Találatok a következő kifejezésre: Ha fogadott fogok (21 db)

Ha fogadott orvos és szülésznő nélkül szeretnék szülni Budapesten, akkor valóban nem fognak megfelelően ellátni?

2 csalódás után úgy döntöttem nem fizetek senkinek sem a szülésért. Valóban ha kell ott hagynak "kipurcanni" a szül? ágyon? Olyanokat olvastam itt gyakorikérdéseken, hogy akinek nem volt fogadott dokija azt nem császározták meg id?ben, így halva született a babája. Meg hogy valaki halott babát szült teljesen egyedül (nem volt mellette senki), mert nem fogadott orvost!? Valóban ilyen lelketlen mészárosok a szülészek? Mi van a Hippokratészi esküvel???

Legjobb válasz: Ja és egyébként még annyit, Fehérváron, akit legutóbb hagytak kipurcanni, fogadott dokija volt. A legmenõbb és legdrágább a városban. Bár hozzáteszem, amikor a rádió bemondta, fogadott orvos ellenére meghalt a kismama, rögtön tudtam csak õ lehetett az orvos. Mert õ elteszi a 100-200 ezret és hagyja kipurcanni a kismamáit. Szóval a fogadott dokit is át kell gondolni alaposan.

Ja és egyébként még annyit, Fehérváron, akit legutóbb hagytak kipurcanni, fogadott dokija volt. A legmenõbb és legdrágább a városban. Bár hozzáteszem, amikor a rádió bemondta, fogadott orvos ellenére meghalt a kismama, rögtön tudtam csak õ lehetett az orvos. Mert õ elteszi a 100-200 ezret és hagyja kipurcanni a kismamáit. Szóval a fogadott dokit is át kell gondolni alaposan.
Azért ez nem teljesen így van, de nagy szerencsejáték, az biztos. Vagy kifogsz egy kipihent, mûszakját akkor kezdõ, jó fej orvost és mindenki jól jár, vagy fordítva, egy hullafáradt bunkót és akkor tényleg rossz élmény lesz az egész. Utána kell nézni a kórházaknak, az ott dolgozó dokiknak és úgy dönteni. Én sem ott szültem, ahová tartozom, bár nekem fogadott dokim volt és maximálisan elégedett voltam vele is és a szülészeten lévõkkel is.
Én csak jót tudok mondani. 1 hete szültem ügyeletes dokinál és szülésznõnél, és olyan jó kezekben voltam, hogy jobbat kívánni sem lehet. Még a könnyeim is kijönnek ha rágondolok. Mondjuk nálunk nem olyan bizonytalan a dolog mint Budapesten, mert egy vidéki városban lakom, ahol azért ismerni lehet az összes nõgyógyászt, én meg egyiktõl sem tartottam, de ahhoz képest is kellemes csalódás volt. Kettõt szültem ügyeletesnél, a harmadikat is annál fogom.
én 1.babámat dokival, szülésznõvel szültem, mert így éreztem magam biztonságban, minden rendben is volt. most várom a 2.at, csak szülésznõt fogok felkérni. barátnõm 3 gyereket szült ügyeletesnél és ügyeletes szülésznõnél, és mind a 3 szülése szép, + élmény volt. ezek a Szt.Imre kórházban történtek. úgy mondják, hogy az István és a Szt.Imre a leginkább baba-barát kórház. de gondolom, nagy is a "forgalmuk", volt rá példa, hogy nem tudtak olyat fogadni, aki nem oda tartozik helyileg.
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon zavaró ha bejönnek a látogatók a szobába? Hogy lehet úgy nyugodtan szoptatni a picit?
Ha csalódtál az eddigi alkalmakkor, nem hiszem, hogy még jobban alul tudnák múlni az ellátást. Max. ha minden oké lesz most, utólag még adhatsz pénzt.
Az tényleg zavaró, ha átjáróház van. De azért ez nem szokás szerintem, ált. bemegy a nagyi, max. egyszer a férj, és ennyi, amúgy meg a kismama megy ki a folyosóra, és ott beszélgetnek.
Engem egyáltalán nem zavart, pedig szégyenlõs vagyok. Akik másokhoz jönnek látogatni, nem azt fogják nézni, hogy te hogy szoptatsz, mert a saját babájukkal lesznek elfoglalva.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm! :)
kórházanként más a szokás. a Szt.Imrében épp ezért nem jöhet be a szobába senki (sajnos apa sem), de csak így lehet kizárni a mászkálást. ha már apáknak megengednék a látogatást, akkor egybõl a szülõk is jönnének, meg a testvérek... a folyosón, az üvegen át meg lehet mutatni a babát, meg te kimehetsz a látogatókhoz, de a babát óvni kell a fertõzésektõl, huzattól. én örültem hogy nálunk pihenésrõl szólt a kórházi 4 nap.
