Találatok a következő kifejezésre: Ha fiamat hónaposan bölcsibe szeretném (2 db)

Ha fiamat 22 hónaposan bölcsibe szeretném adni, akkor le kell mondanom a GYED-et?

Mert ugye az két éves koráig járna. De úgy tudom aki GYED-et kap, annak nem mehet bölcsibe a gyereke. Egyetemre mennék, és jól jönne, ha még két hónapig a GYED-et kapnám. Egyáltalán, egyetemista, aki nappalis, kaphat GYED-et? Ja, és ha a bölcsiben mutatok róla igazolást, hogy nappalis vagyok, az nem elég? Mert hallottam ilyet is, hogy akkor nem kell a GYED-et lemondani. De nem tudom, hogy ez tényleg így van-e. Járt valaki úgy nappalira, hogy közben GYED-et kapott és a gyerek bölcsis volt?

Legjobb válasz: attól a naptól amikortól járhat bölcsibe, de legkésõbb 24 hónapos korában amúgy is le kell mondani, de mindenképp várd meg, amíg a bölcsi felveszi. A másik, aki gyedet kap az nem csinálhat semmit és nem is lehet a gyerek bölcsibe. A GYES-t viszont tudod igényelni, rögtön a gyed lejáratának napjától és azt suli,meló és bölcsi mellet is adják 3 éves korig, ha jogosult vagy . A GYED lemondását mindenképp idõben add be, esetleg ha 2.-án viszed és csak 10.-étõl megy a gyerek bölcsibe, akkor úgy kell szólni,hogy 10.-étõl nem kéred, mert aznap már bölcsi, a GYES-t pedig 10.-étõl igényeled. (pl) Annyit tudok hoy a sógornõm a gyed alatt elvégezte a hidat, de az nem nappalinak számít, hanem heti egy nap volt.

attól a naptól amikortól járhat bölcsibe, de legkésõbb 24 hónapos korában amúgy is le kell mondani, de mindenképp várd meg, amíg a bölcsi felveszi. A másik, aki gyedet kap az nem csinálhat semmit és nem is lehet a gyerek bölcsibe. A GYES-t viszont tudod igényelni, rögtön a gyed lejáratának napjától és azt suli, meló és bölcsi mellet is adják 3 éves korig, ha jogosult vagy . A GYED lemondását mindenképp idõben add be, esetleg ha 2.-án viszed és csak 10.-étõl megy a gyerek bölcsibe, akkor úgy kell szólni, hogy 10.-étõl nem kéred, mert aznap már bölcsi, a GYES-t pedig 10.-étõl igényeled. (pl) Annyit tudok hoy a sógornõm a gyed alatt elvégezte a hidat, de az nem nappalinak számít, hanem heti egy nap volt.
Szerintem a gyed-et nem a bölcsi, hanem a munkavállalás miatt kell lemondani. Tehát ha már bölcsibe jár, de még nem végzel jövedelemszerzõ tevékenységet, akkor nem kell lemondani, csak akkortól, amikortól dolgozol. Szerintem tehát egyetem mellett kaphatsz gyedet akkor is, ha bölcsibe jár a fiad. De azért azt tudd, hogy én nem vagyok szakértõ (csak az én fiam is most fog bölcsibe menni, 23 hónaposan.) Ha rosszul tudom, javítson ki valaki, de írja azt is, hogy honnan tudja, ugyanis a hivatalos szabályokat lenne jó tudni, nem a szóbeszédet.

Egyedül nevelem a 19 honapos fiamat. Most kezdet bölcsibe járni a problémám az hogy verekszik, ha nem kap meg azonal valamit amit ö szeretne akkor csip, rug, ráüt a kezemre. és sajnos a bölcsibe is csinálja, emelett hisztizik. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Szerintem ez életkori sajátosság. Nálunk is ekkor kezdte. Nem szerepelt a fogalomtárában a mindjárt, várj egy másodpercet. Õ is dobálózott, csapkodott, hisztizett, földhöz verte magát, volt, hogy a Rossmannban otthagytam a sorok között mert úgy cirkuszolt amiért nem bontottam fel neki a pudingot ott és akkor rögtön! Most 22 hónapos, már alakul a dolog, kezdi kapizsgálni, hogy nem minden van úgy ahogy õ szeretné, de azért 10 esetbõl 8X bepróbálkozik, de egyre rövidebb ideig tart. A bölcsibe is hasonló, de ott azért pianoba nyomja...:) Mi nem veszünk tudomást a cirkuszról, visításról, elmondjuk neki, hogy nem lehet, vagy mindjárt, ha kell többször is, ha csapkod elmondjuk, hogy nem szabad, fáj, nem szép dolog bla-bla...rengeteg türelem, kitartás és következetesség! Alakulni fog!

Szerintem ez életkori sajátosság. Nálunk is ekkor kezdte. Nem szerepelt a fogalomtárában a mindjárt, várj egy másodpercet. Õ is dobálózott, csapkodott, hisztizett, földhöz verte magát, volt, hogy a Rossmannban otthagytam a sorok között mert úgy cirkuszolt amiért nem bontottam fel neki a pudingot ott és akkor rögtön! Most 22 hónapos, már alakul a dolog, kezdi kapizsgálni, hogy nem minden van úgy ahogy õ szeretné, de azért 10 esetbõl 8X bepróbálkozik, de egyre rövidebb ideig tart. A bölcsibe is hasonló, de ott azért pianoba nyomja...:) Mi nem veszünk tudomást a cirkuszról, visításról, elmondjuk neki, hogy nem lehet, vagy mindjárt, ha kell többször is, ha csapkod elmondjuk, hogy nem szabad, fáj, nem szép dolog bla-bla...rengeteg türelem, kitartás és következetesség! Alakulni fog!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!