Találatok a következő kifejezésre: Ha fogadott ill (25 db)

Én is tarifáról érdeklődöm, a SoteI-en ha fogadott a dokim, de neki nincs magánrendelője és a kórházba járok hozzá, akkor mennyit illik adni?

Legjobb válasz: Attól függ, melyik dokinál szülsz. Volt szobatársaimat tudom írni. Egyik Krasznainál császárral ikreket szült 40-et fizetett. Másik ugyan ennél simán 30-ért. Én fõorvosnál szültem, 80-at adtam, de nekem necces volt a terhesség és közben nem fogadott el semmit sem. Általában 30-40 körül szoktak adni. Harmadik szobatársam ügyeletesnél szült, nem adott neki semmit, mert elég rosszul álltak anyagilag.

Attól függ, melyik dokinál szülsz. Volt szobatársaimat tudom írni. Egyik Krasznainál császárral ikreket szült 40-et fizetett. Másik ugyan ennél simán 30-ért. Én fõorvosnál szültem, 80-at adtam, de nekem necces volt a terhesség és közben nem fogadott el semmit sem. Általában 30-40 körül szoktak adni. Harmadik szobatársam ügyeletesnél szült, nem adott neki semmit, mert elég rosszul álltak anyagilag.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Szia! Szerintem annyit adjál, amennyit az anyagi lehetõséged (valóban) megenged..... Én is ügyeletes orvosnál szültem ugyanitt (2010-ben), akkor 25000 Ft-ot adtam a nagyon szimpatikus (akkor még) rezidens orvosnak! Most a második babámat is nála fogom szülni, kb ugyanennyit fogok neki adni, mivel nem állok túl jól anyagilag! És egyébként is...... De ha nem fizetsz egy forintot sem, akkor is kiváló ellátást fogsz kapi a Klinikán Te is és a Babád is! Az orvos megkapja a fizetését! De ha nagyon kellemetlenül érzed magad emiatt, kérdezz rá kerek perec, hogy "kell" e fizetned? (Csak nem mond egy összeget.....az durva lenne!)

Ha fogadott orvos ill. szülésznő nélkül szülök, jobb az ha előre adok pénzt nekik?

Szülészn?t akartam csak fogadni és az ügy. orvosnál szülni, de "felvilágosítottak, hogy ha nincs fogadott dokim sz.n?m se lehet! Most nem tudom mikor adjak pénzt az ügyeleteseknek!?

Legjobb válasz: Nem kell fizetni, kap fizetést. De most komolyan. Én is az ügyeletes dokinál szültem, nem fizettem neki, csak amikor mentem varratszedésre, akkor vittem neki egy ajándékcsomagot. Ez szerintem a legtöbb, amit adni kéne, hiszen tényleg azért kapja a fizetését, hogy elvégezze a munkáját. Amúgy nagyon jófej volt, végig ottvolt a szülésnél, meg elõtte a vajúdásnál is szinte egyfolytában. Szóval hagyd a csudába azt a pénzt, az ügyeletes orvos nem is várja hogy fizess neki, csak a fogadottat kell megfizetni.

Nem kell fizetni, kap fizetést. De most komolyan. Én is az ügyeletes dokinál szültem, nem fizettem neki, csak amikor mentem varratszedésre, akkor vittem neki egy ajándékcsomagot. Ez szerintem a legtöbb, amit adni kéne, hiszen tényleg azért kapja a fizetését, hogy elvégezze a munkáját. Amúgy nagyon jófej volt, végig ottvolt a szülésnél, meg elõtte a vajúdásnál is szinte egyfolytában. Szóval hagyd a csudába azt a pénzt, az ügyeletes orvos nem is várja hogy fizess neki, csak a fogadottat kell megfizetni.
Elõre semmiképp, majd ha a végén meg vagy elégedve, és szeretnéd megköszönni, akkor.Ez a dolga.
A védõnpm is azt mondta, hogy elõre semmiképpen ne adjunk pénzt! Ki tudja, lehet, hogy közben hazamegy, mert mûszakváltás lesz. Csak akkor adj, ha tényleg úgy érzed, hogy megérdemli és elégedett vagy. Egyébként szerintem is maximálisan elég lenne egy ajándékcsomag. Minden jót!!!

