Találatok a következő kifejezésre: Ha fiamat hónaposan (196 db)

Normális, ha 8 hónapos fiam csapkodja a lábát a földhöz, ha nem az van, amit ő akar? Ez már hiszti?

Legjobb válasz: Én is pont ezen gondolkoztam. Azt mondják, hogy ebben korban még nincs hiszti, de nekem is annak tûnik. Az én fiam is 8 hónapos, de pl. ha meg akarom itatni (utálja), akkor veri a lábt, meg rázza kegyetlenül a fejét.

Én is pont ezen gondolkoztam. Azt mondják, hogy ebben korban még nincs hiszti, de nekem is annak tûnik. Az én fiam is 8 hónapos, de pl. ha meg akarom itatni (utálja), akkor veri a lábt, meg rázza kegyetlenül a fejét.
Ajjaj, az én lányom is ezt csinálja ha valami nem az õ akarata szerint történik, 20hónapos.Nem figyelek rá, már mint úgy teszek mintha nem érdekelne mit csinál, "otthagyom", s rájön, nem ér el semmit, s abbahagyja.Most feszegetik a határaikat, ne engedj neki, mert utána nincs megállás.Én is nagyon sajnálom, s legszivesebben felkapnám, de késõbb ezzel többet ártok.
hát attól függ mit értesz hisztin. ha a hiszti az, hogy azért csináljam mert tudja hogy ezzel talán elér valamit, tehát tudatosan akar téged manipulálni, akkor: nem hiszti. ha a hiszti az, hogy valami zavarja és a frusztráció kiváltja a bömbölést, akkor igen, hiszti. de ez még nem direkt van, nem téged akar befolyásolni, egyszerûen csak a nemtetszését fejezi ki. 20hós kislány anyukája

Fájhat a hasa 7 hónapos fiamnak ha 10 hónapos kortol valo kaját evett? (okos anyósom adta neki, amig én elmentem dokihoz)

Legjobb válasz: Folgemilch = tápszer. Gabonától, keksztõl 7 hónaposan mi baja lenne? Szerintem nem ettõl sír és nyûgös. Csak arra céloztam, hgy még csak véletlenül sincs olyan kérdés, hogy "elnéztem a címkét, és 10 hónaposnak való kaját adtam neki" vagy "anyukám töltöttkáposztát adott a gyerekemnek". Mindig csak azok a bizonyos anyósok... :-))

Folgemilch = tápszer. Gabonától, keksztõl 7 hónaposan mi baja lenne? Szerintem nem ettõl sír és nyûgös. Csak arra céloztam, hgy még csak véletlenül sincs olyan kérdés, hogy "elnéztem a címkét, és 10 hónaposnak való kaját adtam neki" vagy "anyukám töltöttkáposztát adott a gyerekemnek". Mindig csak azok a bizonyos anyósok... :-))
mért tartasz otthon 10 hostol valo kaját ha még csak 7 hós????
Érdekes módon mindig csak az anyósok etetik meg ilyesmivel a babákat. :-))))))
elképzelhetõ, hiszen azért határozzák meg ezeket a hozzátáplálási idõbeni kritériumokat, hogy akkor kapja azt a bizonyos ételt a pici, amikor az emésztõrendszere már fel van rá készülve. mi volt az? attól is függhet mennyit evett belõle.
Attól függ, hogy mi evett.Ha bébiételt, akkor nem valószínû. De ha fáj a hasa, azt úgyis észreveszed.
Fájhat persze, fõleg ha még nem ette elõtte. De pl. egy 6 hótól adható finomfõzeléktõl is fájhat, ha még nem eszi a borsót, karfiolt.
A kérdező hozzászólása: Teljes Étkezés folgemilch és gabonából és kekszel-ez volt a neve 200ml-t evett belõle.Tista ideg vagyok miatta azóta teljesen nyügös, sír.
A kérdező hozzászólása: 18:57-es mert az anyósok ilyen okossak.... :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Akkor nem tudom mi baja lehet, de tényleg tiszta nyügõs egész délután. (Ha én hibáztam volna akkor ugy irom a kérdést, mert senki sem hibátlan..szerintem mindenki tévedhet)

