Találatok a következő kifejezésre: Ha fogadott fogok szülni, (15 db)

Én Kecskeméten fogok szülni hamarosan, most 39 hetes vagyok. Mennyit illik adni az orvosnak szülés után ha van fogadott orvosom?

Legjobb válasz: Az attól is függ, hogy ki a fogadott orvosod. Tavaly szültem, én 50 ezret (adtam volna, ha a fogadott dokinál tudtam volna szülni de nem így alakult), más 30-40 ezret, de olyat is hallottam, aki 100 ezret(!) adott. Van egy ilyen városi legenda, hogy ha a doki nem állapít meg fix tarifát, akkor a terhesgondozás alatt felszámított díj 10 - szeresét illik adni. Tehát ha pl. 8000 Ft-ot adtál alkalmanként, akkor 80000 Ft a "tarifa".

Az attól is függ, hogy ki a fogadott orvosod. Tavaly szültem, én 50 ezret (adtam volna, ha a fogadott dokinál tudtam volna szülni de nem így alakult), más 30-40 ezret, de olyat is hallottam, aki 100 ezret(!) adott. Van egy ilyen városi legenda, hogy ha a doki nem állapít meg fix tarifát, akkor a terhesgondozás alatt felszámított díj 10 - szeresét illik adni. Tehát ha pl. 8000 Ft-ot adtál alkalmanként, akkor 80000 Ft a "tarifa".
Hülyeség ez a 10x-es dolog! A rendelõben elméletileg ki van írva, hogy mennyi a tarifa. Ha nincs, akkor megbeszéled az orvossal. Van, aki megmondja, mennyiért vezeti le a szülést, de ha nem egyeztek meg elõre, és nincs fix tarifája, akkor annyit adj neki, amennyit szánsz. Én 30ezret adtam egy éve. Elõtte minden hónapban 6000 volt a magánrendelés. Én ennyit tartottam reálisnak, mert ugye én vidékrõl jártam Kecskemétre hozzá, még az üzemanyag díjat hozzászámolva havonta egy 10-es volt. Késõbb tetettem fel spirált, nem fogadott el semmit, mondván kórházi környezetben tette fel, és nem fogadott el pénzt. Mindenkinek a saját pénztárcája dönti el, mennyit ad. Mivel én szülésznõt is fogadtam, az 20ezer volt, de megérte, mert rengeteget törõdött velem, míg a doki ugyan sokszor jött, igazából a finishben volt mellettem. Van nekik más dolguk is, attól, h fogadott dokik. Egyébként a szobatársaim átlag 30-50-et adtak.
Ki volt az orvosod?
10 hónapja szültem, és 50 ezret adtam.Dokim nem kérte, mindig kitért ha kérdeztem, de úgy gondoltam, hogy megérdemli.Nagyon figyelt ránk végig, mindenben segített!!!Biztonságban éreztem magam végig!
Ja és nem kérdeztem mennyit kér.Ennyit kapott és kész.9 hónapon keresztül oda hordtam a magánrendelõbe havonta 10 ezer forintot.3 gyerekemet szültem nála de ez soha nem volt téma köztünk.
Egy éve szültem és 30 ezret adtam.
Én 6 hete szültem 30 ezret adok.
Kérdezd meg, hogy mennyiért vállalja a szülés levezetését! Ki az orvosod?
Én 80-at adtam!
Nyirády Tamás, és tényleg csak jót tudok róla mondani!

Nagyobb odafigyelést kap az a kismama aki fogadott orvossal szül mint aki nem? Tatabányán a Szent Borbálában fogok szülni! Észrevételeitek, tapasztalataitok ha vannak szívesen fogadom az ott szülésről!