6 hetes kontrol vizsgálaton mennyit illik adni ha fogadott (akinél szültem) orvoshoz megyek vissza?

Legjobb válasz: Tõlem akkor ugyan annyit kért, mint amikor szülés elõtt mentem hozzá. De én az nap amikor kijöttünk a kórházból, odaadtam neki a szülésért a pénzt.

Tõlem akkor ugyan annyit kért, mint amikor szülés elõtt mentem hozzá. De én az nap amikor kijöttünk a kórházból, odaadtam neki a szülésért a pénzt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod.a szülésért énis odaadtam amikor varratot szedett még a korházban, csak gondolom ilyenkor is illik adni valamit.
Szerintem már ne adj neki többet hiszen már odaadtad amit neki szántál. Én vagyok az elõzõ válaszadó és csak annyit adj amennyit kér. Jobban mondva én mindíg egy ezressel többet szoktam neki adni. T.


Én Kecskeméten fogok szülni hamarosan, most 39 hetes vagyok. Mennyit illik adni az orvosnak szülés után ha van fogadott orvosom?

Legjobb válasz: Az attól is függ, hogy ki a fogadott orvosod. Tavaly szültem, én 50 ezret (adtam volna, ha a fogadott dokinál tudtam volna szülni de nem így alakult), más 30-40 ezret, de olyat is hallottam, aki 100 ezret(!) adott. Van egy ilyen városi legenda, hogy ha a doki nem állapít meg fix tarifát, akkor a terhesgondozás alatt felszámított díj 10 - szeresét illik adni. Tehát ha pl. 8000 Ft-ot adtál alkalmanként, akkor 80000 Ft a "tarifa".

Az attól is függ, hogy ki a fogadott orvosod. Tavaly szültem, én 50 ezret (adtam volna, ha a fogadott dokinál tudtam volna szülni de nem így alakult), más 30-40 ezret, de olyat is hallottam, aki 100 ezret(!) adott. Van egy ilyen városi legenda, hogy ha a doki nem állapít meg fix tarifát, akkor a terhesgondozás alatt felszámított díj 10 - szeresét illik adni. Tehát ha pl. 8000 Ft-ot adtál alkalmanként, akkor 80000 Ft a "tarifa".
Hülyeség ez a 10x-es dolog! A rendelõben elméletileg ki van írva, hogy mennyi a tarifa. Ha nincs, akkor megbeszéled az orvossal. Van, aki megmondja, mennyiért vezeti le a szülést, de ha nem egyeztek meg elõre, és nincs fix tarifája, akkor annyit adj neki, amennyit szánsz. Én 30ezret adtam egy éve. Elõtte minden hónapban 6000 volt a magánrendelés. Én ennyit tartottam reálisnak, mert ugye én vidékrõl jártam Kecskemétre hozzá, még az üzemanyag díjat hozzászámolva havonta egy 10-es volt. Késõbb tetettem fel spirált, nem fogadott el semmit, mondván kórházi környezetben tette fel, és nem fogadott el pénzt. Mindenkinek a saját pénztárcája dönti el, mennyit ad. Mivel én szülésznõt is fogadtam, az 20ezer volt, de megérte, mert rengeteget törõdött velem, míg a doki ugyan sokszor jött, igazából a finishben volt mellettem. Van nekik más dolguk is, attól, h fogadott dokik. Egyébként a szobatársaim átlag 30-50-et adtak.
Ki volt az orvosod?
10 hónapja szültem, és 50 ezret adtam.Dokim nem kérte, mindig kitért ha kérdeztem, de úgy gondoltam, hogy megérdemli.Nagyon figyelt ránk végig, mindenben segített!!!Biztonságban éreztem magam végig!
Ja és nem kérdeztem mennyit kér.Ennyit kapott és kész.9 hónapon keresztül oda hordtam a magánrendelõbe havonta 10 ezer forintot.3 gyerekemet szültem nála de ez soha nem volt téma köztünk.
Egy éve szültem és 30 ezret adtam.
Én 6 hete szültem 30 ezret adok.
Kérdezd meg, hogy mennyiért vállalja a szülés levezetését! Ki az orvosod?
Én 80-at adtam!
Nyirády Tamás, és tényleg csak jót tudok róla mondani!

