Találatok a következő kifejezésre: Ha fogadott ill. szülésznő (5 db)

Ha fogadott orvos ill. szülésznő nélkül szülök, jobb az ha előre adok pénzt nekik?

Szülészn?t akartam csak fogadni és az ügy. orvosnál szülni, de "felvilágosítottak, hogy ha nincs fogadott dokim sz.n?m se lehet! Most nem tudom mikor adjak pénzt az ügyeleteseknek!?

Legjobb válasz: Nem kell fizetni, kap fizetést. De most komolyan. Én is az ügyeletes dokinál szültem, nem fizettem neki, csak amikor mentem varratszedésre, akkor vittem neki egy ajándékcsomagot. Ez szerintem a legtöbb, amit adni kéne, hiszen tényleg azért kapja a fizetését, hogy elvégezze a munkáját. Amúgy nagyon jófej volt, végig ottvolt a szülésnél, meg elõtte a vajúdásnál is szinte egyfolytában. Szóval hagyd a csudába azt a pénzt, az ügyeletes orvos nem is várja hogy fizess neki, csak a fogadottat kell megfizetni.

Nem kell fizetni, kap fizetést. De most komolyan. Én is az ügyeletes dokinál szültem, nem fizettem neki, csak amikor mentem varratszedésre, akkor vittem neki egy ajándékcsomagot. Ez szerintem a legtöbb, amit adni kéne, hiszen tényleg azért kapja a fizetését, hogy elvégezze a munkáját. Amúgy nagyon jófej volt, végig ottvolt a szülésnél, meg elõtte a vajúdásnál is szinte egyfolytában. Szóval hagyd a csudába azt a pénzt, az ügyeletes orvos nem is várja hogy fizess neki, csak a fogadottat kell megfizetni.
Elõre semmiképp, majd ha a végén meg vagy elégedve, és szeretnéd megköszönni, akkor.Ez a dolga.
A védõnpm is azt mondta, hogy elõre semmiképpen ne adjunk pénzt! Ki tudja, lehet, hogy közben hazamegy, mert mûszakváltás lesz. Csak akkor adj, ha tényleg úgy érzed, hogy megérdemli és elégedett vagy. Egyébként szerintem is maximálisan elég lenne egy ajándékcsomag. Minden jót!!!

A győri kórházban mennyit kell, vagy illik adni a szülésznőnek? Az orvosnak Ti adtatok/adtok pénzt, ha nem fogadott orvosnál szültetek/szültök?

Legjobb válasz: Igaz én nem a Gyõri kórházban szültem.De nem volt fogadott orvosom,én nem adtam pénzt.Császároztak a mûtõben volt 2orvos + egy harmadik kezelt utána,akkor mind a 3-nak adhattam volna.Ha pénzt akartam volna adni az orvosnak akkor fogadok egyet de azt inkább a kislányomra költöttem.

Igaz én nem a Gyõri kórházban szültem.De nem volt fogadott orvosom, én nem adtam pénzt.Császároztak a mûtõben volt 2orvos + egy harmadik kezelt utána, akkor mind a 3-nak adhattam volna.Ha pénzt akartam volna adni az orvosnak akkor fogadok egyet de azt inkább a kislányomra költöttem.
En ott szultem a dokim fogadott volt ugyhogy neki adtam, ha nincs fogadottad akkor sztem nem muszaj adni de nagyon dicserik a mostani fiatal dokikat aki ugye gyakran ugyelnek. A szuleszno nem volt fogadott szantam neki egy 5 ezrest meg egy doboz csokit de nem volt bent utolso nap igy a zsebembe maradt. Ha esetleg nehezen birod a korhazakat en azt ajanlom inkabb a vip szobara kolts ha van mibol mert az egy megvaltas volt nekem. Sajat wc sajat zuhany! Egy ejszaka 10e de barmikor atmehetsz sima szobaba
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!

Ha úgy eseik hogy császárral kell szülnöm akkor mennyi pénzt illik adni a fogadott dokinak? Császárnál van bent szülésznő?

Legjobb válasz: Szia! Ha elõzetesen nem beszélitek meg a tarifát, akkor szerintem a többi kismamától érdeklõdj a váróban, mert minden orvos más és más... Császárnál nem igazán van szükség szülésznõre, de ha Te felkérsz egyet, akkor nyilván ott lesz.