Legjobb válasz: Szia! Tatabányai vagyok, így én is itt fogok szülni. megint. 3. baba lesz, és mind a két fiamat is itt szültem. Nekem fogadott orvosom van, volt, és én nagyon meg voltam vele elégedve. Én szülésznõt nem fogadtam. A többi orvos távolságtartó volt ( némelyik kifejezetten bunkó) velem, hisz nem neki fizettem, de a dokim többször bejött meglátogatni, megnézni stb. Én nem bántam meg, hogy fogadtam

Szia! Tatabányai vagyok, így én is itt fogok szülni. megint. 3. baba lesz, és mind a két fiamat is itt szültem. Nekem fogadott orvosom van, volt, és én nagyon meg voltam vele elégedve. Én szülésznõt nem fogadtam. A többi orvos távolságtartó volt ( némelyik kifejezetten bunkó) velem, hisz nem neki fizettem, de a dokim többször bejött meglátogatni, megnézni stb. Én nem bántam meg, hogy fogadtam
Szia! Én mondjuk Budapesten szültem de össze se lehet hasonlitani a magán dokit és az sztk-t. Sokkal sokkal több odafigyelés segîtség. Bármikor hivhattam bármikor segitett.bejött hozzám minden nap szülésnél is végig ott volt. Ha teheted csak is magánhoz menj!
Szia! Mindkét fiam itt szültem. Az elsõnél volt fogadott dokim, akivel maximálisan elégedett voltam. A második szülésemnél (ez két hónapja volt), úgy jött össze a dolog anyagilag, hogy nem volt fogadott dokim. Egy kicsit sem bántak velem rosszabbul, mint korábban. Mind a szülésznõk, mind az orvosok rendesek volak, mindkét gyerkõcnél. Az egyedüli különbség a terhességi vizsgálatoknál volt. A fogadott orvos általában képben van, míg az sztk reneléseknél mindegyik doki egy kicsit mást mond. Ezt a békát, ha le tudod nyelni, akkor szerintem fogadott orvos nélkül is el lehet lenni. Ja, az elsõ babámnál a szobatársaim közül csak nekem volt fogadott dokim, és senki nem panaszkodott. Most pont fordítva volt, csak nekem nem volt, és ugyanúgy elláttak mindannyiunkat. Remélem segítettem!
A kérdező hozzászólása: SZia! Köszönöm szépen a válaszod :) Igazából 24 hetesek vagyunk...magánorvoshoz járok terhesgondozásra...és úgy érzem a lelkem és a testem nyugodna meg ha fogadnám az orvos a szülésre! Párom kissé ellenzi, de a családban mindenki támogat!!! Nem tudom mit tegyek

Ha fogadott orvos és szülésznő nélkül szeretnék szülni Budapesten, akkor valóban nem fognak megfelelően ellátni?

2 csalódás után úgy döntöttem nem fizetek senkinek sem a szülésért. Valóban ha kell ott hagynak "kipurcanni" a szül? ágyon? Olyanokat olvastam itt gyakorikérdéseken, hogy akinek nem volt fogadott dokija azt nem császározták meg id?ben, így halva született a babája. Meg hogy valaki halott babát szült teljesen egyedül (nem volt mellette senki), mert nem fogadott orvost!? Valóban ilyen lelketlen mészárosok a szülészek? Mi van a Hippokratészi esküvel???

Legjobb válasz: Ja és egyébként még annyit, Fehérváron, akit legutóbb hagytak kipurcanni, fogadott dokija volt. A legmenõbb és legdrágább a városban. Bár hozzáteszem, amikor a rádió bemondta, fogadott orvos ellenére meghalt a kismama, rögtön tudtam csak õ lehetett az orvos. Mert õ elteszi a 100-200 ezret és hagyja kipurcanni a kismamáit. Szóval a fogadott dokit is át kell gondolni alaposan.