Ha van fogadott orvosom egy kórházban (nem magánrendelés) , akkor illik a vizsgálatokon borítékot adni? Ha igen mennyit? És a szüléskor mennyit szoktak adni?

Nem tudom mit gondoljak,

Legjobb válasz: Szia, pénzt csak magánrendelésen kell adni, ott mondja is a doki, hogy mennyit. Szerintem akármennyire is fogadott az orvos, ha nem a magánrendelésére mész, akkor nem várhatja el, hogy fizess. A szülés más kérdés, én magándokihoz járok, azt hallottam, hogy a szülés kb 10-szerese a vizsgálati díjnak, így én szerintem 80ezret fogok fizetni. :S Sajna azt nem tudom, hogy ebben az esetben mennyi lesz Neked, de úgy hallottam ha valakinek nincs fogadott dokija sem, akkor 30-40-et szoktak adni...na, sztem nálad a kettõ között.. Remélem azért segítettem valamennyire..

Szia, pénzt csak magánrendelésen kell adni, ott mondja is a doki, hogy mennyit. Szerintem akármennyire is fogadott az orvos, ha nem a magánrendelésére mész, akkor nem várhatja el, hogy fizess. A szülés más kérdés, én magándokihoz járok, azt hallottam, hogy a szülés kb 10-szerese a vizsgálati díjnak, így én szerintem 80ezret fogok fizetni. :S Sajna azt nem tudom, hogy ebben az esetben mennyi lesz Neked, de úgy hallottam ha valakinek nincs fogadott dokija sem, akkor 30-40-et szoktak adni...na, sztem nálad a kettõ között.. Remélem azért segítettem valamennyire..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat! Nagyon nehéz és olyan kínos ez... Nem szeretném túlzásba vinni, (minden fillér számít most nekünk) Viszont annyira rendes a Doki, hogy mindenképp szeretném "meghálálni".
Szia.Ha az sztk-ba jársz hozzá, akkor szerintem nem, de amikor megfogadtad errõl nem volt szó? Ha csak a szülés után szeretnél adni valamit, akkor esetleg vehetnél neki egy üveg márkás italt, vagy ajándékkosarat, vagy ha dohányzik egy doboz finom szivart. Nem csak pénzzel lehet kifejezni a hálánkat. És jól mondtad, hogy most minden pénz számít. Üdv, 39 hetes kismama
Ha nem magánrendelés és felfogadtad az a szülésre vonatkozik inkább. Tehát nem kell fizetned csak a szülésnél majd. Szerintem mivel nem magánrendelésre jársz igy illik többet adnod szüléskor mint 30-40 ezer. De mindenkinek saját szive joga, ha nincs elõre megbeszélve. Attól is függ sokminden hogy szabadnapján megy e be a doki vagy épp munkaidõben lesz e. Ha gonsdolod adj neki 30-40 ezret és ha minden rendben lesz utána akkor még a 6 hetes kontrollon szoktak még vagy csomagot adni vagy pénzt.
ez nagy dilemma! Én is így vagyok magándoki és kórházi rendelés..nem engedte, hogy a maszekra menjek, de úgy gondolom, ha bejön a szülésre, mert ha lejár egy 24 órás ügyelet akkor nem vállalhatnak túlórát miattam sem-akkor 50-et kap , ha pedig nem akkor aki bejön az kap 30-at és a dokinak viszek a tanácsadásért valamit. de még változhat a teóóriám egyenlõre ezt találtam ki. Minden fillér számít így igaz-van mire költeni-ezen is fog mulni a hálás boríték!

