysem fogja azt mondani hogy kér még hozzá:) )elsö voltam
szia! ugyse vajudás/szülés alatt adod oda neki a boritékot, hanem utána....nekem a párom kereste meg aznap és adta át, . bár én nem a fogadott dokimnál szültem, hanem utso pillanatban máshoz kellett mennem..ügyeletesnél szültem, de naon normális volt....ritka:-)) szóval szülés után meg ugyis mindegy mennyit adsz, nem tud semmit tenni, legfeljebb a következõ gyereknél máshova jársz, ha bunkó lesz vagy valami...
Elsö vagyok én ugy tudom ha õ ügyel akkor nem ugy van ott mint a magán dokid mivel ügyel igy bárkinek le kell vezetnie a szülést .Mikorra vagy kiirva?Mert ha van még pár heted akkor nem mész hozzá több akkor rájön valoszinüleg hogy már nem az orvosod és akkor minden ok.Vagy szolj neki te hogy ez a helyzet.
Szia! Szerintem mond meg neki, hogy ez van, és ezért az ügyeletesnél szülnél, mert ingyen nem várhatod el a segítségét. Így legalább korrekt, és max ha õ az ügyeletes, tudni fogja mért nem kap. Max viszel neki egy üveg piát, vagy egy kávét. Judy 3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája
Nekem is magándokim volt és közbe jött, hogy elvesztettem a munkámat...aztán megoldódott valamennyire de csak hat.idejû munkám lett és a szülés elõtt 2hónappal lejárt a szerzõdé..ugye ekkor kezdenek el kéthetente hetente visszahívni, én szóltam, hogy ezt nem fogom bírni így fizetni van e más lehetõség(8ezer per alkalom)berendelt a khba és ott látott el, persze nem volt olyan mosolygós, meg rögtön lerendezett kicsit hideg is volt a helyzet, amit nem értettem, mert már sok ezret kifizettem neki és az õ általa kért összeget is odaadtuk, de úgy voltam vele, hogy én nem akartam a saját kh-amban szülni és a khzzal teljesen meg voltam elégedve.Tõlünk 60e kért odaadtuk, és teljesen normális volt a szüléskor is meg utánna....sajnos a területi kham borzalmas, így ezért mentem oda és sztem legközelebb is hozzá megyek akár milyen drága
Akkor valószínû meg fogja érteni...én is megérteném , hiszen azért letttünk ilyen orvosok, hogy láthassuk a nagy csodát, az élet kezdetét:) Sok sikert és szerencsét neked:doki
A kérdező hozzászólása: Igen, erre én is gondoltam. De attól is félek, hogy mi van akkor, ha pont õ lesz az ügyeletes?
Én szülész nõgyógyász vagyok.A helyzet az, hogy én nem szoktam fintorogni ha nem annyit adnak mint mások.Hiszen nem lehet pénzzel vacakolni amikor a baba félig kint van.Vannak kollégák akik viszont úgy látják el utána a nõket hogy.....Ismerd annyir agondolom a dokidat hogy már látod hogy elmondod az igazat vagy menekülsz.
Mi a kezelés 10X-esét adtuk (50.000). A doki legközelebb nagyon furán figyelmes volt a hathetes kontrollon. Szóval szerintem elég lett volna jóval kevesebb (kb. a fele) is. Mostmár mindegy. Igaz, lett volna más, amire elkölthettük volna azt a pénzt, de tulajdonképpen nagyon rendes volt végig. Úgyhogy, talán, nem bánom...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. 33 hetes vagyok. Megpróbáljuk összekaparni a pénzt, de nem biztos, hogy sikerül. Konkrét árat nem mondott. Szerintetek mennyi a legkevesebb, amit fogadott orvosnak adhatok?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Annyit talán össze tudunk szedni.

Ha fogadott orvosotok van, akkor mindig a magánrendelésére jártok?

Milyen gyakorisággal mentek?