Ja és egyébként még annyit, Fehérváron, akit legutóbb hagytak kipurcanni, fogadott dokija volt. A legmenõbb és legdrágább a városban. Bár hozzáteszem, amikor a rádió bemondta, fogadott orvos ellenére meghalt a kismama, rögtön tudtam csak õ lehetett az orvos. Mert õ elteszi a 100-200 ezret és hagyja kipurcanni a kismamáit. Szóval a fogadott dokit is át kell gondolni alaposan.
Azért ez nem teljesen így van, de nagy szerencsejáték, az biztos. Vagy kifogsz egy kipihent, mûszakját akkor kezdõ, jó fej orvost és mindenki jól jár, vagy fordítva, egy hullafáradt bunkót és akkor tényleg rossz élmény lesz az egész. Utána kell nézni a kórházaknak, az ott dolgozó dokiknak és úgy dönteni. Én sem ott szültem, ahová tartozom, bár nekem fogadott dokim volt és maximálisan elégedett voltam vele is és a szülészeten lévõkkel is.
Én csak jót tudok mondani. 1 hete szültem ügyeletes dokinál és szülésznõnél, és olyan jó kezekben voltam, hogy jobbat kívánni sem lehet. Még a könnyeim is kijönnek ha rágondolok. Mondjuk nálunk nem olyan bizonytalan a dolog mint Budapesten, mert egy vidéki városban lakom, ahol azért ismerni lehet az összes nõgyógyászt, én meg egyiktõl sem tartottam, de ahhoz képest is kellemes csalódás volt. Kettõt szültem ügyeletesnél, a harmadikat is annál fogom.
én 1.babámat dokival, szülésznõvel szültem, mert így éreztem magam biztonságban, minden rendben is volt. most várom a 2.at, csak szülésznõt fogok felkérni. barátnõm 3 gyereket szült ügyeletesnél és ügyeletes szülésznõnél, és mind a 3 szülése szép, + élmény volt. ezek a Szt.Imre kórházban történtek. úgy mondják, hogy az István és a Szt.Imre a leginkább baba-barát kórház. de gondolom, nagy is a "forgalmuk", volt rá példa, hogy nem tudtak olyat fogadni, aki nem oda tartozik helyileg.
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon zavaró ha bejönnek a látogatók a szobába? Hogy lehet úgy nyugodtan szoptatni a picit?
Ha csalódtál az eddigi alkalmakkor, nem hiszem, hogy még jobban alul tudnák múlni az ellátást. Max. ha minden oké lesz most, utólag még adhatsz pénzt.
Az tényleg zavaró, ha átjáróház van. De azért ez nem szokás szerintem, ált. bemegy a nagyi, max. egyszer a férj, és ennyi, amúgy meg a kismama megy ki a folyosóra, és ott beszélgetnek.
Engem egyáltalán nem zavart, pedig szégyenlõs vagyok. Akik másokhoz jönnek látogatni, nem azt fogják nézni, hogy te hogy szoptatsz, mert a saját babájukkal lesznek elfoglalva.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm! :)
kórházanként más a szokás. a Szt.Imrében épp ezért nem jöhet be a szobába senki (sajnos apa sem), de csak így lehet kizárni a mászkálást. ha már apáknak megengednék a látogatást, akkor egybõl a szülõk is jönnének, meg a testvérek... a folyosón, az üvegen át meg lehet mutatni a babát, meg te kimehetsz a látogatókhoz, de a babát óvni kell a fertõzésektõl, huzattól. én örültem hogy nálunk pihenésrõl szólt a kórházi 4 nap.
A kérdező hozzászólása: Ha nem vagyok túl indiszkrét leírnád nekem a tapasztalataidat? Mi történik a kórházba érkezéstõl a hazaengedésig? :) Mentõvel mentél? Milyen a szülõszoba, gyerekágyas osztály? Elõre is köszönöm!!!
Én is a dél pestihez tartozom, de ha fizettek volna se szültem volna ott... Az István kórházban szültem és maximálisan elégedett voltam!
A kérdező hozzászólása: Kedves moira! Megkérdezhetem hogy melyik kórházban szültél? Én a Dél-pesti Jahn Ferencbe tartozom, de ha nem muszáj nem ott szülnék. Mivel nem szeretnék sem orvost sem szülésznõt fogadni, ezért nekem is olyan kórház kéne ahol így is szülhetek. :)