Tényleg furcsa ha 6 hónapos fiam forog kúszik? Ágyon nem maradhat egyedül és a földön mindent elér amit szeretne. Mindenki azt mondogatja, hogy mennyire ügyes de szerintem nincs ebben semmi különleges.8. -án lesz 6 hónapos

Legjobb válasz: persze, hogy ügyes! minden baba ügyes! enyém 6 hónapos kora elõtt pár nappal elhagyta a kúszást és mászott, felült, egyedül ült. mások meg másban ügyesek de minden baba nagyon ügyes, ebben semmi különös nincs, igenis legyél büszke a babádra! :)

persze, hogy ügyes! minden baba ügyes! enyém 6 hónapos kora elõtt pár nappal elhagyta a kúszást és mászott, felült, egyedül ült. mások meg másban ügyesek de minden baba nagyon ügyes, ebben semmi különös nincs, igenis legyél büszke a babádra! :)
Az én kislányom lustább, õ még csak forgolódik, se kúszás, se mászás... a popsiját már dobálja, és a lábait is húzza felfelé, szóval hamarosan nálunk is beindul szerintem. De ha én látnám, én is azt mondanám, mert az enyém még nem csinálja. Bár állítólag a lányoknak lassabban mennek a nagy motoros mozgások!
Nincs benne semmi furcsa, aktív, mozgékony babád van kisfiam is forgott 4 hónaposan, kúszott 5 hónapos korától, 6 hónaposan már mászott és felállt.Légy büszke rá, ügyes kisfiad van, minden baba ügyes csak más-más ütemben fejlõdnek valamelyik lustább valamelyik aktívabb.
A kérdező hozzászólása: Hát igen minden gyerek más viszont a foga még sehol nincsen::) )
A fog miatt ne aggódj, kislányom 10 hónapos múlt és még egy sincs kint neki. De még be sincs dagadva. De eszik darabosat, és nagyon ügyesen elrág mindent az ínnal.
Az én kislányom is 6 hónaposan már mászott és felült. Ügyes a kisfiad, de szerintem semmi extra nincs benne. De legyél rá büszke, mert sok baba 10 hónaposan sem csinálja, de sok meg ennyi idõsen. Viszont a foggal mi is úgy vagyunk, hogy 1 éves és még egy sincs :) ) Megdagadva sem.
szerintem is tök normális ahogy fejlõdik :) de azért természetesen ügyes :)
Szerintem se különleges. Persze nagyon ügyes. A középsõ lányom 4 hósan csinálta ezt, 6 hósan felült-felállt-mászott. 6 hósan 6 foga volt. Rá is mondták, hogy "turbóbaba" :) A kicsi most töltötte az 5 hót. Gurulva közlekedik, tolat hátra, kutyázik. Mindezt 9 kilóval, szóval ahhoz képest, hogy mekkora súlyt kell mozgatnia, ahhoz képest ügyes szerintem, de amúgy ahogy olvasom, ez az átlagos kb. A nagylányom lustika volt, 6 hósig nem is csinált semmit. Na de akkor úgy belehúzott, hogy 10 hósan el is indult :) Szóval nekem ahány gyerekem, annyiféleképpen fejlõdtek, van amiben gyorsabban, van, amiben lassabban.


Mit tegyek ha 4 hónapos fiam kinőtte a babakocsi mózeskosarát? Ilyenkor mi a teendő?

Legjobb válasz: Nehéz lesz vagy lehetetlenség olyat venni, amit rá tudsz tenni. Babakocsi még sokáig fog kelleni, de ha kibírjátok, akkor jobb, ha már sport babakocsit veszel. Nekünk kb. 6-7 hónaposan ült stabilan. Bár a miénk olyan, hogy lehajtható. És még most is ha elmegyünk sétálni és elalszik, akkor hátraengedem fekvõbe. Próbálj keresni egy ilyet. Szerintem praktikus. Nekünk ez az egy babakocsink van születése óta, bár ez is kb. 80 ezer volt. Azonban nem kell másikat venni. 15 hós kilány Van egy anyuka akivel elmegyek néha sétálni. Nekik sima sport babakocsi. 17 hós kislány. Ha elalszik, elõre esik a feje arra a támaszra, elnyomja a fejét és kényelmetlen. Szerintem nem jó!