Legjobb válasz: Havonta 1x kell mennem,meg is van a szeptemberi idõpont. Írt fel gyógyszert, amit nem tudok tovább szedni, ezért mennék most az sztk-ba, mert 1. közel van, 2. nincs havi 22-33 e ft, és most küldött el 4D-s genetikai uh-ra, ami 14 e ft volt. Szóval nincs ebben a hónapban 40 e ft-om, csak jelezném neki, hogy a gyógyszer nem jó és az uh-on rendben van minden.

A kérdező hozzászólása: Havonta 1x kell mennem, meg is van a szeptemberi idõpont. Írt fel gyógyszert, amit nem tudok tovább szedni, ezért mennék most az sztk-ba, mert 1. közel van, 2. nincs havi 22-33 e ft, és most küldött el 4D-s genetikai uh-ra, ami 14 e ft volt. Szóval nincs ebben a hónapban 40 e ft-om, csak jelezném neki, hogy a gyógyszer nem jó és az uh-on rendben van minden.
A kérdező hozzászólása: Na de az a kérdésem, hogy havi 2-3x mennétek magánhoz, a fenti esetben?
mindig magánra. egy ideje már gyakrabban kell mennem, veszélyeztetett vagyok, de csak a magánra tudok menni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, telefonálok, de lehet, hogy kellene hozzá egy hüvelykenet vizsgálat, mert a gyógyszertõl vérezni kezdtem a 23. héten!!!!! Ezért kell másik gyógyszer. Akkor hívtam volna, hogy vérzek, de nem vettem fel, bementem az sztk-ba, ott mondták, hogy azonnal hagyjam abba a gyógyszert. Akkor felhívom. Az sztk 30 perc, a magánrendelése bõ 1 óra távolságra van. És van még két pici gyerekem. Szóval a pénzen kívül nem mindegy, hogy ilyen esetbe hova kellene mennem.
Gyógyszer ügyben telefonálj (nálunk így van, amúgy elsõ válaszoló vagyok) és akkor az u.h.-ot is telefonon meséld el neki. A gyógyszer receptért csak beugrassz majd az asszisztenséhez, azért nem kell külön fizetni. (nálunk így megy) amúgy havi 2-3 alkalommal csak nem fog vizsgálni. Nekem a 30.-héttõl 3 hetente kell mennem mert terhességi cukor van nálam, de azért az sem havi 2-3 alkalom. Amúgy mi sem bírnánk azt anyagilag.
Magánba járok, havonta 1x kell mennem, a végén 2x, de fele összeget kér el, úgy tudom. A vérvételeket mindig a kórházban végzi, akkor nem kell fizetnem. Ha gondom van, külön fogad a magánrendelésen, akkor sem kér el plusz pénzt.
A terhesség megállapításánál és a szülés utáni kontrollon voltam csak a dokinál magánrendelésen, ill. egyszer, mert problémám volt. Ezen kívül midig a kórházba jártam hozzá terhesgondozásra havonta egyszer. Ott is kértem fel.
hát sztem elég ritka ha havi 2-3x kellene menni. az esetleg problémás terhességnél lehet. ha nem jó a gyógyszer, azért nyugodtan telefonálhatsz és esetleg irnak ki másikat amiért elég beugranod, nem fog megvizsgálni 3x egy hónapban, max mondom ha probléma van a babavárásoddal.
Én is magánhoz járok, havonta egyszer hív, 7 ezer egy alkalom. 32 hetesen voltam nála utoljára, holnap már nst-re megyek, ott már nem kell fizetni. 36+4 hkm (megyeszékhely)
Én is magánhoz járok de a kötelezõ vizsgálatok a kórházban vannak.Engem 5-6 hetente hív vissza! A vége felé 35-36 hét körül meg nem kell már mennem mert nst után úgyis megnéz mindig a kórházban.Legalábbis az elsõ babánál így volt!
Magándokim van. Havi 1x hív vissza. Annyit mondott, hogy az utolsó hónapban, már 2 hetente kell visszamennem. Szeretne sûrûbben megnézni. Egyébként igen, Õ ad idõpontot és mindig a magánrendelésére járok. Kérdésedre válaszolva: ha Õ ad idõpontot neked is mindig, akkor arra "illik" menni. Szóval olyan hülyén veszi ki magát hogy egyik hónapban a magánrendelésre mész, másik alkalommal meg az SZTK-ra? 32hkm
Én is magánhoz járok, a trhesség alatt egyszer voltam a magánrendelésén, egyébként folyamatosan a kórházba járok hozzá.
Én is csak magánrendelésre járok de csak havi 1x kell mennem :) Nekem is egy alkalom egy 10-s :) 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Én most kértem fel egy doktornõt, de nem tehetem meg, hogy havonta 2-3x a magánrendelésére járjak. 11 e ft/alkalom. Nagyon gáz, ha az sztk-ba keresem fel néha?
Szerintem mehetsz nyugodtan SZTK-s rendelésére is. Ha õ a fogadott dokid, õ vezeti le a szülést szerintem mindegy hova mész. Szerintem neki is teljesen mindegy lesz ha nem egy pénzéhes... :) Én is magándokihoz járok, nekem azt mondta hogy menjek nyugodtan hozzá a kórházba, és úgy nem kér tõlem pénzt. Boldog Babvárást! 40 hkm