ezért utálom az olyan tanácsokat, hogy meg kell fogadni az orvosokat, mert csak akkor lesz a kismama biztonságban. Ez nem igaz. 2x szültem, nem volt fogadott orvosom, mégsem hagytak "kipurcanni". Teljes mértékben meg voltam elégedve az ellátásommal. Pedig vidéki kórház volt. (bocsánat, a kirohanásomért, de nagyon fel tudom húzni magam azon, hogy még több pénzt pumpáljunk az orvosba)
Ez már a sokakdik ilyen kérdés! Leírták már, hogy nem lehet itt sem általánosítani. Szép is lenne, ha minden kórházra azt lehetne mondani, hogy jaj igen, ugyanúgy fognak veled bánni, de ez nem így van. Ahogy az sem, hogy hagynak kipurcanni, ha van fogadott dokid. Doki és kórház függõ. Ahol én fogok szülni, na ott pl. egy ügyeletes dokira jut 5 szülõ nõre jut egy orvos. Na ott pl. biztos, hogy ha az egyik nõ a páciense, akkor annak több figyelmet fog szentelni, mint a többinek!
ha nincs fogadott dokid
A kérdező hozzászólása: 2 gyermekem van, de õk vidéken születtek. Az elsõnél a fogadott dokim egy bunkó volt, az se tudta ki vagyok, pedig havonta min. 2x látott. A másodiknál nem ért be a doki, majd míg kórházban voltunk meg se kérdezte minden rendben van e, stb... A második gyerkõcöt így az ügyeletes orvosnál és szülésznõknél (leginkább a szülésznõknél) szültem. Nagyon meg voltam velük elégedve, annak ellenére hogy nem kaptak érte semmit maximálisan segítõkészek, profik voltak. (Gátvédelemmel a kórházba érkezéstõl számítva 2.5 óra múlva a kezemben volt a baba.) De most kicsit megijedtem, mert olyan rémtörténeteket olvastam itt hogy csak na......
2. vagyok. Épp ezért írtam, hogy nem kellene még a borítékot is a zsebükbe dugni, ha már megjártad 2x-is. Lehet, hogy harmadjára normális ügyeletest fogsz ki, aki emberségesebben bánik veled, mint ha fogadott doki lenne. Sem anyagilag nem álltunk úgy, hogy én meg tudjam fogadni, sem az "elveim" miatt. Így ha "rosszul" bántak volna velem, akkor tudtam volna, hogy miért. De ha pl. problémás a terhesség, és plusz figyelmet kapsz tõle, akkor persze adhatsz pénzt, de ahogy írtad, õk arra esküdtek fel, hogy életet mentenek. Nem az állt az esküben, hogy minél több pénzt kérjenek a munkájukért.
A kérdező hozzászólása: Kedves 2. válaszoló, maximálisan egyet értek! Mi sem állunk és akkor sem igazán álltunk úgy anyagilag, de valahogy csak kiszorítottuk, mégis csalódnunk kellett. Látom vidéken szültél, én anno Pécsett, ott semmi ilyen jellegû panaszt nem olvastam az ügyeletes szülész orvosokról. Nekem is csak + tapasztalatom van. Viszont itt Pesten nem tudom hogy megy, mert akárhol olvasom mindenhol csak - vélemények vannak.
2. vagyok Veszprémben szültem 3 éve, a kisebbik fiamat. Akkor még úgy volt, hogy 4, vagy 5 orvos közül lehetett választani, akit megfogadott a kismama. Persze akkor oda is kellett járni gondozásra hozzá. Most vagyok 39 hetes a harmadikkal, de eszembe sem jutott, hogy befutkossak havonta akár többször is Veszprémbe, hogy lásson a doki.
Huhh én nem hallottam ilyen rémtörténeteket szerencsére. Nem fogadtam se dokit, se szülésznõt, és ráadásul olyan kórházban szültem ahová nem is tartozom. Nagyon kedves és segítõkész volt mindenki. Mondjuk komplikációmentes szülésem volt.
nem olvastam a többi komit, de a délpestiben szültem tavaly október legvégén, fogadott szülésznõ és doki nélkül. a délpestiben a szülésnél ha minden rendben van, csak szülésznõ van bent, orvos nem, minden a legnagyobb rendben zajlott és a szülésznõ kedves és figyelmes volt.