A győri kórházban mennyit kell, vagy illik adni a szülésznőnek? Az orvosnak Ti adtatok/adtok pénzt, ha nem fogadott orvosnál szültetek/szültök?

Legjobb válasz: Igaz én nem a Gyõri kórházban szültem.De nem volt fogadott orvosom,én nem adtam pénzt.Császároztak a mûtõben volt 2orvos + egy harmadik kezelt utána,akkor mind a 3-nak adhattam volna.Ha pénzt akartam volna adni az orvosnak akkor fogadok egyet de azt inkább a kislányomra költöttem.

Igaz én nem a Gyõri kórházban szültem.De nem volt fogadott orvosom, én nem adtam pénzt.Császároztak a mûtõben volt 2orvos + egy harmadik kezelt utána, akkor mind a 3-nak adhattam volna.Ha pénzt akartam volna adni az orvosnak akkor fogadok egyet de azt inkább a kislányomra költöttem.
En ott szultem a dokim fogadott volt ugyhogy neki adtam, ha nincs fogadottad akkor sztem nem muszaj adni de nagyon dicserik a mostani fiatal dokikat aki ugye gyakran ugyelnek. A szuleszno nem volt fogadott szantam neki egy 5 ezrest meg egy doboz csokit de nem volt bent utolso nap igy a zsebembe maradt. Ha esetleg nehezen birod a korhazakat en azt ajanlom inkabb a vip szobara kolts ha van mibol mert az egy megvaltas volt nekem. Sajat wc sajat zuhany! Egy ejszaka 10e de barmikor atmehetsz sima szobaba
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!

Mennyit illik adni a dokinak, ha a bőr alól egy duzzadt nyirokcsomót eltávolítanak? Nem, igazán fogadott doki, de már kétszer ő vizsgált.

Legjobb válasz: bocsi, szóval nem igazán, tehát nem fogadott. ÉS ha esetleg az lenne, akkor mennyit?

A kérdező hozzászólása: bocsi, szóval nem igazán, tehát nem fogadott. ÉS ha esetleg az lenne, akkor mennyit?

Miskolcon mostanában (2013) általában mennyit "illik adni" a szülésért? Ti rákérdeztek a dokinál, ha van fogadott orvos? Vagy megmondja magától?

Legjobb válasz: Tesóm 30 ezret adott, császárja volt. Nekem nem volt fogadott dokim, így természetesen senkinek nem adtam semmit.

Tesóm 30 ezret adott, császárja volt. Nekem nem volt fogadott dokim, így természetesen senkinek nem adtam semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Megkérdezhetem melyik kórházban szültetek?Privatot is írhatsz...
Semmelweis kórházban szültem 2011-ben. 30 ezret adtunk, császármetszés lett.
Semmelweisben a dokimnak tavaly 50-et adtam. Császárra sikerült a dolog, de amúgy is annyit adtam volna. Nem kérdeztem rá, ennyit szántam rá.
semmelweis ben 30 at adtunk . nem kérdeztem meg mennyit kér.
Semmelweis, 30ezer De terhesgondozásra is hozzá jártam, az alkalmanként 10ezer volt

Mennyit "illik mostanában adni" a szülésért, ha van fogadott orvosod?

A miskolci Semmelweis Kórház érdekelne igazából, aki ott szült mostanában és volt orvosa mennyit adott?Megmondják előre mennyi??És ha nem volt orvosod adtál annak az orvosnak akinél szültél??Minden érdekel!

