Találatok a következő kifejezésre: Ha fogadott fogok szülni, akkor (5 db)

Ha fogadott szülésznőnél fogok szülni, akkor egyértelműen kell fizetnem, ugye? Kérdezzem meg, hogy mennyi, vagy amennyit gondolok annyit adok?

Elvégre éjszaka is bejön,ha kell.Akinek van tapasztalata,kérem adjon tanácsot!Köszi!35 hetes kismama

Legjobb válasz: Szerintem ,mivel felfogadtad és õ ugrik, ha menned kell, akkor igen, fizess neki.Nekem is volt választott szülésznõm, dokim is, amokor beindult a szülés, akkor a dokival úgy egyeztünk meg, hogy a szülésznõmet hívom és majd õ fogja hívni a dokit. Amikor a terhesség vége felé ctg-re kellett menni a kórházba, akkor ott voltak mások is akikkel ugyanaz volt a dokink, így hamar feljött a téma, hogy ki mennyit ad. Mi 3 éve a szülésznõnek 25e Ftot, a dokinak 50 e Ftot adtunk. Ha gondolod, nyugodtan kérdezd meg tõle.

Szerintem , mivel felfogadtad és õ ugrik, ha menned kell, akkor igen, fizess neki.Nekem is volt választott szülésznõm, dokim is, amokor beindult a szülés, akkor a dokival úgy egyeztünk meg, hogy a szülésznõmet hívom és majd õ fogja hívni a dokit. Amikor a terhesség vége felé ctg-re kellett menni a kórházba, akkor ott voltak mások is akikkel ugyanaz volt a dokink, így hamar feljött a téma, hogy ki mennyit ad. Mi 3 éve a szülésznõnek 25e Ftot, a dokinak 50 e Ftot adtunk. Ha gondolod, nyugodtan kérdezd meg tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Nagyobb odafigyelést kap az a kismama aki fogadott orvossal szül mint aki nem? Tatabányán a Szent Borbálában fogok szülni! Észrevételeitek, tapasztalataitok ha vannak szívesen fogadom az ott szülésről!

Legjobb válasz: Szia! Tatabányai vagyok, így én is itt fogok szülni. megint. 3. baba lesz, és mind a két fiamat is itt szültem. Nekem fogadott orvosom van, volt, és én nagyon meg voltam vele elégedve. Én szülésznõt nem fogadtam. A többi orvos távolságtartó volt ( némelyik kifejezetten bunkó) velem, hisz nem neki fizettem, de a dokim többször bejött meglátogatni, megnézni stb. Én nem bántam meg, hogy fogadtam

Szia! Tatabányai vagyok, így én is itt fogok szülni. megint. 3. baba lesz, és mind a két fiamat is itt szültem. Nekem fogadott orvosom van, volt, és én nagyon meg voltam vele elégedve. Én szülésznõt nem fogadtam. A többi orvos távolságtartó volt ( némelyik kifejezetten bunkó) velem, hisz nem neki fizettem, de a dokim többször bejött meglátogatni, megnézni stb. Én nem bántam meg, hogy fogadtam
Szia! Én mondjuk Budapesten szültem de össze se lehet hasonlitani a magán dokit és az sztk-t. Sokkal sokkal több odafigyelés segîtség. Bármikor hivhattam bármikor segitett.bejött hozzám minden nap szülésnél is végig ott volt. Ha teheted csak is magánhoz menj!
Szia! Mindkét fiam itt szültem. Az elsõnél volt fogadott dokim, akivel maximálisan elégedett voltam. A második szülésemnél (ez két hónapja volt), úgy jött össze a dolog anyagilag, hogy nem volt fogadott dokim. Egy kicsit sem bántak velem rosszabbul, mint korábban. Mind a szülésznõk, mind az orvosok rendesek volak, mindkét gyerkõcnél. Az egyedüli különbség a terhességi vizsgálatoknál volt. A fogadott orvos általában képben van, míg az sztk reneléseknél mindegyik doki egy kicsit mást mond. Ezt a békát, ha le tudod nyelni, akkor szerintem fogadott orvos nélkül is el lehet lenni. Ja, az elsõ babámnál a szobatársaim közül csak nekem volt fogadott dokim, és senki nem panaszkodott. Most pont fordítva volt, csak nekem nem volt, és ugyanúgy elláttak mindannyiunkat. Remélem segítettem!
A kérdező hozzászólása: SZia! Köszönöm szépen a válaszod :) Igazából 24 hetesek vagyunk...magánorvoshoz járok terhesgondozásra...és úgy érzem a lelkem és a testem nyugodna meg ha fogadnám az orvos a szülésre! Párom kissé ellenzi, de a családban mindenki támogat!!! Nem tudom mit tegyek

Ha fogadott orvos és szülésznő nélkül szeretnék szülni Budapesten, akkor valóban nem fognak megfelelően ellátni?