Nehéz lesz vagy lehetetlenség olyat venni, amit rá tudsz tenni. Babakocsi még sokáig fog kelleni, de ha kibírjátok, akkor jobb, ha már sport babakocsit veszel. Nekünk kb. 6-7 hónaposan ült stabilan. Bár a miénk olyan, hogy lehajtható. És még most is ha elmegyünk sétálni és elalszik, akkor hátraengedem fekvõbe. Próbálj keresni egy ilyet. Szerintem praktikus. Nekünk ez az egy babakocsink van születése óta, bár ez is kb. 80 ezer volt. Azonban nem kell másikat venni. 15 hós kilány Van egy anyuka akivel elmegyek néha sétálni. Nekik sima sport babakocsi. 17 hós kislány. Ha elalszik, elõre esik a feje arra a támaszra, elnyomja a fejét és kényelmetlen. Szerintem nem jó!
Nekünk sem volt mózesünk, mi is vízszintesbe döntött sportkocsival és sok takaróval oldottuk meg.
Nekünk nem is volt mózeskosarunk, mégis felnõtt immár 21 hónaposra a fiam. Teljesen ledöntöttem vízszintesig a háttámlát és jól körbebugyoláltam takarókkal. Szerintem ezt tudod Te is tenni.
5. vagyok. Ha majdnem teljesen ledönthetõ, akkor szerintem nagy baj már nem lehet. Nem újszülött már.
Nálunk ugyanez volt, beleraktam a sportrészbe, úgy hogy nem volt teljesen ledöntve vízszintesbe a háttámla.
A kérdező hozzászólása: a mi sport részünk is szerintem vízszintesig dönthetõ mivel benne van a mózes!
A kérdező hozzászólása: ABC Design és 68 centi hosszú!de ha overált adok rá akkor már feszeng a babakocsiban mert kényelmetlen neki!ja és 8 kiló
Nálunk ugyanez volt, én vettem egy olyan sportkocsit, aminek teljesen ledönthetõ a hàttámlàja, így nem terheli a gerincèt és hasalni is tud benne. Sajnos sok még az a 2-3 hónap, mire ülni tud majd magától és egészsèges lesz Neki a sportülés
Meddig dönthetõ a sportrész háttámlája? Ha majdnem vízszintesig, akkor az már jó. Láttam én már újszülöttet is teljesen ledöntött sportrészben. Az enyém 5 hónapos, nálunk is lassan aktuális lesz az átszerelés, mert abba van rendes bundazsákom.
és h hány cm a fiad?
megkérdezhetem h milyen típusú babakocsitok van?
A kérdező hozzászólása: de a miénk olyan hogyha kiveszem a mózest akkor át lehet alakítani sport babakocsivá!de abba hogy tegyem bele a babát?még nem akarom megemelni mert az nem tesz jót a gerincének!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszaitokat!akkor megpróbálom amit írtatok!

Ha fiamat 22 hónaposan bölcsibe szeretném adni, akkor le kell mondanom a GYED-et?

Mert ugye az két éves koráig járna. De úgy tudom aki GYED-et kap, annak nem mehet bölcsibe a gyereke. Egyetemre mennék, és jól jönne, ha még két hónapig a GYED-et kapnám. Egyáltalán, egyetemista, aki nappalis, kaphat GYED-et? Ja, és ha a bölcsiben mutatok róla igazolást, hogy nappalis vagyok, az nem elég? Mert hallottam ilyet is, hogy akkor nem kell a GYED-et lemondani. De nem tudom, hogy ez tényleg így van-e. Járt valaki úgy nappalira, hogy közben GYED-et kapott és a gyerek bölcsis volt?