A kérdező hozzászólása: Ha nem vagyok túl indiszkrét leírnád nekem a tapasztalataidat? Mi történik a kórházba érkezéstõl a hazaengedésig? :) Mentõvel mentél? Milyen a szülõszoba, gyerekágyas osztály? Elõre is köszönöm!!!
Én is a dél pestihez tartozom, de ha fizettek volna se szültem volna ott... Az István kórházban szültem és maximálisan elégedett voltam!
A kérdező hozzászólása: Kedves moira! Megkérdezhetem hogy melyik kórházban szültél? Én a Dél-pesti Jahn Ferencbe tartozom, de ha nem muszáj nem ott szülnék. Mivel nem szeretnék sem orvost sem szülésznõt fogadni, ezért nekem is olyan kórház kéne ahol így is szülhetek. :)
ezért utálom az olyan tanácsokat, hogy meg kell fogadni az orvosokat, mert csak akkor lesz a kismama biztonságban. Ez nem igaz. 2x szültem, nem volt fogadott orvosom, mégsem hagytak "kipurcanni". Teljes mértékben meg voltam elégedve az ellátásommal. Pedig vidéki kórház volt. (bocsánat, a kirohanásomért, de nagyon fel tudom húzni magam azon, hogy még több pénzt pumpáljunk az orvosba)
Ez már a sokakdik ilyen kérdés! Leírták már, hogy nem lehet itt sem általánosítani. Szép is lenne, ha minden kórházra azt lehetne mondani, hogy jaj igen, ugyanúgy fognak veled bánni, de ez nem így van. Ahogy az sem, hogy hagynak kipurcanni, ha van fogadott dokid. Doki és kórház függõ. Ahol én fogok szülni, na ott pl. egy ügyeletes dokira jut 5 szülõ nõre jut egy orvos. Na ott pl. biztos, hogy ha az egyik nõ a páciense, akkor annak több figyelmet fog szentelni, mint a többinek!
ha nincs fogadott dokid
A kérdező hozzászólása: 2 gyermekem van, de õk vidéken születtek. Az elsõnél a fogadott dokim egy bunkó volt, az se tudta ki vagyok, pedig havonta min. 2x látott. A másodiknál nem ért be a doki, majd míg kórházban voltunk meg se kérdezte minden rendben van e, stb... A második gyerkõcöt így az ügyeletes orvosnál és szülésznõknél (leginkább a szülésznõknél) szültem. Nagyon meg voltam velük elégedve, annak ellenére hogy nem kaptak érte semmit maximálisan segítõkészek, profik voltak. (Gátvédelemmel a kórházba érkezéstõl számítva 2.5 óra múlva a kezemben volt a baba.) De most kicsit megijedtem, mert olyan rémtörténeteket olvastam itt hogy csak na......
2. vagyok. Épp ezért írtam, hogy nem kellene még a borítékot is a zsebükbe dugni, ha már megjártad 2x-is. Lehet, hogy harmadjára normális ügyeletest fogsz ki, aki emberségesebben bánik veled, mint ha fogadott doki lenne. Sem anyagilag nem álltunk úgy, hogy én meg tudjam fogadni, sem az "elveim" miatt. Így ha "rosszul" bántak volna velem, akkor tudtam volna, hogy miért. De ha pl. problémás a terhesség, és plusz figyelmet kapsz tõle, akkor persze adhatsz pénzt, de ahogy írtad, õk arra esküdtek fel, hogy életet mentenek. Nem az állt az esküben, hogy minél több pénzt kérjenek a munkájukért.
A kérdező hozzászólása: Kedves 2. válaszoló, maximálisan egyet értek! Mi sem állunk és akkor sem igazán álltunk úgy anyagilag, de valahogy csak kiszorítottuk, mégis csalódnunk kellett. Látom vidéken szültél, én anno Pécsett, ott semmi ilyen jellegû panaszt nem olvastam az ügyeletes szülész orvosokról. Nekem is csak + tapasztalatom van. Viszont itt Pesten nem tudom hogy megy, mert akárhol olvasom mindenhol csak - vélemények vannak.
2. vagyok Veszprémben szültem 3 éve, a kisebbik fiamat. Akkor még úgy volt, hogy 4, vagy 5 orvos közül lehetett választani, akit megfogadott a kismama. Persze akkor oda is kellett járni gondozásra hozzá. Most vagyok 39 hetes a harmadikkal, de eszembe sem jutott, hogy befutkossak havonta akár többször is Veszprémbe, hogy lásson a doki.
Huhh én nem hallottam ilyen rémtörténeteket szerencsére. Nem fogadtam se dokit, se szülésznõt, és ráadásul olyan kórházban szültem ahová nem is tartozom. Nagyon kedves és segítõkész volt mindenki. Mondjuk komplikációmentes szülésem volt.
nem olvastam a többi komit, de a délpestiben szültem tavaly október legvégén, fogadott szülésznõ és doki nélkül. a délpestiben a szülésnél ha minden rendben van, csak szülésznõ van bent, orvos nem, minden a legnagyobb rendben zajlott és a szülésznõ kedves és figyelmes volt.