Szerintetek az igaz, hogy ha valakinek van fogadott orvosa, de az valamiért nem megy be a szülésre, akkor az ügyeletes orvos nem igazán akar segíteni? Ha igen, miért veszélyeztetik két ember életét?

Legjobb válasz: HA a dokid tuti nem megy be akkor az ügyelets orvos biztos lefogja vezetni a szülést Ha van rá esély hogy a dokid beér akkor szoktak vonakodni

HA a dokid tuti nem megy be akkor az ügyelets orvos biztos lefogja vezetni a szülést Ha van rá esély hogy a dokid beér akkor szoktak vonakodni
én nem így tapasztaltam, vannak ügyeletes orvosok, akik nem tesznek sokat a kismamákért, de ezek emberileg ilyenek, függetlenül a fogadott orvosodtól. Akik kismamák most meghaltak, mind a fogadott orvos "keze által". Ez szerintem orvos kérdése. Ha kifogsz egy jó ügyeletest, akkor mindent meg fog tenni érted. De kifoghatsz egy [email protected] fogadott dokit is és ott maradsz. A másik pedig mellettem volt egy vajúdú nõ, felhívták az orvosát (egy neves fõorvos, aki beüzent, hogy természetes szülés lesz, hagyják vajúdni, reggel 7-re érkezik)Na most az ügyeletben én fiatal kisdokikkal(megkockáztatom rezidensekkel)találkoztam, persze, hogy nem tesznek semmit / nem mernek tenni semmit, amikor egy fõorvos ezt üzeni. (És hozzá teszem 3 kg-os kicsi babát jósoltak és lett neki közel 5 kg-os, 65 cm babája, de reggel hétig vajúdott és megszülte, nem ez volt legszebb napja.) Az én orvosom olyan volt, mindenki megmondta a városban, hogy õ nem üzenget, indul, ha hívják. De amíg nem hívták, én úgy éreztem, mindent megtettek értem az ügyeletben lévõ orvosok.
nekem akkor hatalmas szerencsém volt az ügyeletes dokival!nem vonakodtak semmitõl, tették amit kellett tenniük és uúy ahogy kellett!

Ha fogadott orvosom van, akkor a szülés utáni kontroll vizsgálat is nála lesz? Vagy a kórházban?

Ha a magánrendelésre kell mennem, akkor mit vizsgál a doki szülés után? Gondolom megnézi, hogy mennyire gyógyult a gátseb, vagy a császár utáni heg. Ezen kívül? És mennyit fizettetek ezért?