Legjobb válasz: attól a naptól amikortól járhat bölcsibe, de legkésõbb 24 hónapos korában amúgy is le kell mondani, de mindenképp várd meg, amíg a bölcsi felveszi. A másik, aki gyedet kap az nem csinálhat semmit és nem is lehet a gyerek bölcsibe. A GYES-t viszont tudod igényelni, rögtön a gyed lejáratának napjától és azt suli,meló és bölcsi mellet is adják 3 éves korig, ha jogosult vagy . A GYED lemondását mindenképp idõben add be, esetleg ha 2.-án viszed és csak 10.-étõl megy a gyerek bölcsibe, akkor úgy kell szólni,hogy 10.-étõl nem kéred, mert aznap már bölcsi, a GYES-t pedig 10.-étõl igényeled. (pl) Annyit tudok hoy a sógornõm a gyed alatt elvégezte a hidat, de az nem nappalinak számít, hanem heti egy nap volt.

attól a naptól amikortól járhat bölcsibe, de legkésõbb 24 hónapos korában amúgy is le kell mondani, de mindenképp várd meg, amíg a bölcsi felveszi. A másik, aki gyedet kap az nem csinálhat semmit és nem is lehet a gyerek bölcsibe. A GYES-t viszont tudod igényelni, rögtön a gyed lejáratának napjától és azt suli, meló és bölcsi mellet is adják 3 éves korig, ha jogosult vagy . A GYED lemondását mindenképp idõben add be, esetleg ha 2.-án viszed és csak 10.-étõl megy a gyerek bölcsibe, akkor úgy kell szólni, hogy 10.-étõl nem kéred, mert aznap már bölcsi, a GYES-t pedig 10.-étõl igényeled. (pl) Annyit tudok hoy a sógornõm a gyed alatt elvégezte a hidat, de az nem nappalinak számít, hanem heti egy nap volt.
Szerintem a gyed-et nem a bölcsi, hanem a munkavállalás miatt kell lemondani. Tehát ha már bölcsibe jár, de még nem végzel jövedelemszerzõ tevékenységet, akkor nem kell lemondani, csak akkortól, amikortól dolgozol. Szerintem tehát egyetem mellett kaphatsz gyedet akkor is, ha bölcsibe jár a fiad. De azért azt tudd, hogy én nem vagyok szakértõ (csak az én fiam is most fog bölcsibe menni, 23 hónaposan.) Ha rosszul tudom, javítson ki valaki, de írja azt is, hogy honnan tudja, ugyanis a hivatalos szabályokat lenne jó tudni, nem a szóbeszédet.

Baj, ha 8 hónapos fiam még 4-szer alszik napközben?

Az éjszakákat 8-tól fél 7-ig végig alussza. Napközben 4-szer 30-40 percet alszik. Próbáltam kitolni az ébrenléti id?t, de 2 óra ébrenlét után már fáradt. Mikor fog átállni, hogy kevesebbszer aludjon?

Legjobb válasz: Ilyenkor még a baba igényeit kell követni, és ha õ 4x álmos, akkor 4x alszik, nehéz lenne ezt most még "átalakítani". Kislányom is nagyjából így alszik napközben, de nem igazán tudok mit csinálni vele, mert ha kimarad egy alvás, akkor piszok nyûgös lesz. Úgyhogy én várom, hogy majd magától változtat. 7,5 hós a lányom.