Legjobb válasz: Általában ezek a verziók: - felkéred és megmondja mennyit kér (legtöbbször a magánrendelésen kért terhesgondozási díj 10szeresét) - felkéred és rád bízza, hogy amennyit gondolsz és tudsz - nem fogadott orvosnál szülsz és rád van bízva, adsz-e egyáltalán

Általában ezek a verziók: - felkéred és megmondja mennyit kér (legtöbbször a magánrendelésen kért terhesgondozási díj 10szeresét) - felkéred és rád bízza, hogy amennyit gondolsz és tudsz - nem fogadott orvosnál szülsz és rád van bízva, adsz-e egyáltalán
kapott egy csemege kosarat a szülésznõk csokit a csecsemõsök szintén és egy halom babaruhát a kórháznak :-) ez összesen volt 20 000.- illik nem illik én nem adtam volna neki pénzt, rendesen munkaidõben született meg a gyerek akkor meg kap fizut szal nem éreztem jogosnak ha esetleg külön be kellet volna jönnie hétvégén vagy éjjel akkor adtam volna neki mondjuk egy 15-20 000.- - ez még így is bõven több lett volna mint az óra bére a rendes munkahelyén inkább a gyereknek vettem belõle meg amit szerettem volna :-) az elsõ két gyereknél sem kapott többet arányaiban és érdekes h nagyon jó viszonyban vagyunk ha találkozunk elõre köszön mindig kedves udvarias stb...
Nekem Debrecenbe van fogadott orvosom, õ nem mond árat.Elsõ vizsgálatnál 5000ft-ot adtam, másodiknál vaddisznó combot.A vizsgálatokért mindig 5-10 között fogok adni, szülésnél azt hiszem 10et vagy 20at.
Én Budapesten, SOTE-II-n szültem. Az orvos megmondta, hogy õ 100-at kér. Ennyit is adtunk neki. Magánba jártam hozzá. Magánban a rendelés 10-szerese általában a szülés.
Júli. 1-tõl ha pénzt adsz az veszésnek számít... Kíváncsi leszek mi lesz ebbõl :D A kérdésedre válaszolva a barátnõm 40e adott.
Az én orvosomnál havi 14.000Ft a terhesség gondozás, szülésért 50.000ft-ot kér, császárért 65.000Ft, meg vannak a tarifái!
Én is Miskolcon szültem és 60.000-et adtam a fogadott orvosnak. Úgy vettem észre, hogy meg volt elégedve, de meg is érdemelte, mert szabadnapján, éjszaka kellett jönnie hozzám :-)

A Sote II-es női klinikán fogadott szülésznőnél fogok szülni. Mennyi pénzt illik neki adni ha nem kérdeztem meg hogy mennyiért vállalja?

Legjobb válasz: én az I-en szültem. énmegkérdeztem a dokimat, 100-at mondott és kapott is. Igaz õ a klinika vezetõje. Szeritem 50körül "illik" adni, de ha nem adsz talán akkor sem lesz nagy baj. Én k..va drágán jártam/járok hozzá, de nekem megéri a pénzt,de ha te nem akarsz ennyit fizetni azzal sincs semmi baj. Talán kérdezd majd meg a többi anyukát, hátha lesz aki a te dokidnál szült és "pontosabbat" tud

én az I-en szültem. énmegkérdeztem a dokimat, 100-at mondott és kapott is. Igaz õ a klinika vezetõje. Szeritem 50körül "illik" adni, de ha nem adsz talán akkor sem lesz nagy baj. Én k..va drágán jártam/járok hozzá, de nekem megéri a pénzt, de ha te nem akarsz ennyit fizetni azzal sincs semmi baj. Talán kérdezd majd meg a többi anyukát, hátha lesz aki a te dokidnál szült és "pontosabbat" tud
Szülésznõt kérdezel, és nem dokit. Nem???
A kérdező hozzászólása: igen szülésznõt kérdeztem de nem nem baj :) de 100at biztos nem fogok neki adni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!