2 csalódás után úgy döntöttem nem fizetek senkinek sem a szülésért. Valóban ha kell ott hagynak "kipurcanni" a szül? ágyon? Olyanokat olvastam itt gyakorikérdéseken, hogy akinek nem volt fogadott dokija azt nem császározták meg id?ben, így halva született a babája. Meg hogy valaki halott babát szült teljesen egyedül (nem volt mellette senki), mert nem fogadott orvost!? Valóban ilyen lelketlen mészárosok a szülészek? Mi van a Hippokratészi esküvel???

Legjobb válasz: Ja és egyébként még annyit, Fehérváron, akit legutóbb hagytak kipurcanni, fogadott dokija volt. A legmenõbb és legdrágább a városban. Bár hozzáteszem, amikor a rádió bemondta, fogadott orvos ellenére meghalt a kismama, rögtön tudtam csak õ lehetett az orvos. Mert õ elteszi a 100-200 ezret és hagyja kipurcanni a kismamáit. Szóval a fogadott dokit is át kell gondolni alaposan.

Ja és egyébként még annyit, Fehérváron, akit legutóbb hagytak kipurcanni, fogadott dokija volt. A legmenõbb és legdrágább a városban. Bár hozzáteszem, amikor a rádió bemondta, fogadott orvos ellenére meghalt a kismama, rögtön tudtam csak õ lehetett az orvos. Mert õ elteszi a 100-200 ezret és hagyja kipurcanni a kismamáit. Szóval a fogadott dokit is át kell gondolni alaposan.
Azért ez nem teljesen így van, de nagy szerencsejáték, az biztos. Vagy kifogsz egy kipihent, mûszakját akkor kezdõ, jó fej orvost és mindenki jól jár, vagy fordítva, egy hullafáradt bunkót és akkor tényleg rossz élmény lesz az egész. Utána kell nézni a kórházaknak, az ott dolgozó dokiknak és úgy dönteni. Én sem ott szültem, ahová tartozom, bár nekem fogadott dokim volt és maximálisan elégedett voltam vele is és a szülészeten lévõkkel is.
Én csak jót tudok mondani. 1 hete szültem ügyeletes dokinál és szülésznõnél, és olyan jó kezekben voltam, hogy jobbat kívánni sem lehet. Még a könnyeim is kijönnek ha rágondolok. Mondjuk nálunk nem olyan bizonytalan a dolog mint Budapesten, mert egy vidéki városban lakom, ahol azért ismerni lehet az összes nõgyógyászt, én meg egyiktõl sem tartottam, de ahhoz képest is kellemes csalódás volt. Kettõt szültem ügyeletesnél, a harmadikat is annál fogom.
én 1.babámat dokival, szülésznõvel szültem, mert így éreztem magam biztonságban, minden rendben is volt. most várom a 2.at, csak szülésznõt fogok felkérni. barátnõm 3 gyereket szült ügyeletesnél és ügyeletes szülésznõnél, és mind a 3 szülése szép, + élmény volt. ezek a Szt.Imre kórházban történtek. úgy mondják, hogy az István és a Szt.Imre a leginkább baba-barát kórház. de gondolom, nagy is a "forgalmuk", volt rá példa, hogy nem tudtak olyat fogadni, aki nem oda tartozik helyileg.
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon zavaró ha bejönnek a látogatók a szobába? Hogy lehet úgy nyugodtan szoptatni a picit?
Ha csalódtál az eddigi alkalmakkor, nem hiszem, hogy még jobban alul tudnák múlni az ellátást. Max. ha minden oké lesz most, utólag még adhatsz pénzt.
Az tényleg zavaró, ha átjáróház van. De azért ez nem szokás szerintem, ált. bemegy a nagyi, max. egyszer a férj, és ennyi, amúgy meg a kismama megy ki a folyosóra, és ott beszélgetnek.
Engem egyáltalán nem zavart, pedig szégyenlõs vagyok. Akik másokhoz jönnek látogatni, nem azt fogják nézni, hogy te hogy szoptatsz, mert a saját babájukkal lesznek elfoglalva.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm! :)
kórházanként más a szokás. a Szt.Imrében épp ezért nem jöhet be a szobába senki (sajnos apa sem), de csak így lehet kizárni a mászkálást. ha már apáknak megengednék a látogatást, akkor egybõl a szülõk is jönnének, meg a testvérek... a folyosón, az üvegen át meg lehet mutatni a babát, meg te kimehetsz a látogatókhoz, de a babát óvni kell a fertõzésektõl, huzattól. én örültem hogy nálunk pihenésrõl szólt a kórházi 4 nap.
A kérdező hozzászólása: Ha nem vagyok túl indiszkrét leírnád nekem a tapasztalataidat? Mi történik a kórházba érkezéstõl a hazaengedésig? :) Mentõvel mentél? Milyen a szülõszoba, gyerekágyas osztály? Elõre is köszönöm!!!