Ha fogadott szülésznőnél fogok szülni, akkor egyértelműen kell fizetnem, ugye? Kérdezzem meg, hogy mennyi, vagy amennyit gondolok annyit adok?

Elvégre éjszaka is bejön,ha kell.Akinek van tapasztalata,kérem adjon tanácsot!Köszi!35 hetes kismama

Legjobb válasz: Szerintem ,mivel felfogadtad és õ ugrik, ha menned kell, akkor igen, fizess neki.Nekem is volt választott szülésznõm, dokim is, amokor beindult a szülés, akkor a dokival úgy egyeztünk meg, hogy a szülésznõmet hívom és majd õ fogja hívni a dokit. Amikor a terhesség vége felé ctg-re kellett menni a kórházba, akkor ott voltak mások is akikkel ugyanaz volt a dokink, így hamar feljött a téma, hogy ki mennyit ad. Mi 3 éve a szülésznõnek 25e Ftot, a dokinak 50 e Ftot adtunk. Ha gondolod, nyugodtan kérdezd meg tõle.

Szerintem , mivel felfogadtad és õ ugrik, ha menned kell, akkor igen, fizess neki.Nekem is volt választott szülésznõm, dokim is, amokor beindult a szülés, akkor a dokival úgy egyeztünk meg, hogy a szülésznõmet hívom és majd õ fogja hívni a dokit. Amikor a terhesség vége felé ctg-re kellett menni a kórházba, akkor ott voltak mások is akikkel ugyanaz volt a dokink, így hamar feljött a téma, hogy ki mennyit ad. Mi 3 éve a szülésznõnek 25e Ftot, a dokinak 50 e Ftot adtunk. Ha gondolod, nyugodtan kérdezd meg tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

33 hetes vagyok és már nagyon félek a szüléstől. Mi lesz ha nem jutok el a kórházba és út közbe kipottyan a babám vagy ha nagyon fog fájni, mert sajnos nincsen fogadott dokim. Csak én tartok ennyire a szüléstől?