Legjobb válasz: Szia! Ezt neked kell eldöntened, hogy melyik lehetõséget választod.Vannak olyanok akik a szülés utáni kontrollt a szakrendelésen "csináltatják".De én úgy vagyok vele,hogyha eddig hozzá jártam akkor ezután is hozzá fogok.Megnézi a méhszájadat és a császári (ha lesz) hegedet.Lehet megkérdezi,hogy szeretnél-e valami fajta fogamzásgátlást igénybe venni?!Annyit kell fizetni nála amennyi a tarifája a rendeléseken. Könnyû szülést kívánok!

Szia! Ezt neked kell eldöntened, hogy melyik lehetõséget választod.Vannak olyanok akik a szülés utáni kontrollt a szakrendelésen "csináltatják".De én úgy vagyok vele, hogyha eddig hozzá jártam akkor ezután is hozzá fogok.Megnézi a méhszájadat és a császári (ha lesz) hegedet.Lehet megkérdezi, hogy szeretnél-e valami fajta fogamzásgátlást igénybe venni?!Annyit kell fizetni nála amennyi a tarifája a rendeléseken. Könnyû szülést kívánok!
Mivel nekem volt fogadott orvosom, a kórházban mindenki más magasról lesz...t. Õ minden nap bejött, megkérdezte, hogy hogy vagyok. Õ írta alá a zárójelentést is, és még ott a kórházban meg is vizsgált. Általában ilyenkor szokták odaadni a borítékot, szóval ezért külön nem kell fizetni. Magánrendelésre a 6 hetes kontrollra kellett visszamennem hozzá.
Szia! Én múlt héten voltam a kontrollon, oda mentem, ahol a magánrendelése van, elõzetesen ezt egyeztettük le telefonon, és ugyanannyit fizettem neki, mint mikor pocakosan jártam hozzá. Ez nálunk 5 ezer. Nem tudom, hogy elvárta-e vagy sem, annyit mondott: Köszönöm, hogy gondolt rám! A vizsgálat nálunk annyi volt, hogy megnézte a méhszájamat, hogy zárt-e, a méhemet, hogy visszahúzodott-e teljesen, nyomkodott, hogy érzékenyek-e a petefészkeim, kérdezte nehéz-e pisilni, megnézte van-e váladékom. Aztán cici vizsgálat is volt, megnyomkodta, megmasszírozta, beszélgettünk pár percet és ennyi, 3 hónap múlva rákszûrés! Könnyû szülést!

Ha fogadott orvosom van, a szülésznőknek is kell fizetni? és mennyit? Hány embernek?

Nagyon nem vagyok eleresztve... orvosom is csak azért van, mert nagyon parázós vagyok.

Legjobb válasz: Ha csak a dokit fogadtad fel, csak neki kell! A szülésznõnek csak akkor, ha õt is felkérted! A mennyi annak a függvénye, mennyiért jársz hozzá a rendelésre! Annak a 10*-ét szokták kérni, de jobb, ha megkérdezed mennyit kér! Nekem a dokim (csak szülésre kértem fel) nem mondott árat,30-at adok neki, a szülésznõmnek, mert fogadtam 20-at adok! Megyeszékhely, de Pest drágább

Ha csak a dokit fogadtad fel, csak neki kell! A szülésznõnek csak akkor, ha õt is felkérted! A mennyi annak a függvénye, mennyiért jársz hozzá a rendelésre! Annak a 10*-ét szokták kérni, de jobb, ha megkérdezed mennyit kér! Nekem a dokim (csak szülésre kértem fel) nem mondott árat, 30-at adok neki, a szülésznõmnek, mert fogadtam 20-at adok! Megyeszékhely, de Pest drágább
Szülésznõnek csak akkor ha az is fogadott, illetve abban az esetben, ha nem fogadod meg és némi összeggel fejezed ki a hálád! De ez sem kötelezõ, hisz õ a munkáját végzi.
A kérdező hozzászólása: és ha adok, akkor mennyit kell? 5000 nek is örülnek? vagy akkor inkább ne is adjak semennyit sem.
5000 is tökéletes, esetleg mellé egy kis ajéndékkosár is jó ötlet. Teljesen mindegy mennyit adsz. (persze ne egy ezrest :D ) Én nem adtam egy forintot sem, így a zsebemben maradt jó pár ezer ft. Hálapénz nélkül is megszülöd, a szülésznõ a dolgát végzi!
Ha szimpi lesz és sok segítséget ad, adj neki, ha mogorva lesz vagy nem lesz szimpatikus a hozzáállása, akkor semmit ne adj neki. Én magándokihoz járok, összeget nem mondott, 40et gondoltam neki, szülésznõnek 20at. De ez változhat, attól függõen, milyen lesz a hozzáállásuk. (lefele ;) )