Szia! Ha elõzetesen nem beszélitek meg a tarifát, akkor szerintem a többi kismamától érdeklõdj a váróban, mert minden orvos más és más... Császárnál nem igazán van szükség szülésznõre, de ha Te felkérsz egyet, akkor nyilván ott lesz.
Nekem volt bennt szülésznõ, igaz nem fogadott, de nagyon aranyos volt, mondta, hogy mi fog történni, jött nyugtatgatott, egyszóval baromi kedves volt.A dokimnak (nem mondott összeget), lehet sokan nevetségesen kevésnek tartják, de csak 10.000 Ft-ot tudtunk adni.
Hát, mi ennél jóval többet adtunk, de nem magánrendelésre jártam, és a császár elõtt hetekig bent feküdtem a szülészeten, ahol a doki jött lelkiismeretesen, folyamatosan nézték a picit is és engem is. A párommal közösen döntöttük el, hogy mennyit kap - szerintünk megérdemelte.
Úgy hallottam az az íratlan szabály, hogy annak az összegnek a tízszeresét "kell" adni amit rendeléskor. Mi 5000Ft-ot adunk vizsgálatonként, így 50ezret "akarunk" adni szülésre.
A kérdező hozzászólása: esik-et akartam írni
Szerintem nem sokkal többet, mint a rendes úton történõ szüléskor. Ha rendesen szeretnél szülni, akkor kutya kötelessége megtenni mindent annak érdekében, ha pedig valami oknál fogva vágnak, akkor meglátjátok mennyit tett meg értetek, milyen lett a varrás, milyen az utógondozás, stb. Ha csak felvág, és "összestoppol", majd feléd se néz, akkor még kevesebbet, mint tervezted. Orvosa válogatja. DE AZT MINDENKÉPPEN VEDD FIGYELEMBE, HOGY SZÁMODRA MILYEN ÉLMÉNNYÉ TETTE A SZÜLÉST!
Hát egyesek nagyon túl tudják fizetni a dokikat. Értem már miért van olyan jó kocsijuk. Félretéve a hülyeséget. Én úgy gondolom, hogy ha magánrendelésre jársz a dokidhoz, akkor a magánrendelésnél egy kicsit többet adsz. Max. 15-20e. Szerintem ennél többet nem szabad(na). Attól hogy császárral kell esetleg szülnöd, az is csak szülés, szerintem nem kell többet adni. De ha esetleg nagyon aranyos és sokat néz rád, akkor többet is megérdemel, de csak ha megteheted. Nem szabad elkényeztetni azért õket, mert sajnos ezért várnak el ilyen sokat. Császárnál nem muszáj hogy legyen bent szülésznõ, de bent lehet.
Igaza van az 5.válaszolónak, valóban ez a szokás, h a 10x-ét adják.Én konkrétan megkérdeztem a dokimat, h mennyi a sima szülés és a császár.Nála mindkettõ uannyiba kerül, 70000ft.20hetes baba anyuákja


Ha nem lesz se fogadott szülésznőm, se orvosom, akkor mikor illik "megköszönni" a segítségüket? Aki hasonló helyzetben volt, hogyan csinálta?

Egy kisebb ajándékkosárra gondoltam pl a szülésznő(k)nek, illetve az orvosnak valami kisebb összegre.

Legjobb válasz: A kórházból való távozásodkor.Én legalábbis így csináltam.Volt két tanuló nõvérke, azoknak külön pénzt adtam, az osztályosoknak meg egy nagy csomagot.

A kórházból való távozásodkor.Én legalábbis így csináltam.Volt két tanuló nõvérke, azoknak külön pénzt adtam, az osztályosoknak meg egy nagy csomagot.
Szia, kétszer szültem fogadott orvos és szülésznõ nélkül, a szülésznõ kapott 5000 Ft-ot és egy bonbont, az orvos 10000 Ft-ot és egy üveg bort. (hazamenetel napján, miután az orvos megvizsgált)
Mikor kijött a baba. Mondod, hogy köszönöm és ennyi hidd el, bõven elég. Senki nem várja el, hogy pénzt/ajándékot adj, nem is kell.
Szia! Én vittem egy tortát a csecsemosoknek es egyet az osztályosoknak, nagyon oruktek neki. Bolti torta volt, a férjem hozta be, amikor jött értünk!:)
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm mindenkinek. Nem akarok nagy összegeket erre áldozni (nem is tudnék), csak érdekelt, hogy is mûködik ez.

Mennyi pénzt illik adni a fogadott szülésznőnek, ha rám bízta?