Legjobb válasz: Elõször is nyugodj meg,nem kell annyira félni a szüléstõl. Nagyon nagy szerencséd lenne,ha csak úgy kipottyanna az a baba:):)A kórházat gondolom Te ismered,hogy milyenek a dokik,biztos oka volt ha nem fogadtál,biztosan ellátnak normálisan ügyeletbe is(nálunk sajnos nem így van). Nem mondom,hogy nem lesz fájdalmas,de nagyon nagyon megéri.Meglátod életed legszebb élménye lesz a babád világra jövetele.Készülj rá örömmel boldogan,és ne rettegve.Minden jót,könnyû szülést. 3 gyerekes anyuka.

Elõször is nyugodj meg, nem kell annyira félni a szüléstõl. Nagyon nagy szerencséd lenne, ha csak úgy kipottyanna az a baba:) :) A kórházat gondolom Te ismered, hogy milyenek a dokik, biztos oka volt ha nem fogadtál, biztosan ellátnak normálisan ügyeletbe is(nálunk sajnos nem így van). Nem mondom, hogy nem lesz fájdalmas, de nagyon nagyon megéri.Meglátod életed legszebb élménye lesz a babád világra jövetele.Készülj rá örömmel boldogan, és ne rettegve.Minden jót, könnyû szülést. 3 gyerekes anyuka.
Ne aggódj, ez azért kicsit hosszadalmasabb folyamat annál, hogy csak úgy "kipottyanjon útközben".Azt nem tudom garantálni, hogy nem fog nagyon fájni, de ha lelkileg erõs maradsz és nem hagyod el magad, úgy könnyebb átvészelni.Nem a dokin múlik a dolog, mert a fogadott orvosban is lehet nagyon csalódni.Ne hagyatkozz másra, légy erõs és kitartó, ez a fontos. Sok sikert!
Biztos, hogy nem pottyan ki út közben, mert az elõjelek már jóval elõbb elkezdõdnek. Az elsõ szolíd fájásoktól több órád van még a baba megérkezéséig, de azért tervezzétek el, hogy hogy is fogsz bemenni: valaki bevisz kocsival? A szüléstõl mindenki fél, az a pár óra elég rossz, de túl van rajta az ember, és utána már örül a babájának. Az apás szülés segíthet a feszültség oldásában.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek...de én akkor is parázok 1 kicsit:)


Én Kecskeméten fogok szülni hamarosan, most 39 hetes vagyok. Mennyit illik adni az orvosnak szülés után ha van fogadott orvosom?

Legjobb válasz: Az attól is függ, hogy ki a fogadott orvosod. Tavaly szültem, én 50 ezret (adtam volna, ha a fogadott dokinál tudtam volna szülni de nem így alakult), más 30-40 ezret, de olyat is hallottam, aki 100 ezret(!) adott. Van egy ilyen városi legenda, hogy ha a doki nem állapít meg fix tarifát, akkor a terhesgondozás alatt felszámított díj 10 - szeresét illik adni. Tehát ha pl. 8000 Ft-ot adtál alkalmanként, akkor 80000 Ft a "tarifa".