Ha nincs fogadott orvosom hogyan fogok szülni? Valaki leírná a menetét.

Bocs ha hülyeséget kérdezek,de az els? terhességemnél fogadott orvosom volt. Tudtam hogy bármikor felhívhatom. Ha most nem lesz orvosom,és szeretnék valamit kérdezni vagy bajom van,akkor mi van? Sajnos most nagyon nem engedhetjük meg magunknak,hogy fizessünk az orvosnak!

Legjobb válasz: Mikor bemész a kórházba, az ügyeletes orvos megvizsgál, azután pedig a szülésznõ gondoskodik rólad. Az orvosnak csak akkor szól, ha valami baj van, illetve ha megkezdõdik a kitolási szak. Akkor jön a doki is, és ott is marad a szülésznõvel együtt végig. Gátmetszést csinál ha kell, illetve ellát a szülés után. Én az elsõ kislányomat szültem így, nem volt semmi probléma vele. Rendes volt a doki is. A másodiknál ugyanõ volt "fogadott orvosom", az ügyelete idején szültem (véletlen volt), és az enyémmel párhuzamosan egy lábtartásos szülést is le kellett vezetnie. Szóval ne aggódj, minden rendben lesz.

Mikor bemész a kórházba, az ügyeletes orvos megvizsgál, azután pedig a szülésznõ gondoskodik rólad. Az orvosnak csak akkor szól, ha valami baj van, illetve ha megkezdõdik a kitolási szak. Akkor jön a doki is, és ott is marad a szülésznõvel együtt végig. Gátmetszést csinál ha kell, illetve ellát a szülés után. Én az elsõ kislányomat szültem így, nem volt semmi probléma vele. Rendes volt a doki is. A másodiknál ugyanõ volt "fogadott orvosom", az ügyelete idején szültem (véletlen volt), és az enyémmel párhuzamosan egy lábtartásos szülést is le kellett vezetnie. Szóval ne aggódj, minden rendben lesz.
A szülészetnek, ahol szülni fogsz kérd el a számát és ha bármi baj van (éjjel-nappal) hívhatod az ügyeletet, h megkérdezd mit tegyél. Kérj el a szülészeti osztály v ügyeletes orvosi szoba és a szülõszoba mellékét. Valószínûleg be fognak szólni, ha este hívod õket, na de, ha baj van, akkor mégis csak õk az ügyeletesek. Mikor elkéred a számot, csak azt mond, h körültekintésbõl kéred el. Tényleg megteheted, jogod van hozzá, ezért fizeted a TB-t, h segítséget kapj. Inkább egy telefon nekik ijedtségbõl, mint feleslegesen bemenni megnyugtatásért. Persze, ha azt érzed, h mindenképp orvosnak kell látni, akkor menj be. Remélem érthetõ voltam. Jó egészséget nektek! :)
Most megint végigolvastam, amit írtam. Elég bugyuta fogalmazás, de nyugodtan kérdezz, ha nemm érted. :)
És el ne hidd, hogy muszáj pénzt adni, mert különben ez meg az lesz, vagy nem lesz! Jár neked az ellátás, mert TB-t fizetsz, a külön pénzt azért adnád, mert az orvos vállalja, hogy a szabadidejében is bemegy, hogy levezesse a szülésedet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Még nem vagyok terhes, de tervben van. Csak egy kicsit ráparáztam erre a dologra. Bármelyik kórházba mehetek majd, vagy csak oda ahová tartozom?