Ilyenkor még a baba igényeit kell követni, és ha õ 4x álmos, akkor 4x alszik, nehéz lenne ezt most még "átalakítani". Kislányom is nagyjából így alszik napközben, de nem igazán tudok mit csinálni vele, mert ha kimarad egy alvás, akkor piszok nyûgös lesz. Úgyhogy én várom, hogy majd magától változtat. 7, 5 hós a lányom.
Örülj neki, mert nálunk egyszer alszik fél órát. És még az éjszakát sem alussza végig...Õ ilyen fajta, szerintem minden baba más és más, majd õ is aktívabb lesz késõbb. Csak ne aggódj...
Dehogy baj!Nálunk is ez van.Szintén 8 hónapos.Este fél 8-tól reggel fél 6-ig alszik.Csak akkor ébred hajnalban, ha fogzik, vagy ha kevesebbet evett lefekvés elõtt, mert nem jött ki a 3 óra.Napközben õ is négyszer alszik, de szerintem ezzel semmi gond nincs!Általában 40 percet alszik, de mostanában sokszor délelõtt is, délután is alszik másfél órát.Ez attól függ, mennyire van tele a pocakja.Mióta többet eszik, azóta jobbakat alszik.Semmiképpen ne tartsd ébren, mert akkor esetleg túlpörög, és a fáradtságtól nem tud aludni.A Suttogó címû könyvben olvastam, hogy minél többet pihen a baba nappal, annál jobban alszik éjjel.Nálunk ez így is van.Elképesztõen nyûgös, hisztis tud lenni, ha fáradt.Ha megdörzsöli a szemét, vagy eltelt a 2 óra ébrenlét, én már fektetem is le.Fürdetés elõtt viszont nagyon aktív, ilyenkor sokszor 3-4 óra is eltelik alvás nélkül.Majd kialakítja magának az alvási ritmusát a babád.Ezen ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Kicsit megnyugodtam, hogy nem csak az én babám ilyen. Olyan sokszor olvasom, hogy ennyi idõsen már csak 1x-2x alszik a gyerek.

Mit csináljak, ha 16 hónapos fiam, ha nem vele foglalkozom, egyfolytában sivalkodik, ordít, örjöng?

Legjobb válasz: Szia! Hát ez sokunknál elég probléma,mert az anyuka nem lehet minden percében a kicsivel,néha lazitani is kell!Én azt csináltam,hogy adtam neki mesekönyveket meg autókat!Volt mikor bekapcsoltam neki egy mesét a TV-be vagy tettem be egy CD-t!Ha továbbra is visitott,hisztizett,nem vettem róla tudomást,mert rájöttem,hogy mennél többet magyarázok,mennél több figyelmet forditok rá,annál jobban visit!Hagytam,nem szóltam hozzá,azt rájött egy idõ múlva,hogy feleslegesen visit,senki se foglalkozik vele!Most 3 éves,néha még próbálkozik,de csak ritkán!!Úgyhogy kitartás,be kell vetni minden praktikát! Sok sikert!:)

Szia! Hát ez sokunknál elég probléma, mert az anyuka nem lehet minden percében a kicsivel, néha lazitani is kell!Én azt csináltam, hogy adtam neki mesekönyveket meg autókat!Volt mikor bekapcsoltam neki egy mesét a TV-be vagy tettem be egy CD-t!Ha továbbra is visitott, hisztizett, nem vettem róla tudomást, mert rájöttem, hogy mennél többet magyarázok, mennél több figyelmet forditok rá, annál jobban visit!Hagytam, nem szóltam hozzá, azt rájött egy idõ múlva, hogy feleslegesen visit, senki se foglalkozik vele!Most 3 éves, néha még próbálkozik, de csak ritkán!!Úgyhogy kitartás, be kell vetni minden praktikát! Sok sikert!:)

Szerintetek baj ha 21 hónapos fiam néha sűrűn szopizik? Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Miért lenne baj? Ha neki szüksége van rá és téged (mást) sem zavar, akkor nincs vele semmi gond. Fogzik még esetleg? Az tipikusan ilyen idõszakos jellegû, ilyenkor fájdalomcsillapításra is használhatják az anyatejet/szopizást. Illetve betegség esetén, de ez gondolom egyébként is feltûnik. Vagy valamiért éppen olyan szakasza van, hogy jobban igényel téged, de ez is normális. Attól, mert õ már lassan 2 éves, még lehetnek anyás korszakai, sõt.. ;)