Az attól is függ, hogy ki a fogadott orvosod. Tavaly szültem, én 50 ezret (adtam volna, ha a fogadott dokinál tudtam volna szülni de nem így alakult), más 30-40 ezret, de olyat is hallottam, aki 100 ezret(!) adott. Van egy ilyen városi legenda, hogy ha a doki nem állapít meg fix tarifát, akkor a terhesgondozás alatt felszámított díj 10 - szeresét illik adni. Tehát ha pl. 8000 Ft-ot adtál alkalmanként, akkor 80000 Ft a "tarifa".
Hülyeség ez a 10x-es dolog! A rendelõben elméletileg ki van írva, hogy mennyi a tarifa. Ha nincs, akkor megbeszéled az orvossal. Van, aki megmondja, mennyiért vezeti le a szülést, de ha nem egyeztek meg elõre, és nincs fix tarifája, akkor annyit adj neki, amennyit szánsz. Én 30ezret adtam egy éve. Elõtte minden hónapban 6000 volt a magánrendelés. Én ennyit tartottam reálisnak, mert ugye én vidékrõl jártam Kecskemétre hozzá, még az üzemanyag díjat hozzászámolva havonta egy 10-es volt. Késõbb tetettem fel spirált, nem fogadott el semmit, mondván kórházi környezetben tette fel, és nem fogadott el pénzt. Mindenkinek a saját pénztárcája dönti el, mennyit ad. Mivel én szülésznõt is fogadtam, az 20ezer volt, de megérte, mert rengeteget törõdött velem, míg a doki ugyan sokszor jött, igazából a finishben volt mellettem. Van nekik más dolguk is, attól, h fogadott dokik. Egyébként a szobatársaim átlag 30-50-et adtak.
Ki volt az orvosod?
10 hónapja szültem, és 50 ezret adtam.Dokim nem kérte, mindig kitért ha kérdeztem, de úgy gondoltam, hogy megérdemli.Nagyon figyelt ránk végig, mindenben segített!!!Biztonságban éreztem magam végig!
Ja és nem kérdeztem mennyit kér.Ennyit kapott és kész.9 hónapon keresztül oda hordtam a magánrendelõbe havonta 10 ezer forintot.3 gyerekemet szültem nála de ez soha nem volt téma köztünk.
Egy éve szültem és 30 ezret adtam.
Én 6 hete szültem 30 ezret adok.
Kérdezd meg, hogy mennyiért vállalja a szülés levezetését! Ki az orvosod?
Én 80-at adtam!
Nyirády Tamás, és tényleg csak jót tudok róla mondani!

Nagyobb odafigyelést kap az a kismama aki fogadott orvossal szül mint aki nem? Tatabányán a Szent Borbálában fogok szülni! Észrevételeitek, tapasztalataitok ha vannak szívesen fogadom az ott szülésről!

Legjobb válasz: Szia! Tatabányai vagyok, így én is itt fogok szülni. megint. 3. baba lesz, és mind a két fiamat is itt szültem. Nekem fogadott orvosom van, volt, és én nagyon meg voltam vele elégedve. Én szülésznõt nem fogadtam. A többi orvos távolságtartó volt ( némelyik kifejezetten bunkó) velem, hisz nem neki fizettem, de a dokim többször bejött meglátogatni, megnézni stb. Én nem bántam meg, hogy fogadtam