Fogadott orvosom is van,?k együtt szoktak dolgozni. Az egyértelm? helyzet,hogy az orvosnak mennyit adunk majd,de a szülészn? esetében tanácstalan vagyok. A hétre vagyok kiírva,? volt ott a ctg-knél,nagyon rendes,ha bármi van,?t kell hívnom mobilon,miel?tt indulunk a kórházba. Azt mondta,? nem szokott összeget mondani. Anyagilag nem állunk túl fényesen,de nem szeretném alul értékelni a munkáját! Általában mennyi a tarifa???

Legjobb válasz: Szülésznõnek általában 20.000 Ft-ot szoktak adni.

Nekem fogadott volt, 20 ezret adtunk neki (Miskolc).
Szülésznõnek általában 20.000 Ft-ot szoktak adni.
mi 30 ezret adtunk a szülésznõnek.
12.54-es kismama! én is nyiregyi vagyok. elküldenéd a szülésznõd nevét? akár priviben is...köszi... és bocs az offért...egyébként én úgy gondoltam hogy a dokinak 30-40ezer, szülésznõnek 15ezer...persze függ hogy mennyi idõt lesznek velem.
én 100at adtam a dokinak és 20at a szülésznõnek.
Nálunk Nyíregyházán 10-15-20.000, - Ft körül mozog a "tarifa". Nagylányomat 2 éve szültem, 20 eFt-ot adtam a szülésznõnek mert a 12 órás vajúdás alatt szinte végig ott volt velem és amig bent kellett lennünk a kórházban gyakran segített. Jelenleg még van 5 hetem a kisfiú megszületéséig és semmi esetre sem akarok annál többet adni, mint elõzõleg.
12.54-es nyíregyházi kismama! Én is nyíregyházi vagyok és nekem aug-ban lesz 2 éves a kisfiam, te mikor szülted? Ki az említett szülésznõ? Nekem Németh Erika volt akkor és most is. Mikorra vagy pontosan kiírva, és ki a dokid? Írtam volna privit, de nincs megadva, ezért kérdezgetek itt.
16.06-os vagyok. itt erre nyiregyen én 15-20ezret hallok szülésznõnek. figyelj, ha jól tudom munkaidõben segédkezik neked. és ha felfogadod, naná hogy õt riasztod akár az éjszaka közepén is. szerintem a 15-20ezer ideális.
Szülésznõ: Lázárné Kati: 06-30/481-3062, Mara (Marika) 06-30/313-8822. Viszont kívánok könnyû szülést!
köszönjük. én az egyik nyiregyi vagyok. szívesen várom a telefonszámot. az én dokim Molnár Balázs, nem tudom vele szokott e dolgozni? elõre is köszi és könnyû szülést :-)
Elfelejtettem írni, hogy vasárnap volt az említett nap és ha valaki kéri szívesen megadom a telefonszámokat.
Az elsõ babámat 2008. áprilisában szültem Lázárné Kati szülésznõ volt ott velem végig, mármint reggel 5 órától este 17 óráig, merthogy akkor született meg babám, addig élveztem a fájdalmakat. Egy ágyasban voltam és csak ritkán ment ki tõlem-tõlünk, pedig a férjem is ott volt. Már reggel rendezte a szobát is, ahová késõbb kerültem. Most 35 hetes vagyok (június közepére várjuk a picit) és a vezetéknevét nem tudom, de a keresztneve Mara, mármint Õt kértük fel, azért is mert a fogadott orvosom (dr. Albert László) mellett dolgozik.
A kérdező hozzászólása: Meglepõdtem, ezen a 20000 Ft-os összegen... Persze örülök, ha ennyi. De nem kevés, ha egy hónapja minden héten a saját szülésznõm vár a kórházban a ctg-n, beszélgetünk, tanácsokat ad, és akár éjjel is õt kell hívnom, ha bármi bajom van?
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat! Kedves utolsó (nyíregyházi)! Fogadott szülésznõd volt, miattad volt éppen õ ott a vajúdásnál?
Szia! Jézusom elképesztõ emberek mennyit képesek kifizetni!!! Hát én ügyeletes dokinál szültem , teljesen tökéletes szülésem volt!! És másnap mikor bejött meglátogatni a doki kapott egy üveg jóminõségü pezsgõt plusz 10.000ft tízezer forintot!! A szülésznõ meg egy pralinét és egy 5000ft !! Ennyi és ezek után a doki minden nap mejött hozzák amig a kórházban voltunk!!Nem többet!! Azt hiszem van mire költeni bõven mindenkinek ott a baba !!Szernitem többet nem érdemel egy orvos sem!! Ez a dolguk!!!szép estét


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!