Lehet, hogy nem a fogadott orvosomnál fogok szülni. Ilyenkor is kell adni valamenyi apanázst? És ha igen annak is akinél szültem?

Aug. 12-re vagyok kiírva, a dokim 10-ig külföldön lesz. Ha elöbb jön a manócska akkor ügyeletes szülésznél fogok szülni.Ilyenkor mind akett?nek kell fizetni, vagy csak akinél szültem, vagy esetleg egyiknek se?Vagy ha végül másnál szülök neki csak valami ajándékot adjunk??? Mit?l függ ez?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem, ha nem a fogadott orvosodnál szülsz, neki nem kell fizetned. Ha az ügyeletes orvossal meg vagy elégedve, neki ajándékot adj. Könnyû szülést!

Szia! Szerintem, ha nem a fogadott orvosodnál szülsz, neki nem kell fizetned. Ha az ügyeletes orvossal meg vagy elégedve, neki ajándékot adj. Könnyû szülést!
Miért alakult ki ez a "fizessünk-kényszer" Magyarországon?? Nem költenéd azt a rengeteg pénzt a gyermekedre inkább? Adj valami jó piát, akár mindkettõnek. Nem akarlak bántani, csak én már megõrülök ettõl a hozzáállástól. Miért ettõl függne a baba egészsége és a szülõ nõ ellátottsága? Fizetünk TB-t, ez a dolguk...
Sziasztok! Én sem vagyok ennek a fizetésnek híve, ellenben az én fogadott orvosom (aki egyébként egy tündér, nagyon kedves) is megmondta, hogy mennyiért szokott vállalni egy szülést! És ennyi! Ha nem akar fizetni az ember, nem muszály fogadott orvosnak lennie, de ha fogadtál, akkor ne várd el, hogy ne mondjon egy összeget a szülésre, mert fog mondani! És persze igaz, hogy ez a munkája, de a mai világ sajnos ilyen! Én, ha nem lenne ott a fogadott orvosom, neki biztos nem adnék pénzt. Akinél szülsz, neki adhatsz szerintem, mert akármennyire is elkeserítõ de ez a "szokás". (Vidéken, egyik ismerõsömék így jártak. Fogadott orvos 40 ezret mondott, hogy annyiért vállalja, végül nem tudott jönni. Más orvosnál szültek, neki így 20 ezret adtak)
Szia! Én sem fogadott dokinál szültem.Nem is volt fogadott orvosom, mert nem engedhetjük meg magunknak.Alapvetõen úgy álltunk a dologhoz a párommal, hogy nem adunk pénzt egy dokinak sem.Aztán beleszültem egy doki szabadság elõtti utolsó ügyeletébe.Simán megtehette volna, hogy lepasszol egy másik dokinak a bent töltött három napban, de minden nap bejött hozzám, és õ szedte ki a varratokat is, pedig szabin volt.Ezért kapott egy üveg finom bort.De pénzt semmiképpen sem adtam volna neki.

Székesfehérváron fogok szülni, nincs fogadott orvosom, akkor van lehetőségem fájdalom csillapitásra, ha igen akkor milyenre, és mikor érdemes kérni?

Legjobb válasz: Én három hete szültem Székesfehérváron. Nem volt fogadott orvosom. A szülésznõ nagyon aranyos volt és adott érzéstelenítõt. De sajnos EDÁT nem adtak, csak valami gázt, amit mindig akkor kellett belélegezni amikor jött a fájás. Ettõl egy kicsit bekábultam és jobban bírtam a fájdalmat.

Én három hete szültem Székesfehérváron. Nem volt fogadott orvosom. A szülésznõ nagyon aranyos volt és adott érzéstelenítõt. De sajnos EDÁT nem adtak, csak valami gázt, amit mindig akkor kellett belélegezni amikor jött a fájás. Ettõl egy kicsit bekábultam és jobban bírtam a fájdalmat.
Szia! Én is így szültem, ügyeletesnél, de nem kaptam epidurálist mert egyrészt vasárnap szültem és a szülészetnek nincs saját aneszteziológusa, mire pedig felér a másik addigra már nem kaphatsz, másrészt már 2 ujjnyira nyitva voltam és akkor sem adnak már, megvan meddig kaphatsz.