Szia! Tatabányai vagyok, így én is itt fogok szülni. megint. 3. baba lesz, és mind a két fiamat is itt szültem. Nekem fogadott orvosom van, volt, és én nagyon meg voltam vele elégedve. Én szülésznõt nem fogadtam. A többi orvos távolságtartó volt ( némelyik kifejezetten bunkó) velem, hisz nem neki fizettem, de a dokim többször bejött meglátogatni, megnézni stb. Én nem bántam meg, hogy fogadtam
Szia! Én mondjuk Budapesten szültem de össze se lehet hasonlitani a magán dokit és az sztk-t. Sokkal sokkal több odafigyelés segîtség. Bármikor hivhattam bármikor segitett.bejött hozzám minden nap szülésnél is végig ott volt. Ha teheted csak is magánhoz menj!
Szia! Mindkét fiam itt szültem. Az elsõnél volt fogadott dokim, akivel maximálisan elégedett voltam. A második szülésemnél (ez két hónapja volt), úgy jött össze a dolog anyagilag, hogy nem volt fogadott dokim. Egy kicsit sem bántak velem rosszabbul, mint korábban. Mind a szülésznõk, mind az orvosok rendesek volak, mindkét gyerkõcnél. Az egyedüli különbség a terhességi vizsgálatoknál volt. A fogadott orvos általában képben van, míg az sztk reneléseknél mindegyik doki egy kicsit mást mond. Ezt a békát, ha le tudod nyelni, akkor szerintem fogadott orvos nélkül is el lehet lenni. Ja, az elsõ babámnál a szobatársaim közül csak nekem volt fogadott dokim, és senki nem panaszkodott. Most pont fordítva volt, csak nekem nem volt, és ugyanúgy elláttak mindannyiunkat. Remélem segítettem!
A kérdező hozzászólása: SZia! Köszönöm szépen a válaszod :) Igazából 24 hetesek vagyunk...magánorvoshoz járok terhesgondozásra...és úgy érzem a lelkem és a testem nyugodna meg ha fogadnám az orvos a szülésre! Párom kissé ellenzi, de a családban mindenki támogat!!! Nem tudom mit tegyek

Ha nincs fogadott orvosom hogyan fogok szülni? Valaki leírná a menetét.

Bocs ha hülyeséget kérdezek,de az els? terhességemnél fogadott orvosom volt. Tudtam hogy bármikor felhívhatom. Ha most nem lesz orvosom,és szeretnék valamit kérdezni vagy bajom van,akkor mi van? Sajnos most nagyon nem engedhetjük meg magunknak,hogy fizessünk az orvosnak!

Legjobb válasz: Mikor bemész a kórházba, az ügyeletes orvos megvizsgál, azután pedig a szülésznõ gondoskodik rólad. Az orvosnak csak akkor szól, ha valami baj van, illetve ha megkezdõdik a kitolási szak. Akkor jön a doki is, és ott is marad a szülésznõvel együtt végig. Gátmetszést csinál ha kell, illetve ellát a szülés után. Én az elsõ kislányomat szültem így, nem volt semmi probléma vele. Rendes volt a doki is. A másodiknál ugyanõ volt "fogadott orvosom", az ügyelete idején szültem (véletlen volt), és az enyémmel párhuzamosan egy lábtartásos szülést is le kellett vezetnie. Szóval ne aggódj, minden rendben lesz.

Mikor bemész a kórházba, az ügyeletes orvos megvizsgál, azután pedig a szülésznõ gondoskodik rólad. Az orvosnak csak akkor szól, ha valami baj van, illetve ha megkezdõdik a kitolási szak. Akkor jön a doki is, és ott is marad a szülésznõvel együtt végig. Gátmetszést csinál ha kell, illetve ellát a szülés után. Én az elsõ kislányomat szültem így, nem volt semmi probléma vele. Rendes volt a doki is. A másodiknál ugyanõ volt "fogadott orvosom", az ügyelete idején szültem (véletlen volt), és az enyémmel párhuzamosan egy lábtartásos szülést is le kellett vezetnie. Szóval ne aggódj, minden rendben lesz.
A szülészetnek, ahol szülni fogsz kérd el a számát és ha bármi baj van (éjjel-nappal) hívhatod az ügyeletet, h megkérdezd mit tegyél. Kérj el a szülészeti osztály v ügyeletes orvosi szoba és a szülõszoba mellékét. Valószínûleg be fognak szólni, ha este hívod õket, na de, ha baj van, akkor mégis csak õk az ügyeletesek. Mikor elkéred a számot, csak azt mond, h körültekintésbõl kéred el. Tényleg megteheted, jogod van hozzá, ezért fizeted a TB-t, h segítséget kapj. Inkább egy telefon nekik ijedtségbõl, mint feleslegesen bemenni megnyugtatásért. Persze, ha azt érzed, h mindenképp orvosnak kell látni, akkor menj be. Remélem érthetõ voltam. Jó egészséget nektek! :)
Most megint végigolvastam, amit írtam. Elég bugyuta fogalmazás, de nyugodtan kérdezz, ha nemm érted. :)
És el ne hidd, hogy muszáj pénzt adni, mert különben ez meg az lesz, vagy nem lesz! Jár neked az ellátás, mert TB-t fizetsz, a külön pénzt azért adnád, mert az orvos vállalja, hogy a szabadidejében is bemegy, hogy levezesse a szülésedet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Még nem vagyok terhes, de tervben van. Csak egy kicsit ráparáztam erre a dologra. Bármelyik kórházba mehetek majd, vagy csak oda ahová tartozom?