3 hétre vagyok a kiírt időponttól és az első gyermekemet császárral szültem. Nincs fogadott orvosom, ilyenkor mi a helyzet? Automatikus császár, vagy majd egyszer csak elkezdődnek a fájások és irány a kórház? Honnan tudom, ha baj van?

Már eddig is vannak hasfeszüléseim, de nem vészes. A els? azért volt császár, mert leesett a fájásoknál a szívhangja, az utolsó napokban már nem nagyon akart mozogni CTG közben, és beindított szüléssel kezdtük, burokrepesztés, beöntés, borotválás, majd kiderült, hogy baj van és akkor csaszi.. Tényleg nincs fájdalomcsillapításra lehet?ség, ha az els? csaszi volt és megpróbálom természetes úton?

Legjobb válasz: Az sztk-s doki azt mondta, hogy császárpártiak a dokik, ha az elsõ az volt, de nem törvényszerû. Viszont a Margit kórházban volt az elsõ is, és akkor velem nagyon gonoszak voltak, mert az egyik ottani dokinõ volt az sztk-ban helyettesíteni, és felírt nekem vérnyomáscsökkentõ gyógyszert, mert miután 3 órát vártam és 3 különbözõ vizsgálatom volt nyilván magas volt a vérnyomásom és addig nem is volt vele semmi baj. Na amikor 3 nappal késõbb mentem a kórházba, akkor megmondtam, hogy nem szedem a gyógyszert, mert otthon, ha nem [email protected], akkor normális a vérnyomásom, na és erre aztán én voltam az, aki a dokiknak ellenszegül, így is viselkedtek velem. Ezért kicsit aggódok, hogy inkább megcsászároznak mondvacsinált ürüggyel, csak hogy menjek már onnan. Ezért tettem fel a kérdést, hogy ilyenkor (1. császár, 2-nál mi várható) mi a helyzet?