Miért lenne baj? Ha neki szüksége van rá és téged (mást) sem zavar, akkor nincs vele semmi gond. Fogzik még esetleg? Az tipikusan ilyen idõszakos jellegû, ilyenkor fájdalomcsillapításra is használhatják az anyatejet/szopizást. Illetve betegség esetén, de ez gondolom egyébként is feltûnik. Vagy valamiért éppen olyan szakasza van, hogy jobban igényel téged, de ez is normális. Attól, mert õ már lassan 2 éves, még lehetnek anyás korszakai, sõt.. ;)
Szerintem sem gond. Megszokás vgy nem megszokás, ha neked nem terhes a szoptatás, akkor miért lenne gond? Fogzás, fájdalom, betegség, megfázás mind-mind oka lehet a gyakrabb szopizásnak, de az is lehet, hogy egyszerûen a közelségedre vágyik.
El kéne már ilyen szempontból válsztani magadtól. Ekkora gyerenél ez simán "megszokás" a szpoi.

Nem gond, ha 14 hónapos fiamnak csak 17-es lába van? Mindenki babájának nagyobb nálunk. Aggódjak ez miatt?

Legjobb válasz: Hát szó mi szó, nem túl nagy a lábacskája,de ha ennyire aggódsz, akkor kérdezz rá a védõnõnél, vagy a gyermekorvosnál, hogy ez gond vagy nem?

Hát szó mi szó, nem túl nagy a lábacskája, de ha ennyire aggódsz, akkor kérdezz rá a védõnõnél, vagy a gyermekorvosnál, hogy ez gond vagy nem?
Nincs két egyforma ember, a gyerekek sem egyformák és nem egyforma ütemben fejlõdnek! Teljesen fölöslegesen izgatod magad, ha örökösen hasonlítgatod a gyerekedet a többihez, ráadásul nem csak te leszel tõle stresszes, hanem a gyereked is önbizalomhiányos lesz... Örülj a kisfiadnak és puszilgasd meg a pici kis lábacskáját (pár év múlva ezt már nem teheted meg)! :D ÕNEKI örülj és ÕT szeresd, ne pedig azt keresgéld, milyen lehetne ha...
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy szeretem, csak annyira extrém pici lábacskái vannak a korához képest, ezért érdekel a dolog.
HA jár rajta, akkor ortopédiailag baja nincs. 46- os lába biztos nem lesz:)

Baj ha 10 hónapos fiam elkezdett járni?

Nem er?ltettem, de magától felállt és totyog, és sokan azt mondják, hogy túl korai.

Legjobb válasz: Ha magától csinálta ahogy le is írtad,egyáltalán nem baj! pontosan tudja õ,hogy mikor mit akar kell csinálnia. barátnõm kislánya 8(!!!!) hósan kezdett el járni :-)

Ha magától csinálta ahogy le is írtad, egyáltalán nem baj! pontosan tudja õ, hogy mikor mit akar kell csinálnia. barátnõm kislánya 8(!!!!) hósan kezdett el járni :-)
hát ha magától miért volna baj, hallottam, hoyg ismerõsöm lánya 9 hós és sehol nem merik egyedül hagyni, mert feláll, de õ még visszaesik és üti veri magát... örülj, hoyg totyog:-)))
Miért lenne baj, az én lányom már ilyenkor totyogott és az utcán is ment ha fogtam a kezét.
Igen, azt mondják, amit a baba magátol csinál, és nem szuloi eroszakra, arra már készen áll. En is alig vártam, hogy uljon, másszon, járjon már a babám, de nem szoktam eroltetni, járatni, mégis, magátol mindent megtanult, 10 honapos mult, amikor elindult. Ugyes, mozgékony baba, csak ennyi:)
Dehogy baj! Ügyes, erõs baba! Az én kisfiam is 9, 5 hónaposan tette meg az elsõ lépéseket önállóan. Két hét elteltével már egész nap csak ment, meg sem állt, persze sok eséssel. Most 1 éves, egy igazi vagány, eleven kissrác. Egész nap "szalad", kergeti az állatokat (kutya, cica), szalad elõlünk is. Erõltetni persze nem szabad, de ha magától indult el, az csak annak a jele, hogy erõs kisgyerek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors és megnyugtató válaszokat :) !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!