Ha nem lesz fogadott orvosom szülésnél, akkor kell valamit előre megbeszélnem az ügyeletes orvossal, vagy ha szükség lesz rá azonnal fog-e jönni? Szülésznőm az lesz fogadott.35 hetes km

Legjobb válasz: Nem tudhatod, hogy éppen melyik orvos lesz akkor ügyeletben. Nem kell az ügyeletessel beszélned leõre, ha beérsz, szólnak neki és õ azonnal megvizsgál. Õ dönti el mik lesznek a következõ teendõk.

Nem tudhatod, hogy éppen melyik orvos lesz akkor ügyeletben. Nem kell az ügyeletessel beszélned leõre, ha beérsz, szólnak neki és õ azonnal megvizsgál. Õ dönti el mik lesznek a következõ teendõk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Szia!Nekem is csak szülésznõm volt, mikor bementem megvizsgált õ volt velem végig és amikor eljött az idõ szólt az ügyeletes dokinak.A szülésznõd fog szólni az éppen ráérõ ügyeletesnek, mivel többen vannak.Gyors, könnyû szülést kívánok.
A kérdező hozzászólása: Köszi a másodiknak is! Konkrétan erre gondoltam, amit leírtál! Köszönöm!
A második válaszoló vagyok, ha tudok még segíteni irj ha van kérdésed, akár privátot is, ja és szivesen. szia
A kérdező hozzászólása: Kedves második! Elnézést, hogy csak most válaszolok! Már elég késõ van, úgyhogy holnap írnék majd privit, ha nem gond... Elõre is köszi! Akkor holnap! Jó éjszakát!

Lehet, hogy nem a fogadott orvosomnál fogok szülni. Ilyenkor is kell adni valamenyi apanázst? És ha igen annak is akinél szültem?

Aug. 12-re vagyok kiírva, a dokim 10-ig külföldön lesz. Ha elöbb jön a manócska akkor ügyeletes szülésznél fogok szülni.Ilyenkor mind akett?nek kell fizetni, vagy csak akinél szültem, vagy esetleg egyiknek se?Vagy ha végül másnál szülök neki csak valami ajándékot adjunk??? Mit?l függ ez?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem, ha nem a fogadott orvosodnál szülsz, neki nem kell fizetned. Ha az ügyeletes orvossal meg vagy elégedve, neki ajándékot adj. Könnyû szülést!