Ha fogadott szülésznőnél fogok szülni, akkor egyértelműen kell fizetnem, ugye? Kérdezzem meg, hogy mennyi, vagy amennyit gondolok annyit adok?

Elvégre éjszaka is bejön,ha kell.Akinek van tapasztalata,kérem adjon tanácsot!Köszi!35 hetes kismama

Legjobb válasz: Szerintem ,mivel felfogadtad és õ ugrik, ha menned kell, akkor igen, fizess neki.Nekem is volt választott szülésznõm, dokim is, amokor beindult a szülés, akkor a dokival úgy egyeztünk meg, hogy a szülésznõmet hívom és majd õ fogja hívni a dokit. Amikor a terhesség vége felé ctg-re kellett menni a kórházba, akkor ott voltak mások is akikkel ugyanaz volt a dokink, így hamar feljött a téma, hogy ki mennyit ad. Mi 3 éve a szülésznõnek 25e Ftot, a dokinak 50 e Ftot adtunk. Ha gondolod, nyugodtan kérdezd meg tõle.

Szerintem , mivel felfogadtad és õ ugrik, ha menned kell, akkor igen, fizess neki.Nekem is volt választott szülésznõm, dokim is, amokor beindult a szülés, akkor a dokival úgy egyeztünk meg, hogy a szülésznõmet hívom és majd õ fogja hívni a dokit. Amikor a terhesség vége felé ctg-re kellett menni a kórházba, akkor ott voltak mások is akikkel ugyanaz volt a dokink, így hamar feljött a téma, hogy ki mennyit ad. Mi 3 éve a szülésznõnek 25e Ftot, a dokinak 50 e Ftot adtunk. Ha gondolod, nyugodtan kérdezd meg tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Fogadott dokinak mennyi pénzt szokás adni ha nincs tarifája? Székesehérváron fogok szülni, 38 hetes vagyok és sokat filózom rajta mert hamarosan itt az idő. Hogyan készüljek fel?

Legjobb válasz: Szia állitolag azt hallottam hogy az alkalmankénti összegnek a tizszeresét adják ilyenkor de ez szerintem attól is függ mennyiért jártál eddig. Nállunk sincs tarifa és én is kérdezösködtem mennyit fognak adni igy a dokinak átlag olyan 30000ft mondtak remélem segitettem:)

Szia állitolag azt hallottam hogy az alkalmankénti összegnek a tizszeresét adják ilyenkor de ez szerintem attól is függ mennyiért jártál eddig. Nállunk sincs tarifa és én is kérdezösködtem mennyit fognak adni igy a dokinak átlag olyan 30000ft mondtak remélem segitettem:)
szia szintén szfvár:D ki a ddokid?én havi 7000ft-ért jérok, és ennek a 8x-osát "kéri" a doki szülés után. 30hetes kismama, boldog babavárást, és boldog babázást!
Én mindenkitõl azt hallom, hogy olyan 60-70 ezer minimum :-(
AMENNYIT TE GONDOLSZ ÉS AMENNYIRE KI TUOD A PÉNZTÁRCÁDAT NYITNI.SOK MINDENTÕL FÜGG DE A MIN 30.000.
Nekem januárban született meg a kisfiam szintén Székesfehérváron!Megvoltam elégedve az orvosommal és 70000ft-ot adtam neki de csak mielött kiengedett a kórházból minket!nem szülés után közvetlenül!nagyon rendes volt minden nap meglátogatott az osztályon!igaz 3napot töltöttünk bent!Szép szülést Neked!
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm szépen a válaszokat így van mihez viszonyítanom.