A kérdező hozzászólása: Az sztk-s doki azt mondta, hogy császárpártiak a dokik, ha az elsõ az volt, de nem törvényszerû. Viszont a Margit kórházban volt az elsõ is, és akkor velem nagyon gonoszak voltak, mert az egyik ottani dokinõ volt az sztk-ban helyettesíteni, és felírt nekem vérnyomáscsökkentõ gyógyszert, mert miután 3 órát vártam és 3 különbözõ vizsgálatom volt nyilván magas volt a vérnyomásom és addig nem is volt vele semmi baj. Na amikor 3 nappal késõbb mentem a kórházba, akkor megmondtam, hogy nem szedem a gyógyszert, mert otthon, ha nem [email protected], akkor normális a vérnyomásom, na és erre aztán én voltam az, aki a dokiknak ellenszegül, így is viselkedtek velem. Ezért kicsit aggódok, hogy inkább megcsászároznak mondvacsinált ürüggyel, csak hogy menjek már onnan. Ezért tettem fel a kérdést, hogy ilyenkor (1. császár, 2-nál mi várható) mi a helyzet?
Azthiszem 2 évnek kell eltelnie két csaszi közt... de sztem ez orvosfüggõ is
A kérdező hozzászólása: Igen, az ügyeletes dokinál és szülésznõnél szültem, minden nagyon rendesek, segítõkészek voltak. Hát, a fájások tényleg fájnak, az érzéstelenítõ szuper volt, de a végénél (kitolás résznél) ismét érzel mindent. A kitolás nagyon gyorsan történt, max pár perc volt, a gátmetszést nem is éreztem mikor vágták, viszont a varrása nekem nagyon fájt. A császár miatt volt betapintás, inkább kellemetlen, hülye érzés, mint fájdalmas.. Mikor jöttünk ki a kórházból, aznap kiszedték a varratokat, az is fájt, meg utána még 1-2 napig. De már jól vagyok, ma 1 hete szültem és tegnap már voltam a nagyobbikkal boltban. Nem fájok sehol, tejem van bõségesen!!! Így azért sokkal könnyebb a szülés utáni élet, mint császár után!! Könnyû, természetes szülést mindenkinek és utána jó babázást! :D
Gratulálok nagyon!!! Akkor az ügyeletesnél szültél? Nem volt gond? Hû, annyira örülök :) . Jobb volt a természetes szülés? Jó babázást :)
A kérdező hozzászólása: 6 napja megszületett természetes úton második kislányom :D Kaptam epidurális érzéstelenítést, volt betapintás a szülés után.. Mindenki úgy állt hozzá, hogy megnézzük, hogy alakul, aztán ha baj van, csak áttolnak a mûtõbe és kiveszik a babát. Mondták, hogy kicsi a baba, így talán nem lesz baj (utólag kiderült, hogy 55 cm 3450 g, tehát teljesen normális súlyú). Egyébként elfolyt a magzatvíz és megindultak a fájások.. Köszönöm a válaszokat!
Szia, megszületett a babád? Hogy alakult a szülés? Remélem már babázol :) Így elõre is gratulálok :)
nem keserítek, hanem elmondtam ami a szokás. nekik szerencséjük volt. van doki aki bátran kockáztat, van aki eleve nem
utolsó, ez nem igaz, amit írtál. Nem egy olyan ismerõsöm van, ahol a császár utáni újabb szülésnél kevesebb, mint 2 év telt el, és sikerült nekik hüvelyi úton szülni! Nem az idõ a fõ tényezõ, hanem az, hogy a heg milyen, és a heg állapotán nem segít 3-4-5 év. Ahol pedig nem sikerült, hiába volt meg a 2 év a szülések között, ott nem a heg volt a gond, hanem nem tágult az anya, vagy leesett a szívhang, vagy a magzatvíz volt zavaros. úgyhogy ne keserítsd el a kérdezõt :)
ha nincs minimum 2 év, nem kockáztatnak. a 2. császár nem kiszúrás, hanem életmentõ mûtét. mert szakadhat a heg, ami életveszély neked is a babának is. van ahol 3 évet is ajánlanak, és még úgy sem 100%. ha hagynak vajúdni akkor is folyamatosan monitoroznak és elsõ legkisebb gondnál azonnal mûtenek
de jársz dokihoz nem? vele beszélj! neked kell ezt szóba hozni egy sztk-s doki nem tudhatja magától h van e más orvosod. legközelebb mész beszélj vele.
Gratulálok! :) jó babázást

Samsung Galaxy Ace telefonnál hogy tudom beállítani, hogy ha ki van kapcsolva és valaki keresett, bekapcsolás után kapjak értesítést arról, hogy volt nem fogadott hívásom?

Legjobb válasz: A szolgáltató? Sms értesítést tud küldeni a rendszer, ez nem a telefon funkciója. http://www.t-mobile.hu/lakossagi/szolgaltatasok/telefonalas/..

A szolgáltató? Sms értesítést tud küldeni a rendszer, ez nem a telefon funkciója. http://www.t-mobile.hu/lakossagi/szolgaltatasok/telefonalas/..
A kérdező hozzászólása: t-mobilos. készülékcsere volt pár hete. az elõzõ minden beállítás nélkül küldte az értesítést, de a mostani nem. meg ugyanolyan telefon volt a családban, ugyanaz a szolgáltató, még a díjcsomag is, és pl anyumnak nem jelzett.
A kérdező hozzászólása: felhívtam az ügyfélszolgálatot, beállították. most már mûködik. köszönöm a választ!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!