Szia! Szerintem, ha nem a fogadott orvosodnál szülsz, neki nem kell fizetned. Ha az ügyeletes orvossal meg vagy elégedve, neki ajándékot adj. Könnyû szülést!
Miért alakult ki ez a "fizessünk-kényszer" Magyarországon?? Nem költenéd azt a rengeteg pénzt a gyermekedre inkább? Adj valami jó piát, akár mindkettõnek. Nem akarlak bántani, csak én már megõrülök ettõl a hozzáállástól. Miért ettõl függne a baba egészsége és a szülõ nõ ellátottsága? Fizetünk TB-t, ez a dolguk...
Sziasztok! Én sem vagyok ennek a fizetésnek híve, ellenben az én fogadott orvosom (aki egyébként egy tündér, nagyon kedves) is megmondta, hogy mennyiért szokott vállalni egy szülést! És ennyi! Ha nem akar fizetni az ember, nem muszály fogadott orvosnak lennie, de ha fogadtál, akkor ne várd el, hogy ne mondjon egy összeget a szülésre, mert fog mondani! És persze igaz, hogy ez a munkája, de a mai világ sajnos ilyen! Én, ha nem lenne ott a fogadott orvosom, neki biztos nem adnék pénzt. Akinél szülsz, neki adhatsz szerintem, mert akármennyire is elkeserítõ de ez a "szokás". (Vidéken, egyik ismerõsömék így jártak. Fogadott orvos 40 ezret mondott, hogy annyiért vállalja, végül nem tudott jönni. Más orvosnál szültek, neki így 20 ezret adtak)
Szia! Én sem fogadott dokinál szültem.Nem is volt fogadott orvosom, mert nem engedhetjük meg magunknak.Alapvetõen úgy álltunk a dologhoz a párommal, hogy nem adunk pénzt egy dokinak sem.Aztán beleszültem egy doki szabadság elõtti utolsó ügyeletébe.Simán megtehette volna, hogy lepasszol egy másik dokinak a bent töltött három napban, de minden nap bejött hozzám, és õ szedte ki a varratokat is, pedig szabin volt.Ezért kapott egy üveg finom bort.De pénzt semmiképpen sem adtam volna neki.

Székesfehérváron fogok szülni, nincs fogadott orvosom, akkor van lehetőségem fájdalom csillapitásra, ha igen akkor milyenre, és mikor érdemes kérni?

Legjobb válasz: Én három hete szültem Székesfehérváron. Nem volt fogadott orvosom. A szülésznõ nagyon aranyos volt és adott érzéstelenítõt. De sajnos EDÁT nem adtak, csak valami gázt, amit mindig akkor kellett belélegezni amikor jött a fájás. Ettõl egy kicsit bekábultam és jobban bírtam a fájdalmat.

Én három hete szültem Székesfehérváron. Nem volt fogadott orvosom. A szülésznõ nagyon aranyos volt és adott érzéstelenítõt. De sajnos EDÁT nem adtak, csak valami gázt, amit mindig akkor kellett belélegezni amikor jött a fájás. Ettõl egy kicsit bekábultam és jobban bírtam a fájdalmat.
Szia! Én is így szültem, ügyeletesnél, de nem kaptam epidurálist mert egyrészt vasárnap szültem és a szülészetnek nincs saját aneszteziológusa, mire pedig felér a másik addigra már nem kaphatsz, másrészt már 2 ujjnyira nyitva voltam és akkor sem adnak már, megvan meddig kaphatsz.

Hogy zajlik a magzatvíz vizsgálat és mikor csinálnak olyat túlhordás esetén? Hol csinálják ha nincs fogadott orvos a kórházba ahol szülni fogok vagy az sztk-ba a nődoki? 38+1 hetes km

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, egyáltalán nem fáj. Olyan mint 1 sima vizsgálat. 1 csövet dugnak fel és azon keresztül nézik meg a vizet. Nekem négyszer vettek mintát. Azt mondják a harmadik után beindul általában a szülés. Hát nekem a negyedik után sem indult be. Én Fehérváron szültem és ott a rendelõben végezte el a nõdoki. Nekem sem volt fogadott orvosom. Könnyû szülést neked!

Szia! Ne aggódj, egyáltalán nem fáj. Olyan mint 1 sima vizsgálat. 1 csövet dugnak fel és azon keresztül nézik meg a vizet. Nekem négyszer vettek mintát. Azt mondják a harmadik után beindul általában a szülés. Hát nekem a negyedik után sem indult be. Én Fehérváron szültem és ott a rendelõben végezte el a nõdoki. Nekem sem volt fogadott orvosom. Könnyû szülést neked!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!