Én is a dél pestihez tartozom, de ha fizettek volna se szültem volna ott... Az István kórházban szültem és maximálisan elégedett voltam!
A kérdező hozzászólása: Kedves moira! Megkérdezhetem hogy melyik kórházban szültél? Én a Dél-pesti Jahn Ferencbe tartozom, de ha nem muszáj nem ott szülnék. Mivel nem szeretnék sem orvost sem szülésznõt fogadni, ezért nekem is olyan kórház kéne ahol így is szülhetek. :)
ezért utálom az olyan tanácsokat, hogy meg kell fogadni az orvosokat, mert csak akkor lesz a kismama biztonságban. Ez nem igaz. 2x szültem, nem volt fogadott orvosom, mégsem hagytak "kipurcanni". Teljes mértékben meg voltam elégedve az ellátásommal. Pedig vidéki kórház volt. (bocsánat, a kirohanásomért, de nagyon fel tudom húzni magam azon, hogy még több pénzt pumpáljunk az orvosba)
Ez már a sokakdik ilyen kérdés! Leírták már, hogy nem lehet itt sem általánosítani. Szép is lenne, ha minden kórházra azt lehetne mondani, hogy jaj igen, ugyanúgy fognak veled bánni, de ez nem így van. Ahogy az sem, hogy hagynak kipurcanni, ha van fogadott dokid. Doki és kórház függõ. Ahol én fogok szülni, na ott pl. egy ügyeletes dokira jut 5 szülõ nõre jut egy orvos. Na ott pl. biztos, hogy ha az egyik nõ a páciense, akkor annak több figyelmet fog szentelni, mint a többinek!
ha nincs fogadott dokid
A kérdező hozzászólása: 2 gyermekem van, de õk vidéken születtek. Az elsõnél a fogadott dokim egy bunkó volt, az se tudta ki vagyok, pedig havonta min. 2x látott. A másodiknál nem ért be a doki, majd míg kórházban voltunk meg se kérdezte minden rendben van e, stb... A második gyerkõcöt így az ügyeletes orvosnál és szülésznõknél (leginkább a szülésznõknél) szültem. Nagyon meg voltam velük elégedve, annak ellenére hogy nem kaptak érte semmit maximálisan segítõkészek, profik voltak. (Gátvédelemmel a kórházba érkezéstõl számítva 2.5 óra múlva a kezemben volt a baba.) De most kicsit megijedtem, mert olyan rémtörténeteket olvastam itt hogy csak na......
2. vagyok. Épp ezért írtam, hogy nem kellene még a borítékot is a zsebükbe dugni, ha már megjártad 2x-is. Lehet, hogy harmadjára normális ügyeletest fogsz ki, aki emberségesebben bánik veled, mint ha fogadott doki lenne. Sem anyagilag nem álltunk úgy, hogy én meg tudjam fogadni, sem az "elveim" miatt. Így ha "rosszul" bántak volna velem, akkor tudtam volna, hogy miért. De ha pl. problémás a terhesség, és plusz figyelmet kapsz tõle, akkor persze adhatsz pénzt, de ahogy írtad, õk arra esküdtek fel, hogy életet mentenek. Nem az állt az esküben, hogy minél több pénzt kérjenek a munkájukért.
A kérdező hozzászólása: Kedves 2. válaszoló, maximálisan egyet értek! Mi sem állunk és akkor sem igazán álltunk úgy anyagilag, de valahogy csak kiszorítottuk, mégis csalódnunk kellett. Látom vidéken szültél, én anno Pécsett, ott semmi ilyen jellegû panaszt nem olvastam az ügyeletes szülész orvosokról. Nekem is csak + tapasztalatom van. Viszont itt Pesten nem tudom hogy megy, mert akárhol olvasom mindenhol csak - vélemények vannak.
2. vagyok Veszprémben szültem 3 éve, a kisebbik fiamat. Akkor még úgy volt, hogy 4, vagy 5 orvos közül lehetett választani, akit megfogadott a kismama. Persze akkor oda is kellett járni gondozásra hozzá. Most vagyok 39 hetes a harmadikkal, de eszembe sem jutott, hogy befutkossak havonta akár többször is Veszprémbe, hogy lásson a doki.
Huhh én nem hallottam ilyen rémtörténeteket szerencsére. Nem fogadtam se dokit, se szülésznõt, és ráadásul olyan kórházban szültem ahová nem is tartozom. Nagyon kedves és segítõkész volt mindenki. Mondjuk komplikációmentes szülésem volt.
nem olvastam a többi komit, de a délpestiben szültem tavaly október legvégén, fogadott szülésznõ és doki nélkül. a délpestiben a szülésnél ha minden rendben van, csak szülésznõ van bent, orvos nem, minden a legnagyobb rendben zajlott és a szülésznõ kedves és figyelmes volt.