Ha tervezett császárral fogok szülni de nincs fogadott orvosom akkor kitöl kérdezzem meg hogy bekell e feküdnöm vagy ráérek bemenni ha megindul?

Nem kell piszkálni a tervezett császi miadt.Szemészeti indoklás miatt lessz és mert már volt császim

Legjobb válasz: Mikor legközelebb mész, aki akkor megvizsgál, attól kérdezd meg egyszerûen.

Mikor legközelebb mész, aki akkor megvizsgál, attól kérdezd meg egyszerûen.
A kérdező hozzászólása: 28 hetes vagyok, de hetekkel elötte nem szivesen feküdnék be.
Szia!Szerintem kérdezz rá minél hamarabb!Nekem is progis császárom lesz igaz csak dec.végén és nekem azt mondta a dokim, hogy nem lehet vajúdni egy percet sem mert fennáll a méh megrepedésének a kockázata!Ezért kell már elõtte befeküdni!Nekem a két elsõ császár miatt lesz programozott.Tutira megmondják, hogy mikor kell befeküdnöd:) Hány hetes vagy?
elég!
Szia! Elég! Én pénzt se adtam neki. Mindkettõ kapott egy ajándékcsomagot és el volt intézve. Nagyon aranyosak voltak. Látszott rajtuk, hogy nem várták el és örültek neki.
Én is az ügyeletesnél szültem, de bevallom "férfiasan" egy fillért nem adtam neki. Természetesen kapott köszönõ ajándékot (a férjem festett neki egy 70x50-es képet vászonra). Én úgy voltam vele, hogy Õ a dolgát végezte, én meg inkább a manómra költöttem a pénzt. De ha úgy érzed, hogy megteheted akkor szerintem ez bõven elég.
Miért kellene fizetned bárkinek is?Nem fogadtál meg senkit, a tb pedig állja a szülésed költségeit.Szörnyû, hogy ha orvost látunk mindjárt azt gondoljuk fizetni kell.Nem kell.Ezért kapják a fizetésüket.itt nálunk szerintem nem csak Õk nincsenek megfizetve, mégis tisztességesen dolgozunk sokan.
Miért adnál neki elõre ugyse tudja hogy kap nem fog veled másként bánni.Feleslegesen adsz neki szerintem de ahogy érzed.Szerintem inkább költsd a gyerekre.
szia! én is ügyeletesnél szültem, 20.000ft-ot kapott, a szülésznõ meg csomagot, szerintem bõven elég volt. a szüülész nõ utána még be is jött megköszöni, ránk is nézett többször.
Ha már a munkájukat kell megfizetni, akkor miért nem fordítva van?Miért nem a szülésznõ kapja a 20ezrest, és az orvos a csomagot?Hiszen egy szülésnél a szülésznõ az, aki többet foglalkozik a kismamával.Az orvosnak nem sok dolga van vele, kivéve ha mûteni kell.Terhesgondozásra meg nem hozzá jár aki ügyeletesnél szül. Na mindegy, én továbbra sem értem miért is kellene fizetni???
Én is 20.000 Ft-ot adtam az ügyeletes dokinak, szülésznõ nálam nem volt, mert császároztak. Én úgy voltam vele, ha elégedett leszek, akkor adok csak pénzt. Hazajövetel napján, varratszedés után adtam oda a pénzt. És csináltattunk egy ajándékcsomagot, ezt a nõvérek kapták az osztályon. 2 hétig voltam bennt, és nagyon segítõkészek voltak a szülés elõtt és után is.
Méltósággal szülni és születni ne pénz kérdése legyen... Az orvosnak legyen az szülés sebész anesztes... az a dolga, hogy gyógyítson, a cipésznek sem adunk plusz pénzt ha kényelmes lett a cipõnk... Én nem fogadok orvost, és nem is fogom neki kifizetni ha segít megszülni a picit, megköszönöm neki, de szóban, és nem pénzzel. Az a 30e is hiányozni fog a zsebedbõl...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!