Székesfehérváron fogok szülni, nincs fogadott orvosom, akkor van lehetőségem fájdalom csillapitásra, ha igen akkor milyenre, és mikor érdemes kérni?

Legjobb válasz: Én három hete szültem Székesfehérváron. Nem volt fogadott orvosom. A szülésznõ nagyon aranyos volt és adott érzéstelenítõt. De sajnos EDÁT nem adtak, csak valami gázt, amit mindig akkor kellett belélegezni amikor jött a fájás. Ettõl egy kicsit bekábultam és jobban bírtam a fájdalmat.

Én három hete szültem Székesfehérváron. Nem volt fogadott orvosom. A szülésznõ nagyon aranyos volt és adott érzéstelenítõt. De sajnos EDÁT nem adtak, csak valami gázt, amit mindig akkor kellett belélegezni amikor jött a fájás. Ettõl egy kicsit bekábultam és jobban bírtam a fájdalmat.
Szia! Én is így szültem, ügyeletesnél, de nem kaptam epidurálist mert egyrészt vasárnap szültem és a szülészetnek nincs saját aneszteziológusa, mire pedig felér a másik addigra már nem kaphatsz, másrészt már 2 ujjnyira nyitva voltam és akkor sem adnak már, megvan meddig kaphatsz.

Ha tervezett császárral fogok szülni de nincs fogadott orvosom akkor kitöl kérdezzem meg hogy bekell e feküdnöm vagy ráérek bemenni ha megindul?

Nem kell piszkálni a tervezett császi miadt.Szemészeti indoklás miatt lessz és mert már volt császim

Legjobb válasz: Mikor legközelebb mész, aki akkor megvizsgál, attól kérdezd meg egyszerûen.

Mikor legközelebb mész, aki akkor megvizsgál, attól kérdezd meg egyszerûen.
A kérdező hozzászólása: 28 hetes vagyok, de hetekkel elötte nem szivesen feküdnék be.
Szia!Szerintem kérdezz rá minél hamarabb!Nekem is progis császárom lesz igaz csak dec.végén és nekem azt mondta a dokim, hogy nem lehet vajúdni egy percet sem mert fennáll a méh megrepedésének a kockázata!Ezért kell már elõtte befeküdni!Nekem a két elsõ császár miatt lesz programozott.Tutira megmondják, hogy mikor kell befeküdnöd:) Hány hetes vagy?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!